Mammas mat suger.

Sjukgymnasten gick bra. Han klämde och bände. Ont gjorde det. Han hittade direkt ömma och spända muskler. Antydde också att jag var sne i bröstryggen. Får se vad det blir av detta. Ska tillbaka och vi kommer köra akupunktur (hatar men det har hjälpt förut) massage och sen blir det väl att lägga upp nåt träningsprogram och träna upp musklerna.

På eftermiddagen idag så lagade jag potatisgratäng med skinka åt mig och Jimmy. Det blev både potatis och skinka /kassler över så jag tänkte att jag skulle slå på stort och laga lite mat åt Adrian. Så jag kokade potatis och skinkan. Kokade även lite broccoli. Mixade ihop allting med lite smör och mjölk. Tror ni ungen äter? Hah! Det var tydligen så äckligt så man nästan måste spy. Ungen skrikhulkar, spottar ut och grinar nästan. Hela stackars barnet ryser. Det gick inte. Tog fram en barnmatsburk från Nestle istället. Laxgryta. Han äter som aldrig förr. Gapar som en liten fågelunge. Där fick man för att man ansträngde sig. :) Skitunge.


Sjukgymnasten.

Idag ska jag till sjukgymnasten för första gången. Undrar vad han säger då? Jag hoppas att han kan typ slita och dra lite i mig så blir det bra sen. Föga troligt ;) Fick lov att skippa babymassagen då det inte riktigt hanns med. Trist.
Vet inte riktigt vart jag ska heller. Apalby friskvårdscenter. Tror jag har provgymmat där nån gång för 10 år sen.

Jimmy är ledig idag. Får se vad för spännande som kan tänkas hända på eftermiddagen ;)

Kanske ska åka om jag får lov att irra runt.

Ha en bra dag i det underbara solskenet!


Sool och plusgrader.

Jag tror jag avlider om det inte blir vår snart! Idag är det UNDERBART väder ute och det gör att jag bara längtar mer efter vår och sommar. Humöret får sig ett rejält uppåtsving när solen lyser och man ser hur snön smälter. Tyvärr är det ju bara slutet på februari än så vi får nog vänta ett tag på riktiga våren. Men önska kan man. Ge oss vår, nu!!

Tror Adrian tyckte att det var skönt ute han med :)


04:58

Jag vågar inte riktigt säga det för det känns som att jag jinxar oss då, men nätterna här hemma börjar bli skapliga igen. Även kvällarna har blivit mer rutinerade. Bebisen somnar oftast i samband med sin ersättningsflaska mellan 19:30 och 20:30. Detta gör att han vaknar rätt tidigt på morgonen och är utvilad, pigg och glad. Mamman är inte riktigt lika pigg då. Idag vaknade Lillfisen kl 04:58. Pigg och glad låg han och snackade i sängen. Som tur var så var vi bara vakna i en kvart innan han somnade om.. i ca 45 minuter sen var det kört. Nu har vi varit uppe i en bra stund och han röjer gärnet i sin gåstol efter lite gröt. Han står framför tvn och tittar och ser ut som en liten microfigur. Nyss var han och drog i tvätten. Det är en höjdare. Min söta <3

Jag är inte fasligt trött. Men det värsta med såna tidiga mornar är liksom att det inte finns nåt att göra. Bara skit på tvn.

Igår klädde vi ut oss lite. Jimmys kommentar var: "Vad gör du med min son" Jag tycker han blev söt :)


En ovanlig måndag.

Den här veckan är det sportlov så Linus har varit hemma från fritids med oss idag. Han får inte gå på fritids under loven eftersom jag är mammaledig. Fast jag hade haft honom hemma ändå. Jimmy bestämde att vi skulle åka till IKEA och äta köttbullar och kolla in lite lösningar till tvättstugan. Det slutade med att vi beställde lite stommar och skåpluckor. Längs ena väggen ska vi ha skåp med en bänkskiva på så den bästa lösningen fick bli köksinredning. Högblanka, röda luckor blir det med en vit bänkskiva till vitt kakel och mörkgrått golv. Blir nog supersnyggt när det väl blir klart. Massa förvaring är bra. 
 
Efter att vi varit på Ikea åkte vi vidare till Nisses och kollade på gardiner. Kan tycka att det är dags att ta ner "god jul" gardinen vi har sitter kvar i ena fönstret i köket. Har ingen annan gardin som passar i det fönstret så därför har den fått sitta kvar. Nu blir det två likadana hissgardiner i fönstren i stället. Jimmy ville ha limegröna gardiner, jag ville ha turkosa eller blåa så Linus fick välja. Han valde turkosa. Duktig kille. Hela köket är ju annars ganska vitt så en liten färgklick ville vi ha. Får se om jag orkar sätta upp dem imorgon. Jag hatar att stryka! :) Kan ju erkänna att Linus också har tomtegardiner kvar i sitt rum men det är faktiskt för att han har så jäkla stökigt och vägrar att städa. Har sagt åt honom att när du städar i ditt rum så tar jag ner tomtegardinerna. Som att han bryr sig..

Sen på eftermiddagen var det dags att lämna av Linus hos sin far. Tråkigt att jag inte har barnen den här veckan när de har sportlov men det är väl som det är det. Jag har i alla fall Adrian hemma. Fast han har ju inget sportlov. Han har alltid lov. 

Nähepp.. tror jag ska krascha ner i bingen. Den renbäddade. Skönt värre! 


Ett stycke busunge.

Gardinen är god. Jag tror detta kommer bli en riktig liten busunge. Han är redan på god väg. :)



Rumpnissar.

Det kommer mycket roliga och konstiga funderingar ur Linus huvud nuförtiden. Imorse stod jag och bytte blöja på Adrian när han kommer och ställer sig bredvid mig och säger:

Linus: "Mamma, vad är en rumpnisse?"
Jag: "Såna som är med i Ronja rövardotter som säger vafför gör dom på detta viset (försöker imitera en rumpnisse)
Linus: Jaha.. Gillar dom rumpor?
Jag: Nej, det tror.... (hinner inte prata klart)
Linus: "För det gör stärtgossar!!"
Jag: "Eh..  gör dom?" (skrattar lite)

Vart får de allt ifrån? :)


Snipp snapp snut,

så var helgen slut. Snabbare än snabbast känns det som den här gången. Jag har bloggat lite dåligt känner jag :)

Igår lördag var vi på 30 års kalas. Min käre vän Carola blir kärring imorgon. De hade slagit på stort och lånat lokal och grejer. Bjöds på massa gott fika, bål, fiskdamm med mera  Tyvärr blev det inget slå klackarna i taket för vår del på kvällen men det får man ta igen i framtiden. Jag lär ju sluta amma först och det kan jag tala om att det har min son inga som helst planer på :)


Carola fiskar fiskdamm. Endaste bilden vi fick på födelsedagsbarnet. Glömde bort kameran lite, som vanligt.


