Listan

Mamma/Mormor: 24/2 - 3475 g, 50 cm
Carola: 27/2 - 4010 g
Micke/Morbror: 27/2
Isabelle: 27/2
Dennis: 28/2
Jimmy: 28/2 - 4100 g, 49 cm
Sofia: 1/3 - 3715 g, 50 cm
Erika: 3/3 - 3403 g, 50 cm
Jag: 4/3 - 3890 g, 50 cm
Rosanna: 6/3 - 3640 g, 52 cm
Emelie: 6/3 - 3645 g, 51 cm
Linnea: 8/3 - 4050 g,

Proppmätt..

Jag: Jimmy.. Tycker du att jag ser proppmätt ut?
Jimmy: Du ser för fan ut som du svalt en hel gris!
 
Haha.. Jo, man tackar :)
 
Bf idag enligt mensen och nu känns det faktiskt som jag börjar gå på övertid även om det är 8 dagar kvar till "riktiga" bf. Kan fortfarande inte köpa det datumet men ungen trivs i magen tydligen.
Igår kväll så lurades kroppen återigen och fortsatte i morse men nu har jag i alla fall vett nog att inte tro att den kommer förrän jag får upp den på bröstet.. typ.
 
Har en halvkrasslig son hemma idag också: Han har kladd i ögonen, är hes och så grinig så hälften vore nog.

Måla med vattenfärg.

Adrian är så trött då jag hämtar honom på eftermiddagen. Han sover alldeles för lite på dagis vilket gör att han somnar för tidigt på kvällen. Före 18 två kvällar i rad. Sen blir det ju alldeles för tidiga mornar. I morse ville han upp kl 5. Inte ok.
Hela eftermiddagen har han gnällt, och skrikit åt allt. Mitt tålamod existerar inte ens just nu så det är skapligt drygt vill jag lova.

Idag målade vi lite med vattenfärger men det var mest kul när man fick kladda med vattnet. Han smakade på färgerna flera gånger men inte lärde han sig att det var äckligt första gången. Sötnos!
Koncentration på hög nivå!


Såhör snyggt blev det till slut.


Han försökte torka av sig färgen med en servett sen. Det gick inte så bra så det fick helt enkelt bli ett bad till killens stora glädje.

Sen var energin slut och det fick bli sängen kl 17:45. Jag ska nog lägga mig jag med. Sovit middag 2 gånger idag. Somnade bredvid Adrian men ändå när jag så trött. När jag sover så går ju tiden lite i alla fall.
Värt..

Känns ju värt att man gick halva eftermiddagen och hela kvällen igår med smärtsamma sammandragningar för att det bara skulle dö ut igen. Så jävla less blir och är jag. Idag är humöret inte på topp.
 
Hur fan får man den här sista evighetslånga tiden att gå?
 
Adrian blev i alla fall inte sjuk så det var ju skönt. Jimmy är och lämnar honom i detta nu. Jag vet inte hur jag ska få denna dag att gå. Är skapligt trött på att vila nu och så mycket annat känns inte som jag orkar.

Kanske var otydlig.

Jag läste igenom mitt föregående inlägg och ser att jag kanske var otydlig.

Det är ju inte alls säkert att en hinnsvepning sätter igång förlossningen. Inte heller ovanligt att man får sammandragningar, blödningar etc efteråt. Så att något är på gång här är ju inte alls säkert. Nu har det nog lugnat sig efter alvedonen så jag ska försöka sova och HOPPAS att den 26:e är ett bra datum för tösen att titta ut.

Hinnsvepning.

Idag hade jag barnmorsketid på eftermiddagen. Jag förklarade att jag var rädd att jag går och småöppnar mig och att det ska gå jättesnabbt sen när det väl sätter igång. Så hon föreslog att hon skulle känna efter. Inte det trevligaste man kan roa sig med men visst tänkte jag. Jag har öppnat mig 3-4 cm, har ca 1 cm kvar av tappen som är jättemjuk. Det var väl faktiskt ganska bra.
Hon passade även på att göra en hinnsvepning vilket kan hjälpa till att sätta igång förlossningen och sen någon timme efter det har jag haft mer och mindre onda sammandragningar/värkar. Inget jag inte kan hantera hemma och de kommer väldigt oregelbundet. Ibland tätt, ibland glest. Så det dröjer nog. Tog nyss 2 alvedon och hoppas det antingen ger sig eller blir värre. Effekten skulle kunna ta upp till 72 timmar men det känns som att då kan det ju lika gärna ha satt igång ändå.

Adrian var jättetrött när jag hämtade honom på förskolan så jag har såklart fått kämpa hårt denna eftermiddag. Bra timing! Önskade verkligen att Jimmy var hemma. Han somnade till slut 17:40, i tidigaste laget men just idag orkade jag inte kämpa av ovan nämnda anledningar. Nu har han vaknat och jag vet inte om jag inbillar mig eller om han känns varm. Vore ju ypperligt med en sjuk liten kille om det nu mot förmodan blir förlossning.

Nu ska jag försöka sova en sväng. Fisen har somnat bredvid mig på soffan.
Dumma dumma kropp!!

Inatt har jag haft molande mensvärk till och från hela natten. Vid halv sex vaknade Adrian och då fick jag flera riktigt onda sammandragningar eller förvärkar eller vad man nu vill kalla det. Var även upp på toa och hade rännskita precis så som Bellas förlossning började. Ursäkta detaljerna men är man pryd borde man veta bättre än att läsa här. ;) I alla fall så fick jag känslan av att nu är det nog på riktigt. Min magkänsla borde jag veta bättre än att lita på. Långnäsa igen. Jag gick och la mig i sängen med en Adrian som fortfarande var jättetrött. Vi somnade och nu känner jag nada. Inte ett dugg.Jag blir så jäkla besviken. Sluta luras dumma dumma kropp! ! Risken är väl att när det väl sätter igång går det riktigt fort och denna vecka och jag ensam hemma med Adrian på eftermiddagar och kvällar då Jimmy jobbar kväll. Lite halvstressande. Jimmy är ju inte hemma från jobbet på 5 minuter direkt och mamma bor inte nästgårds heller. Men men. Der är dumt att måla fan på väggen. Förlossningen kanske tar flera dygn.
Mormor hade fel :) Nu får vi se om Carola, Bella och Micke får rätt då. 3 gissningar på onsdag alltså. Det är ju Bf enligt sista mensen.
 
Mamma/Mormor: 24/2 - 3475 g, 50 cm
Carola: 27/2 - 4010 g
Micke/Morbror: 27/2
Isabelle: 27/2
Dennis: 28/2
Jimmy: 28/2 - 4100 g, 49 cm
Sofia: 1/3 - 3715 g, 50 cm
Erika: 3/3 - 3403 g, 50 cm
Jag: 4/3 - 3890 g, 50 cm
Rosanna: 6/3 - 3640 g, 52 cm
Emelie: 6/3 - 3645 g, 51 cm
Linnea: 8/3 - 4050 g,

Snart dax att börja stryka på listan.

Idag är första gissningen på "När kommer bebisen" listan. Eftersom dagen inte är slut än och man aldrig vet vad som händer så kan jag inte stryka min mammas gissning än, men jag tror tyvärr jag får göra det. Sammandragningarna håller i sig och så även delar av den där äckliga otrevliga slemproppen tittar ut, främst på förmiddagen men nu har vi hållt på så i en vecka snart utan att bebisen tittat ut så vi kan väl hålla på i några veckor till.
 
Jimmy fick lite panik i morse tror jag när jag sa att första gissningen var idag. "Shit, din morsa har väl alltid rätt på sånt där?" sa han. "Nej, med Adrian hade hon nog ca 10 dagar fel" Haha!!
 
Mamma/Mormor: 24/2 - 3475 g, 50 cm
Carola: 27/2 - 4010 g
Dennis: 28/2
Jimmy: 28/2 - 4100 g, 49 cm
Sofia: 1/3 - 3715 g, 50 cm
Erika: 3/3 - 3403 g, 50 cm
Jag: 4/3 - 3890 g, 50 cm
Rosanna: 6/3 - 3640 g, 52 cm
Emelie: 6/3 - 3645 g, 51 cm
Linnea: 8/3 - 4050 g,
 
Idag får vi besök av min bror med familj så ungarna får röja lite.
 
