Vill man vara fin får man lida pin?

Är det inte så??

Jag lider av en ofantlig smärta i mina ben! Ajj ajj.. Undrar om jag någonsin kommer kunna springa igen? Hur ska jag kunna jobba imorgon? Haha. Hur otränad får man vara liksom. :)

Bara tanken av att jag inte får gå ut i köket och trycka i mig allt onyttigt jag kan hitta gör att jag är grymt sugen på allt. Huvudvärk har jag också. Blä!!

Skam den som ger sig. Snart har det gått ett dygn.


Idag börjar mitt nya liv.

Jajamen!!
I lördags bestämde jag mig för att nu får det vara nog. Nu måste jag ta tag i mitt liv och min kropp. Nu tänker jag inte banta eller så. Jag ska snarare bara försöka tänka lite mer på vad jag stoppar i mig och röra på mig mer. Jag har en väldigt cola-beroende sambo och han smittar av sig vill jag lova. Där har vi nog största boven. Så bort med all cola, läsk, chips, godis och allt möjligt skit man nu kan tänkas stoppa i sig. Framförallt i veckorna. På helgen kan man få mysa till det lite helt klart. Sen kan man ju försöka komma på lite nyttigare alternativ. Dip och grönsaker tex är ju alltid gott. Finns ju massa goda frukter och nu är det ju sommar och då funkar ju alltid jordgubbar.

I lördags blev det festa av till slut. Jag åkte hem till Catrin, en jobbarkompis och förtärde lite alkohol för att sedan styra kosan ner mot stan och lite olika kroger. Det var mycket trevligt. Kännde verkligen att det behövdes och nu är mitt partysug mättat för ett tag. Toppen.

Igår var det mors dag. Min kära son som hatar  att prata i telefon ringde och sa "Hej. Grattis på mors dagen.. hej då" Söt. Vi försöker öva honom lite på att vilja prata i telefon men det kommer väl när det kommer. Det värmde i mammahjärtat i alla fall även om det var pappa som övertalat honom att ringa :)

Jag vaknade igår och var lite halvbakis men mest lite vinglig. Tvingade med mig min karl för att gå ut och gå och vi gick runt utkanten av Bjurhovda mot Badelunda och sedan 2.5.an i spåret. Det var ganska skönt faktiskt. Jag gillar ju som sagt inte att gå så värst men bara det är rätt väder och ett bra sällskap så går det väl an. Ska ju tillägga att Jimmy var inte direkt svårövertalad. Han är också inne på att få upp sitt flås lite mer. Tyvärr är han inte lika inne på att sluta dricka cola ;)´

Idag har jag jobbat 50%. Det gick ganska bra. Tror nog att det är bra för min rygg att träna lite mer också. Borde verkligen börja gymma som jag sagt sedan i december att jag ska göra. Det blir liksom inte av, av någon anledning. Min halvtids-sjukskrivnin går ut idag och läkaren ville jag skulle höra av mig och säga hur det gick så idag har jag försökt få tag i honom, och företagssköterskan för att föreslå att jag gärna går någon vecka till på halvtid. Fick inget svar så jag lämnade ett meddelande. Blir väl dock inte förvånad om hon inte ringer upp...
På onsdag ska jag i alla fall till naprapaten på jobbet och då ska han få tipsa mig om vad jag kan göra och vad jag bör undvika med ryggen i träningsväg.  

Kom hem runt halv elva idag från jobbet. Bytte om och snörade på mig ett par ordentliga gympaskor. Laddade mobilen med lite musik och gick till spåret. IGEN!!! Har lagt upp ett eget litet löpschema i mitt huvud och ska se om det ger nåt. Gick och sprang omvartannat. Nu jävlar är jag på gång! Riktigt stolt över mig själv är jag. Lika bra att passa på medan viljan håller i sig.  


Att mina ben känns som värkande spagettin nu kan vi disktuera en annan dag.
:)

 

Tjofräs!

 


Löpschema för nybörjare!

Idag på morgonen har jag suttit och surfar runt lite för att hitta ett löpschema för nybörjare. Hittade en blogg där det stod att "Sitt inte hemma för länge och vänta på motivationen. Den kanske aldrig kommer utan är något du själv får bygga upp" Mycket möjligt att det faktiskt är så?

Anyway. Jag är lite sugen på att börja springa. Jag hatar att promenera. Tycker det är så fruktansvärt tråkigt. Kan väl inte påstå att löpning heller är riktigt min grej men då händer det nåt. Man kommer någonstans. Om jag tex är ensam ute och går och har ett mål, så kan jag helt enkelt springa ett par hundra meter tills det känns som hjärtat ska explodera uppe i halsen. Bara för att det är så jävla tråkigt att gå helt enkelt och jag vill komma fram.
Läste också att på 5 minuters löpning så förbränner man lika mycket kalorier som på 30 minuters rask promenad. Detta beror ju säkerligen på hur man löper och hur man går.

Hittade i alla fall inget bra löpschema som jag förstod mig på, eller som jag tyckte passade mig. På www.iform.se kan man gå in och söka sig till olika löp-program beroende på hur tränad man är man jag fattade inte riktig mig på det. Nån som läser detta som har nåt bra? :)


Svammel.

