Biobesök.

Ikväll ska jag och Jimmy ha lite egentid på tu man hand och det mina kära läsare är inget som hör till vanligheten. Mamma ringde igår och erbjöd sig att komma hit ikväll och vara barnvakt i några timmar och det är man ju bra dum om man tackar nej till. Så vi ska först gå och äta någonstans, sen gå på bio. A million ways to die in the west ska vi se.. Från skaparna av Ted, och den filmen var ju otroligt rolig så vi hoppas på att denna är det också. Trailern var rolig i alla fall. 
 
 
Var vi ska äta vet vi inte riktigt än men det löser sig på vägen.
 
Jag började min morgon med att prova min nya pulsklocka. Den jag fick i mors dagpresent lämnade vi tillbaka. Den gick inte att koppla ihop med datorn trots att vi försökte med olika så vi fick lämna tillbaka den och vi köpte en Garmin istället. Den var jag mer nöjd med redan innan jag provat den vilket jag gjorde i morse men jag var nog inte riktigt på springhumör tror jag för huvudet styrde hemåt redan efter 2 km och jag var helt slut. 7 km innan sommaren ju mitt nyårslöfte och mål. Midsommar. Det är inte långt kvar och jag är rädd att jag inte kommer klara det. Fast än har jag inte gett upp. Nu har jag varit ute varannan till var tredje dag sen vårruset och det gäller väl att hålla i det nu. Inte låta latmasken bita sig fast. Jag skulle vilja ha en springkompis. Någon som kan dra i mig när det blir jobbigt och tvärtom. Som jag kan dra i när denne blir trött. Det bör ju gärna vara någon som ligger på någorlunda samma nivå. Det är ont om såna springkompisar tyvärr. :)
 
Nu sover båda småbarnen. Bella ser man knappt röken av nuförtiden. Linus ser på tv och Jimmy har gamnacke på soffan, dvs sover. Jag ska ta en snabbdusch och sen dyka ner i min mattebok en stund. Den 9/6 ska jag skriva första provet bestämde vi igår. Det blir en spännande upplevelse. Blir intensivplugg nu fram tills dess. Sen fortsätter ju karusellen med nästa kapitel men det behöver jag inte fokusera på nu. Ett steg i taget.
 
 
 
 
 
 

Återigen helg.

Snart kliver vi på helgen igen. Gud vad fort tiden går. Om två veckor är det skolavslutning, sen jobbar Jimmy bara en vecka till innan han går på 5,5 veckas semester. Efter den är slut är det inte lång tid kvar till Ninnie ska skolas in på förskola och verkligheten med två heltidsarbetande föräldrar ska dra det här skeppet. Ångest deluxe!
 
Fast heltid kommer det egentligen inte att bli. Jag kommer att behöva ha arbetstidsförkortning fyra dagar på en fyra veckorsperiod och Jimmy likaså. Vi jobbar ju båda 4 veckors rullande schema varav en vecka var är kväll. Olika kvällsveckor vilket gör att det bara är 2 veckor av 4 som barnen behöver komma tidigt till förskolan. Det fungerar inte så bra att börja klockan 6 när förskolan öppnar 6.30. De dagar Jimmy kommer att ha arbetstidsförkortning så börjar jag dessutom redan 5.30 och tvärtom. När jag har arbetstidsförkortning börjar han 5.30  Även om vi skulle be dem öppna på jourtid så skulle vi i alla fall inte kunna börja klockan 6 när vi börjar de andra 2 dagveckorna. Tror de öppnar 6 eller 6.15 som tidigast på förskolan och så tidigt vill vi faktiskt inte lämna. Vill ju inte behöva väcka barnen mitt i natten. Nu är dej u morgonpigga men ändå. Så heltid minus 6 timmar i månaden blir det och det kan man väl kalla heltid kan jag tycka. Mest ångest har jag över att börja 5.30. Men även hur jag ska orka jobba till 22.50. Grämer mig även över hur Linus ska klara av att komma ut till taxin i tid på morgonen de veckor som han är här. Kommer vara en trött mamma innan jag kommer in i det igen.  Meen.. nu har vi hela sommaren kvar så dumt att börja oroa sig redan nu.
 
Nu sitter jag och väntar in Jimmy. Det är en sån här dag vi möts i dörren för att jag ska åka på matte. Snart har jag gjort klart första kapitlet. Provet på det borde jag ha gjort förra veckan för att följa min tidsplan men det ligger hos mig att säga till när jag vill göra det. Fy bubblan. Kommer aldrig klara det. Ska höra om det finns möjglighet nästa vecka men fredagen där är ju röd dag så den dagen försvinner ju tyvärr. Det ska bli så himla skönt när jag är klar med den här kursen. Oavsett om jag klarar den eller ej. Det känns som att så fort man får en lugn stund borde jag plugga men då är det ju även annat småfix som måste göras. Tex ta igen sig lite. Bara en sån sak som att kunna titta på tv en stund utan dåligt samvete för jag inte pluggar. Jo, jag vet. Hur ska det då bli om jag börjar plugga till sjuksköterska? Den dagen den sorgen. Då studerar jag i alla fall något som jag vill.
 
 
Ninnie börjar bli väldigt uppmärksam på vad hon har för kläder på sig. Häromdagen satte vi på en ny klänning. Vit med prickar i olika färger. Herregud vad stolt hon blev. Hon gick och sken som en sol och spända ut magen, klappade sig på den och verkade tycka att klänningen var jättefin. Idag så var hon så förtjust i Lille-Skutt på magen. "Dutt" sa hon. Så söt så jag smälter.
Ninne är verkligen Dagens eko. Gäller att hålla i tungan för hon pratar och härmar det mesta. Min lilla papegoja. Kan inte fatta att hon blivit så stor redan. Jag avslutar detta inlägg som jag började det. Tiden går så fort!
 
 

Kristi Himmelsfärd.

Hur många firar det? Varför är det ens en röd dag? Inte för att jag har något emot det men jag undrar. Det ger ju en extra ledig dag om man har ett sånt jobb där man inte jobbar röda dagar. Det har inte jag. På Ica finns det 3 röda dagar. Julafton, nyårsafton och midsommarafton. Alltid något. Jimmy har jobbat idag.

Adrian har kört skitsjuka på förmiddagen. Inge vidare trevligt. Avverkade 8 blöjor innan lunch. Åt som vanligt dock, somnade efter maten och sen inget mer på hela dagen. Han åt massa vindruvor igår. Jag undrar om hans mage kan vara känslig mot såna!? Det är nämligen inte första gången han får såhär efter han ätit vindruvor. Kan ju vara slumpen också.


Mysa i sängen ville han.
Jag vet, färgkombinationen i hans säng där är hemsk. Jag är inte färgblind men man tager vad man haver när resten ligger i tvättmaskinen.
Han har fått för sig att han ska sova med huvudet i fotändan. Började för någon månad sedan att han alltid vände sig efter vi sagt god natt. Nu lägger han sig direkt så och vägrar något annat. Det får han såklart men jag tycker ju det verkar omysigt.

Nu är det godnatt och såklart vaknade Ninnie precis.Varför utsätter man sig?

