Ingen rast o ingen ro..

Hujedamig jag är så slut så hälften hade varit nog. Idag har inte varit någon rolig dag alls.
 
Bella har under en tid klagat över att det kliar i huvudet. Men inte konstant. Vissa dagar har det inte kliat alls och andra dagar har hon klagat lite. Jag har kammat och letat åtskilliga gånger utan att ha hittat något som tyder på löss men i morse när vi åt frukost så rev hon sig konstant bak i nacken och var alldeles rödprickig i nacken stackarn. Så jag tänkte att en gång för alla ska jag kolla igenom hennes hår annars får jag väl ringa doktorn och höra vad man kan göra. Såklart så hittar jag små äckel i hennes hår. Kan man bli mer äcklad? Fy faan vad vidrigt. Det var så små så små så att det gick knappt att se dem med blotta ögat. Genast börjar det klia i mitt huvud och på hela kroppen. Så det var bara att ringa och sjukanmäla henne och påbörja operation lus-sanering!
 
Kollade igenom Adrian noga såklart innan jag lämnade honom på förskolan och sen vidare till apoteket för att köpa lusmedel. Hem och sen behandla henne. Jimmy gick igenom mitt hår noga noga men hittade inget tack och lov. Bella har kollat hon med bara för hon tycker det är roligt att kamma med kammen. Tack och lov verkar det bara vara hon som är drabbad här hemma men jag ringde såklart hennes bonusmamma då jag visste att ena brorsan där hemma hade problem med klåda i huvudet som en läkare sa häromdagen att det var eksem. Efter ett tag fick jag ett sms om att båda bröderna där hade löss också som inte ens apotekspersonalen hade fått syn på utan hon köpte medel ändå och fick syn på dem när hon kammade med luskammen. Sååå vidrigt! Jag kräks.
Linus verkar också skonad tack och lov.
 
Så jag kan ju säga att det var ju inte mycket till vila under tiden Adrian var borta. Hårborstar in i frysen o riva ur sängkläder, tvätta mössor o jackor och allt. Nu är det ju tur att de små äcklena inte klarar sig så länge när de inte får leva i hårbotten men hemmet känns liksom ganska äckligt ändå. Har tvättat och torktumlat som en galning idag.
 
Hämtade Adrian vid 13.30 och idag hade han lyckats somna i en halvtimme. Wihoo. Framsteg.
Imorse när vi kom så skulle de vara ute direkt och de hade såklart swimmingpool på sin lilla gård så när jag hämtade honom idag var det bara att åka raka vägen för att köpa gummistövlar. Det enda som saknades i hans dagis-outfit. Jag lovade mig själv att inte ge mig iväg på såna äventyr igen men det gick rättså bra.
 
Sen var det bara hem och fortsätta med allt tvättande. Fixa käk och dyl. Hela dagen har jag dessutom haft en fruktansvärd huvudvärk. Sen fick jag för mig att det kliade massa i mitt huvud med så jag tog och gjorde en behandling på mig med. Sen kammade Bella mig noga igen men nej, det verkar inte som jag har några.
 
Nu har Adrian äntligen somnat. Så fort jag slår ner röven i soffan eller någonstans så klättrar han upp på köksbordet. Jag blir tokig. Nu får jag äntligen slappna av lite. Skulle lätt kunna gå och lägga mig nu men jag måste väl hålla ut en stund till. Sista tvättmaskinen för dagen ska in i torktumlaren.
 
Imorgon ska Bella till skolan och medan Adrian är på förskolan så tänker jag inta horisontalläge och inte göra ett skvatt!! Jag orkar inte.. Idag är det 5 veckor exakt till beräknat nedsläpp..

Äntligen verkar det släppa!

Igår så hämtade jag ju Adrian vid halv 1. Han hade vägrat att sova men en sak i taget känner vi. Allt hade gått jättebra och när jag kom in i dockvrån där han var och lekte så tittade han bara upp på mig och flinade och sen fortsatte leka. Vanligtvis börjar han gråta när han ser mig.
 
I morse så var vi återigen på plats vid 9-rycket och han sprang in med overall och allt och skulle börja leka. Jag kände att det är väl bara dumt att dra ut på lidandet så vi vinkade hej då direkt och han blev jätteledsen. Åh, vad ont det gjorde i mammahjärtat. Jag är ju lite extra hormonell kan jag känna så att tårarna sprutade när jag satte mig i bilen. Hormonell eller inte så är det ju aldrig roligt att åka ifrån ledsna barn men jag brukar kunna stålsätta mig bättre än såhär. Väl hemma väntade jag ca en halvtimme innan jag ringde för att höra hur det gick och då var han glad och lekte.
Vi bestämde att de skulle försöka få honom att sova men om det inte gick så skulle de ringa mig så jag kunde komma så han fick sova hemma. Det blir liksom inte nå bra om han somnar för sent hemma sen. 12:10 ringde Regina och sa att han hade nästan somnat men sen hade en annan pojke som skulle sova för första gången blivit jätteledsen och då hade det smittat av sig på Adrian så det var kört. Men som sagt. En sak i taget. Jag hämtade hem en supertrött kille som somnade ovaggad. Kanske i morgon. :) När jag kom så var han inne och lekte med de stora barnen och var så nöjd så.
 
Men det känns såå skönt att det äntligen börjar släppa. Sovandet får ta den tid det tar. Hoppas bara att han inte blir så ledsen när jag lämnar i morgon. Det är inte kul alltså :/
 

Lagen om alltings jävlighet..

Rubriken är ett väldigt bra uttryck just denna eftermiddag känner jag.
 
Det började med att jag fick för mig att jag skulle ta med mig barnen till Erikslunds shopping. Bara där borde jag ha lyssnat på varningsklockan! Ge dig inte ut själv. 
Adrian behöver dock en liten uppdatering av sin garderob. Det är jättesvårt då 80 börjar bli för litet men 86 känns jättejättestort. Han får helt enkelt ha uppvikta byxor och ärmar ett tag :)
 
Anyway. När vi kommit halvvägs ungefär så kom jag på - Jävlar!! Skötväskan har vi inte med oss. Jag tänkte att är det någon gång Adrian tänker bajsa ner sig när vi inte är hemma så är det väl idag men vänder det gör jag inte.
Väl framme gick vi igenom Lindex och Kapp Ahl lite snabbt för att sedan gå och käka på Ikea som jag lovat Bella. När vi ska sätta oss och jag lyfter upp Adrian så känner jag att han är dyngsur. Blöjf*n har såklart läckt så ungen är helt dyngsur och inga blöjor har jag. Ombyte hade vi ju i form av det jag nyss hade handlat. Så vi stress-stress åt för att sedan skynda bort mot City gross för att köpa blöjor. Blöjor går ju ändå alltid åt men vi har massor hemma så det kändes ju lite onödigt men det stackars barnet kan ju inte behöva sitta dyblöt.
City Gross ligger på andra sidan köpcentret och jag hade väl egentligen redan gjort min kvot av promenerande för idag men jag hade ju inget val.
Efter att vi köpt blöjor var det bara att gå tillbaka till IKEA där de har skötrum för att Adrian äntligen skulle få torrt på sig. Såklart har jag då köpt för små blöjor! Gaaah.. Jag kan ju bli tokig. Om det står strl 4+ 9-20 kg så undrar jag vilken 20 kilos unge som kommer i de blöjorna när de satt bra tight på Adrian som jag inte ens tror väger 11 än. Grädden på moset var ju när Linnea sen upplyser mig om att blöjor kan man minsann få i restaurangen.. Jaha.. men vad bra då..
 