Martin ser toknöjd ut bakom skynket. Kan tala om att Adrian var livrädd för honom. Långhårig och skäggig. :)


Adrian väntar på att få fiska.

Carola var så söt så hon hade köpt morots-stix till honom. Som majskrokar med lite lätt smak på. Han fick smaka några och gillade dem. Jag smakade en och kan säga att de smakade som smutsig kaninbur luktar. Fi fan.. Haha! Tur ungarna gillar dem.




Linus moffar godis.


Annars har inte mycket spännande hänt i helgen. Jag och grabbarna har varit hos mor och far på eftermiddagen. Bella var på nån elitserie-innebandymatch med Dennis och Jimmy jobbar. Blev korthelg för honom den här gången då han slutade 23 i fredags och sen jobbar sin söndag. Men på onsdag är han ledig igen. 

Nu ska jag försöka få Linus att avsluta tv-spelandet utan att han blir tokig och sen få en liten Fis i säng.


Nu är det slut på lata dagar.

Adrian har stenkoll på hur man tar sig fram i gåstolen nu. Slut på friden alltså. :)
Allt som ligger i hans väg försöker han ta. Playstation, fjärrkontroller, högtalare, tvätten, ja allt ska undersökas och rivas i. Han blir såå stolt när han får tag i nåt så man har knappt hjärta att ta av honom det. Men fjärrkontroller gillar inte salivduschar har jag hört?!

Min stora kille. Vart tog den där lilla pluttisbebisen vägen?

Tror Jimmy får skynda sig att bygga klart tvättstugan nu så vi slipper ha torkställningen i vardagsrummet. ;)

 


Vad är nu detta?

Adrian har upptäckt kissen. Har en känsla av att katterna kommer att uppskatta sitt uteliv när Fisen börjar krypa =)

 

 


Svammel.

Den här dagen går inte till historien som den mest spännande direkt.

Fast till historien går den ändå eftersom vi fått en ny liten prinsessa i Sverige. Personligen är jag inget fan av kungafamiljen direkt men har väl inget emot dem heller. Jag tycker att alla små flickbebisar är prinsessor. Alla pojkar är prinsar. Mina söner är mina prinsar och.. ja, ni hajar :)
Jag hoppas att media kan låta den nyblivna familjen vara i fred så de får lugn och ro den första tiden. Det kan vara nog så omtumlande ändå att bli förälder utan att hela Sveriges journalistkår ska dokumentera vartenda steg de tar. Victoria lär väl som alla andra mammor få hormonstormar första tiden, mjölkstinna tuttar och ömt blödande underliv.

Nåväl. Det var inte det jag skulle skriva om. Egentligen vet jag inte vad jag skulle skriva. Att jag setat hemma med barnen hela eftermiddagen och kvällen och inte gjort nåt alls. Stackars barn! Lagt in lite räkningar och konstaterat att denna månad blir tung. Vad jag hatar räkningar. Varför kommer alla oväntade extrautgifter alltid samtidigt?

Nu ska jag sova.. hoppas jag!


Tvättberg.

Jag har inte direkt prioriterat tvätten när jag haft så ont i huvudet. Det får jag sota för nu. En torktumlare skulle inte sitta fel.

Hur kan man få så mycket tvätt på 3 dagar?? Alltså, jag tvättade i måndags.


Jag njuter.

Huvudvärken har äntligen släppt. Jag njuter. Såå skönt. Detta var en ordentlig vända. Fi faan! Kontaktat en sjukgymnast idag så nästa onsdag ska jag dit. Hoppas han kan hjälpa mig då. Eller, jag inser väl att det kommer ta mer än en gång men jag hoppas att han kan börja hjälpa mig.

Bella o Linus leker i hennes rum. Inget bråk på hela dagen. Imorgon börjar de inte förrän 9 så de kan vara uppe ett tag till. Galningen Adrian ligger och käkar på sin kudde. Han har just dragit i sig 120 ml ersättning och verkar ha fått nån slags kick. Han fäktar som en väderkvarn. :)

Jag är så sugen på choklad. Ge mig ett kilo typ. Tyvärr (eller tur kanske) har vi ingen.
Nu ska jag försöka mig på att se på tv. Ciao!!


Jag vill inte.

 

Kom hem ca 19:30 igår. Då sov Adrian på soffan bredvid mormor. Hon åkte hem och Linus dök i säng. Jag var helt förstörd av huvudvärken. Pulade lite hemma och bara väntade på att Lilleman skulle vakna. Det gjorde han vid 20 men var helt hysterisk och trött än. Så jag nattade Bella och gick och la mig med Adrian kl 20:15. Strax därefter sov hela huset. Men hur fan kan det då vara möjligt att jag vaknar med samma huvudvärk idag igen? Jag är helt orkeslös i kroppen. Nacken och ena axeln är spända som fiolsträngar. Jag mår illa av det. Ska ringa doktorn nu kl 8 och höra hur man går tillväga med sjukgymnastik. Behöver man remiss eller hur funkar det.

Idag ska vi pallra oss på babymassage. Egentligen orkar jag inte men det är ju skönt att komma ut lite också.

Urk..

 


Innebandy

Sitter i skrivandets stund och tittar på Bella när hon har innebandyträning. Tur man har sin iPhone. :) Morsan är hemma med grabbarna. Jag hoppas att Adrian sköter sig första gången han har barnvakt.
Jag har så fruktansvärt ont i huvudet. Så jag mår illa. Haft hela dagen och sammanlagt 3 Alvedon och 2 Ipren har inte hjälpt ett dugg. Måste få bukt med detta snart. Ljuvligt att sitta o lyssna när 22 st 9-10 åringar väsnas här. Skitduktiga är de.

Idag har det varit helt underbart väder ute. Får mersmak efter våren. 5 grader varmt och strålande sol. Linus kommentar när jag hämtade i skolan var: "åhh vilken underbar dag mamma" Haha. Sötnöt! Ge oss vår nu. Helst igår.


Oh lord..

Herregud vad min son hållt låda idag. Han har fått en röstresurs som inte är av denna världen. Jag skämtar inte när jag säger att det slår lock för öronen ibland när han skriker. Ska nog fixa hörselkåpor så kan han gapa på. Vet inte vad som varit fel idag men massa gnäll har det varit och sova ska man inte när man är trött. Då ska man vråla för kung och fosterland och spänna sig som en pilbåge. Phu! 
Vi har varit hos Linnea med barn på eftermiddagen och där var det rätt livat och jag vet inte om Fisen helt enkelt är ovan med så mycket oljud och intryck. Vi har ju faktiskt rätt lugnt för det mesta hemma.
Men men.. Kl 20 slog han ÄNTLIGEN igen de två blå och *peppar peppar* han ligger faktiskt och sover än.. själv i sovrummet. Kors i taket!!

