2 år och skyller redan ifrån sig.

-Adrian har du bajsat?
-Nej.
-Men det luktar bajs.
-Nej, Bella.
-Har Bella bajsat i din blöja?
-Ja.

Till saken hör att Bella inte ens vaknat än :-)

Nu börjar det likna något.

Eftersom mäklaren skulle komma hit idag har vi haft eld i arslet för att försöka färdigställa några av våra miljoner projekt vi har på gång i huset just nu. Ett av dem är det som var en verkstad PROPPFULL med massa skit som förra ägaren lämnat. Vår tanke är att det ska bli ett kontor i ena änden och tränings/aktivitets/hobbyrum av resten. Nu är i alla fall skiten urrensat och väggarna målade. Vilken skillnad det blev.
Vi ställde ut lite saker vi har står o skräpar i olika rum bara så nu blev det ju nästan som ett rum. Nu ska bara en korthårig heltäckningsmatta in när vi känner att vi får råd sen ska det byggas någon slags kontorshörna nere där soffan står. Tror det blir toppen i slutändan.
Som man ser ar jag verkligen ingen ursäkt till att inte träna nu. Det hr jag gjort ikväll. Crosstrainat, hoppat massa hopprep och tränat benet i den där prylen i hörnet. Känns bra efteråt.

Vi fick ett riktigt bra värde på huset också. Känns så bra. Nu kan vi byta bank och lägga om lån vilket vi kommer att tjäna flera tusen i månaden på. Underbart!


Effektivitet.

Morgonpigga barn ser till att jag inte sover bort livet. Trött är bara förnamnet då barnen avlöst varandra med att vara vakna från klockan 4 och sen körde Ninnie en skrikperiod inatt också.

När klockan var halv 8 hade gått upp, bytt blöjor på barn, strykit gardiner och satt upp dem, serverat frukost och städat kök efter denna misär, mockat skit, klätt på barn och startat en tvättmaskin. Nu sitter vi och leker i väntan på att gå iväg med Adrian till förskolan. Då hoppas jag att Ninnie somnar i vagnen och sover en bra stund. Det gjorde hon igår. Nya vagnen får MVG av henne. Då tänker jag göra detsamma, sova alltså.

Imorgon kommer en mäklare hit och ska värdera vårt hus. Vi vill byta bank och behöver då ha en husvärdering. Nordea har förargat oss för sista gången (hoppas jag) Därav gardinstrykningen på morgonen. Hade tvättat dem för hundra år sedan men inte orkat sätta upp dem igen.

På eftermiddagen kommer Marina hit med sina pojkar. Trevligt trevligt.

Nej, jag borde nog hoppa ur sovkläderna jag med.


Pinnen Dahlstedt är glad trots rinnande snok.


Värsta vagndjungeln.

Det här med syskonvagn har ju varit ett riktigt räppel. Första vi hade, gick knappt att köra. Den var så tungstyrd så jag tog knappt mig runt. Att tex köra och prata i telefon samtidigt gick inte. Att gå i affärer var omöjligt. Den sålde vi ju efter ca 2 månader. Den modellen skulle vara en nyare variant av en gammal modell som funnits länge. Min bror sa att den de hade som var av modell äldre var helt annorlunda i styrning och fjädring. Vår nyare som man tror ska vara bättre än de äldre var bara skit. Ingen fjädring hade den heller.
 
Då köpte vi ju en sådan där Ninnie låg/satt under Adrian. Tyvärr så fanns det ju bara viloläge på hennes sits men det har gått ganska bra tills nu när Ninnie är 7 månader gammal och är för lång för viloläget. Det är liksom som en båge som går över huvudet när man fäller sitsen och där fick hon knappt in huvudet längre så då var det bara att sitta upprätt som gällde och hur bra är det för en 7 månaders tjej som somnar VARJE gång vi går till förskolan på morgonen? Hon tappade huvudet ganska ordentligt. Varje morgon vid 9 så somnar hon för då har ju hon varit vaken i 3-4 timmar så jag har spottat och svurit över den där vagnen också. Annars är den ju bra. Lättstyrd och så och vi har använt den som singelvagn till Adrian också. Men varje gång vi har gått ut både jag och Jimmy två har vi tagit varsin vagn.
 
Egentligen hade jag önskat att vi inte skulle behöva använda syskonvagn alls längre snart men vi har i alla fall 1 km att gå till förskolan med Adrian och det är inget han knatar ännu direkt. Ståbräda tänker vi satsa på efter vintern. I princip ända gången vi använder syskonvagn är ju när jag går inom skultuna.
 
