Äntligen fredag.

Idag har både jag och Ninnie namnsdag. Maria står det i almanackan. Hade jag ingen koll på men hade fått ett sms både av min mamma och Dennis (Linus pappa) när jag vaknade. Det är ju alltid trevligt. Annars är namnsdagar inget vi bryr oss nämnvärt om.
 
I morse när Ninnie vaknade så sa jag till Jimmy att jag tror att hon är feberfri idag. Det fick jag snabbt ta tillbaka då hon knappt orkade sitta upp lillskruttan. 39.0 hade hon så ska man se det mot vad som varit så är hon ju piggare i alla fall. Hon är dock så brutalt förkyld stackarn. Jag önskar att jag kunde snyta mig åt henne. Skillnaden idag är att hon orkar sitta och leka lite efter Alvedon. Det är inga vilda lekar men det är ett framsteg. Äter gör hon dåligt och vill inte dricka heller. Vi får i henne lite välling med jämna mellanrum nu och frukt. Har provat med både saft och avslagen pepsi i desperata försök att få i henne vätska när hon var som sämst. Det var så äckligt så hon kväljde. Vatten går bättre nu i alla fall. Mjölk är också fruktansvärt äckligt. Igår fick hon lite glass. Det var mumma. När de är sjuka får man försöka med vad som går.
 
Jag har suttit hemma hela veckan förutom när jag hämtat Adrian på förskolan. Är skapligt less på att sitta hemma här och uggla nu men det lär inte bli några större projekt idag heller.
Jimmy kom hem från jobbet igår pga nacken. Trevlig med sällskap tycker jag men idag verkar det som att han ska gå och jobba igen. Han har inte lika ont men hade jag varit honom så hade jag ju stannat hemma och vilat mig ändå. Dumt att vara hemma och vila upp sig tydligen. Men han känner ju bäst vad han orkar själv.
 
Har hunnit ta en sväng på löpbandet idag. Jag fattar inte vad det är för fel. Det känns som ju mer jag tränar desto mindre orkar jag. Sist fick jag ju dödskrampen som gjorde ont i 3 dagar. Idag fick jag kliva av efter 1 km med blodsmak i munnen och sprängande bröstkorg. Så slut så jag orkade inte ens stå på benen efter. Fick lov att kasta mig i Linus säng och hålla tillbaka kräkan. Han har sitt rum intill de rum där löpbandet står i källaren. Undrar om det kan var någon slags vitaminbrist, eller vad sjutton gör jag för fel? Det logiska är väl att ju mer man tränar desto mer orkar man.
 
Igår fick jag brev från Lernia att matten börjar den 11/3. Jag är så otaggad nu. Har inte pluggat högskoleprov på många veckor. Det får gå som det går. Jag ska göra mitt bästa, fixa matten i vår och sen briljera på högskoleprovet i höst  när jag förstår matten. Det är min vision :)
 
Nehej.. nu ska det väl försökas fixas någon lunch här. Samma fråga varje dag. Vad ska vi äta?

Ett positivt inlägg också.

Idag kom ståbrädan. Gissa vem som älskade den? :)Nu kan vi nog sälja syskonvagnen, men jag tror vi väntar ett tag.


Det är inte kul. Jag tänker gnälla.

Nu börjar detta med Ninnies sjukdom tära på mina krafter känner jag. Knappt sovit en blund inatt. Hon som vanligtvis sover i sin säng ligger hela nätterna i vår säng och sparkar och klänger. Hon sover jätteoroligt, vaknar tvärt och skriker hysteriskt mer eller mindre i sömnen. Hon vill nästan ligga på mig. Dessutom luktar hon apa i munnen av bakterierna och penicillinkiss i blöjan är inte heller någon fröjd för nosen. I morse hade hon 39,9 när hon vaknade. Det är en ganska skaplig morgontemp.
Så mycket som hon skrikit otröstligt idag och fullkomligt sliter sig i ena örat. Önskar jag kunde ta över hennes mående. Ingen öroninflammation? Jag undrar det jag. Men nu äter hon ju penicillin mot halsflussen så.

Senaste dagarna så vill hon bara sova på mig i mitt knä på dagen också. När jag lägger ner henne blir hon hysterisk. Jag får knappt röra mig. Jag får inte ett skvatt gjort. Tycker mest synd om Adrian. Jag känner mig så otillräcklig.
Jimmy vaknade och klagade över ont i nacken. Han ser stelopererad ut. Någon slags nackspärr. Jag föreslog att han skulle stanna hemma, såg min chans för lite hjälp hemma men han åkte såklart till jobbet. Han fixade en tid hos naprapaten vi har på jobbet så hoppas han kan få hjälp. Kan ju hoppas att han säger åt honom att åka hem och vila men det betvivlar jag :)

Nu har damen somnat i mitt knä. Hon har hostat så hon kiknat senaste timmen men nu verkar hon fått lite ro i lilla kroppen. Det kommer tyvärr inte att vara för storebror har gjort i blöjan. Sen ska det lagas mat också.

Pest eller kolera.

Jag vet inte vilket jag hatar mest. Magsjuka eller halsfluss. Egentligen spelar det väl inte så stor roll heller.

Farbror Doktorn sa: Halsfluss vilket stick i fingret och halsprov konstaterade. Inte konstigt hon luktar död i munnen och inte konstigt hon är dålig min lilla sessa. Öronen var fina.

