Lilla bebisen..

Tre nätter i rad nu har Adrian sovit hela natten utan att äta. Dock har han velat komma över till vår säng och det får han såklart.
Inatt sov han dessutom hela natten i sin säng. Halleluja!! Äntligen! Det går bra nu..
 
Appropå går bra. Nu släpper han och står själv mer och mer och ikväll har han dessutom gått utan stöd flera gånger. 4 steg som mest. Stolt mamma :) Var sjutton tog lilla bebisen vägen? Är man 9,5 månad är man ju en bebis. Men när man kan gå? Är man en bebis då? :) Vi får väl se hur lång tid det tar innan han ger upp krypandet helt och tänker gå på heltid. Det krävs nog ett tags träning först.
 
Ca en vecka gammal.
 
 
 
 

Jahapp..

 
 
Vi har gjort färdigt i Bellas rum. Det blev till slut bara hon som flyttade ner och så blir andra halvan av rummet tv och myshörna. Hade ju lite svagt på känn att hon skulle fega ur och inte alls vilja sova där nere och jag har ju delvis rätt. Hon har inte varit där en sekund mer än på natten. "Det är för kallt" och de två nätterna hon sovit där så har hon båda gångerna kommit och gnällt mitt i natten om mardrömmar, täppt näsa och allt vad hon kunnat komma på. Vanligtvis sover hon nätterna igenom. Vi frågade 1000 gånger. "Vill du verkligen bo där nere, vågar du det?" Jaja.. det var ju självklart. Nu skyller hon på att det är för kallt där nere. Därför hon hellre sitter i soffan uppe och ritar. Vi får väl se vad det blir av detta..
I alla fall så ser det ut såhär på ett ungefär:
 
Bellas del. Elementet ska få lite mer färg och sen ska hon väl få upp sina grejer på väggarna.
 
Tv.delen. Utan tv än förvisso :) 
Tills vidare ska vi nog sätta upp något slags draperi emellan och sen bygger vi eventuellt en vägg.
 
Och såhär såg det ju ut innan. En anings ljusare nu bara :)
 
Nu är jag så sugen på att sätta igång med Adrians rum. Vi ska måla väggarna vita och lägga in en heltäckningsmatta. Vi har ju så kallt på golvet och han är ju så mycket på golvet så det kan nog bli mysigt med en sådan tror jag.
 
Idag fick jag tuppjuck på att sitta hemma och när solen sken på förmiddagen bestämde jag att vi skulle åka till antingen Djäkneberget eller Björnön för att käka glass. Först tog vi donken på Erikslund och under tiden så vart det molnigt som tusan så lusten för utelek försvann. Istället åkte vi förbi Ica Råby så Linus fick säga hej till sin pappa på jobbet och så köpte vi glass där och satte oss utanför och åt dem. Verkligen jättemysigt.. eller nåt :)
 
Triss i ungar ♥
 
Nu ska vi nog styra upp lite fredagsmys här tror jag. Jag är trött så jag blir inte gammal ikväll.
 
 
Fan vad jag hatar den här nya bloggportalen. Helt plötsligt kom första stycket på mitt inlägg inte med när jag publicerade och borta är det.
 

En sån där dag.

Idag är en sån där dag som jag hade önskat att jag bara fick dra täcket över huvudet och somna om tills det blir sommar och sol ute. Jag känner mig trött, frusen, har ont i huvudet och tjejmagen. Det är grått, trist, fuktigt och äckligt ute. Det var då fasen vad svårt det skulle vara för sommaren att ta fart i år. Ska det vara såhär ända tills hösten vet jag inte vad jag gör. Positivt är ju att regnet inte vräker ner idag på samma sätt som igår.
 
Nu har jag gnällt färdigt och Adrian har siktat in sig på att slakta tangentbordet. Ska ta och klä på mig lite kläder och ev skriva ut lite bilder så vi kan fixa den där tavlan vi köpte igår.
 
Tjofräs!!
 
 
 

4 dagar senare.