Efter detta hade jag så ont så jag hade kunnat börja grina på fläcken. Lyfta i vagnen som väger 100 kg känns det som i bilen gjorde såå ont. Jag kan säga som såhär att detta var sista gången jag åker iväg med Adrian själv. Det kommer bli långa veckor som är kvar men det kanske är läge att börja lyssna på sin kropp.
 
Såhär i efterhand kan jag nog faktiskt nästan tycka att det är lite skrattretande. Nästa gång jag/vi glömmer skötväskan så vänder jag. Om jag så redan är inne i stan :)

Adrian är på dagis.

I morse nör vi kom till dagis så skulle de vara ute direkt. Adrian gillar ju att vara ute så han struntade rätt fullständigt i mig ganska direkt så efter 20 min vinkade jag och åkte hem. Sen dess har jag inte hört något.

I skrivandets stund sitter de nog och äter. Jag hoppas att han är glad. Detta är jättejobbigt för mig med. Liite svårt att släppa taget om min bebis ;) Vore han jätteledsen hade de såklart ringt men tänk om han bara är lite ledsen? Saknar ihjäl mig. Jimmy sa också nyss att det är så tomt - När ska vi hämta honom?

Får se hur det går för dem efter maten när det ska sovas. Jag skulle komma 12:30. Sover han då (vilket jag betvivlar) kan han ju ha sovit max 30 min och det är ju alldeles för lite så då får jag sätta mig där och vänta.


Mammas fina duktiga kille!

Familjen Annorlunda

Ikväll började Familjen Annorlunda på tv igen. Jag tycker det är lite kul att se men jag fattar inte hur de orkar?!

Jag sitter och irriterar mig i soffan på när de går i butiker o dyl och deras barn är helt sjövilda och hoppar i soffor o möbler i diverse affärer. Skiter man i att uppfostra sina barn eller är det bara för att göra "bra" tv? Jag skulle bli tokig om nåt av mina barn sprang och hoppade i soffor och sängar på IKEA exempelvis. Skulle skämmss som en hund.

Jag beundrar dem. Mitt tålamod skulle aldrig orka med 7, 8, 9 bråkande ungar i köket som ska hjälpa till vid bak eller matlagning.

Men jag fattar inte. Jag dömer ingen. Alla får leva precis hur de själva vill. Kan ändå inte låta bli att undra. VARFÖR vill man ha 10 barn? ?
Hur löser man det om alla vill börja i olika aktiviteter? Bella spelar innebandy 2 gånger / vecka. Linus simmade ett tag och Jimmy spelade också innebandy. Bara det var svårt att få ihop. Eller inte svårt men tiden hemma tillsammans var knapp och det var mycket stress med middagslagning och grejs för att passa tider. Fler dagar i veckan med stress än dagar då vi kunde ta det lugnt. Nu är Linus anti allt som kan kallas sport eller aktivitet och Jimmy har slutar med innebandyn. Men när Adrian och lillasyster blir äldre så är det bara att ställa upp om de hittar något som de vill hålla på med.
Om man har 10 barn och säg 5-6 av dem vill hålla på med någon sport eller aktivitet. Kan de få göra det? Det ska skjutsas till träningar, matcher osv. Det kan omöjligt gå?! Speciellt inte när man ska jobba också.

Som sagt jag beundrar dem men jag kan ändå inte låta bli att fundera på hur man tänker. Barn är underbara men för mig är det stopp vid 4. :-)

Barnmorskebesök och inskolningen fortsätter.

Idag började jag morgonen med ett barnmorskebesök. Allt såg bra ut men hon hade lite hög puls ett bra tag. 170 och låg så en bra stund innan det ville lugna sig. Bebisen ligger numera rätt med huvudet ner och är ruckbar. Hon har fattat vart hon ska ut alltså så det känns ju bra. Sf-måttet låg på 33-cm. Endast växt en cm på 2 veckor men hon ligger tydligen rätt långt ner i bäckenet nu. Det känns vill jag lova.
En rolig sak är ju att jag tjatar om det är att jag tror att jag är 8 dagar längre gången. Enligt ultraljudet är jag ju idag i 34+3 idag och enligt sista mensen är jag i 35+4. I förra graviditeten skrev jag ju lite "dagbok" i anteckningar appen på min iphone. Jag drog igång den idag och kollade hur stort sf-mått jag hade förra gången. I vecka 35+2 skrev jag att Adrian låg rätt, var ruckbar och sf-måttet var 33 cm. Precis som idag alltså. Men men. Hon kommer när hon kommer och jag ska inte hoppas på att få tidigare. Men det är man ju bra dum om man tror att jag inte hoppas på ändå ;)
 
Efter barnmorskebesöket åkte jag och Adrian till dagis för att fortsätta inskolningen. Jag hade rätt höga förhoppningar idag faktiskt då han varit på bra humör med pappa i helgen. Till en början var han så ledsen bara jag gick ur rummet men efter en stund så började han och en annan kille att lyssna lite på musik och dansa och greja. Då sa jag till "fröken" att jag skulle försöka gå iväg en sväng. Så jag sa åt Adrian att nu går mamma och vinkade hej då, och han brydde sig inte ens. 1,5 timme satt jag sedan i personalrummet och tjattrade lite med de andra föräldrarna som också satt där. Haha. Efter att de ätit så hämtade de mig och sa att det gått bra men att han varit lite ledsen och gått och tittat men att det gått över efter en stund. Imorgon hoppas jag att det går lika bra för då ska de försöka söva honom också. Men men. Vi får ta en dag i taget och som jag har sagt flera gånger. Det får ta den tid det tar. Jag har ju inte bråttom.
 
Såhär sött somnade han i sin säng när vi kom hem:
 
 
Magen har varit stenhård som en boll hela eftermiddagen. Det gör ont också och jag har mått skitkonstigt. Känns som att jag har bebisen såå långt ner i magen nu och det är sannerligen obekvämt. Spänner massa vid naveln. Adrian har dessutom tyckt att han ska klänga massa på mig och på magen. Usch vad ont det gör :/
 
Bellas pappa ringde på eftermiddagen och berättade att han hade fått halsfluss så vi kom överens om att Bella skulle komma hem hit igen efter skolan. Hon verkar ju dra på sig halsfluss väldigt lätt och där hemma har de baciller som bara verkar gå runt runt. Vi känner att vi skonar henne från det denna gång och ser om de mår bättre senare i veckan. Hennes lillebror där hade hög feber och var dålig han med. Det var ju ifrån dem vi förmodligen fick bacillerna vi just avklarat allihopa utom jag, ifrån början.
 
Nej. Jag hör nu att Adrian har klättrat upp på köksbordet så plikten kallar. Jimmy jobbar kväll den här veckan.

Egentid.

Igår lånade Dennis Bella efter att hon hade haft innebandyträning och åkte ut på Mälaren med henne och hans föräldrar för att åka skridskor och grilla. Bella hade varit jätteduktig och åkt sammanlagt 1,1 mil på skridskor. Det efter att hon haft 1,5 timmes innebandyträning. Det är inte illa pinkat för att vara 10 år kan jag tycka. Hon var lagom trött och slut när hon kom hem. 
Inatt vid 4 kom hon upp och hade så ont i ben och fötter så jag gav henne ipren och tänkte att hon hade växtvärk. När jag sen lagt mig igen kom jag på att hon förmodligen hade träningsvärk ;)
 
Under tiden passade jag på att ha egentid med Linus. Vi åkte till badhuset och badade. Han sköter sig ju rätt bra själv. Alltså håller sig flytande och leker inte jaga i omklädningsrummet så jag kände att lite får man offra sig trots sveda och värk (foglossning deluxe) Efter badet så bastade vi och det var såå skönt. Synd att vår bastu hemma är störd. Hur man än gör så får vi inte upp den till mer än 55 grader och det är inte så värst mycket i en bastu. Efteråt så åkte vi till Mc Donalds och käkade. Efteråt så sa han att han hade haft så kul så det var ju skönt att höra. Jag tror det är viktigt att försöka ha egentid med barnen själva ibland.
 
