Surt sa räven.

Igår var vi först och främst bjudna på namngivningskalas hos min gamla barndomsväns Sofia som fick sin andra son i början på juni. Senare på kvällen var vi bjudna på kräftskiva/inflyttningsfest hemma hos Carola och Martin. Hade sett fram emot att gå på båda men det blev inget.
Vabade i slutet på veckan med Linus för han varit så hostig o hängig och såklart smittade han mig. Känns som att jag bara behöver titta på någon som är förkyld så blir jag smittad. Eller så är det bara Linus som smittar mej för tamejfan ALLTID när jag vabar med honom så slutar det med att jag ligger sjuk sen.
Igår vaknade båda jag o kände mig tvärdålig. Jimmy var också långt ifrån pigg. Linus hostade och Bella var pigg. Vi fick helt enkelt snällt lov att stanna hemma. Suurt sa räven. Så gårdagen kändes mest seg o långtråkig. Jag och Linus kollade på första och andra Harry Potter filmen. Han är såld. Bella lekte större delen av dagen med Moa. Tur att hon är så stor så hon roar sig själv numera.

Idag känns det som att i alla fall jag går åt rätt håll. Känner mej fortfarande mycket förkyld men inte lika dålig. Nästa vecka ska jag dessutom vara på Höglagret hela veckan på jobbet, vilket innebär mest sitta och köra truck och inte lika mycket fysisk ansträngning så det känns skönt.

Vi for ner på marknaden en sväng idag. Det var riktigt värdelöst. Dåligt med karuseller tyckte jag. Ungarna åkte en varsin. Bella åkte virvelvinden helt själv stackarn. Fast hon led inte över det. Satt o gapskrattade, och Linus o Jimmy körde radiobilarna. Jag kände mig inte riktigt i form för virvelvinden ska jag väl erkänna o Jimmy är klenis o klarar inte av den utan att må illa ;)

Nu har nyss Dennis varit här och hämtat Linus. De sticker till Cypern inatt. Känns sådär ska jag erkänna. Självklart roligt för Linus. Han har sett fram emot det hela sommaren. Mest för att de ska ha All inclusive och man får äta huur mycket glass man vill. Tycker bara det känns lite olustigt att de ska flyga o vara i ett annat land och sådär. Jag är helt kontroll-lös. Men men, det gick ju bra förra året när de var i Turkiet så det ska väl gå bra i år med. Nu får jag inte träffa min lilla goding på 9 dagar.. Buhu :(

Bella och jag är ensamma hemma nu så vi ska väl umgås lite på tu man hand kanske. Inte ofta som det sker. Det dröjer väl bara några år så är mamma bara pinsam och i vägen.
Jimmy är på fotbollsmatch, som vanligt känns det som.

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll!


Återuppståndelsen.

Sommaren har rusat förbi och det har inte direkt funnits lust för att skriva här men nu tänkte jag att jag skulle ta och sparka igång den igen. Känns skönt ibland att få skriva o reflektera tankar med sig själv.

Vad har hänt i sommar då? Jo.. 5 veckors semester gick alldeles för fort. Snabbresume:

Vecka 1:
Vi hade kanonväder. Varmt o soligt. Nästan föör varmt för min smak som alltid blir lite gnällig när det är så hett så man knappt kan andas varken inne eller ute. Men skönt var det. Jimmy jobbade fortfarande så jag o ungarna var vid stranden o solade o badade nästan varje dag.
På fredagen tältade jag och barnen på mormor och morfarns tomt. Det var mycket spännande för dem. Jag har väl varit med om trevligare upplevelser :D Vad gör man inte för barnen?

Vecka 2:
Jimmy jobbade o kidsen var hos sina pappor. Jag hade rätt tråkigt kan jag erkänna men samtidigt så skönt att bara ta det lugnt.
På söndagen fick kattungen Nova flytta hem till oss. 12 veckor gammal o så söt. Nu i skrivandet stund har hon hunnit bli lite äldre. MYCKET busig och Elliot njuter av att ha en kompis även om han känner att han måste läxa upp henne ibland :)

Vecka 3:
Linus fyllde 5 år. Vi hade kalas med både min och Dennis släkt och en mycket nöjd 5-åring.  Jimmy gick på semester.


Lilleman ser helt galen ut på den här bilden :)Vecka 4:
Återigen barnen hos sina pappor. Jag o Jimmy skulle vara lediga o ensamma en hel vecka. Fick lite beslutsångest om vad vi skulle hitta på. Det blev en kryssning till Åbo med Silja Galaxy. Rätt tråkigt men så skönt att komma iväg lite sådär. Det var rätt dött på båten och inget party direkt. Allt var dött vid 12 på kvällen så det fanns inte mycket annat att göra än att gå och sova.
Annars minns jag inte vad vi gjorde. Inte mycket alls tror jag. Mest slappade.

Vecka 5:
Enda veckan vi hade tillsammans med barnen. Vädret var ingen höjdare. Packade oss i väg till Gröna Lund på tisdagen. Trodde att det skulle vara lite folk men fyy fan säger jag bara vad folk. Vi fick köa i 30-45 min till alla karuseller. Till och med de små barnkarusellerna. Tror ungarna hann med ca 7 var på hela dagen och då hade vi köpt åkband. Tror de var nöjda när vi åkte hem i alla fall. De skötte sig mer eller mindre exemplariskt hela dagen vilket inte hör till vanligheten ;)
Minns inte vad vi gjorde mer den veckan. Jo.. Linus lärde sig cykla utan stödhjul. Bättre sent än aldrig. :)

Nu har allt återgått till det normala. Vi har börjat jobba och Linus har börjat på ny avdelning på dagis. En för bara 5-åringar och det känns mycket bra. Fröknarna verkar toppen och Linus verkar trivas. Skönt med lite mer stimulans för större barn, och att slippa umgås med de allra minsta hela tiden.

Bella har börjat skolan!! I ettan. Mycket stolt tjej. Hon är ju redan duktig o läser i princip flytande och en klippa på att räkna så att börja skolan blir ingen match för henne. Mest mallig är hon över att få cykla själv till o från skolan varje dag. Det är stort för en 7-åring. Kan inte förstå var tiden tagit vägen?


Alla barnen får saft och bulle av fröken efter uppropet.

På återseende. Ciao!!

RSS 2.0