Ja. Nu har det gått 4 dagar sen sist. Adrian är överallt och ingenstans så det finns inte ett chans att man kan sitta vid datorn utan att klåfingret är där och ska "hjälpa till" Det är i så fall om jag tar laptopen och sätter mig vid köksbordet eller något för då kan han inte riktigt nå upp och banka på tangentbordet .
Att vi sedan är i stort behov av en ny dator och en ekonomi som inte riktigt tillåter det just nu gör ju inte att det blir roligare att blogga direkt. Men jag gillar det ju samtidigt så nu ska jag försköa igen. Adrian har inte kommit på att jag har datorn i knät.... än :)
 
Lika dålig som jag varit på att blogga är jag på att ta kort så det blir ett ett bildfattigt inlägg. De mesta bilderna tas med iphonen och den har nog åkt i golvet ett antal gånger för mycket nu för jag tycker kameran tar bara sämre och sämre bilder. Har i alla fall provat att lägga upp några bilder på mitt instagram konto så om någon vill kika där framöver så heter jag Camorr. Sen hur mycket jag uppdaterar är en annan femma. :)
 
Annars då? Vad har hänt sen sist.
 
Vi har firat midsommar här hemma med mamma och mormor. Det var mycket trevligt och helt lagom jobbigt. Inte jobbigt alls faktiskt och bättre än många andra svenskar mådde vi  i lördags. Vi grillade och åt jordgubbstårta och Adrian stod nog för den mesta underhållningen.
 
Nu har jag båda stora barnen hemma igen. Regnet har VRÄKT ner hela jäkla dagen idag och jag har en känsla av att det kommer bli en låång sommar.
När jag hämtade upp Linus hos sin far så skämtar jag inte när jag säger att det tog max 45 sekunder innan han och Bella var i luven på varandra i baksätet på bilen. Efter 20 min hade jag väl hört för första gången om vilken dum mamma jag är.
Det är lite svårt att komma på vad man ska göra när man är ensam med tre barn i åldern 0-9 år. Bella och Linus är inte alls sugna på att göra samma grejer och Adrian kräver som sagt ständig uppsikt. Vore vädret bra kunde vi ju bada och dona. Åka till badhuset själv med tre  barn varav två vill vara i djupa bassängen och en av dem är icke simkunning känns för mig som ett omöjligt projekt. Som sagt. Bara inte regnet behövde vräka ner skulle det vara lättare att hitta på saker. Det är långt kvar till v 30 när Jimmy går på semester.
 
Idag har vi varit och ätit på Ikea. Köpte en ram till deras nya rum för att göra ett fotokollage. Hur det nu blir med deras nya rum vettesjutton. Linus har kommit på att han vill inte dela rum med sin syster. Känns ju lite väl att Bella ska få hela gillestugan för sig själv så i så fall får vi dela av den på något vis och köra någon myshörna eller nåt kanske. Vi får se.
Hur som haver längtar jag grymt mycket efter ett rum till Adrian. Att det ska finnas ett enda rum där vi kan gå in, stänga dörren och sen kan man slappna av för att man vet att där finns inget han kan stoppa i munnen, inget man är rädd om, inga blommor att riva i, osv osv. Ja. Det vore Guld värt.
 
Adrian blir mer och mer medveten om att han leker. Bygger man ett torn av klossar är han där på nolltid och river det. Jätteroligt :) Han har en stor bil med massa stora legobitar i som han gillar.Nyss välte han den med flit och rev ut alla legobitarna på golvet, tittade på mig och bus-skrattade. 
Han bokstavligt talat springer omkring med sin gåvagn, och allt annat som han kan skjuta framför sig. Släpper ibland och står utan att hålla i sig men så fort han kommer på det så fegar han ur och sätter sig.
 
Nu kom Jimmy hem från storhandligen så jag ska väl gå ut och hjälpa till att packa upp.
 

Midsommar imorgon.

Än så länge är jag inte någon vän av den här nya bloggportalen. Det bara strular och jävlas hela tiden. Datorn strular och jävlas också så jag blir vansinnig snart.
Dessutom fungerar inte bloggappen alls längre vilket gör att inläggen från många, även från  mig verkar bli mindre. Blir väl lätt så under sommaren också. Jag hoppas de fixar till det snart.
Varför har till exempel den här "om mig" rutan kommit upp här till vänster och hur får jag bort den?
 
Imorgon är det midsommarafton. Vi har inget speciellt alls inplanerat. Adrian sa att han inte var så intresserad av att dansa runt någon stång så vi åker nog bara hem till mamma och grillar lite. Hade stora barnen varit hemma hade vi ju förstås ansträngt oss lite mer. Imorgon verkar det dessutom som att vädret ska bli sämre igen men det hör ju förstås till på en svensk midsommar. Sol och klarblå himmel? När hade vi det en midsommar sist?
Förra året var vi hemma hos Micke och Nico och åkte ut på lite firande på Ängsö. Lillfisen låg i magen och lär väl verkligen har varit en lillfis då :) Jag var desto större.
 
