Större arsel än en blåval!

De sista dagarna har det kännts som magen blivit helt enorm. Är det verkligen bara en där i? Hur ska detta sluta. Jag har ju trots allt ca 18 veckor kvar.

Det sägs även att en flicka tar mammans skönhet. Om mamman dessutom inte hade mycket till skönhet innan kan det ju inte sluta bra alltså. Jag känner mig bara så ful fet o skabbig.

Tydligen tycker Linus också att mamma blivit fet för idag så han "Mamma! Du har större arsel än en blåval" Jaha, man tackar. Frågade varför han sa så och då kommer ett ärligt konstaterande: "För du har det"
Nu känner jag mig genast lite snyggare. Eller inte.

Monster Cup cakesRiktigt fagra :)

Vet barn hur man leker längre?

Idag sa jag till mina stora barn att idag får ni inte titta på tv, spela tv-spel eller sitta vid datorn förrän ikväll. De har setat klistrade framför Tv:n i princip sen i söndags förutom när vi var på Leos igår.
Jag så att ni kan rita, leka, pyssla, läsa, gå ut. Vad ni vill men inte vid Tv:n.

Linus fick frispel först. Jag måste vara hemskaste mamman i hela världen.
Efter en stund var de dock igång och ritade Halloweenteckningar för fullt. Pratade glatt med varann och visade stolt upp sina verk.Till och med Adrian var med en sväng men tittar man bort i två sekunder så står han på bordet. Galning.

Två mycket koncentrerade grabbar.Linus fina teckning.

Nu är det dock slut på friden. Det bråkar, gapas och skriks i köket. Bella är sur för hon inte får googla på hur man gör en pappersask och vill inte leva. Linus kastar pennor och ska gå och kolla om hans kompisar är hemma vilket jag kan sätta mitt huvud på att de inte är. Men jag hoppas.

På eftermiddagen ska vi baka monster cupcakes har jag tänkt. Vi får se hur det projektet går. Wish me luck!

Leos lekland

Idag har vi provat på nya Leos lekland här i stan. Det var jättebra. Stort och luftigt och fräscha lokaler. Massa sittplatser för trötta föräldrar, eller handikappade ;)

Adrian blir helt tokig i bollhavet. Han röjde på som bara tusan och de stora barnen försvann som avlöningar så fort vi kom in.Skoproblem

Igår var vi på lite skojakt åt Adrian. Lättare sagt än gjort. Vi avverkade Din sko, Skopunken, Stadium, Deichmanns utan att ens hitta en sko som Adrian kunde få på sin lilla fot. Som inte är så liten på höjden. Han har värsta tjockisfoten så för att överhuvudtaget få på skon var vi tvungna att ta flera nummer för stora.
Åkte vidare till Skokanonen där de säljer kavatskor som jag visste var lite större inuti pga att en "bloggvän" http://empolie.blogg.se haft samma problem med sin son. Hittade skor där till Fisen som han fick i sin lilla tjockisfot i men både jag och Jimmy vart så snåla. 550 kr. Det är väl kanske inte så mycket egentligen för ett par schysta skor, och när Linus haft liknande har de sett nästintill oanvända ut efter säsongens slut. Det är vanligtvis något jag inte tummar på, just kvalité på vinterskor men jag har en känsla av att Adrian kommer inte att vara ute några längre stunder i vinter och inte slita så mycket på dem. Billigare skor behöver ju inte heller vara värdelösa. Han ska ju inte börja på dagis heller utan vara hemma med mig och lillasyster så småningom. Visst måste vi ju gå ut och leka ändå men det blir ju inte samma som att gå på dagis. Vi får se hur vi gör. Skor måste ju pojken ha så vi kan gå ut dagar som denna till exempel. När det är snöblask ute.
 
Det som känns ännu mer surt är att Linus har ett par schysta skor vi köpte förra vintern. Kavat faktiskt de också som jag var säker på att han skulle kunna ha denna vinter också. Men de finns inte. Både jag och hans pappa har vänt upp och ner på hela våra bohag men de är puts väck. Hur sjutton kan saker bara försvinna? Så nu måste vi köpa nya skor till honom också som jag inte räknat med. Jag lovar att när vi köpt nya och Linus använt dem ute som kommer de andra komma fram. Men jag har letat på alla tänkbara och inte tänkbara ställe. Varenda låda och skåp i hela huset. Hans far likaså hemma där.  Verkligen irriterande..

Magen

21+1 Jag tog en bild på kanonkulan. Känner mig inte så slank längre. Det var i och för sig längesedan jag gjorde :)Nu har jag ingen bild från samma vecka med Adrian men vad jag kan minnas har magen helt annan form nu. De andra två barnen kommer jag inte ihåg tyvärr. Så längesedan.

Slapp dag.

Idag har varit en riktig slappdag.
Jag är så trött numera. Alltså nå helt förlamande trött så att det svider i hela huvudet och jag känner mig yrslig, Började titta tillbaka lite och fundera och konstaterade att runt dessa veckor när jag var gravid med Adrian så led jag av precis samma. Då hade järnvärdet gått ner och så hade jag fått lägre blodtryck. Har aldrig haft direkt jättelågt järnvärde när jag varit gravid men om det sjunker från normalt så att säga så kanske jag känner av det. Jag får prova på att bli bättre på att knapra mina gravidvitaminer och se om det blir någon skillnad. De innehåller massa järn.
Igår somnade jag på soffan när vi såg på x-factor. Jag somnar nästintill aldrig på soffan. Klockan 21.20 så tvingade Jimmy in mig i sängen och förutom den timmen som Adrian krånglade inatt så sov vi till 7. Ändå var jag så förlamande trött när han vaknade så jag hade kunnat göra vad som helst för att få sova. Samma sak varje morgon. Är såå trött och så sitter det i som en igel hela dagen.
När Adrian sov en sväng på eftermiddagen så somnade förstås jag med. När jag vaknade till efter ett tag var det väldigt tyst i huset och det visade sig att Jimmy också låg och sussa på soffan.
 
