Gott nytt år!

Jag vet inte om det är graviditet, ålder eller något annat men nu måste jag kasta in handduken och krypa ner i sängen. Ögonen står i kors och 12-slaget känns avlägset. Jag har verkligen försökt kämpa för Bellas skull för hon är pigg som en lärka och sitter såklart och väntar in det nya året, men det går inte. Hon och Jimmy får roa sig själva sista stunden. Det går ingen nöd på dem. Netflix och massa godis :)

Adrian somnade ca 20:30 och Linus som verkligen ville gå ut med Bella och Jimmy och titta på raketer vid 12, han gav upp runt 21:45. "Mamma, jag är jättejättetrött" så han lilla gubben. :)

Så nu tackar jag för mig och önskar alla ett Gott nytt 2013!



Försvara mig.

Skrivlusten känns sådär just nu kan jag ärligt talat erkänna. Jag borde inte låta såna kommentarer jag fick häromdagen påverka mig men tyvärr så tar jag det grymt personligt.Vem är människan och vad har jag gjort henne? Det är ju inte första gången hon lämnar elaka spydiga kommentarer här samtidigt som hon är skittrevlig när hon lämnar kommentarer i Linnéas blogg.
 
Jag vet att jag gnäller fruktansvärt mycket just nu. Denna graviditet är allt annat än lätt. Men jag tvingar faktiskt ingen att läsa. Eller hur?! På framsidan av min blogg så står det klart och tydligt att den här bloggen är mitt bollplank. Passar det inte behöver man inte läsa. Men uppenbarligen är det ju något som fängslar denna otrevliga dam då hon följt mig ett tag.
 
Att jag gnäller på Jimmy däremot kan jag inte hålla med om. Visst har jag skrivit att han är dålig på att gå upp på morgonen, att han gärna sover igenom natten, lägger sig sent osv. Men det är han MYCKET väl medveten om och det är absolut ingenting som min blogg handlar om till en större del. Så jag kan lugna dig Hanna. Vi kommunicerar öga mot öga här hemma. Mitt liv är så mycket mer är vad jag skriver här.
 
Det sista inlägget jag skrev att jag hade ont så hade jag legat vaken i 4 timmar pga smärta i bäcken och inte kunnat sova. Min käre son hade bråkat med mig när jag äntligen somnat och Jimmy sov sig igenom hela kalaset. På morgonen när jag gick upp hade jag jävligt ont, var trött och hade väl skrapat ihop 2 timmars sömn. Är det så jäkla konstigt att man ibland spyr ur sig på bloggen? Att sedan läsa en sån kommentar var som att få en jävla käftsmäll och jag grinade som ett litet barn.
Men som sagt. Jag anser inte själv att jag gnäller mycket på honom här så VARFÖR tar jag åt mig? Ja, det vetegudarna. Har även frågat folk omkring om de anser att jag jämt gnäller på Jimmy på bloggen,  så han borde lämna mig. Alla säger samma sak som jag redan är medveten om. Jag gnäller inte jämt på Jimmy. som denna trevliga person skrev så fint att jag gör.  
 
Så varför är vi tillsammans? För det första är vi gifta inte tillsammans. Vi älskar varandra. Jag älskar honom, han älskar mig. Vi har ett liv ihop. Ett hus ihop. Ett barn ihop och ett till på väg. Så att jag någon gång gnäller om honom på bloggen ser han inte som en anledning att lämna mig. Det vet jag med säkerhet eftersom jag både visat honom kommentaren och frågat honom.
 
Så.. med detta inlägg lägger jag detta bakom mig. Ciao!
 
 

Då vet jag..



Jag är sjukt omogen och förtjänar att bli lämnad. Jag ska berätta det för Jimmy så att han vet.

Fet och Aj!



Satte mig i fotändan i Adrians säng. BRAK sa det. Jag säger ju att jag är fet nu. Och ont gjorde det också. :(

Ont!

Jag har så ont i bäckenet så jag gråter. Mitt blygdbenet riktigt bränner av smärta idag. Knappt sovit en blund i natt. När jag väl lyckats somna så strular Bella. Sen Adrian i flera timmar. Jimmy verkar tycka sig ha frisedel på natten. Nu på morgonen också.
Jag är så arg. Har så ont. Är så trött. Men bara att kämpa på för frukosten dukar inte fram sig själv.

Omstrukturering i hemmet.

Häromdagen blev vi erbjudna att ta över min kusins gamla loftsäng då min morbror ska flytta och ville bli av med den. Först tackade vi nej men kom på att Linus har ju rätt trångt i sitt rum och skulle han ta den sängen så kunde ju Adrian få ta över Linus säng nu när det snart kommer en bebis som behöver Adrians spjälsäng. Känns lite onödigt att ha två spjälsängar när Adrian ändå knappt vill sova i den. Vi hade tänkt köpa en juniorsäng till honom men nu behövdes ju inte det.