Då var arbetsveckan slut. Har ju inte varit så betungande för mig direkt. 3 dagar, 50%. Hade jag vetat att jag skulle vara 2 av de 3 dagarna på Höglagret, mitt kompetensområde hade jag lätt kunnat jobba 100%. Där sitter jag bara ner och kör motviktstruck hela dagarna. Tyvärr får jag sällan veta innan mitt arbetspass börjar att jag behövs där. Är bara där vid behov och behovet sen jag blev upplärd har varit typ en gång varannan, var tredje vecka.
Det som känns mindre bra är att jag inte riktigt vet om jag klarar av att jobba heltid då jag inte riktigt kunnat känna på hur det är att köra expedition med alla tunga lyft. Min 50% sjukskrivning går ut på måndag. Får se hur det blir sen. Får ta en dag i taget helt enkelt.

Imorgon är det tänkt att vi ska ha en gruppträff med jobbet. Det ska tydligen spelas paintball, vilket jag mycket väl känner att jag klarar mig utan. Efteråt skulle vi ha träffats hemma hos vår Ställföreträndande chef, för lite partajj, men tydligen kom han på igår att han inte hade någon barnvakt. Får se nu hur jag gör. De skulle träffas hos honom innan paintballen o käka lite för att sedan åka iväg tillsammans. Tänkte väl att jag skulle åka dit en sväng innan, men tycker allt blev så jävla hattigt så jag får se om jag åker överhuvudtaget. Är sååå himla partysugen. Det var år och dar sen sist känns det som. Närmare bestämt i början på februari, med Linnea. Hög tid alltså! 

Lider av akut saknad efter mina barn idag. Vill bara att det ska bli måndag eftermiddag så jag får hämta hem dem. Sen kan vi stanna tiden där ett tag. Jag hatar detta hattande. Känner mig så halv utan dem.  
Fick reda på imorse via facebook att min kära dotters pappa med familj ska flytta till Surahammar i början på juni. Visst är det kul för dem att flytta till hus, men jag är lite orolig hur Bella ska reagera. Jag och Dennis flyttade ju visserligen till Tillberga förut, men det är ju ändå typ 10 minuter från Bjurhovda där vi bor. Det är lite längre avstånd till Sura.
Jag hoppas det blir bra. För Bellas skull.


Syskonkärlek <3

Nu ska jag fortsätta mitt Two and a half men maraton. Snart avslutat andra säsongen. Skrattar lika mycket varje avsnitt :) 


Beach 2010

Det finns en grupp på Facebook som heter nåt i stil med "Vi som skiter i beach 2010 och tänker ligga där som valrossar" Minns inte exakt namn, finns ju säkert många. Jag kan säga att beach 2010 känns rätt långt borta för min del. Jag får nog tillhöra den där valrosskategorin. Haha!! :) 
Jag har aldrig kännt mig så obekväm i min kropp som jag gör nu. Jag är absolut inte fet. jag är inte ens tjock, men mitt midjemått har ökat och det drastiskt. I grund och botten handlar det bara om att jag inte trivs i min kropp. Jag vill aboslut inte se ut som en levande lyktstolpe. Hellre lite mullig än spinkig är min åsikt.
Jag kan nog inte ha ett enda par av mina jeans jag hade för ett år sedan. Det säger ju en del om att jag ökat i vikt i alla fall..
Det jobbigaste av allt är att jag år sååå omotiverad till att försöka göra nåt åt det. Jag orkar inte hålla på tänka på vad jag äter, och äta nyttigt och skippa allt som är gott. Jag vill helt enkelt både ha kakan och äta upp den.

Idag är jag ledig. Har en såkallad kryss-dag. En kompensationsdag för att jag jobbat en röd dag tidigare. Tror det är annandag påsk eller nåt. Mycket skönt i alla fall. Har varit på stan med Linnea och käkat lunch (sallad faktiskt) ;) Nu är den stora frågan vad jag ska hitta på. Är lite sugen på att åka och simma och sola och med tanke på vad jag skrivit här ovan så borde jag väl verkligen. Kanske inte är den mest kalori-brännande träningen att simma men jag vet inte riktigt vad jag vågar göra med min rygg än. Lite färg på näsan skadar ju inte heller. Av någon anledning brukar man kunna känna mig mycket fräschare bara man får lite bränna på sig.

Japp. Simma it is! Over and out!


Hosta och pengar.

Inatt sov jag inte många blundar. Hostade som en galning och hade fruktansvärt ont i ryggen. Hostade lite till, och lite till. Vid 4:20 gav jag upp och gick upp och satte mig framför datorn i 1,5 timme. Inte så värst normalt, men vad gör man när man tror att lungorna ska komma upp genom käften? Har fått Cocillana för lägensen. Det enda det hjälpte mig med var att känna mej allmänt tung o trög i skallen. Hostan var kvar och sova kunde jag då inte.
Nu vill jag att den här förkylningen ska ta och ge sej. Kan upplysa om att jag har träningsvärk idag i magen och ryggen, i muskler jag knappt visste att jag hade för allt jäkla hostande.

Weee.. måste berätta. Idag ringde jag försäkringskassan för att fråga hur det går med min sjukpenning. Fick prata med en mycket trevlig kvinna som sa att jag fått pengar idag. Det var inga problem alls med det. Tyvärr ser jag inga pengar, så jag hoppas att hon menade att de satt in pengarna idag och att jag ser dem om ett par dagar. Annars får jag väl ringa igen och höra vad det är frågan om. Behöver ju inte de pengarna förrän i slutet på nästa månad egentligen. Vi har ju en månads fördröjning med lönen på jobbet. Känns bara så otroligt skönt. En stor tyngd lyftes från mina axlar :)

Med tanke på bristen av sömn föregående natt så ska jag gå och försöka ta igen lite nu. Hostan är tillbaka så jag tror jag sveper hela flaskan med Cocillana.. Då kanske jag somnar iaf..  Jag blir gaaalen!