Jag och Alwa
 
Idag har jag vi besiktat min bil. Blankt papper. Så skönt. Även uträttat massa andra ärenden. Det går bra nu :D
 
Idag har Adrian varit så otroligt mammig så jag kan bli tokig. Så fort jag gått ut ur rummet har han skrikit och han klänger och ska upp i min famn hela tiden. Står och rycker mig i benen om jag står vid spisen eller diskhon till exempel. När han sen får komma upp ska han ner igen. Hårtorken vart han hysteriskt rädd för. Att byta lakan i vår säng tog mig säkert 45 minuter. 
Är väl någon slags härlig period han är inne i nu igen.
 
Nu ska jag forstätta att trycka i mig jordgubbar här. Köpte en ask för första gången i år, idag. Tycker de är så dyra. Har snart ätit upp hela själv så tungan börjar kännas lite skinnflådd. Haha!!

Provar lite bara.

Att lägga upp en stor bild här:


Nya blogg.se

Nu har tydligen nya blogg.se kommit. Hoppas de uppdaterar appen också för den suger hårt.
 
Idag har jag varit på stan och lunchat med Linnéa. Bara hon och jag. Inga bebisar. Eller jo, den hon har i magen var ju såklart med. Så skönt att få komma iväg och bara vara jag ett tag. Slippa tänka på vart närmsta hiss är när man inte vill ta rulltrappan. Slippa tänka på mattider och så vidare. 2,5 timme räckte gott och väl för att längta efter min bebis och åka hem och vara en mamma med lite ny energi.
 
På eftermiddagen så var jag återigen tvungen att åka in till stan och fixa en grej på Linus fritids. När jag ändå var på Bjurhovda så passade jag på att träffa upp Linnéa igen vid lekparken vid poolen. Mina förra hemtrakter. Kunde inte låta bli att glo lite extra upp mot lägenheten när jag gick förbi. Känns verkligen som att man kommer hem på något konstigt sätt. Jag trivs bra här och jag vill inte flytta tillbaka. Men jag saknar bjurhovda, det ska jag inte sticka under stolen med. Han som köpte lägenheten satt faktiskt vid poolen och gassade i en solstol.
 
Adrian fick premiärgunga. Det var riktigt kul.
 
 
Nu får jag inte till med den här nya jäkla portalen så att jag kan ha en stor bild. Irriterande värre!! Klicka på bilden så blir den stor. Världen sötaste Fis :)
 
 

Adrians rum.

Detta är vår nya vardagsrumsinredning. Jag tror vår son behöver ett rum snart :)


 


Hur gjorde jag då?

 

När Isabelle föddes så var jag ensamstående med henne fram tills hon var ca 2 år gammal. Hennes pappa engagerade sig inte jättemycket heller då. Någon natt en helg då och då. Han mognade dock och började ta sitt ansvar. Nu var det dock inte det jag skulle prata om.

Nu när Adrian har börjat sin framfart här hemma undrar jag hur fan jag fick till det ensam med en bebis då. Eller ja. I början var det väl egentligen inga konstigheter men när hon var som Adrian är nu.

Hur gjorde jag exempelvis när jag handlade ensam med henne? Tycker det är allt annat än smidigt att handla med Adrian själv. Nu börjar det väl gå an förvisso när han kan sitta kundvagnsstolen (under uppsikt såklart) men innan det. När han satt i sin vagn och man fick konka på en svintung kundkorg. Hur gjorde jag med Bella när jag behövde storhandla? Nu åker jag inte och storhandlar själv med Adrian. Punkt.

Idag började jag också fundera på hur jag gjorde när jag städade. Nu får man liksom passa på medan den ena underhåller Fisen. Han jagar dammsugaren. Ställer sig emot den. Stänger av den. Höjer och sänker sugeffekten. Klättrar upp på den. Jag blir tokig! När den inte är på bryr han sig inte ett dugg om den. Sen vågar man ju inte slita tag i den när han står emot den. Då faller han väl pladask i backen.
Skura golvet går inte alls. Då kryper han i det. Städa när han sover går inte. Han är extremt lättväckt. Allt utom dammsuga kan jag väl visserligen göra.
Bella hon sov i alla ljud hon. Kanske jag har svaret där ;)

Jag är nog helt enkelt bekväm i att inte vara ensam nu. Man anpassar sig efter vad man har. När hon var liten visste jag ju inget annat. Då fanns inga alternativ. Mamma och pappa bodde ju väldigt nära oss då så hon var ju där en hel del. Men inte varje gång jag städade eller handlade kan jag väl tro? ;)

 


Vattenmelon!!