Så vi bestämde oss för att köpa en slit o släng vagn billigt som Ninnie i alla fall kan sova i. Hittade en på blocket igår för 1200 kr. En sån som vi hade först fast av modell äldre. Jag tänkte att vi kan ju åka och kolla hur den känns för priset kändes ju lagom. Det var verkligen som brorsan sagt. Helt annan vagn. Mer fjädring och mycket lättare att styra. Ninnie ligger i skrivandets stund och sover i den. Skitbra att jag kan lägga henne och inte kämpa som en dåre för att hålla henne vaken för att få ner henne i den trånga syskonsitsen på den vi hade innan när vi ska gå till förskolan. Att få ner henne sovandes var projekt omöjligt. Vagnen var verkligen fräsch och inga skavanker heller. Perfekt! Slipper man skämmas..
 
Mycket sköönt!
 
Så nu har vi 4 vagnar. Lite väl kan jag tycka. Ninnies Emmaljunga blir inte såld. Ligger på blocket och står och bara väntar på en ny ägare. Tycker inte vi satt något överpris heller men vi kanske får sänka. Ssenare idag ska jag väl kasta ut den andra syskonvagnen också och hoppas att någon nappar på den.
 
 
Jag sa till Jimmy att det kommer att se ut som jag kommer gående med ett stort får :)
 
 
 

Gulligt!

Hur gulligt är det inte med blöjrumpor då?
Jag undrar om han var på väg ur sängen men somnade på vägen? Sött var det i alla fall. Sovande barn är det finaste som finns.


Bebismys!

Om man ska se något positivt i den eländig förkylningen så får det bli att jag får mysa med en sovande bebis i knät. Det är verkligen inte varje dag som hon vill mysa.


Blä för tidiga mornar!

God morgon! Eller god natt. Känns som att det är natt ännu. Klockan är 6 och Adrian har varit vaken i drygt en timme. Innan det hade Ninnie varit vaken i en timme också. Alltså jag orkar inte! Fasar för nästa helg när det blir vintertid.

Måndag idag. Fastedag. Börjar känna mig less på dessa men jag har sagt att jag ska köra i 5 veckor så då ska jag det. veckor kvar. Tänker i alla fall sluta räkna kalorier på ätdagarna nu men fortfarande äta med sunt förnuft såklart. Att springa är inte så lockande när det varit snö och är minusgrader så då får jag dö lite på crosstrainern istället. Har köpt mig ett hopprep också så att den enda ursäkten jag har för att inte röra mig är latmasken och det är en icke acceptabel ursäkt.
Har redan hunnit hoppa upp på vågen idag. Minus 8 hg sedan förra veckan så nu är det sammanlagt 3, 3 kg ner. Det är väl inte fy skam.

Ninnie är jätteförkyld. Hostar, snorar och är hes. Hon låter helt bedrövlig stackaren. Hade tänkt gå till öppna förskolan idag för att aktivera Adrian men det går ju inte nu. Hon hade feber i lördags kväll och jag trodde att hon var något piggare igår men på kvällen blev det sämre igen.
Adrian har blivit riktigt jäklig med henne. Han drar henne i det lilla fjun hon har på huvudet och nyper/klöser henne så fort han tycker att hon blir för närgången eller när han helt enkelt får tillfälle. Jag ser rött när han gör det. Tycker det känns jättejobbigt. Hon blir ju såklart superledsen. Igår lyckades han klösa henne precis under ögat så hon har ett stort rivsår längs under hela ögat. Anledningen var nog helt enkelt att jag gick ur rummet i två sekunder och han såg sin chans. Han fick dock igen sen när han sprang in i en bordskant med pannan och fick en bula. Det ser väl ut som att vi misshandlar våra barn :(

Dax att sparka igång dagen. De stora barnen ska till skolan och sen kommer de inte hem på en vecka. Pappavecka! Trist men nästa vecka är det höstlov.

Avslutar med en bild på Ninnie ifrån öppna förra veckan. Misstänker att det var där hon drog på sig sun förkylning.


Det syns visst!

Idag har det trots den kassa sömnen och slående tröttheten hela dagen gått rätt bra att fasta/halvfasta. Har tom storhandlat hungrig ikväll. Nu framåt kvällen så längtar jag såå till frukosten imorgon och jag fantiserar om vad jag ska äta. Keso på finn crisp och naturell yoghurt med hallon i blir det. Smaskens! Jag längtar efter mackor. Är det något jag är svag för så är det mackor. Ska försöka mig på att baka ett nyttigt bröd imorgon. Har hittat ett recept jag ska prova.