Vi for och hämtade sängen idag och sen var det bara hem och börja omstrukturera i rummen.

Linus är helnöjd med sitt nya rum. Jag har sagt att fram tills bebis är ute får Jimmy stå för renbäddning av hans säng :)



Adrian var ju inte sen med att komma på att här kan man klättra. Linus hade ju stänga dörren tvång redan innan pga att han har en miljard småsaker ligger överallt. Nu blev det ännu mer noga om vi inte ska ha en Fis klättrandes där.

Adrian fick som sagt ta över Linus säng. Vi fick bara lov att köpa en ny madrass och en "inte ramla ur bräda"


Nu kan man ligga lite bekvämare än innan (då vi hade en madrass bredvid hans säng) om vi behöver ligga bredvid.


Den här sängen ska väl så småningom tillbaka in i vårt sovrum och göras om till minibebis-format igen men just nu är det rätt skönt att njuta av att vi har lite space i vårt sovrum. I framtiden har vi tänkt att de två minsta ska dela rum i ett par år.


Häromdagen fick vi äntligen upp lite bokstäver vi köpte i september också :)


Det snygga köket som Adrian diggar hårt.


Såhär såg det ut ikväll. Väldigt liten kille i väldigt stor säng. ♥ Lite skeptisk var han allt och la sig först i den andra sängen. Vi tycker att det ör lika bra att han får vänja sig nu med att inte sova i spjälsängen, istället för att det ska ske precis i samma veva som Lillasyster ska ta över den.

Båda grabbarna sover gott i sina nya sängar just nu i alla fall mamman ska ta och göra detsamma. I sin säng dock.
God natt!!

















Otursförföljd o 10 v kvar.

Bella måste ha höjden av otur. Förra året hade hon magsjuka över jul och sen åkte vi andra dit också så jullovet vart väl inte jättespännande.
I år får hon halsfluss. Var hos dr i morse då hon legat sänkt i feber sedan i förrgår och har halsmandlar stora som ping pong bollar som är allt annat än vackra.
Jag vet hur hemskt det är med halsfluss och i ärlighetens namn drar jag hellre en 3-dagars magsjuka än en enda dag med halsfluss. Så när hon i morse gråtandes kommer in i vårt sovrum o säger "mamma ring doktorn, jag har sååå ont i halsen" så kände jag mig bra maktlös. Som tur var fick vi en tid på Odensvi lätt och en bra läkare som för en gångs skull inte drog hela storyn om resistenta bakterier utan hon sa att detta ska behandlas och så är det bara.
Så nu hoppas jag att hon behåller det för sig själv och snart är på benen så vi kan ha lite jullovskul.

Nästa vecka börjar Jimmy jobba igen. Det ger mig lätt ångest. Hur ska jag orka? Som tur är har han fått nytt schema så istället för varannan vecka kväll kommer han nu att jobba endast var fjärde vecka kväll. Känns väldigt skönt.
Idag är det exakt 10 veckor till beräknat födelsedatum. Det tar sig. Imorgon har jag gått 30 fulla veckor så då börjar upploppssträckan. Har man gnällt innan så hur ska det då bli nu ;)

Julfirande i snökaos

Nu är vi på väg hem till storebror med familj. Det är en resa på dryga 3 mil skulle jag tro men vi bor ju lite utanför stan och de med fast år andra hållet så att säga. Gissar på att denna resa kommer ta dryga timmen. Vi har hamnat bakom plogbilen på oplogad väg. Så går mellan 20 och 50 km/h max. Men vad säger man. Bättre att komma sent än inte alls :)

Julafton.

Några jättedåliga bilder. :)



Adrian fick som sagt några av sina klappar hemma. En 4-hjuling med massa ljud och ett köks-set med kastruller och dylikt. Gissa vad som var roligast? :) Tror bi har en blivande kock.

På eftermiddagen var vi hos min mor och far. Där blev det inte traditionell julmat utan nötfärsbiffar o pommes. Jättegott och julmat får vi så det räcker i morgon. Har tryckt i oss godis och onyttigt i mängder.
Det blev även lite julklappsbyte. Adrian fick några klappar och tydligen så hade jag och Jimmy också varit snälla. :) Jag fick en pyjamas som mamma tänkte säkert skulle passa efter förlossningen men jag tryckte ner mig i den redan nu. Så skön. Jag älskar pyjamasar men köper sällan någon själv.
Har även fått en bok - 50 nyanser av honom, av Jimmy. Inte för att jag vet när jag ska få ro att läsa den men tydligen ska den vara jättebra.



Adrians roligaste var att riva ur alla plastlådor ur mormor o morfars kökslåda. Fick snyggaste kortet på Jimmy, Adrian och Thomas också. Slappt vare här!

Imorgon bitti kommer Bella och Linus hem och då blir det julafton på riktigt hemma hos storebror Micke.