Jimmy och Adrian var på Leos lekland och busade. De behöver egentid för att Adrian ska lära sig att pappa är precis lika bra som mamma.  
 
Situationen här hemma med Adrian är fullständigt ohållbar just nu. Att säga att Adrian är mammig känns inte riktigt som att använda rätt ord. Han får nästan som panik när jag stänger in mej på toan, går ner i tvättstugan och stänger dörren osv. Jävligt avslappnande att sitta på toa när man har en hysterisk unge utanför *not* Han skriker precis som om någon stuckit kniven i honom. Jimmy får knappt titta på honom utan att han börjar skrika och skaka på huvudet. På dagarna kan pappa funka om han är på rätt humör, Adrian alltså. Lägga honom får bara jag göra. Komma in när han vaknar på natten så blir han hysterisk om inte jag kommer eller om han inte får komma över till vår säng. Med hysterisk menar jag inte arg och trotsig utan han skriker så tårarna sprutar och nästan så att han inte får någon luft.
I fredags kväll kände jag att nu är det nog. Nu måste vi komma på en ändring. Jag satt bredvid honom i hans säng i princip mellan 19 och 23 för att få honom att sova. En timme ungefär sov han och jag tittade på tv sen var det kört. Vanligtvis brukar jag ligga bredvid honom o han ligger o pillar i mitt hår tills han somnar men ett steg för att försöka få honom att somna själv är väl att börja med att sätta sig upp. Till slut gav jag upp när min rygg gick av, av att sitta i hans säng. GIck in i vår säng och bröt ihop. Ungen blir hysterisk och kommer efter och det slutade med att vi båda somnade utmattade i vår säng. Han i princip på mig.
Vi har en 160 cm bred säng. Adrian ligger i mitten och ska ligga så nära mig och sparkas/gnida sina ben på min rygg, pilla mig i håret och fick han skulle han nog krypa in i mig. Inatt har jag sovit på 30 cm. Det finns liksom inte en sekund på dygnet som jag får vila och ta igen mig vilket är otroligt påfrestande då jag faktiskt är gravid och kanske behöver lite kraft för att orka föda barn snart.
Behöver jag säga att jag har panik för hur det ska bli när bebisen kommer? Har någon några tips tar jag tacksamt emot dem. Att säga att vi ska låta honom skrika kan jag säga att det hjälper inte. Vi har försökt i flera timmar. Ungen får ju knappt någon luft till slut. Jag känner mig hemsk om jag bara sitter och lyssnar i vardagsrummet när de båda två får kämpa så vid läggning tex. Folk säger att jag ska åka hemifrån men vadfan. Jag är också trött, slut och har ont på kvällen. Jag har inte jättelust att åka hemifrån då.
 
Inskolningen då? Ja den går käpprätt åt helvete. Han är såå osäker och blir jätteledsen om vi lämnar honom. Imorgon påbörjar vi inskolningsvecka 3 av 2. Känns jättebra. Jag frågar mig gång på gång om vi verkligen gör rätt men å andra sidan så tror jag det är bra för Adrian att lära sig att vara ifrån mig/oss. När pappa varit med så blir han ju lika osäker och ledsen om han försvinner.  Det får helt enkelt ta den tid det tar med inskolningen. Han har ju kul och så när han är där. Bara det att han vill att jag är där också.
 
Efter att Jimmy och Adrian varit iväg själva igår så var han mycket mer till tåls med pappa på eftermiddagen så de får helt enkelt se till att ha massa egentid så Adrian lär sig. Sen verkar det ju helt enkelt gå lite bättre när jag faktiskt inte finns hemma. Som att han vet det på något sätt. Jag har liksom ångest över att åka iväg och föda barn. Tänk om mormor måste vara barnvakt över natten? Tänk om vi behöver ligga kvar flera nätter? Ja.. alltid ska man oroa sig över något..
 
Nu ska jag göra det roligaste som finns. Betala räkningar.

Skillnaden.

Idag är det 6 veckor kvar till beräknat. Det börjar nästan kännas som att man kan se målet snart. Satt och kollade igenom lite magbilder från Adrians graviditet och jag kan ju säga att jag är liiite större den här gången.
 
Först Adrian i 33+6
 
Sen Lillasyster i 33+6
 
Jag kan ju förstå att folk sa att jag hade så fin mage förra gången. Nu känner jag mig bara fet, blek o full med bristningar. Jag undrar om jag bara är tjockare eller om det faktiskt är en rätt stor tös jag har därinne. Blir spännande att se.

Kallt

Att gå in på Facebook när det är kallt ute brukar vanligtvis vara som att gå in på en väderapp. Inte idag när jag verkligen undrar hur kallt det egentligen är.

Vår termometer säger ca -11, 12 någonstans.


Medan väderappen säger Skultuna -23.Det är ju några graders skillnad.
Syskonvagn inhandlad.

Just nu känner jag ett starkt hat gentemot vår dator eller om det är den här jäkla bloggportalen som strular när jag ska lägga upp bilder. Hade skrivit ett långt inlägg och skulle radera en bild. Poff säger det så försvinnner hela jäkla skiten!! Arg!!
 
Igår inhandlade vi syskonvagn. Inte alls vad vi tänkt oss från början då vi egentligen ville ha en där man kunde vända sitsarna individuellt men de finns få såna modeller och den enda med bra pris Babytravel Las Vegas, en ny modell var sittdelen till Adrian så kort att han redan nu satt som ett smäck. Skulle han växa 5 cm (vilket han ju mest troligt kommer att göra) så skulle han få lov att sitta med böjda ben. Då är det inte någon lång kille vi har direkt. 78-79 cm fick vi det till häromdagen.
Så när denna Babytravel Dublin från 2011 kom ut på blocket i förrgår så ringde vi direkt igår morse. Oftast är det de äldre modellerna man ser på blocket och en sån ville jag inte ha. De 2 st som finns just nu är dessutom "något defekta" och det vill jag ju ogärna ha någon vagn som är. De nyare modellerna som börjar från 2011 har justerbara fotstöd bland annat, och är helt enkelt snyggare med svart chassi så en sån fick det bli. Hade ingen lust att köpa någon sprillans ny heller då det skulle landa på ca 8000 med liggdel och regnskydd - på en vagn vi egentligen inte vet hur mycket vi kommer att använda. Mycket hänger ju på hur länge Adrian vill åka vagn och åker jag iväg själv med Lillasyster de dagar han är på förskolan så tar jag ju inte med mig pansarvagnen direkt utan Adrians gamla Nitro City. Den känns liiiite smidigare.
 
 
3500 fick vi betala för denna och den är mycket fräschare än vad bilderna visar. Inget solblekt och inga fläckar som det ser ut som det är på bilderna. Mobilbilder såklart. Vem orkar ta fram kameran nuförtiden? Hjulen ser nästan helt oanvända ut. De vi köpte den av hade nästan aldrig använt den då deras stora vagnvägrade :)
Det blir nog bra.. hoppas jag. Dock är den stor som en jäkla pansarvagn men det är väl svårt att komma ifrån när det handlar om syskonvagnar. Den kommer utan problem igenom dörrhål och så i alla fall.
 