Dagens löprunda var i extrem motvind större delen av vägen.
Mina stortår på båda fötterna har domnat bort varje gång jag sprungit de 4-5 sista gångerna och så även idag. Så sjukt irriterande.
Jag var så slut sista kilometern så jag trodde jag skulle tuppa av men jag är stolt över mig själv att jag inte gav upp. Det tackar jag gamla punkbandet Asta Kask för. Körde nostalgitripp i lurarna. Åh vad jag vill vara 14 igen.
När jag kom hem fick jag kramp i BÅDA vaderna.
Detta var inte en av de bättre gångerna jag sprungit. Varför utsätter jag mig för detta? Jo det är väl nyttigt antar jag och det är skönt efteråt. Förutom att mina vader gör fruktansvärt ont. Men man får inte vara så känslig. :-)


Plötsligt händer det.

Jag har fram tills i år nog aldrig blivit firad direkt på mors dag. Det är egentligen inget jätteviktigt för mig heller om jag ska vara ärlig, men lite uppskattning och nån liten gest skadar ju aldrig.
 
I år vet jag inte vad som tog åt Jimmy. Nu tycker ju jag att det är barnen som ska "fira" sin mor men när de är så små som våra barn är så krävs det ju lite hjälp. De stora barnen var hos sina pappor så där blev det ju lite svårt.
 
Morgonen startade med sovmorgon och sen frukost på sängen. Bara där tyckte ju jag att jag fått nog. Som sagt, jag kräver inte så mycket. Jag fick även en bok som tanken var att jag skulle få ligga och läsa på förmiddagen men barnen ville inte riktigt låta mamma vara ifred.
 
Jordgubbar, Vindruvor, mackor, the och en bok.
Ninnie hade redan ätit frukost men det hindrade inte henne från att gama på min.
 
På eftermiddagen när barnen sov så åkte Jimmy iväg och skulle fixa något. Jag låg och solade och läste min bok. Hem kom han med blommor och då sa jag något i stil med att "Tack, har jag inte fått tillräckligt redan?" Men nej det hade jag inte för han hade varit och köpt en Puls och gps-klocka till mig. Inget jag direkt önskat mig men roligt ändå eftersom jag försöker komma igång med en mer rutinerad löpning. Jag mår bra av det även om det är bra jäkla tråkigt just när man springer. Efteråt känns det alltid himla bra.
 
 
Med denna slipper jag ta med mobilen för att veta hur mycket jag springer, vad jag har för hastighet. Jag kan även hålla koll på min puls osv. Allt är kopplat till Runtastic som är den app jag använder på telefonen Roligt tycker jag. Tyvärr måste jag ju ha med telefonen ändå för att springa utan musik går bara inte.

Jag brukar inte ens bli såhär firad på mina födelsedagar. Men roligt är det. Vem tycker inte om att få paket liksom? :)
 
Tack bästa familjen ♥♥
 
Såhär såg jag ut efter första testrundan. Jag som aldrig svettas så att jag blir blöt. Lite klibbig på sin höjd kom hem och var totalt dyngsvettig. Varmt som tusan ute och det var så jäkla jobbigt.
 
4,79 km på 29 minuter. Bättre vill jag! (Seriöst, hur stor näsa har jag?)
 
Jag och mamma har anmält oss till ännu ett lopp här i stan. Stadsloppet den 12/6. Vi ska springa 5 km. Man kan även välja att springa en mil. Den här gången hoppas jag att jag klarar 5 km under 30 minuter. Det kräver att jag håller igång nu fram tills dess. Ikväll ska jag ut. Inte alls sugen egentligen. Men skam den som ger sig.
 
 
 

Here we go again.

Måndag, tisdag och lite onsdag förra veckan hade jag huvudvärk. Sen några dagars ledigt från den och idag är den tillbaka med besked. Förstår ni hur less jag är? Det första jag sa till Jimmy när han kom hem från jobbet var att jag måste vila. Inte hjälpte det så ikväll har jag suttit på föräldrarmöte på Bellas blivande skola och varit rädd för att skallen skulle explodera.

Efter mötet kom jag hem till en arg make som var lite (mycket) oense med en granne om en skitgrej. Såklart var jag tvungen att gå ut och kolla vad det var frågan om. Ett missförstånd så det löste sig och alla är glada och nöjda. Om vi säger såhär. Jimmy är extremt tjurskallig av sig. Det vet alla som känner honom. Grannen är jävligt schyst men väldigt tjurskallig han med. Med Jimmy och han blir det krock ibland men sen löser det sig alltid. Dit jag ville komma var att huvudvärken blev inte bättre av att bli arg.

Det är så tröttsamt. Jag har inte tid med detta. Det tar så mycket tid och energi. Matten behöver jag inte ens försöka med för hjärnan fungerar inte.

I morgon ska jag träffa Linnéa för en lunch på stan. Det ser jag fram emot. Hoppas att jag slipper ta med mig min stalker då. Annars är det bara att göra som jag alltid gör. Bita ihop och se glad ut.
Svordomar!

Jag känner för att spotta, svära, slå och gråta lite på den här förbannade matten.

Jag betvivlar starkt att jag kommer att ha nytta av att kunna räkna ut var två olika grafers skärningspunkt i en funktion är när jag (om jag nu skulle komma så långt) arbetar som sjuksköterska. Ekvationer kan man kanske i sällsynta fall ha nytta av men att lösa ekvationsssystem med olika metoder betvivlar jag att man gör.

Svårt. Omöjligt. Tråkigt. Ointressant och helt enkelt bara skit!

Sa jag att jag avskyr matte!

Selfie.

Att ta en selfie är som att slicka på sitt kön, sa Robert Aschberg. Jag förstod inte hans argument ärligt talat.Jag tog en. Något jag ytterst sällan gör. Kände ingenting i könet. ;)

Tycker dock att det är lite jobbigt att visa mig själv på bild såhär.

God morgon. Jag har fått sova till 7:40!! Då vaknade Ninnie och Jimmy som redan var uppe med Adrian tog henne. Nu ligger jag i sängen och drar mig. Så skönt. Än sker mirakel.

Sömnlös i Skultuna.

Jag är så trött så ögonen står i kors. Tänk om man bara fick sova någon gång. Fy fan för detta.

Kom inte i säng i tid för jag räknade matte (försökte) och när jag bestämt mig för att lägga mig fick jag inte fram kaninen som var under soffan och vägrade komma fram. Vill inte gärna lämna honom utan uppsikt. Fick då lov att vänta in Jimmy så han kunde lyfta soffan. Vi fick efter mycket om och men fram kaninskrället som inte alls vill sitta i buren och jag kom i säng 23:30. Alldeles för sent när man är förälder till Ninnie.

Adrian vaknade 2 gånger av febern. Jimmy gick upp men jag låg vaken ändå. Varmt så det gick inte att andas och än mindre att ha täcke. Sova utan täcke är inte skönt.
Sen vaknade Ninnie strax efter 5. Gjorde allt i min makt för att försöka få henne att somna om men det var lönlöst. Före 6 är inte okej.
Nu har vi varit uppe i en timme. Jag ligger dock som ett kolli på soffan och det enda jag vill är att få sova. När Adrian vaknar kan man i alla fall slumra på soffan för han tycker om att sitta framför tvn och mysa men Ninnie vet inte vad mysa är.
Imorgon är det visst mors dag så gissa vem som förväntar sig sovmorgon.

Nu är det färdigspottat på Klagomuren för denna gång. Gud vad jag längtar tills barnen kan sitta själva och titta på tv när de vaknar på morgonen. Så att man åtminstone kan få ligga och vakna till i lugn och ro. Inte fullt ös från att man slår upp ögonen tills man äntligen får slå igen dem igen 16-17 timmar senare.

Fredagkväll.