God Jul

Jag har lite svårt att greppa att det är julafton i morgon. Har haft uppesittarkväll med Jimmy framför bingolotto men inte sjutton orkar jag hålla mig vaken till midnatt. Nej, Jimmy får spela klart själv och jag hoppar ner i bingen och väntar på Tomten. Betvivar dock att han kommer till mig, men han kommer till alla barnen :)
Han har visst lämnat några paket till Adrian redan.



Vi kommer som sagt köra huvudfirandet på juldagen så imorgon blir det lugnt hemma. Men Adrian måste ju såklart få några klappar ändå. Det är ändå julafton. Antingen åker vi nog en sväng till mina föräldrar och fikar i morgon eller så kommer de hit. Något lätt bara.

Så från mig till dig vill jag önska en riktigt God Jul.



Skön lördag.

Jag och Adrian har slappat massa idag men ändå fått en hel del gjort. I snigelfart men vad gör väl det. Tittar man igenom statusuppdateringarna på Facebook så verkar folk stressa som dårar med handling, av mat, baka julgodis, städning och att fila på de sista klapparna. Här hemma stressar vi inte :)

Vi gick som sagt upp alldeles för tidigt i morse. Men vi bytte sängkläder i alla sängar, tvättade och donade tills vid 10 rycket då Adrians ögon gick i kors. Då la vi oss båda två och sov middag i över 2 timmar. Hur skönt som helst.


Fisen gillar också att sova i renbäddad säng.

Till lunch käkade vi tomtegröt. Sist Adrian fick smaka det så gillade han det inte. Idag slevade han i sig några skedar och verkade gilla det. Tills han börjar skratta, rysa, hulka och säga Bläää efter varje sked. Haha. Så söt. Han gillar nog inte gröt helt enkelt ;)

På eftermiddagen har vi fortsatt med projekt tvätta ikapp en jäkla massa. Tur vi hat torktumlare.

Sen gick vi ut och jag var dum nog och tänkte att jag skulle skotta lite snö. Aj aj är det enda jag kan säga. Mitt blygdben.... I natt har mitt bäcken klickat/knarkat varje gång jag vänt mig i sängen. Känns aningen ostabilt.
Skönt att komma ut en stund i alla fall och Adrian behöver ju få lite frisk luft. Han ser så jäkla microliten ut när han knallar omkring i overallen. Så söt.





Nu ska det nog bli lite tacos här hemma snart tror jag. Tjofräs!











Morgonpigg

Idag väckte jag min kära mor 5:45. Vem behöver sova längre en lördagsmorgon? Mamma ville absolut inte gå upp då men i det här huset är det inte hon som bestämmer. Det är väl inte mitt fel att hon inte kan sova på natten. Eller?



Jag har bara varit vaken i 1, 5 timme och är redan grinig för att jag är trött. Kanske ska jag lyssna på mamma ändå i framtiden?

// Adrian


Klapparna klara!

Idag åkte jag ut till Erikslunds shoppingcenter och skulle ha tag i de tre sista klapparna. Herregud vilket kaos! Folk är som galna och stressade. Folk överallt och bilar överallt. Som tur var fick jag en snilleblixt hemma om vad jag skulle köpa så jag var klar o hemma igen på mindre än 2 timmar efter att jag åkt hemifrån. Alltid lika skön känsla när man är klar och känner sig nöjd.

Annars har vi inte gjort mycket. Varit ute en väldigt kort stund med Adrian så han fick lite frisk luft. Tyvärr är ju inte mitt utbud av vinterkläder jättestort nu så jag börjar ju frysa direkt. Inga termobrallor och en tight vinterjacka jag knappt får igen dragkedjan på. så en tjockare tröja under är bara att glömma. Någon som har ett tält att låna ut i 2,5 månad? :)

Nu är klockan halv 9 en fredagkväll och jag tänker sova. Galet trött.
Jimmy gick över till grannen och skulle ta en öl. Just en öl lär det ju bli också med tanke på att han börjar jobba kl 5 i morgon bitti och jobbar till 15.

Tack och god natt!

Järntabletter is the shit

I dubbel bemärkelse. :)
Jag måste säga att av att käka järntabletter har min mage sagt upp sig totalt. Hujedamig! Synd att jag är gravid för annars skulle jag kanske ha droppat några kilon. Men jag mår redan bättre. Inte alls lika farligt yrslig och slut som för några dagar sedan och det är så jäkla skönt. Att jag sedan har massa ont pga foglossning känns också som en petitess när jag slipper vara yr. Eller ja. Inte riktigt kanske, men mycket kan jag ta förutom det. Tänk om jag vetat/fattat detta för längesen. Hoppas det håller i sig.

Idag är det exakt 11 veckor kvar till 7 mars. Längtar!

På eftermiddagen idag har det varit så lugnt i magen att jag nästan var orolig ett tag. Hon brukar vara vild. Nu har hon kommit igång igen. Tror det blir någon slags utbrytarkvinna av det här.