Annars då? Jo. Jimmy är äntligen piggare. En jäkla pers han gått igenom. Lite hosta och trötthet dras han väl med fortfarande men det kan väl hålla i sig i månader efter influensa. Jag har fortfarande inte känt nåt så jag blev väl helt enkelt skonad denna gång. Det tackar vi för.
 
Igår lämnade jag Adrian för första gången på förskolan. Först vinkade vi efter att vi varit där en stund och sa hej då. Det gick bra men efter ca 30 minuter hämtade hon mig i personalrummet och då var han såå ledsen så ledsen. Lillkillen är väldigt otrygg just nu så att så fort han ser både ett nytt barn eller en ny människa så blir han jätteblyg och vill till mamma. Det är 2 till som skolar in samtidigt och den ena har sin pappa med sig. Han är mycket farlig tydligen. När pappan gick så gick det bättre igen.
När han då igår fått sitta i mitt knä en stund så gick han och Fröken Regina iväg och bytte blöja så då bytte jag rum igen så åt han lunch med alla barnen utan mamma och då gick det jättebra.
Idag gick Jimmy med honom och jag trodde han skulle komma hem ganska snabbt igen då de skulle ringa om han behövde oss men än har han inte kommit så vi får väl se om han dyker upp snart. Idag är det tänkt att Adrian ska sova där för första gången. Det kan ju gå precis hur som helst känner jag. Han var trött redan när de gick vid 9 så förhoppningsvis är han dyngtrött efter lunch och somnar på ett kick.  
 
Fatta att jag är ensam hemma för första gången sen jag vet inte ens när. ENSAM hemma! Det var nog månader sist. Jag njuter. :) Men knäpp som jag är så saknar jag den lille parveln också. ♥
 

När kommer bebisen? Igen..

Jag gör ett nytt "När kommer bebisen" inlägg på datorn så kan jag bara fylla på här sedan om någon mer vill gissa.
 
Jag har bf enl rutinultraljudet den 7/3. Enligt sista mensen och tidigt vaginalt ultraljud 27/2.

Bella föddes i v 39+1, vägde 3205 g och var 50 cm.
Linus föddes i v 39+0, vägde 3914 g och var 50 cm.
Adrian föddes i v 40+0, vägde 3524 g och var 50 cm.
 
Mamma/Mormor: 24/2 - 3475 g, 50 cm
Carola: 27/2 - 4010 g
Jimmy: 28/2 - 4100 g, 49 cm
Sofia: 1/3 - 3715 g, 50 cm
Erika: 3/3 - 3403 g, 50 cm
Jag: 4/3 - 3890 g, 50 cm
Rosanna: 6/3 - 3640 g, 52 cm
Emelie: 6/3 - 3645 g, 51 cm
Linnea: 8/3 - 4050 g,
 
Det ska bli spännande och se om jag föder ett fjärde barn som är 50 cm långt. Även spännande att se om det blir ett februari eller mars barn. Jag tror på mars.
 

När kommer bebisen?

Många gravida bloggare har "gissningslekar" om när bebisen kommer på bloggen så jag tänkte att det vore väl kanske lite kul.

Jag har bf enl rutinultraljudet den 7/3. Enligt sista mensen och tidigt vaginalt ultraljud 27/2.

Bella föddes i v 39+1, vägde 3205 g och var 50 cm.
Linus föddes i v 39+0, vägde 3914 g och var 50 cm.
Adrian föddes i v 40+0, vägde 3524 g och var 50 cm.

Så när tror du bebis kommer? Vi tror såhär:

Jimmy - 28/2 4100 g och 49 cm
Jag - 4/3 3850 g och 50 cmLivet leker inte just nu.

Jimmy har influensa och mår väldigt dåligt.
Jag har foglossningen från helvetet men får lov att bita ihop när Jimmy mår dåligt vilket resulterar i en och annan tår pga smärta och frustration. ( Nej jag gnäller inte på Jimmy ska jag väl förtydliga. Jag hade inte heller gjort många slängar med nästan 40 graders feber )
7 veckor kvar.

Adrian är sååå mammig. Inte ens ett toabesök får jag uträtta utan att han står och skriker utanför. Han vill att vi ska sitta ihop just nu.

Men nåt kul är att idag har mormor klippt Adrian och han vart såå fin så och ser helt plötsligt mycket äldre ut.

Snacka om att se stöddig ut på undre bilden :)


Frustrerande! !

Idag har Adrian varit lite piggare. Långt ifrån den normala killen vi är vana vid men han har i alla fall klarat sig med endast en tupplur på 2 timmar. Han orkade också med sina 2 timmar på förskolan.
Jag pratade med bvc i morse och sköterskan trodde han ev hade något i kroppen som inte brutit ut. Var han inte piggare idag på em skulle vi ta ett crp. Men nu är han ju piggare och dessutom ganska duktigt snorig så jag hoppas att det är detta han känt av.

Tanken var att Jimmy skulle gå med honom till dagis idag men han ligger med över 39 graders feber så mina 2 timmar ensam som jag sett fram emot i flera dagar fick jag känna mig blåst på. ;) Jag hoppas att han kan gå med honom på måndag istället för Adrian behöver inse att pappa också är en trygghet i livet. Lika mycket som mamma.

Jimmys tur att vara sjuk nu tydligen. Hosta, hög feber, snorig och ont i kroppen. Tycker synd om honom. Han klagar i princip aldrig över sitt mående men idag har han gjort det någon enstaka gång, och jag förstår honom. Han sa att han ville göra som Linus gjorde i söndags när jag tog feber på honom och sen sa att han var sjuk. Han ville nämligen inte erkänna att han mådde dåligt och gick in på rummet och började störtgrina och skrek "jag vill inte vara sjuk" ;)
Nu har alla varit sjuka utom jag. Undrar om jag ska klara mig? Jag kan tycka att denna graviditet är mer än nog för mitt mående just nu så jag hoppas jag slipper och att vi alla får vara friska länge när detta är över.


Fortsättning....

För att fortsätta på föregående inlägg kan jag tala om att han nu sover i mitt knä igen...
vad är det med min fis-kille?

Idag har vi avverkat dag tre på inskolningen. Det går lite sådär.

I måndags innan vi åkte till förskolan var han jättetrött och somnade i soffan bara sådär. Det händer aldrig. Vi var där en timme och sen sov han lunch efter som vanligt och somnade på soffan igen vid 16. Jag väckte honom då efter en kvart för annars brukar det aldrig gå att få honom i säng på kvällen men han somnade som vanligt strax innan 19.

Igår var det samma visa. Sov ovanligt länge på morgonen men orkade knappt hålla sig vaken tills vi skulle vara på förskolan kl 9:30. Jag lyckades i alla fall men väl där var han såå trött. Hade stenkoll på mig hela tiden och kom ofta och kröp upp i knät och ville mysa. När vi kom hem strax innan 11 var det raka vägen ner i bingen och han sov i samma stund som huvudet landade på kudden och sov i 2 timmar. Det är ovanligt länge för att vara Adrian. Väl vaken sen så matvägrade han i princip och efter bara en kort stund var han såå trött igen. Ville bara sitta i mitt knä och halvsova. Somnade igen och sov en bra stund i mitt knä för att sedan vakna och vara grinig, trött och blek ända tills han somnade för natten som vanligt vid 19. Jag var skitorolig faktiskt. Han verkade helt väck.
En enda gång på hela dagen igår fick jag plocka ner honom från köksbordet. Det var det enda han klättrade på hela dagen. I normala fall plockar jag ner honom från stolar, bord och diverse möbler minst 100 gånger på en dag.