Det händer grejer.

Återigen en ny vecka. Detta ska bli en bra sådan har jag bestämt. Barnen har åkt till pappa och kvar är bara jag, Jimmy o katten. Gissa om katten tycker att det är lugnt o skönt? :)
Jag mår bättre även jag fortfarande är förkyld med en snorproduktion som räcker åt en halv armé. Mysigt värre.

Igår hade jag ju en tid med företagsläkaren på Ica. Det visade sig när jag kom dit att jag även skulle ha ett Rehabsamtal med läkaren och en kvinna från HR. Vad HR står för har jag inte riktigt fattat, men någon slags personalavdelning tror jag. Hade missuppfattat min chef lite och inte riktigt förstått att jag skulle ha det där mötet, men det gjorde ju inget. Det gick bra. Kändes skönt. Jag var inne på att jobba heltid, men blev skapligt nedröstad av läkaren och Lena som hon hette. Det blir 50 % den här veckan utan prestationskrav. Det känns skönt! Ska även börja någon slags rehabilitering med naprapaten som vi har på jobbet och sen får vi helt enkelt se vad som händer. Just nu tar vi en dag i taget.

I kväll har jag jobbat och det gick rätt bra faktiskt. Jag tog det väääldigt lugnt och det kommer jag att fortsätta göra. Kände av att jag fick lite ont, det gjorde jag och förkylningen gjorde väl sitt till så nu känner jag mig helt slut. Men nöjd. Mycket nöjd. Jag vill verkligen komma tillbaka och börja jobba och bli som folk igen. Hade även ett 45 min långt samtal med min chef idag och det känns som att han lyssnar och förstår och stöttar mig. Känns mycket bra.

Ja.. det känns som att det går åt rätt håll nu. Det ska bli bra nu! Det har jag bestämt.


Buzzador

Jag har blivit utvald till att vara med i en kampanj för Hemglass med Buzzador.
Jag kommer att få hem massa glass ifrån glassbilen och kommer att kunna bjuda på massa glasspartyn. Verkar som man kommer få en hel del glass så jag hoppas att alla mina vänner med barn vill komma.

Någon som är sugen på att registrera sig? Läs detta:

Hej!

Jag har registrerat mig som buzzador på www.buzzador.com och föreslår att du också gör det!

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är camorr):
https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=camorr>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=camorr 

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
http://www.buzzador.com?refstr=camorr&lang=SE>http://www.buzzador.com?refstr=camorr&lang=SE

 


Min bästa vän - Nezerilen.


Utan denna trogna vän skulle jag inte orka leva idag. Kan tycka att denna sjukdom jag dragit på mig kunde kommit någon gång under de gågna 5 veckorna jag varit hemma för ryggen istället för just denna när jag ska börja jobba igen. Nån som har nåt bra tips på hur man blir av med en dunderförkylning på 48 timmar? Jag skulle vara denne person evigt trogen :)


Sjuk.

Jag är sjuk. :( Idag skulle jag jobbat hade jag gett mig fan på. Sett fram emot det till och med trots att det är lördag. Känt mig halvhängig och haft ont i halsen ett par dagar och inatt bröt helvetet ut på riktigt. Skallen o bihålorna känns som de ska sprängas. Ögonen känns för stora för mina hålor och det trycker satan därinne. Halsen svider som fan och rösten är helt väck. Nån som har snott den? Jag låter som en brunstig frustande älg när jag försöker prata. Hostar som en galning. 
Om så Jimmy ska få lov att bära mig till jobbet på tisdag så ska jag bara dit. Så är det.

Ja, jag tycker lite synd om mig själv idag faktiskt. Det får jag :)

På måndag har jag föresten fått tid hos företagsläkaren ringde min chef o berättade för mig igår. Bättre sent än aldrig. Kvinnan som lovade ringa mig och berätta har dock inte gjort det än. Men men..  

Nu ska jag försöka åka ut till mina föräldrar där barnen sovit inatt eftersom jag skulle ha jobbat. Ser ut att vara alldeles för varmt ute för min smak idag.

Hoppas ni alla som läser detta har en underbar dag i solen! Ciao!

Massa text kommer här:

Det här inlägget kommer förmodligen ingen orka läsa igenom, men jag skriver mest för min egen skull.  

Jag är lite upprörd. Ganska ordentligt.
Har inte orkat dra hela storyn här i skrift och det känns som jag bara gnäller men jag orkar inte bry mig. Ska ta det lite kort.

Jag har fortfarande inget sjukintyg från förra veckan. Jobbade 50 % måndag och tisdag (efter mycket om och men med företagsläkaren/sköterskan)  sen så kom jag överens med min chef om att stanna hemma då jag inte kände att jag klarade av det.
På måndagen den 10 maj hade jag ju blivit lovad av en sjuksköterska hos företagsläkaren att hon skulle snacka med läkaren om en tid till mig och så ville hon ha in mig på ett rehabmöte på jobbet i måndags. Jag hörde inget på hela veckan, inte min chef heller. Min chef hävdar att detta får de fixa retroaktivt på något sätt, med sjukintyget alltså. Det måste ju finnas mer än en överbokad läkare som kan sjukskriva folk. Kan ju tillägga att min familjeläkare inte vill sjukskriva mig för han menar på att det är bättre om en läkare sjukskriver, så att det blir sjukintyg från flera olika läkare och företagsläkaren började ju.