Nu är jag jätterolig att jag ska få det. Känt mig skum i kroppen idag och har lite ont i halsen. Bara lite än så jag kanske är inbillningssjuk. Sist jag hade det så hade jag 40 graders feber och var nyförlöst. Halsen känndes som någon hade slitit ur halsmandlarna utan bedövning typ. Vidrigt är det.
Adrian tar ju varje tillfälle han hittar att sno Ninnies nappar så han ligger väl i riskzonen han med. Ninnie hostar en gång i minuten och hur många gånger jag än säger åt henne att hålla för munnen så gör hon liksom inte det ;) Bakterierna bara sprutar!

Adrian stackarn var hysteriskt rädd för både läkaren och labsköterskan som var män. Han skrek så tårarna sprutade och Ninnie likaså. Nästa gång skiter jag i om Jimmy jobbar. Han får ta ledigt. Jag går inte till doktorn med ungarna själv igen.

Risig tjej.

Ninnie mår fortfarande jättedåligt. Febern går upp i strax över 40 grader och det krävs alvedon och ipren tillsammans för att ta ner den. Feberfri blir hon inte.


Mest vill hon vara riktigt nära mamma. Inte ofta hon vill vara nära och mysa såhär.

Idag har jag lyckats boka en läkartid. Hon petar o gnider vid ena örat. Något hon gör ofta när hon är förkyld men med såhär hög feber så vill jag kolla upp det. Hon luktar apa i munnen också så kanske har hon ont i halsen. En ordentlig förkylning slog till inatt.Nyss satt hon och lekte på golvet i säkert 20 min. Preppad med febernedsättande. Det är ungefär vad hon orkar en kort stund när febern är som lägst. Inga långa stunder.

Bli frisk nu skrutt!


Bra och dåligt denna måndag.

Bra:

Vaden mår mycket bättre. Inte helt återställd men det är den nog imorgon förhoppningsvis. Då är det bara på't igen. Det får bli väldigt lugnt.

Delarna till vagnen är redan skickade. Hoppas på att ha dem senast i övermorgon. Heja babyhuset.se!

Dåligt:

Ninnie är sjuk. Hög feber, håller sig över öronen, hostig och rosslig i bröstet. Stackarn är helt sänkt.Jimmy jobbar kväll denna vecka.

Det är sportlovsvecka och Linus är kvar en extradag men vi kan inte hitta på något med en sjuk tjej.


Kramp och PANG!

Denna helg har swischat förbi i en enorm fart. Vi har inte gjort annat än varit hemma mest.

Eftersom det förtärits way too much godis denna helg så började jag min morgon rätt tidigt på löpbandet. Ska våga visa mig i bikini snart ju. Sprang inte långt innan jag kände att jag höll på att dö men jag hade satt 3 km som minimum så jag fortsatte på ren envishet. Jag klarade det men jag var nära på kräkas sista kilometern. Fattar inte varför det aldrig går lättare.
När jag var klar kände jag att det krampade lite i ena vaden så jag började stretcha och då knöt det sig ordentligt. Ju mer jag stretchade desto mer krampade vaden och gjorde svinont. Försökte med allt. Drack massa vatten, stretchade, masserade, smorde in med heat lotion, stretchade lite till och lite till, duschade varmt, låg på vetekudde, Jimmy masserade.
Det värsta släppte efter ett tag men nu ikväll tog jag en ipren. Rör jag mig gör det ont men när jag gått (haltat) en stund går det lättare. Så fort jag bara suttit en kort stund o reser sig gör det jätteont. Vill inte ens veta smärtan när jag går upp imorgon.

Vi var in till stan en snabbis på eftermiddagen och för en gångs skull kom vi ihåg att vi behövde pumpa vagnen på en mack. Jimmy fixade det på hemvägen och när han lastat in den och vi åkt en bit så smäller det till utav bara helvete i bilen. Jag tror vi sket ner oss alla 4 i bilen och både jag och Jimmy halvskrek nog varsitt fult ord. Jag fattade direkt vad det var. Däcket på vagnen exploderade. Både slang och däck är bara trasor. Alltså den smällen!!
Konstigt tyckte Jimmy och var arg för han hade ju minsann INTE pumpat för hårt. Nej det finns säkert en annan anledning till att vi nyss nästan fick hjärtstillestånd av skräck.
Efter en bra stunds letande hittade Jimmy en sida på nätet som hade både däck o slang i lager. Fick lite panik då det var slut överallt. Så nu är det beställt. Blir några dryga dagar utan vagn nu. Tur att Ninnie precis börjat sova i sin säng på dagen också för vagnen är ju helt sne då däcket är platt på ena sidan. Passade även på att beställa en ståbräda åt Adrian. Inte från sammaställe visserligen. Är galet less på att gå med pansarvagnen till syskonvagn nu. Han går ju helst själv också men en ståbräda är ju bra att ha.

Nu ska jag ta min varma värkande vad och sova. Tack o godnatt!


Utevistelse.

Eftersom det kommit massa ny snö inatt var jag och barnen ute långt innan 9. Tänkte skotta men det gick sådär med en trasig snöskyffel och tung blötsnö. Överlåter det åt min kära make :)
Ninnie var inte nöjd över att vara ute i snön. Det blir svårt att röra sig i vinteroverallen och snön som blåste i ansiktet var läskig. Hon fick sitta vagnen en stund, vilket också sög. Nästa vinter blir det nog bättre.Adrian däremot hade nog kunnat stanna ute i flera timmar om han fick. De har anammat hans kärlek till att vara ute nu på förskolan så även om de brukar dela upp sig och vara ute i olika grupper så får han alltid vara ute. De har frågat om är ok för oss och självklart är det de. De frågar honom också om han vill vara inne när hans grupp är det men han tittar på dem som om de vore dumma o säger 'Ut!' Tror han skulle uppskatta att gå på en riktig I ur och skur förskola där de är ute mer eller mindre jämt men vi har ingen i närheten här.