Viktnedgången denna vecka var en besvikelse. 4 hg. Jihaa!! Men det var inte plus i alla fall. Har egentligen inte alls
mycket kvar att gå ner till "målvikten" så det går väl långsammare på slutet. Vet dock inte riktigt vad min målvikt är heller.
Idag fick jag för första gången höra någon säga att det syns att jag gått ner. Sånt gillas. Jag ser och känner det ju själv och det är såklart viktigast men det är alltid kul att få höra det också. Inte ens Jimmy har sagt något. Han kanske blur hemmablind. ;)

Nu blir det sova. Snälla barn sov till 6 imorgon!

Att tappa förståndet..

Igår kväll var jag så slut att jag gick och la mig klockan 20:15. Dessa tidiga mornar med fullt ös från start till slut tär på orken. Väldigt sällan synkar de små ögonstenarna sin sömn på dagen så att en annan kan ta igen sig lite.

Klockan är nu 4:20 och jag har två vakna barn. Båda blev väckta när pappan gick upp. Jag är så trött. Sovit jätteroligt inatt. Adrian ligger och kör sin ritual med mitt hår och Ninnie ligger och pratar. Jag bloggar under täcket för att inte tappa förståndet.. Före 6 är det fan inte morgon. Punkt.

Krypa/åla

Ninnie har kämpat bra länge för att ta sig framåt och nu på morgonen släppte det äntligen och hon fattade vinken. Precis som för Adrian så är det varken rent ål eller kryp utan en blandning. Jag tycker det är roligt men samtidigt får jag panik. Adrian var 7 månader och 2 veckor nör han började. Sen kom allt som ett rinnande vatten och på 2 månader så började han gå. Ninnie är nu 7 månader och 1 vecka så de följer varandra rätt bra i utvecklingen hitills. Hon får mer än gärna vänta med att ställa sig och gå och framförallt; Klättra!

Världens längsta fredag. Gnällinlägg.

Imorse kände jag redan när jag blev väckt alldeles för tidigt att denna dag kommer att bli tung. Ninnie och Adrian är inne i en fas båda två där de vaknar okristligt tidigt. Har klockan slagit 6 får man vara nöjd. Inatt satte Ninnie igång redan 4.10.Hon åt och sen låg hon och snackade i sin säng i ca 50 minuter. Somnade om och sov ända till 5.50.. Gaah.. jag höll på bryta ihop. Samma visa varje morgon. Okej om hon sov hela nätterna utan mat men det ska ätas och härjas nån timme varje natt också. MEN! Det finns de som har det värre. Adrian vaknar också alltid vid 6-tiden. Igår natt var han på väg upp 4.15 men där sa vi ifrån.
 
Jag har en riktig sån här fuldag idag. Känner mig ful fet och äcklig. Beror med största säkerhet på perioden i månaden en det gör det ju inte lättare. Hade helst velat ligga i soffan hela dagen. Titta på bra filmer. Äta massa choklad. Slumra till lite då och då. Istället har jag bråkat med Adrian hela dagen. Herregud vad han är jobbig just nu. Ja, jag är hemsk som säger att mitt barn är jobbigt men jag tycker det. Jag undrar när han ska lugna sig med sitt klättrande och rivande i grejer. Jag är så glad att vi köpte en grind ut till köket strax innan Ninnie föddes för glömmer vi den öppen då är han där direkt. Klättrar på köksbordet. Skjuter fram stolar till skåpen och river i dem. Är uppe på spisen o trycker. Öppnar kylskåpet och tar fram grejer. Tar 10 frukter om dagen som han inte äter upp. Samma sak i vardagsrummet. Klättrar i fönstren. Skjuter fram stolar till bokhyllan för att komma åt playstation, DVD-filmer och saker han inte når annars. Hoppar och springer i soffan. Inom kort åker vi nog till akuten med hjärnskakning. Det spelar ingen roll hur vi säger åt honom. Låter arg, låter glad, skriker, ignorerar. Han bryr sig inte det minsta. Bara skrattar o säger "Nejs" Han är två år nu. Att ha blommor och saker i vårt låga fönster i vardagsrummet är inte att tänka på. Ska det aldrig lätta? Vet att Bella var likadan, men Adrian är snäppet värre. Linus var inte ens i närheten av att vara såhär så jag hoppas att Ninnie tar efter honom. Två såna här barn samtidigt blir nog övermäktigt.
Han har nog kommit in i sin första riktiga trots också. Vi får inte klä på honom. Vi får absolut inte klä av honom. Vi försöker lugnt och pedagogiskt prata igenom det. Förbereda honom på att ta på/av pyjamas, o dyl. NEJ, skriker han o springer ifrån. Då får vi ta honom och till slut använda varenda muskel i hela kroppen för att hålla kvar honom samtidigt som man på något sätt ska få på kläderna och väja för slag, nyp och bit. Jättekul. NOT!
 
