Weeee :))

Idag är jag glad!!
Jag fick ett trevligt brev från försäkringskassan nämligen där det stod att de har beslutat att bevilja mig Hel Graviditetspenning. Jag stod i bh o trosor när jag öppnade brevet och bara skuttade ut i vardagsrummet o skrek o hoppade på mitt eget flodhästvis. Bella tittade undrande på mig och jag förstår henne. Hehe..
 
Så skönt. En sten lyftes från mina axlar så nu på fredag när jag går på semester så kan jag verkligen slappna av och bara vänta på bebis.. Så behöver jag bara ha semester i 1,5 vecka innan Havandeskapspenningen drar igång. Jobbigt bara att det ska vara så lång tid kvar tills bebis kommer men det går säkert snabbt.

I övrigt har jag lite bloggtorka men det kommer vilken dag som helst. I Pråmiss!


Myskväll med Linus.

Idag efter jobbet hämtade jag upp Linus hos Dennis då han ska fira midsommar hos oss i år och Dennis börjar jobba tidigt imorgon bitti. Vi bestämde oss för att ha lite myskväll och käkade lite snacks o drack cola.

 

Ingen höjdarkvalité på bilderna, jag vet men han är bra söt min son. Och långhårig :)

Isabelle ska fira midsommar i Rättvik. Hon fick välja vem hon ville vara hos i år och eftersom jag inte fick reda på vad vi skulle göra förrän igår så sa jag till henne att traditionellt midsommarfirande i Dalarna säkerligen är mysigare än hemma i en lägenhet. Hon velade länge och väl. Säkert rädd att göra någon av oss besvikna men jag förklarade för henne att ingen av oss skulle bli besviken om hon valde den andra. Såklart hade jag gärna haft henne hemma men jag hoppas hon får mysigt i Rättvik.
Vi far hem till min storebror med familj i Kungsbyn. Några av deras kompisar kommer över också. Blir säkerligen också trevligare än att sitta hemma i vår lägenhet. Vår lägenhet som för övrigt ser ut som hålan gud glömde just nu.

Nu har jag bara 5 arbetspass kvar. Sen blir det semester. Förhoppingsvis bara i 1,5 vecka innan jag får Havandeskapspenning. Inte hört något än. Får jag inte det så blir det semester i 4 veckor och efter det förmodligen någon slags sjukskrivning fram tills bebis kommer. Men graviditet är ju ingen sjukdom så lite orolig för hur det blir är jag allt. Jag hoppas jag får besked i veckan som kommer nu. Även om jag skulle få avslag så vill jag ju liksom veta nu.


6 dagar kvar.

9 dagar kvar till semester och 6 arbetsdagar. Imorgon, sen är det midsommar och 3 dagars ledighet och sen 5 dagar nästa vecka då jag jobbar 50% av mina tider jag går med arbetstidsförkortning när jag går dagtid. Dvs 7:30-10:50. Det ska jag väl klara av hoppas jag.
Jag har fruktansvärt ont idag. I mitt bäcken eller vad det är. Det känns på båda sidorna men mest på höger sida och strålar ilande ner i benet. Så länge jag sitter eller ligger är det okej men att stå och gå gör ONT.
Vad gjorde jag då nere på stan kan man fråga sig? Hade ont när jag vaknade i morse men inte i närheten av vad jag fick när jag kom hem och slappnade av. Ska man dessutom behöva sitta hemma och göra ingenting i 12 veckor innan det är dags?
Det var i alla fall jättemysigt att träffa Carola en sväng bara hon och jag. Tänk att hon har gått ner 45 kilo. Jag är så imponerad. Hon är så snygg. Man blir riktigt avundsjuk när man går bredvid som en vankande flodko ;)

Har inte hittat kattpisskällan. Det är endast i hallen det luktar, vid ytterdörren. Har skurat golvet två gånger sen jag kom hem från jobbet och jag tror det blev bättre. Eller så är jag kattpissimpregnerad nu så jag inte känner det längre. Så äckligt.

Idag är det onsdag. Snart är det Livet på BB. Lika bra att man suger in så mycket såna där intryck som möjligt. Så jag fattar att jag snart ska gå igenom det själv. För varje dag som går så blir jag mer och mer rädd. Glad över bebisen, givetvis men vafan!!?? Jag lovade ju mig själv att aldrig gå igenom det igen..


ONT!!

Har så ont så ont efter att ha lunkat med Carola på stan en sväng. Tårarna bränner i ögonen av smärtan. Fy fan för detta! Kommer hem o möts av kattpisslukt igen. Hittar inte vart heller men någonstans i hallen. Så jävla äckligt. Jag är allergisk mot att känna såna lukter i mitt hem. Andras hem också. Det ska inte behöva kännas att man har katt med rätt sand o regelbunden rengöring i lådan. Vad fan är det för fel? Nu jobb. Jag önskar jag bara fick sova bort det onda.


Kattjävlar!