När vi kom in somnade han såhär framför Bilar 2.Undrar hur många gånger jag sett de där filmerna nu? Han tröttnar aldrig. Han växlar mellan dem och Flygplan. Nu har vi även hittat något nytt på Netflix som heter Mighty machines. 3 avsnitt om olika stora maskiner. Det ska han också se. 'Titta tattorn' säger han. Han vet vad han vill.

Förresten, igår tog Ninnie sina 2 första steg 11,5 månad gammal. Hon blev så stolt. Numera så står hon väldigt ofta utan att hålla i sig så det kommer nog snart mer steg. Så fort hon ställer sig själv så börjar hon att klappa händerna. Så söt.

Mina små bebisar, var tog ni vägen? ♥


Så blev det vinter igen.

I natt har det kommit massa snö igen. Något jag var helt oförberedd på. Men även om jag är trött på vintern nu så är det skönt att det kommit snö igen. Det är ett jäkla gnäll över snön på folk på Facebook bland annat. Eftersom vi haft barmark och några plusgrader i några dagar nu så verkar en del tro att det nalkas vår. Men det blir väl aldrig vår i februari? Sällan i mars heller så det är bara att gilla läget. Hellre snö och ljust, än grått och trist.
Adrian var  i alla fall väldigt glad när vi klev utanför dörren när han skulle till dagis. "Oooooojjj".. skrek han glatt. När vi gick så stoppade han in en stor näve snö i munnen. "Mmm.. dott" sa han, sen "Usch, blääää.. bajs" så spottade han. Det var i alla fall nysnö men han kom nog ihåg att vi har fått lov att gå sick sack för att undvika att trampa i hundskit när den snön vi hade innan smälte. Det verkar som att när hundarna skiter i snön så är det helt okej att strunta i att plocka upp det. Vidrigt. Det borde vara straffbart att inte plocka upp efter sin hund.
 
Nu är det inte långt kvar till högskoleprovet. 2 dagar innan vi åker till Egypten. Jag har helt tappat fokus och motivation. Förut pluggade jag hela kvällarna men nu,  så fort barnen somnat på kvällen tittar vi på Fringe så snart har vi plöjt alla 87 avsnitt. Fängslande serie även om den som många andra spårat ur lite på slutet.
Jag är ju helt och hållet inställd på att det inte kommer att gå med provet. Jag förstår ju ärligt talat inte hur mycket jag än försöker. Jag hoppas att jag kommer in på mattekursen som börjar någon gång nu i mars så jag kan fräscha upp matteminnena lite så får jag skriva provet igen i höst och söka högskola till nästa vår. När jag sökte på lernias hemsida så stod det att nästa kurs skulle börja i juni så jag hoppas det betyder att den kursen i mars är full och att jag kommit med. Mailade till dem o frågade men de visste inget, utan jag skulle ringa Vuxenutbildningscentrum vilket jag inte tagit tag i och gjort än. Får jag inte börja plugga matten kan jag ju inte ens söka högskolan till hösten men jag är ändå 100 % inställd på att börja jobba i höst. Det vore dock väldigt skönt att ha klarat av matten och som sagt, kanske friskat upp minnet lite så den kvantitativa delen på provet kanske klarnar lite. I wish!
 
Värstans vad Ninnie sover idag. Hon somnade i vagnen när vi gick för att lämna Adrian och sover än. Det kostar på att vakna klockan halv 6. Adrian vaknade för övrigt strax INNAN 5. Fattar inte att han orkar. Undrar om det har att göra med att han oftast sover rätt länge på dagen ännu? Han är ju trött då och behöver sova. Inga problem att få honom i säng på kvällen heller men på morgonen då ska han minsann upp.
 
Hade tänkt åka och handla idag när vi fått barnbidrag. Förra månaden var en tung månad och jag har tagit ut rätt snålt med föräldrardagar så vi har gjort allt för att äta upp det vi har i frysen så det är verkligen på sin plats med en storhandling nu. Om Sessan inte vaknar snart så blir det nog tight om tid innan Adrian ska hämtas. Men då är det så. Hon får sova tills hon vaknar. Hade jag vetat att hon skulle sova såhär länge hade jag sovit jag med. Istället har jag bytt sängkläder och fixat med massa tvätt. Ett evighetsgöra i en 4-barnsfamilj kan jag tala om så det var nog lika bra att jag inte sov.
 
Ha en fin dag alla läsare.

Tristess.

Visst blev Adrian sjuk. Han fick lite feber och en äcklig hosta i förrgår kväll och samma igår morse. Tempen har väl varit max 38,5 som högst så han har ju inte varit jättedålig. Han leker och röjer som vanligt fast med täta vilor. Idag har han inte haft något så imorgon hoppas jag att han kan gå till förskolan. Det är så tråkigt när han älskar att vara där och är där 3 dagar i veckan så blir han sjuk på 2 av dem. Men det är väl så det är i småbarnsåren.
 