Ikväll har jag roat mig med att slå in massa klappar. Jag har riktigt dåligt med julkänsla i år. Känner mest att jag vill att det ska vara över och det är inte likt mig. Jag brukar älska julen. Men mycket beror nog på att de stora barnen inte är hemma på julafton. Vi kör vartannat år men förra året så började Bella kräkas kvällen innan julafton hos sin pappa så hon blev kvar där. Blir andra året utan henne på julafton därför men ingen idé att hålla på byta för jag vill ju ha både henne och Linus samtidigt. Vi kommer att fira på juldagen istället med hela släkten. Det går ju bra men är ändå inte riktigt samma sak. Men jag får försöka göra det bästa av situationen. Adrian ska få några klappar i alla fall. Resten får han också på juldagen. I år bryr han sig inte men hur man ska lösa det om några år vet jag inte. Men det blir ett senare problem.


Julklappasinköp.

Igår var jag på stan med Linnea och Marina. Det var mycket trevligt och jag inhandlade ungarnas juldags-kläder och kände mej helt färdig med deras julklappar. Vi intog även en lunch och pratade alldeles för mycket strunt antar jag. Vi har ju alla tre barn som är födda mellan mars och september 2011 och både Linnea och Marina har hunnit få en till 2012 och jag har en på väg så man kan ju gissa vad vi pratade om :) Barn, bebis, graviditeter, pappor, och blöjor typ. Det blev en hel del gå så jag kände mej helt klart mör i rygg o fogar när jag kom hem.
 
När jag kom hem skulle jag bara klicka hem Adrians sista klappar från lekmer.se och inser att det vi gått och tänkt länge att vi skulle beställa var totalt slut. Vad trött man blir på sig själv. Varför la vi inte bara in beställningen när vi bestämt oss? Tanken var att vi skulle beställa ibland annat en leksaksspis med plattor som man kunde tända och släcka. Inte en enda spis fanns det att klicka hem. Då kom Bella på att hennes lillebror hos pappa hade ett gammalt plastkök som de skulle göra sig av med för han inte använde det längre. Absolut inget märkvärdigt men när Rosie kom ut och hämtade Bella så hade hon det med sig och Adrian fullkomligt älskar det. Han öppnar och stänger luckorna, "lagar mat" på plattorna och har roat sig i flera timmar med det där gamla plastköket.
 
Idag har vi också varit ut och försökt jaga sista klapparna. Men sista klapparna blir aldrig klara. Jag har Jimmy kvar. Beställt en grej från nätet som jag hoppas hinner komma hem. Sen har vi en till klurig jäkel kvar. Har INGEN aning om vad vi ska köpa.. Suck suck o suck. Vi var även ut till toys och fick Adrians sista avklarad så nu är i alla fall ungarna och deras kusiner klara. Och morbror Thomas. Nu måste alla slås in också men det är kul.
 
Hur det ska gå om det blir några fler vetesjutton för efter julklappsinhandling både igår och idag kan jag numera nätt och jämt gå pga foglossningshelvetet!!! Tar mig knappt ur bilen eller upp ur sängen. Bara stakar mig fram här hemma så imorgon måste jag försöka få tag i en sjukgymnast och be till gudar och högre makter att de kan hjälpa mig. Nu är det ju tack och lov inte lika illa alla dagar så jag hoppas det är som bortblåst imorgon. Resten av kvällen idag blir det soff eller sängläge. Jag har inte mycket val.

Bm-besök v 28+3

Idag har jag varit hos barnmorskan och beklagat mig över mitt mående. Känns skönt att man är berättigad till att gnälla lite där. ;)
Hon kollade mina provsvar från förra besöket och sa att Hb.t låg bra dock lite lägre än jag brukar och sen kollade hon något annat värde och så att det är inte konstigt att du mår som du gör. Du måste äta järn. Tror det hette ferritin och det är själva järnvärdet vilket sjunker innan Hb.t. Det låg på 6 och enligt min privata sjuksköterska Linnea bör man ligga på runt 40. Även blodtrycket var enl henne rätt lågt så att jag är sjukt trött, matt, andfådd och yrslig har sin lilla förklaring. Det känns jätteskönt för då kan jag förhoppningsvis göra något åt det. Börja knapra niferex.
 
Annars såg allt bra ut. Bebis växer som hon ska. Sf-mått på 29 så jag följer min kurva och kan mycket väl vara en vecka längre gången som jag tror. Hjärtat dunkade på fint också.
 
 
Nu ska jag med gott samvete vila medan Jimmy gör mat. Sen ska vi åka och hämta jullådan på jobbet.
 
Bella är hemma från skolan idag. Hon var illamående och hade ont i magen igår kväll så jag har legat på spänn hela natten och bara väntat på spyan. Som tur är här inget kommit och nu klagar hon bara på lite magont så jag hoppas det håller i sig. Hon tjatar om mat i alla fall. Ätit frukost också. Jag hoppas vi slipper magsjuka över jul och nyår i år. Är inte för mycket begärt kan jag tycka när vi hade skiten förra året.

