Nästa hemlighet..

 
 
Somliga har visst redan misstänkt det. Andra har det redan avslöjats för. Visst är det så att jag är GRAVID...

Vi båda ville ha ett till barn men vi hade kanske inte tänkt oss ett så tätt inpå Adrian men nu blev det så och vi är jätteglada. Det kommer självklart att bli en svettig tid framöver. Både som gravid med en liten "bebis" och ha en nyfödd hemma samtidigt som man har an 1,5 åring. Men allt går bara man vill.
 
Nu är det ju visserligen rätt tidigt ännu. Jag är i 10.e veckan bara. (9+5) men för 1,5 v sen såg jag den lilla med ett pickande hjärta då jag sökte för akut magont. Allt såg dock jättebra ut och läkaren sa att risken för missfall var väldigt liten när man sett att allt såg bra ut i v 8+0 som jag var då. Förmodligen hade jag extrem växtvärk bara.
 
Annars mår jag bra. Jävligt trött. Öm i magen så det räcker och blir över till och från. Hungrig jämt och ständigt och fogarna bråkar redan.
 
Så nu vet ni. Nu har jag nog inga mer hemlisar på lager.
 
26/6 - testade jag positivt och jag lovar att jag höll på smälla av när resultatet poppade upp :)

Världens bästa kille - 7 år :)


Den stora dagen - Myycket text!!

Igår gifte oss jag och Jimmy. :)
 
Tanken var att det skulle vara en hemlighet och att ingen utom våra vittnen, som var Jimmys syster med sambo skulle få veta. Det gick inte så bra. De flesta visste.
 
Vi började dagen rätt tidigt här hemma. Annelie och Jim kom över runt 9 på morgonen och vi snackade massa skit och tog det lugnt. Ingen stress här inte. Strax innan 10 började Annelie att fixa mitt hår lite. Inget märkvärdigt. Bara lite lockar och lite uppsatt. Sen tog hon även Bellas hår.
 
Klockan 20 i 11 ringer det en man och säger att Bella kommit in som reserv på kollo i Söderbärke / Västeråsgården som ligger ca en timmes bilfärd härifrån. Självklart ville Bella vara med på det och genast vart mitt sinne lite stressigt. Haha.. 3 veckors kollo utan mamma liksom hade vi kläder? Vad skulle hon ha med? osv osv
 
Klockan 11 kommer VÄRLDENS TORRASTE vigselförättare och viger oss i trädgården. Snabbt och smidigt men tråkigare och mer torr karl får man leta efter. Han tjatade på i ca 5-10 minuter om vilka förpliktelser vi har gentemot varandra när vi gifter oss bla bla bla och varnade Jimmy för att någonsin glömma att den 28 juli är ett viktigt datum. Till slut frågade han när han läste innantill om vi tog varandra till äkta maka/make och vi sa ja, sen var det klart. Sen ville han ha Annelie och  Jims underskrifter och sen försvann han fortare än vinden. Så han var nog hos oss i max en kvart. Men men. Gifta blev vi och inget massa onödigt mellantjaffs.
 
20 minuter efter vigseln stod jag med huvudet i tvättkorgen och letade kläder åt Bella som behövde tvättas. Romantiskt om nåt.
 
Klockan 16 hade vi bjudit in resten av släkten. Eller i alla fall några. Mat hade vi beställt från ICA maxi på Erikslund. Grillfat som mamma och pappa bjöd oss på i bröllopspresent. De hämtade maten på vägen så de kom lite tidigare och så dukade vi upp så att vi satte och och åt runt 16. Vi hade även öl och vin. Det är dumt att ha för lite alkohol så 6 plattor öl och 2 bag in box med vitt vin. Idag har vi 3 plattor öl kvar, varav en tog Thomas med sig till Gotland idag, och 1,5 bag in box kvar. Vi som dricker såå ofta. Hur ska det ta slut liksom?? Haha.
 
Några fick sig en överaskning när de kom på den ulovade "trädgårdsfesten" och några visste. Alla var glada och alla fall och vi drack och åt gott. Läsk för min del. 
Efter maten hade vi bara lite snacks och grejs. Absolut inget märkvärdigt och det var helt perfekt. Så avslappnat och skönt och precis lika gifta blev vi för det. Sammanlagt tror jag detta kalas kostade oss max 5000 kr med tanke på att vi fick maten. Inklusive ringar som vi valde att ta titan då ingen av oss är så förtjusta i bling bling eller överhuvudtaget själva idén att ha ring på sig. En vanesak antar jag. Min är i alla fall fin. Jag är nöjd.
Vid 22.30 åkte de sista hem och vid 23 låg jag i sängen.Tröttare än tröttast.
 