Ninnie blir rastlös också. Hon är så pass stor nu så att hon behöver aktiveras. Dagarna blir extremt långa när de gör morgon vid 5 redan.  Tror Adrian hade växtvärk i benen i morse för han skrek aj och pekade sig på knäna. En stund efter Alvedon lugnade han sig men då hade han redan väckt Ninnie som för ovanligheten kackat ner sig. Tror aldrig hon haft normal avföring. Men det är ju inte så att hon verkar allergisk eller så för hon kackar bara 1-2 gånger om dagen och vore det allergi känns det som att hon borde göra ifrån sig betydligt fler gånger.
När Adrian är sjuk så tar vi ju oss ingenstans och det här hemmets väggar börjar vi kunna nu om man säger så. Även om det bara blir att vi går till öppna förskolan eller liknande så kommer vi ut och träffar folk och jag märker på Ninnie att hon tycker det är roligt. Viktigt för mig också med miljöombyte känner jag.
 
Tänk att det bara är 2 veckor kvar till lilla sessan blir 1 år. Det känns verkligen inte som att det gått så långt tid. Jag minns sista tiden av graviditeten som igår. Tror det var exakt ett år sedan idag jag började få riktiga förvärkar och känningar på att något var på gång. Kroppen lurades ju varje dag, så de sista 2 veckorna var de längsta i mitt liv innan hon äntligen fick så bråttom ut den där dagen. Ja fy Fabian vad glad jag är att jag inte är gravid :) Hela Ninnies graviditet var sjukt jobbig.
 
Nehej.. Min käre son och vaknade och var på ett riktigt solskenshumör här. Läs ironin. Jag förstår inte grejen med barn. Varför vaknar de när de inte sovit klart och sen ska skrika och härja en bra stund? När kommer man till den åldern att man uppskattar att sova?

Världens bästa ungar.

Morgonen här hemma började precis som igår. En Ninnie som gjort ner sig från topp till tå. Hon måste ha oerhört känslig mage. Antingen stenhård eller jättelös. Det verkar inte finnas något mellanting. För hennes skull är det bättre när det är löst för då lider hon inte på samma sätt, men det finns ju tyvärr inte en blöja som håller tätt. Jag ska nog bli blöjdesigner tror jag. Det är inte det ultimata sättet att vakna upp till som förälder, men vaknar det gör man kan jag tala om. Haha.
 
Jag är så imponerad av Ninnie. Hon är så jäkla duktig och utvecklas i en rasande fart just nu. Det händer massor och hon har blivit så stor mentalt sett på bara några dagar känns det som. Jätteofta när vi pratar med henne så härmas hon. I förrgår när jag frågade henne vart foten var så pekar hon på foten och säger tydligt DÄÄÄÄ! Det hade jag inte en aning om att hon kunde. Hon pekar även ut huvud, magen, vart blöjan sitter och oss alla här hemma. Ber man om en puss så får man en riktig blöt en, samma sak om man ber om en kram så får man en riktigt blöt puss. Nästan lika ju. Hon och Adrian leker mer och mer med varandra men oftast ska de bråka om samma sak. Det den ena har ska den andra ha, oavsett pris.
 
Den här jäkla bilen ska det ALLTID bråkas om!
 
Adrian är också rolig. Hans tal har också kommit i rasande fart och nu är det mer och mer meningar. Idag när han och Ninnie bråkade om Blixten Mc Queen här ovan så blev Adrian jättearg och ledsen för han inte fick ta den då hon hade den först. Då skriker han argt med tårarna sprutandes:
"Ninnie håva däääää!!!"  och pekar emot hennes rum.
"Tycker du Ninnie ska gå och sova?" frågade jag.
"Jaaaaa!!" skriker Adrian.
Haha.. Det lät så roligt. Jobbigt att ha en lillasyster faktiskt.
 
 
Jag har inte ens varit utanför dörren idag. Har hunnit med en hel del ändå. Sprungit 3,2 kilometer på exakt 20 minuter. Helt färdig efter men jag hade nog orkat lite till om det inte vore för att jag blir så uttråkad. Det är skillnad på att springa inne och att springa ute. När man springer ute så tar man sig ju någonstans liksom.
Jag börjar få upp hastigheten litegrann men jag skulle aldrig orka hålla det i några längre distanser. Det är så tråkigt att hålla på fis-springa. Jag ska springa snabbt annars får jag ju hålla på i ett år innan jag kommer någonvart. Men får nog dra ner lite om jag ska klara mina 7 kilometer innan sommaren. Det är tur att det är ett bra tag kvar.
 
Nu ska jag gå och försöka få min son som vägrar att somna ikväll att sova. Tror ev att han håller på att bli sjuk. Han känns lite sådär halvvarm och har en hosta som inte låter trevlig. Han gick och la sig på eget initiativ men nu ligger han och gnäller och skriker så snart har han nog väckt sin syster.
 
Tjofräs!!
 
 

Din batterinivå är kritiskt låg och panik.

Söndag idag då alltså och Jimmy jobbar som sagt kväll. På fördmiddagen var vi på Leos Lekland och röjde loss. Adrian var helt galen och sprang som en galning fram och tillbaka. Åkte kana hundragånger och kastade bollar hit och dit. Kul att se att han verkligen hade roligt. Han var inte så nöjd när vi skulle åka hem. Skrek som besatt och gjorde sig så otymplig som möjligt. Han skulle leka mer fast klockan var lunch och sovtid för längesen.
Ninnie verkade också tycka att det var kul men hon är väldigt klängig nuförtiden. Hon vill gärna bli buren och sitter gärna och myser och överöser oss med både kramar och pussar så att så fort vi satte ner henne skulle hon upp igen. Busa i knät gick ju lika bra.
 