Någon av dessa små "ögonstenar" har roat sig med att pissa i min väska idag.Skulle åka ner på stan med Linnea och hugger tag i min väska och känner en kattpiss-stank utan dess like. Är det någon lukt jag inte tål så är det kattpiss. Så vidrigt!! Tittar ner i väskan och jo. Mycket riktigt. Det är blött där i. Orka ha en nerpissad väska!! som min lillebror skulle ha sagt!
Min ena tandborste låg där i. Min plånbok som numera är kastad. Mina nycklar. Tom ett kvitto på vår trasiga AC är nerpissat. Kul att vi måste åka till media markt med ett kattpiss stinkande kvitto!
Vill strypa båda katterna rakt av. Varför i helvete pissar man i en väska?
Ska dock tillägga att de brukar vanligtvis inte göra sina behov utanför lådan så jag kan inte låta bli att undra varför och om det har nåt med Elliotts spymaraton igår att göra. Han verkar pigg o normal idag i alla fall. Usch. Det är så jävla äckligt med katter som pissar inne, ja utanför lådan alltså. Jag accepterar det inte. Jag ska kunna ha min väska eller vad fan jag vill på golvet utan att någon måste urinera på den/det.
Punkt.


Bebis 28 veckor.

Idag fyller bebis 28 hela veckor så vi går alltså in i v 29. Tycker fortfarande det känns som att tiden går rätt långsamt men den gör nog inte det egentligen. Fast nu längtar jag efter bebis på utsidan så nu kan det få gå snabbt sista tiden. Vilket det säkerligen kommer att göra om vi nu ska flytta o dona. Tänker man att vi får tillgång till huset om 10 veckor, känns det som ingenting. Tänker jag att bebis är beräknad om 12 känns det som en evighet :)

Igår när jag kom hem från jobbet så hittade jag 2 st kattspyor i sovrummet. Jag kan inte med saker som äcklar mig längre. Inte minsta lilla. Under tiden jag försökte torka upp den ena utan att kräkas så lägger Elliott en ny strax bredvid mig och då blir det för mycket. Kuta ut i köket o kräkas i diskhon. Fräscht värre. Då snackar jag alltså tömma magen ordentligt. Det hände häromveckan också när jag tömde soppåsen som luktade as. Börjar med lite hulkningar o slutar i en ordentlig spya. Jag mår ju inte illa av det. Det luktar bara så illa, eller äcklar mig på något sätt så jag kräks.
Under kvällen igår hann kattfan spy 4 gånger till. Våra katter spyr aldrig annars så jag började ju fundera på om han var sjuk men i sista låg det en ordentligt stor hårkorv så det kanske var den han ville få upp för nu har det itne kommit nåt mer. Usch. Äckligt. Han hade tom lyckats pricka in Jimmys kudde och när jag stod och sköljde av hans örgott över badkaret så vart det för mycket för mig igen och min intagna vattenmelon kom upp.
Jag kan skratta åt det i efterhand och tycka att det är lite komiskt men när man väl står där och tömmer magen är det inte så kul.

Idag ska jag luncha med Linnea innan jobbet. Imorgon ska jag luncha med Carola :) I like!
Hoppas vi kan hinna få nån tid på banken så vi kan betala ut handpenningen till mäklaren. Jimmy ringde flera gånger igår men fick aldrig tag i någon.

Jag har fruktansvärt ont i ryggen/fogarna. Känns som bebis roat sig hela natten med att sparka rätt på ryggraden eller nåt. Kommer gå i sakta mak på stan vill jag lova. Hoppas det blir bättre när kroppen kommit igång lite för nu kan jag nästan grina åt det. Som jag grinar åt allt annat nuförtiden.

Nu ska jag sparka upp Jimmy så han får ringa banken!


Skrivit kontrakt.

Idag har vi skrivit på huset. Det känns tyvärr inte alls så bra som man skulle vilja. Kanske för att jag är nojig. Men det verkar som att grunden på huset behöver dräneras ganska omgående, enligt säljaren. Kanske inte på stört men inom några få år och det var ju kanske inte vad vi räknat med. Jimmy hade fått för sig att det var ganska nyligen gjort så det var ju lugnt tänkte vi. Det är ju en ganska kostsam historia och inget man gör själv på en kväll direkt. Man får nog räkna med uppåt en 75-100000 och det är inte något vi sitter med i bakfickan kan jag tala om. 
På måndag ska vi besikta så får vi se vad de säger. Så nu blir det väl en orolig vecka. Är det så att det är akut så vill vi helt klart gå ner i pris och om han inte godkänner det så kanske vi  hoppar av. Jag vet inte.. Känns liksom onödigt att ringa hit mäklare till lägenheten och få ut den på hemnet innan vi vet. Nu blev det jobbigt. Å andra sidan om det blir gjort så har vi ett schyst hus för ett bra tag framöver då det allra största -  grunddräneringen, är gjort. Taket var bytt -07 och det är väl de allra dyraste kostnaderna. Säger jag som har 40 år i branschen.. men jag tror det i alla fall :)

Jobbat halvtid i helgen. Det går rätt okej men det är skönt att gå hem. Jag orkar inte lika mycket längre och det snurrar ofta i huvudet nu även när jag sitter ner. Försöker att inge gnälla så mycket om det till någon men det betyder ju inte att jag mår bra :) Nu är det bara 4 dagar kvar sen midsommar och 3 dagars ledigt.
Har dessutom börjat få  sånt jävla tryck upp under revbenen nu. Bebis börjar väl bli stor. Det är inte skönt att sitta rakt upponer längre. Vet att det brukar vara jäkligt ett par veckor innan bebis sjunker ner mer till rätta.
Har inte hört nåt om min Hp än. Börjar bli lite otålig nu. Med min tur får jag väl avslag 2 dagar innan jag sökt ifrån..