Jimmy jobbar kväll denna vecka. Förmodligen därför det känns extra jobbigt när jag får dra hela lasset själv hela eftermiddagen och kvällen. Tycker synd om Ninnie när Adrian kräver uppsikt hela tiden. Känns inte som jag får tid att knappt sitta och leka med henne på golvet en stund. Då hittar Adrian på hyss. Det är tur att hon är världens gladaste och mest nöjda tjej.
 
På eftermiddagen gick vi ut en sväng. Adrian skulle såklart inte klä på sig så jag tänkte att nej, vi skiter i detta, jag går inte ut. Men till slut tog jag fighten och vi kom ut. Adrian ÄLSKAR ju att vara ute. Han skulle lätt kunna vara ute från morgon till kväll och han blir som en helt annan unge direkt. Den underbara unge som han faktiskt är. Först gick vi och slängde sopor och jäklar hur stolt man kan bli av att släppa en påse med plast i rätt sopkärl :)
 
Lilla microfiguren ♥
 
 
Sen fick Adrian styra kosan åt vilket håll vi skulle gå. Vi gick upp emot skogen där vi faktiskt aldrig varit med honom. Undrar varför när det är 50 meter att gå? Där jag springer varannan dag. Jag krånglade in vagnen med Ninnie i. Inte jättelätt att gå över stock och sten men det gick bra. Adrian blev helt lyrisk så dit får vi absolut gå fler gånger. Barn brukar ju gilla att leka i skogen och så även han.
 
Var är Adrian?
 
Lycka!
 
Min dotter sover av någon anledning väldigt oroligt ikväll. Sprungit som en jojo fram och tillbaka till henne medan jag skrivit detta inlägg. Nu ligger hon bredvid mig i soffan. Ska försöka mig på lite mys medan man får.
 
Imorgon blir en bättre dag. Det bestämmer jag nu. Ciao!
 
 
 
 

Fastedag.

Idag är det torsdag. Måndagar och torsdagar kör jag mina fastedagar. Tror majoriteten av alla 5:2are gör så.
Jag skrev ju förut att jag skulle köra nutrilett de dagarna och det gör jag, men inte helt. Det är ju inte jättegott direkt men nu har jag köpt det så då ska det självklart ätas upp. Chokladsmaken är helt ok. Jordgubbe smakar då allt annat än det. Blää! Barsen (eller vad det heter, en bar flera bars?) är väl ok också. Mättar i alla fall väldigt bra.
Frukost och lunch blev det nutrilett i måndags och sen kvarg med hallon till middag. Blir nog något liknande idag. Har ätit en Nutrilettshake till frukost - 110 kcal. En bar till lunch - 216 kcal så nu har jag ca 130 kvar. Hur ska jag festa på dem då? Jag tror det blir lättkeso med något till.

Min kära vän Carola kör också 5:2. Hon säger att hon blir så pigg och får sån energi. Älskar sina fastedagar. Jag blir nog tvärtom. Dödens trött och sugen sugen på mat. Kan ju bero på.att jag ätit en nutrilettbar till lunch och det känns mer som godis. Jimmy står i skrivandets stund o fixar matlåda till sig. Potatisbullar och bacon. Inget av det gillar jag men nu luktar det himmelskt. Men jag har även hört att det kan ta ett tag innan man kommer in i det. Jag har sagt att jag ska ge det 5 veckor och sen får vi se om jag fortsätter. I så fall blir det utan nutrilett.

Startade morgonen med att springa 2, 4 km också. Första gången på asfalt. det är så mycket blöta och hala löv i spåret nu och jag undviker ju helst att halka och göra mig illa. Jag slog i alla fall snabbhetsrekord även om jag kände mig död rakt igenom. Hade motvind, det regnade och jag var hungrig. Heja mig! Jag tycker att jag sköter mig rätt bra faktiskt.