När vi kom hem somnade barnen som klubbade sälar och Jimmy åkte till jobbet. Jag låg i sängen och gjorde ingenting. Käkade lite choklad, läste lite bok, spelade lite candy crush och njöt av lite egentid utan att göra ett smack. Väldigt skönt. Så sjukt trött är jag hela tiden. Jag förstår inte varför. Fick ju ändå sovmorgon i morse. Ändå satt jag nästan och nickade till på Ninnies golv nu på eftermiddagen medan de lekte. När jag fick upp "din batterinivå är kritiskt låg" på telefonen kände jag att det kunde inte träffa mer rätt. :)
 
Fy vilken panik jag fick nu ikväll. Adrian har blivit så pass lång att han kan öppna dörrar även fast handtagen är vända uppåt. Tex ner i källaren och in i badrummet är exempel på dörrar han inte ska kunna öppna där vi vänt upp handtagen. Han öppnade dörren och gick in i badrummet och stängde om sig. Klick sa det så hade han låst dörren. Panik!! Som tur är så fick han upp den igen. Gud vad rädd jag blev. Dörren ska väl på något sätt gå att öppna utifrån med rätt verktyg men jag har ingen aning om hur man gör. Inte så att man bara kan öppna med en kniv eller så. Så på de sekunderna det tog innan han hade fått upp dörren så hade jag tänkt att han skulle få panik därinne och att jag skulle få panik och få lov att ringa hem Jimmy, eller att jag kanske skulle kuta över till grannarna Pelle och Maria som vi är  kattvakt åt i helgen så de skulle ju ändå inte kunna hjälpa. När jag sen såg mig själv i spegeln så var jag utan att skämta helt kritvit i ansiktet. Inte ens läpparna hade någon färg och jag var helt skakis. Snacka om att jaga upp sig i onödan. Detta är en av anledningarna till att Adrian inte får vara i badrummet. Sen finns det en drös andra anledningar också.
 
Nu ska jag käka lite jordgubbar och zappa på tvn. Blir nog en tidig kväll. Trött är bara förnamnet som sagt.
 
 
 
 

Plötsligt händer det.

Just nu ligger jag i sängen med en sovande Ninnie bredvid som jag unte vågar lämna. Klockan är 8:15. Vad hände?Visserligen vaknade hon vid 5 och hade totalt kackat ner sig. Därav ingen pyjamas. Tror proppen släppte där. Hon äter vanlig fullkornsvällimg nu. Jippii! Ingen mera majs. Helt klart den som skapat stenhård mage.

Adrian vaknade också klockan 5. Jimmy tog honom. Om han somnade om vet jag inte. Nu härjar han då så det låter som det är minst tre barn som leker i huset medan Ninnie sover vidare. Underbart :)

Lördag.

Barnen var barmhärtiga i morse och sov till ca 6.30 båda två. Båda vaknade vid 5 men båda somnade om. Halleluja!! Det känns genast mycket lättare att gå upp och ta tag i dagen ska jag tala om.
 
Jimmy firar helgen med att jobba. 8-17 idag. Verkligen en dryg tid. Precis hela dagen är förstörd. Sen jobbar han kväll imorgon så då kan vi hitta på något på förmiddagen i alla fall. Ska inte klaga för han jobbar bara var fjärde helg och det finns ju de som jobbar betydligt mer helger. Värre blir det i höst när jag också ska börja jobba. Ångest ångest ångest!! Då kommer jag också att jobba var fjärde helg och var fjärde vecka kväll. Precis som Jimmy men vi går olika kvälls/helgveckor så de veckorna han jobbar kväll går jag dag och sen jobbar jag hela helgen. Sen de veckorna jag går kväll så kommer han jobba dag och sen hela helgen. Vilket betyder att varannan vecka så kommer vi gå om varandra totalt. Det enda positiva är ju att det inbringar lite lediga dagar mitt i veckorna så barnen kommer ha ett kontinuerligt 4-veckors schema på förskolan och de kommer alltid ha en ledig dag i veckan. Ena veckan kommer de gå ca 10-15:30 i 4 dagar och andra veckan kommer de att gå 6.30-15. i 4 dagar och det är ju riktigt bra tider. Sen att jag och Jimmy i princip aldrig kommer att ses är ju en annan femma men vi behöver i alla fall inte stressa över att barnen har långa och jobbiga dagar på förskolan.
 
Hur ska vi då fördriva denna dagen? Ingen aning. Adrian har pratat om att "gåcka mommo föffa" = åka till mormor och morfar. Varje gång vi säger att vi ska åka bil så säger han att vi ska åka dit. Häromdagen kom han och hade tagit på sig stövlar och mössa och skulle "gåcka mommo föffa". Hur gulligt som helst. Jag ska väl ringa när det blir en mer anständigt tid och höra om vi får gåcka dit idag. Förstår inte riktigt varför han alltid pratar om att han vill åka dit för vi är inte där speciellt ofta så jag tycker inte han borde ha några speciella minnen därifrån men man vet aldrig. Han kanske bara vill träffa dem.
Glömde förresten berätta om ett av Adrians roligaste ord igår när jag skrev hans ordlista. Han har ju många många fler än de få jag skrev ner såklart men varje gång han ska säga Tack så säger han Dass eller Tass. Låter så jäkla roligt när han tackar för något och säger Dass!
 