I morse när vi låg kvar i sängen så hade Jimmy varit upp på toa utan att komma ihåg och stänga dörren efter sig. Han hade även låtit Adrian ha hans telefon en stund i sängen och inte märkt att han hade den med sig när han klättrade ner. Vi låg i sängen och hörde att han höll på med något så jag gick upp för att kolla och där står ungen, skitnöjd och fiskar med Jimmys telefon i toaletten. Verkligen fiskade gjorde han. Upp och ner. Suck. Tyvärr verkar vi inte haft samma tur med hans då den legat i ugnen i några timmar nu men fortfarande är stendöd. Känns ju extra bra att Jimmy nu är telefonlös när jag kan behöva få tag i honom snabbt. Nu ska han åka och handla så han får helt enkelt ta med sig min så jag kan få tag i honom OM det skulle bli akut. Vilket jag inte tror men jag lovar att när det väl sätter i gång så är det väl en gång när Jimmy inte har någon telefon med sig. Fast det kanske är så vi ska göra. ;)
 

Lördag

Idag är det lördag och jag har lite ångest över helgen. Alla är hemma och då vet jag hur det blir om vi inte hittar på något och bara sitter hemma. Det blir bråk, tjaffs och gnälliga barn och alla går varandra på nerverna till slut. Men vad kan vi göra?

Att hitta på något ansträngande är uteslutet för mig. Dagarnas stora ansträngning i veckan har varit att ta Adrian till och från dagis. Där han för övrigt stortrivs just nu :) Sen har jag legat som ett levande kolli i soffan totalt sopslut och med dryga äckliga sammandragningar till och från som inte verkar göra någon nytta alls. Slemproppen kommer lite varje dag men också det verkar vara till ingen nytta. Mitt bäcken brinner. Ja. Jag är väldigt less på att vara gravid kan jag tala om.

Bebisen känns enorm. Min mage är så full. Undrar om det blir min första bebis över 4 kg eller om jag har helt fel? Adrian kändes aldrig såhär stor. Det gör så ont när hon rör sig och hon ligger mest hela tiden och spänner ut sig så jag kan känna varenda kontur på henne genom magen. Ganska häftigt faktiskt. Har väldigt svårt att avgöra ibland om hon ligger och trycker ut sig eller om jag har sammandragningar. Ont gör det i alla fall och huden på magen är inte vacker. Bristningar deluxe. Det blir vassen för all framtid. Eller en heltäckande baddräkt. Haha!

Blir nog halvdant med bloggande ett tag. Men det vet man aldrig. Känns ju som att det finns roligare saker att läsa och skriva om än sista dagarna på en graviditet och som sagt. Mycket spännande saker händer inte i mitt liv just nu. Igår dog boxen till tvn och gissa om jag var panikslagen innan jag fick igång den. Vad tragisk man är ; )

Det kan ju ske närsomhelst nu men det kan också dröja. Jag tror det blir ett marsbarn.

Ha en trevlig helg!

Extra bm-kontroll

Alla som läser min blogg någorlunda kontinuerligt vet att jag sovit dåligt på sista tiden. Även att vi drabbats av sjukdomar hit och dit och att vara höggravid samtidigt tar ju helt klart på de stackars krafter som knappt fanns innan.

Jag började må lite bättre i söndags/måndags men istället sov jag inte pga sammandragningar o skit. Under måndagen mådde jag helkonstigt. Illamående, yrslig, huvudvärk. Mitt bäcken typ brinner.
Igår (tisdag) tappade jag lite av den beryktade slemproppen, hade sammandragningar och lite smått o gott. Det försvann under eftermiddagen så återigen stod jag där med långnäsa. På kvällen igår mådde jag återigen skumt och hade rätt regelbundna sammandragningar med ca 6 min emellan. De gjorde inte ont men var allmänt dryga o irriterande och ilade neråt.

I natt sov jag som en prinsessa. Så skönt. Vaknade endast en gång för ett toabesök men somnade lika snabbt igen. Då hade man ju kunnat tycka att jag skulle känna mig piggare men istället var det tvärtom. Helt slut och med en huvudvärk som inte var av denna världen. Bara att ta Adrian till dagis gjorde mig helt svimfärdig av utmattning. När klockan var 10 ringde jag till barnmorskan och beklagade mig och hon tyckte jag skulle komma på en kontroll av blodtryck. Jag trodde inte att det skulle vara nå högt men det kändes ändå som att en kontroll skulle sitta fint.

Åkte dit. Blodtrycket var som jag misstänkte bra. Urinen också. Hon sa dock att det syntes på mig att jag var helt slut men med alla sjukdomar o skit som härdat är det väl inte konstigt. Jag är fortfarande snorig och bihålorna är inte helt bra.
Bebisen verkade må jättebra i alla fall. Hon är nu som jag anat helt fixerad och där har vi nog anledningen till att mitt blygdben och hela bäcken gör så fruktansvärt jävla ont. Hon ligger och trycker på där nere nu.

Barnmorskans förslag var att om det fortsätter så ringer jag och rådgör med förlossningen angående att få en sovdos. Nu sov jag ju bra inatt så känns inte som jag tänker göra det idag i alla fall. Sammandragningarna är för övrigt rätt glesa idag Det ska väl jävlas såhär i flera veckor nu. 2 veckor kvar men nu ligger hon ju startklar så det enda jag har att säga är: Välkommen ut!

Adrian har gjort sig redo.

Kom nu morsan så åker vi! :)
Förnimmelse av förlossning.

Mina sammandragningar fortsatte till och från på förmiddagen. Mådde jättejättekonstigt vid lunch och var nästan helt inställd på att något var på gång. Jag mådde illa. Kände mig bajsnödig så fort jag fick en sammandragning och det typ sved i magen när de kom även om de flesta inte gjorde direkt jätteont.
Jag blev så sjuukt nervös och rädd. Ville bara gråta. Samtidigt förväntansfull såklart.

Jag kände mig sjukt sugen på nåt flottigt, typ pizza så Jimmy fick åka och köpa. När han kom hem med den fick lukten mig nästan att vilja kräkas men jag åt i alla fall och efter en stund var allt som bortblåst. Så snopet och irriterande. Dumma kropp och skrämmas i onödan. Visst har jag haft några sammandragningar men inga som varit nå direkt onda.

Men något har ju hänt. Kände mig så fet igår så jag tog kort på magen.Ja den ser ju ganska svulstig ut. Tog kort på förmiddagen igen för det känns verkligen som magen sjunkit massa under natten. Detta är 12 timmar senare..Sjunkit en del va?! Kanske hon fixerade sig inatt. Nu får hon ta och komma. Orkar inte gå och jaga upp mig och bli så rädd om det bara ska vara falskalarm. Såhär kan det ju hålla på i veckor. Mina 3 andra förlossningar har liksom satt igång så man inte kunnat tveka om det varit skarpt läge eller inte. Dumt av den fjärde att bråka då.

Sammandragningar..

Vaknade vid halv ett av en riktigt ond sammandragning. Strax därefter en till. Sen hade jag massor med oregelbundna mer och mindre onda under ca 2 timmars tid. Han bli både rädd, få kalla fötter och bli förväntansfull på en gång.
Nu är de borta och jag funderar på om jag inbillade mig allt..

I stället ligger jag med en tokvild bebis i magen. En större bebis bredvid som just kissat igenom (fått nytt på sig självklart) och vägrar sova och en snorig näsa.
Hade jag vetat detta när jag funderade på om jag skulle gå och lägga mig vid 19 igår så hade jag gjort det. Tyvärr fastnade jag framför tvn. Får sova när Adrian är på dagis om jag kan. Hoppas jag mår bra också. Nu känns det helt okej igen. Kan ju hoppas febern igår kväll var sista rycket.

Nu kom en till sammandragning igen. En kortis. Det här med förvärkar är nytt för mig. Hoppas jag slipper gå med dem i flera veckor. Magkänslan säger mig att det dröjer ett tag tills det drar igång på riktigt.


Nu får det vara nog..