Nej jag ska ta och lägga mig raklång så jag kan andas en stund.

Ciao ciao!


Här ska vi bo.Idag vann vi budgivningen på det här huset. Eller vi och vi. Som jag skrev häromdagen så kändes det liite jobbigt att Jimmy var borta just den här veckan men jag har styrt upp budgivningen själv :)

Huset ligger i Skultuna ca 1,5 mil utanför Västerås.

Känns roligt och alldeles jätteläskigt. Hur kommer det att bli? Kommer vi trivas? Vi har självklart räknat på att vi har råd, men ändå så funderar man på om vi kommer få käka skorpor till middag. Hur ska det bli för barnen. Nåväl. Det blir nog bra.
Tyvärr ville säljaren bli av med huset redan 1/9 så jag känner mig liite stressad. Det ska säljas lägenhet. Får vi den såld för vad vi har lån på. Och mitt i allt detta så är jag beräknad. Sicken planering.

På måndag ska vi skriva papper och efter det så ska det besiktas så fort som möjligt så innan det är väl inte affären helt i hamn.. Läbbigt värre.

Nu sova. Klockan ringer kl 5 imorgon. På en lördag och allt!


Jag och min ensamhet!

Fasen vad tråkigt det är när inte Jimmy är hemma. Även om han ofta sitter i "sin" soffa med datorn i knät såhär på kvällstid så har man i alla fall sällskapet. Man får svar på tal om man vill kommentera nåt på tvn eller liknande. :) Men som sagt. Det är säkert jättebra att få sakna varandra lite. Men nu har det gått ett dygn.. Då kan det vara nog. Fast jag får vänta i ca 3 dygn till.

Var hos mor o far och käkade jättegod tårta på eftermiddagen. Gjord av mig själv personligen. Brukar inte vara så överförtjust i tårta men idag var det gott. Älska jordgubbar!!Mamma och pappa har ju skaffat en pool. Bella har tjatat om att vi ska åka dit och bada så idag gjorde vi slag i saken istället för att de skulle komma till oss och när vi skulle äta tårta. Det har varit relativt mulet och rätt kallt hela dagen men just när de hoppade ner i poolen så skingrade sig molnen och det blev riktigt varmt en stund.Krävs lite mer sommar ute för att jag ska hoppa i dock. Gärna en 25 grader i vattnet.

Kan bli tokig på våra katter idag. Undrar om det är ovanligt uttråkade eller nåt? De hoppar upp på bord och bänkar och om det råkar ligga en penna eller liknande där så har de ner den på golvet och börjar busa med den. Bellas hårsnoddar som hon tog ur håret nyss var skitroliga tyckte Elliot. Undrar om det är där alla våra hårsnoddar försvinner. Börjar fundera på om någon äter såna här hemma nämligen.

Har på Extrema samlare i bakgrunden och blir så äcklad över hur en del människor kan leva. Visst det är en sjukdom. De har svårt för att göra sig av med saker. Men att inte ha kunnat gå in i sitt badrum på över 2 år pga påsar med jävla äckel och bajs i.. ha kattbajs efter flera stackars katter som får leva i kaoset och döda stelnade råttor ligga inomhus på golvet bland allt bråte. Fy fan. Jag mår illa av att se det. Att man kan ha svårt för att göra sig av med saker kan jag köpa. Men att inte ens kunna gå ut med sopor och göra sig av med skräp.. Vet inte vad jag ska tycka.

Väldigt intressant inlägg känner jag men som sagt. Har man ingen att prata med fungerar ju alltid bloggen :D


Ur barnamun.

Bella gnällde över ont i armen i morse när hon vaknade. Sen blev det bättre och nu klagar hon återigen. Nyss satte hon sig bredvid mig och säger.

Bella: - Mamma. Har vi nån runk?
Jag: - Va?
Bella: - Har vi nån runk.. en sån som man runkar med?
Jag: - Vad fan säger du för nåt? Vad är en runk för nåt??
Bella: - Men åååh.. en sån man kollar om armen är av fattar du väl!!!

Haha!! Snacka om att man är skadad och hör det man vill höra liksom :)

Bellas skolavslutning.