Undrar ni vem det var som stod med långnäsa igår? Jo det var jag. Jimmy kom hem med blommor minsann. Man upphör aldrig att förvånas. Han fick två stycken chokladaskar igår som vi hade slagit in med ritpapper som Adrian designade. Det är inte alltid insidan som är finast :)
 
 
 
 

Adrians ordlista / Ninnies ordlista.

Vår käre son är väl vad man kan kalla rättså sen i talet. Han pratar massor men kör mest sitt eget språk. Lite förstår vi. Mycket förstår vi inte. Han förstår ju vad vi säger åt honom och ber honom om.
Han har flera universalord som betyder flera saker. Jag tror att det senaste tiden börjar komma mer och mer riktiga ord så kanske släpper der snart. Tänkte skriva ner några exempel. Alltid kul att ha kvar sen.

Matt eller ibland Mats ;) = Napp
Nats = Mat
Tlontlon = Fjärrkontroll
Håva = Sova
Föffa = Morfar, blåsa, soffa, mössa (glasklart eller hur? )
Tatta = Sparka
Kång/Kånga = Kom/komma
Äj = Ägg, apelsin.
Bläpple = Päron, Äpple
Nannaa = Banan
Dott = Gott
Sass = Saft
Bässe = Ketchup
Nann = Vagn
Momma = Blomma

Några exempel. Sen kan han ju såklart många som han säger rätt också. Mamma, pappa, Ninnie, bil, buss osv osv. Det börjar bli väldigt mycket MITT och NEJ också. :)

Ninnie däremot är 11 månader gammal och pratar bra mycket mer än Adrian i samma ålder. Hon säger mamma, pappa, titta, dä -där, Ninnie, baa - lampa, aj aj, Titta dä, har hon sagt och häromdagen gnällde hon o sträckte upp armarna mot Jimmy och sa Momma! (komma) Så gulligt. Hon förstår också massor av vad vi säger till henne.

Det är så roligt när de börjar bli sina egna små personer. Adrian och Ninnie är levande bevis på hur olika snabba barn kan vara med talet. När Adrian var lika gammal så sa han nog knappt ens mamma. Däremot gick ju han när han var 9,5 månad gammal och Ninnie dröjer nog säkert minst en månad till om inte mer.

Fånga dagen.

Ja det är precis vad mina barn tycker att vi ska göra. Klockan 5.10 gjorde Adrian morgon vilket betyder att nu har vi strax varit vakna i 3 timmar. Fi fan för det säger jag. Ninnie var inte sen på att hänga på hon heller. Klockan 6 satt vi och åt frukost. Jag tycker inte det är mysigt alls. Förstår inte varför de ska vakna så tidigt? De somnar ju inte direkt onormalt tidigt på kvällen heller. Mellan 19 och 20 oftast. Blir på riktigt avundsjuk på folk som säger att deras barn sover till allt mellan 7 och 10. Här hemma anser vi att vi fått sovmorgon om klockan är efter 6.30.
 
Nu ska jag strax packa in oss i bilen och åka till maxi klockan 8 på morgonen. Ninnie är redan jättetrött och gnäller konstant. Ja, men varför ska hon upp innan hon har sovit färdigt? För det är det som är grejen. De är fortfarande trötta och griniga när de vaknar.
Det blir en spännande resa. Ninnie kommer ju definitivt att somna i bilen och då får hon helt enkelt lov att vakna när vi kommer fram då jag inte kan dra både en barnvagn och en kundvagn med Adrian i. Detta pusslande med sömn på dagen är ett evigt dilemma. Hon sover oftast bara en gång på dagen och  det blir ofta en lång lur på förmiddagen. Adrian sover efter lunch så då är man ju låst hemma hela dagen. Han är långt långt ifrån att klara sig utan att sova. Därför blir de ofta att måndagar och fredagar när inte Adrian är på dagis så blir vi hemma hela dagen. Så därför tänker jag åka nu. Att handla med båda själv är för övrigt inget jag jättegärna gör. Det var lättare när Ninnie satt i babyskyddet.
 
Idag är det alla hjärtans dag. Inget vi firar här hemma, det har Jimmy bestämt. Jag anser väl inte heller att man måste ha en speciell dag för att visa uppskattning gentemot varandra. Å andra sidan tycker inte Jimmy att vi behöver fira födelsedagar heller. Varandras alltså. Jag får vara glad om jag får ett grattis då. Men han är ju bra på många andra sätt. Idag ska vi dock chocka pappan lite tänkte jag och se om vi hittar något åt honom när vi ändå är iväg. Sådeså! Då kan han stå där med långnäsa sen. Hihi!!

Ramla ner från sängen.

Stackars Ninnie. I morse så vaknade hon återigen klockan 5.30 och jag bar över henne till vår säng för hon var fortfarande jättetrött och det var jag med. Strax efter det så vaknade Adrian och eftersom Jimmy är ledig idag så gick han över till honom. Ninnie bökade som tusan i sängen som hon alltid gör och på något sätt somnade jag väl till lite lätt och plötsligt hör jag 2 dunsar. Första när hennes huvud slår i en kant som står ut från sängen och andra när det lilla huvudet slår i golvet. Sen kan man ju gissa vad jag hörde sen. Illvrål. Jag har förmodligen aldrig kastat mig ur sängen så fort som då. Det gick som tur är ganska bra. Hon har en ordentlig bula och ett lika ordentligt blåmärke. Snacka om att jag har dåligt samvete. Men tack och lov inga tecken på hjärnskakning som tur är. Det har vi haft så det räcker i den här familjen. Bella en gång och Linus en, eller kanske två.
 