Igår mådde jag verkligen dåligt hela dagen. Efter att Jimmy kom hem från jobbet så rörde jag mig knappt ifrån soffan.
Morgonen idag började efter en ändå rättså god natts sömn med att jag återigen hade jätteont i bihålorna och mådde skit. Jag som i princip ALDRIG visar för Jimmy när jag gråter låg och grät som ett litet barn i sängen så jag bara studsade ,för det gjorde så ont. Stackars Adrian såg helt förskräckt ut. Han var som en klisterlapp på mig.
Sen efter lite alvedon och grejs så lättade det och på eftermiddagen har jag faktiskt varit lite på benen. Inte haft så farligt ont eller. Fy fan så skönt tyckte jag men i samma veva som Jimmy åkte till jobbet så kom febern tillbaka som ett brev på posten och även värk i bihålorna. Jimmy åkte till jobbet så han var där till 18 ungefär. Som "tur" är så sov Adrian bara en egentligen alldeles för kort lur på förmiddagen så han somnade runt 18:30 ikväll. Nu ligger jag i soffan med datorn i knät och funderar på om jag ska titta på något på tvn eller om jag faktiskt ska gå och lägga mig jag med. Det vore ju skönt men risken är väl att jag vaknar mitt i natten och har sovit färdigt.
 
Både igår och idag har jag varit jättetörstig hela hela tiden. Undrar om jag samlar på mig vätska eller om det är pga febern. Jag har ju inte jättehög feber. Runt 38,2 men jag ligger runt 36,5 normalt och detta är nog första gången jag har feber sen jag var 18. Då har jag haft både åtskilliga halsflusser och bihåleinflammationer utan feber. I alla fall så dricker jag mängder men tycker inte att jag kissar så mycket. Var upp första och enda gången klockan halv 4 inatt och jag brukar vanligtvis vara uppe första gången före 12 och sen säkerligen gå en minst 2 gånger till efter det. Tycker däremot att fingrarna svällt och ansiktet ser fläskigt ut. VIgselringen har nu åkt av tills bebisen är ute.
 
För att fortsätta i sjukdomarnas anda så kan jag berätta att Linus kräktes hos sin far i morse. Bara en gång och han har ätit och är pigg efter det. Jag må vara en hemsk mamma men jag känner bara nej nej nej, inte det också. Så han blir kvar hos sin pappa tills på tisdag och så hoppas vi det inte blir mer. Nu vet vi ju inte om det är magsjuka men jag tycker att visst, vid feber, förkylningar och dyl kan man "byta hem" som man ska men just magsjuka är så smittsamt så då är det bättre om man får bli frisk där man blev sjuk så att säga. Är jag hemsk då?

Idiot..

Idag trodde jag att jag skulle må mycket bättre men det var ju tydligen naivt av mig. Jag mår snarare snäppet värre. Jag brukar svara jättesnabbt på penicillin och nu har jag ju ätit i en hel dag men den smärtan jag kände när jag vaknade i morse kunde nog liknas med att någon just dragit ut varenda jäkla tand i överkäken på mig. Det är säkert olika från gång till gång men jag brukar känna att det går åt rätt håll redan andra dagen.
När Jimmy åkte till jobbet vid 7 så bröt jag ihop och grät en skvätt för Adrian var vaken och röjde och jag kände bara att jag orkar inte. Som tur är så kommer han hem igen runt lunch fast han egentligen jobbar till 17. Han hade säkert stannat hemma hela dagen också om jag bad honom.
 
Jag är lite orolig att jag fått för låg penicillindos. När jag hämtade medicinen på apoteket så sa hon i kassan att det stod jättekonstigt. Det stod att jag skulle behandlas för bihåleinflammation men dosen antibiotika var för halsinfektion som jag enligt läkaren också hade. Visst har jag ju jäkligt ont i halsen men när jag haft halsfluss förut så har jag bara velat självdö av smärtan och riktigt så illa är det inte nu. Jag kan äta och dricka utan problem och det brukar jag inte kunna.
Vid bihåleinflammation äter man den dubbla dosen emot vad man gör vid halsfluss. Alltså 2 gånger 1 grams tabletter 3 gånger om dagen. Jag ska "bara" äta 1 tablett 3 gånger om dagen. Hon på apoteket ringde upp läkaren och kollade så att det verkligen stämde och jag skulle visst ha den dosen. Dessutom verkar i princip alla som har bihåleinflammation få avsvällande nässpray utskrivet, och det har även jag fått vid mina vändor förut  inte första gången jag drabbas av detta som gravid heller, men det fick inte jag nu. Det enda receptfria som finns bör man inte ta som gravid. Nu vet jag visserligen att Linnea tagit det men när apotekspersonalen avråder mig och om jag kollar fass så har det gett missbildningar på djurfoster så blir man ju inte så jättesugen på att ta det direkt.
Vanlig nässpray tar jag flera gånger om dagen för snoret täpper igen hela huvudet på bara någon timme efteråt. Det är ju inte bra att ta för mycket för då kan det ge motsatt effekt. Men när hela snoken är helt täppt och jag har lock för öronen och hela huvudet känns som det är inlindat i bomull är det lite svårt att låta bli att ta nässpray för att kunna snyta ut ordentligt.
 
Jaja.. jag får väl ge det över helgen och se om det blir någon förbättring. Jag kanske bara haft tur som blivit så mycket bättre snabbt förut.
 
Jag vill ju bara få må bra nu. Räcker det inte att vara höggravid liksom? Bebisen är i alla fall fullgången nu enligt alla så hon kan väl komma närsom. Ena stunden känner jag bara KOM UT NU!!! och nästa känner jag att hon gärna får stanna tills jag blir frisk och får samla krafter. Att föda nu med bihåleinflammation skulle förmodligen inte vara så skönt i huvudet. Man glömmer nog förvisso bort det då och blir fullt fokuserad på förlossningen. Men jag får nog vackert vänta i 3 veckor till. Men över ultraljudsdatumet som är 7 mars har jag verkligen ingen lust att gå för då känns det redan som om jag gått över tiden en vecka. Men som sagt. Jag har nog inget att säga till om. Hon kommer när hon är redo och till det här snorhushållet skulle inte jag heller vilja kika ut :)

Jag sa ju det..

I natt har jag räknat timmar tills jag fått ringa familjeläkarmottagningen. Fy fan rent ut sagt vad ont jag haft. Fick en tid utan problem klockan 10. Jag var inställd på att få kämpa till mig en penicillinkur då jag läst mycket om att man i princip inte behandlar bihåleinflammation längre. Men jag känner mig ju bara sämre och sämre så jag tycker faktiskt att jag behöver. Annars är det ju faktiskt bra att de inte bara ger ut antibiotika hur som helst längre, men behöver man så behöver man.

Jag blev grundligt undersökt av läkaren och fick svara på massa frågor om hur det kändes, hur jag mådde, om jag klarade av vardagen hemma osv osv. Visst har jag ju haft ont i halsen också men bihålorna tar ju överhanden så jag nämnde nog knappt det förrän hon kollade mig i halsen och sa "Eh.. har du ont i halsen också?" Ja, svarade ju jag såklart varpå hon säger att det syns för jag visar tydliga tecken på halsfluss.. och bihåleinflammation.

Ja men jag sa ju att jag mådde dåligt. Jag fick till slut penicillin och hoppas att jag snart är som ny. Helst i morgon då Jimmy jobbar 8-17 men mår jag såhär då så går han bara in halva dagen.

Nu ska jag kurera mig.

Youghurt o Rice Krispies

tycker jag är jättegott


Jag ska visst inte blogga.

Det är inte sant.. Det händer igen!! Jag ska visst inte blogga idag och det kanske är tur för jag gnäller bara ändå så.
Jag hade skrivit ett hyfsat långt inlägg. Hör hur Jimmy kommer hem ifrån sin innebandymatch. Hur han stänger dörren till bilen och i samma veva så klickar jag på publicera inlägget. Då blir det kolsvart i hela kåken. Tydligen när han kopplade in sin motorvärmare. Stabilt. Verkar som vi har nåt elfel från garaget.
 
Tänker gnälla lite i alla fall. Är rätt övertygad om att jag har bihåleinflammation. Jag har så ont och snyter ur mig något som ser radioaktivt ut. Knastrar i både ögon och öron när jag snyter mig. Imorgon ska jag ringa och försöka tjata till mig en läkartid. Hoppas de är snälla.. Jag ska orka föda barn snart. Eller egentlgien är det itne själva födandet jag oroar mig för att jag inte ska orka. Kroppen hittar nog krafter från ovan. Men jag ska orka ta hand om en liten bebis..
 
Nu vaknade Adrian. Fan vad less jag blir...

1,5 års kontroll.