Idag slutade Isabelle i ettan. Det är stort. Hon är stor nu. Hon har avverkat sitt första skolår.
Duktig tjej! Hon har med bravur klarat alla målen för årskurs ett. Jätteduktig på att räkna. Läser nästintill helt flytande. Jag känner att jag har rätt att vara stolt :) Hon också såklart.Hela skolan hade ordnat fint på skolgården så fick alla föräldrar/anhöriga lyssna på skönsång. Tog några få bilder, men vågar inte lägga upp några här då det är massa barn och så med på bilderna. Dessutom kanjag 
bli irriterad på folk. Man har ställt sig på en plats allihopa. Massor med folk. Sen så fort det drar igång ska liksom alla tränga ihop sig så att de står längst fram och även fast jag stod så jag tyckte att jag såg hyffsat så hade jag helt plötsligt Åke, 2 meter lång framför mig. När folk tar fram sina kameror verkar det ibland som att vettet helt försvinner. Ett litet sidospår bara sådär :)
 
Linus roade sig med att leka i klätterställningarna på Skolgården under tiden.Nu ska jag förbereda tårtan som jag lovat Bella. Vi ska ha lite tårtkalas. Hade alltid vi när vi bodde hemma och hade haft skolavslutning minns jag. Tanken var att mina föräldrar skulle komma hit men nu lutar det åt att vi åker hem till dem istället. Bella vill bada i deras pool. Det är ju inte riktigt poolhängarväder men vad gör det för en 8-åring och en alldeles snart 6-åring?! :)


Vad tror Du att det blir?

Ibland är jag så nyfiken så att jag tror jag ska spricka på vad det är för kön på den lille därinne. Vissa dagar är jag övertygad om att det är en tjej, andra dagar är jag övertygad om att det är tvärtom.
Enligt Jimmy är det en kille. Inget att diskutera.

Jag har nämligen fått för mig att jag ser en "snippa" på ena ultraljudsbilden.Nu syns det nog ganska otydligt men jag anar ett streck där? Är jag helt ute o cyklar tro?

Blir såklart lika glad vad det nu än är för något. Våran bebis, V
vårt barn är det ju i vilket fall. Men ibland är det bara så sjukt att känna någon så nära, men ändå inte veta "Vem det är" därinne :)

Så nu alla tjyvläsare!! Vad tror du? :)


Halvtidssjukskriven Gräsänka!

Det är vad jag är idag.

Imorse vaknade jag 3.35 och kunde för allt i världen inte somna om. Kännde mej orolig i hela kroppen. När jag gick upp mådde jag så dåligt så jag trodde någon drog undan golvet för mig.. konstant! Yrslig alltså. Pallrade mig iväg till jobbet och det var ingen lek så bestämde mig direkt för att ringa min familjeläkare, efter att jag gråtit en skvätt i fikarummet. Hormonstinn javisst!! :) 
Fick såklart tjata till mig en tid men fick en till slut och Farbror doktorn konstaterade väl att jag får blodtrycksfall.. Känns som ett enda långt blodtrycksfall i så fall. Kollade blodtrycket när jag låg först, och sen när jag ställde mig upp och stod upp och då sjönk det samtidigt som pulsen steg. Han tyckte jag skulle försöka halvtid och det passar förhoppningsvis mej ypperligt. Idag var första dagen som jag faktiskt kände att: "Nej. Nu vill jag inte jobba mer. Jag orkar inte." Samtidigt får jag ångest över tanken på att gå hemma i flera månader så jag hoppas det går bra att jobba halvtid. Blir nog bra för ryggen också som faktiskt är lite bättre idag även om den fortfarande är ond. Är det inte det ena, så är det det andra.

Alldeles nyss stack Jimmy iväg till Stockholm och ska göra nån ny jäkla Hemvärnsövning. Blir borta till söndag. Värdelöst men säkert bra för relationen att vara ifrån varandra ibland. Just idag, och just denna helg känns inte bra av olika anledningar men det ska väl gå bra. Jag är lite hemlighetsfull :)
Tur att barnen är hemma. Inatt har jag lovat Bella att få sova i min säng. Hon sover alltid i sin säng annars. Kommer aldrig över till oss på natten så det är hon väl värd kan jag tycka. Sen jag skrev inlägget om Linus sömn häromveckan så har vi börjat hårdköra att Linus ska somna i sin säng på kvällen. Innan har han somnat i vår säng och sen har vi burit över honom. Nu när han somnar i sin säng så kommer han inte lika ofta över på natten *peppar peppar* Så det kanske finns hopp för en barnfri säng.. i någon månad innan bebis kommer så är det kört i flera år igen. Hihi!

Imorgon slutar min stora tjej i ettan. Skolavslutning väntar. Jag vet inte om föräldrarna får vara med men jag hoppas det. Inte någon info har de fått annat än att de ska samlas i klassrummet kl 8:45. Jag är ledig så jag tänker gå dit. Sen har jag lovat Bella tårtkalas med mormor och morfar på eftermiddagen. Blir nog alla tiders det.

Nu ska jag fundera ut vad jag ska orka laga för mat till kidsen. 

Ciao ciao!!  


Skjut mig!

Jag har så ont så ont i ryggen! Varje steg är en plåga. När jag kom hem från jobbet idag var jag tvungen att gråta en skvätt. Känns som att någon trycker ihop ryggraden på mig och som att hela ryggen och bäckenet krampar på något sätt. Det är fruktansvärt. Har ju haft ont till och från sen vecka 12 men igår blev det liksom mycket värre. Pang bom kom det.
Detta ger att jag är jordens sämsta mamma just nu. Min stubin existerar inte och jag känner irritation så fort mina barn låter i princip. Försöker verkligen tänka att det inte är deras fel, var inte så tjurskallig mot dem men sen börjar de tjaffsa eller nåt och jag fräser som en tjurig katt direkt.Igår var vi på Linus dagisavslutning ute på Anundshög. Det är fint därute. Ungarna lekte som tokar på kullen. Tänk att Linus ska börja Förskoleklass i höst. Det är sjukt.