Annelie sprang och fotograferade hela dagen som värsta papparazzin så inte ett enda kort har vi på år kamera då hon stod för den delen. Får se när  hon får tid att skicka över de som blev bra.
 
Idag har vi lämnat av Bella bus nere på stan för att åka iväg på kollot. Stackarn blev helt plötsligt jätteledsen och ville inte åka när det var dags att kliva på bussen. Vi tvingade ju henne absolut inte men övertalade henne till att försöka följa med och sen ringa hem ikväll och hon absolut fortfarande ville hem så skulle vi hämta henne. Jag hoppas och tror dock att när bussen gått så hade hon glömt oss. Svårare för mig att glömma dock. Kändes inte alls bra i mammahjärtat. Hon hade inte varit minsta nervös och såg fram emot detta jättemycket ända tills när det var dags att åka. Lilla gumman. ♥  Som tur var och det som fick henne att vilja åka till slut var att det var många barn från hennes skola hon kände igen och någon från Skultuna också.
Men jag förstår henne. Hur modigt är det inte som 9-åring att våga åka ifrån mamma och pappa i 3 veckor? Självklart får vi ju åka och hälsa på- när vi vill och ikväll eller under morgondagen kommer en "rumsansvarig" ledare som ansvarar lite extra för några barn ringa och berätta läget.
Jag kan säga att jag som 9-åring hade aldrig vågat. Tror knappt jag hade min säng i mitt egna rum då..
 
Nu ska det snart bli lite middag här hemma. Imorgon fyller Linus 7 år. Han är inte alls nå förväntansfull :D
 

Blåbärsplock.


Slagsta Glass

Igår gav Jimmy som förslag att vi idag skulle åka till Eskilstuna och käka glass på Slagsta Glass. Tydligen ska det vara nåt spektakulärt ställe där. Han har ju bott i E-tuna i några år så han känner ju till staden lite. Jag tänkte att det blir väl en dyr glass det men nåt roligt måste vi ju hitta på i sommar så vi åkte. Med oss tog vi mamma och pappa / mormor och morfar.
 
Jag och 2 av barnen.
 
Linus glass." Åh nej!! Varför tog jag en sån här. Jag gillar ju inte coccosbollar", sa han :D
 
Adrian visste då precis vart han skulle vända huvudet för att få lite glass av mormor :) Gott var det!
 
Vi åker till ett Glass Café och Bella väljer milkshake?!
 
 
 
Verkligen tryckande varmt har det varit idag. Nästan så jag varit på gång att gnälla ett par gånger men har bitit mig i tungan med tanke på sommaren som vi haft :)
 
Imorgon ska jag ev försöka få med mej kidsen ut i skogen och plocka lite svamp och blåbär. Knappt vet jag dock hur en kantarell ser ut och inte vet jag vad vi ska ta för skog heller. Men det lär väl finnas någon här i krokarna.
 
Nu ska jag ta tag i mina barn som bråkar för miljonte gången idag. Det är ingen semester att ha semester direkt.

Adrian på BVC / Lek & Buslandet

Idag har vi varit på BVC hela familjen med minstingen på 10-månaders kontroll. Som vanligt fick han en ok-stämpel i rumpan men vi börjar nog inse att han aldrig blir någon tungviktare. Vi trodde han skulle spräckt 9-kilo nu men icke. 8975 gram ( så nästan då ) och 73 cm lång. 
Han visade även upp hur duktig han är på att gå numera. Först tog han en gåvagn därinne och nästan sprang iväg men då kom han på att mamma var långt bort så då nästan sprang han tillbaka till mig utan vagnen. Det går verkligen snabbt nu. För varje dag går han mer och mer så snart kryper han nog inte alls. Skulle nog nästan säga att han går mer än han kryper nu. Min lilla bebis ♥
 
Efter det åkte vi allihopa till Toys´r us för Linus ville visa vad han önskar sig när han fyller 7 på måndag. Herregud. Jag avskyr den där affären. Så mycket skräp så man blir ju helt trött bara av att gå in och sen under sommaren så har de säkert 30 grader varmt därinne. Tyvärr vart vi väl inte så mycket klokare heller då Linus inte riktigt kunde säga själv ens vad han helst av allt ville ha.
 