Här har jag suttit och knåpat ihop ett långt inlägg. Sen läste jag igenom det och raderade det.
 
Barnen sover.
Adrian har feber. Inte konstigt att han varit gnällig idag.
Jag äter choklad och dricker Cola Zero. Jag har sprungit idag så det är jag värd.
Det är olidligt varmt i vårt hus och även om jag älskar att vi fått sommar, sol och värme så trubbas njutningen av lite när det blir olidligt inne. Det går inte att sova. Vi får flytta ner i Bellas rum kanske.
Nu ska jag plugga matte. Det går åt helvete med den där jäkla matten.
Jag skulle vilja gå på bio eller något med min man.
 
Det var en resumé.
 
Trevlig helg alla glada!
 
 
 
 

Stortvätt!

Adrian körde stortvätt av alla sina fordon idag. Vilket barn älskar inte att leka med vatten?Alla skulle med.Adrian var dyngsur själv också från topp till tå efter. Lite svalka i hettan.

Nu är det gnälligt till tusen. Tror tamejtusan han har feber. Eller så är han överhettad.


Mitt första lopp!

Igår var det då som sagt VårRuset och vet ni? Jag och mamma sprang hela vägen. Det gick jättebra. Det var en tung jäkla backe på slutet och där kände jag att det hade varit skönt att stanna men jag fortsatte på ren envishet . Jag visste att jag var inne på sista kilometern och att målet var nära. När jag sen passerade mållinjen så hade jag kunnat fortsätta en bit till.
 
Av misstag råkade vi missa när vår startgrupp drog iväg så vi hamnade bland alla som skulle gå. Det var folk överallt som gick så det var svårt att försöka komma ut ur klungan springandes. Men vi lyckades till slut. Tycker det var ofta väldigt trångt och man fick lov att sicksacka mellan folk eller nästan springa ut i ett dike för att komma förbi så tiden blev ju därefter. 34.38 och enligt min app var det inte riktigt 5 km heller, utan snarare 4,85. Skulle kanske tagit ut svängarna mer. :) Men det var jätteroligt och jag är otroligt stolt både över mig och mamma att vi klarade det. Roligt vart det också. Nästa år ska jag under 30. Det har jag sprungit på löpbandet hemma :)
 
Mamma fipplar igång RunKeeper. :)
 
Jag efteråt.
 
Nu är det bara drygt en månad kvar tills jag ska ha klarat mina 7 kilometer. Jag ska försöka mig på 6 imorgon . Wish me luck.! Själva springandet är inte så roligt kanske men när man tänjer på sina gränser och inser att man kan mer än man tror så känns det så jäkla roligt och skönt efteråt. För ett år sedan trodde jag aldrig i mitt liv att jag skulle klara av att springa 5 kilometer utan att stanna. Det mesta går, bara man vill!
 
Heja mig, heja oss, heja alla som försöker!
 
Förresten.. hur sjukt är det inte att det var en 12-åring som kom tvåa? Hon sprang på 19 minuter nånting om jag inte minns fel. Det är tamejtusan vansinnigt. :)
 
 

VårRuset.Ikväll ska det springas Vårrus. Vi får allt se hur mycket springa det blir. Blir nog snarare jogga med lite inslag av gång. Formen känns sisodär. Trött och fortfarande känningar av huvudvärk. Lagade hål hos tandläkaren imorse. Mer ont nu än vad jag hade innan, vilket jag förvisso inte hade alls. Litet sidospår, min tandläkare har grymt äcklig andedräkt. Höll på att kvälja flera gånger när han suckade över mitt ansikte. Borde man inte tänka på sånt som tandläkare?

Vädret? Ja det är underbart men kanske lite väl varmt att springa i för min smak. Mina största problem just nu är:
1. Vart parkerar vi? 6000 personer ungefär räknar de med, på ett ställe utan parkering i närheten. Bor man som jag utanför stan är det en fördel att ta bilen. Vi får se.
2. En vattenflaska vore ju trevligt att ha med men vem orkar springa med e. sån? Jaja. Det ordnar sig.

Våra Rhododendron som vi planterade förra året blommar just nu. Väldigt fina måste jag säga.
Nu ska jag förbereda lite för middag. Lär nog fixa välling o grejs så min pappa eventuellt kanske klarar av att lägga barnen när jag är iväg. Jimmy jobbar ju och mamma springer med mig. Blir spännande att komma hem sen :)
Farmor och farfars gungstol.

När vi flyttade hit för snart 3 år sen så fick jag ta över min farmor och farfars gamla gungstol som de inte ansåg sig ha plats för längre när det skulle parkeras rullatorer i vardagsrummet. Tyvärr luktade den så illa att den inte gick att ha inne. De röker/rökte (farfar är ju död nu) inne så den stank rättare sagt. Vidrigt med röklukt. Den har sedan dess bott på vår inglasade altan och tanken är att jag ska måla om den. Nu har den blivit solblekt och tärd och tyvärr har en spjäla gått av i ryggstödet. Farfar skulle vända sig i graven om han såg den. Den stinker i alla inte längre.

Funderar på hur jag ska göra. Jag är kass på sånt här. Skulle vilja ha den vit med kanske lite gulddetaljer. Lite sliten look men hur sjutton gör man och hur gör man med den trasiga spjälan?Sen nästa problem. Vi har ingen plats för den. Speciellt inte sen vi inredde vardagsrummet med en kaninbur. Inte så vackert men det bor en gullig kille i den.

Jag känner dock att jag måste göra något med den snart. Gungstolen alltså. Den har ju ändå ett speciellt värde. Jag vet inte hur många gånger farfar berättat om när de körde hem den på taket på bilen för många många år sedan.

Nu är det 1,5 år sedan han dog. Tiden går snabbt.


Nu så.

Sådärja. Några timmar senare känns det bättre. Huvudvärken har släppt på något mirakulöst vis. Det sker väldigt sällan när den är så intensiv att den faktiskt bara försvinner på några timmar. Kan ofta gå i flera dagar med extremt ont i huvudet.

På eftermiddagen idag gick vi en sväng till affären. När jag klätt på barnen och satt dem i vagnen insåg jag att regnet vräkte ner. Hämtade ett paraply och sen försökte jag sätta på regnskydd på vagnen. Tänkte att ut ska vi om det så tar död på mig på kuppen. Adrian blev väldigt glad när han såg paraplyt men mindre glad när jag försökte berätta att det ska mamma ha. Djävulen intog hans kropp och han vrålade och skrek som en besatt. Med en hjärnblödning på ingång fick pojken hålla i paraplyt, skyddad i vagnen under regnskyddet medans jag fick gå utan skydd alls och bli dränkt av regnet. Som tur var så var det varmt ute. Folk stirrade. :)


Snyggt!

Hittade syndigt goda jordgubbar på affären. En rejäl ask för endast 20 kr. Jag tänkte att jag skulle äta dem när barnen somnat men fick lite dåligt samvete så jag gjorde i ordning och ställde på bordet efter vi ätit middag. Herregud, barnen blev som djur. Adrian fullkomligt tröck in i munnen och Ninnie hoppade, studsade o skrek så fort hennes gubbe var slut. För att få en chans att få några gubbar själv var det bara att trycka in lika ivrigt i min egen mun. Man blir som man umgås. Jag skojar inte när jag säger att vi ätit upp hela asken, skulle tro det var en liter, på max 3-4 minuter. Sen var det slut på det roliga. Tur att inte Jimmy var hemma. Han äter så långsamt. Han hade inte hunnit få många.
Mm dott mamma!