Syns mina barn? :)Lycka är att springa i gräset!


Tjockis-mamman!


Svensk sommar är fint.


Tipspromenad.


Sista frågan var såklart högst upp. Dit fick de klättra själva ;)


Stoora svenska gubbar!


Igår var vi även hos tandläkaren med Bella. Hon drog ut tre tänder och var såå duktig. Hon fick lugnande innan och svamlade massa roliga saker i väntrummet medan vi väntade på att den skulle få sin fulla verkan. Jag är så stolt över henne. Vettesjutton om jag hade klarat det så bra själv. Som belöning ska hon få en klocka tänkte vi. Hon  behöver en sån också.

Idag har vi återigen varit på husvisning. Mer intressant denna gång men jag vet inte ja..

Vem är du därinne?

img_4096 (MMS)

Vem är du därinne?


Husvisning.

Då har helgen återigen passerat. Hur kan det kännas som att tiden går så fort, samtidigt som att det känns som graviditeten står still?

Vi har inte gjort mycket i helgen. Igår var det så varmt ute så det gick inte ens att ha öppet. Jag började misströsta ett tag och kände att jag orkar fan inte med värmen längre, och då har den varat bara i lite över en vecka. Som tur är blev vi bönhörda inatt och det blev ett sjuhelvetes åskoväder. :) Vaknade av riktiga dån utomhus trots att jag sov med öronproppar, då min kära sambo har fått för sig att börja snarka alldeles för mycket på natten. Det är sjukt vilka krafter naturen har egentligen. Regnet vräkte ner och jag låg och njöt trots att det inte gick att sova pga oljudet. Det kom in sval luft och idag har det varit helt ok ute faktiskt. Tror djur och natur njöt också faktiskt av att få vatten. Nu lyser solen igen.

Idag har vi varit på Husvisning. Ett hus från -57 och inte ett skvatt gjort sen dess. Huset var billigt och hade helt klart sin charm och det mesta var ganska okej bevarat men nej. Det var alldeles för mycket att göra. Alla fönster, innertak, el, badrum var i akut behov av att fixas till. Tomten var igenväxt. Vi känner att visst vore ett renoveringsobjekt kul, till viss gräns och rätt pris. MEN. Nu är det så att vi väntar barn (om ni nu inte fattat det redan ;)) och känner väl att vi inte kommer ha all tid i världen.
På tisdag ska vi kolla på ett annat som känns mer intressant. I af enl bilderna. På tisdag ska även Jimmy till banken så vi får väl se vad de säger, om det ens är nån idé att gå på nån visning.
Jag får lite panik av hela grejen också. Vill verkligen VERKLIGEN flytta till hus, men tänk om man inte får lägenheten såld och så står man där med ett hus, en lägenhet och en av oss går på föräldrarpenning. Massa såna tankar börjar jag tänka direkt så fort jag hittar ett hus som känns det minsta intressant.

På hemvägen hämtade vi upp Bella. Den stackarn ska jag till tandläkaren med imorgon. Hon ska dra ut tre tänder. Hon är jätterädd och ska få lugnande. Inget varken hon eller jag ser jättemycket fram emot direkt kan jag nog säga.

För övrigt känns det som en rätt hektiskt vecka väntar. :)

Imorgon måndag är det tandläkarbesök, och sen på kvällen dagisavslutning på Linus dagis.
Tisdag ska jag jobba, sen ska vi väl försöka ta oss på den där husvisningen som såklart ligger samtidigt som Jimmy har fotbollsträning. Efter jobbet ska han hinna till banken också.
Onsdag sticker Jimmy på Hemvärnsövning till söndag. jag ska jobba.
Torsdag har Bella skolavslutning och på eftermiddagen ska vi ha lite tårtkalas med mormor och morfar. Linus har fotbollsträning på kvällen kom jag på precis. Undrar hur vi då ska hinna ha tårtkalas som jag lovat Bella? Gaah!
Fredag fyller Nico år så jag antar att jag ska dit. Barnen sticker hemifrån igen en vecka
Lördag och Söndag - Jobb.

Nu har jag lovat Bella vattenmelon och jag ska bygga på mina kilon lite till tänkte jag med ostbågar.


Bilprovningen.

Vansinnig jag blir när jag skrivit ett långt inlägg och vi sen så råkar jag markera allt, gud vet hur med pekplatten och så försvinner allt!! 

Har knappt sovit en blund inatt heller. Fy fan så varmt det är i vårt sovrum. Jimmy har dessutom legat och dragit timmerstockar inatt. Det brukar inte direkt ske man jag tänkte mörda honom ett tag :)
Vi köpte en AC förra sommaren av brorsan men den vill liksom inte i år. Den sprutar bara ur sig varmluft. Jävligt irriterande när nu Preggot börjar bli gnällig. :) Har liksom svårt att sova med kanonkula på magen som det är, utan att det är varmt o äckligt. Bara att härda ut gissar jag på. Idag är dock alla persienner och rullgardiner nerdragna i hela lägenheten och kommer så att förbli hela dagen.