Idag sov vi ända till 8 och han verkade piggare. Log till och med och pratade med inskolningsfröken på dagis och verkade pigg en stund. Man såg dock på honom att han var lite trött och han hade även börjat snora lite men inte farligt. Tanken var att vi skulle vara där i 1, 5 timme idag men det gick inte. Efter en timme fick vi lov att åka hem. Då stod han nästan o sov - på riktigt alltså. Han lutade sig mot en stol och höll på att somna.
Väl hemma somnade han snabbt och jag tyckte han verkade mer snorig och tänkte att en förkylning säkert brutit ut och det var därför han varit så trött. Han sov ca 1, 5 timme, vaknade, petade i sig lite lunch och nu sitter vi här i soffan igen. Han är så trött och vill ingenting förutom mysa med mitt hår. Snorig är han men inte direkt farligt tycker jag.Tror inte tröttheten har med inskolningen att göra. Det började ju innan vi ens varit där. Sen än så länge har vi ju inte varit där längre än vi är på exempelvis öppna förskolan.
Sviter av att han var sjuk i helgen? - Javisst men blir man så trött så länge? I söndags var han ju feberfri och pigg. Lite oroligt i mammahjärtat är det ju :/

I morgon är det tänk att vi ska vara på förskolan mellan 9 och 11. Vi får väl se hur det går om vi ens kommer iväg. Kanske att jag ringer och rådfrågar bvc. Han har ju ingen feber eller nåt.


Isabelle 10 år

Idag blir Bella 10 hela år. Det känns galet att det är 10 år sedan hon föddes. Minns den dagen nästan som om det vore igår. Den dagen hade jag nog svårt att tänka mig att hon någonsin skulle vara något annat än världens sötaste bebis.

Galet också att för 10 år sedan var jag 21 år. Bara barnet ju.Här är hon på sin 5-års dag.

Fatta att om lika länge till blir hon 20 och kanske inte ens bor hemma längre?! Hemska tanke.

Stort grattis älskade Bella Bus!

Fullspäckad dag.

Idag började jag att skola in Lillfisen på förskola. Fast jag vet egentligen inte om jag tycker att en timme mellan 9:30 och 10:30 gav så mycket mer än att Adrian hade kul o lekte med nya grejer en stund. Men vi har inte nå bråttom så.
Killen har varit brutalt trött idag. Han sov bra i natt ända fram till 7 ca men ändå var han så trött så han somnade såhär i soffan strax efter 9.När vi kom hem somnade han efter lite mat men det var ju pappa som låg där med honom så tydligen var man tvungen att vakna och bryta ihop och inte alls vara färdigsoven efter bara en kort stund.

Jag smet även iväg till barnmorskan på eftermiddagen. Allt såg bra ut och bebisen växer som den ska. Jääääklar vad ont det gjorde i fogar o mage när hon klämde och kände. Tösen har inte lagt sig till rätta än utan ligger med huvudet snett till höger nedanför naveln. Men det är ju drygt 7, 5 v kvar så än är det ingen panik.Så ser kurvan ut. Den planar ut lite nu och det kanske jag kan tacka för. Även om hon inte lagt sig till rätta för utfärd så att säga, så har hon ju sjunkit neråt.
I natt som var hade jag massor med obehagliga sammandragningar och har haft en hel del under dagen nu också. Foglossningen idag ska vi inte ens tala om. Aj!!

På kvällen kom min mor över och skulle vara barnvakt åt Adrian medan vi åkte iväg på informationsmöte på förskolan. Det verkar vara ett jättebra ställe med jättetrevlig och bra personal så det känns bra.
När vi kom hem efter att ha varit borta i ca 50 min var Adrian jätteledsen och hade varit i stort sett hela tiden. Inte ok att både mamma och pappa åker hemifrån. Hans mammighet är helt enorm just nu. Efter att min mamma åkt hem lämnade han inte min sida. Det måste vara jättejobbigt för honom stackarn. För Jimmy är det inte heller kul att knappt känna sig värd vatten. För mig är det också jobbigt eftersom jag är den enda som duger på kvällar och nätter och det är kläng o gnäll på mig hela tiden. Jag hoppas det blir bättre av att börja på dagis nu och jag hoppas att det går bra när jag väl ska börja lämna honom korta stunder.

Nu; sova!


Sjukdomarna hägrar, kalas och inskolning.

Hej och hallå!
 
Nu är jag trött på sjuka barn här hemma. Bella var pigg första dagen i fredags. Då blev Adrian dålig. Han har varit pigg, om än lite trött kanske idag och då blev Linus dålig. Adrian var helt sänkt i fredags och lite piggare igår redan även fast han hade hög feber. Tänk att ungar kan vara uppe och knata med över 39 graders feber? 
Linus har dragit rekordet i temperatur och han är både snorig och hostig också. Han är så söt och säger att han har ont i hjärnan när han har huvudvärk. Frågar man hur han mår när temperaturen är uppe på nästan 40 grader så svarar han vimsigt "Bra... tror jag" Det är verkligen en kille som inte gnäller i onödan. Hans smärttröskel är hög som ett höghus.
Kunde de inte bara bli sjuka alla 3 samtidigt så var det gjort sen? I morgon ska Bella till skolan i alla fall.
 
Idag har vi trots sjukdomar haft Bellas kalas här hemma. Folket vågade sig hit även fast vi tydligen lever i någon slags smittohärd. *peppar peppar* men varken jag eller Jimmy har känt något... än.
Bellas present blev som så att igår åkte vi ut till Erikslund hon och jag och så fick hon välja själv vad hon ville ha. Det blev en adidaströja, ett par neonrosa jättecoola jeans, och en bok. När vi ansåg oss klara så sprang vi på ett par skor/stövlar på rean så då åkte de med i farten de också. Såna hade vi lovat henne redan i höstas men inte hittat några så nu slipper hon gå i vinterkängor när hon ska vara lite fin. Det börjar bli viktigt sånt där nu. Mycket nöjd tjej.
Det har varit folk här idag och hon har fått jättemycket fina kläder. Roligt när hon börjar bli så stor så att hon uppskattar kläder. Sen tidig höst har hon pratat om att hon vill ha en "pippitröja" en sån vit stickad med röda och blåa ränder och nu hade mormor äntligen hittat en i hennes storlek = Nöjd tjej. Boken hon fick har hon snart läst ut hela. "Åh vad jag älskar att läsa" har hon sagt flera gånger :) Jag kan inte fatta att hon blir 10 år på tisdag. Det är sjukt. Om lika många år till är hon 20 och det är inte ens säkert att hon bor hemma längre. Sjuuka tanke!!
 
Imorgon ska jag börja skola in Adrian på dagis då.. Mycket blandade känslor. Eftersom Linus blev sjuk och inte ska till sin far förrän på eftermiddagen så får Jimmy lov att vaba. Jag ringde till försäkringskassan för att höra om det var ok när jag är hemma med graviditetspenning och det var det så länge vi skrev på ansökan att jag var upptagen med inskolning. På eftermiddagen ska jag även klämma in ett barnmorskebesök. Ska bli väldigt spännande att se hur stor kanonkulan är. Det känns som att det är en rätt redig tjej det här. På kvällen kommer mamma/mormor hit och är barnvakt åt Adrian för då ska vi på informationsmöte på förskolan. Fullspäckad dag med andra ord.
 