Alla 4 barnen i detta hushåll älskar frukt. Det är inte billigt tyvärr. Vi storhandlade en gång innan de stora barnen kom förra veckan. Massa frukt. Sen kompletteringshandlade vi mjölk och frukt 2 gånger till. En gigantisk kyl vore något. Bara mjölk gjorde vi nog av med 12 liter förra veckan. 4,5 liter yoghurt och 2 liter fil. Jag fasar för när Adrian och Ninnie börjar äta mer vuxna portioner. Sist vi gjorde pannkakor gjorde vi 3 satser. Adrian äter 3-4 st. Ninnie 2. Linus 4, minst. Som sagt. Tänk när Bella är 18, Linus 16, Adrian 10 och Ninnie 8,5. Det matkontot när inte vara att leka med. :)

Nu ska jag sova. God natt.Negativa mamman - Gnällvarning!

Varning för gnälligt inlägg.
 
Kan någon vrida fram klockan ett par timmar så att jag kan få lägga mina barn och sen gå ut och kasta mig framför första bästa bil? Göra slut på lidandet.. Jo, jag är lite sarkastiskt ironisk just nu.
 
Jimmy jobbar kväll.
 
Huvudet sprängs. Är så less på denna huvudvärk jag lider av flera gånger i veckan. Idag är den hemsk. Känns på riktigt som att huvudet ska explodera. Ont ner i hela armen, nacken och skuldran. Men bara att bita ihop när jag är själv med barnen. Inget jag gör hjälper ju så detta är väl något jag får leva med.
 
Barnen är dryga. Så jävla dryga för att uttrycka mig mer riktigt. Adrian är så tålamodsprövande. Jag skrev ju häromdagen om hur intensiv han är. Hela helgen har han varit så. Jag och Jimmy håller båda två på att få ett nervsammanbrott. Lyssnar inte alls på vad vi säger och trotsar så att jag håller på att tappa förståndet. Det är verkligen att testa gränser och reaktioner mest hela tiden nu. Inte för att det spelar någon roll hur vi reagerar för han bryr sig inte om vi blir arga. Heller inte om vi lugnt och bestämt säger att något inte är okej. Ibland rinner bägaren över och den bägaren är rätt full hela tiden just nu kan jag tala om. Känner mig som världens sämsta förälder.
 
Ninnie hon kan hon också. Så som Adrian gör, gör även Ninnie. Som att tex löpträna i soffan just i detta nu. Undrar vem som ramlar ner och får hjärnskakning först? Undrar hur många gånger om dagen vi plockar ner dem och säger att de inte får. Hjälper det? Nej, det är som att prata med en vägg. Ninnie är även otroligt gnällig hela tiden. Hennes grej just nu är att hänga i mina byxor och gnälla om att hon vill upp. Väldigt lätt att till exempel laga mat då. 
 
Jo. Mina små ögonstenar är då världens bästa preventivmedel just nu och då främst Adrian. Han får mig att vilja leva i avhållsamhet, celibat,  göra en sterilisering, sätta på Jimmy trippla kondomer trots avhållsamheten, använda pessar, p-spruta, spriral samtidigt. Visstja.. jag får inte glömma p-piller.
 
Imorgon är en ny dag. Helst utan huvudvärk, lite mer tålamod och lite mindre jobbiga barn.
 
Over and out.

Äntligen sommar!

Äntligen har det slagit om och blivit sommar. Härligt.

Barnen har varit så otroligt griniga och tjuriga idag. Vi slog upp lite vatten och de var glada i 5 minuter. Kom på att det var nog inte vårt smartaste drag heller med tanke på att bådas näsor rinner värre än ett vattenfall. Förkylda små stackare.
Måste inhandla en uv-dräkt till Adrian. Ninnie har ärvt hans gamla. 3 av 4 barn behöver sommarskor/sandaler. Billigt! Trots att jag smorde in dem båda noga idag så har Adrian jätterosiga kinder. Stark sol. Tur att en annan har grunden kvar från Egypten även om det mesta bleknat nu.

Nackdelen med denna värme är att vi får olidligt varmt inne. Alla fönster som syns på bilderna är våra sovrum. Vårt längst till vänster, Adrians i mitten och Ninnies längst till höger, sen vardagsrummet bakom altanen. Solen ligger på och steker från 12 ungefär och sen precis hela dagen och kvällen. Stackars Ninnie får varmast. Hon har bara en svart rullgardin som alstrar värme när den är nerdragen. Vi andra har både persienner och rullgardin. Det håller ute värmen lite. Måste komma på en lösning med tanke på att hon somnar innan solen gått ner så det går inte att öppna och hinna få in lite luft heller. Går knappt att andas därinne.

Men jag klagar inte. Underbart med sommar!


Låt mig presentera..

Alfons.
Såå söt liten kaninbebis.

Trots den ganska livliga familjen vi är verkar han vara lugn. En kille med skinn på nosen. Väldigt bra.
Idag sitter han mest och bekantar sig med sin nya bur. Jag har såklart myst med honom i knät en stund och då somnade han nästan. Jimmy fick ta ett sniff i nacken; Mmmm, var reaktionen. Luktar så gott.

Ingen hundvalp men en väldigt gullig kanin. Det får duga. Haha.
Vad går hon på?

Kan någon vänlig själ förklara för mig vad min dotter går på för uppåttjack?! Vad det än är vill jag ha lite av det.

Igår kammade hon hem 20 minuters sömn under dagen. Vaknade 5 på morgonen, somnade i bilen när vi var iväg men vaknade ganska snabbt pga en hemsk hosta hon har. Annars är inga problem att ha henne sovandes i vagnen. Hon somnade såklart väldigt tidigt igår- 18:30 och 2 inatt vaknade hon av hostan från helvetet. I 2-2,5 timme snöt jag, gav nässpray, ventoline, la huvudet högt men när hostan väl lugnade sig skulle hon inte sova. Jimmy sov vidare helt omedveten om att Ninnie hostade var tionde sekund. Hur lyckas man med det?
När hon äntligen fick ro sov vi till 5. Sen var det morgon tyckte tösen. 5 liksom! Vad hade vi skrapat ihop. Max 45 minuter. Jag var totally dead. Jimmy sov vidare men Ninnie bestämde sig för att hon skulle till pappa så han fick vakna minsann. Dags för skiftbyte. Jimmy är ledig denna vecka. Vid sex gick de upp o jag sov vidare till halv 8. Gudomligt skönt. Men trött är jag så det svider i ögonen. Ninnie röjer med snorig näsa o en dryg hosta. Pigg är hon dock. Som sagt. Ge mig lite av det hon går på. Jag skulle kunna uträtta underverk med den energin.Nu ska vi åka och köpa kanintillbehören. Sen tänker jag hämta lilla Ninen på em.

Imponerad tjej.

Ninnie var så söt när vi kom in på Arken Zoo idag. Hon blev helt salig över ett akvarium med stora fina orangea fiskar i. 'Dää.. titta' sa hon högt och sen ett försök till att härma ordet fiskar men som lät obegripligt.Stora tjejen!


Ett husdjur.

Jag har under en längre tid gått och suktat efter att skaffa hund. Det är jag dock förnuftig nog att inse att det går inte i vår familj. Snart jobbar vi båda heltid och en hund kan inte vara ensam så många timmar varje dag. Hunddagis är dyrt och dagmatte är inte direkt pålitligt. Sen kräver en hund väldigt mycket tid och engagemang också vilket jag inser att jag inte har med 4 barn. Så en hund får jag skaffa när jag blir pensionär.. typ.  
 