Jag och alla mina 3 barn älskar vattenmelon. Finns inget godare. Man får passa på att köpa när de säljs billigt för annars kan det lätt bli en dyr delikatess med tanke på vikten.

Adrian sitter och pillar med sitt klumpiga lilla pincettgrepp för att få upp de små bitarna. Söt!

 


Sommarlov.

Att få tid till att sitta vid datorn numera känns som ett halvt omöjligt projekt. Adrian är en väldigt aktiv och livlig lite kille. En kille jag fått kämpa med i flera timmar för att få att somna ikväll. Pust.

Nu har stora barnen gått på sommarlov. Så skönt för dem.
Bella slutade tvåan och även Bjurhovdaskolan. Hon kommer att byta skola i höst ut hit till Skultuna. Lite sorgligt känns det då det är en skitbra skola men det blir nog mycket bättre att hon i alla fall bor vid sin skola varannan vecka. Hon har själv fått bestämma att hon ville byta. Nu har ju hennes pappa bott i skultuna också men de har tyvärr fått för sig att flytta in till stan igen. Så de veckorna hon är hos sin pappa kommer hon att få åka skoltaxi ut hit. Jag tror det blir jättebra och det tror hon med. Hon känner redan flera i blivande klassen.

Linus börjar ettan i höst. Jag håller på att strida för att ha ska få skolskjuts på mina veckor. Men han går tydligen på "fel" skola. Inte den enligt kommunen angivna skolan så även fast skolorna ligger med i prinip samma avstånd från hans pappa och hans nuvarande ligger närmre mig så blir han inte beviljad trots att han uppfyller avståndskravet med bravur. Vi har 1,7 mil till skolan och jag tror det krävs 3 km skolväg för att man ska bli beviljad skolskjuts vid växelvis boende. Vi var inne ett tag på att byta skola på honom med till "rätt" skola men den skolan har en väldigt stökig klass och Linus är en kille som fått kämpa ordentligt detta året med att känna sig trygg i sin nuvarande grupp som är väldigt lugn och stabil så att byta skola på honom nu vore helt fel. Pedagogerna och rektorn ska motivera det på skolskjutsansökan så får vi bara hoppas på det bästa. Annars blir det till att jag får sitta och skjutsa in till stan varannan vecka ändå. Vore jävligt surt minst sagt. Det blir liksom 34 mil i veckan att åka fram och tillbaka.

I helgen har vi påbörjat projekt måla gillestuga. Det ska bli vitt vitt vitt istället för svart och rött. Bella och Linus ska få flytta ner och dela på det rummet så att så ljust som möjligt måste det bli när det endast finns ett litet källarfönster där. Deras eget val så jag hoppas inte att de ångrar sig direkt.
Adrian ska så småningom få ta över Bellas rum men det måste väl också renoveras lite innan. Eller i alla fall målas över den rosa fondväggen. Blir nog bara måla över den och sen renovera ordentligt när han blivit lite äldre. Han har nämligen redan dille på pilla upp små tapetbitar och riva så det känns jävligt onödigt att lägga ner tid och pengar på nya tapeter då.

Nu har ÄNTLIGEN båda mina barn somnat så jag ska väl ta och göra detsamma så att man orkar med morgondagen.

Slänger in en förebild på gillestugan. Den bilden som förra ägaren hade på hemnet. Han hade rummet som biorum. Fönstret sitter bakom bioduken.



Förra ägarens bild på Bellas nuvarande rum som kommer bli Adrians.


3-dagars feber

Adrian är pigg igen nu men har förmodligen haft 3-dagarsfeber då han nu pryder sin kropp med utslag. Inte jättefarligt men prickar har han.

Jag lider av en liten bloggtorka för tillfället men är snart på banan igen :)

 


2 olika killar.

Nyss låg Adrian i mitt knä med 39.1 graders feber och var såå ledsen. Efter Ipren och en flaska välling sitter han nu i sin matstol och suger på ett slemmigt smörgåsrån och är en helt annan kille. Helt fantastiskt vad 2,5 ml medicin kan göra.

Äta är för övrigt inget han gärna vill nu mer än lite välling.
Igår gav jag honom lite piggelin för att han skulle få i sig lite vätska. Nöden har ingen lag. Han skrek som en stucken gris när han höll i den. Stoppade jag in små bitar i munnen på honom gick det väl an, men det var ingen WOW-upplevelse.