Bella och Linus är nu hemma äntligen. Känns lite konstigt att Jimmy jobbar kväll men vi ska nog styra upp det här själva i veckan. Har just kollat på Familjen Annorlunda. Tycker det är roligt. Fattar inte hur man orkar ha så många ungar. Hur får man tiden och vardagen att gå ihop? Nu vet man ju aldrig hur det ser ut hemma hos dem när kamerorna inte är där men jag blir imponerad av hur positiv syn de verkar ha på allt hela tiden. Jag önskar att jag hade deras tålamod. Här hade jag det svettigt ikväll när Adrian skrek och Linus ville nattas och Bella ville ha hjälp med att gnida in sin badmössa i potatismjöl samtidigt.

Imorgon kommer det en kille från Mälarenergi. Vi har ringt och sagt att vi vill sätta in en termostat inomhus också för att få en jämnare temperatur inne. Det skulle kosta 2000 men har vi tur så slipper vi det. Han skulle börja med att kolla vad vi har för inställningar och om han kan hjälpa oss på nåt sätt. Vi träffade även förra ägaren av huset igår när vi kollade in bilstolar på Barnens hus. Han jobbar där och han hade inte haft problem alls förra vintern så förhoppningsvis är det bara vi (läs Jimmy) som inte förstår oss på skiten där nere :)


Några bilder från helgen.
(Jag tog bort det snyggaste på dig, mamma! ;) )


Ny vecka

 

Då påbörjar vi en ny vecka igen. Den här veckan känns lite Kalle bakom. Jimmy har bytt skift hela veckan så han kommer jobba kväll den här veckan också. Fördelen med det är att jag slipper släpa upp Adrian på morgonen när de stora ska till skolan. Nackdelen är att jag blir ensam med alla barnen på kvällen. Men det ska nog gå bra. Får vara duktig o förbereda middag och sånt på dagen. Bella och Linus är ju dessutom så självgående. Man behöver ju inte hjälpa dem med påklädning, dusch, tandborstning osv. Bara att man tjatar lite på dem :)

Efter att jag hämtat kidsen idag så landar vi hemma hos Linnea en sväng. Hon bor ju precis vid skolan. Våra karlar jobbar ju samma skift denna vecka. Normalt sett går de ju om varann med olika skift så när Bart jobbar är Jimmy hemma och tvärtom. Hade varit bättre om de gått samma skift för då hade vi setat själva hemma samtidigt.

Nu ska jag ta en låång dusch medan Jimmy är hemma. Jag stinker mjölkfabrik. Adrian tror att jag är en nattetid!

Tjofräs!

 


Tack!

Tack för lyckoönskningarna och tack för en skaplig natt. "Endast" två gånger har han vaknat och velat äta men då har det också varit äta, och inte snutta. Jag känner mig mycket piggare.

Vi somnade nära, nära igår under samma täcke. Som att ligga sked fast med magarna mot varandra. Flera gånger ryckte han till i hela kroppen som om han blivit skrämd. Men när han insåg att jag låg kvar somnade han direkt igen så förmodligen är det som de sa på bvc att han behöver närheten. Säkert mycket att bearbeta i det lilla huvudet på natten. Min lilla gofis!

Idag är det lördag. Klockan är snart halv 10 och grabbarna i huset sover. Adrian har dock varit uppe en stund och käkat gröt. Eller rättare sagt: Spottat ut gröten :) Pappan har inte varit vaken än. Då borde jag få sovmorgon imorgon?! Då kan han inte skylla på att han jobbat kväll. Om han sen går och lägger sig kl 02 är det hans problem.

Idag ska vi på min farbrors 50-års kalas. Det ska bli trevligt och komma ut och träffa lite släktingar. Det är fest på kvällen men vi avlägsnar oss nog i tid.

Ha en trevlig lördag!

 


Ensamt fredagsmys

Fredagsmys när det är som bäst:

Jag, Pepsi max, en godispåse och en halvgrinig bebis. Till det blir det The Voice på 4.an. Efter det är kl 21:30 och då planerar jag att vi stupar i säng. Hoppas i alla fall!

Kan nästan inte bli bättre. Sånär som på griniga bebisen då, och om mina stora barn + sambo vore hemma. Men man kan inte få allt. 

Ber till Gudar och högre makter att jag får sova inatt. Nu känner jag inte att jag orkar mycket mer sömnlösa nätter!


Nya siffror

Idag har vi varit på Bvc. Första gången här i Skultuna. Sköterskan här är hur bra som helst. Känner ingen ånger över att vi bytte.

Adrian väger nu 7295 gram och är 66 cm lång. Ingen jätteökning ses sist. 3 hg och 1,7 cm. Men allt såg fint ut.

Vi avslutade med en spruta i vardera ben. Usch o fy. :/ Hoppas att han inte får några biverkningar. Än så länge rätt lugnt.
Om en månad är det läkarundersökning. Egentligen brukar den ske när man vaccinerar men vi babysimmar varje gång läkaren är där och då vill vi inte ha nån spruta så vi fick dela upp det på 2 besök.

Fisen käkar äpple


Sova med öppna ögon.

Tycker det ser så läbbigt ut när han sover såhär. Det ser ut som om han ligger och tittar på mig men han sover faktiskt. Trött efter simmet :)


 


Skitsnack..

Natten var hemsk i alla kategorier, men såhär i efterhand lite komisk också.

Adrian sov askasst och vaknade bara av att jag råkade sucka en gång.. Blir man nöjd eller?

När vi väl sov ordentligt vaknade jag av att Elliot vankade av och an i sovrummet och jamade. Tänkte vad fan är det frågan om? Han ska säkert spy. Så när jag hörde ett suspekt ljud så slänger jag mej upp, får tag i katten som tryckt in sig i ett hörn och lyfter ut honom i köket. Sen kommer en fruktansvärd stank! Det var bajs, inte spy. Det låg bajsspår hela vägen från sovrummet ut i köket. Jävla kreatur!! Vad tar det åt honom? Åh vad arg jag var. Vad är det för fel på kattlådan liksom? Nej, vi bajsar på sovrumsgolvet. När jag väl lyckats torka upp allt, hulkande kl 4 på morgonen var det bara att gå och lägga sig i en dimma av kattbajsstank. Han är gratis idag. Det kan jag lova!