Appropå Jimmy så blev domen 2 sprickor i stortån. Läkaren sa att det visst var bra att han kom in för som jag sa; Det är jättebra att kolla så att benen ligger rätt när man har en fraktur i just stortån. Läker det ihop fel så blir det inte bra. Han fick tejpade tår och bandagerad fot och sen en sån här snygg hård blå sko som han ska gå med. Som grädde på moset en sjukskrivning i 3 veckor. Blir mysigt för ekonomin det här men vad gör man. Han har mycket lättare att gå med den här snygga skon på för det avlastar tån litegrann men egentligen skulle han inte belasta allt för mycket på foten i början. Lättare sagt än gjort när man heter Jimmy kan jag tala om.
 
Idag vid lunch haltade vi omkring på maxi som två pensionärer. Min foglossning blir bara värre och jag stapplar mig fram ibland som jag vet inte vad. Men min smärta är i alla fall för en god sak :)
Den lilla tösen i magen börjar verkligen bli livlig nu. Nu kan hon få till sparkar som är riktigt obehagliga och är snart uppe vid revbenen.
 
Nu ska jag försöka roa min gnälliga son här. Han har lärt sig säga Nänänänänn nu. Tror bestämt att det betyder nej. Det är en ständigt kacklande ur den lilla munnen numera och inte ett dugg förstår man. Men just nänänänn är en stor favorit idag. :)

Akuten

Det blev akuten för Jimmy. Jag skjutsade honom till vårdcentralen i morse och där hann han inte mer än få av strumpan innan läkaren sa att han var tvungen att åka till akuten och röntga. Tån och foten ser för jävlig ut alltså. Såå svullen och röd/blå/svart. Så jag släppte av honom på akuten och åkte hem. Där kan det ju ta halva helgen innan han är klar och Adrian var en pers bara i 10 minuters väntan i väntrummet på vårdcentralen.
Vet att de oftast inte gör något åt brutna tår och att det bästa är att självläka. Det gör ju inte mindre ont om man drar på gips heller. Men om nu stortån vore bruten så är det bra att kolla så att benen i tån ligger rätt så att den inte läker snett. Kan även vara bra att dokumentera för framtida eventuella försäkringsfrågor.
 
Jag hoppas han kommer hem och är fit for fight snart.
 
Så vad ska man hitta på idag då tro?

Plötsligt händer det.

Adrian har inatt slagit flera rekord.
Sovit hela natten själv i sitt eget rum. Utan välling. Dessutom sov han till 7:10. Då kom små tassar inknatandes i vårt sovrum. Myys :)

Vällingmys mellan mamma och pappa. Plötsligt händer det.

Bruten tå?

Idag har vi varit på Erikslund och strosat lite. Ganska direkt fick jag en hållkänsla i hela magen. Sannerligen oskönt. Lite orolig för hur de resterande 19 veckorna ska gå om jag knappt kan gå utan magproblem redan. Så kör vi lite foglossning på det också. Aja.. En dag i taget.Mycket nöjd kille :)Inne på City Gross hittade vi den här snyggingen ;)
Snacka om att han tyckte det var kul att åka kundkorg.

Mitt klantarsel till make har sparkat in foten i en dörr idag och eventuellt brutit stortån. Först hade han inte ont alls men efter ett tag vart den svullen, röd, blå och han har jätteont. Karln gnäller inte ofta om att något gör ont men nu både stånkas och stönas det hej vilt så jag gissar på ganska hög smärta. Halva foten är svullen nu. 1177 sa ta en panodil och åka hem o vila. Akuten? No no. Åh i den här stan får man ju inte åka in till akuten utan remiss från 1177 eller familjeläkare. Men men. Han ringde sin familjeläkarmottagning som visst tyckte att någon ska kolla på den så imorgon bitti ska han dit. Han kan ju med nöd o näppe gå
Skönt med lite sällskap hemma i alla fall även om han bara ligger på soffan.

Nu klänger Adrian på mig.

Fläskläpp

Lilla Prinsen skulle som vanligt busa och springa ifrån mig när jag skulle ta på mössan. Han snubblar och tar emot hela fallet med munnen. Satte tänderna i överläppen och blodet bara rann ur munnen på honom tillsammans med tårarna från ögonen.

Usch vad ont det gör i mammahjärtat.
Älskade unge.

Den här lille herren kan konsten att köra slut på sin mor.
Klättra i fönstret. Upp på tv-bänken. Riva och suga på sladdar. Springa i soffan. Kasta ner saker i toan osv osv. Hujedamig. Det är tur att han är söt.

Ikväll lyckades han på något sätt klämma sig upp emellan soffan och blombrädan. Väl där satt han som berg och det gjorde mest troligt ont av skriket och paniken att dömma. Jag vet inte hur jag lyckades rubba soffan - den är stor och tung, men jag fick loss honom och stackarn var helt röd över bröstkorgen. Gjorde nog jätteont. Hur sjutton lyckas de med allt?