 


Sjuk bebis.. igen!

 

Adrian vaknade inatt och jag tyckte att han kändes väldigt varm. När han knappt åt av vällingen kopplade mitt trötta huvud att han nog hade feber. Tog febern på honom och mycket riktigt. 38,8. Han fick Alvedon men vaknade två timmar senare fortfarande lika varm och ledsen så då körde vi en omgång Ipren också. Vet att man kan blanda Ipren och Alvedon men har ingen aning om tidsintervallerna. Måste fråga min privata sjukvårdsupplysning Linnea sen.

Hans förkylning sen sist har ju aldrig riktigt släppt så jag undrar om det hänger ihop.

Nu är det gå upp dags för att stora barnen måste till skolan. Känns jobbigt att jag måste böka med honom när han äntligen somnat. Jävligt varmt att ha honom ligga såhär men det är det enda som accepteras så vad gör man inte?

 

 


Flugviktarn.

BVC-besöket ned Físen gick bra. Han hade inte gått upp några jättemängder men tillräckligt för att inte ha dalat mer på viktkurvan. Nu slickar han linjen under medellinjen på vikten och längden ligger han precis under medelstrecket. Siffrorna landade på 8550 gr och 71,6 cm lång. Varken jag eller Jimmy är väl direkt jättestora och Jimmy är ju grov som hälsenan på en kolibri så det är väl inte så konstigt att Adrian inte heller är så stor.


Adrian och morbror Thomas.




Söndagen..

Idag har jag varit / är jag väldigt arg på min kära sambo. Han skulle bara ut igår kväll lagom när vi skulle lägga oss (trodde jag) och lämna lite sopor vid sopstationen och sen byta några ord med grannen. Jag väntade.. och väntade, och väntade. Ringde och frågade var han tog vägen. "Jag är på väg, kommer strax" sa han, så jag gick och la mig och blev mer och mer och mer irriterad. 70 min senare ringde jag igen och sa att ska du stanna får du komma o hämta nycklar för nu låser jag dörren "Jaaaää på väg.. kommer schtrax" Full som en spruta. 
Tycker att det kan vara en övernskommelse från bådas sida att gå iväg och blir dyngrak men tydligen inte. Idag har han mått som han förtjänat kan jag tala om och jag har fått styra upp handling och allt själv. Jävligt irriterande kan jag tala om.

Nu har i alla fall Bella kommit hem och hon hade väl inte varit här i 10 minuter knappt innan hon hade hoppat ner i poolen. Den mäter ca 18-19 grader nu och det är tydligen inte för kallt förh henne fast det var jättekallt i luften.







Inatt hände något stort här hemma hos oss.
Adrian sov hela natten i sin säng. Halleluja!!
Tyvärr håller jag på att få gråa hår på själva läggningen. Han sliter mig i håret, han ställer sig upp, han gnäller och han vrider och vänder sig. Jag kan bli tokig. Helst ska han somna i mitt knä tydligen. Försöker jag bara ligga bredvid honom så får jag med tvång hålla honom för att han inte ska ställa sig emot vår sänggavel och då blir det gap och skrik till slut. Försöka få honom att somna i sin säng är helt omöjligt. Ingen idé att försöka ens. Men nu sov han ju i sin säng hela natten inatt så jag hoppas han kan göra det inatt igen så när han bliit van med det så blir det nästa steg. Somna själv, fast med mamm/pappa bredvid. Sen blir det somna helt själv. Det känns väääldigt avlägset.

Nu ska jag titta lite på film med Bella bus här. Imorgon ska vi till BVC med Adrian och kolla så han inte dalat mer på viktkurvan. Har han kommit upp i 8,5 kg än tro? :)


Bromsbyte och grillat.

En trevlig dag idag.

Min bil har fått nya bromsar och det var i grevens tid tydligen. Jimmy och Thomas skruvade halva eftermiddagen.
Sen styrde vi upp lite grillat och hade det bra trevligt en stund. Grabbarna drog väl i sig några öl också. Ja, inte Adrian såklart och inte jag heller. Lika glad är jag för det. Imorgon kommer jag att må toppen. Frågan är om Jimmy kommer det? :) Han har inte heller druckit alkohol sedan långt långt innan Adrian föddes.

Nu ska jag sova. Först ska jag ringa och efterlysa Jimmy. Han skulle ut med sopor men misstänker att han fastnade hos grannen som inte heller är nykter. Man kan nog diskutera mycket viktiga saker i lätt berusat tillstånd.