 Ja.. återigen så försvann plötsligt allt jag skrivit om Adrians 1,5 års kontroll och jag orkar inte skriva om det. :)
 
 Vikten landade på 10660 gram och längden 80,1 cm så han är ingen jättestor kille men han följer sin kurva perfekt. Vi avslutade med en spruta i benet och det var inte kul. Stackars plutt vad ledsen han blev. Nu får vi hoppas att han inte får nå feber om några dagar. Nu har vi nog med sjukdomar och äckel i det här hushållet.
 
 
 

Skallen sprängs!!

Aj aj aj mina bihålor gör såå fruktansvärt ont. Skallen sprängs nog snart.
Får 9 gånger av 10 ont i bihålorna/bihåleinflammation vid en förkylning. De är trånga på mig så trots att jag missbrukar nässpray och snyter mig som en galning så blir det inte bättre. Alvedonen och jag är best friends. Nu är de visst väldigt snåla emot att ge penicillin emot denna äckliga åkomma också så det är nog bara att härda ut. Ska nog dock ringa dr i morgon o fråga vad jag ska ta för avsvällande. Det jag vet att jag brukar få är inte det som det tipsas om när man googlar.

Ikväll börjar äntligen Greys Anatomy igen. Finns dock inte en chans att jag orkar se det. Jimmy är snäll och spelar in trots att han måste titta på samma kanal som vi spelar in ifrån. Jag klagar inte :-)
Måste försöka sova nu. Är så trött så ögonen står i kors. Hoppas hoppas John Blund har tid för mig i natt. Lär ju sitta på nåt vis och sova för lägger jag mig ner dör jag lite lätt av smärtan.

I morgon ska jag må bra. Punkt!

Avslutar med en suddig bild på Adrians försök att komma igenom grinden. Han är liksom inte dum. Huvudet kommer inte under som tur är och han kan tack och lov inte fastna heller.


Skitunge!! ♥


Here we go again..

Ännu en natt när jag är vaken. Börjar bli väldigt tröttsamt då jag behöver sömnen men nu är det förkylningen som spökar också. Bihålorna spränger när jag ligger ner så jag har tagit alvedon och väntar på att den ska verka. Halsen gör också svinont och mina halstabletter är slut. Beställde nya av Jimmy som var och handlade men de hade han tyvärr glömt ändå. 
Bella hon mår också dåligt. Hon har legat på soffan precis hela dagen och så fort hon reser sig upp blir hon yrslig. Stackarn. Hon har verkligen varit sjuk mycket den här vintern.
 
Appropå vinter. Hur mycket snö kan det komma egentligen? Jag gillar snö och jag gillar vintern men till och med jag känner att det kan vara nog nu. Jag vet att det bara är februari. Vi får inte vår på ett bra tag än så det tänker jag inte tjata om men det kan väl ändå vara nog med snö? Den vi har får ju gärna ligga kvar. Vill inte ens tänka på våran misär till tomt efter att vi dränerade i höstas. Det kommer bara vara en enda stor leråker när all snö smälter. Men å andra sidan innan snön smälter så kan vi inte göra något åt det.

Häromdagen var jag och Adrian ute en sväng. Hjärtat i halsgropen får mamman när han ska klättra upp för vår provisoriska trapp upp till ytterdörren.
 
 
Sen älskar han att springa iväg längs gatan också. Där är det ju ofta lite mindre snö och lättare att gå och jäklar vad arg han blir när man går efter och försöker vända håll på honom.
 
 
Det hade gått jättebra för honom idag på förskolan också. Så bra att han knappt tittade upp på mig när jag kom för att hämta honom. Han var enda barnet som vaknat efter att han sovit. Alla andra låg och sov förutom de äldre som var ute och jag kan säga att han hördes i hela huset när han busade runt. Dadadadada lät det så fort jag öppnade dörren :) Han hade visserligen "bara" sovit i 50 minuter så när vi kom hem så somnade han i mitt knä i soffan. Men det är så otroligt skönt att det går bra. Det trodde jag aldrig i början på inskolningen.
 
På torsdag ska vi på 1,5 års kontroll på bvc. Ska bli spännande. Undrar vad Lillfisen väger? Egentligen en månad för tidigt men jag sprang på bvc-sköterskan i måndags när jag var hos barnmorskan och kollade om det gick att ordna. Annars hade vi fått en tid precis runt där jag var beräknad och då kan vi lika gärna få det gjort.
 
Undrar om jag ska dyka ner och försöka sova igen. Skulle gärna vilja ha en kopp the. Halsen gör så ont men då kan jag lika gärna bädda på toaletten sen.
 
Har haft massor med sammandragningar nu ikväll igen. En del av dem känner man riktigt hur de trycker neråt så jag hoppas att det ger något även om de inte gör ont. Fast speciellt behagliga kan jag ju inte påstå att de är heller när hela magen drar ihop sig till en stenhård boll och man riktigt kan se konturerna på bebisen.  
Både Linus och Adrians förlossningar har ju börjat pang bom utan förvarning och sen gått ganska fort så att gå med massa sammandragningar är rätt nytt för mig. Nu är det lugna gatan igen så det kan säkert ta tid innan det vill ut någon bebis för det. Nu vill jag ha ut henne på utsidan. Ska bli spännande att se hur hon ser ut, hur stor hon är, vad hon ska heta. Vi har knappt diskuterat namn men jag har 3 eller 4 favoriter som jag får bearbeta Jimmy med. Sen får ju självklart han komma med förslag men blir det som när Adrian föddes så hade vi 2 killnamn. Jimmy gillade Leon, och jag Adrian. När barnmorskan frågade om vi hade något namn så sa Jimmy bara bestämt "Han heter Adrian" Sen var det inget mer snack om den saken.
 
Nehe.. bingen var det..
 
 
 
 
 
 

Lycka vore att få sova.

Ännu en natt som innebar sömnbrist. Varför kan jag inte bara sova? Inatt sov inte ens Adrian inne hos oss förrän vid 4 när Jimmy gick upp och han blev väckt.
Jag vaknade av pinknödighet runt halv ett och låg sen till halv 4 kanske. Jag är ju jättetrött så det riktigt svider i ögonen men sömnen lyser med sin frånvaro.  Adrian vaknade kl 4 av att Jimmy gick upp så då fick jag sällskap i sängen. Ett sällskap som hellre ville ligga och gnida sina fötter mot min rygg och dra sina händer igenom mitt hår, än att sova.. När vi äntligen somnat vid 5 kanske så kom Bella och klagade på huvudvärk och att hon inte hittade några näsdukar. Självklart väckte hon Adrian och man kan säga att bägaren rann över lite hos mig. Vi lyckades dock somna om efter en stund och fick sova till 7.
 
Jag orkar inte. Är så jävla trött. Förkylningen är jävlig och graviditeten jobbig. Varför kan jag inte då bara sova när jag får? Varken graviditet eller förkylning blir liksom bättre av sömnbrist. Det blir inte många positvia inlägg ifrån mig numera, jag vet men så är det.
 
Adrian är nu på förskolan och jag ska gå och vila. Han blev återigen ledsen när han insåg att jag skulle gå men jag hörde att han tystnade innan jag ens fått på mig skorna.Han blir glad när vi kommer in och kommer dit men det är just när han inser att jag ska gå som han blir ledsen. Det borde ju betyda att han trivs någorlunda i alla fall. Så skönt. Hoppas att det går lika bra som igår resten av dagen idag. 
 
Nej. Jag ska inta horisontalläge i sängen och hoppas på att få ett litet besök av John Blund. Hinner väl bara somna i så fall innan Bella kommer och väcker mig. Hon kollar på nåt skräp på netflix nu.
 
Ha en bra dag alles!!

Vabruari

Det snackas om att Februari kan kallas för Vabruari få det är den månad det vabas mest på hela året. Nu var det längesedan jag vabade då jag ändå gått hemma men januari och februari detta året har verkligen kantats av sjukdomar hos oss.

Strax före lunch ringde telefonen och i andra änden var det en gråtfärdig Bella som mådde dåligt och ville komma hem ifrån skolan. Självklart fick hon det även om hon skulle till sin pappa idag men det kan man ju styra upp härifrån.
De tyckte dock att hon skulle stanna här om hon ville för annars skulle hon få vara ensam hemma där på dagen i morgon. Inga planer på att vaba där alltså, så då ville hon vara kvar här och det kommer jag aldrig att neka henne till. Jag är ju hemma så då har vi sällskap av varandra. Henne behöver man i alla fall inte plocka ner från köksbordet och annan inredning ;)

Nu kan jag säga att en något osäker örontemp visar 39 graders feber på henne och 38 på mig. Det svider i mina ögon och jag har ont i kroppen och i håret så jag har nog lite feber.