Självklart vaknar Adrian. Nåt annat vore väl helt otroligt. Han ska såklart äta. När han precis håller på att somna känner jag hur hela ungen spänner sig och sen blir jag helt varm på magen. Han kissar och blöjan läcker. Vi är totalt nerkissade båda två. Någonstans där slänger jag ur mig att "det här händer för fan inte" Bara att börja klä av oss båda och han blir såklart jättepigg och tycker att, fasen vad skönt o vädra snoppen såhär mitt i natten. Det är tur att han är så söt när han är glad. 
Tror det kanske är dags att gå upp en strl i blöjor nu!? Det har läckt flera gånger på sista tiden. Vi har strl 3. 5-8 kg. De sitter fortfarande jättebra vad vi kan se. Gott om utrymme men vad vet jag. När det är mycket kiss i så halkar den snett där fram. 

Jaja.. slutligen somnade vi väl om och lyckades avverka några timmars sömn. Nu laddar Adrian för babysim och jag bloggar. Gjorde om lite färger igår här på bloggen. Trött på rosa nu. :) I framtiden ska jag få hjälp att göra en header. Jag suger på sånt. Kan inte riktigt försöka heller då vår dator med photoshop har kraschat.

Ha en fin dag!


Klagomur!

Jag blir så frustrerad. Häromdagen skrev jag att Adrian börjat att sova bra på natten igen. Det skulle jag inte ha gjort för natten efter det var det kört igen och sen dess har det hållt i sig.
Han vaknar många gånger på natten och skriker. Blir inte tyst förrän han får amma. Står det NAPP i pannan på mig eller? Egentligen vaknar han nog inte ens heller. Ögonen är stängda.
Jag vill inte sluta amma än men jag överväger det faktiskt. Orkar inte få mina tuttar slaktade på natten mer :(
Han sover inte bättre när han får ersättning på kvällen heller så det beror inte på hunger.

Kvällarna är också omöjliga. Enda chansen att få sitta och titta på tv eller så är om han får ligga i mitt knä och sova. När jag lägger ner honom i sängen dröjer det max en kvart så vaknar han. Tar jag inte upp honom blir han hysterisk. Jag tänker inte låta honom ligga och skrika som många så fint råder till. Det blir ingen gladare av.

Jag blir tokig. Jag är trött. Jag behöver råd. Vad gör jag för fel?


Ilska.

Jag klär på Adrian overallen. Pular ner honom i den trånga bilstolen. Gör iordning skötväska och vagn. Klär på mig själv. Släpar ut allting och inser att bilnyckeln inte ligger i jackfickan som den ALLTID gör. In för att hämta reserven som Jimmy av någon anledning tycker att han behöver ha på jobbet. Letar som en dåre efter den jag borde ha haft i fickan och den finns bara inte.

Ilskan och frustrationen går inte att beskriva i ord. Bara släpa in allt igen och klä av oss och gråta en skvätt för jag har så jävla tråkigt och jag är så arg!



Att sen hitta den på golvet gör mig nästan ännu mer arg.. Ska mörda katterna..

Är på liiite dåligt  humör nu.

Alla hjärtans dag.

Jaha.. Alla hjärtans dag idag och här hemma är det som vilken annan dag som helst. Inget vi bryr oss om direkt. Jimmy jobbar kväll och jag sitter själv hemma här, förutom Adrian då, och har så tråkigt så tråkigt. Hade ju varit trevligt om sambon varit hemma, det ska jag inte sticka under stolen med men Adrian är inte fy skam han heller.
Saknar Isabelle och Linus. Blä för det!

Träffade Erika från jobbet på en lunch idag. Det var mycket trevligt. Finns några kollegor som jag faktiskt saknar. Fick en liten uppdate om det senaste ICA-skvallret. :) Det får jag ju visserligen dagligen av Jimmy men inte på samma sätt.. =)
Det händer massa grejer på jobbet just nu med omstruktureringar och grejer. Fick ett samtal häromdagen av en av mina chefer att jag kommer att få en ny chef i februari. Det verkar mest rörigt så jag är ganska glad att jag slipper vara där och gå och fundera på hur allt ska bli. Får hoppas att det har ordnat upp sig tills det är dags att komma tillbaka. 




När tröttheten tar över <3

img_7044 (MMS)

När tröttheten tar över <3


Adrian 5 månader.

Alltså vad händer med vår bebis?? Det går så fort nu. 5 månader idag.

Han pratar massor. Baaabaaa. maaaamaaaa.. mmmm... bbbbb.. och har fattat att han liksom kan kontrollera sin röst. Så gulligt. Titta här :)



Han står hellre än sitter. Står i våra knän och håller i våra händer.
Sittandet har börjat bli mer o mer stadigt senaste dagarna men det dröjer nog ett tag innan det släpper helt.

Äter riktig barnmat och gröt, men är inte så förtjust i det så det blir mest smakportioner än. Tar äntligen flaskan. Ammar mest. Vi tar det lite som det kommer.

Nyss blev jag alldeles chockad här. Satte ner honom i gåstolen som han provat några gånger och ungen tar sig fram? Framåt, bakåt och i sidled. Och så stolt blir han. Det bara lyser om honom. Tror dock inte riktigt att han gör det medvetet än men roligt är det i alla fall tycker han. Gissar på att fjärrkontroller och dylikt ligger brunt till snart.



Har fortfarande strl 68 i kläder. Mycket är stort än så en del byxor kör vi på 62 än. På fredag blir det bvc med vaccin och nya siffror. Det ska bli spännande. Ska väl inte tippa för högt den här gången men han väger nog mellan 7,5 o 8 kg. Längden har jag inte en aning om.

Ja. Jag tror jag skulle kunna skriva en halv novell om hans färdigheter här. :) Små små framsteg som gör en så stolt som bara en mamma kan bli. Roligt är det.


Aoch!!

Hör och häpna. Igår somnade Adrian själv i sin säng. Tyvärr finns det inte ett enda jäkla golv i det här huset som inte knarrar och låter som om man väger 150 kg så när jag skulle smyga in och lägga mig vaknade han, lättväckt som han är. Då fick han flytta över till vår säng för då skulle han minsann inte ligga i sin säng mer. Men ett steg på rätt väg känner jag. Vi somnade snabbt båda två nära varanndra. Mysigt. Inte lika mysigt att han efter ca 1 timme vaknade och var fullkomligt hysterisk. Inget jag gjorde hjälpte och jag kände bara för att lägga ner ungen och gå ut och slänga mig i tegelväggen :) Rätt vad det var sa det bara slurp så tog han nappen och tvärsov..? Jag säger då det..