Senaste nytt.

Nu har jag varit sådär duktig på att inte skriva på ett tag igen. Jag får helt enkelt inse att tiden inte finns på samma sätt att sitta vid datorn längre och appen på min telefon är inte så rolig att blogga med.
 
Förra måndagen så började jag med 5:2 dieten. Dvs man lever på 500 kalorier (som kvinna) 2 dagar i veckan och resterande dagar bör man äta max 2000 kalorier. Det heter ju att man fastar de 2 dagarna men jag anser ju lite att fastar man så äter man inte. Jag har dock lagt mig på ca 1300 de andra dagarna istället för 2000. Använder mig av appen Shape up där man kan lägga in allt man äter och tränar. Idag vet jag inte hur jag lyckats. Har tränat bort över 300 kalorier och tydligen ätit två väldigt nyttiga måltider till lunch och middag för jag har 600 kalorier till godo. Ska nog frossa på en clementin eller två om en stund.
Igår var första vägdagen och vågen visade minus 2,1 kg och 2,5 cm mindre i midjan. Mycket nöjd med det.
Jag fortsätter även med mitt springande. Vissa dagar går det bra, andra så går det mindre bra. Men ut ska jag varannan dag så länge det inte är snöstorm och drivis. Det har jag lovat mig själv. Jag märker ju att jag mår mycket bättre av det. Spänningshuvudvärken jag har en förmåga att få väldigt ofta har inte kommit många gånger alls sen jag började springa och träna på min älskade pilatesboll. Nu känner jag att jag har en begynnande förkylning i kroppen. Jag gick mer än jag sprang i spåret i morse. Det var så jobbigt. Men det är ju alltid nyttigt att röra på sig.
 
Ungarna växer och frodas. Ninnie är nu 7 månader och har nu sagt några ord faktiskt. Trodde knappt det var möjligt att de kunde börja prata så tidigt men det är ingen tvekan om att hon härmar oss. Titta är ett ord som går varmt. Mammamamma säger hon när hon är trött och gnällig och när jag går ut ur rummet som hon är i. Bappa säger hon också. Jag har sagt det sedan hon var riktigt liten att hon börjar nog prata innan Adrian. Hon ljudade ur sig olika ljud tidigt på ett sätt som Adrian aldrig gjorde. Men alla barn är ju olika och tur är väl det.
Hon sitter nu ganska stadigt men lägger sig nästan alltid direkt när vi sätter henne. Hon lägger sig på mage och försöker komma upp i krypställning men än så länge så är magen lite för tung. Det verkar inte som hon tänker försöka sig på att åla utan hon ska upp o krypa direkt. Men det visar sig. Bella började också krypa direkt men både Linus och Adrian ålade först.
 
Adrian pratar också mer och mer. Mest ord som bara vi förstår men han försöker ju i alla fall. Han är till exempel helt frälst i Byggare Bob. Jag har lyckats spela in ett avsnitt på barnkanalen som går om och om här hemma. Blo blo är Byggare Bob på Arian språk. Glasklart eller hur? :) Några till exempel är Lolo - Ballong, Lälli - Välling, Binna - Springa, Kanka - Hammare, sasss - Fast osv osv. Sen har han ju såklart några ord som han uttalar felfritt också, mamma, pappa, Ninnie, Bella, Buss osv. Jimmy tilltalar han dock inte som pappa utan Mimmi. Förmodligen för att han hör både mej och Bella och Linus tilltala honom som Jimmy.
Annars är han inne i någon slags 2-års trots just nu och kan verkligen konsten att promenera oss på nerverna. Det skriks, nyps, bits och slåss mycket när han inte får som han vill. Varje gång vi ska ta på eller av kläder så vrålar han och gör allt för att slippa undan. Duscha och bada har han alltid älskat nu blir han vansinnig när han måste duscha.  Äter gör han jättedåligt. Som tur är så vet jag ju att det går över och det kommer mysiga perioder också. Ninnie somnade tidigt ikväll så vi har setat och myst i soffan ensamma och tittat på tv. På polisbilar och ambulanser som var mycket intressant.
 
Den här härliga bilden fick jag på våra 2 små ögonstenar idag. Ninnie skulle vila en stund tänkte jag men Adrian tog och kröp ner bredvid och det tyckte ju hon såklart var jättekul. Inget sova blev det :)
 
Nu ska jag roa mig med lite tvättupphängning.
 
 
 
 

RSS 2.0