Adrian är såå rädd för karlar men här accepterade han faktiskt att sitta hos morbror en stund. :)

 


Studenten.

Idag på förmiddagen tog vi oss ut mot Erikslund för att inhandla lite kläder åt de två minsta i hushållet. Det sinar ganska rejält i Linus garderob till exempel. Köpte väl egentligen inte så mycket som kanske skulle behöva. Får ta lite i taget. Jag undrar hur det kommer sig att 4 av 5 av hans byxor har hål på knäna? Jag förstår inte hur han lyckas.

Jimmy fick lov att åka vidare mot jobbet medan jag och Adrian åkte på studentfirande. Min kusin Lina som tog studenten. Det är 12 år sedan jag tog studenten i år. Alltså började hon i ettan samma år som jag tog studenten. Sjukt vad gammal jag är..


Lina sjunger För jag har tagit studenten, med heliumröst :)


Alwa och Adrian röjer på dansgolvet. Fisen försöker fånga ljusprickarna.





Alla barn ficken varsin heliumballong. Adrian var mäkta imponerad över dem kan jag tala om. Att det stod Happy Birthday på spelar liksom inte så stor roll.
Det var en trevlig tillställning. Mindre trevligt var att min käre son var dyngtrött men vägrade att sova och vägrade att sitta hos någon annan än mig utan att bli hysterisk. Mammig? Javisst!

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon kl 10 ska jag hämta upp farmor för hjälpa henne att veckohandla. Sen på eftermiddagen kommer brorsan o Appelblad hit och hjälper Jimmy med bromsbyte på bilen. Sen har vi visst lovat grillat också. Mutor är bra :)

God natt!! 


Prisa skatteåterbäringen.

Idag har det trillat in lite pengar på kontot i form av skatteåterbäring. Det gillar vi skarpt. Jag hade inte förväntat mig att de skulle komma redan. Brukar de inte komma närmre midsommar?
Men som det alltid är när det trillar in lite extra pengar så får man extra utgifter. I alla fall upplever jag det så. Vi måste byta bromsar på min bil vilket inte är en jätebillig historia så där försvann drygt en tredjedel av pengarna. Som tur är har jag en snäll lillebror som jobbar på Bilia och en karl som inte är helt väck när det gäller bilar så på lördag kommer brorsan och hjälper till. Jimmy har mutat med att de ska dricka öl så nu har vi 3 plattor öl står i hallen. Appelblad, en kompis till Thomas och även kollega till oss kommer också. Sen ska vi grilla också. Kan bli trevligt. Jag får ju hålla mig nykter dock då Adrian är hemma.

Jag börjar verkligen längta efter barnvakt nu. En enda gång sen Adrian föddes har vi haft barnvakt och det var när Jimmy jobbade och jag skulle med Bella på innebandyträning. 1,5 timme eller nåt.
Det skulle vara trevligt att hitta på något bara jag och Jimmy. Vi har inte jättemånga som kan vara barnvakt då Jimmys släkt inte är direkt delaktiga. Det är ena systern men hon bor i Norrköping så det är ju inte det lättaste. Adrians så kallade farmor har inte hört av sig en enda gång sedan han föddes. Så jävla dåligt. Hur kan man inte vara intresserad av sitt barnbarn?
Sen har vi ju mina föräldrar men de båda är i USA nu så jag ska ansöka om barnvakt när morsan kommer hem någon gång. Jag skulle uppskatta en timme att bara få ligga och pilla navelludd. Jag har ju storebror också men de har alltid häcken fulla med nåt. Lillebror också, men han får väl panik om Adrian bajsar och Adrian får panik när Thomas pratar :)

Idag har jag fruktansvärd skallebank och är så trött. Känner mig som en helkass mamma då vi knappt varit utanför dörren idag men jag orkar bara inte. Vi tog ett varv i trädgården nyss och konstaterade att det är hög tid för gräsklippning. Det ska jag göra imorgon förmiddag om det inte regnar. Det är mig egentid det. :)

På eftermiddagen imorgon ska jag åka och fira min kusin Linas student. Blir inte åka ner på stan och titta. Känner inte för att stå och trängas med en miljon folk och barnvagn. Åker hem till dem efteråt istället.

Nä.. skallebanken blir inte direkt bättre av att sitta vid datorn. Ciao!!

 


Inte bra.

 

Min bloggapp strular så att blogga från mobilen går sådär.

