Mitt lilla hjärtegull ♥

Jag måste berätta om en otroligt gullig händelse som utspelade sig här hemma imorse.

Morgonen började mindre trevligt med att Adrian kräktes. Efter detta låg han utslagen på soffan och vi tittade på Croodarna en animerad film om Grottmänniskor. Jättebra för övrigt.
I en scen så kastar sig tjejen i filmen om sin pappas hals och säger 'Jag älskar dig'. Det var en sån här rörande scen när pappan antogs vara död men dök upp precis i den stunden hon sörjde som mest.
När Adrian såg detta så kastade han sig likadant om min hals, gav mig världens bamsekram och sa 'Ja älsa mamma' Ni kan tro att tårarna var nära. Min älskade gullunge.

Kräket blev bara en gång för honom så nu hoppas vi återigen att det inte ska börja om. Jimmy slapp kräket och hade som jag häromdagen. Ont i magen o illamående typ. Nu är han piggare. Hoppas det räcker för oss. Nu känns det snarare som ett 'när' Ninnie åker dit än ett 'om' Det visar sig.


Mina fina. Kolla hur långhårig Adrian var. Äntligen har vi lyckats klippa honom med Faster Annelies hjälp. Såpbubblor och Ninnies matstol på altanen var tricket :-)


Ingen jättebra bild men den enda jag lyckats få. Han blev genast så mycket äldre.
Magsjukan härjar.

Skrev ett långt inlägg på telefonen nyss. sen backade jag en gång för mycket och allt försvann. Fruktansvärt irriterande.
Ska skriva om resan tänkte jag men tiden har inte funnits.

Vi har en envis magsjuka som går runt här hemma. Först Bella, sen Linus och nu Jimmy. Ev att jag också haft. Mått illa men sluppit kräkas så jag känner mig allt utom lugn. Ber till gudar o högre makter att Ninnie och Adrian ska klara sig. Alla sjuka har varit förvisade till källarvåningen tills de gjort ur sig färdigt så att säga så man kan ju hoppas, men Jimmy har inte satt sin fot där nere och han är dålig ändå. Jag har sprungit som en jojo upp och ner och hjälpt till. Så något ytterst smittsamt verkar det vara.
Det är underbart väder ute så alla fönster har stått vidöppna större delen av helgen och vi har i princip bott ute. Bara hoppas nu och hoppas att vi slipper kastas tillbaka på ruta ett vartannat dygn. Oerhört frustrerande.
Snacka om förstörd påsk. Förra året hade jag 40 graders feber och halsfluss över påsken. Jag måste ha förargat påskharen så han srraffar mig.

Nu sover huset. Jag ska försöka göra detsamma. Snälla låt det stanna här nu.

Endast mamman är vaken.

På något mirakulöst sätt som jag tackar högre makter för har Adrian och Ninnie nu börjat sova lite längre än till 5-6 på morgonen. Igår vaknade båda vid 7-tiden och då kan jag mycket väl tänka mig att gå upp. Vi får se hur länge denna trend håller i sig. De är ju lite av periodare när det gäller att vara morgonpigga. Linus är likadan. Bella hon vill alltid sova länge och har varit så sedan hon föddes. Kvällspigg och morgontrött.
Ninnie har sovit hela natten utan välling i sin säng. Det händer allt mer ofta nuförtiden. Stor tjej nu.
 
Så vad gör då jag vaken klockan halv sju? Jo jag kan inte sova. Jag har drömt massa sjuka och konstiga drömmar om provet igår. 
 
Den där nya människan jag pratade om i föregående inlägg lyser med sin frånvaro. Är ordentligt förkyld och känner redan av i bihålorna, vilket jag alltid gör när jag blir förkyld. Har lite lätt ångest (ganska mycket egentligen) över att jag ska flyga imorgon med detta. Har läst och hört att landningen ska vara en mardröm då. Nu preparerar jag med Sinova som är ett naturläkemedel mot bland annat bihålekänningar. Har även Nasonex som jag  varvar med vanlig nässpray. Allt för att undvika bihåleinflammation som jag väldigt lätt får.  Detta är jag rädd för att det blir något mer än en liten förkylning. Det trycker i ögonen också. Halsen är i alla fall bättre och det är jag tacksam för.
 
Imorgon vid denna tid är vi på väg mot Arlanda. Idag är det lite fix att uträtta men det mesta har jag under kontroll tror jag. Idag tänker jag krama sönder min man och mina barn. Ikväll när de lägger sig dröjer de ända tills tisdag morgon nästa vecka innan jag träffar dem. Åker tidigt imorgon och kommer hem sent nästa måndag.
Igår när jag var iväg hela dagen så hade Jimmy hunnit med att storstäda hela kåken. De hade varit ute hela eftermiddagen och barnen hade varit jättesnälla så han hade goda förhoppningar för nästa vecka. Min man är lite utav en pedant. Jag och mina stora barn främst är raka motsatsen så jag gissar på att Jimmy ser fram emot en vecka med lite ordning och reda nu. Haha :) Jag gissar på att småfisarna kommer att ge honom gråa hår.
 