Idag har jag så ont i min ena tutte. Någon slags mjölkstockning tror jag. Tyckt att den kännts jättefull hela natten fast den egentligen inte varit det. Har värsta knölen på ena sidan så Adrian fick inte gröt till frukost idag. Han fick amma. Visserligen brukar han bara äta några skedar men ändå. Har ammat igen efter det, bara för att.. och jag tror det känns lite bättre. Har en fruktansvärd skallebank också som kom i en handvändning. Jag hatar mitt huvud!

Nu har båda större barnen åkt och om ett par timmar börjar Jimmy jobba. Kvällsvecka. Så trist. Solen skiner ute och jag får sån vårlängtan så jag kan bli tokig. Verkligen skönt att det är ljust längre på dagarna nu i alla fall.

Idag fyller Adrian 5 månader. Mer om det i ett annat inlägg.
Nu ska jag vila mitt huvud innan det sprängs.. ja det känns faktiskt så. Usch!


Slapp söndag.

Den här dagen har det inte blivit många knop gjorda det är en sak som är säker. Linus har spelat tv-spel hela dagen i princip. Jag klev inte ens ur pyjamasen förrän kl var 15 och jag insåg att vi var tvugna att handla. Typ allt var slut. Är ju trevligt om man kan äta frukost imorgon.
Gick en ordentlig lov bland barnmaten på maxi och ikväll har Adrian smakat biffstroganoff. Det är verklgien inte mycket som faller den lille herrn i smaken. Han åt några skedar, sen fick han smaka några skedar med blåbär, hallon och äpple puré. Sen verkade han mätt men var jättegnällig så jag provade amma och han åt massor. Han är ju bara 5 månader. Det får ta sin lilla tid. Nu tar han iaf flaskan utan problem men vi ammar fortfarande mest.

Bella kom hem från Thomas runt 15 och var nöjd med sin kväll igår. Antar att det är helmysigt att få 100 % uppmärksamhet ibland. Här har hon ju två småbröder att konkurrera med och hemma hos pappa har hon 2 småbröder och en "storebror". Mycket brorsor har hon :) Gissa om hon önskade att Adrian skulle vara en tjej?! :)
Nu har hon åkt iväg igen

Jaha.. tråkveckan väntar men den här är ganska fullbokad och det gillar jag.

Tisdag - Träffa Erika från jobbet.
Onsdag - Babymassage.
Torsdag - Babysim och sen träffa Emma på kvällen
Lördag - 50 års kalas hos farbror.

Blir nog bra det här. Nu kallar Lilleman på min uppmärksamhet. Tror vi börjar få lite rutin, äntligen, på när det är dags att sova på kvällarna. Det brukar bli runt 21 och det är ju betydligt mycket bättre än 23. Nu har han äntligen börjat sova bättre på nätterna igen så ikväll ska jag försöka få honom att sova i sin säng. Wish me luck.

Trevlig kväll!!


Adrian hoppgungar.

Adrian fick en hoppgunga igår, ärvd av sina kusiner. Den var mycket populär :)



Finns det nåt värre än att höra sin egen röst på film?

Linus: "mamma mia, pizzeria, oh my god" på slutet har vi hört 1000 gånger idag. Därav Jimmys: Kan du vara tyst med det där nu! :D


Släktträff.

Morgonen här hemma började smått kaotiskt. Jag låg i godan ro och drog mig i sängen när Bella kommer in och undrar var Jimmy är. När jag sagt åt henne att han jobbar extra och hon undrar om det blir jag som åker med henne på innebandyträningen så fick jag eld i arslet. Det hade jag glömt såklart. Brukar alltid vara Jimmy som åker med henne på träningarna. Så snabbt iordning med frukost och göra oss i ordning varav den stora sonen var arg som ett bi för han ville tamefan inte åka och kolla på nån innebandy. Men iväg kom vi och i tid var vi också :) Jag ska nog inte tala för mycket om att jag inte känner mig lika vimsig längre. 

 
Bella redo att börja träna.

Efter träningen var det bara hem och kasta i oss lite mat och sen vankades främmande. Det blev ju storfrämmande som sagt. Helt spontant. Min storebror ringde också och frågade ifall de fick komma och självklart fick de ju det så han och barnen kom också så vi vart 13 pers med barnen här hemma. Full rulle med andra ord. Roligt när man kan träffas andra gånger än bara vid kalas tycker jag. Blir ju inte så ofta.

Linus ville bli stylad till hårdrockare. Om han ser så mycket ut som en hårdrockare vet jag väl inte men söt är han i alla fall.


Varning för kassa iphone bilder :) Han skulle ha tuppkam så egentligen ser han väl mer ut som en punkare :)

Bella åkte iväg med morbror Thomas på kvällen. De skulle börja med att bowla. Det fick ju självklart Linus reda på och var mindre lycklig så han fick bestämma aktivitet här hemma ikväll. Först blev det pizza och sen ostbollar och tv-spel. Han verkade inte alltför lidande.



Nu sover båda sönerna och sambon har tagit över tv-spelandet. Det vill säga när han håller ögonen öppna. Men det är ingen idé att fråga om han sover för det erkänner han aldrig. Inte ens om han sitter och storsnarkar så erkänner han att han sover. Alltid samma visa "jag sitter och funderar på hur jag ska göra" med datorn i knät eller framför tv-spelet..

Personligen blir det sängen för mig nu.

Tack och godnatt!


Fredagsmys.

Idag är det fredag och här hemma väntar fredagsmys med barnkanalsmaraton och godis. Det gillar ungarna :) Den minsta har förvisso inte riktigt lärt sig att uppskatta det än, men om några månader så gissar jag på att vi får vakta godisskålen.

Imorgon blir det liiten släktträff här hemma. Det som började i att min kusin Elin skulle komma och hälsa på slutade att hon, mormor, morbror och förmodligen mamma kommer. Thomas kommer nog också för han ska hämta Bella. De ska bowla och ha myskväll tillsammans. Hans födelsedagspresent till henne och det ser hon mycket fram emot. Av någon anledning så avgudar mina barn sin morbror :) Linus lär väl bli ledsen när han inte får följa med så jag måste komma på nån bra muta.

Jimmy leker arbetsnarkoman denna vecka. Han har börjat tidigare 4 dagar av 5. En eller två timmar och imorgon ska han jobba extra kl 6-13. Välkomna pengar. Vi ska dränera grunden på huset nu i april förmodligen och det kostar en hel del. Vi har ju en del undansparat men vi vill verkligen inte stå på noll på sparkontot efter ifall något oförutsett händer sen. Bra om vi kan slippa ta lån också. Känns som man har nog med lån ändåså.. Så vill och orkar han jobba så får han väl göra det.