Det är helt klart skönt när han somnar för kvällen. Äntligen slappna av lite. Men tänk vad underbara de är de små liven.
Usch.

Känns sådär i magen idag. Ringde och pratade lite med bm men vart väl inge klokare.

Fram tills v 22+0 så kontaktar man gyn och efter det förlossningen. Jag är precis på gränsen nu. För långt gången för gyn och inte tillräckligt för förlossningen. Men gyn kontaktar jag i första hand.. om jag skulle behöva. Är i 20+4 idag (men enl mina beräkningar som jag hela tiden har i bakhuvudet 21+5)

Tycker mej ha mensvärk ibland idag med och det känns ibland som det trycker neråt. Magen är hård ibland men bara under så att säga. Känns larvigt att ringa gyn. Jag har ju inte jätteont. Men ser inte fram emot att Jimmy ska iväg o jobba kväll och att jaga 1-åring.

Förvärkar?

Usch vilken eftermiddag jag haft idag.

När Jimmy åkte till jobbet vid 13:30 så låg jag i soffan och kände att jag hade lite ont i magen som kom och gick men jag reflekterade inte över det så farligt. Men det onda blev bara värre och värre och till slut hade jag riktigt jätteont och kände mig helt kallsvettig. Magen var stenhård men jag visste inte om det var för bebisen tröck ut sig eller om jag hade sammandragningar.
Det kom och gick lite som sagt och efter ett tag hade jag så ont så att jag var gråtfärdig och då var det inte någon tvekan om att jag hade sammandragningar och att de gjorde ont som bara fan. Smärtan försvann aldrig heller fast magen mjuknade och när jag stod upp så trodde jag nästan att jag skulle kräkas för att det gjorde så ont och tårarna sprutade. Tog alvedon och ringde Jimmy och förberedde honom på att ev få komma hem. Tänkte att jag ger det en stund o kollar om alvedonen vill verka annars får jag ringa 1177 och höra vart man vänder sig. Som tur var gav det sig men magen ömmar än och jag blev sjukt trött o matt i hela kroppen.

Har 3 barn men har aldrig haft förvärkar förut så jag hoppas jag slipper det nu med. Räcker gott med de krämpor jag har. Dessutom känns det lite i tidigaste laget att få dem nu. Om det nu var det. Ärligt talat var jag helt inställd ett tag på att nu blir det förlossning och då dör hon för det är ju alldeles för tidigt.

Som tur var vägrade Adrian sova på fm och drog 3 timmar i sträck på em istället. Somnade i vanlig tid nu på kvällen men lagom tills jag la mig strax före 21, helt slut så vaknar han och nu ska det inte sovas. SUCK!!

Förkyld.

Förmiddagsmellis. Banan, satsumas och snor i mängder.Trodd inte en sån liten näsa kunde producera såna mängder med snor. Jag som ville till öppna. Blir sitta hemma o ruttna igen då. Stackars lillplutt!

Grått grått grått.

Jag är så trött så jag vet knappt vad jag heter. Konstant. Ögonen svider och hjärnan känns knappt som att den hänger med. Minns inte när jag var uppe längre än 21:30 senast och när Adrian slår upp sina blå på morgonen (alltid vid 6) så känner jag alltid att jag skulle göra i princip vad som helst för att få sova i ett par timmar till.
Säkerligen gör väl graviditeten och  hormoner sitt till men det här jäkla vädret. Bara grått grått grått hela tiden och regn som hänger i luften om det inte faktiskt regnar. Ska det vara såhär kan det lika gärna få bli vinter, minusgrader och snö så vi får lite ljus. Men vintern blir väl också kass med tanke på hur sommar och höst har varit.
 
För Adrian i sitt rum går det faktiskt jättebra. Inatt sov han själv därinne ända till 3 tiden. Då var jag bara in och gav välling och sen sov han direkt så jag gick tillbaka till vår säng. Den är liksom 100 gånger skönare. Vid 4 tiden skrek han igen så då gick Jimmy in och la sig där och sen hörde jag knappt ett ljud förrän kl var 5:55. Då var det morgon men jag sket i det och låg kvar i vår säng tills de kom båda två vid halv 8. Tyvärr går det ju inte direkt att sova med en Adrian och en Linus som röjer. Men jag fick ligga och dra mig utan att bli klättrad på i alla fall. Jimmy sov nog till och med bättre i sängen därinne i Adrians rum fast killarna busade därinne än vad jag gjorde i rummet bredvid. Tänk om man hade den förmågan att bara stänga av som de flesta karlar verkar ha ;)
Nästa steg blir väl att få honom att somna själv men det känns lååångt bort. Det får bli när det blir. Nu verkar han i alla fall ha accepterat sin säng. Vi tror att han kanske har känt sig instängd i spjälsängen.
 
Igår gjorde jag något som jag aldrig i mitt liv gjort förut. Klippte håret på Adrian. Jag är verklgien ingen frisör men något var tvunget att göras åt hans barr som var jättelångt och jättetovigt. Flera gånger om dagen fick jag spraya med spraybalsam för att få det att tova ut sig och allt hår bak var bara ett enda stort lockigt trassel.
Jag är som sagt absolut ingen frisör och det kändes inte heller som att vi var redo att kasta ut en massa pengar på ett frisörbesök åt en 1-åring. Inte heller kändes trimmer som ett alternativ då vi ville att han skulle ha kvar sitt lockiga hår med lite längd.
 