Adrian har varit jätteduktig idag. Han vart glad när vi kom till förskolan men ledsen när han kom på att jag skulle gå. Dessutom var han supertrött och snorig lär han ju vara till midsommar. Men det är bättre än förra veckan såklart och jag kan ju inte ha honom hemma varje gång han tänker vakna kl 6 och vara trött vid 9-rycket.
När jag hämtade kl 13:20 och han fick syn på mig var han alldeles nyvaken och blev så ledsen när han såg mig. Det hade dock gått hur bra som helst hela dagen och han hade lekt och skrattat högt. Dessutom hade de fått honom att sova i en timme. Visserligen på soffan i lekrummet men ändå. Superbra ju :) Känns skönt som bara tusan jan jag säga. Att vi inte fick börja om med inskolning.

Nu har min snälla make fixat middag åt oss trots att han jobbat hela dagen. Han är bra han.

Bm-besök v 36+3

 
Ann
Idag har jag avklarat ännu ett barnmorskebesök. Jag hoppas det sista men tror inte det.
 
Kanonkulan växer som den ska. Jag kan konstatera att jag nu har den största magen av alla mina 4 graviditeter. Ett sf-mått på 35 cm och det vet jag faktiskt inte om jag varit uppe i förut.
Mitt sista barnmorskebesök med Linus var 3 veckor innan bf och då hade jag 34 som mest så jag kanske kom upp i mer. Men han fixerade sig och sjönk sen. 
Med Adrian hade jag i 37+0, 33-34 cm och i 39+1 hade jag 34 cm. Nu är jag alltså bara i 36+3 och har 35 cm.
Hon hade inte fixerat sig än. Det känns ju trist. Är ju inte säkert att hon gör det heller men det känns ändå som att man är ett steg närmre målet på nåt vis om de fixerar sig. Hon var lite ruckbar fortfarande.
 
 
 
Ja, annars såg väl allt bra ut. Mina järnvärden har ökat och det märks för jag är inte lika yrslig och dan som jag har varit.
Vi skrev en sammanfattning av graviditeten också eftersom jag ju tycker jag är längre gången. Så jag "har rätten på min sida" sa hon. Vad hon menade med det vet jag inte :)
 
Nu kan hon gärna få komma. Vill inte behöva föda en jättebaby :) Sammandragningar har jag haft till tusen i helgen men idag är det lugnt. Inga som gjort ont men ändå sammandragningar. Jag hoppas det ger något.

Gravid och sjuk

Att vara sjuk är aldrig kul. Att vara höggravid och sjuk är snäppet värre. I alla fall enligt min personliga upplevelse.
Som jag skrev igår så kommer nog snoret snart. Oh yes. Nu är det kommet. Och nysningar och hosta. Inte alls skönt att varken nysa eller hosta med bebis i magen. Eller i bäckenet.
Jag har i ala fall ingen feber men det har jag i princip aldrig.

Igår gick jag och la mig klockan. 20:20. Klockan 0:30 hade jag inte somnat än. Skapligt irriterande. Men bättre att ligga ner och vila än att vara uppe.

Jag hoppas att min minsta son accepterar att bli lämnad på förskolan idag. Det gör redan ont i mammahjärtat bara av att tänka på att han kommer bli ledsen. Jag kanske får lov att vara med en stund. Jsg ska även klara av ett besök hos barnmorskan och det ska bli lite spännande. Tror inte magen växt så mycket men jag hoppas den sjunkit. I helgen har jag haft massor med sammandragningar. Inga onda tyvärr. Men jag hoppas vi blir av med förkylningar i detta hushåll innan hon
tänker komma. Vill inte börja med en förkyld liten bebis. Men det är ju trots allt 24 dagar kvar så hon dröjer nog.

Utöver detta tänker jag göra nada idag. Kommer nog vara ganska trött. Ligger återigen och kan inte sova och om 1 timme måste jag väcka Linus. Lagom till han åkt ska Bella upp och sen är det snart dags att åka med Adrian. Han vaknar ju såklart redan när jag väcker Linus. Sova utan mamma går ju inte.

Nu ska jag vila ögonen en timme. Somnar väl och är helt knäckt när klockan ringer.

Då var det min tur!

Huvudet sprängs och halsen känns som ett stort svidande hål. Känner mig täppt i hela huvudet och näsan men snoret har inte runnit till än. Mest bara täppt. Det kommer nog.
Bella är också snorig till tusen men hon kan i alla fall snyta sig till skillnad från Adrian. Jag hoppas att hon inte blir sämre igen. Hon verkar ju dra på sig allt.

Nu kan det väl få vara nog? Herregud vad jag längtar efter vår och mindre baciller.
Hörde av han smittdkyddsläkaren i Västmanland på nyheterna för ett tag sen att kulmen sv vinterkräksjukan kommer i slutet av februari. Gissa vilka som står först på kö då!? Säkerligen familjen Forslund/Dahlstedt.

Samsovning

Att få till en skön sovställning med världens kanonkula på magen är inte lätt kan jag tala om. Rent utav omöjligt skulle jag vilja påstå. Att dessutom behöva dela säng med Adrian vars kall är att antingen ligga så nära som möjligt, eller sparkas och gnida sina fötter i min mage eller rygg gör definitivt inte sovandet lättare.


Detta är mitt utrymme. Någon sover som en kung i alla fall.

Fisen är i alla fall äntligen piggare nu så nästa vecka blir det förskokevitelse för honom och vila, vila, sova ensam i stora sängen hela dagarna (iaf ca 9-13:30) och vila lite till för mig. Jag tror jag stupar snart.


Linus förlossningsberättelse..

Jag visste att jag hade skrivit en förlossningsberättelse med Linus föddes men trodde att den kommit bort i cybervärlden och vid byte av alla datorer. Idag hittade jag den på familjeliv så för den som vill läsa finns den här.
Jag blir påmind om varför jag minns Linus förlossning som ett rent helvete.
 
Den 30/7 var jag i vecka 39+0 och var såå himla trött på att vara gravid så jag hade nog kunnat göra vad som helst för att få igång förlossningen. Isabelle föddes i vecka 39+1 så jag hade hela tiden hoppats på att få även denna bebis lite tidigare, men eftersom jag med stormsteg närmade mig 39+1 så började hoppet att försvinna och tankar om att jag faktiskt kunde gå längre den här gången komma. Det gjorde mig fruktansvärt knäckt.

Klockan var runt 15 på eftermiddagen denna lördag och jag låg och deppade i sängen medan Isabelle och Dennis satt och plinkade på en gittarr och det lät väldigt illa. Plötsligt känner jag hur jag får en jättespark ner mot underlivet och sen blir det blött. "Det där var ingen spark" tänkte jag och sa åt Dennis att "Nu gick vattnet". Såklart trodde han mig inte förrän jag ställde mej upp och vattnet forsade ner på sovrumsgolvet. Han trodde att jag sa att vattnet gick för att de spelade så illa på gittarren 
Jag började gråta och insåg att nu blir det bebis snart. Självklart var jag ju glad att det hade satt igång men jag blev otroligt rädd eftersom min förra förlossning var väldigt jobbig på slutet. Gick in på toa och satte mej på toaletten och vattnet rann hela tiden. Ringde till mamma som skulle vara med på förlossningen och grät och sa att nu får du komma hit. Sen ringde jag till Danne (Bellas pappa) och sa att han skulle komma och hämta Isabelle. Han tyckte att jag skulle inte gråta för nu skulle ju bebisen komma snart, men jag var ju så rädd.
Jag sprang omkring som en yr höna och visste inte vad jag skulle ta på mig eftersom vattnet rann hela tiden. Till slut fick jag en idé om att ta en av Bellas up & go blöjor och riva sönder och lägga i trosorna. Det funkade bra tills Bella fick syn på att jag hade tagit på mej en av hennes blöjor och hon försökte ta av mej den. "Min blöja mamma" Hihi.. klart hon börjar fundera =)

Jag försökte ringa till förlossningen och säga att vi skulle komma men det tutade upptaget i över en halvtimme. Till slut fick jag ringa till landstingets växel och blev då kopplad och tydligen hade de haft något fel på telefonerna. Nu började värkarna komma, så vi var välkommna in. I början kändes de mest bara som ett litet tryck i magen men de blev starkt starkare så pappa skjutsade upp oss till förlossningen och Bella fick gå iväg hem till pappa. Stackarn var inte så pigg på det och var lite ledsen när vi gick. Usch, det var jobbigt.