Nu kom Linus upp och pratar hål i öronen på mig. Slut på friden. Tycker mig höra min dotter ligga och snicksnacka i sitt rum också. Hej söndag!

Då var det gjort.

Nu är provet gjort så nu behöver jag inte slösa energi på att bekymra mig över det längre. Inte förrän i höst eventuellt i alla fall.

Hur gick det då? Fullständigt åt h-vete! Chansade mig igenom större delen av både verbala och kvantitativa delen. Det var ärligt talat inte mycket jag var säker på. Ordförståelsen gick bäst.

När jag kom hem rättade jag testet och har lyckats chansa rätt bra. 75 av 160 rätt. Hur mycket det ger i poäng får jag veta om en månad lite drygt när det har beräknats enligt konstens alla regler. Blir en lång månad detta. Nästan 50% så det borde ju vara bättre än förväntat. Vi får se. Tänker inte hoppas på något.

Nu är jag totalt slut i kropp och knopp. Mår inte direkt tipp topp så nu blir det sängen och vakna som en ny människa imorgon.

Tack bacillerna.

Den förkylning med tillhörande svidande hals och bultande huvud som under gårdagen intog min kropp kunde ju knappast kommit mer olämpligt när jag ska skriva högskoleprov idag.
Knappt sovit alls inatt pga att jag mått dåligt och känner mig nervös. Det blir att packa ner piller i lilla matsäcken. Hoppas att det är något snabbt övergående för om 2 dygn åker vi också.

Har även missat att i mailet med kallelsen till provet stod det att alla lokaler inte hade klocka så det rekommenderas att ta med sig ett armbandsur om man vill ha koll på tiden. Mobiler är ju självklart inte tillåtna. Jag har ingen klocka. Vi har ingen i hela huset. Jimmy har en som är trasig. Legat och funderat på om vi har någon sån liten väckarklocka eller något ligger men nej, vi har ingen. Fan också. Kan man ta med hela köksklockan? :)
Ber till Gudar att jag får en klocka i min sal. Hur sjutton ska jag annars ha koll på hur mycket tid jag vågar lägga på varje uppgift. Svär åt mig själv som inte sett detta och svär åt dessa baciller. Ni ska väck!

Fredag.

Då var det fredag igen. Bella kom upp med ett humör som skulle fått en citron att verka söt och jag kände att jag höll på att dras med och blir på dåligt humör jag med. Men jag log, tänkte hakuna matata och fortsatte vara glad. Om 3 dagar åker jag ju på semester och jag kommer sakna ihjäl mig efter mina små fisbarn så då ska jag mysa så mycket jag bara kan med dem nu. Tanka gos. Bella har förmodligen glömt sitt humör när hon kommer hem från skolan.
 
Jag har roat mig med att plocka ner Ninnie från tv-bänken 300 gånger idag och lika många igår. Vill inte att hon är där och ramlar ner eller river ner tvn.
 
 
Inte så bra bilder men man ser hur nöjd hon blir. Drar ut lådan och sen kommer hon upp. Jimmy pratade igår om att skruva igen lådorna så jag är rädd att han gör det när jag är borta. Haha..

Jag försökte nyss att börja packa. Inte det lättaste med två själpredor som rev ur det jag stoppade ner. Imorgon försvinner hela dagen till Högskoleprovet. Är nog hemma runt 17 och på söndag vill jag gärna inte komma på att jag saknar något eller att något jag vill ha med är smutsigt. Provade massa kläder och insåg att flera gamla linnen passar. Verkligen självförtroendehöjande. Mina mest tighta gamla jeans fick kunde jag både få på och knäppa. *Klapp på axeln till mig* Mycket nöjd! Pinade mig igenom 5 km på löpbandet igår igen. Sista 500 metrarna trodde jag att knäna skulle brinna upp men skam den som ger sig. Känns väldigt bra efteråt. Inbillar mig att de sista 2 kommer av bara farten när jag springer ute sen.
 
Vid lunch kommer Jimmy hem och byter av mig och jag sticker iväg på mattelektion. Efter det ska jag storhandla. Egentid. Jag läste häromdagen en artikel att Egentid är något trams som vi hittat på att man behöver. Jag kan delvis hålla med. (Jag som sticker hemifrån i en vecka snart) Menar att egentid inte alltid behöver vara så avancerat. För mig är det att få gå på toa i 5 minuter utan att någon står och ska hänga i mina ben, Ta en dusch i lugn och ro eller åka och handla ensam.
 
Nu kallar plikten i köket. MIn som vanligt klåfingriga son har fått tag i kökssprayen. Tänk att man aldrig kan lämna något framme utan att han ska vara där och röra direkt.
 

Just så ja..
Frustrerande matte och löften.

Jag blir så arg. Arg för att jag inte fattar den här jävla matten. Jag hatar matte. Det är omöjligt för min hjärna.
Har nyss suttit i 20 minuter i telefon med Dennis och fått förklarat hur det här talet ska lösas men det går inte in. Jag fattar inte. Är jag totalt dum?
 