Igår var vi på nya Lek & Buslandet med barnen och så träffade vi även en kollega, Anna där. Med risk för att låta bitter kan jag nog säga att jag inte skulle rekommendera stället. I alla fall inte till folk med mindre barn. Bella och Linus hade roligt. Dyrt är det att gå in också. 80 kr / barn eller 150 kr / barn och då får de även åka karusellerna som finns där inne. Har du inte åkband kostar karusellerna 10 kr / åk. Karusellerna var knappt värda att få heta karuseller. Vi räknade efteråt på det och Bella åkte 6 gånger och Linus 4. Alltså hade vi tjänat på att köpa lösbiljetter. Men då hade de säkert inte åkt heller för nu tjatade vi nästan på dem att åka och utnyttja vad vi betalat.
I övrigt var det väl bra. Ungarna lekte och hade kul men av alla som jobbade där så tror jag inte jag såg en enda le och se glad ut. Trist när man jobbar med barn så.
 
Något positivt med stället var att lite överallt fanns det gigantiska sittkuddar. Jättesköna att sitta i. Adrian var helt slut av alla intryck + att det var under hans sovtid så vi tänkte bara prova att lägga ner honom i en för att se hur han reagerade. Tog inte många sekunder så åkte ögonen  upp i huvudet på ungen och han somnar!! Utan att överdriva så sov han inom 45 sekunder. Helt otroligt. Sån måste vi ha hemma..
 
SötGöte!!
 
 

Radbyte.

Undrar när blogg.se tänker uppdatera appen och fixa så att radbytena fungerar. Hur svårt kan det vara? Det haf ju fungerat förut. Jag är allergisk emot att skriva all text sammanhängande. Jag orkar själv inte läsa bloggar där all text är i ett enda långt stycke. Detta får bli ett undantag :-) Jag är lite halvomotiverad till att blogga som säkert några har märkt. Det händer mycket stora saker i våra liv just nu som jag snart ska berätta om. Kan/vill inte riktigt skriva om det än och då det är vad som kretsar mest i planeten på mig just nu så blir det inläggsfattigt. Men snart så :) nu har jag gjort ännu en sak jag avskyr. Sagt A, men inte B. Haha! Godnatt istället!!


Världens sötaste fötter!


Vitast i stan

I år kan jag lätt skriva under som en av de vitaste i stan. Skitvädret som varit gör sitt till och en liten (stor) bebis som inte bör vara i solen kräver tillsyn. På lördag ska vi dock ha lite fest och jag ska ha en vit klänning så jag har 7 dagar på mig att fixa en liiten bränna i alla fall. Hoppas vädret är med mig och att Adrian fortsätter med sina långa tupplurar han börjat ta på eftermiddagarna. :-)

 


Vaken långt innan tuppen.

Adrian vaknade 4:38 och hade kissat igenom. Nu tycker han att vi ska gå upp. Glöm det säger jag. Har kämpat i 35 minuter nu men ligga i knät resulterar i att man sliter av mamma håret och välling i inte bara en, utan två bajsblöjor. Börjar fundera på om han har någon slags allergi då blöjförbrukningen skjutit i höjden de senaste veckorna. Jag hoppas det är något tillfälligt och inte gluten eller nåt sånt.


Det känns lite bittert idag..

Idag känner jag mig lite nere. Blä.
 
Linus åkte till Turkiet igår. Bella blev nyss upphämtad och åker mot Danmark ikväll. Jimmy jobbar kväll hela veckan. Adrian är trött och grinig och somnar förhoppningsvis för natten om någon timme eller så. Vädret, ja det är ju så man blir förbannad. Var kommer allt vatten ifrån?
Jag är trött, ont i magen och hungrig. Personlig kock vore något.
 
Kommande vecka får gå fort så Jimmy får gå på semester så att vi får nöta sönder varandra i 5 veckor. :)
 
 

Cykeltur

Efter att ha legat hemma med migränliknande huvudvärk hela dagen tog jag och de stora barnen oss en cykeltur här på kvällen. Riktigt skön kväll och skönt att få komma ut. Vi har verkligen vacker natur här i krokarna. Stackars Linus sladdade i lera och drog på en ordentlig praktvurpa. Litet skrubbsår på armen och ett illvrål som förmodligen väckte de döda på Skultunakyrkans kyrkogård. Stackarn var lerig från topp till tå längs ena sidan. Lagom till vi kom hem började det åska från klarblå himmel. Vilken skitsommar vi har i år. :/


Ice Age 4

Ikväll har jag varit på bio med Linus och Alwin. Tanken var att Bella skulle gå med oss men det blev stora protester. Den skitfilmen skulle hon inte se och jag hade redan bokat och betalat. Trött man blir. Ringde i alla fall brorsan och ansökte om att få låna Alwin istället och så blev det. Efter filmen följde han med oss hem och ska sova här. Lättare sagt än gjort att få en 5,5 åring och en nästan 7 åring att sova i samma rum. Båda övertrötta och uppspelta. Inte sov Adrian heller när jag kom hem som jag räknat med. Nej.. Skitungen accepterar inte att pilla i pappas hår när man ska somna om när man vaknat. Jag kommer på riktigt att raka av mej mitt hår snart. Det har liksom gått får långt när hårpillandet (ryckandet, slitandet om han sätter den sidan till) är lika viktigt som nappen när det ska sovas.