Nåt såhär såg han ut i huvudet innan. Ganska långhårig. :)
 
 
Framifrån och bakifrån :) Söt va??!
 
 
 
Lyckades föreviga min stora son på en bild idag. Han som flyr så fort kameran tittar fram annars. Han stod och spelade vägg i vardagsrummet med en fotboll. Vet inte riktigt när han trodde att det blev okej men jag orkade inte bry mig :)
 
Nu ska jag nog ställa mig och grädda lite våfflor Om trött-Adrian låter mig. Det passade bara att sova en halvtimme på förmiddagen och inte alls senare så nu är han så trött så ögonen står i korst. Somnar han nu är det kört. Då får vi inte kväll före 22 här Som sagt. Det här med dagssömnen är också ett evigt pysslande.
Sen ikväll blir det grönsaker och dipp. Lite söndagsmys.. samma sak om Adrian tillåter oss såklart.
 
Vi provade att registrera oss på det här Netflix idag. Många talar väldigt gott om det och om man registrerar sig på www.netflix.se/spotify får man det gratis för resten av året. Sen kostar det 79 kr i månaden om man vill förlänga och man har ingen bindningstid så bara att säga upp om man inte vill fortsätta efter gratisperioden. Verkar finnas hur mycket filmer och tv-serier som helst att titta på. Blir nog en film med kidsen senare.
 
 
 
 
 
 

Det är farligt att glömma.

Tydligen har någon av oss glömt att stänga badrumsdörren idag. Adrian har roat sig med att slänga ner en polis, en tallrik, en sked, en gaffel, en prova på dove balsam tub och en prova på ansiktskrämsgrej.
Haha. Min lilla skitunge!

Resultatet

Nattens resultat är väl att det gick hyffsat bra. Fisen sov i sin säng ända tills kl var halv 2 och det är bra bara det. Efter det låg jag därinne nära fast ändå i min egen säng och det gick bra. Han vaknade flera gånger och skulle ha napp/välling och känna efter om mitt hår satt kvar på huvudet men det var inte alls samma frenetiska hårpillande som det brukar :)
 
Idag har vi varit på Öppna Förskolan på Odensvi inne i stan. Sist jag var där var när Linus var bebis men det väl sig likt. Personalen kände igen mig så det var ju kul. Kanske blir att vi åker dit ibland på fredagar eftersom det är stängt här då. Adrian verkar mycket förtjust i bebisar. Så fort han ser en så är han där framme direkt och ska klappa. Tyvärr kanske han klappar lite väl hårt.
 
Laddar lite i bilen innan vi går in.
Nu sover han igen i sin säng i sitt rum. Hoppas på att han ska göra det i någon timme till så vi blir i fas till kvällen. Ett himla pusslande det där med sömnen på dagen nu.
 
Ikväll ska Bella på disco i sin skola. Åh jag vill också vara 9 år och gå på skoldisco!!

Inatt försöker vi.

Nya tattarmöbleringen som förhoppningsvis ska få Lilleman att sova i sin egen säng :) Ikväll lägger någon av oss sig här bredvid som vi brukar i vår säng när det ska sovas. Sen när han somnat får han sova själv tills han vaknar och då får någon/jag lägga mig där tills han somnar om. Wish us luck!Än så länge tycker Adrian att det är väldigt spännande. Han ligger till i skrivandets stund och myser i sin säng.

Halvtid

Idag har jag då enligt ultraljudsberäkningarna gått halva tiden av graviditeten. Personligen tycker jag det mer känns som jag gjort det imorgon när jag går in i v 21 och har avverkat 20 fulla veckor. Men bf är ju i vecka 39+6 så det är väl därför det står 50% idag. Men fy bubblan vad sakta det går nu!!Fast Adrian blir stor alldeles för snabbt. Konstigt det där ;)

Finn ett fel!

För den som inte kan svaret är det; Unge på fönsterbrädan.

Jag hoppas att du sov gott!!

I morse känner jag hur Adrian i vanlig ordning framåt morgontimmarna klänger upp sig på mitt huvud. Skillnaden idag var att jag helt enkelt somnar igen med en 9,5 kgs kille liggandes på huvudet. För trött för att orka reagera. Vetesjutton hur vi låg men när jag vaknar, säkerligen 2 timmar senare gör både nacke och huvud ganska ont och klumpen ligger kvar över hela mitt huvud. Ett under att han inte kvävt mig. Nu har jag huvudvärk. Blir nog en lång dag. Måååste få honom att sova i sin säng. Snarast!Nu sover han då så gott. Jag får se det från den positiva sidan. Det är tur att han inte är så tung.

Typiskt

Nätterna här hemma är inte roliga längre. Adrian vägrar att sova i sin egen säng. Han börjar natten där men ska över till oss efter bara någon timme ibland. Sen sover både han och jag oroligt. Det sparkas i ryggen, magen. häcken. Måste intensivmysa rycka/slita/dra i mitt hår. Jag blir tokig. Han försöker klättra upp o ska helst ligga på mitt huvud. Dessutom har vi bara en 160 cm säng och Jimmy tycker absolut inte vi behöver bredare. Blir spännande när nästa barn kommer om v inte fått ordning på detta. Spännande även att jag får svårare och svårare att hitta en ställning att sova i då magen är ivägen. Magsova går inte längre och jag sover allra helst på mage. Inatt vaknade han till av Jimmys klocka vid 4. Sen snörvlades och hostades det till klockan blev 6:30. Vi kör en förkylning igen. :( Då somnar den lilla skitungen lagom tills jag måste gå upp och få Linus till skolan och sover till 8. Det var inte igår. Han har tiden inställd på ca 6 annars. Positivt är ju att han verkar pigg och glad nu i alla fall trots snorandet.Jag behöver råd på hur man får honom att acceptera sin säng. Att låta honom ligga och skrika och somna av utmattning vägrar jag. Funderar på att ta bort spjälsängssidan och ställa in sängen i hans rum med en av våra extra 90 madrasser bredvid. Då kan man ligga där när han vaknar och sedan ta bort den när/om han accepterar sin säng. Tål att tänkas på.