Nu ska jag hugga in på godisskålen innan ungarna har länsat den.. Bantning? Ja.. hur var det med den.. Inte idag. :)


Simning gånger 2.

Nu har jag och Fisen babysimmat. Han gillade det som vanligt. Idag sket jag i bilstolen och tog vagnen istället. Så får det bli alla gånger. Mycket smidigare. Att bära 7 kgs bebis i bilstolen upp från parkeringen och in är rena döden för mina axlar och babianarmarna är ett faktum när man kommer in. Han börjar bli tung vår Lilleman.

Ikväll blir det simning igen, med Linnea denna gång. Badkläderna hänger på tork på elementet. Nu ska det bli av. Jag ser dock mer fram emot att basta än att simma. Sköönt! Men mest ser jag fram emot att kliva ur bilen, stänga dörren och sen gå in :) Det blir liksom lite av en lyx när man är van att lyfta ur vagn/bebis/bilstol etc, SEN gå in :D
Jimmy ska vara ensam med alla barnen för första gången. De stora kräver ju inte så mycket men frågan är vad Adrian tycker om det. Han är ju inte den pappigaste killen på jorden direkt, så det är väl bara nyttigt för dem.

Nu måste jag bara komma på vad vi ska äta för middag. Det ständiga dilemmat - Vad ska vi äta för mat?  Har en fläskytterfilé ligger i kylen så jag  kanske blir nåt med den. 

Nu har Linus tagit massor av sina gosedjur och lagt kring Adrian och sen byggt en koja över dem. Adrian kvittrar som en fågel där under så jag antar att det är roligt att leka med storebror. 

 


Majskrokar.

img_8055 (MMS)

Majskrokar är en riktig hit hos Lilleman. Här är vi inne på tredje och hela ungen känns som om han vore inlindad i tapetklister :)


Onsdagen..

Då var ännu en dag till ända.
Först var vi på massagen. Det var trevligt. De hade gjort myspys i ett rum med tända ljus, ett extra element så att det skulle vara ordentligt varmt därinne, lugn myspysmusik och sen massa liggunderlag på golvet. Sen fick vi mysa upp det med våra egna filtar. 2 pedagoger som var utbildade i spädbarnsmassage visade på dockor hur man skulle göra. Adrian tyckte väl varken att det var bu eller bä. Han blir ju som galen så fort han får av sig kläderna så han låg och gladskrek och skrattade mest. Sötnöten. Adrian var äldst men definitivt inte störst. Det är bra svårt att avgöra ålder på bebisar också alltså. En liten kille som jag tänkte mej att han nog var som Adrian ungefär var exakt 2 månader yngre.

Nu ska vi snart göra natt här hemma. De två yngsta sover redan, och Bella ligger i sin säng och kollar på sin dator. Jimmy ska jobba 04-15 imorgon. Helt galet. 2 timmars övertid på morgonen sen jobbar vi ju en extra halvtimme en gång i veckan på eftermiddagen och det lyckades vara imorgon. Jag kan tycka att det räcker att börja 06 :) Men men.. Jimmys problem. Jag lär sova gott när han ska gå upp vid 3 inatt.

Hittade en fin bild på mina stora finungar. Ca 1,5 år gammal. Vad mycket som sker i utseendeutvecklingen alltså :)



Imorgon blir det babysim igen. Sen måste jag komma ihåg att åka förbi babyproffsen och lämna in barnvagnen. En plastgrej som spruckit på ena framhjulet vilket gör att det inte går att låsa från svängbart till fast läge. Nu har jag låst dem typ 2 gånger sen vi köpte vagnen, men går det på garantin ska det ju fixas såklart. 


Spädbarnsmassage.

Idag ska jag och Fisen börja gå på spädbarnsmassage. Kl 9:30 ska vi vara där. Ska bli trevligt. Gick på sånt med Linus också och det var jättemysigt. Han älskade det och var helt slut efteråt. Adrian har fått massage hemma några gånger och han ligger helt blick stilla och bara myser.  Det var förresten när jag gick med Linus som jag och Carola träffades. Eller nja, det var det väl kanske inte egentligen, men det var efter det vi började umgås och hänger ihop än. Även om vi bor en bit ifrån varandra nu. Tråkigt tycker jag.

Mormor ringde igår och ansökte om att få besök snart då "pojken är ju snart ett halvår, det var så längesen jag såg honom" så idag ska jag och kidsen åka dit när jag hämtat dem i skolan. Nu är ju tack och lov Adrian inte ens 5 månader än, men det står väl inte på så har det gått 6 månader sen han föddes. Min lillskit. Vart har tiden tagit vägen?


Myser hos morbror Micke ca 2 veckor gammal. <3 Såhär vill han inte ligga längre.


Har en hel del grejer inplanerat nu som jag måste komma ihåg. Tror inte att jag är lika virrig längre som jag var i början när Adrian föddes. Har lite större koll på vad jag ska komma ihåg.. Tror jag. :) Så skönt. Det är inte kul att bestämma något med någon i telefon tex, och sen när jag lagt på så hade jag glömt vilken tid och dag det var. Det jag däremot fått svårare för nu är namn. Adrian har fått heta både det ena och det andra. Men men, så är det :)

Nu ska jag göra mig anständig så jag kan visa mig bland folk. Jag säger bara en sak. Att klippa lugg var det största misstag jag gjort på många år. Aldrig mer. Jag trivdes aldrig och skiten var ju alltid i vägen. Äntligen börjar den bli så lång så jag kan få undan den med ett hårspänne. :)


Av gröt blir man skitnödig. Haha!

img_7399 (MMS)

Av gröt blir man skitnödig. Haha!


Huvudvärk.

Det är så mysigt när man vaknar med huvudvärk. Hela dagen blir liksom alldeles underbar.. eller inte.
Skallen sprängs snart tror jag. Har ont ner i nacken, axlarna och så strålar det ner i högerarmen. Förmodligen allt kånkande på bebis och tung bilstol kombinerat med diverse kassa sovställninger (när man väl får sova ostört) En ordentlig massage skulle inte skada tror jag. Jag kräks snart.
Ringde Jimmy o hörde mej för om det ev var lugnt på jobbet så han kunde komma hem. Kände när jag skjutsade ungarna till skolan att min koncentration inte var på topp. Det var mycket på jobbet så jag härdar ut. Känns dumt att begära hem honom för "lite" huvudvärk. Tror pillrena äntligen börjar kicka in nu för nu är det liite bättre. Men känns det lika på eftermiddagen får han hämta ungarna.

Ja, det var väl dagens gnäll. Positiviteten flödar känner jag.
Ska försöka ta mej ut på en promenad nu och få igång blodcirkulationen i kroppen lite så kanske det blir bättre. I värsta fall får jag väl stoppa huvudet i en snödriva någonstans och kyla av. Det är ju äntligen lite mildare väder. 5 minus idag. Perfekt!