80 års kalas.

Idag ska vi till farmor på 80 års kalas. Det kommer kännas väldigt konstigt att komma dit och inte farfar är där. Gissar på att det ändå på något sätt kommer kännas som att han är där.. I väggarna liksom.
Nu har det gått 5 veckor sen han dog. Vi träffades i väldigt sällan på slutet då han sa ifrån sig besök när han mådde så dåligt. Ändå slår det mig att det är så konstigt att han är borta. Han har ju funnits jämt liksom?
 
 

Poolspel

I dag var det morgon kl 5.50 tyckte Adrian. Fram tills nyligen har han alltid velat ligga och dra sig en bra stund i sängen efter att han vaknat och då har man själv kunnat ligga och halvslumra och mysa ett tag till men nu är det andra bullar. Från att de små ögonen öppnas så är det fullt ös medvetslös direkt och han kryper ur sängen på nolltid. Orka vara så morgonpigg. Jag bryter ihop.
 
Idag har Bella poolspel i innebandy precis hela dagen i Bombardier arena. De har samling vid 10 och sen 3 matcher under dagen. Tyvärr visade det sig också (som jag inte hade en aning om) att hennes lag är nå slags arrangörer så de ansvarar för kiosk, sekretariat, bygga och riva sarg, städa efteråt osv. Jimmy åker med henne för han tycker också det är lite kul men jag blir hemma själv med Adrian och Linus till kl 19 minst idag så jag har lite svårt att se det positivt men det är bara att bita ihop och se glad ut för Bellas skull. Hon tycker det är jätteroligt. Har dessutom lovat att komma o kolla på hennes första match vid 11.
Linus hatar att kolla på innebandy så det lär ju bli en match att få med honom också.
 
Mitt mående idag är som igår kväll. Pulsen rusar bara jag tänker på att röra mig. Yrslig, matt, trött, och anfådd. Helt sjukt att det känns som jag inte får ordentligt med luft när jag andas. Får liksom ta djupa andetag hela tiden så det låter som att jag bara går/sitter o suckar överdrivet. Det är skitjobbigt. Jag vill bara gråta.
 
Adrian är nu extremt trött och extremt tjurig vilket man lätt kan bli om man nu ska upp före 6. Vet inte hur jag ska lägga ihop sömn och mat för honom när vi måste åka om en timme. Jag tänker i alla fall klä mig i slappkläder.
Lillfisen har visst somnat i mitt knä nu. Ska lägga honom och göra mig i ordning då. Lär ju börja bearbeta Linus också.

Pust o flås!

Mina fogar idag har varit helt överjävliga. Blygdbenet känns som det ska gå av eller att det redan gjort det.  Lite värre och jag kommer snart inte att kunna gå. Ska till barnmorskan på måndag så jag ska höra om hon har tips på någon bra sjukgymnast. Vill inte ha akupunktur men allt är bättre än detta känner jag. 
 
Kvällen har inte heller varit rolig. Legat på soffan och känt hur pulsen rusat och det känns som om jag sprungit en mil. Kollade pulsen och som mest öågcden på 128 slag / minut. Inte konstigt jag känner mig helt slut. Trött, matt och yrslig är jag. Nu har dn lugnat sig lite tack o lov.
12 veckor kvar så jag kan inte ens börja önska ut bebisen än. 
 
I morgon hoppas jag på en bättre dag. Jimmy och Bella är på Bellas poolspel i innebandy precis hela dagen. Tjohoo. Eller nåt. 
 
 

Men vad gör du bebis?

Bebisen roar sig med något sannerligen oskönt ikväll. Precis ovanför och under blygdbenet känns det ungefär som att den ligger och gör piruetter neråt med något stort, så antingen en rumpa eller ett huvud. Samtidigt får jag jättesparkar på revbenen. Stor bebis nu.
Det är ju för tidigt att fixera sig så vad händer? Det gör verkligen jätteont. Inte bara obehagligt utan ont på riktigt.
Blygdbenet känns mörbultat och det svider (känns som jag ska spricka) ner mot utgången så att säga sen massa massa mensvärk. Jag ligger just nu så ihopkrupen jag bara kan för då lugnar den sig. Sträcker jag ut benen sätter den gång. Aj bebis!

Lucia

Idag är det Lucia. Inte ett enda Lucia-tåg har jag sett på tv, som jag vanligtvis brukar tycka är lite mysigt men idag har det inte blivit av bara. Varken ungar eller karl har något intresse av att Lucia mysa så varför ska då jag känner jag?
 