Hur sjutton ska man göra när hon vaknar och skriker och inte vill somna om i sin säng. Adrian är ju också lättväckt framåt småtimmarna så vi vill ju gärna inte att hon ska väcka honom. Jag kan ju inte ha henne i vår säng eftersom hon gnor och gnider som en liten väderkvarn i sängen när hon sover. Funderar på att skjuta in vår säng emot väggen så kan hon ligga längst in de gånger hon sover hos oss.. vilket egentligen inte är ofta. Men det är så skönt att äntligen kunna ha en normal möblering i sovrummet igen och inte behöva klättra för att komma i sängen. Det är nu på senare dagar hon fått för sig att vakna så okristligt tidigt och inte är hon färdigsoven heller.
 
Några fler fallincidenter vill jag i alla fall inte ha.
 
Västerås Stad har bestämt sig för att byta sophämtningsleverantör och det går tydligen inte så bra för nu är det sopkaos i stora delar av Västerås med utebliven sophämtning av någon anledning. Igår skulle vi haft sophämtning och än så länge har ingen varit här. Inte i hela Skultuna. Det är schyst med 2 blöjbarn och ingen fungerande sophämtning. Heja Västerås Stad. Undrar om de tänker kräva fullt betalt ändå? Skulle tro det va. Som tur är hade vi denna gång lite plats kvar i våra tunnor. Förra gången var det överfullt. Tycker synd om de grannar som redan har locket på glänt (som man inte får ha) på sina tunnor.
 
Idag var jag ner och hämtade mitt pass som jag beställt. Herregud. Det var ingen självförtroendehöjare direkt. Förmodligen bland de fulaste kortet som finns på mig. Man ska vara avslappnad i ansiktet. Inte skratta, inte lé. Sen gör det svartvita att man ser mer död än levande ut. Mamma hade hämtat sitt också och hon såg visst lika bedrövlig ut. Haha.. Det är tur att det inte kommer att användas så ofta.
 
 

Huvudvärk och gnäll.

Jag har så galet less på att titt som tätt gå med huvudvärk. På gränsen till migrän skulle jag tro för jag önskar att jag bara kunde skjuta av mig själv så jag slapp lidandet. Minst en gång i veckan får jag så brutalt ont i huvudet och ingenting hjälper heller. Sjukt jobbigt.
Fick ont igår vid 21. Tog 2 Alvedon och hoppade i säng runt 22. Vaknade av Jimmys väckarklocka kl 4 med känslan av att nu kommer jag att dö. Hade så jävla ont i huvudet. Jimmy gav mig 2 Alvedon och en ipren och jag lyckades somna om till kl 5.30 när de små ögonstenarna gjorde morgon. Fortfarande megaont i huvudet. Hade en liten incident på morgonen med Ninnie som är jättejättejättehård i magen och inte kunde bajja, hon skrek och jag grinade och fick i princip hjälpa henne att bajja och det gjorde inte min huvudvärk bättre av att bli så stressad. Måste vara majsvällingen som hon äter nu. Skit också.
I alla fall så somnade hon när vi hade lämnat Adrian så jag hoppade i säng jag också. Kan tyvärr oftast inte sova heller när jag har så ont i huvudet. Jag vet att det är spänningshuvudvärk och att det kommer från nacke och axlar så hur jag än ligger känns det som jag ligger och spänner mig och det blir inte bättre. Vid 11 vaknade Ninnie och då tog jag 2 Alvedon och en ipren till. Känner mig som en pillerknarkare. Känns egentligen onödigt att ta piller när det inte hjälper men den värsta udden av smärtan försvinner nog.
Sen var det bara att åka till Ica maxi och handla lite katrinplommonpuré och grejs till Ninnies hårda mage. Har någon något bra tips mot hårda magar tar jag tacksamt emot det. Köpte även messmör att ha i vällingen. Ska försöka få henne att acceptera havrevälling nu igen. Nu när hon lärt sig dricka majsvälling kanske havrevällingen inte är så äcklig längre. Har ingen lust att gå tillbaka till ersättning och eftersom hon ofta fortfarande äter på natten (behöver ingen redogörelse för att hon inte behöver äta på natten) så är det ju bra om hon äter välling. Inatt åt hon inte alls men då resulterade det i att hon vaknade kl 5.30 och somnade inte om efter flaskan. Då ser jag hellre att hon äter någon gång vid 2-3 och sen sover till 6-7.
 
Ska snart hämta Adrian. Idag tänker jag ta bilen. Egentligen är det jobbigare att ta bilen och stoppa in barnen i bilen och knäppa fast dem än att gå den dryga kilometern det är till förskolan men jag orkar inte idag. Längtar till Jimmy slutar och kommer hem. Illa mår jag också när jag får såhär.
 
Blää vad jag har gnällt nu. Men det får man.

Dagsskicket.

Idag är jag trött. Oj oj vad slut jag känner mig. Tror jag har en begynnande förkylning i kroppen. Adrian snorar och Ninnie likaså. Hade tänkt gå till öppna förskolan men snorandet sätter stopp för det. Istället somnade Ninnie så jag och Adrian myser i soffan framför Flygplan. En ny favorit. Talande fordon av alla de slag är det bästa som finns tycker min son :)
Klart.

Inte de bästa bilderna men de får duga.


Är supernöjd.

Inatt ska alltså lilla prinsessan sova i sitt egna rum för första gången. Jag är nervös. Kommer få separationsångest inatt när jag ska lägga mig. Men jäklar vad skönt att vi äntligen får lite plats i vårt sovrum. Har haft en dm mellan hennes säng och sidan på min däng.