Jag har känt mig så jävla frustrerad. Inte nog med att jag inte har en aning ifall jag kommer få nå pengar från Försäkringskassan, just nu är jag inte ens sjukskriven. Tur i oturen att Linus blev sjuk just nu. Denna vecka vabar jag.

I måndags ringer denna läkare i alla fall upp mig. Då hade jag naturligtvis glömt mobilen i bilen utan att ha märkt det. Han lämnade ett obegripligt meddelande om att han inte ens visste varför han ringde mig i princip, bara att han blivit tillsagd att göra det.  Jag ringde upp honom igår och han sa ganska otrevligt att någon sagt att jag var inbokad hos honom nu i måndags, men det var jag inte. Detta hade ju inte jag heller hört nåt om. Han sa även att han inte visste vad jag blivit lovad men att jag skulle ringa upp sköterskan så fick hon försöka få in mig på en tid hos honom nästa måndag.. Bara 2 veckor efter jag det att jag behöver ett sjukintyg ifrån. Han hade ingen möjlighet att få in mig den här veckan. Då brast det liksom för mig. Jag vart skitledsen och sa till honom att nu har jag fan fått nog av detta flängande fram och tillbaka mellan människor som inte vet någonting. Då mjuknade han till och sa att det var tråkigt att jag kände så men eftersom han inte visste någonting och ville göra ett proffsigt jobb, inte bara sjukskriva mej utan en undersökning. Jag förstår honom också. Men det ingen verkar förstå är ju att jag vill ju för fan inte bara ha hjälp att bli sjukskriven. Jag vill ha hjälp med ryggen, att bli bra! Jag vill ju för fan jobba. Ganska frustrerande o sitta hemma o inte ha en aning om ifall man får nå pengar eller inte.. Det lutar ju åt inte.

Ringde återigen till den här sköterskan som säger "Åh, vad bra att du ringer, jag ska försöka få in dig på en telefontid med Olof idag" *suck o stön* Jag hade ju liksom redan blivit skapligt avspisad av honom 5 minuter innan. Förklarade läget och hon sa att hon skulle boka in mig på en tid på måndag och sen skulle hon ringa upp. Hon ringde upp efter 10 minuter och säger att han är fullbokad nästa måndag också så hon måste prata med honom, om en tid men han satt med en patient nu så hon skulle haffa honom efteråt och sen ringa upp. Behöver jag säga att hon inte gjort det 1,5 dygn senare? Jag blir så jävla trött, arg, ledsen och förtvivlad.

På lördag ska jag gå till jobbet. Jag ska jobba mina timmar. 6-15. Det är väl lika bra att knäcka ryggen totalt så att jag blir sjukpensionär eller nåt sen då. Jag orkar inte mer nu.

Just nu känns det även som att någon kört ett rivjärn i halsen på mig. På med skiten bara!

Jag känner mig otroligt positiv.. Bättre lycka i nästa inlägg!


Denna sjukvård.

Jag blir ju mörkrädd alltså. Ringde familjeläkarmottagningen idag för att höra hur vi ska göra om vi vill utesluta kattallergi. Jo.. våran familjeläkare är ledig veckan ut så om en VECKA fick vi en TELFONTID för att ÖVERVÄGA om vi skulle ta ett blodprov ang katten. Pricktest görs inte under pollensäsong. Sjuk får man tydligen inte heller bli när läkaren är ledig..

Jag tror ärligt talat inte att det är katten. Han blir inte sämre i närheten av honom. Vi har haft honom i ett år nu och han har inte visat några tecken på allergi förrän nu ett par veckor sedan pollensäsongen drog igång på allvar. 
Försöker få Linus att låta bli katten men det är lättare sagt än gjort. Den som skulle sörja mest om vi fick lov att göra oss av med honom skulle vara Linus. De är bästisar. Det vore så otroligt tråkigt. Vill i alla fall utesluta det, för jag skulle aldrig (även om vissa personer tror det) ha kvar katten på mina barns hälsas bekostnad!  

När vi lämnat Bella på skolan idag och kom hem igen så höll de på att klippa gräset här utanför. Jag tänkte att om Linus är allergisk mot gräs iaf borde han sätta igång och nysa nu. Hann knappt tänka färdigt innan ungen drar av 4 nysningar på raken, och fortsatte en stund efter att vi kom in. Stackars min plutt. Allergisk är han allt. Ögonen ser helt förstörda ut men de varar inget alls. Var på apoteket nyss o där stirrade de på Linus som om han vore pestsmittad.


Hur gör man?

Linus har jätteproblem med sina ögon. Det ena är värre. Ser ut som han åkt på en smocka och det är varigt och äckligt. På detta nyser han och är snorig.

Ringde 1177 i morse för att rådgöra lite med dem, som hänvisade mig direkt till Familjeläkaren. Ringde dit och de gav lite tips på allergimediciner vi kan ge honom och en ögonsalva. De trodde mycket väl att han både kunde vara allergisk och ha åkt på en ögoninflammation. Ska prova med detta i några dagar och sedan återkoppla till dem så de ev kan skriva ut allergimedicin. Under tiden kan han ju inte gå till dagis eftersom vi inte vet om det är smittsamt. Blir nog väldigt poppis o ringa till jobbet o säga att jag måste vaba...