Så nu har jag på senare tid gått och funderat på vad man skulle kunna ha istället. Katter har vi ju haft som vi fick lov att omplacera. När vi flyttade hit så fick de börja att gå ute. Det gick tyvärr inte. De gjorde båda sina behov endast ute, främst under ena grannens altan - inte så poppis vilket jag förstår till 100%. Tycker själv att det är vidrigt med katter som kissar och bajsar i barns sandlådor etc etc.
Den ena katten hade som specialité att hoppa upp på grannarnas bilar också och sedan glida ner längs sidan på dem med sina klor ute. När en annan granne kom och ringde på dörren och berättade vad Elliot gjort på hans spritt nya bil var det inte bara lite pinsamt  Vi försökte att ha dem inne men det gick inte. För det första var de snabba som blixten så fort vi ens närmade oss ytterdörren. Alltid var det någon som lyckades smita när vi använde någon av dörrarna.  Elliot blev djupt olycklig och sket inne tamejfan överallt. Jamade och skrek hela dagarna. Honom lyckades vi omplacera så han fick flytta ut till en hästgård där han skulle få vara ute hur mycket han ville. Jaga råttor och möss.
Den andra katten, Nova bestämde vi oss för att försöka ha kvar men det gick inte där heller. Samma sak där. Hon drog som en jäkla avlöning så fort man öppnade dörren. Att försöka ta sig in med barnvagn utan att hon smet var omöjligt. En gång kom hon inte tillbaka och var borta i flera dagar. Det visade sig att hon råkat bli instängd i grannens hus när han varit bortrest. Haft sönder vaser och grejer i hans fönster. Så jäkla pinsamt. Ännu större anledning till att hon inte kunde gå ute när hon gick in till folk som hade öppet. Henne lyckades vi också omplacera. Inte utan att vi tänkte till både en och två och tre gånger men det blev bäst så.  Pga detta har det känts lite tabu att skaffa ett nytt djur. Tycker inte att man skaffar ett djur med inställningen att man omplacerar om det blir lite jobbigt eller när man tröttnar.
 
Men nu har jag i alla fall gått och funderat på att jag vill ha en kanin. Hade en när jag var tonåring och han var supermysig. Sprang lös i lägenheten jämt och juckade på allt han såg. Han var mer som en hund eller katt än som en kanin. Kaniner ska inte sitta instängda i bur i hela sitt liv tycker jag.
Igår la jag fram till Jimmy att jag vill ha en kanin. Han var inte svårövertalad så idag åkte vi och skulle bara kika. Alla vet väl hur det går när man bara ska kika på ett djur. Jag förälskade mig i en 9 veckors liten svart dvärgvädurskille som ska flytta hem till oss på fredag (eller kanske imorgon om jag hinner). Nu måste vi bara skaffa oss en bur och alla tillbehör som behövs. Jag längtar nog lika mycket som barnen. Linus är eld och lågor. Många viljor om vad den lilla kraken ska heta. Jag, Linus och Jimmy tycker att den ska heta Oden, men det vägrade Bella så nu lutar det åt att det blir en liten Alfons. Jag hade Gunnar, Åke och Nisse som förslag också men fick inte medhåll på något. Jag gillar "fula" namn på djuren jag, men Alfons är ju rätt sött måste jag säga. Gillar inte puttinutt namn som Snuffis och sånt där larv. Men det är ju jag det.
 
Förresten, en kanin som legat och sovit i sitt hö luktar gudomligt gott. Borra in näsan i nacken mellan skuldrorna på en liten kanin är så mysigt. :)

Ögonen blöder och Sector Alarm

Jag räknar matte så ögonen blöder och hjärnan brinner känns det som. Just nu har jag lyckats komma förbi det omöjliga, som jag faktiskt fortfarande inte riktigt tycker att jag greppar. Kommit till ett nytt avsnitt och det är både roligare och lättare men fortfarande svårt. Jag kommer aldrig klara ett prov. Om exakt en vecka idag är det tänkt att det ska ske.. Yeah right! 8 av 10 tal gör jag fel på först och lyckas lösa med hjälp av min app på telefonen eller med hjälp av facit. När jag väl insett att jag gjort men inte hittar var. Vissa uträkningar tar ju en hel a4 sida i mitt kollegieblock så att hitta exakt var jag gjort fel är inte alltid så lätt. Jag slarvar så mycket. Hur noga jag än läser och går igenom mina uträkningar så är jag specialist på att missa tex att -2*-2 blir 4 och inte -4 osv. Byta tecken. Vet inte hur många gånger jag klappat ihop boken, dragit en svordomsramsa och velat kasta ut skiten genom fönstret. Men men.. Bara att kämpa på. Ingen gör det åt mig.
 
Igår hade vi Sector Alarm här och installerade larm med fria väktarutryckningar,  och brandskydd åt oss. Känns bra. Nu var det inte främst för inbrottslarmet vi ville ha det utan mer brandskyddet. Börjar det brinna här nu så har vi två rökdetektorer och två kameror med rörelsesensorer, en på varje våning. När rökdetektorn går igång så startas kameran och det går direkt till Sector Alarm. Även om den känner av en plötslig temperaturhöjning/sänkning. Ser de då att det brinner i kameran så skickar de räddningstjänst direkt. Jättebra om vi inte är hemma. Ja, sen blir det självklart ett jäkla liv här hemma så om vi ligger och sover så lär vi mest troligt vakna. Våra gamla brandvarnare får också sitta kvar. Förhoppningsvis är det något som aldrig behöver användas.
När vi inte är hemma så kan vi larma på hela huset med rörelsesensorerna invändigt och magnetkontakter i dörrarna. Är vi hemma så kan vi larma på bara dörrarna vilket kan kännas tryggt ibland när Jimmy jobbar kväll när jag får för mig att det står en mördare utanför och tittar på mig. Vilket faktiskt är ganska ofta.. Haha. Överfallslarm finns också. Men som sagt. Mest pga brandskyddet tog vi det. Känns tex ibland väldigt olustigt att Bella och Linus ligger och sover på nedervåningen med stängd dörr (för att inte småbarnen ska kunna ramla ner) om deras brandvarnare skulle gå igång. Fasen vet om vi skulle vakna här uppe. Egentligen borde vi nog ha haft såna optiska brandvarnare som "pratar" med varandra. De här som installerades nu gör det så går en igång så vrålar båda med ett ljud som inte går att sova vidare i.
Nu har jag gjort värsta reklamen för Sektor Alarm här :D
 
Sector Alarm, alltid nån hemmaaaa!!
 
I eftermiddag ska jag på Utvecklingssamtal med Bella. Lite nervöst. Min kära dotter börjar bli stor och gör lite små revolter då och då. Börjar få lite attityd kan man säga. I höst blir det ny skola. Den hon går i nu går bara upp till och med åk 4. Nästa blir åk 5-9. Är rädd att den där attityden inte kommer att bli mindre då..
 
 
 

Dagen efter kvällen före..