I morse besiktade jag bilen. Den blev underkänd men vi behöver  inte komma tillbaka. Ett jäkligt irriterande fel. Precis innan så körde vi in bilen igenom biltvätten och den lyckades förmodligen rycka med sig locket till släpvagnskontakten på något vis. Åkte förbi VOLVO på vägen hem och tänkte väl att ett lock kan inte kosta så mycket men så måste men byta ut hela jäkla kontakten med sladd och allt. 530 kr.. Tur Jimmy är händig så han kan fixa det själv. Han håller på nu ute i hettan.

Ikväll ska vi jobba. Har haft semester i två dagar då det var brist på jobb som jag kunde utföra. Ser fram emot att jobba. Inte själva jobbet för det vet jag att jag inte mår direkt bra av. Utan att slippa sitta hemma och stirra. Jag kommer klättra på väggarna innan bebis kommer. 14 arbetspass kvar med idag. Det är ju ingenting egentligen.

På återseende!


Att umgås med folk.

Idag har jag haft en trevlig dag.

Först på förmiddagen så åkte jag hem till Sofia runt halv elva och snackade massa skit o fikade gott. Jenny var också där och om det var längesedan jag träffade Sofia så är det bara förnamnet mot vad det var när jag träffade Jenny. Ändå kacklar vi på som om det nästan vore igår. Sånt gillar jag. :) Vips så hade tre timmar gått och jag begav mig hemåt. Jag hoppas dock verkligen inte att det behöver ta lika länge till nästa gång. Men nu är det sommar och av någon anledning så umgås ju vi svenskar med varandra lättare när det är sommar verkar det som :)

Hann lagom hem och läga mig i horisontalläge i soffan så ringde Linnea och undrade om jag inte ville göra henne och barnen sällskap vid poolen en stund. Visst sa jag och gick ut. 
Jag är inne i en sån fas i mitt liv där jag behöver umgås med folk. Börjar fan fundera om det är nåt fel på mig. Först idag var jag ju hos Sofia som sagt, sen hem, ut o träffade Linnea, pratade med Carola i telefon. Jimmy åkte på fotbollsträning och då drog jag ut till mina föräldrar. Ändå när jag kommer hem så ligger jag i sängen och det kryper i hela kroppen av tristess på mig. Jag får panik. Man spontanumgås inte med folk längre som man gjorde när man var ung och ibland saknar jag det som fan. Visst var det lättare utan barn men ändå. Jag har inga barn varannan vecka och det suuuuuuger!! Det här var lite svamligt känner jag.

Idag har det inte varit fullt lika varmt som igår. Jag njuter. Fi fan så varm vi hade i sovrummet inatt. Så en kanonkula på magen på det, fötter som bultar och ben som kryper. Sen när man väl lyckas somna vaknar man av att man är kissnödig. Nej, jag sov inte så mycket faktiskt vilket resulterat i att jag är ganska trött idag. Har så ont i typ bröstryggen så jag kan nästan börja grina. Vet inte vad det är.

Nu ska vi se på film här tydligen.  På återseende!


Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Vi hade ju tänkt köpa en begagnad barnvagn. Men igår var vi faktiskt och beställde en sprillans ny. Just den sorten vi fastnat för har jättedåligt andrahandsutbud. Stäkert för att folk är nöjda med dem. De man sett på blocket har antingen försvunnit eller inte sett ut att vara i schyst skick. Vi hittade en i Vasastan i Stockholm men jag var inte så sugen på att åka dit i mitt tillstånd just nu och så har man ju ingen aning om hur den ser ut egentligen.
Men men.. Vi har råd. Skattepengarna trillade in på kontot idag och vagnen kom att kosta ganska precis den summan vi fick tillbaka. Känns skönt att det är klart nu i alla fall.

Sån här kommer bebis åka omkring i i höst:Jag tror inte ritkigt bilden gör den rättvis. Tycker den ser snygg ut men tygproverna såg ännu snyggare ut. Den är vit, grå och lite lattebrun. Dessutom är det vita i nåt slags läder så det är lätt att torka  av. Självklart går den ju att vända så bebis kommer ligga i en sån här:

 
Det är en mjuklift som sen kan göras om till åkpåse när bebis vill sitta i slutet av vintern, och även sittdyna sen.
Blir nog bra. Vi är nöjda. Lite nyfiken på hur den ser ut på riktigt bara eftersom vi bara sett modellen i affären och tygproverna. Spännande.
Första bebissaken är alltså inhandlad. Förutom 5 st tvätthanddukar för 2 kr st på IKEA häromdagen.

Känns konstigt. Varför har vi köpt vagn? Ska vi ha bebis? :)


8,5 kg.