Nu till det svåraste. Dennis upplever att Linus är sämre hos oss än hos honom. Jag har tyckt senaste gångerna han varit här att han varit ordentligt förkyld och Dennis upplever inte detta. Han kan vakna på nätterna och dra av 10 nysningar på raken. Vad är det då da? Jo katten såklart :( Dennis är ju allergisk mot katter också.
Kanske blir alldeles för mycket för Linus med katt och pollen på samma gång då? Om han nu håller på att utveckla nåt skit :( Han har ju inte reagerat på Elliot förut. Detta är ju nåt vi upplevt de senaste 2-3 veckorna bara och trott att han varit förkyld. Men det är väl en annan pollenpartikel i luften nu..

Hur gör man med katten då? Det är ju inte så lätt att göra sig av med en katt bara sådär. För det första är han ju som en familjemedlem. För det andra vill man ju vara säker på att han är allergisk innan man lämnar bort honom. Skulle det nu vara så (hemska tanke) att han blivit allergisk mot katten också så är det väl jävligt svårt att få någon att ta över en fullvuxen katt. Så hur gör man?

Fotomodells-tatten :) 


Härlig lördag.

Hej o hå!

Då var denna helgen till ända igen. Tiden går så ruskigt fort.
Igår var det strålande sol och varmt hela dagen. Första riktiga ordentliga sommardagen. Så skönt. Tyvärr varade det bara en dag men vi njöt till fullo. Tog oss en tur till Björnön. Köpte glass, tog en liten promenad och tittade på den underbara naturen därute. Tänkte kasta in lite bilder. Tyvärr hör man ju inte på bilderna hur naturen låter. Det är ju nåt speciellt med alla fåglar som kvittrar :)









Försommaren är ju bara den absolut bästa årstiden. Det är grönt och fint ute. Gräset har inte hunnit torka och bli brunt än.

Igår efter att vi varit på Björnön så åkte vi till Plantagen och köpte lite nya blomkrukor. Vi hade massor med blommor här hemma som hade STORT behov av omplantering, så det roade jag mig medan Jimmy var och storhandlade. Jag var på en ortobionomi-behandling av ryggen i fredags och fick stränga order om att ta det lugnt och inte lyfta tungt på ett par dagar så Jimmy fick åka själv..

Linus kom hem runt 16 igår, för Dennis skulle på en 30 års fest. Vi grillade på balkongen. Linus fick för sig att han skulle ut och plocka blommor till sin farmor så vi gick ut i skogen igen. Skogen 2 gånger på samma dag är nog rekord för mig :) Här kommer lite bilder på det med.






Här under bodde grådvärgarna konstaterade vi :)




På vägen hem gick vi förbi en liten lekpark. Linus gillar fortfarande att gunga i bebisgungorna. Varje gång vi gungar i de vanliga så ramlar han ur och blir såå arg :)


Så söt när han springer :)

Nu är Lilleman hemma hos sin far igen. Imorgon kommer båda ungarna hem. Ska bli så härligt.

Vi misstänker att Linus är allergisk mot pollen. Han är jättesvullen i ögonen och de kliar och han har ont i dem. Nyser som en galning och snoret rinner. Hoppas hoppas inte. Dennis bär ju på såna där anlag. Har han börjat utveckla sånt där så ligger det väl nära till hands att han blir allergisk mot katten också och det vill vi ju inte. Usch o fy :( Måste ringa läkaren imorgon o höra om man kan göra nåt allergitest, och om det finns något man kan ge så små barn mot allergin.. om det nu är det.


Tidsfördriv.

Idag har jag gjort absolut NADA.
Jimmy stack till jobbet vid halv 2 och efter det så blev det några timmars Two and a half men. Snart glott igenom hela boxen med första säsongen så då måste jag införskaffa säsong två. Många har jag redan sett på tvn men det är så sjukt roligt :) Bra tidsfördriv om inte annat.

Kände ett tag att jag höll på att få tuppjuck av att sitta inne så jag tog mig en tur till maxi och handlade lite gott till ikväll.


Smarrigt OCH nyttigt :)




Herregud vilket spännande liv jag har.
När man är hemma såhär hinner man tänka och fundera en del. Tänk om Försäkringskassan inte godkänner min sjukskrivning, och jag har jobbat 2 halva dagar i hela maj. Vilken lön det blir då i juni. Noll. PANIK!! Lagom till semestern och allt. Visst kan vi säkert gå runt på Jimmys lön så räkningar och mat men det är inte mycket mer. Det löser sig säkert. Det gör det väl alltid...


Vad göra idag?

Idag är det Kristihimmelsfärds-tjofräs vilket nog inte betyder så mycket för någon längre. Skönt med en extra röd dag. För alla som inte jobbar som vi gör då. Jag jobbar ju iofs inte. Fick lov att sjukskriva mig igen. Min rygg klarar inte dessa tunga ordrar. Har ingen aning om vad som händer med allt nu. Var och röntgade ryggen igår och får väl helt enkelt avvakta till efter helgen.

Jimmy sticker snart iväg till jobbet. Vi har städat och donat lite så vad jag ska hitta på sen är ett mysterium. Hälsa på farmor och farfar kanske. Det var ett tag sen. Vi får se.
Annars ska jag nog umgås lite med min nya bästis. Two and a half men - dvd boxen season 1. Sjukt roligt :) 


Flugsex.

Tog två små flugor på bar gärning när de hade någon slags aktivitet idag på vårt balkongräcke. Ser helt klart ut som att de parade sig men hur gör flugor egentligen. Detta kanske mer är nåt slags "här är det jag som bestämmer" :) Vad vet jag. På nåt jäkla vis förökar de ju sig i alla fall... De satt sådär länge också.  