Nu blir det nog sängen inom en snar framtid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svettigt värre

Dagen idsg har jag spenderat 95% av tiden i vårt soffhörn med en supervarm kille i knät, helst liggandes på mig.
I morse var det ju lite mysigt men framåt eftermiddagen blev jag ganska så rastlös av att inte få röra mig. Så fort jag försökte lägga honom på soffan eller i Bellas famn så vart det högljudda febriga protester och det har i alla fall mitt hjärta svårt att motstå. Pappan dög inte heller när han kom hem. Han klättrade gnällandes över till mig igen. Detta är mammas kille, inget snack om saken.

Febern har legat mellan 39 o 40 hela
dagen. Alvedon hjälper ungefär lika bra som vitaminer. Ipren måste det vara eller båda. Jag har blandat. Annars går inte febern ner ordentligt. Trots både alvedon och ipren så har han mest velat ligga på min stenhårda mage med en vild bebis i. Sannerligen oskönt och så jäkla varmt så jag trott jag ska flyta bort.

Nu har jag äntligen fått gå och lägga mig. Ligger och njuter av att frysa utan täcket :)
Imorgon hoppas jag på en pigg kille igen. Bella var förresten pigg idag äntligen.
Sov sött!

Sötaste Fisen i världen.
Nästa sjuka barn.

Då var det Adrians tur att åka dit. Inte så konstigt kanske med tanke på att han vid varje möjligt tillfälle att krypa nära syrran som legat på soffan gjort det. Mot mina protester.Natten som var inbringade i princip noll med sömn. Jag känner mig helt knäckt. Inte vill Fisen ligga någon annanstans än i mitt knä heller så att försöka sova när han somnade gick icke. Jag får passa på att njuta av lugnet och mysa, även om jag hellre skulle se att han var frisk såklart.Hur Bella mår idag vet jag inte. Hon har inte vaknat än. Bättre hoppas jag då hon knappt lämnat soffa eller säng sedan början på veckan.

Hoppas nu att Adrian är pig på måndag. Då börjar vi ju skola in på dagis.
Nedräkning80 % avklarat. 20 % kvar. 8 veckor exakt kvar till beräknat födelsedatum. 56 dagar.

Längtar sönder mig snart. Så klart längtar jag efter att få träffa lilla tösen i magen men jag längtar även sjukt mycket efter min normala kropp och att slippa smärta.

Nytt läkarbesök idag på eftermiddagen.

Bella Bus

Idag är Bella något piggare men hon har fortfarande feber och huvudvärk. Nu på kvällen har även lite hosta och snorighet kommit. Stackarn är jätterädd över att få halsfluss igen.Detta är tredje gången hon är sjuk sedan mitten på december. Hon har verkligen smalnat av en massa tycker jag man ser i hennes ansikte, så när denna sväng är över hoppas jag verkligen att hon får vara frisk länge.


Som väntat..

Jag var ju hos doktorn i början av december och blev sjukskriven för fogarna och ont i ryggen. Redan när jag gick därifrån då så kände jag att med det här sjukintyget så kommer min sjukskrivning aldrig bli beviljad. Läkaren verkade inte ha en aning om vad han skulle skriva i intyget och han verkade allmänt vimsig överhuvudtaget faktiskt och svenskan var väl... sådär. Han var någon slags vikarie.
Någon dag efteråt så träffade jag på vår bvcsköterska som verkligen är en dam med skinn på näsan. När vi kom in på att jag var sjukskriven så frågade hon om jag fått träffa en bättre läkare denna gång med tanke på vad vi varit med om nyligen innan när jag var iväg med Adrian (han med kakan). Jag förklarade då för henne att jag tyckte att han uttryckt sig klumpigt och att jag inte ens upplevde att han undersökt mig ordentligt men att det kanske var så man gjorde men att jag starkt betvivlade att in sjukskrivning skulle gå igenom. Hon vart väldigt arg när jag berättade och gick in på sitt kontor för att söka upp mitt intyg i datorn (om jag fattade det rätt) Hon ringde även till min barnmorska och förklarade läget och de var väl båda överens om att mitt läkarintyg var bristfälligt och att det förmodligen inte skulle bli beviljat. Efter detta kom hon ut till mig och sa att det var en annan äldre kvinnlig läkare med mer erfarenhet som hade en ledig tid samma eftermiddag och hon skulle gå in på läkarmottagningen som ligger mitt emot öppna förskolan och bvc där vi var och höra om denna mer erfarna kvinna tyckte att hon behövde kolla på mig och ge mig ett nytt intyg. När hon efter en stund kom tillbaka så hade hon träffat på den läkaren jag träffat och bokstavligt talat skällt ut honom efter noter och menade på att denna tjej har blivit allt annat än bra bemött sen hon skrev om sig här ute hos oss. Haha.. det var ju inte riktigt min mening men ändå. Han menade dock på att det var inga brister i mitt läkarintyg och han var rätt övertygad om att jag skulle bli beviljad sjukpenning efter vad han skrivit. Jag behövde alltså inte träffa den andra kvinnan. 
Det roligaste som stod i intyget var att jag "lagar arbetare på ica" Det betyder alltså "lagerarbetare på ICA" Men jag kanske är healer..
 
Anyway. Idag kom domen på posten. Försäkringskassan kan inte bevilja mig sjukpenning då mitt läkarintyg behöver kompletteras och det inte det lilla heller. Jag upplever som sagt inte att han undersökte mig ordentligt och det han ska komplettera bygger på hans undersökning av mig. Han har också klickat i att jag har en graviditetskomplikation utan att motivera varför. Ja, det är massa som saknas.
En kopia har skickats till denna läkare som som sagt bara var vikarie den dagen jag var där så om han finns kvar där eller inte vet jag inte. Innan den 23/1 vill de ha uppgifterna av honom. Jag upplever inte att han kan ge dem dessa uppgifter utan att sätta sig och ljuga ihop mitt intyg och jag betvivlar att han kan formulera sig bättre denna gång med tanke på att hans svenska inte var glasklar.
 
Så imorgon ska jag ringa min kära bvc sköterska och berätta läget och fråga vad jag ska göra nu. Hon sa nämligen att blir det nåt strul så skulle jag höra av mig till henne. Jag känner inte riktigt att jag bara vill sitta och vänta på att han ev skickar in bra kompletteringar. Det är ändå över 2 veckors "lön" det handlar om. Inget man skiter ur sig direkt.
Jag vill ha en ny undersökning och om han ska utföra den så vill jag att någon annan är med också.
 
Wish me luck.

Jag vill inte!

Okej. Ingen tvekan om saken. Bella är återigen jättedålig. Hon slutade med sitt penicillin i förrgår så det var väl dags igen. Migränliknande huvudvärk så hon legat och gråtit åt det. Feber. Kräktes när hon varit upp på toa och blir illamående när hon försöker sitta. Tydligen har alla sjuka hos pappan utom en kräkts när febern varit som högst. Usch. 
 
Jag vill inte bli sjuk. Hoppas vi andra klarar oss och hoppas hon är fit for fight till helgen när det ska kalasas. . 
 
Adrian har kört hysteri-maraton ikväll. Pappa är numera så hemsk (enligt Adrian) att han inte ens får ge honom vällingen till natten. Det är frustrerande för oss alla 3. Måtte det bli en ändring innan lillasyster kommer. Jag får smått panik. 

Sjukgymnasten och sjukdomar.