Väl inne på förlossningen så gjorde värkarna redan ganska ont och jag fick komma in i ett undersökningsrum och blev kopplad till CTG och fick svara på en miljon frågor. Att ligga med CTG:n var jobbigt eftersom värkarna var mycket lättare att hantera när jag stod upp. Blev lovad att ligga i 20 min men fick nog ligga i bortåt 45 minuter i alla fall. På slutet var det riktigt jobbigt för när värkarna kom så kändes det som att jag skulle bajsa på mig. Inte fick jag gå upp och bajsa heller för jag blev inte betrodd om att jag var bajsnödig utan de trodde att ev bebisen började trycka på.
Till slut blev jag undersökt och fick konstaterat att jag var öppen mellan 3 och 4 cm och att hon kände att jag hade ganska full tarm så jag fick ett lavemang.
Det var bara att ligga och pinas i 5 minuter tills det hade verkat och sen in på toa. Det toabesöket är nog något som jag sent kommer att glömma. Hur skönt var det att sitta på toaletten när jag fick en värk? Då var jag bara tvungen att stå upp vilket inte kändes så fräscht eftersom jag nyss fått ett lavemang det rann vatten hela tiden så det kändes som att det kom diverse otrevligheter ur alla hål    Dessutom så är det en stor äcklig spindel under handfatet som Dennis var tvungen att komma in och ta bort. Stackarn.

När jag äntligen var färdig på toaletten så fick jag byta om till förlossningskläder och sen fick vi komma in på en förlossningssal. Värkarna gjorde skapligt ont nu och jag bad om att få en gåstol och lustgas. Kände att jag ville stå när värkarna kom, men ändå så ville jag vara kvar i rummet så då ville barnmorskan sätta en skalpelektrod på barnet för att vi skulle kunna ha uppsikt över bebisen. Jag hann bara ta en värk ståendes innan elektroden skulle sättas och då fick jag lägga mej ner under tiden. När hon var där nere i underlivet och grötade så brakade helvetet lös. Jag fick värkar på värkar som aldrig släppte och gjorde så ont så det gick bara att ligga och skrika. Jag hade ingen tidsuppfattning för jag flåsade lustgas så att jag ibland nästan knappt var vid medvetande.
Jag kan tänka mig att klockan var ungefär 17:30 när jag låg och skrek att jag villa ha EDA. Det fick ta flera timmar extra om det så ville bara jag fick något som tog bort smärtan. Som tur var hade jag skrivit ner innan på ett papper som låg i min förlossningsjournal att jag helst ville slippa EDA pga att jag fick ha kateter i en vecka efter EDA.n med Bella. Jag trodde verkligen att den här förlossningen skulle bli lika hemsk som den med Isabelle. Det kom in en förlossningsläkare som skulle ge mig en annan slags bedövning. Hon konstaterade att jag nu var öppen 6 centimeter. Jag höll på att smälla av. Hade hoppats på att jag i alla fall var öppen 8-9 någonting. I alla fall så fick jag en bedövning som jag tror hette PCB. Den bedövar livmodern och livmoderhalsen om jag inte har förstått fel. En lång jäkla spruta körde hon upp mellan benen på mej och den smärtan var bland det jävligaste jag varit med om. Barnmorskan och undersköterskan som var med fick lov att hänga på mina ben i "gynsängen" för att jag inte skulle sparka omkring med benen. När den äntligen började värka så var det som att komma till himmelriket. Jag vet att klockan var ungefär 18:30 och jag såg att jag hade starka värkar på ctg monitorn men jag kände endast en ilande smärta i magen. Jag kunde prata och var medveten om saker och ting igen. Den här känslan gick dock snabbt över och slutade i krystvärkar. Nu blev jag riktigt rädd. Det var ju detta jag fasat över i hela graviditeten. Men gissa om jag blev glad när bedövningen fortfarande gjorde så att värkarna inte var så överjävliga. De gick att hantera så länge man tröck på för kung och fosterland. Dock när huvudet började komma ut så kom smärtan. Det gjorde sååå ont. Hela tiden frågade jag barnmorskan om det var färdigt snart och hon nickade. Det fick mig att orkar kämpa vidare. Det kändes som att svanskotan skulle gå av när jag tröck på och jag antar att min rädsla gjorde så att jag inte vågade trycka på riktigt så mycket som jag nog hade kunnat. På slutet fick jag värkstimulerande dropp och då gick det snabbt. Självklart så avstannade ju en värk mitt i när huvudet var på väg ut. Den smärtan går inte att beskrivas i ord, men när nästa värk kom så var det bara att trycka på så kom bebisen äntligen ut. Guud så skönt.
Det första jag tittade efter var såklart könet. Såg inte så tydligt men en pung såg jag då allt så vi hade alltså fått en son    19:24 föddes han. Ca 4,5 timme efter att vattnet gått, och jag hade inte känt någonting alls innan.

Jag ljuger om jag säger att jag var världens lyckligaste och att han var världens finaste. Jag hade ont i magen, ont i ryggen, ont i underlivet och kunde inte riktigt fatta att jag hade födit barn eftersom allt gick så snabbt när allt satte igång.
Självklart kom ju moderskänslorna efter en liten stund och han var nog ganska söt ändå 

Som grädde på moset så behövde jag inte sy någonting alls och vid toalettbesöket så kunde jag kissa utan att det gjorde ont alls och med sånt tryck som jag inte haft under hela graviditeten.

Alltså, den 30/7 kl 19:24 föddes Linus, en pojke på 50 cm och 3914 gram.

Sjuk kille

Gissa om jag fick skjutsa Linus i morse? Svar: Ja. Det kom såklart ingen taxi och när jag äntligen fick tag i dem på samtrafik kunde de inte heller lova att de skulle kunna se till att han blev hämtad i skolan. De hade stora problem med typ allt idag. Ringde dock och flirtade med fritids så han fick vara där efter skolan så Jimmy kunde hämta honom efter jobbet.
Jag var mindre nöjd över det faktum att jag inte orkade köra in bilen i garaget häromdagen så jag stod nog o sopade snö i en kvart. Linus kom inte i tid till skolan.Adrian blir visst bara sämre. Han har världens hosta nu som inte låter så trevlig. Snoret rinner ur näsan som en öppen kran och sist men inte minst. Febern är tillbaka. Tycker så synd om honom. Nyss somnade han sittandes bredvid mig i soffan. Nu är det väl ändå dags att bli frisk lillfisen?

När det ringer på dörren kl 6:50

Usch och fy vilken stressig morgon vi har haft och har fortfarande känns det som. Jag fortsätter väl i gnällandets tecken idag med.
 
Adrian har fått en väldigt ful ovana att vakna av pappas väckarklocka på morgonen kl 4. Att gå upp då finns liksom inte på världskartan och egentligen är han trött också. Så idag så strulade han fram till 5 ca. Somnade om, vaknade, somnade om, vaknade och så höll vi på till kl var 6:30. Då gav jag upp. 
Jag gick och la mig kl 20:30 igår men kunde bara inte sova. Kände mig orolig i hela kroppen och var på toa en miljard gånger. Tror kl var närmare 1 när jag tittade på klockan sista gången. Ja, jag är lite mör idag det ska jag nog erkänna.
 
