Ögonen blöder och Sector Alarm

Jag räknar matte så ögonen blöder och hjärnan brinner känns det som. Just nu har jag lyckats komma förbi det omöjliga, som jag faktiskt fortfarande inte riktigt tycker att jag greppar. Kommit till ett nytt avsnitt och det är både roligare och lättare men fortfarande svårt. Jag kommer aldrig klara ett prov. Om exakt en vecka idag är det tänkt att det ska ske.. Yeah right! 8 av 10 tal gör jag fel på först och lyckas lösa med hjälp av min app på telefonen eller med hjälp av facit. När jag väl insett att jag gjort men inte hittar var. Vissa uträkningar tar ju en hel a4 sida i mitt kollegieblock så att hitta exakt var jag gjort fel är inte alltid så lätt. Jag slarvar så mycket. Hur noga jag än läser och går igenom mina uträkningar så är jag specialist på att missa tex att -2*-2 blir 4 och inte -4 osv. Byta tecken. Vet inte hur många gånger jag klappat ihop boken, dragit en svordomsramsa och velat kasta ut skiten genom fönstret. Men men.. Bara att kämpa på. Ingen gör det åt mig.
 
Igår hade vi Sector Alarm här och installerade larm med fria väktarutryckningar,  och brandskydd åt oss. Känns bra. Nu var det inte främst för inbrottslarmet vi ville ha det utan mer brandskyddet. Börjar det brinna här nu så har vi två rökdetektorer och två kameror med rörelsesensorer, en på varje våning. När rökdetektorn går igång så startas kameran och det går direkt till Sector Alarm. Även om den känner av en plötslig temperaturhöjning/sänkning. Ser de då att det brinner i kameran så skickar de räddningstjänst direkt. Jättebra om vi inte är hemma. Ja, sen blir det självklart ett jäkla liv här hemma så om vi ligger och sover så lär vi mest troligt vakna. Våra gamla brandvarnare får också sitta kvar. Förhoppningsvis är det något som aldrig behöver användas.
När vi inte är hemma så kan vi larma på hela huset med rörelsesensorerna invändigt och magnetkontakter i dörrarna. Är vi hemma så kan vi larma på bara dörrarna vilket kan kännas tryggt ibland när Jimmy jobbar kväll när jag får för mig att det står en mördare utanför och tittar på mig. Vilket faktiskt är ganska ofta.. Haha. Överfallslarm finns också. Men som sagt. Mest pga brandskyddet tog vi det. Känns tex ibland väldigt olustigt att Bella och Linus ligger och sover på nedervåningen med stängd dörr (för att inte småbarnen ska kunna ramla ner) om deras brandvarnare skulle gå igång. Fasen vet om vi skulle vakna här uppe. Egentligen borde vi nog ha haft såna optiska brandvarnare som "pratar" med varandra. De här som installerades nu gör det så går en igång så vrålar båda med ett ljud som inte går att sova vidare i.
Nu har jag gjort värsta reklamen för Sektor Alarm här :D
 
Sector Alarm, alltid nån hemmaaaa!!
 
I eftermiddag ska jag på Utvecklingssamtal med Bella. Lite nervöst. Min kära dotter börjar bli stor och gör lite små revolter då och då. Börjar få lite attityd kan man säga. I höst blir det ny skola. Den hon går i nu går bara upp till och med åk 4. Nästa blir åk 5-9. Är rädd att den där attityden inte kommer att bli mindre då..
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0