Idag har jag varit hos sjukgymnasten. Det kändes inte som att foglossning var hennes specialistområde direkt men hon var jättetrevlig och kollade igenom mig grundligt. Hon kom fram till att foglossning det har jag definitivt, men även mycket spända muskler kring bäckenet. Förmodligen pga att jag går och spänner mig när jag har ont. Det verkade inte som hon tyckte att vi kunde göra mycket mer än att hon visade mig några övningar för att försöka mjuka upp muskulaturen som är spänd och på det viset lindra det lite. Bälte får jag kolla upp själv och akupunktur som många blivit hjälpta av var det inte ens tal om. Linnéa pratade om att hon har ett bälte som jag kunde få låna så det vore ju toppen att prova i så fall. Sen ska jag såklart försöka lyssna på kroppen och vila så mycket jag bara kan och inte utsätta den för det som gör att det blir värre. Dvs typ allt som inte innebär sitta hemma på sofflocket. Det sistnämnda är ju inte så jättelätt med en aktiv 1-åring hemma. Idag och igår har Jimmy varit ledig och jag har inte gjort mycket alls som är ansträngande så jag har inte så jätteont just nu, men imorgon får jag väl känna att jag lever när han jobbar igen.
 
Jag blir så trött. I fredags åkte Bella hem till sin pappa och under helgen har alla där varit sjuka i något influensaliknande. Alla utom hennes pappa. Dvs 3 syskon och bonusmamman. Gissa vem som börjar bli dålig nu? Jo Bella som endast var där över helgen. Jag såg på henne direkt hon kom hem från skolan idag att hon var blek som ett lakan i ansiktet och det är alltid första tecknet på att hon är sjuk. Frågade om hon var dålig men nej hon hade bara frusit lite i skolan. Men mammaintuitionen har ofta rätt. För en stund sen kom hon och nästan grinade och sa att hon inte ville bli sjuk igen men nu har hon huvudvärk och hon var om möjligt ännu blekare i ansiktet. Så då är det väl nån jäkla mördarbakterie de har/haft där hemma och som hon nu dragit hit så snart är vi väl sjuka allihopa här också. Suck suck och åter suck. Men peppar peppar, annars tycker jag vi klarat oss rätt bra ifrån sjukdomar denna vinter. Men nu kommer det väl definitivt att börjas då Adrian ska börja på dagis.
 
Ikväll är det tänkt att vi ska få lite fikafrämmande. Min lillebror och Dennis ska komma och fira Bella då de inte kan komma i helgen. Det är väl typiskt om hon ska vara sjuk då..
 
Nu är det dags att mocka kom just Adrian och berättade med sin "doft"

Foglossning

Jag är inte så flitig skribent just nu. Det ända som kretsar i mitt huvud är Aj.. Aj.. Aj.. suck.. stön.. Det känns som att jag kan bespara bloggen det.  
Jag har sån jävla foglossning. Haft problem med alla fyra barnen men den här tar priset vill jag lova. Jag vill så mycket mer än jag klarar av och det är väldigt frustrerande. Känner mig som en värdelös mamma till Adrian.
Igår hade jag en "bra" dag. Ont sådär som jag har hela tiden numera men ändå så att jag kunde hantera det. Tänkte att om det var någon dag jag skulle försöka avverka Bellas födelsedagspresenter så var det då så vi tog oss ut till Erikslund. Efter 1 timmes vankande var jag gråtfärdig och det var bara att åka hem. Ett litet paket var avklarat och hur jag ska få till resten vet jag inte. Vet inte ens vad vi ska köpa så det var ju bra med det. Det blir nätshopping. Men fortfarande har jag ett problem. Vad ska jag köpa? En 10-årig tjej leker inte direkt med leksaker längre. Böcker och kläder är det enda hon har sagt.
 
Sååå ont hade jag när vi kom hem. På kvällen kunde jag inte gå utan att skrika rätt ut då det kändes som att jag fick en spik eller liknande inbankat bak i bäckenet och benen vek sig. Blygdbenet det värker hela tiden.
Imorgon har jag tid hos en sjukgymnast och jag hoppas att hon kan hjälpa mig att på något vis lindra. Jag känner mig oförmögen att ta hand om Adrian men måste ju när Jimmy jobbar. När det gör som ondast så är bara att gå ner i källaren en utmaning. Detta är skit! Lite drygt 9 veckor kvar och det lär ju inte bli bättre.
 
Om en vecka börjar Adrian på dagis. Grämer mig för inskolningen också när jag har såhär ont. Men får härda ut helt enkelt. Jag börjar fundera lite på om när man ska höra något angående inskolningstider och dylikt. Vet att de pratade om att vi skulle bli inbjudna på ett informationsmöte kvällstid innan inskolningen börjar men det har vi inte hört ett ljud om Kan ju tycka att det börjar bli lite tight om tid och kort varsel om vi ska gå på möte i veckan.. Ger det till på onsdag och sen ringer jag och hör vad som händer. Eller inte händer rättare sagt. Det har ju varit mycket röda dagar och så nu.
Häromdagen beställde jag nappar på www.namnnappen.se så att de vet vilken som är Adrians utan att vi ska behöva märka den också. De brukar ju ha en napp som alltid ligger på förskolan. Såhär fina blev de:
 
En till dagis och två till hemma :)
Undrar dock varför jag valde så tråkiga färger?
 
Nu ska Bella baka chokladbollar till sitt kalas och hon river i köket så jag bör nog gå och peka med hela handen känner jag. Inte en ingrediens hon inte frågat vart den är än och alla står i samma skåp. ;-) Dessutom hjälper Adrian till. Jimmy är och storhandlar.
 
 
 
 
 

Hjärtat svämmar över.Vår fina pojke. ♥

Namnförslag

Vi börjar lite smått fundera på namn till Lillan här hemma. Inget kommer att vara spikat i sten förrän hon kikar ut och man ser vad det är för en liten filur. Jag har en lista i anteckningar på min lur där jag skriver upp alla fina namn jag stöter på eller som jag gillade redan innan.

Häromdagen läste jag upp topp 100 flicknamnen för Jimmy för att se vad han gillade. Han fastnade för... Inget. Haha. Snacka om kräsen. Han har dock givit ett förslag han eventuellt kan tänka sig och det är Freja. Nja känner jag inför det. Mina förslag "kan funka men jag måste suga lite på dem" säger han.

Mina förslag är Wilda, Lowa, Junie, Livia, Joline, Leia (nästan som Freja) Lägg märke till att alla utom ett börjar på J eller L. Har dock ingen aning om varför. 2 av dessa namn gillar jag lite mer än de andra.
Skulle det nu kika ut en grabb vilket jag inte tror, så gillar jag Caspian.

Bella vill att hon ska heta Noelle. Ju mer jag suger på det så ja.. kanske. Hon har setat och gått igenom sin skolkatalog och rabblat massa namn idag. Smart unge. :)

Det är lite roligt det här med namn. Vad olika man tycker och vad smaken kan ändras. Vissa jag gillade för några år sen tycker jag är jättefula nu.
Adrian tyckte jag var ett jättefult namn fram tills för nåt år innan vår Adrian föddes och nu tycker jag såklart inte det.
Smaken är som baken helt enkelt och tur är väl det.

Förslag mottages tacksamt.

Leos lekland.