8.5 kg är vad jag har gått upp nu i vecka 26+1. Inget jag ser som konstigt eller mycket egentligen även om jag känner rätt stor och otymplig. Men tuttarna har ju svällt en hel del.. bebis väger ca 1 kg nu, moderkaka och extra blodvolym väger, och så en hel del fett också ;) På röven tex.. Haha..
Vad som däremot är konstigt är konstigt är att: 

8,5 kg är vad jag gick upp SAMMANLAGT med Bella :) Hon vägde 3205 gram när hon föddes. Tyvärr finns inte ett enda kort på mig från när jag var gravid med henne. Jag var ensam och hade inte direkt någon som tog kort och inte hade jag någon kamera heller. Inte konstigt att jag kom i mina jeans en vecka efter förlossningen. Nu undrar jag om jag någonsin kommer komma i min gamla storlek igen. 

Med Linus gick jag upp 16 kg lite drygt så jag hoppas vi inte drar iväg så värst mycket mer än det den här gången.

Nu är det ju tredje barnet. Jag är äldre osv. Men skulle så gärna vilja se en bild på hur jag såg ut med Bella. Tror min maxvikt var ungefär där jag startade den här gången. :)


Ännu en helg är förbi.

Då var ännu en helg till ända. En långhelg för många dessutom. Inte för oss dock :) Jag jobbade i fredags på klämdagen och även igår på Nationaldagen. Angående jobba så tar jag en dag i taget. Kämpar på. 17 arbetsdagar kvar till semestern och oavsett om jag får Havandeskapspenningen beviljad eller inte så är jag och min chef överens om att jag nog inte kommer tillbaka. Men vi får se vad som händer som sagt. I nuläget vet jag inte ens om jag kommer att klara av att jobba ikväll. Har så ont i fogar o fötter så jag kan baxna och yrseln vägrar att ge med sig.

I lördags var vi och hälsade på Jimmys syster med familj i Norrköping. Det var jättekul. Första gången vi träffades faktiskt trots att vi varit tillsammans i 2,5 år. Jimmy brukar ju oftast åka förbi där ensam när han varit i Linköping och dit brukar ju inte jag följa med så ofta. Mamman var också där men henne har jag träffat förut.
Vi hade toppenväder. Nästintill för varmt faktiskt och det säger jag inte för att jag är gravid. Ungarna var helt slaka och det gick åt litervis med vatten och saft. Men skönt med sommar ändå förstås. 
Vi åt pannkakor, snackade massa skit om allt och inget. De bodde i ett mysigt lummigt område med nära till vattnet så vi tog en kort promenad ner till vattnet för att titta. Linus ville se på båtar men tyvärr var det ont om dem just den dagen.


Jag och mina fina kids svalkar oss i skuggan vid vattnet. Gudomligt skönt :)


Vi träffade Herr Snigel vid vattnet. Linus gillade honom.

När vi kom tillbaka så slappade vi i skuggan för att senare dra igång grillen o grilla hamburgare. På kvällen åkte vi hem igen. Vi konstaterade att Västerås - Norrköping inte är något avstånd egentligen så förmodligen tar det inte så lång tid tills vi ses nästa gång. :)

I Söndags var Jimmy ute och lekte Pang pang med Hemvärnet så jag och ungarna försökte hitta på något själva. Träffade Linnea med barn ute vid poolen här en sväng på förmiddagen. Fatta vad skönt att de fyllt upp poolen redan. Har en känsla av att vi kommer tillbringa en del tid där i sommar. I alla fall de dagarna jag är själv med barnen. Är inte så bekväm i tanken på att åka o bada med båda barnen själva, gravid, tung, och osmidig till tex Björnön.


Bella kommer löpandes.


Nästa gång ska jag ta med mig Brasse-stolen. Så kan jag sitta där hela dagen om så behövs. :)

På eftermiddagen drog vi ut mot mor o far. De höll på att fylla upp en pool även där hemma. Nice!! Bella vart som tokig o ville bada direkt men det var bara 12 grader i vattnet så vi fick stoppa henne och det vart ett jäkla liv. Hon kunde inte förstå att det var för kallt. Igår ringde morfar o skulle retas o säga att han hade badat..  i 18 grader. Brr.. Jag vill nog minst ha en 5, gärna 7 grader mer för att jag ska kliva i. Men om det här sommarvädret fortstätter så är det nog behagliga grader där i med snart. Det gillar vi.


Mina ungar sitter alltid med min telefon i handen och spelar. Här hemma hos mormor o morfar.


Jordgubbar är ett måste på sommaren. :)


Morfar och barnbarnen kastar freesbee. Förmodligen en av få gånger jag fått se min far springa i mitt liv :)

Åh.. Jag vill också ha ett eget hus med min egen trädgård!!!

Nu är vi tillbaka i verkligheten igen. Jobb och barnen borta i en vecka. Men det bästa är att sommaren stundar. Det är varmt och soligt idag med. Jimmy vill åka ner på stan o klippa sig. Jag är inte så sugen på det. Mina fötter och fogar värker som sagt men jag borde verkligen köpa nya byxor. Det mesta sitter åt och är obekvämt nu och jag har inget jag kan jobba i som inte är långbyxor. Får se hur jag gör.

Först och främst ska jag gå och hälla upp ett glas cola. För det får man!

Går in i vecka 27 idag föresten. Det tar sig. :)


Att jobba eller inte?!