Jobbat

Jobbat har jag. Min chef vabade men det löste sig ändå. Jag fick vara på den avdelningen jag var under hela Adrians graviditet. Jag har stått upp precis hela dagen och lappat pallar på hårt betonggolv i skyddsskor. Behöver jag säga aj!? En dag kvar sen får jag vila igen. Får vara på samma ställe imorgon men då hoppas jag att jag får sitta lite i alla fall :)Bella har varit hos doktorn på förmiddagen. Hon äter numera penicillin emot halsfluss. Hoppas att hon behåller den för sig själv för det är den mest fruktansvärda sjukdom jag haft (förutom gallsten) och jag vill inte bli smittad. 100 gånger hellre har jag magsjuka. Men alla kanske inte får lika ont för Bella har inte gnällt lika mycket som jag gör när jag har det ;)Nu ska jag sova med min brännheta vetekudde över häcken så jag orkar med morgondagen. Liten röjer i magen. Idag har jag sett sparkarna utifrån. Någon börjar bli stor. ♡ God natt!

Jobb i morgon.

Imorgon blir det jobb igen. Tror jag. Jag ringde min chef i torsdags och sa att jag kommer inte att kunna utföra mina ordinarie arbetsuppgifter mer. Berättade att jag har jätteont och hur jag mått efter de två dagarna jag jobbade sist. Jag förklarade även att jag självklart förstår att det är svårt att omplacera någon som jobbar så lite jag ska göra nu och att egentligen ligger ju största problemet i december när jag ska gå heltid. Jag sa att i absolut värsta fall kan jag vara mammaledig nu dessa få dagar så får jag och Jimmy ta ut dubbeldagar. Men Jimmy har ju också rätt att få ut sin beskärda del av föräldrarledighet såklart. Chefen förstod mig. Skulle kolla vad han kunde göra och återkomma till mig. Har han gjort det? Neeej!Känns jättekul att gå till jobbet imorgon och inte ha en aning om vad jag ska göra om jag ens får göra nåt annat. En sak är dock säker. Säger han expedition (ordinarie) så går jag hem. Det går inte. Jag har haft jätteont hela helgen. Bella kom hit idag. Hon är sjuk. Måste fixa läkartid åt henne imorgonbitti när de öppnar. Jag kan sätta mitt huvud på att hon har halsfluss. Grötig röst, ont i halsen, äckliga prickar på halsmandlarna och enorma körtlar på utsidan av halsen/käklinjen. Man ser dem till och med utan att känna. Ringde 1177 på em idag mest för att höra om vi skulle avvakta eller om vi möjligtvis kunde få komma idag till oxbacken. Vore ju bra om hon fick påbörja antibiotika så hon kan gå till skolan snart igen. Fick 1000 tips om hur jag kunde lindra det onda och självklart; Ring odensvi imorgon bitti. Hon har haft feber som gått över och tydligen kräkits hos pappa. Relativt pigg ändå men nu ikväll var hon inte fräsch. Somnade på soffan tom och det händer aldrig. Nej!! Nu; God natt

Trött och slut

Det här med att dränera husgrund har tagit på allas krafter denna vecka tror jag. Jimmy har jobbat 14:30-22:50 och klivit upp vid 6-tiden på morgonen för att ut och jobba fram tills det varit dags att åka till jobbet. Han är så duktig min man och tur att vi haft vår snälla granne Frank som hjälpt till lika mycket och även han jobbat kvällstid.Adrian har varit så jäkla jobbig om man nu får säga så. Klättrar högt och lågt. Stretar emot i allt. Inte klä på sig, inte byta blöja, gnälla gnälla gnälla heela tiden osv. Inte ens gå på toa och kunna slappna av går för antingen ska han krypa in i duschkabinen som är blöt eller så ska han försöka stoppa ner grejer i toan fast jag sitter där ;) Att sen då vara trött, gravid, och ha en kropp som bråkar och inte få någon som helst avlastning på hela dagen är ingen bra kombo. Sen har det ju inte funnits en lugn vrå i hela huset så han verkligen kunnat få sova i lugn och ro. Att ha en grävmaskin på ena sidan av huset och någon slags slipmaskin som slipar grunden och låter illa på andra höll på att få både mig och Adrian tokiga tror jag. Men!! Nu är det snart klart. Det sista ska fyllas igen imorgon. Såhär ser vår framsida ut nu. Tyvärr har både grävning och kostnad för den dragit iväg mer än vi räknat med så vår lilla buffert vi hade är nu ett minne blott och det tycker jag är skitjobbigt. Tycker man bör ha något att ta av när man bor i hus och aldrig vet vad som händer. Men men. Bara börja på ny kula. Lätt att spara pengar när man är föräldrarledig.. och snart är det jul. Dagens i-landsproblem.Idag har jag och Adrian varit i lekparken. Han skrattar högt när han gungar. Älskar det. Han är så söt när han strosar omkring i sina giggantiska kläder och bara suger i sig alla intryck. Här lägger vi oss pladask på mage och slickar lite på sanden. Man måste ju smaka. Inte verkade han tycka det var äckligt heller. Sötnöten!!Nu ska jag sova. Jag är helt slut. Har haft fredagsmys med min ensamhet och en godispåse ikväll framför x-factor. Magen står i 4 hörn nu tror jag. Blä vad äckligt. Att man aldrig lär sig när det är nog :)

Kan själv!