Igår fick vi i alla fall se ett jättefint Luciatåg på Bellas skola. Hon var ju dessutom en av två Lucior så det vart lite tårar i ögonen på hormonstinna mamman, helt klart :) De var jätteduktiga och sjöng jättefint. Inte bara de sedvanliga Luciasångerna utan massa andra fina också.
TYVÄRR så hade såklart kameran vi hade med oss så dåligt batteri så inte ett enda kort blev det. Jag hade också så dåligt batteri i min telefon så jag kunde inte använda blixten så det blev inga kort på den fina Lucian. Tror dock min kompis Emma som har sin bonus-son i samma klass kanske fick några kort. Måste höra med henne. Hon satt bredvid mig med telefonen i högsta hugg hela tiden.
Ett kort blev det. Där det inte krävdes blixt. Jimmy var fram och hämtade fika åt oss och ställer fram den här bullen framför mig. Jag och Bellas pappa bara tittade på varandra och utbrast i asgarv. Den ser ju lite ut som en snopp kan jag tycka. Haha. Tråkig humor? Javisst.
 
 En" lusseballe" 
 
Igår var vi ju även och hälsade på Förskolan. Det var ett jättemysigt ställe och personalen verkade jättebra med barnen. Vi har bestämt oss för att tacka ja så nu har vi accepterat platserbjudandet. Jimmy sa "Definitivt. Klart pojken ska börja på dagis" Adrian var helt salig därinne. Gick och plockade med allt och dockvrån med leksakskök med en miljon olika kastruller och frukter och grejer var väldigt poppis. Passande att vi ska köpa en spis åt honom i julklapp. Han vart som en ostbåge när vi skulle åka hem och ville inte följa med så jag hoppas och tror att han kommer gilla det. Jag är fortfarande kluven. Men det är mest mina egna tokiga känslor antar jag.
 
Hur gick det med vagnen igår då? Jo. Det gick bra tack och lov. Den var dyngsur och djupfryst men vi har ju lädervagn så det mesta var bara att torka av. Innertyget i sufletten var blött så vi ställde den bredvid ett element och på kvällen så var allt torrt. Åkpåsen som var i vägde nog 50 kg. Totalt dyngsur men torr den med nu.
Röret som sprack har Jimmy "spärrat" av så i vår ska det väck. Tur att vi inte behövde ringa in någon dyr rörmokare. Jag såg alla våra pengar flyga sin kos där.
 
Fi fan. Idag har jag gjort illa min tumme. Skulle packa ihop Bellas Luciakrona och det är ju som en plastkrans som man kan ändra storlek på. När jag trycker till för att få den att lossna så får jag med en väldig kraft in en tjock vass hård plastbit under tumnageln som liksom får hela sidan på nageln att lossna och fick väl även in en bit under nageln för det gör så jävla ont rent ut sagt. Blodet bokstavligt talat rann. Jag känner pulsen i tummen hela tiden och det dunkar ända ner till där tummen börjar från handen. Är det inte det ena så är det det andra.
 
Nu ska jag väl göra iordning Lillfisen för natten. Han sitter just nu i en låda på tv-bänken o ser på tv. Söt!

70 %

Nu har jag gjort 70 % av graviditeten. 30 % kvar = 12 veckor.



Tiden kryper fram men samtidigt så går det fort. Står väl inte på förrän det är dax och man får panik över var tiden tagit vägen.

God morgon!

Efter en natt med massa snor, massa hosta, läckande blöja och orolig sömn var vi färdigsovna klockan 6:30.
Jag undrar varför människobarn ofta är så morgonpigga och varför slutar man att vara det i vuxen ålder? Tänk att vakna på morgonen och bara kasta sig ur sängen hur pigg o glad som helst och bara attackera dagen. Vad grejer man skulle få gjort :)

Nu ska vi gå och hälsa på förskolan.

Jimmy kommer just in. Arg som fan och berättar att ett rör spruckit i garaget och stått och sprutat vatten.. på Adrians vagn som stod där. Men stor jävla suck. Har vi någon vagn nu? Men ååh. Hade vi inte nog med utgifter..

Tätt mellan barnen!?

Om någon skulle fråga mej om jag skulle rekommendera att bli gravid snabbt igen efter en graviditet skulle mitt svar vara Nej, nej och åter nej! Visst. Barnen kommer säkert ha mycket glädje av varandra i framtiden när de är så nära i ålder men att vara gravid, osmidig, ha ont, bli anfådd för minsta lilla, bli mörbultad både inifrån och utifrån på nätterna, vara konstant trött osv osv, OCH ha en liten terrorist hemma. DET rekommenderar jag inte. Nu är vi dessutom hemma båda två. Men nu är läget som det är och självklart skulle jag inte vilja byta med någon annan i världen.
Adrian klättrar högt och lågt numera. Giv mig styrka! Det går inte att slappna av i 2 sekunder längre om han inte är i samma rum. Nu har han kommit på hur han klättrar upp på köksbordet och sätter sig där. Inte att rekommendera. Min kära mor berättade häromdagen att en sådan tur slutade i ett akutbesök och hjärnskakning för mig när jag var liten. Han är väldigt faschinerad av ljusen som står där. Vet att vi blåser ut dem så han klättrar upp, sätter sig där och blåser. Så söt. Idag kom han även ut med sin babymointor som stått på hans hylla i hans rum ett bra tag. Då har han minsann klättrar upp från sin lila stol  han har, upp på hyllan och hämtat den. Ligga uppepå tv-bänken är också en favorit. Antingen förtränger man fort eller så är Adrian snäppet vildare och klättrigare än både Isabelle och Linus var när de var små. Han tar för sig av livet helt enkelt och det är väl egentligen bra. Jag är mest rädd att han ska skada sig.
 