Jag tänker inte ens försöka längre..

att vara positiv alltså. Ikväll är en sån kväll där det bara känns skit.

Jag vill jobba. Det vill jag. Skulle bara önska jag hade ett lite mer förstående arbete. Allt är en enda soppa just nu känns det som. Pratade med en sköterska på företagshälsovården igår som sa åt mig att jobba 50% den här veckan. Jag har fortfarande inget sjukintyg på det. Förmodligen var sköterskans plan att jag skulle få det en vecka för sent. Sköterskan lovade även att kontakta personalansvariga på jobbet för att fixa en tid för ett rehabmöte, vilket min chef undrar varför det ska göras överhuvudtaget. Jag förstår honom. Varför ska jag ha ett rehabmöte med jobbet innan en läkare ens gett mig en riktig diagnos. Jag satt och pratade med chefen i 40 minuter idag och varken han eller jag blev nå klokare tror jag. Min chef ifrågasätter även om jag bör jobba överhuvudtaget då jag fortfarande har ont och varför ingen läkare har gett mig restriktioner till vad jag bör göra för att bli bättre då jag uppenbarligen inte blivit det på mina nästan 4 veckor hemma och göra ingenting. 

Det sjukaste av allt är att jag inte kan få anpassade ordrar på jobbet. Genom en liten knapptryckning på dataskärmen vi har på trucken så får vi upp en order. Den ordern är det bara att köra. Det GÅR att åka till en support och byta den här ordern vilket flera andra som haft problem med ryggen gör för att tex byta bort tunga drickaordrar. Men jag får inte. Ska jag vara sjukskriven i 50%, så ska jag sedan klara av att jobba resterande 50% med allt vad det innebär. Man kan ju undra varför inte företaget är lite mer rädd om sina anställda.

Jag avslutade min dag med en 1357 kg tung order. Maxvikt på vad en order kan väga är 1400 kg. Tack! Jag tror ryggen gick av någonstans där på vägen...
Jag får se om jag jobbar nåt mer överhuvudtaget den här veckan.

*gråter en skvätt*


Jag har bestämt mig.

Jag ska söka. Det är ju inte ens säkert att jag kommer in. Förmodligen inte då kommunen redan betalat en utbildning åt mig men söka går ju. Då kan jag ju inte ångra att jag inte försökte. Papprena ligger nedstoppade i ett kuvert så nu är det bara att köpa ett frimärke och lägga på lådan. Wish me luck :)

Fick jobba 50% denna vecka ut efter mycket om och men. Sköterskan ringde aldrig upp, chefen var inte på jobbet, sköterskan svarade inte när jag ringde. Jag var färdig att bryta ihop när hon äntligen ringde tillbaka och sa att jag skulle jobba 50 %. Hon hade dock inte fått tag i läkaren, inte HR på jobbet, så nu vet jag ingenting. Jag hoppas min chef är på jobbet idag så jag kan gå in och reda ut lite frågetecken.
Gjorde riktigt ont i ryggen att jobba. var helt slut efter mina 4 timmar. Fattar inte hur detta ska gå. Hur jag ska kunna jobba heltid men det är väl bara bita ihop.. *suck o stön*

Solen skiner i alla fall idag och det gör att humöret känns lite lättare än igår. Nu är det dags att göra sig i ordning för jobb igen.

See you!


Depp måndag.

Here we go again! Var iofs rätt längesen nu jag kände mej så totalt nere när jag lämnade ifrån mej ungarna men det går väl i vågor. Kände redan igår kväll en olustkänsla tränga sig över mig för jag vill, vill, VILL inte vara utan barnen i en vecka. Men jag måste bita ihop. Vädret idag gör det inte direkt lättare heller. 
Bella var inte så överdrivet sugen hon heller fick jag för mig. Hon kom hem igår när de kom hem från Rättvik för det var ju ändå trots allt min vecka. Hon frågade "Mamma, varför fick pappa låna mig i 3 nätter, och du bara en förut?" Ja, det blir ju inte riktigt rättvist men tyvärr sätter ju mitt jobb käppar i hjulen för de helgerna de är hos pappa om vi skulle behöva byta. Slutar 23 på fredagen och börjar 06 på måndagen. Lördag till söndag är enda natten jag kan "låna" dem den helgen de skulle vart hos pappa.
 

Idag är det då tänkt att jag ska börja jobba igen efter sjukskrivningen. Känns ju sådär kan jag erkänna. Visst ska det bli skitskönt att komma ut och träffa arbetskompisarna igen som man saknat och att få göra nåt annat än att sitta hemma. Det som tynger mig lite är att nu har jag varit hemma i nästan 4 veckor för ryggen och idag ska jag tillbaka. Pang på. Jobba heltid. Jag får inte anpassa ordrar till de lite lättare utan jag ska köra fullt ös igen. Jag kan säga att min rygg är inte bra heller. Långt ifrån.
Pratade med Previa imorse (företagsläkarna) De ska se om de kan få till så jag ska gå 50 % första veckan. Läkaren var inte där så sköterskan skulle återkomma till mig under dagen. Får väl se hur det blir då. Vore ju skönt att mjukstarta i alla fall.

Har hittat en utbildning som jag så gärna vill söka som börjar i augusti i år. Sista ansökningsdag är 1/6. Jag vet inte om jag har råd. Visserligen handlar det bara om 60 veckor på csn men det är ändå 60 veckor. Vet inte om varken jag eller Jimmy är så sugen på att jag ska leva på honom under tiden. Jag ska nog skicka in ansökan i alla fall, sen om jag nu överhuvudtaget ens skulle komma in så får man väl ta ställning då.