Idag är det Kristi Himmelfärd. Varför man firar det har jag ingen koll på. Är det förresten någon som firar det? Det innebär i alla fall en extra ledig dag för många. Dock inte för oss som jobbar på ICA. Det blir en extra dag men 100% ob istället. Helt ok för en dag de flesta ändå inte direkt firar. Jag fick ta semester idag då dagis o skola är stängt. Helt ok det med. :)

Just nu sitter jag med beslutsångest deluxe. Gick ju hem i måndags och är väl varken direkt bättre eller sämre av järntabletter. Nu har jag ändå ätit dem i 4 dagar. Imorse bad jag Jimmy åka till mina kollegor på jobbet och säga att jag kommer imorgon. Varför gjorde jag det?
Var upp till Fagersta idag o tittade på när min bror flyttade. Barnen ville se hur han ska bo. Morsan jag och ungarna var in på Ica där o det var ingen lek. Det är som att precis all ork i kroppen bara rinner ur mig o jag blir jätteyr och känner mig svimfärdig. Gick o hängde på kundvagnen. När vi kom upp i lägenheten bad jag min mor känna på min puls. Det är som att jag sprungit spåret, och springa spåret utan att få en puls på typ 200 känns det som klarar jag inte. Mammas kommentar var: Men Gud. Håller du på dör? Jo, det kändes så.
Så idag har åtskilliga personer sagt åt mig att jag inte kan jobba i detta skick och att jag bör ringa en doktor snarast. Men vad kan de göra känner jag? Jo visst jag kanske inte bör jobba mer, eller på ett tag men jag har väldigt lätt att säga så till andra. Att ta det till mig själv är inte lika lätt. Jag blir panikslagen bara av tanken att gå hemma. Såå tråkigt ju.
Så nu är frågan. Jobba eller inte imorgon? Jag får så dåligt samvete av att vara hemma. :/ Jag tror att jag ska gå till jobbet och verkligen göra ett ärligt försök. Går det inte ringer jag min familjeläkare och ber om att få komma dit inom en snar framtid och så hör jag vad de säger.

Ikväll ska barnen sova hos mormor och morfar. Bella ville det och då ville Linus med såklart. Händer inte direkt ofta och så passar det ju bra att de får ledigt en dag extra. För från börjar var ju i alla fall tanken att jag skulle jobba imorgon när somliga har klämdag :) Hoppas bara de är snälla mot mormor som på eftermiddagen drog på sin nåt slags ryggskott så hon inte tog sig ur bilen själv.

Nu ska jag roa mig med detta:


Detta är sjukt.

Igår började jag forska i vad mina barn har för rättigheter till att gå på Fritids i höst när jag är mammaledig. Tänkte att det kan väl vara bra att förbereda barnen på vad som komma skall, om de får gå överhuvudtaget på fritids och i så fall hur länge.

Jag mailade pedagogiska nämndens stab, eller vad det nu hette här i Västerås för att få klara besked.

Bella som börjar tvåan får inte gå alls på Fritids. Efter och före skolan är det vara hemma med mamma som gäller. Det ska jag inte säga någonting om. Det sjuka är att jag måste säga upp min del av Fritidsplatsen hon har nu så allt faller på pappan. Han kommer alltså att stå för hennes plats till 100% fast han bara kommer att nyttja den 50% eftersom varannan vecka är hon hos mig och då FÅR hon inte gå. Dvs pappa kommer även att få lov att betala för en 100% plats. Nu har vi ju delad plats så jag betalar för min halva baserat på min och Jimmys inkomst o pappa betalar för sin halva baserat på deras inkomst. 
Jag mailade kvinnan och frågade om det verkligen stämmer att pappan måste betala MER för att jag går hemma och inte får ha henne på fritids. Svar JA, fick jag bara tillbaks. 
Det är ju fan sjukt. Pappa ska alltså betala 50 % mer i fritidsavgift i höst för att jag blir föräldrarledig. Jag får säga upp min del av platsen och söka när det sedan blir aktuellt igen för henne att gå på Fritids på mina veckor.
Det känns bara så fel fel fel, även fast det inte är jag som blir lidande. Jag kan ju inte göra nåt åt det. Får ju inte ens ha min plats kvar.

Linus kommer att gå i Förskoleklass mellan ca 8,30-11,30 varje dag och utöver det har han rätt till max 10 timmar / vecka. Alltså 2 timmar om dagen. Så den fritidsplatsen delar jag o pappan fortfarande på. Linus kunde även få gå 6 timmar i veckan till en mindre avgift. Den lilla gossen kan ju vara väldigt hemmakär så jag ska fråga honom hur han vill göra. Kan ju vara svårt för en 6 åring att veta hur mycket man vill vara på fritids men det var flexibelt. Även om man ville ha 6 timmar i veckan ena månaden så kunde man ändra till 10 nästa.  

Blir nog bra till slut det här. Vet en liten tjej som kommer klättra på väggarna här hemma dock så nu måste jag komma på massa bra grejer att aktivera oss och henne med när hon inte är i skolan. Kompisarna är väldigt viktiga just nu nämligen o de kommer vara på fritids. Kanske man äntligen kan få träffa sin dotter lite :)


RSS 2.0