Nu får jag inte igång datorn heller. INTE bra! Där ligger alla bilder från Adrians första tid i livet. Jag hoppas Jimmy får igång den sen. Det var bara några dagar sedan jag sa åt honom nämligen att vi måste bränna ut alla bilderna innan datorn kraschar då den visat tecken på att inte vilja samarbeta på sista tiden. Så nu får vi verkligen hoppas att vi får igång den!!

I övrigt har vi haft en lugn nationaldag. Jimmy jobbar precis som vanligt.
Jag och Adrian har hälsat på min mormor som bor hemma i mina föräldrars hus nu när mamma är och hälsar på pappa i USA. Jag hade fullt upp med att hålla reda på Adrian. Inte bebissäkrat och en vääldigt klåfingrig nyfiken kille :) Så skönt att komma hem igen och kunna slappna av lite.


 


Kärlek.

 

 


Nya bekantskaper.

Kändes faktistk aningen konstigt att gå hem till en vilt främmande människa idag och knacka på. Men det gick bra. Det var trevligt. Det var fler än jag som skulle ha kommit men jag var den enda som dök upp. En annan var sjuk och en annan hörde aldrig av sig. Vi bytte telefonnummer och skulle satsa på att ta en barnvagnspromenad i framtiden.

Nu har man kommit in i den där perioden där det börjar bli lite halvjobbigt att åka hem till folk som inte riktigt har ett barnsäkrat hem. Högt och låg, överallt och ingenstans är han min lillfis. Vårt hem är inte ens 100 % säkrat än. Igår efter att jag skrivit inlägget om vad Adrian kan nu så ställde han sig upp och släppte och stod i 10 sekunder utan att hålla i sig fullt upptagen av det han hade i handen. Bella och Linus var 13 månader båda två när de började gå. Jag har en känsla av att Adrian kommer gå före dem. Men man vet aldrig.


Familjelivs-date!

Nu är jag på väg hem till en tjej här i Skultuna som startat en tråd på familjeliv och efterlyst flera mammalediga. Passande nog var hon från Skultuna.

Lite nervöst att knalla hem till folk såhär. Man har ju inte en aning om vad man träffar på för några. De andra barnen är dessutom mindre än Adrian. Hoppas att han håller sig lugn :)


Tävla om en Brio Race.. igen



Även denna gång från Annas babyshop. Kika in här så ser du vilka sulkysar dom har i lager.
Tävlingen hittar du hos MansonDust

En sån här vagn skulle vara perfekt att vinna då Adrian nu börjar bli lite större och det skulle fungera med en lättare och smidigare vagn. Snygg också. Sambon min kommer aldrig gå med på att köpa en annars då Adrians nuvarande var så dyr enligt hans tycke. Karlar förstår inte alltid barnvagnstänket :)


Tävla om en Brio Race



Tävlar gör du hos Millah och tävlingen är alltså om en en Brio Race från Annas babyshop. Kika in här så ser du vilka sulkys dom har i lager.

En sån här vagn skulle vara perfekt att vinna då Adrian nu börjar bli lite större och det skulle fungera med en lättare och smidigare vagn. Snygg också. Sambon min kommer aldrig gå med på att köpa en annars då Adrians nuvarande var så dyr enligt hans tycke. Karlar förstår inte barnvagnstänket :)


Adrian..

....

Kryper nu mer än han ålar.



Kan sätta sig upp själv.

Ställer sig upp emot i princip allt. Det spelar ingen roll att det har hjul.



Går längs med möbler och emellan möbler. Från bord till soffa exempelvis.

Går helt själv med gåvagnen korta sträckor ( fast mamma eller pappa går bakom )

Släppte och tog ett steg själv emot pappa häromdagen.

Vet vart lampan är när man frågar.

Äter skitdåligt. Skulle nog helst leva på välling och frukt om han fick.

Vägrar att sova i sin egen säng.

Går under namnet Fisen eller Fislund här hemma av en anledning vi knappt vet :)

Är en jättejättenyfiken och för det mesta glad kille som enligt sin mor har lite väl bråttom i livet.


Så tråkigt väder.

Vädret ute idag är så grått, tråkigt och kallt så jag kräks. Det känns verkligen konstigt att man förra helgen kunde sitta ute och sola i bara bikinin och svettas, när man denna helg förfryser av bara tanken på att gå ut.
För en vecka sedan hade vi så varmt inne så att det knappt gick att vara i vardagsrummet och nu har vi så kallt så vi får gå påbylsade. Vi stängde nämligen av fjärrvärmen och det märktes helt plötsligt väldigt väl när det bara var dryga 7 grader ute. Kontraster? Sverige i ett nötskal! Jag hoppas vi får sommar snart igen men kollar man vädret ser det inte lovande ut. Fjärrvärmen är påslagen igen.