Igår fyllde min kära far 57 år så jag och småbarnen var där på eftermiddagen och kalasade lite. Jimmy kom dit när han slutade jobba för att kalasa lite han också. Sen tog han med sig barnen hem medan jag stannade kvar för att jag och mina bröder skulle festa till det lite. Åka lite Chevrolet, vi var och tittade på någon bilträff med bara typ 18-åriga 740-raggare. Det var en trevlig kväll ändå. Det är tur att jag inte är pryd av mig för mina bröder och deras kompisar är inte riktigt rumsrena. Haha.
Jag drack inte mycket men jag blev rätt onykter. Skrattig. Varvade faktiskt mina cider med vatten till och med. Det har känts ganska bra idag. Har haft huvudvärk som gått över och är nåt så sjukt trött nu. Jag är inte purung längre. Det var ett halvår sedan jag festade sist och det dröjer säkerligen ett halvår till nästa gång.
 
Idag är mina barn riktigt fruktansvärt jobbiga. Jimmy har åkt för att jobba kväll och Adrian kör tålamodstest gånger hundra. Ett exempel. Jag satt på toaletten, med öppen dörr såklart. Hör hur ungen lyckas fippla upp altandörren och springer ut. Det var bara att snabbtorka sig och springa efter. Då hann jag i farten inte med att stänga dörren in till badrummet. När jag lyft in honom från altanen springer han raka vägen in på toaletten och i handen hade han en leksakskopp som han fyllt upp med vatten. Jag lyfter ut honom ur badrummet och han kastar allt vatten på golvet. Hjärnblödningen är nära, och Ninnie tycker såklart det är väldigt spännande med vatten på golvet. Jag erkänner. Jag skällde kanske lite väl högt på honom då. Under tiden jag torkar upp detta så springer han ut i vardagsrummet för att hoppa fram och tillbaka i soffan som om det vore en jäkla studsmatta. Inte tillåtet i vårt hushåll men det ger Adrian blanka fan i. Det är detta tempo han kör idag. GIV MIG STYRKA!!
Ninnie hon kan hon också. Hon vägrade för det första att sova efter lunch vilket hon verkligen behöver. Hon sover oftast mellan 2 och 3 timmar. Allt under 1,5 är på tok för lite. När jag väl fått henne att somna så vaknade hon efter 45 minuter och vrålade som en besatt. Fortfarande jättetrött men sova det skulle hon inte. Jag provade allt men det enda som föll henne i smaken var att agera brandlarm. GIV MIG ÄNNU MER STYRKA! Efter en dryg timme slutade hon nu leker äntligen terroristerna lugnt med varandra en stund. Mamma passar på att blogga. Jag är så trött. Gamla tanter ska inte hålla på att dricka alkohol. Speciellt inte om det inte erbjuds en heldag i soffa/säng framför en bra film dagen efter. Ungdomens tid äro förbi!
 
Idag är en sån dag som jag önskar att den bara ville ta slut. Det positiva är att de kommer förhoppningsvis somna tidigt båda två. Adrian har också sovit alldeles för lite. De stackars barnen borde få gå ut men regnet vräker ner. Nej, jag vet. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Jag har bara dåliga kläder.
 
 
 
 
 

Orka!!

Jag har tjatat så många gånger om mina morgonpigga ungar men jag kan bli galen alltså.
I förrgår så vaknade Ninnie klockan 3. Pigg!! Jag lyckades få henne att ligga kvar till klockan sex men jag tror inte vi mer än slumrade till någon gång. Mitt humör var inte på topp då kan jag lova.
Igår vaknade ungen 5 och idag vaknade hon 4.45. Adrian strax därefter - klockan 5. Hur orkar de? Spelar ingen roll om de lägger sig sent heller. 2 vakna ungar klockan 5 på morgonen och en dötrött mamma är ingen bra kombo. Ninnie låg och ropade "pappa... PAPPA" och Jimmy hade redan åkt till jobbet. Den (ursäkta mig) jävla idioten börjar 6, ibland 5.30 men ändå går han upp klockan 4. Åker hemifrån strax efter 5. Det tar max 20 minuter att åka till jobbet den tiden på morgonen. Ingen trafik. "Det är så skönt att sitta på jobbet i lugn och ro innan jag börjar" Det är bra mycket skönare att sova kan jag tala om. Jag fasar för i höst när jag också ska börja jobba så tidigt fast jag är väl redan inne i det med tanke på Adrian och Ninnies vanor.
 
 

Igår var vi vakna till nästan 22 och jag hade panik för att det var för sent. Känns inte som att man har mycket till liv kvällstid för att orka med att vakna långt före tuppen.
Nu är klockan snart halv elva. Båda är trötta och griniga. Ninnie har flera gånger sagt "Hova" och pekat på sin säng men när jag stoppar ner henne blir det yla av. Lika bäst det, att de sover efter lunch.
 
Det är så roligt med Ninnie. Vilken skillnad mot Adrian som just nu börjat prata meningar. Ninnie är 1 år och 2 månader och pratar massor. Inga meningar såklart men hon kan massor med ord. Alla orden är ju inte rena ord men så man förstår vad hon säger. Mlamla tex som betyder ramla. Botta - borta. Hova - Sova. Uscha - Duscha. Nana - banan, eller all frukt egentligen. Med mera, med mera. Favoriten är Titoooot - tittut.  De kommer säkert att prata rent samtidigt. Jag har många gånger hört att är de tidiga motoriskt så kommer talet senare och tvärtom. Det stämmer verkligen in på mina barn.
En sak jag däremot tänkt på med Adrian är att han oftast pratar om sig själv som MEJ eller JAG. Brukar inte barn i den åldern prata om sig själva i tredjeperson? Eller hoppade han helt enkelt över den fasen kanske?
 
Nu ska jag skramla ihop något ätbart och sen förhoppningsvis hinna göra mig iordning lite när de somnat för 12.30 är Jimmy hemma och då möts vi i dörren för min matte börjar kl 13.
 
Ciao ciao!!
 
 

Nackspärr.. typ.

Jag har dragit på mig någon nackspärr av något slag. Gör väldigt ont på ena sidan av nacken/halsen och nästan så det strålar längs hela käklinjen. När jag försöker stretcha så hugger det till i muskeln som sitter innanför skuldran. Mindre behagligt vill jag lova. Har stora problem att vrida huvudet åt vänster. Sitter just nu här med en stekhet vetekudde runt halsen och det är väldigt skönt. Detta är ingen åkomma jag drabbats av förut vad jag kan minnas så jag vet inte om det är nackspärr eller bara någon muskel som bråkar. Skitsamma var det väl också för ont gör det i vilket fall.
 
På radion idag sa de att nästa vecka kommer den riktiga sommarvärmen. Jag blev jätteglad men när jag kollar både SMHI och Accuweather på telefonen så ser det inte ut som att det ska vara någon värme direkt. Det är ganska onödigt att gnälla om vädret för man kan ändå inte påverka. Det blir liksom som Moder Jord tycker ändå i slutändan men det är så fruktansvärt läbbigt väder ute nu. Inte nog med att det regnar i princip hela tiden. Det är kallt också. Inget jag jättegärna vistas utomhus i. Adrian riktigt älskar ju att vara ute och vi har fått en till unge som älskar att vara ute. Ninnie. Hon går fram till skohyllan, tar sina skor och antingen slänger dem på fötterna - inte så effektivt, eller sträcker dem mot oss. Sätt på mig skorna mamma så går vi ut, tror jag bestämt det betyder. Men som sagt, inget mysigt uteväder. Speciellt inte för henne som fortfarande har lite halvdålig balans i skor och ytterkläder.
 
Vår skrotfia.
 