 
Jag tänkte att om jag hoppar över detta tal och tar nästa så frågar jag imorgon när jag har lektion så kommer jag vidare. Men det är själva tänket jag inte fattar tror jag för jag körde fast direkt på nästkommande tal också. Och det efter det så jag ger upp. Får fråga imorgon och hoppas att jag kan komma vidare. Det är nog vid exakt detta som jag hoppat av föregående gånger jag försökt plugga matte B. När motgångarna känns för stora ger jag upp. Dumma mig!
När jag sen tittar tillbaka på det jag redan har gjort så känner jag också att Va? Hur gör man det där? Jag glömmer direkt. Detta känns som ett omöjligt berg att bestiga och tron på mig själv raderas totalt.
Blä. Tänk om det var något roligt ämne jag behövde plugga i alla fall. Men det är klart att när något går lätt så är det väl roligare. Jag förstår att Linus blir arg och hatar att läsa och skriva när han har så svårt för det.
 
Idag är det torsdag. Den här veckan har sprungit iväg. Appropå springa så har jag inte tränat någonting denna vecka. Bra där. Får bli en springtur ikväll tror jag. Snart är sommaren här och i juni har jag ju satt upp som mål att jag ska klara 7 km. Mina nyårslöften var ju:
1. Klara Matten.
2. Skriva högskoleprovet minst en gång. Kommer förmodligen bli två med förhoppningsvis mycket bättre resultat på det i höst. Jag ser det på lördag som en övning för hur det går till. Kan matten klarna någon gång så har jag ju förmodligen lättare för den kvantitativa delen på provet.
3. Springa 7 km innan sommaren.
 
Högskoleprovet är ju klart på lördag. Jag sa ju bara att jag skulle skriva det, inte vad jag skulle få för resultat. 
Löpningen ska jag väl klara av med lite jävlaranamma och matten känns omöjlig men jag ska klara skiten. Om det så ska ta till i höst och jag måste gå ner i studietakt.
 
Världens tråkigaste inlägg känner jag. Men att skriva av sig ger perspektiv ibland.
 
 
 
 
 

Det närmar sig.

Någon har hållit låda halva natten så sömnen jag fick i natt går att räkna på en halv hand typ. Zombie! När sedan klockan ringde för att det var dags att väcka Linus snarkade denna någon vidare utan att skämmas.
 
Jag är helt övertygad om att små barn är så söta för att föräldrarna inte ska bli vansinniga på dem :)
 
Nu börjar det närma sig med nedräkningen till stora dagar här.
Om tre dagar är det dags för Högskoleprovet. Känns jättetråkigt att slösa en hel dag på att skriva ett prov. Det märks att jag inte är lika laddad som när jag anmälde mig va? Jag veet ju att jag inte klarar mattedelen. Körde fast desssutom på matten hemma igår. 19x = -9,5/3 Just det jäkla talet. Jag fattar inte hur man ska göra när jag ser lösningen. Jag räknar helt annorlunda. Finns en jättebra app att ladda ner på telefonen där man kan skriva in alla tal man behöver hjälp med så får man hela lösningen förklarat. Jag fattar i alla fall inte hur de räknar. Hoppas jag kan få det förklarat för mig på fredag när jag kan gå på matteundervisning igen. 22 april har jag prov på första kapitlet. 83 sidor. Jag är på sidan 17. Jihaa. Det är tur att mycket är räkneexempel och förklaringar. Nästa kapitel är det jag fattar noll av. Funktioner.
 
Om 5 dagar åker vi till Hurghada. Jag tror längtan över att åka tagit överhanden ångesten över att lämna barnen. Är lite orolig dock för hur jag läst att det är i landet. Det krävs i princip dricks för allting. Lämnar man inte dricks får man ingen service. Visst kan vi lämna dricks men har man köpt en all inclusive resa tycker jag inte man ska behöva ge dricks för allt hela tiden. Städpersonalen är självklar, dricksen är en stor del av deras lön.  Enligt vad jag läst så tar de i princip väskorna ur handen på en på hotellet när man kommer och bär dem till rummet, sen sträcker de fram händerna och ska ha dricks. Har jag klarat att frakta min väska till hotellet kan jag nog bära in den på rummet själv också - gratis. I princip allt man köper ska prutas på. Jag är värdelös på att pruta. Man ska dssutom vara noga med att kolla så man får rätt pengar tillbaka när man handlar för de vill gärna lura en varnade de för på Forex när mamma växlade pengar.
Men det blir nog bra. Det är ju alltid bäst att bilda sig en egen uppfattning. Detta är ju vad jag läst, inte vad jag vet. Naturen ska vara helt fantastisk. Enligt klart.se ska det vara som varmast 37 !! grader på måndag. Oj oj säger jag bara.
 
Nu ska jag göra oss redo för att gå och lämna Adrian, sen blir det ut till Erikslund en sväng och inhandla det sista som behövs för resan. Jag behöver ett par sandaler av något slag. Nu är det nära. Resfebern börjar komma. :)
 
 

RSS 2.0