Bastubad

Istället för simning och Bastubad fick det bli basta hemma istället. Jag fryser ända in i märgen här hemma. Det var skönt även om vi inte lyckas få vår bastu att bli varmare än 55 grader. Men det är nästan lagom och ungarna gillar det.
För ett par dagar sedan gnällde jag ju om attvi hade så varmt hemma. Nu är det tvärtom. Jag lyckades fippla ner värmen så nu har vi askallt inne istället. Har varit ner och höjt flera gånger idag men inget händer. Skulle tippa på att vi har ca 17 grader i sovrummet nu. 18 i köket. Är det för mycket begärt med lagom, typ 21 grader? Får skicka ner Jimmy igen. Bebisen är alldeles kall om sina små utstående gos-öron.
Nu: God natt!

Glad

När syrran är hemma är det aldrig långt till leenden.


Egentid

Idag har jag varit på stan med Linnea igen. Adrian behövde lite mer kläder i strl 68. Av någon anledning finns det inte lika mycket kläder till tredje barnet som man hade till första då man hade kläder i överflöd enda upp till strl 80 redan när de var nyfödda. Dessutom har vi nästan bara tråkiga basplagg och så vart det även idag. Jag snålar ur helt enkelt. :)

Ikväll skulle jag åkt och simmat med Linnea. Min första riktiga egentid sen Adrian föddes. Såå skönt och jag såg verkligen fram emot det. Stressade som en tok för att hinna med middag och så fick jag ett sms nyss att Heaven blivit sjuk. Snopet, men så är det. Jag känner inte för att åka själv. Går väl fler tåg.

Fan vad kallt det är ute. Rena rama Sibirien. Inte så många minusgrader men det blåser ju vilket gör att det känns helt vidrigt ute. Ge mej vår nu! Jag vill ha sol och värme.


Klockren :)

img_1357 (MMS)

Klockren :)


Söndag.

Söndag idag och inget speciellt på agendan. Fortfarande alldeles för kallt för att jag ska vara sugen på att sticka ut näbben.. Aldrig är man nöjd. Antingen är det blaskigt och regn, eller Antarktis-kyla.

Föreslog för Jimmy att vi skulle rensa ur verkstaden lite. Eller det den förr-förra ägaren använde som verkstad. Det som vi i framtiden vill ska bli gym/aktivitetsrum. Så jävla mycket skit har förra ägaren lämnat där nere. Typ allt. Varför sa vi inte bara åt honom att tömma rubbet? Jävlar vilket jobb han hade fått då. Iom att tvättmaskinen pajjade häromveckan har vi nu två trasiga tvättmaskiner står i hallen där nere. Jimmy har lagt klinkers i nya tvättstugan och jag kan säga att hela källaren ser ut som en smärre katastrofzon.
Iaf.. när vi väl började rensa. Då lackade Adrian ur så det slutade med att Jimmy gjorde det mesta själv och nu är han iväg en vända till återbruket och vi har väl lika mycket kvar. Adrian har somnat och jag datar lite. Är så sugen på att hitta på nåt kul att göra men frågan är bara vad..?


Ikea o Melodifestivalen.

Idag åkte vi till Ikea för att inhandla lite plastlådor. En till Adrians alla leksaker och en till urväxta bebiskläder. Det vart nostalgitripp på hög nivå när jag packade ner de små minikläderna. De han nästan försvann i när han kom. Lite sorgligt tycker jag allt.

Under dagen har inte mycket annat spännande hänt. Det är pisskallt ute så min önskan om mildare väder slog inte in. Vi har pulat massa hemma. Bytit lakan i sängarna och vädrat sängkläder i iskylan. Nu måste alla kvalster vara stendöda :)

Jag har kollat på Melodifestivalen. Normalt något jag aldrig följer men när jag såg artisterna som skulle vara med tänkte jag att detta måste jag se. Sean banan i melodifestivalen liksom. Dead by April var bäst och de gick vidare så jag är nöjd. Loreen var också helt ok. Sean banan är ju alltid rolig så jag hoppas han går vidare från andra chansen. Allt för att röra om i grytan lite. Annars var det askasst som vanligt.
Linus (som är hos Dennis) gillade också Dead by April. Min lilla hårdrockskille. Iron Maiden gillar han ochKiss med. Hans vilja nu är att spara ut håret så han ser ut som en riktig hårdrockare. Mammas kille :)

Nu ska jag förhoppningsvis få en god natts sömn utan bebis på armen inatt. God natt mina vänner och alla ni andra!image description





1-0 till Adrian.

img_3359 (MMS)

Såhär har vi sovit halva natten. Han vaknade och ville äta och jag var väl så trött så jag lyckades somna halvsittandes. Då kan han sova minsann men lägger jag ner honom går brandlarmet. :) Vill inte att han ska tro att detta ska bli en vana. Fina lilla Fisen <3


Jackpot!

Ikväll fick morfar i Adrian ca 150 ml ersättning igen. Jippii!! Det är ytterligare ett rekord. Babysemp det också så imorgon ska jag prova NAN igen då vi har ett halvt paket kvar med sånt än.

Jag ser lite egentid framför mig. En lång jäkla sovmorgon, en biokväll, vad som helst där jag får lämna över ansvaret på Jimmy en stund och få lite perspektiv på mitt mammaliv. Missförstå mig inte. Jag älskar min son (alla mina barn såklart) mer än något annat och jag älskar att umgås och vara nära honom. Men jag är lite sugen på att hitta tillbaka till den dära Camilla. Inte bara mjölk-kossan :) Han är ju trots allt 5 månader nästa vecka.

Imorgon är det lördag och inget är inplanerat. Hoppas att det är lite mildare ute. Är inte så sugen på att gå ut och promenera i denna kyla även om jag borde. Jag kan erkänna att min karaktär och min motivation till att gå ner i vikt inte ens existerat denna vecka. Big big svacka! Jag har inte vräkt i mig godis eller andra onyttigheter. Men jag har inte heller haft totalförbud. Eller jo det har jag.. men jag har skitit i det :D Jag har fuskat med maten. Det är värdelöst att ställa sig och laga mat till sig själv. Mer storkok måste det bli så att jag har matlådor hemma. Nu blir det lätt en macka eller en tallrik med fil istället för ordentlig mat och det är inte heller optimalt om man vill ner i vikt. Men så länge jag inte ökar i vikt igen är jag ju glad i alla fall. Såg dessutom ett kort på mig från brorsans födelsedag i oktober. Jag har då gått ner i vikt sen dess kan jag säga.  
Jag längtar tills det blir vår. Då ska jag ut och springa. (inbillar jag mig)


April 2010.
De där byxorna ska jag komma i snart igen!!