Nu ska jag snart se Lyxfällan. Ett riktigt skitprogram som jag inte kan låta bli att tycka att det är bra. Man häpnas över hur en del människor lyckas trassla in sig i sin ekonomi. Jag har inget jobb men jag konsumerar ändå som om jag vore höginkomsttagare. Den ekvationen kan till och med jag lösa.
 
Apropå ekvation. Imorgon är det matte i skolan igen. Har lyckats ta mig vidare nu och idag har det faktiskt gått rätt bra. Fortfarande en del som jag bara har så jäkla svårt för att fatta.  Borde egentligen sitta och räkna nu men jag vet att jag avslutade med ett tal jag körde fast på så då är det så motigt att ta upp boken och fortsätta. Sen vet jag att jag ska börja med en ny grej och som heller inte fattar.. än. Jag har väldigt svårt att tro att jag ska klara av att skriva godkänt på ett prov om drygt 2 veckor. Fortfarande drygt 30 sidor jag inte tagit mig igenom och de jag faktiskt tagit mig igenom har jag inte riktigt grepp om heller. Om jag någon gång lyckas utbilda mig till Sjuksköterska så betvivlar jag starkt att jag någonsin kommer att använda grafer och funktioner i mitt arbete. Men det är bara gilla läget och kämpa på. Nu är det som det är att jag måste ha den här kursen för att ha behörighet till utbildningen.
 
 
 
 
 

Kallt, rått och blött.

Jäkla skitväder vi fått. Det är så kallt och rått ute så jag har gått med konstant iskalla tår idag. Jag blir alltid kall om tårna och skinkorna när jag fryser.

Längtar tillbaka till detta.Nu vill vi ha vår och sommar igen. Helst redan imorgon men det är bara att glömma. Den kommer när den kommer. Om den kommer. Man vet aldrig med Sverige.

Imorgon bitti ska jag till tandplågaren. Usch. Alltid lika nervöst och inte gillar jag min tandläkare heller. Som tur är så är det inte så ofta jag behöver gå dit.

Nu: God natt!


Tystnaden säger allt.

Igår mutade jag min exman tillika Linus pappa till att komma hit idag och käka middag och sen hjälpa mig lite med matten. Han har en sån mattehjärna jag önskar att jag hade.Sagt och gjort. Han och Linus kom. Nu har vi nött i en timme. Blev jag minsta lilla klokare? Tveksamt.

Jag: Tycker du att jag är hjärndöd?
Dennis: ... (tystnad) eh... nej då.
Jag: Haha. Den tystnaden sa allt.
Dennis: Ja, jag var tyst lite för länge va?!.

Ja, hjärndöd. Jag säger ju det.
När lugnet lägger sig.

När båda småbarnen sover, de stora är i skolan och Jimmy jobbar så blir livet plötsligt väldigt lugnt och skönt för en kort stund. Ska man då passa på att njuta en stund eller ska man ta tag i alla måsten som hänger över en?
 
Jag borde städa köket efter att Adrian ätit lunch. Han tyckte att spagettin skulle ligga under bordet och mjölken skulle hällas på bordet. Ninnie somnade innan lunch så när hon vaknar vilket borde vara vilken sekund som helst så ska hon äta och då är det bara att börja om med kökssanering efteråt. Jag har givetvis torkat upp mjölken och sanerat hans plats i alla fall. Lycka är när vi slipper sanera kök i 30 minuter efter vi ätit. Det känns som det är fler ställen under bordet och deras stolar som de prickat med mat än som faktiskt är rena.
 
Jag borde hänga tvätt, men jag orkar inte.
 
Jag borde öppna matteboken, men det tar emot. Speciellt när jag misstänker att prinsessan vaknar anytime.
 
Jag borde duscha och göra mig anständig för när Jimmy slutar klockan 15 måste jag med två barn stå och vänta utanför hans jobb för att sedan snabbt ta hans bil därifrån till Linus skola på utvecklingssamtal som egentligen börjar klockan 15.15. Det hinner jag inte för det tar minst 20-25 minuter att åka till andra sidan stan så jag hoppas hans pappa kan gå tidigare så att åtminstone någon av oss kommer i tid.
 
Såhär fint hittade jag mina barn i soffan imorse. De satt alla i soffan och "hjälptes åt" att spela Flappy Bird på Bellas telefon.
 
Mjaa... det är väl lika bra att börja beta av listan av måsten kanske.
 
 
 
 

Nöjd och lite besviken.

Nu har jag fått provresultatet definitivt. 0.80 blev det av max 2.0.Jag är både nöjd och samtidigt lite besviken.

Missnöjd för att 74 av 160 rätt som jag hade är 0,93% om man räknar rakt av men nu ska det ju in i massa normeringstabeller och grejs. Missnöjd för att enl förra årets normeringar hade jag fått 0,85. Nu hamnade det bara på 0.80 efter att alla normeringar gjorts med årets alla deltagare.

Men tänker jag efter ska jag vara väldigt nöjd. Jag chansade på störren delen av alla matteuppgifter och lyckades pricka in en hel del rätt. Jag gick ifrån provet med en känsla av att 0.4 skulle jag vara imponerad om jag fick.
Enligt vad jag googlat mig till ligger antagningspoängen till Sjuksköterskeprogrammet lågt. Någonstans mellan 0.6 och 0.8 så med lite tur räcker det till. Tanken är ju att jag ska till nästa vår och då är det oftast färre som söker.
Så ja, jag får väl vara nöjd med mina 0.8. Planen är ju att skriva i höst igen. De flesta får bättre resultat andra gången. Mitt största hinder just nu är ju dock den förbannade matten men det tänker jag inte tjata om idag igen.

Imorgon smäller det.

Imorgon är dagen då man får besked om resultatet på högskoleprovet. Jag har ju redan räknat ut enligt mitt svarspapper hur jag ligger till men det känns inte definitivt förrän jag har det svart på vitt. Dessutom, vad ska jag med det provresultatet till kan jag ju undra. Kommer ändå ingenstans utan matten och den är ju stört omöjlig. Ångest ger den mig.
 
Men om man tänker såhär.. Av alla sjuksköterskor som finns i Sverige så måste det väl finnas ett antal som är sämre på matte än vad jag är? Kan de klara det så borde väl jag kunna det? Fast alla har väl inte fått lov att gå kursen som jag gör. Har tyvärr inte försökt nåt mer sen i fredags heller. Det är så svårt att sätta mig och ta tag i det när jag vet att jag kört fast.
 
Den här helgen har sprungit fram. Söndag kväll redan. 3 av 4 barn sover och jag ska väl snart göra detsamma. Kanske att högskoleprovsresultatet imorgon får mig att få mer motivation. Det verkar ju faktiskt som att resultatet kan räcka till, till att söka Sjuksköterskeprogrammet med lite tur. Men då krävs ju ett G  i matten också.
Fr
Suck suck suck.. Giv mig styrka!

Inte helt ur form.

Sakta gick det men jag sprang hela och hade orkat mer men att springa (mer jogga) förbi mitt hus och ta en sväng till hade jag inte karaktär till. 1,7 km kvar till målet. Nöjd.

Lördagen.

Lördagen har varit väldigt lång. Den sistfödda tyckte att 05:00 var en bra tid att vakna. Då hade hon kissat igenom så jag kan ju förstå att hon vaknade. Skulle betala dyrt för en blöja som inte läckte var och varannan natt. Att hon sen vägrade att somna om var ju däremot dumt då hon var så trött så trött. Men man kan ju missa något när man sover. Jag skulle verkligen uppskatta att få sova i alla fall till 6 imorgon.
 