Jag tog med mig killen in i duschen och tänkte att Adrian har knappt varken snorat eller hostat på hela natten. När vi precis är klara så hör jag hur det knackar på ytterdörren. Trodde att det var nåt av de stora barnen som vaknat och höll på att dryga sig men efter en stund började det ringa på frenetiskt också. Där står jag spritt språngande näck liksom. Det var bara att linda in sig i 3 handdukar och smyga ut i hallen och öppna dörren i tro om att det var någon som skulle springa in och mördar oss ;) Kändes ju lite sådär ärligt talat men jag misstänkte att det var grannen som ville Jimmy något och tyckte att han borde fatta att han inte var hemma då hans bil är borta. Men det var inte grannen utan en taxichaufför som undrade om Linus skulle med tidigt idag pga att hela samtrafiks datasystem ligger nere så han hade ingen aning om vilka barn han egentligen skulle hämta utan åkte och rekade nu. När Linus åker tidigt på morgonen så har han en fast chaufför och bil men han visste ju inte om det var en av Linus tidiga dagar. Det var ju snällt av honom att fråga, men Linus skulle inte åka förrän 9.20 idag. Så sen dess har jag försökt ringa samtrafik vilket såklart inte går för att höra om man ska räkna med att det kommer någon taxi 9:20 sen. Eftersom systemet låg nere lär ju inte hans resa synas då. Telefonväxeln fungerar visst inte heller.
Så nu undrar jag om jag med världens ondaste bäcken måste gå ut och skotta fram bilen som ligger under en halvmeter snö och skjutsa in Linus till skolan.. vilket jag hade behövt i alla fall om vi skulle åka till dagis.
 
Adrian lär ju tydligen bli hemma idag också. Nu har han börjat hosta en massa också. Vid en förkylning kan man ju hålla på hosta o kraxa en bra stund på morgonen för att få upp det som lagt sig i systemet under natten så att säga, men han verkar inte vilja sluta så han lär väl vara hemma idag med. Pigg var han hela dagen igår men jag undrar om han inte verkar mer hängig idag. Kan ju visserligen bero på att någon skulle upp kl 4 också.. Men med denna hosta så kan jag inte lämna honom. Just nu hostar han ca en gång var 30:e sekund. Men röjer det gör han. VI köpte en grind igår så nu klättrar han på tv-bänken och river i bokhyllan istället för ute i köket. Giv mig styrka!!
Åh jag blir så stressad. Han kommer ha glömt bort hur det är helt på dagis. Det som äntligen började gå bra. Dessutom ska de börja skola in 3 nya 1-åringar nästa vecka vilket betyder ännu mer nya vuxna också. Men det får bli som det blir.
 
Idag är det dessutom exakt 4 veckor/ 28 dagar/ 1 månad kvar tills jag är beräknad. Jag hoppas verkligen bebisen har vett att hålla sig kvar i magen tills sjukdomar, inskolning och allt lagt sig här hemma. Men det sägs ju att förlossningar inte startar förrän mamman vilar så då lär ju jag vara gravid tills det blir sommar.
 
Som sagt.. Jag undrar om jag måste gå ut och skotta fram bilen eller inte.

Sådärja!

Där kan du ju stå och sukta efter köksbordet. :)Ber till Gudar och högre makter att miniterroristen kan gå till dagis imorgon. Han är pigg och snorig men inte fullt lika rinnande snok som han haft. Jag får se dagsskick i morgon. Tänker inte skicka iväg honom för tidigt bara för att jag mår dåligt.


Aj som fan!

På riktigt. Jag orkar inte!! Fy fan vad ont jag har i rygg och bäcken!! Vissa dagar går det att blunda för det och bita ihop men idag vill jag knappt röra mig. Det gör så ont! Jag vet inte hur jag ska få den här dagen att gå med en aktiv sjuk kille hemma. Han är för frisk för att bara sitta hemma och glo men för sjuk för att gå till dagis. 
Min högsta önskan är att bara få vila en enda dag men det verkar ju vara omöjligt att få till.
 
Adrian är jätteförkyld fortfarande. Feberfri igen nu på morgonen. Gnällig som få, men har liksom energi så han klättrar upp på köksbordet tusen miljarder gånger på en timme. Just köksbordet är väldigt spännande tydligen. Snart åker stolarna ut genom ytterdörren. Vi måste måste köpa en grind till köket så jag kan slå ner häcken i soffan i 2 sekunder utan att behöva kasta mig ut i köket och rädda en 1-åring som står och dansar på bordet. Han har ramlat ( tack och lov bara från stolarna än så länge) och slagit sig flera gånger, men lär han sig något? Nej. Icke. Han gråter en stund och sen är vi där igen.
 
Nu har jag spytt ur mig lite. Tyvär hjälper väl det inte ett dugg men nu luktar det illa här så jag lär väl vagga efter min son som en skadeskjuten anka och mocka blöja!
 
Blä.
 
 
 
 
 

Ett steg fram...

2 tillbaka.

Trodde Adrian var piggare idag. Eller han var det på förmiddagen så vi tog oss ner på stan en sväng för att luncha med Linnéa. Hon hade fleecekläder vi skulle få låna som vi kan ha ligga på förskolan. Är ju bra att man inte behöver köpa allt nytt.Hur söt är han inte? :)

När vi varit hemma en stund blev han sååå grinig och gnällig. Aldrig sett honom så. Han skrek mest hela tiden. Tårarna, snoret och salivet fullkomligt rann ur honom konstant och nu ikväll kom febern tillbaka igen. Stackars min plutt.
Jag känner mig lite stressad över att han är sjuk. Blir väl till att skola in honom på nytt sen igen. Men då får det bli så. Inte mycket att göra.

Jag har mellan nästorkningar och tröstande hunnit få lite vettiga saker gjort som hängt över mig ett tag. Har rensat, sorterat och gått igenom alla Linus gamla kläder som legat i olika kartonger o pappkassar och stoppat ner i stora plastlådor (istället för kartonger) vi köpt på ikea. Märkt upp lådorna så jag vet precis vart jag hittar rätt storlek när Adrian växer i sen. Även rensat igenom och märkt upp Adrians gamla kläder i plastlådor och stoppat in allt i strl 56 i bebisens garderob. Känns hur skönt som helst.
Har även en proppfull sopsäck med gamla kläder från Bella som typ börjar vid 104 upp till 146 eller nåt sånt. Dröjer ju en evighet tills Lillasyster kan ha de grejerna och är nog inte mycket Adrian och Linus kan ärva så jag vet inte hur jag ska strukturera upp de kläderna. Det blir mitt nästa projekt.
Nöjd kille.

Linus har gått och vickat på sin ena framtand i evigheters evighet och ikväll så fick jag äntligen ut den åt honom. Mycket nöjd kille.
Han förväntar sig dessutom att tandfén ska komma och skänka lite pengar åt honom men hur ofta har man kontanter hemma? 9 kr lyckades vi skrapa ihop och vi brukar väl ge en tjuga i alla fall. Tur att Bella lagt en tjuga på hallbyrån från när jag tvättade hennes jacka häromdagen. Får låna den lite snyggt. Hon tror ju i alla fall inte på någon tandfé längre men det gör visst Linus så då är det bara att spela med :)Min lilla son har fått feber nu ikväll. Inte jättemycket men 38, 3 så det är ju feber i alla fall. Snorar gör han som f*n!
Sova vägrar han nu. Han tog en power nap på 30 min vid sin vanliga läggningstid sen vaknade han och skulle bara inte somna om. Inte blir det någon sovmorgon i morgon heller då stora barn ska till skolan och då vaknar han så fort det rör sig i huset. Hoppas bara inte att han tycker att han ska ligga vaken en timme när Jimmy kliver upp vid 4.

Nu ska jag försöka få oss att sova i alla fall. Natti natt!


Första sjukdagen.

När jag äntligen somnat inatt så började Adrian strula. Snorig som få.

I morse velade jag om huruvida han skulle till dagis eller inte. Eftersom det äntligen börjar släppa och gå bra där. Lite snor kan man inte ha dem hemma för får man alltid höra men nu snackar vi inte lite snor så han blir hemma. Tycker att om fler föräldrar höll sina barn hemma när de är supersnoriga och förkylda så kanske inte samma bakteriemängder skulle florera på förskolorna. Och nu snackar jag återigen inte 'lite' snor. Samma sak när de har hosta. Hosta kan de dras med i flera veckor efter sjukdomar och då kan man givetvis inte ha barnen hemma. Men när det är ny färsk, slemmig hosta så de hostar hela tiden, så låt dem vara hemma. I synnerhet om man inte har ett jobb att gå till själv.

Minsta motgång och han bryter ihop och då sprutar det vätskor ur alla hål i ansiktet. Han verkar trött också. Känns verkligen inte som att det vore för hans skull om jag lämnade honom idag. Så idag blir vi hemma och kurerar oss. Min heldag i sängen som jag sett fram emot får vänta. Som vanligt känns det som. Men Adrians välbefinnande går helt enkelt före mitt. Hoppas vi kan gå i morgon så vi inte får börja om sen.