Adrian tycker inte om att bli matad längre. Han är stor kille nu och kan själv... tror han.

Youghurt är väl kanske inte det lättaste så jag får vara glad om jag får i honom ett par skedar innan han kommer på att han ska äta själv. Men övning ger färdighet. Han är jätteduktig både med gaffel och sked.
Giv mig styrka.

Hur många gånger på en dag kan man klättra upp i soffan, springa i den för att klättra upp i fönstret?

Oct. 09, 2012

Vacker vy genom köksfönstret. Han som äger firman som gräver åt oss är även lärare på en utbildning för grävmaskinister. Nu har vi en hel jävla skolklass utanför fönstret som står och tittar. Känns ju spännande. Jag känner just nu för att flytta tills allt kaos är klart. Jimmy kom hem ifån jobbet ca 23:30 igår och 7 i morse var han ute. Adrian står och tittar längtande i fönstret efter pappa. Lilla gubben.Knappt sovit inatt heller pga bråkande höfter/bäcken. Bara härda ut. 21 veckor kvar lite drygt. Sen kommer belöningen som gör att man glömmer allt ♥

Oh Lord!!

Nu har jag just raderat ett långt och gnälligt inlägg jag skrev. Ibland räcker det med att se det man själv skrivit för att konstatera att man gnäller för mycket.
 
Drar det i korta punkter.
 
Adrian är väldigt krävande just nu. Mycket gnäll och mycket röj. Mamma får inte ta igen sig några längre stunder och pappa har fullt upp med att dränera kåken varvat med kvällsjobb´så mycket till avlastning finns inte för tillfället. Idag började de gräva med maskinen runt kåket. Vår gräsmatta är ett minne blott och hela den forna trädgården ser ut som en katastrofzon. Blir nog bra till nästa sommar igen.
 
Foglossningen är vidrig just nu vilket inte gör jagandet av 1-åring lättare direkt. Har en brännande smärta runt hela svanskotan, det huger rätt in i bäckenet på höger rövhalva och vänster höft bråkar också.Jag funderar på att ringa farbror doktorn för att be om ett intyg att ta med till jobbet. Jag betvivlar ju att jag kan jobba med det jag ska så att säga och det känns ju mer trovärdigt att ta upp en diskussion med chefen om jag har ett intyg på att jag inte bluffar så att säga. Sen tjatar Linnea om att jag ska ringa sjukgymnast också så det kanske jag också ska göra. Jag har ju kommit upp i frikort nu så det kostar ju gratis. Men vill inte ha nån jäkla akupunktur..
 
Nu blev det visst gnälligt i alla fall. Fast egentligen gnäller jag inte. Jag konstaterar. Såhär är det just nu.
 
Idag var vi på Öppna förskolan igen. Adrian gillar verkligen att vara där. Idag fick han upp ögonen för rutschkanan där så han klättrade upp där miljontals gånger och la sej på magen och åkte ner med fötterna först. Smart faktiskt :)
Kan tycka att de inte har så värst vidare barnvänligt där alla gånger. Jag vet inte hur många gånger jag fick springa och plocka bort honom ifrån fönstren där de har lampor, blommor och radioapparater. Är det något han gillar Adrian så är det allt som har med sladdar att göra. En blivande elektriker kanske? Så när han väl fått span på lampan där i fönstret så var han helt omöjlig. Den skulle bara rivas ner trots att det låg en miljon leksaker utspridda över hela golvet. Men det är väl bra att han vet vad han vill den lille herren. Blir mest troligt att vi går dit imorgon eftermiddag också.
 
Nu ska jag maka mig ifrån soffan och in i sovrummet. Krypa ner bredvid världens bästa Fis och mysa. Känner att det är någon liten i magen som vaknat också.

