Återigen helg.

Snart kliver vi på helgen igen. Gud vad fort tiden går. Om två veckor är det skolavslutning, sen jobbar Jimmy bara en vecka till innan han går på 5,5 veckas semester. Efter den är slut är det inte lång tid kvar till Ninnie ska skolas in på förskola och verkligheten med två heltidsarbetande föräldrar ska dra det här skeppet. Ångest deluxe!
 
Fast heltid kommer det egentligen inte att bli. Jag kommer att behöva ha arbetstidsförkortning fyra dagar på en fyra veckorsperiod och Jimmy likaså. Vi jobbar ju båda 4 veckors rullande schema varav en vecka var är kväll. Olika kvällsveckor vilket gör att det bara är 2 veckor av 4 som barnen behöver komma tidigt till förskolan. Det fungerar inte så bra att börja klockan 6 när förskolan öppnar 6.30. De dagar Jimmy kommer att ha arbetstidsförkortning så börjar jag dessutom redan 5.30 och tvärtom. När jag har arbetstidsförkortning börjar han 5.30  Även om vi skulle be dem öppna på jourtid så skulle vi i alla fall inte kunna börja klockan 6 när vi börjar de andra 2 dagveckorna. Tror de öppnar 6 eller 6.15 som tidigast på förskolan och så tidigt vill vi faktiskt inte lämna. Vill ju inte behöva väcka barnen mitt i natten. Nu är dej u morgonpigga men ändå. Så heltid minus 6 timmar i månaden blir det och det kan man väl kalla heltid kan jag tycka. Mest ångest har jag över att börja 5.30. Men även hur jag ska orka jobba till 22.50. Grämer mig även över hur Linus ska klara av att komma ut till taxin i tid på morgonen de veckor som han är här. Kommer vara en trött mamma innan jag kommer in i det igen.  Meen.. nu har vi hela sommaren kvar så dumt att börja oroa sig redan nu.
 
Nu sitter jag och väntar in Jimmy. Det är en sån här dag vi möts i dörren för att jag ska åka på matte. Snart har jag gjort klart första kapitlet. Provet på det borde jag ha gjort förra veckan för att följa min tidsplan men det ligger hos mig att säga till när jag vill göra det. Fy bubblan. Kommer aldrig klara det. Ska höra om det finns möjglighet nästa vecka men fredagen där är ju röd dag så den dagen försvinner ju tyvärr. Det ska bli så himla skönt när jag är klar med den här kursen. Oavsett om jag klarar den eller ej. Det känns som att så fort man får en lugn stund borde jag plugga men då är det ju även annat småfix som måste göras. Tex ta igen sig lite. Bara en sån sak som att kunna titta på tv en stund utan dåligt samvete för jag inte pluggar. Jo, jag vet. Hur ska det då bli om jag börjar plugga till sjuksköterska? Den dagen den sorgen. Då studerar jag i alla fall något som jag vill.
 
 
Ninnie börjar bli väldigt uppmärksam på vad hon har för kläder på sig. Häromdagen satte vi på en ny klänning. Vit med prickar i olika färger. Herregud vad stolt hon blev. Hon gick och sken som en sol och spända ut magen, klappade sig på den och verkade tycka att klänningen var jättefin. Idag så var hon så förtjust i Lille-Skutt på magen. "Dutt" sa hon. Så söt så jag smälter.
Ninne är verkligen Dagens eko. Gäller att hålla i tungan för hon pratar och härmar det mesta. Min lilla papegoja. Kan inte fatta att hon blivit så stor redan. Jag avslutar detta inlägg som jag började det. Tiden går så fort!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0