1 får, 2 får, 3 får

45 får, 46 får.... 319 får.. Jag kan inte sova!!
Är så trött på dessa timmar vareviga natt som jag ligger vaken, otroligt trött men att sova går inte. Gick och la mig ca 20:30 igår. Somnade på stört. Sen efter att jag för andra gången var på toa runt midnatt har John Blund lyst med sin frånvaro.

Idag/igår har vi varit hos mina föräldrar och ätit palt. Hur gott som helst. Var nog säkert en 5-6 år sen minst sedan sist när farfar var pigg och orkade göra. Adrian älskade det. Han hade först ätit en halv 15 månaders burk med barnmat sedan ca en timme senare en palt. Bara tröck i sig och soprent på tallriken blev det. Duktig kille. :) Jimmy han vägrade ens smaka för det hade han minsann ätit förut och det var skitäckligt. Smaken är som baken - delad! Att det finns många olika sorter och sätt att äta på spelade ingen roll. Det är ju i princip bara potatis. Vi har fläsket på sidan.

Om man skulle göra ett nytt försök att slå igen de blå kanske. Låt mig få sova nu tack!Pust o flås!

Nu känns magen riktigt stor alltså. Jag kommer knappt ur soffan utan draghjälp längre. Att vända sig i sängen är en riktig kraftansträngning och slutar 9 gånger av 10 med en sammandragning.
Mina magmuskler sitter nog typ på ryggen och har förtvinat tror jag. Stackars Jimmy får bara höra stånkanden och frustanden från sin otroligt slanka fru ;)Jag hoppas det inte drar iväg mycket mer nu. Till och med mammakläderna börjar bli för små.
Barnmorskan sa att bebisen inte kändes så stor men det ska ändå bli väldigt spännande att se vad hon väger.

Det är helt klart en upplevelse att vara gravid. Skitjobbigt men samtidigt häftigt och mysigt på nåt konstigt sätt. Fast det skitjobbiga tar helt klart överhanden just nu. Önskar jag kunde hänga över magen på Jimmy så han fick känna hur det är. Inte för att han på något sätt inte verkar förstå men så att han helt enkelt får känna hur det är. Det går liksom inte att förklara för dem, killarna.

Nu ska jag ta min hickande bebismage och sova. God natt!


Plötsligt händer det.

I natt har Adrian sovit hela natten i sin säng. Halleluja!!! Visserligen vaknade han redan kl 6 och kom över till oss men sen låg vi och mös och halvsov i en timme till.
Jag har också sovit rätt bra. Så skönt.

Men idag är vi visst trötta. Tur att det är helg nu så att Fisen får vila. Han ska bara ligga i min famn och "gnussa" håret som Fröken Regina säger.
Nyss visade han tydligt genom att gå ut i köket o peka på micron att han var sugen på välling så det fick han och nu somnade han visst i mitt knä. Hoppas inte att han håller på att bli sjuk igen.


Vällingmys!

Idag ska vi försöka inta IKEA. Vi behöver garderober till Adrians o bebisens rum så vi har någonstans att göra av alla deras kläder. Adrian har bara en liten liten byrå nu.

Igår skrev jag en lista på grejer som behöver fixas innan bebis kommer så det är väl skönt om i alla fall några grejer avverkas. Jag måste köpa amningsbh också och så sortera lite kläder och se vad som finns och om nåt behöver inhandlas. Får väl se hur länge jag orkar Erikslund innan jag stupar :)

Hjälp!

Ju mer dagarna går desto mer börjar jag oroa mig inför förlossningen.

Både Bellas och Linus förlossningar gick bra och ansågs ju vara normala men det enda jag minns ifrån dem är i princip hur hemskt det var. Hur ont det gjorde och hur hjälplös jag kände mig. Därför lovade jag mig själv att aldrig föda barn igen efter Linus. Under första året efter att han föddes kunde jag må riktigt dåligt bara av att se någon vara gravid och veta att personen skulle behöva gå igenom en förlossning.

När jag sedan blev gravid med Adrian så sa jag till barnmorskan tidigt att jag ville gå på Klara-samtal och prata/få hjälp med min förlossningsrädsla. Det gjorde jag och jag kan inte påstå att det gjorde att jag var mindre rädd men bara vetskapen av att det stod KLARAPATIENT med stora röda bokstäver på min framsidan av min journal gjorde ju att det kändes lite betryggande. Barnmorskan har ju skrivit i min journal nu med att jag är förlossningsrädd och att jag oroar mig över att inte hinna få smärtlindring.

I alla fall så gick ju Adrians förlossning över all förväntan och nu denna gång har jag känt mig rätt kaxig fram tills för ett tag sedan. Usch. Nu är jag såå rädd och nervös igen att jag knappt vet om jag längtar efter när det sätter igång eller om jag hellre går och är gravid för all framtid.

Ingen förlossning är den andra lik säger man ju. Alltså kan jag ju inte gå och hoppas på att den blir som Adrians. Jag är skitnervös över att det ska gå för fort då både Linus och Adrians gick rätt fort. Jag vill hinna få smärtlindring. Ge mig allt typ! Jag har ingen smärttröskel för fem öre.

Jag är som vanligt mest rädd över just när huvudet ska ut genom hålet. Den smärtan är inte att leka med och alla upplever det säkert olika men just för mig är det det värsta med hela förlossningen och inget man direkt kan få någon smärtlindring emot. Jag skulle ju verkligen uppskatta om de dessutom tror på mig om jag säger att jag är skitnödig denna gång. Så slipper Jimmy avlida av stanken ;) Haha!

Jaja. Det går säkert bra. Ut kommer ju något underbart men först ska den födas och tanken på det får mig att vilja gråta. Tänk om det bara kunde säga plopp och så var det klart sen.

Det möbleras om.

Adrian leker med sitt kök så det står härliga till. Han välter det, undersöker bakom, möblerar om och har sig. Tänk om man själv kunde roa sig så lätt.Söt är han så det räcker och blir över också ♡Snacka om långnäsa..

Idag är det då fredag igen. Jag och bebisen har gjort 35 fulla veckor och nu börjar jag nog känna snart att det får vara nog. Det vet jag ju såklart att jag absolut inte har någon talan om och än är det ju i tidigaste laget att önska att hon föddes. Men på torsdag är jag enl mina gamla beräkningar fullgången så då kan hon ju gärna få komma..
Vet inte riktigt vad som händer i min mage nu men det är inte bekvämt. Det är mitt fjärde barn så det är ju inte ens säkert att hon tänker fixera sig men jag undrar om det inte är något sånt hon håller på med. Det ilar, hugger, sticker och gör allmänt ont där nere. När jag ställer mig upp från sittande känns det som jag ska typ tappa magen och när jag sitter så känns det som värsta bollen där nere. Det jobbigaste av allt är att jag kan nog knappt räkna på två händer hur många gånger jag varit o pinkat sedan i morse och inatt var det 4 gånger. Drygt som tusan.
 
Ikväll efter att Adrian somnat trodde jag att jag och Bella skulle ha lite myskväll för oss själva men där fick jag långnäsa så det skrek om det. Hennes far och jag kom överens om tidigare i veckan att vi skulle höras och bestämma om hon skulle stanna hela veckan eller om hon skulle åka till dem till helgen. Då jag inte hört nåt från honom och det var ju han som var sjuk, tog jag för givet att hon skulle stanna men runt 16:30 fick jag ett sms där han undrade om hon var på väg? Vi kom överens om att hon fick såklart välja själv om hon ville åka dit eller inte och först ville hon inte, men sen ville hon så 30 min senare var hon på väg efter att vi kastat i oss pizzan som hon gjort åt oss. Så ikväll får väl jag sitta med min godispåse själv och känna mig snopen. Självklart ska hon ju åka dit om hon vill. Det är ju inte mer än rätt att hon träffar dem också men mina hormoner kände nästan för att gråta en skvätt när hon gått. :)
 
Inga mer äckliga lusar har jag hittat i hennes hår idag. De ska ju vara döda om det nu ev finns några kvar men jag hittade inte ens några döda idag så det känns ju underbart. Men bara kamma på i en vecka och sen ska hon behandlas igen så man verklgien är säker på att inga små äckel finns kvar.
 
Nehej..Adrian är återigen på köksbordet och leker med stenarna i ljusstaken. Jag lär väl rycka in där.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0