Kors i taket. I morse gick Jimmy upp med Adrian utan att jag ens behövde säga något. Ibland blommar asfalten. Fick sova aningens bättre inatt också. Fisen är dock fortfarande galet snorig. Vet inte om pappan han läser min blogg i smyg för han säger aldrig något om det. Nå Jimmy? Nu blev det ju såklart ingen lång sovmorgon då Bella och Linus ska till skolan och så men till halv 8 fick jag ligga i alla fall och det, det är fan lyx. Jag behöver inte ligga och sova hela förmiddagen. Men att få ligga och dra sig en bra stund ibland även om man inte sover är faktiskt också skönt.  
 
Nej. Min käre son (den minsta) har visst fått tag i fjärrkontrollen till tvn så nu är den puts väck och borta. Det innebär att jag inte kan byta kanal och dessutom är tv-menyn framme så det är bara att sätta igång och leta om jag vill se på tv nåt ikväll. Jimmy och Bella är iväg till Fagersta och hjälper min bror att flytta hem till Västerås igen.
 
Ciao ciao!!
 
 
 
 
 

Trötthet.

När jag äntligen fick sova inatt så fick jag sova ända till 5.52. Det var så att jag höll på att smälla av när jag såg klockan. Jimmy hade ju lagt sig efter halv tre så han var ju knappt kontaktbar så det var bara att kliva upp till slut. Imorgon går jag inte upp före 7:15 när Bella ska väckas. Punkt. Sen om Jimmy går och lägger sig när det nästan redan hunnit blir morgon så är det hans problem inte mitt om Adrian vaknar i ottan.
 
Vi har nog varit trötta här hemma hela ligan idag. Adrian är så jäkla förkyld. Vi har säkert torkat hans lilla näsa 100 gånger idag. Det bara rinner och man märker på honom att han inte känner sig pigg. Gnäller och framåt kvällen började han hosta lite också. Jag vet ju hur jag själv mår när jag är riktigt dunderförkyld och det är då inte bra. Sen att han är feberfri spelar liksom inte så stor roll. Hoppas han är piggare imorgon.  
Ikväll så somnade han redan 18.10. Han var helt slut stackarn och gick själv och la sig i sin säng. Så jag gjorde iordning välling och gav honom och den hade han inte ens ätit upp innan han sov. Nu hoppas jag både för min och för hans skull att vi sover hyffsat bra inatt.
 
I morse ringde jag till förskolan vi fått plats på, så på onsdag var vi välkomna att hälsa på. Ska bli spännande. Men som läget känns just nu för mig i alla fall så blir det nog att vi skolar in honom. Jag tror Jimmy är rätt inne på det också. Dock med blandade känslor. Vi får helt enkelt se på onsdag hur stället och personalen verkar. Hoppas Adrian är piggare också så man kan se på honom om han blir salig av alla barnen ;)
 
Idag har Bella och Linus kommit hem. På onsdag kväll är hennes Lucia och gissa om det är någon som är nervös :)

Att få sova är en lyx

många tar för givet. Även jag. Men när jag natt efter natt får ligga vaken i flera timmar så känner jag att få sova är lyx.

Adrian har bråkat i över en timme. Jätteförkyld. Nu sover han äntligen. Jimmy snarkar så jag blir galen. Jag har precis bett honom lägga sig i någon annan säng och han gick utan protester. Elaka jag, men jag behöver tystnad. Nu får jag bara dras med Adrians förkylda snarkningar och det faktum att den där bebisen vaknat i magen och försöker ta sig ut.

Låt mig bara få sova. Samma visa vareviga natt. Jag skjuter av mig själv snart!!


Finaste




Förskola eller inte?!