Adrian Lill-Fis ute och går.

Nu går han mer och mer här hemma. Efter möbler och väggar tar han sig fram nu nästan mer än han kryper. Att gå själv blir han också mer och mer säker på. Mer och mer för varje dag. Jag har lite svårt att förstå det och skriker ´"åh.. duktig kille" varje gång och han blir alltid lika stolt.
 
 

Smörgås är gott!

Adrian älskar smörgåsar av alla olika sorter. Idag är det polarkaka med kokt medvurst som slinker ner. Gott gott!!

 


Det pissar

Oh lord vad det har regnat ute idag. Fullkomligt vräkt ner med blött från himlen. Åskat har det gjort också. Supertrist. Det känns verkligen som att vi aldrig får nån skön sommar med sol och bad i år. Igår var det varmt men då var det så fuktigt och tryckande istället. Åskan idag var mer än välkommen. AC och fläkt har gått varma här hemma idag så nu har vi äntligen en behaglig temperatur inne. Grannbarnen har varit här större delen av eftermiddagen och det har spelats dansspel på Playstation move så det sviktat i golvet. Är ganska övertygad om att jag såg ryggen på Källargubben när han bestämde sig för att fly ;)

Imorgon är det måndag igen och ännu en vecka att underhålla barn i risigt väder. Inatt ska det sovas i en koja på altanen. Bella och Linus alltså vi andra uppskattar våra sängar :) Om 2 veckor går Jimmy på semester. Längtar!!


Syskon.


Det sticks..

Så söt Fis häromdagen när vi satt i gräset. Adrian spanade in en blomkruka och kröp iväg. Men jag tror inte det var skönt att krypa i gräset av den undre bilden att döma ;)


Friidrott

I veckan har Linus gått på Friidrotts-kul mellan kl 10 och 15 varje dag. Mest för att prova på men även för att leka och träffa lite nya kompisar.

Detta är hans personrekord under veckan och jag tycker ändå det är rätt bra siffror för en nästan 7-åring som är typ 2 äpplen hög :)

 

 


Äntligen!!

Nu fungerar bloggappen igen efter en uppdatering. Inte en dag sent :) Idag ska jag och Jimmy Lyxa till det med gå på stan själva. Hur gör man det utan vagn? :-)


Premiärbadet.

 
ÄNTLIGEN har vi fått lite sommar. Så skönt att slippa regn, rusk och nordanvindar. Hörde på radion idag när de pratade om varför folk vill bo i Sverige när vi har så himla kort och opålitlig sommar. Jo, för att när vi väl har sommar så är den oftast så himla bra. Vintern har väl sina fördelar den också. När vi har riktigt vinter och inte snö och slask.
 
Idag har jag och Adrian premiärbadat i poolen här hemma. Jag var först och köpte en simring som han kan sitta i och flyta omkring och sen en sån här uv-dräkt som ska skydda lite mot solen. Idag var klockan visserligen nästan 19 när vi badade men för framtiden.
 
Vi hade 24 grader i vattnet. Adrian plaskade och tyckte det var jätteskönt, mamman kom inte i mer än stående. Haha.. Sån badkruka jag har blivit? Jag har sagt till ungarna är när det är 25 grader så kan jag bada. Jag får nog nästan höja till 30 grader :)  Men jag busade med Adrian i ringen i alla fall och så fick han "simma" lite och då var han mer vild än tam. Gissar på att Lillfisen kommer att vilja bada flera gånger.
 
 
Nöjd kille.
 
Nu går han mer och mer här hemma. Idag har det verkligen släppt och han har kommit på att han kan gå mellan saker själv om de står tillräckligt nära varandra. Han går några steg och kastar sig sista biten. Han har även gått, stannat och satt sig ner utan att ramla. Tror hans rekord är 8 steg. Duktig kille. Skitstolt blir han också! Ser så konstigt ut när han går för han är så himla liten än. Han är ju inte ens 10 månader och dessutom rättså liten/tanig för sin ålder så det ser jätteroligt ut när den lilla microfiguren kommer gåendes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0