I morse fick jag ett väldans trevligt uppvaknande. *not*. Adrian hade strulat igår kväll och somnade inte förrän 22. Så när han vaknade strax efter 6 så vägrade jag gå upp och försökte få honom att somna om. Han var jättetrött och låg och maniskt pillade/drog mig i håret. Jag tror vi slumrade till ett tag men plötsligt känner jag hur han klänger sig upp på min rygg. Jag ligger i nåt slags framstupa sidoläge. Rätt vad det är blir det väldigt blött och väldigt varmt på min rygg. Då kissar ungen och blöjan hade väl gjort sitt så allt hamnar på min rygg och sängen får också en stor blöt fläck. Mission completed! Jag och Jimmy flög upp ur sängen och Adrian var nöjd :) Haha! Inte mysigaste sättet att vakna upp på och självklart hade vi inte den plastade frottén i som vi brukar.
Men suck vad trött jag är på läckande blöjor!!

Idag har vi varit och lekt på Leos. Sist vi var där var i oktober och då satt Adrian mest o vat nöjd i babyhörnan. Idag var det andra bullar. Han sprang och utforskade hela stället och var helt galen. Glad alltså. Så kul att se hur han utvecklats. Men vad jag längtar tills jag kan busa och jaga honom igen utan att få ont direkt. Bella o Jimmy röjde väl också på rätt bra.
Leos är ett jättebra ställe tycker jag men som alla lekland så tycker jag det är så hutlöst dyrt. Först 190 kr att gå in och sen rena rama rånet om man vill fika eller köpa något att dricka. Vi köpte två st 33 cl drickor. En slusch (eller hur det nu stavas) och en burk med fruktpuré - 80 riksdaler. Som hittat. Självklart får man inte ta med eget fika heller.
Men det är en trevlig liten utflykt. Nästa gång ska bebis vara på utsidan och då ska jag också röja.


Isabelle och Adrian

Adrian avgudar sin storasyster, och hon honom med. När Isabelle och Linus komner hem efter en vecka borta så blir han helt överlycklig över att se dem.

Just kontakten mellan Bella och Adrian verkar vara speciell. Han kryper mer än gärna upp i hennes famn och myser. Pillar i hennes hår precis som han gör i mitt. Gör han illa sig och blir ledsen så går han ofta lika gärna till henne och söker tröst som till mig eller Jimmy. Han ser upp till henne väldigt mycket, det märks.
Jag hoppas det håller i sig även när de blir äldre. Bella är nog en av de mest överbeskyddande systrarna som man kan finna. Hon är ju mer än 8, 5 år äldre så hos henne (och hos Linus) kommer han nog kunna finna mycket stöd i livet.

Jag är väldigt stolt över min dotter faktiskt. Hon är oerhört duktig med sin lillebror.

Sen att hon och Linus för tillfället klarar av 5 minuter i samma rum innan de ryker ihop, det är en helt annan historia :)


Då påbörjar vi 2013.

Tack för alla snälla goa kommentarer jag fick igår på mitt "försvara mig" inlägg. De värmer gott i hjärtat kan jag lova.
 
Nu är det alltså 1 januari 2013.
Igår firade vi själva här hemma och tog det bara jättelugnt. Jag och barnen (de två äldre) var på bio - Sune i Grekland på eftermiddagen. Den var rolig men ska ärligheten fram så är ju Peter Haber svår att slå som pappa Rudolf. Fast Morgan Alling gjorde det jättebra. Jag blev väldigt sugen på att åka utomlands och sola och bada men det dröjer nog tills vi får råd och möjlighet med det nu när det vankas bebis och vi blir 4-barns familj. Hoppas att 2013 bidrar med än bättre sommar än 2012.
 
På kvällen käkade vi lite med barnen. Inget märkvärdigt men mat som de fått välja. "gallerpommes" med fläskfile, beasås och sallad. Exklusivt så det sjunger om det :) Jag hade gjort pannacotta för första gången i mitt liv till efterrätt, som ungarna slukade med hull och hår och sen börjades det tjatas om godis direkt så då körde vi lite tv/film-mys med godis och chips. LIllan fick väldigt trångt i magen kan jag säga och helt galen var hon. Sockerkick kanske. Haha!! 
Bella höll ut till 12-slaget. Hon och Jimmy var ut och tittade på raketer medan jag stannade inne med grabbarna som storsnarkade sig igenom alltihopa. Jag lade mig bredvid Adrian för jag tänkte att han får väl panik om han vaknar och jag tror nog att om jag inte legat där så hade han vaknat för precis innan alla smällar började avta så började han skruva på sig väldigt mycket och låg och pillade mig i håret i sömnen. Nova, vår katt hon var så rädd stackarn. Hon kom in och la sig under Adrians säng och låg där och morrade. Som tur är så är hon bara rädd precis just vid själva 12-slaget när det smäller och blinkar som mest. Någon smäll då och då bekommer henne inte. Lider med alla djur som får plågas både flera dagar före och efter nyår.
 
Idag har jag som alla nyårsdagar lite vemod i kroppen. Ganska mycket. Tycker det känns jättetrist att jul och nyår är över. Saker man sett fram emot. Ljusstakar och stjärnor ska plockas ner och kvar blir bara gråa Januari.
Idag känns det extra tungt då Jimmy börjar jobba efter sin pappaledighet. Han går på kvällsvecka direkt och de gillar jag inte. När han åkte till jobbet så tog han dessutom med sig Linus som skulle till sin pappa i en vecka. Som tur är så så har jag Adrian hemma och Bella blir kvar ända tills fredag. Tack gode gud för det. 
Det känns som att denna vecka som varit så har det blivit mycket gnabb o tjat här hemma från allas håll och då är det alltid lätt att sitta och titta tillbaka med dåligt samvete över att man inte hade bättre tålamod. Jag målar alltid upp en bild om hur mysigt vi ska ha det och roligt när alla är lediga men i själva verket så blir det ofta mycket nöta på varandra också.
 
MEN!! Jag har ju en del saker att se fram emot som jag får fokusera på. Som sagt, Bella blir kvar här ända tills på fredag. Vad vi ska hitta på vet jag inte men nåt kul ska vi göra. Om jag så ska få gå på värktabletter för att orka.
På lördag blir det kalas hos kusin Alwin.
Nästa vecka är kidsen här igen och den helgen blir det kalas här hemma för Bella som blir 10 hela år den 15 januari. Min stora stora tjej! Måste hinna köpa presenter åt henne också men det är alltid lika svårt eftersom det nyss varit jul. 
Den 14:e börjar jag att skola in Adrian på dagis med väldigt mycket kluvna känslor. Usch. Det känns faktiskt skitjobbigt och jag frågar mej både en och två och tre gånger om dagen om vi verkligen gör rätt. Det kommer säkerligen att gå jättebra. Han kommer få jättekul men just den här biten att främlingar ska trösta honom när han är ledsen. Kommer han känna att vi sviker honom. Såna känslor som säkert alla mammor har när de skolar in sina barn. Jag har skitdåligt samvete för att jag ska skola in honom fast jag egentligen inte behöver också.. Men men. Det blir bra och det kommer att få 2 veckor att rusa fram förmodligen och då är vi snart inne i februari och då är det inte långt kvar tills Lillasyster kommer. Det är beräknat 7/3 enligt ultraljudet och 27/2 enligt sista mensen. Ska blir spännande och se när hon kommer. DET är ju något stor att se fram emot!! Fast jag är skitnervös. Både inför förlossning och hur vi ska få livet att gå ihop här hemma. Men det hör väl till att gå och oroa sig :)
 
Nu har jag printat ner en halv novell så nu får det vara nog. Ska sätta mig bredvid Bella och titta på film med henne medan Fiskillen sover.
 
Gott nytt år!!

RSS 2.0