Jag hoppas att hon kommer sova gott inatt. Tänker hon vakna tusen gånger så får hon flytta tillbaka till oss ett tag igen men jag tror det går bra. Två nätter i rad nu har hon sovit utan att äta. Min stora tjej. Vad hände med bebisen?
Liten tjuvkik.

Idag har vi finputsat massa i Ninnies rum så nu är det bara en liten hörnlist kvar att sätta upp. Sen imorgon kan hon nog flytta in. Det beror lite på hennes mående. Hon är förkyld och hade feber igår så det kan nog vara smart att ha henne kvar inne hos oss tills hon sover bättre på natten igen.

Adrian gillar Ninnies rum. Tror jag det. Han har ju bara tråkiga vita väggar i sitt rum och inte alls så mycket färg. Ninnie har lite utav en färgchock och jag älskar det. Är helnöjd.Det enda jag inte riktigt gillar är gardinerna. Älskar färgen som matchar det turkosa i tapeten och hon har även lådor i samma färg. Jag hade dock hellre velat ha en kappa, men jag hittade ingen. Nu blev det så liten glipa mellan gardinlängderna eftersom fönstret inte är så brett.

Vi ser även att Adrian släpat in sitt täcke och kudde för han ville 'håva' på Ninnies matta så där under täcket har båda två legat och myst. Hur gulligt som helst.


Det blir Egypten.

Den 7/4 drar jag mamma och Bella till Egypten, Hurghada. Det ska bli såå skönt.

Vi var ju ner på ticket i måndags och sa lite vad vi hade för krav och prisgräns så efter lite letande hittade expediten en resa som verkade passa. Först var vi inne på halvpension på typ Teneriffa, eller någonstans där åt Kanarieöarna. Det var dock dyrare med halvpension där än med all inclusive i Egypten. Så efter att vi sett bilderna från dit vi nu ska så bestämde vi oss nog ganska snabbt.
 
 
Jag tror helt klart att vi kan stå ut här i en vecka.:) Känns lite kul att åka till Afrika också.
 
Så nu måste jag visa mig i bikini om 2 månader. Det känns ju lite sådär. Haha.. Pass har jag fixat idag och så måste jag nog införskaffa lite sommarkläder. Längesen jag vägde så lite som jag gör nu under sommaren men samtidigt är inte kroppen vad den varit.
 
Längtar massor men har grym ågren över att lämna Ninnie och Adrian hemma. Men det kommer gå bra. Det är jag säker på :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny vecka.

Nu är vi inne i februari. Vabruari som det också kallas. Jag hoppas att vi slipper sjukdomar och elände nu. 6 dagar klarade vi oss sist och så kräktes Ninnie natten till igår igen. Kan säga att förståndet brister då men tack och lov så blev det bara en gång och inget mer. Verkar inte som någon annan blivit smittad heller men än är det väl för tidigt att ropa hej. Konstig magsjuka om det var det dock. En gång, sen sov hon hela natten. Vaknade och åt frukost och var pigg hela dagen. Nu kan jag tycka att vi dragit magsjuka här hemma så det räcker för flera år framåt.
 
Jimmy är ledig denna vecka. Inget speciellt står på agendan förutom att Ninnies rum ska bli klart. Lite taklister kvar att sätta upp och sen dörrfoder. Igår köpte jag gardiner. Kommer nog att bli toppenfint Är jättenöjd med tapeterna. Ska visa bilder sen när det är inrett och klart. Hon har ju inga möbler förutom sin säng så det blir väl lite tomt i början. En hylla ska vi i alla fall köpa men vi är inte riktigt överens om vilken än. Eller rättare sagt jag är inte överens med mig själv om vilken än.
I övrigt så fortskrider ju dagarna som vanligt med skola för de stora barnen och diverse aktiviteter på kvällstid så att några större projekt kan det ju inte bli fast han är ledig.
 
På eftermiddagen idag ska jag träffa min mor nere på stan så ska vi gå och kolla efter någon resa. Vi har kommit överens om vilken vecka som passar bäst att åka så vi diskuterade oss fram till att det är nog lättast att åka ner till typ ticket och säga vad vi har för krav och vad vi har för budget och sen se var vi kan tänkas hamna. Spännande värre. Även fast vi inte har bokat något så har jag redan ångest över att lämna småbarnen hemma själva med pappa i en vecka. Inte för att jag inte tror att han klarar av det men jag har ju ingen kontroll. Jag kommer längta ihjäl mig efter dem och tänk om de längtar efter mig?  Inte som att man kan åka hem heller om det skulle hända något. Men å andra sidan så sitter ju inte han och har ångest över att jag är ensam med barnen när han är på sina hemvärnsövningar :) Det är nog bra för mamman att släppa på kontrollen ibland.
 
Snön vi fick häromdagen tyckte tydligen Moder Jord att den skulle smälta bort. Tråkigt. Blött, smutsigt och grått ute nu. Jag håller på att längta ihjäl mig efter vår och sommar men ändå inte. Då är det snart slut på mammaledigt. Högskoleprovet och plugg överhuvudtaget har jag inte ägnat en tanke åt på säkert en vecka nu. Det får gå som det går. Jag borde försöka nöta på mattedelen men det är liksom lite svårt när jag inte förstår hur jag ska nöta. Nej, jag måste nog ta tag i detta igen. Jag måste bara beställa tid med ett mattesnille först. Frågan är vem?!
 
 
.

RSS 2.0