 Ikväll är jag gräsänka med alla 4 barnen. Jimmy är ute med sin grupp på jobbet. Det är han värd. Inte ofta han är ute på galej direkt. Hoppas dock han kommer hem i skapligt skick. Orkar inte med en full karl som ska ligga och snarka och stinka bredvid mig i sängen. Då får han hellre sova på soffan. Han har en väldig förmåga att snarka när han är onykter. Men jag ska inte gnälla. Det händer typ 2 gånger om året.. max.
 
Mitt nyårslöfte om att orka springa 7 km innan sommaren känns väldigt väldigt avlägset. Jag är så omotiverad just nu och småätandet slår i taket. Alltså den där latmasken är en riktigt slug jäkel. Den biter sig fast riktigt hårt när jag väl låter den. Måste verkligen ta tag i detta. Idag har nämligen mamma bokat varsin plats åt oss i Vårruset. Det är visserligen "bara" 5 km men det vore ju trevligt om jag orkade springa det. Sprang för första gången på en månad idag. Det gick inte så bra. Nya tag imorgon tror jag bestämt. Först blev jag förkyld, sen åkte vi till Egypten och där gjorde jag illa foten. Missade ett trappsteg. Det kände jag av länge. Sen när vi kom hem så blev ju alla magsjuka. Ja, jag åkte dit. Men nu är de slut på bortförklaringar. Bara köra.
 
Nehe.. nu hoppas jag snart på att få gå och sova. Så fort Gladiatorerna är slut. Jag blir väldigt kvällstrött när jag har morgonpigga barn. Bella har en kompis som ska sova här. Tredje gången denna vecka. Men de märks knappt av. Hon har ju sitt rum i källaren.
 
Tack och god natt.
 
 
 
 

Ge upp.

Jag är så nära på att ge upp matten. Det är det sista jag vill. Jag klarar det helt enkelt inte. Men hela min framtidsvision hänger på att få ett Godkänt i den jäkla kursen. Det är mig övermäktigt. Varför är det så lätt för vissa? Utan den kursen har jag inte behörighet till att söka den utbildningen jag vill gå och då lyckas jag nog aldrig komma ifrån mitt nuvarande arbete som jag inte trivs på. Min kropp trivs inte med det fysiskt tunga. Lyfta flera ton om dagen.

Jag grät när jag kom hem från matten idag. Det går bara inte. När jag får förklarat för mig gång på gång men det ändå inte går in. Förstår inte ens frågeställningarna. Sitter stenhårt fast på funktioner nu. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska gå till väga för att klara det. Klarar jag inte detta klarar jag inte resten. Det är som ett korthus. Går inte att bygga uppåt om inte grunden är bra.
Jag skulle maila en av lärarna i början på nästa vecka för att höra om vi kunde boka in en genomgång bara vi två någon timme någon dag. Hon kunde inte lova men hon ville verkligen hjälpa. Till och med hon läraren kände sig maktlös över det som heter individuellt anpassade studier. Många elever behöver tydliga genomgångar och lektioner vilket är svårt när alla har olika start och slutdatum på sina kurser. Det jag har är handledningstid tillsammans med många andra som också behöver hjälp. Men det är tydligen såhär man ska plugga nu.

Än har jag inte gett upp, men jag vet inte hur jag ska ro fan i land heller. På riktigt, jag vet inte. :(

Närodling.Ett igenväxt oanvänt hörn på tomten har nu blivit trädgårdsland.
Idag har jag och de tre minsta (mest jag) sått sallad, sockerärtor, morötter och lök. Potatis ska såklart ner också men det fanns ingen sättpotatis när vi handlade igår. Man borde kunna så pasta för egentligen gillar ingen potatis nå värst. ;)
Linus tjatar även om att han vill odla pumpor så vi ska sätta prydnadspumpor men det vet jag inte om det blir i landet. Sen blir det tomater också men det blir i kruka. Det kan knappast bli mer närodlat.


Egyptenresan. Bildbomb!

 
Kanske dags att skriva ett litet inlägg om hur vår resa var. Nu har vi ju snart varit hemma i 3 veckor. Tiden går snabbt och jag känner att jag är väldigt dålig på att skriva här.
 
Måndagen den 7 april bar det av. Från regn och rusk till 30 graders värme. Här sitter vi på gaten på Arlanda och väntar.
 
 
Första dagen hann vi inte med så mycket mer än att kolla in stället. Andra dagen låg vi vid poolen klockan 9. Då var det redan varmt.
I början låg man lite försiktigt i skuggan, i slutet av veckan låg vi och stekte i solen.
 
Utsikten från vår balkong. Väldigt fint.
 
Bella och mormor badar i havet.
 
I poolen var det ca 24 grader så till och med en badkruka som jag badade massor. Man hade liksom inget val. Sista dagarna var det så varmt så man fick lov att hoppa i och bada var tioende minut för att ens stå ut. Min svarta bikini brände i häcken när solen stekte.
 
På kvällarna spelade vi kort och ingen dag la vi oss efter 22. Klockan 7 på morgonen var jag och mamma vakna sedan länge och fick lite försiktigt väcka Bella för frukosttarmen sög. Haha. Tydligen var det massa underhållning och grejs på kvällarna som vi missade men vi var trötta. :)
 
Bella steker.
 
En dag var vi på en stadsrundtur i Hurghada. En stad i väldigt olika skick. På vissa ställen såg det ut som om det var bombat igår och 100 meter längre bort låg det ett lyxhotell. Mitt i dessa små ruckel fanns små skyffen där de hade restauranger och butiker.
 
Här var vi in i en moské. El mina hette den. Vi var tvungna att ha såna här ursexiga skynken på oss.
 
Bella lär mormor hur iphonen fungerar.
 
Äkta turister på väg mot poolen för en dags poolhäng.
 
Sämre kan man ha det.
 
Såhär såg stranden ut tidigt på morgonen. Hotellet hade egen strand. Just nu är det rätt öde där nere. Inte mycket turister pga läget i Kairo och så. Många vågar sig inte dit.
 
Vi åkte på en dagsutflykt på Röda Havet. Snorkling och en timme på paradisön Mahmya.
 
Mormor snorklar.
 
Härligare strand har jag aldrig varit på.
 
En skock snorklande turister.
 
Bella och mormor.
 
Här bodde vi. Det hänger en orange handduk på vår balkong.
 
Bella rider kamel.
 
Sista dagen kände huden att det var nog med sol.
 
I korta drag. Resan var bra men jag tror aldrig mer att jag vill resa till Egypten. Invånarna var helt galna på turisterna så fort man stack ut näbben från hotellet. De ville ha med oss in i sina butiker. Sa man vänligt men bestämt nej blev de nästintill otrevliga.
Första dagarna fick man inte ligga ifred varken vid poolen eller stranden. Då kom det massa folk och ville sälja båtutflykter, massage, spa, hästutflykter osv osv. Men efter några dagar när man nekat och de kände igen oss blev det lugnare.
 
Hotellet var bra. Lite slitet men helt ok. Det märks ju helt klart att man inte är hemma i Sverige längre. Personalen på hotellet var till största delen trevliga. Utom receptionspersonalen. Ännu trevligare blev de när man dricksade.
 
Det var jäkligt skönt att vara i väg. Så varmt och skönt. Lika skönt var det dock att komma hem och krama på barnen. Nu längtar jag redan till nästa resa... som förmodligen dröjer länge. Nästa gång är det liksom Jimmys tur.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0