Vi packade in oss och barn i bilen och åkte till Busborgen på eftermiddagen idag. De stora barnen behövde verkligen aktiveras och vad hittar man på när vädret är som det är. Adrian är fortfarnde lite förkyld men mycket bättre. Inte alls lika hängig och hostig. 
Vi misstänkte att det skulle vara mycket folk på Busborgen men att det skulle vara såå mycket folk som det var hade vi inte tänkt oss. Fy fan. Det gick ju knappt att ta sig fram och en del ungar är ju mer vilda än tama. Bella och Linus försvann som avlöningar så vi satte oss i babyhörnan med Adrian. Han fick sitta i bollhavet och det var spännande. Provade en ny gåstol som han inte var van vid och körde bobbycar. Mest av allt tittade han på alla barnen som röjde omkring honom. En gång kom det fram en liten ligistunge ca 1,5 huvud längre än Adrian och kastade sig över honom och försökte trycka ner honom i backen med sina händer i ansiktet på honom. Urmodern i mig kom fram och jag ville bara slänga iväg ungen men pappan hans hann fram snabbt som ögat och bad om ursäkt och såg ut att skämmas en hel del. Det är ju sånt man får räkna med. Barn undersöker ibland väldigt våldsamt men en del föräldrar kunde ju rycka in ibland kan jag tycka.
Nej, aldrig mera busborgen en regning lördag det är då helt klart. Men nästa vecka öppnar ju Lek & Buslandet här i stan också. Då måste vi ju prova det någon gång.

Nu skriks det i sovrummet. Snälla rara du som bestämmer hur barn ska sova på natten! Låt oss få sova inatt. Jag bryter ihop annars! Alla andra mammor (och pappor) som också behöver sova kan väl få sova va?? 


Lycka..

Lycka vore att få sova..


Mysigt.

 

 


Poolhäng.

 

Idag har vi börjat fylla poolen med vatten så att den är klar att använda när det blir finväder igen. Om 100 år känns det som när man sticker ut näbben idag.

Bella tror att om poolen blir full under dagen imorgon så kan hon bada på söndag. Njae!! Skulle inte tro det gumman. Det är nog liite för kallt vatten och kallt väder. Men hon kan ju få prova för innan hon konstaterat det själv kommer hon att tjata sönder oss.

 

 


Jag kan bli tokig!!

Jag hatar snor och jag hatar hosta!!
Adrian är sååå snorig och jag önskar att jag bara kunde låna hans näsa en stund och fräsa utav helvete så det stackars barnet får luft. Han kan ju inte ens suga på nappen. Näsdroppar hjälper inte ett dugg eftersom snoret ändå stannar kvar i näsan och nässugen.. ja den hatar han ju så det blir ju rena misshandeln känns det som varja gång man ska försöka få ur lite snor ur.
Hostat har han gjort hela natten känns det som så jag ringde familjeläkaren och skulle höra om det fanns något att ge en så liten mot hostan. Jag hann knappt prata färdigt meningen innan vi hade en tid på oxbacken kl 15:45. Han har i alla fall ingen feber längre så jag tror ju bara att det är en dryg förkylning.
Nu ääntligen sover han lugnt, i mitt knä såklart. Jag får väl sitta här med min snoriga tröja och drömma om en dusch.

Han har fått för sig en grej min käre son. När han ska sova ska han bara ligga och pilla i mitt hår. Oftast är det bara att han drar fingrarna igenom håret så lite mysigt men när näsan korkar igen och han inte får luft blir han förbannad och då sliter han i håret. Får han inte pilla i håret blir han jättearg så jag måste släppa ut håret varje gång han är tjurig för annars sliter han tag i nackhåret som han får tag i och det är icke skönt. Att försöka ha en tillstymmelse till frisyr nuförtiden är ju omöjligt.

Linus är också jättehostig men är pigg och till skolan skulle han absolut. Bella är bra nu i alla fall. Hon var i skolan redan igår och huvudvärken är som bortblåst. Skönt det.

Detta blev ett väldigt gnälligt inlägg man jag känner mig gnällig :) Jag är trött.

Ikväll blir det fredagsmys på hög nivå.


RSS 2.0