Mysterium och sensationer.

Natten som gick var lika hemsk som föregående. Vad är det med min lilla plutt? Tillväxtsperiod eller hungrig? Han äter ju titt som tätt hela natten igenom. Operation sova i sin egen säng blev helt plötsligt operation sova överhuvudtaget.

Men nu ska jag berätta :) Jag har massa mjölk i tuttarna men när han nu efter att vi varit vakna ca 1 timme på morgonen började gnälla och verka hungrig så hällde jag upp 100 ml av babysemp tetran vi köpte häromdagen. SLURP sa det så hade han ätit upp allt. Vad hände?? Haha. Han KAN alltså äta ur flaska. Jimmy värmde på 60 till och av det åt han ca 30. Så 130 ml ersättning. Fortsätt så lilla pojken. :) Var det en tillfällighet eller är helt enkelt babysemp godare än NAN?
Efter en liten stund tvärsomnade han med napp i min famn. Också ett under :) Jag klädde på honom tjocka overallen, mössa och pulade ner honom i vagnen. Ner i åkpasen. På med en filt i åkpåsen. På med en filt PÅ åkpåsen och sen ut på vår inglasade altan. Känner mig som en hemsk mamma som ställer ut min son i 10 minusgrader men många barn sover ju bättre ute och han verkar vara en av dem. Han har babyvakten på sig och den är superbra. Man kan ställa in känsligheten så bra att jag tom hör hur han andas :)



Måste berätta om en skum sak som hände här hemma imorse.. Eller när det nu hände vet vi egentligen inte. Jag hade en djup tallrik med lite nötter stod på vardagsrumsbordet. Ett lackbord från IKEA. Absolut inget speciellt.
Lyfter på tallriken och hittar ett stort hål i bordet?? Hur fan hände det?



Inget litet hål heller? La fjärrkontrollen bredvid för att få kontrast. Hålet var precis under tallriken. Det är bara jag och Jimmy som varit hemma så vi kan inte skylla på våldsamma barn. :) Ett sånt där hål kan väl inte bara dyka upp? Jimmy blånekar. Jag personligen vet ju att jag inte har gjort det. Så hur fan kom det dit??
Jag säger ju att det spökar i det här huset...


Svinkallt ute blir kokhett inne.

Jag hatar vårt värmesystem i det här huset. Så fort det blir lite kallare ute så brassar den på inne så att man håller på dör svettdöden! Jag har inte riktigt fattat hur det fungerar med fjärrvärmen här men givaren som känner av hur mycket värme vi ska ha inne, sitter på utsidan så när det blir kallt ute så höjer den innetemperaturen. Just nu är det 13 minus ute och säkert 25  inne. De två senaste nätterna har vi fått lov att sova med öppet fönster och det har fortfarande varit varmt i rummet. Sådär varmt så det liksom inte går att andas. Skitäckligt.. Hur mycket man än vrider på elementens termostater så händer inte ett skit. Blää.. Det är nästan så jag hellre fryser än detta alltså.. Det blir väl säkerligen ingen trevlig elräkning heller av detta.

Nog om det.

Idag har vi babysimmat och Adrian var helt slut efter. Sov till kl 16. En bra stund i sin bilstol och en bra stund i mitt knä.
På måndag släpper de platserna för nästa kurs i babysimmet så då får man väl börja telefonköa kl 8 för att få en plats. Vi som redan går har tydligen ingen förtur och för att inte stå där med skägget i brevlådan som nu sist så får jag väl se till att vara ute i tid.

Nu ska jag se Lyxfällan. Kul att se hur folk ställer till det för sig.


Ännu en skitnatt..

Ännu en natt med obetydligt med sömn..  Det blir bara värre och värre när man tycker att det borde bli bättre och bättre för att han blir äldre. Adrian har vaknat och varit ledsen en gång i timmen och inget jag gör hjälper förutom att få komma upp och somna om på mig, med eller utan tutte i käften. Tro mig jag försöker. 
Jag känner mig mör och jag har så fruktansvärt ont i skallen. Men det finns alltid de som har det värre..

Idag blir det babysim. Adrian är lite lätt förkyld men det ska nog inte vara någon fara att simma tror jag. Allmäntillståndet är bra och han är pigg. Min förkylning är mycket bättre i alla fall.

Ha en bra dag!!


Dåligt H&M

Idag var jag på stan med Linnéa och käkade mat. Jag passade även på att titta efter en ny mössa åt Adrian då hans blivit en aning tight. Vi gick in på H&M bland annat. Där har de som alla butiker känns det som barnkläderna på övervåningen. Jag vill inte åka rulltrappa med Adrian och hans vagn. Jag tycker det är läbbigt och jag har nästan ramlat en gång när jag skulle åka. Dessutom har ju vår vagn svängbara hjul fram vilket gör att det hela känns ännu osäkrare.
I alla fall.. Linnea åker upp med sin vagn medan jag går till hissen. Där står en butiksanställd och håller på att lastar ut varor så jag ställer mig och väntar precis utanför. Det går väl en 2-3 minuter innan det kommer en annan butiksanställd varpå hon i hissen frågar:
"Ska du åka med kunden upp eller?"
Hon svarar: "Nej," och vänder sig mot mig och säger "Den här hissen är inte besiktad så den får du åka på egen risk."

Eh.. what?? Jag blir skitirriterad.

Jag: "Hur ska man komma upp då?"
Butiksbiträdet: "Du får ta rulltrappan"
Jag: "Med vagnen?"
Butiksbiträdet: "Ja..?!"
Jag: "Nej, då går jag till en annan butik jag vill inte åka rulltrappa med vagnen"
Butiksbiträdet: "Vi kan hjälpa dig upp för rulltrappan om du vill?"
Jag: "Nej, jag går till en annan butik"

För det första. Kunde inte hon som stod i hissen kläckt ur sig detta innan jag stått och väntat på henne i flera minuter?
För det andra: Säger man till en kund att du får åka på egen risk? Vad händer om hissen pajar då. Ska de hävda att jag åkte på egen risk?
För det tredje: Hur skulle de hjälpa mig upp när jag säger att jag inte vill åka rulltrappa med vagnen. Bära oss upp eller? Bör man verkligen uppmana kunder att åka rulltrappa med vagnen? Det är ju egentligen inte säkert för fem öre.

Jäklar vad irriterad jag blev. Dessutom om hissfan inte är besiktad kan de väl sätta upp lappar på dörren?! Det gjorde det inte kan jag tala om.

Jag handlade mössa på Kapp Ahl istället.


RSS 2.0