Ullareds shopping

När vi äntligen kom ner igår var det så jäkla lång kö för att komma in att jag var nära på att sätta mig i bilen och åka 45 mil hem igen. Helt galet. Säkert 5-600 meter. Det flöt dock på ganska bra så på ca 30 min var vi inne. Åh herreminjävlar. Det var folk överallt. Trångt och folk stannar mitt gångarna och parkerar sina kundvagnar här och där som STÄNDIGT efterlyses i högtalarsystemet. Men när vi väl var där var det ju såklart bara att börja vässa armbågarna och ta sig fram. Vi lyckades rätt bra. Adrians hög. Han fick nog mest och var väl i störst behov också. 4 t-shirtar, 2 body t-shirtar, 3 långärmade 3-shirtar, 4 långärmade bodys, en joggingdress, 3 par joggingbyxor, strumpor, 2 pyjamaser, stickad tröja, vintervantar, mössa, osv osv. Vi köpte även en mysig brun vinteråkpåse som passar perfekt till vagnen för 229 kr. Allt detta i strl 80 så det är rätt stort ännu. Vi köpte även på oss lite grejer i 86 som får ligga och vänta ett tag. Linus hög. Orkar inte rabbla upp allt och ingen bryr sig säkert heller. Men kul att titta tillbaka när det är eko i garderoben vad som borde finnas. Han och Bella fick också tunna och tjocka vintervantar + mössor. Lillans lilla söta hög. :) Jag älskar ju rosa jag. Den långärmade bodyn som ligger där kostade liksom 9 kr. Galet :) Bellas hög. Hon har ju dock en outfit på sig redan. Köpte skitsnygga jeans för 29 kr. Adrian inviger åkpåsen :)Adrians vinteroverall. Såg inte alls så snygg ut i affären men tänkte att den får duga. Men den var jättesöt och gigantiskt stor på. Strl 80. Lillfisen!Sen avverkade vi massa annat småskit också såklart. Jimmy har väl också uppdaterat sin garderob ganska ordentligt och till en tjockis som jag fanns det inte så mycket. 2 mammatröjor, underkläder och två ursexiga nattlinnen *ironi* :)Lakan och öngott till alla sängar. Några julklappar till de barnen som inte var med. Dyrt blev det men hade vi köpt allt detta här hemma hade det säkertligen kostat mycket mycket mer. Bara på åkpåse och overall till Adrian om vi skulle köpt i "vanlig" butik har vi mest troligt tjänat in 500 kr. Sen att man inte handlar samma mängder hemma men nu var vi alla i behov av kläder samtidigt. Hemma med Adrian hade det gått jättebra. Tack mamma och pappa för allt!

På väg

Då var vi på väg mot Ullared. Jag är liite tlött i ögat. :)

När man inte gör det man bör.

Jag skulle behöva en rejäl spark i häcken för att komma igång och göra något på dagarna tror jag. Jag är så jäkla omotiverad. Igår fick stackars Adrian inte ens komma utanför dörren för jag bara orkade inte. Inte för att jag var trött men nej, men bara lat och bekväm kanske. Tänkte gå till Öppna Förskolan men (som vanligt känns det som) så fick de för sig att ha stängt fast det skulle vara öppet.
Att gå ut och gå känns inge spännande heller när bäckenet värker.
 
Imorgon är det bestämt sedan en månad ca att jag, Bella och Jimmy ska åka ner till Ullared och shoppa lite. Vi åker inatt/tidigt imorgon bitti och jag är så puckad så jag känner bara att Nej, jag har fan ingen lust. Men jag kan inte ställa in för det ska bli skönt att komma iväg och Bella längtar som en tok.
Kära mor kommer hit och sover här inatt och ska vara med Adrian imorgon. Säkert därför jag känner mig lite orolig. Jag litar ju på henne såklart och vet att hon klarar av det men han är ju så mammig så jag hoppas att hon slipper skrik och panik hela dagen. Linus ska åka till sin far ikväll. Han har längtat massa efter pappa den här veckan så det blir skönt för honom.
Sen ser jag väl såklart inte fram emot att åka en jäkla massa mil och gå i affär en hel dag när jag mina fogar bråkar och jag blir kissnödig en gång i kvarten.. Hoppas bara vi slipper trängas med en miljon människor men jag tror inte det. Vi har varit där 2 gånger förut och har vi haft jättetur. Inga köer och ingen trängsel. Men jag vet inte om vi har åkt en lördag förut? Jo, det har vi nog. I mitten av mars. Men det är i alla fall inte första helgen efter lön och julklappshysterin borde väl kanske inte ha börjat riktigt än. Det visar sig.
 
Just nu sover Adrian. När han vaknar måste vi ta oss emot maxi och handla lite grejer så de klarar sig imorgon och kanske även lite så vi får med oss någon matsäck.
Behöver även städa och plocka lite här hemma men ja, jag sitter ju här. Borde i alla fall klä på mig innan Adrian vaknar och fräscha till mig. Omöjligt att göra saker i badrummet när han är med. Han satsar på att bli toalettdykare tror jag..
 
Nej, hur vore det om jag tog tag i påklädningen i alla fall. Kanske inte så snyggt att åka till maxi i lila urtvättade plyschbyxor och nattlinne utan bh under. Jag är heet! :D

18+0.... IgenDå går vi in i vecka 19... igen. Precis som för 8 dagar sedan. Nu går det sakta.

Liten känns mer. Kanske inte mer ofta men mer kraftigt. Magen börjar nu kännas att den är lite i vägen och jag är helt klart ostabil i humöret. Vill gråta åt det mesta ;)

För ett tag sedan läste jag att om man väntar en kille får man mer argt humör och om det är en tjej blir man mer ledsen. Skrock såklart men det stämmer på mig. Kanske höst, och regn gör sitt till.


Dränera husgrund.

 
 Vi har så jäkla snyggt hus just nu.
 
Jimmy har ju grävt och grävt på baksidan och slitit som ett djur. Lagom till det var klart så rasade allt igen pga allt jäkla regnande. Så surt.
 
Egentligen skulle det ha kommit en grävmaskin och grävt upp resten förra veckan men grävmaskinisten fick en stroke så det blev inget av med det. I helgen var det en ny maskinist här och tittade som tyckte vi skulle försöka avvakta lite pga att det regnat så mycket. Men det verkar ju inte vara något som säger att det kommer regna mindre så det är lika bra att ta tag i det känner vi. Han har dessutom en mindre grävmaskin så Jimmy behöver inte slita mer för hand på baksidan. Nyss hade han tydligen ringt Jimmy och sagt att han kommer och gräver ev redan den här veckan. Skönt att få det gjort. Våt tomt ser ut som ett jäkla slagfält och man skäms nästan för att svänga in på garageuppfarten här. ;) Då har vi inte ens börjat ordentligt.
 
