Detta är sjukt.

Igår började jag forska i vad mina barn har för rättigheter till att gå på Fritids i höst när jag är mammaledig. Tänkte att det kan väl vara bra att förbereda barnen på vad som komma skall, om de får gå överhuvudtaget på fritids och i så fall hur länge.

Jag mailade pedagogiska nämndens stab, eller vad det nu hette här i Västerås för att få klara besked.

Bella som börjar tvåan får inte gå alls på Fritids. Efter och före skolan är det vara hemma med mamma som gäller. Det ska jag inte säga någonting om. Det sjuka är att jag måste säga upp min del av Fritidsplatsen hon har nu så allt faller på pappan. Han kommer alltså att stå för hennes plats till 100% fast han bara kommer att nyttja den 50% eftersom varannan vecka är hon hos mig och då FÅR hon inte gå. Dvs pappa kommer även att få lov att betala för en 100% plats. Nu har vi ju delad plats så jag betalar för min halva baserat på min och Jimmys inkomst o pappa betalar för sin halva baserat på deras inkomst. 
Jag mailade kvinnan och frågade om det verkligen stämmer att pappan måste betala MER för att jag går hemma och inte får ha henne på fritids. Svar JA, fick jag bara tillbaks. 
Det är ju fan sjukt. Pappa ska alltså betala 50 % mer i fritidsavgift i höst för att jag blir föräldrarledig. Jag får säga upp min del av platsen och söka när det sedan blir aktuellt igen för henne att gå på Fritids på mina veckor.
Det känns bara så fel fel fel, även fast det inte är jag som blir lidande. Jag kan ju inte göra nåt åt det. Får ju inte ens ha min plats kvar.

Linus kommer att gå i Förskoleklass mellan ca 8,30-11,30 varje dag och utöver det har han rätt till max 10 timmar / vecka. Alltså 2 timmar om dagen. Så den fritidsplatsen delar jag o pappan fortfarande på. Linus kunde även få gå 6 timmar i veckan till en mindre avgift. Den lilla gossen kan ju vara väldigt hemmakär så jag ska fråga honom hur han vill göra. Kan ju vara svårt för en 6 åring att veta hur mycket man vill vara på fritids men det var flexibelt. Även om man ville ha 6 timmar i veckan ena månaden så kunde man ändra till 10 nästa.  

Blir nog bra till slut det här. Vet en liten tjej som kommer klättra på väggarna här hemma dock så nu måste jag komma på massa bra grejer att aktivera oss och henne med när hon inte är i skolan. Kompisarna är väldigt viktiga just nu nämligen o de kommer vara på fritids. Kanske man äntligen kan få träffa sin dotter lite :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0