 


Avatar.





Igår såg vi alltså då på filmen Avatar. Linus hade spanat in filmen länge han med på maxi och hemma i vår bokhylla och han skulle bara se den. Han fick titta med oss i en timme ca innan det blev läskigt tänkte vi. Filmen är liksom uppdelad i två delar. Första delen där man lär känna planeten Pandora, och andra delen som är mer actionfylld. Kan säga att han numera är såld. Han förstår ju inte ett smack vad de säger, men just precis i detta nu så ser han den för andra gången.

Filmen var skitbra. Hade som sagt var inga förväntningar alls. Underbara färger och man riktigt drogs med in i handlingen och världen med flygande berg, drakar och allt möjligt spännande. Jag skulle lätt vilja vara en Avatar :)

Avatar är historien om Jake Sully, spelad av Sam Worthington, som får i uppgift att mentalt styra en Avatar för att försöka lära sig mer om varelserna som lever i planeten Pandora, kallade Na'vi. Där möter han Neytiri, dottern till klanens hövdning som får i uppgift att lära Sully leva som en riktig Na'vi, en process som självklart skapar romantik dem emellan. Samtidigt planerar människorna att attackera Pandora i sin giriga jakt på värdefulla mineraler. Det leder Sully till ett svårt dilemma och måste välja mellan sin egen ras eller kvinnan och landet han lärt sig älska.
Källa:
http://www.cinezine.se/?p=97

Se den! :)


Betessläpp.

Idag packade vi in oss i bilen och åkte mot Rytterna för att titta på när de släppte ut kossorna på grönbete för första gången i år. Har alltid velat se det. Tycker det verkar så häftigt att se när kossorna blir sådär glada. Linnea med familj var också med.


Linus är tokspexig såklart :)


Heaven med en bit av en jättebulle som var lika stor som hela hennes ansikte :)

Arla bjöd på mjölk och bulle. Vi var alltså på en Arla gård.


Min darling.


Jäklar vad glada kossorna blev alltså. Jag vet inte vad det är med mig, brukar inte vara blödig men när kossorna kom utrusandes hoppandes, skuttandes och råmandes så kom det nästan en liten tår i ögat ;) Tänka sej själv att ha stått instängd hela vintern och äntligen få komma ut. Det stod en kvinna och pratade i microfon och hon sa att korna visste precis vad som väntade.


Hur mycket folk som helst. Där kom korna utrusandes.


Glada kor :)


Skutt.


Linus valde att ligga ner och titta.



De stångades och donade. Jag får för mig att det var något slags bus. Eller helt enkelt skulle det visas vem som bestämmer.  Jag är inte så bra på ko-betéenden ;)

Var i alla fall trevlig att komma iväg och göra nåt ovanligt för en gångs skull. Annars har lördagen inte bjudit på så mycket spännande. Linus somnade på vägen hem så jag gissar på att vi får dras med en vaken son i ett par timmar till. Somnar han i tid ska vi nog se Avatar. Köpte den filmen åt Jimmy häromdagen. Det sägs ju att den ska vara otroligt bra. Jag har dock inga förväntningar alls. Vet inte ens vad den handlar om .

Ha en trevlig kväll!

 

 

 


Fler barn med fler pappor.

Här hemma planeras inga fler barn för tillfället och det vill jag klargöra, men man ska väl aldrig säga aldrig.

Fick en som jag upplevde det spydig kommentar igår under ett av mina inlägg om "Hur lång tid dröjer det innan du skaffar en tredje unge med en tredje pappa?" av någon som kallar sig för Hanna.
Lite lustigt nog så ramlade jag faktiskt på denna artikel idag av en slump: http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article7083803.ab
Jag undrar lite så jag med. Varför är det mer okej för karlar att ha många mammor till sina barn? Inte fan tycker väl jag heller att det är ultimat att inte leva i en kärnfamilj, men ibland blir livet inte som man tänkt sig.

Nu har jag sagt mitt om detta!


Försäkringskassan.

Idag fick jag hem ett brev från Föräkringskassan. Fattar noll ärligt talat men jag är väl IQ fiskmås också.
Det står inte rätt ut att mitt ärende fått avslag  i alla fall och det är väl positivt. Ska däremot fylla i vad jag har för arbetsuppgifter, vad jag har för diagnos, hur den hindrar mig i mitt arbete  och hela den där karusellen. Alltså räcker det inte att jag skickat in mitt läkarintyg där det står allt det här redan?? Detta måste fyllas i så de kan avgöra om jag har rätt till sjukpenning eller inte.
Ska även fylla i vilka dagar jag vill ha sjukpenning för och hur mycket så det borde väl också ses som positivt.

Sen var det en ruta där man skulle klicka i JA eller NEJ om man kunde arbeta om man fick andra arbetsuppgifter. Ja, det kan jag ju göra, men mitt arbete vägrar ju att ge mej andra arbetsuppgifter och hävdar att det inte finns några, så ska jag kryssa i ja, eller nej?

Varför ska det vara så krånlgligt?


Bättre tider.

Idag är vi mycket gladare här hemma. Inte en endaste porslinsgrej har gått sönder ;) Tänk vad en god natts sömn kan göra. Men man uppskattar väl medvinden mer om man har lite motvind ibland.