Igår roade sig Jimmy med att skruva ner hela farstubron. Man måste ju komma åt under. De som byggde den tyckte tydligen att den gamla stentrappan kunde sitta kvar under.  
Stengången de lade framför bron i höstas måste också rivas upp.Så tråkigt, men sen har vi väl alla förutsättningar till att kunna göra en riktigt schyst tomt.

3 av 3 barn hemma idag.

Japp. Som rubriken lyder så har jag alla barnen hemma idag.
Linus klagade hela eftermiddagen och kvällen igår över huvudvärk så imorse gick jag in rätt tidigt till honom för att höra hur han mådde. Han taxi skulle nämligen komma 7:40 och den måste ju avbokas i tid om han är sjuk. Han sa att han hade ont i huvudet och ville vara hemma. Det är inte som att han brukar ha det direkt så jag tänkte att han säkert var på gång att bli sjuk.
Även Bella klagade lite smått över magont men inte nämnvärt så när jag jagade upp henne för att käka frulle så satt hon bara likblek i ansiktet och petade i sin smörgås. Hon hade ont i magen, men mådde inte illa så jag sa åt henne att i det där skicket så blir det ingen skola idag.
 
När Linus sen kom upp en stund senare så var han fly förbannad för han inte skulle få gå till skolan och hur pigg som helst. Då var det redan för sent att skjutsa in honom. Så svårt att avgöra om de är i skolskick ibland tycker jag..
Han fortsatte att vara pigg så när Linnéa messade och undra om jag ville luncha på stan så tänkte jag att varför inte. Bella klarar sig ju hemma själv en stund. Men jag frågade ju såklart självklart om det var okej att vi åkte och det var det. Hon tycker det är mest skönt att vara ensam hemma ett tag. Stor tjej nu :) Så grabbarna och jag har käkat lunch med Linnéa och Sammy. Trevligt trevligt. Adrian var lite imponerad över Sammy. Liten bebis ju.
Bella har inte heller ont i magen längre men ligger mest på soffan och är fortfarande blek så nåt vajsing kanske det är. Linus får gå till skolan imorgon, Bella får vi se hur det artar sig. Hon äter i alla fall bra.
 
Jag har fortfarande piss-ont i mina fogar! Inte samma knivskarpa "skrika rätt ut smärta" som igår men ont o jäkligt. Satt och läste gamla inlägg här på bloggen igår om när jag var gravid med Adrian. Jag förklarade min smärta då precis på samma sätt som nu. Även att det var mycket värre på höger sida. Konstigt. Fast inatt vaknade jag och hade mest hon på vänster sida. Framfogarna gör inte alls lika ont. Alltid något positivt :)
 
Ikväll börjar Greys Anatomy. Finally. Innan det är det Nybyggarna. Bästa tv-kvällen!! Jag gillar ju Arga Snickarn Anders jag ;)

Har jag förstört allt nu?

Jag har sällan varit så slut i kropp och knopp som jag var igår när jag kom hem från jobbet. Satt som apatisk i soffan och bara väntade på att Adrian skulle somna vid 19 för att få göra detsamma. Sen lade jag mig kl 19:30 och jag tror nog att jag/vi sov 19:40. Sov till 6 imorse och hade önskat att få sova i några timmar till.
 
Att jobba går inge vidare. Det jag gör på jobbet nu - kör truck och hämtar och packar burar som ska ut till butikerna slutade jag att göra i vecka 12 med Adrian pga foglossning. Sen blev jag omplacerad. Nu börjar jag alltså att göra det i 18.e veckan. Har ju inte känt av mina fogar så mycket alls men det kanske också berott på att jag gått hemma och inte alls ansträngt mig på samma sätt.
Kände ganska direkt jag satte igång igår att detta gör ont men pinade mig igenom dagen. Samma sak idag och ett tag var jag gråtfärdig för det gjorde så jävla ont. När det sen tog slut på ordrar på mitt område som ändå är lite lättare än de andra och jag blev inkastad på ett annat område och fick en drickaorder med 350 kg i varje bur så vart det för mycket. Jag fick syn på Anna och började grina. Haha.. hormoner, hormoner.. :/ Hon tröstade lite, sen avbröt jag ordern och väntade på att få gå hem istället. Var ju visserligen nära slutet men ändå. Får ringa min chef och höra hur jag ska göra sen. Jag kan ju definitivt inte köra det tunga i alla fall och eftersom jag även går på ackord så kan han ju glömma att det ligger inom godkända värden så att säga.. Känns så tråkigt. Vill inte komma tillbaka och klaga det första jag gör. Kan ju inte heller direkt kräva att bli omplacerad för 2 dagar varannan vecka. Det kryllar dessutom av gravida på ICA just nu.
 
Nu kan jag inte ens bära Adrian utan att det bokstavligt talat känns som att få en kniv inkörd ovanför ena skinkan (bara ena, jättekonstigt) Benet viker sig och jag skriker rätt ut för det gör så jävla ont. Ilar upp i hela ryggen och ner i hela benet. Har jag förstört allt nu?
 
Nu har jag gnällt lite. Tur det är 13 dagar tills det är dags igen..

Första dagen..

Aj skriker hela min kropp och jag är så slut så jag kan gråta. Klockan är 19:30 och nu går jag och lägger mig. Det får summera första dagen.

RSS 2.0