Jag känner litegrann idag att jag vill skriva. Vet bara inte vad.. Jobbigt när man inte får ner i ord det som cirkulerar i hjärnan.

Ska ta och gosa lite med min söta son istället och snart ropa in Bella bus också. Henne ser man verkligen inte mycket av efter skolan. Det är bara lek med kompisarna som hägrar. :) Imorgon sticker hon till Rättvik med sin far. Trist för oss, men roligt för henne.

Ciao alles.


Upp o nedgångar.

Har inte alla familjer upp o nedgångar? Dagar där allt känns rosenrött och man lever i lycka och harmoni, och andra dagar där alla familjemedlemmer går och irriterar sig på alla och man bråkar och tjaffsar med varandra utan att riktigt veta varför? Jag tror vi lever i en nedgång just nu. Eller ja.. i alla fall idag.
Jag är nog inte lätt att leva med just nu. Min tristess och ångest över framtiden går ut över min familj tror jag bestämt. Ska skärpa mig.

Nåväl. Morgondagen blir nog bättre.

Solen skiner

.. himlen är blå. Måndag och ny vecka. En vecka kvar på sjukskrivningen. Hade ont som fan imorse när jag vaknade men det blir ofta bättre när jag kliver upp och rör på mig.

Vad ska då denna dag och vecka erbjuda tro? Jag behöver lite action i mitt liv och det nu känner jag.

Idag kommer mina älskade ungar hem. Som jag har längtat. Imorgon ska de iväg med Dennis på cirkus på kvällen och han undrade om de kunde sova hos honom sen, men jag var snål o sa nej. ;) 
Bella ska dessutom iväg med Danne på torsdag. De ska till Rättvik på marknaden där och ville gärna ha med henne. Hon tycker dessutom att det är jättekul. Där försvinner 4 dagar på min vecka tyvärr men det jämnar nog ut sig på en 28 - års period som de säger på ICA.

Har funderat litegrann på en grej. För några veckor sedan var det en vän till mig som sa att mitt i all denna soppa med mina ungar så kan jag i alla fall vara stolt över en sak. Jag har en bra relation till mina barns pappor. Vi ringer varandra ofta. Mmsar bilder o så när när känner för det till varann. Kan diskutera och prata med varann om vi behöver byta helg, bara ha barnvakt en kort stund, eller något annat som gäller barnet i fråga. Han har faktiskt rätt min vän. Jag är stolt över att ha den bästa tänkbara relationen med mina barns pappor, fast vi inte lever ihop. Sådeså. 

Idag när jag hämtar Bella på skolan så ska vi gå till Skolsyster. Hon ska på någon kontroll som de gör på alla skolbarn när de ska ska börja skolan. Ska bli spännande faktiskt. Lite som förr i tiden när man fick gå till BVC.
Min stora tjej.. Snart 7,5 år och ska börja skolan till och med. Det mina vänner är tamejfan helt sjukt!! :)


   


En till bild jag snott av Dennis :)


Tristess.

Jag måste skaffa mig en hobby. Jag lider av tristess. Känns som det aldrig händer nåt kul. Sitter bara inne o ugglar hela dagarna och på sin höjd så besöker jag mamma och pappa, eller någon kompis. Visst det är kul det också, men jag vill göra nåt som är sådär lite extra kul. Nåt man brinner för, nåt man kan se fram emot.  

Solen skiner idag och jag tror att det är rätt behagligt ute. Jimmy sitter och spelar tv-spel. Ovanligt *not* På eftermiddagen ska han iväg och titta på fotboll på stan med sina kompisar. Jag vill också hitta på saker.
I morse frågade jag honom varför vi aldrig kan umgås på så sätt. Vadå, vi umgås väl hela dagarna menade han på. Jo, visst gör vi det. Fast hemma, i varsitt rum, med varsin tv/dator. Eller så roar vi oss på maxi eller liknande. Det känns mer som att bara vara tycker jag.

Nej. Allvarligt talat. Jag tror jag ska åka och tröstshoppa lite på hälla. Det enda jag gjort de senaste sjukskrivna veckorna känns det som. Tur vi fick bonus!

Första sommarmånaden.

Något som kan göra mig så tokig så att jag kokar är när man påtat ihop ett långt inlägg, och så kommer man åt den satans pekplattan på datorn och råkar klicka någonstans så att ALLT försvinner.. Arrg!!!

Nu är det alltså maj. Första riktiga sommarmånaden. Hoppas på att vi snart får känna av lite riktig sommar. Längtar så tills sol och varmare dagar. Det behöver inte vara 30 grader varmt. En sisodär 20-23 grader är alldeles lagom :) Vi var och handlade en sväng och då trodde jag bokstavligt talat att jag skulle blåsa bort från maxiparkeringen. Inte så värst skönt faktiskt.



Foto: Dennis Forslund.

Hittade en fin bild på facebook som Dennis tagit på de små trollen. Saknar dem så. Om två dagar kommer de hem. Äntligen.
När jag ser den här bilden så slår det mig hur stora de har blivit. Vem tog mina små bebisar? :)

Ikväll ska vi se på film - Paranormal Activity. Den ska tydligen vara sjukt läskig. Jag gillar läskiga filmer. Jimmy har till och med kopplat o donat med sladdar så att vi ska få bästa möjliga ljud. Jag gissar på att jag kommer skita knäck. Som tur var så var den bara 1 timme och 25 minuter lång så skräcken behöver väl inte hålla i sig så länge. Hihi.


RSS 2.0