Innan vi visste att jag var gravid så sökte vi förskola åt Adrian från och med Januari nästa år. Men tanken har hela tiden varit att han ska vara hemma med mig i alla fall till augusti nästa år. Jag vill liksom inte skola in honom för att sen vara hemma med nästa barn. Det känns inte rätt.
Den största anledningen till att vi (jag är det väl egentligen mest som bestämt) inte tyckt att han ska börja nu i januari är för att det kan bli en väldigt stor omställning i en liten killes liv att börja på dagis i januari och sen bli storebror i februari/mars.
En annan stor anledning är att jag av erfarenhet vet att när de när de är nyinskolade och ett bra tag framöver är sjuka typ jämt eftersom de utsätts för en hel del baciller på förskolan (speciellt under vinterhalvåret) och innan de hinner bygga upp ett bra immunförsvar. Tanken att han ska vara sjuk massa och sen ha en nyfödd hemma som är känslig för baciller känns inte heller helt okej.
Sen den sista anledningen är helt enkelt att varför ska jag ha honom på dagis när jag går hemma? Okej om han redan hunnit börja men nu?

Men.. Igår damp det där brevet ner med ett platserbjudande. Inte på vårt förstahandsval för då hade valet varit lätt för egentligen är nog enda anledningen till att vi valde den förskolan som förstaval att den ligger närmst här där vi bor. Precis bakom skolan som man ser från vår gata. Då hade han blivit hemma.
Nu blev vi erbjudna vårt andrahandsval som egentligen är den förskolan som verkar mysigast och som ligger bäst till med utegården i princip i skogen osv. En liten förskola med endast en stor avdelning med alla åldrar och då självklart mer personal. Som jag fattar det så jobbar de mycket i grupper. Den ligger längst hemifrån sett men ändå max 5-10 minuters gångväg så det är heller inget avstånd.
 
 Trankärrets förskola i Skultuna (bilder lånade från hemsidan)
 
Nu är vi kluvna. Hur ska vi göra? Mitt hjärta säger nej nej nej. Han ska inte börja på dagis. Men samtidigt kanske det är roligt för honom? Man märker ju på honom bara vi är ute och går och går förbi skolan att han skiner upp när han hör alla barnen. Han älskar ju att vara på öppna förskolan. 
Han kommer ju bara att få gå 5 timmar 3 dagar i veckan så egentligen är ju det ingenting så på ett sätt känns det onödigt men på ett annat sätt som att så kommer han ju ändå inte att vara borta så mycket hemifrån och man får några timmar själv med Lillasyster de dagarna. Det å andra sidan känns helt sjukt att ge som motivering för jag har ju skaffat mina barn för jag vill ha dem och inte för att jag vill att andra främlingar ska ta hand om dem. När man arbetar så måste man ju. Men nu?! Att få höra att jag behöver vila när bebisen kommit känns också bara som en egoistisk motivering. Förr i tiden tog man hand om sina barn själv.
 
Jag har också på allvar börjat fundera hur jag ska klara av januari och februari innan bebis kommer hemma själv med honom när jag redan nu är så slut i kropp och knopp att jag knappt orkar. Men det känns också bara egoistiskt att tänka så.
 
Vi har i alla fall bestämt att vi ska gå och hälsa på nästa vecka och sen bestämma utefter hur det känns när vi varit där. Men jag vrider och vänder fram och tillbaka på mina känslor hela tiden. Min lilla bebis ju. Inte fan trodde jag att jag skulle ha svårare att skola in tredje barnet än första på dagis :)
 
Hur sjutton ska man prioritera? Det är väl inte hemskt att gå på dagis, jag vet men.. men.. ja jag vet inte vad jag ska skriva. Andra människor får göra precis hur de vill. Det har jag ingen åsikt om. Men när det handlar om mig och min lilla minibebisplutt så blir det genast mycket jobbigare i mammahjärtat.

Graviditetspenning

Igår ringde det en kvinna från Försäkringskassan och frågade massa om min graviditespenningsansökan (långt ord) Det som förut hette havandeskapspenning. Jag fick en stark känsla av att hon letade kryphål för att neka mig även om hon var trevlig. Alla andra på jobbet som är gravida nu vilket är en hel bunt har ju fått sina beviljade och vi har ju ett tungt jobb så tanken på avslag har inte ens slagit mig förrän igår. Tänkte att nu blir det en nervös väntan tills jag får besked. Meen! Snabba bud. Idag kom det ett brev om att jag är beviljad hel graviditetspenning. Så skönt. :) Så 6/1 går jag på Gp och så är jag sjukskriven till 4/1. Det känns skönt. Slipper jag bekymra mig över det. Bara hoppas sjukskrivningen blir beviljad också. Fick även ett annat brev på lådan idag som jag har vääldigt kluvna känslor inför. Men det berättar jag mer om imorgon för nu ska jag sova. God natt!!

mammas kille..

Det är nog svårt att hitta en mer mammig kille än Adrian.
I måndags när jag jobbade hade Jimmy problem att lägga honom så han somnade 2 timmar senare än vanligt. Precis när jag kom hem så vaknade han och var så ledsen. Jag fick ligga länge med honom innan han somnade och sen sov han oroligt hela natten. Vaknade och skrek "mammamma" (det enda han säger förutom blä, haha) och låg nära nära.
Det är jättejobbigt för oss alla och egentligen tror jag inte man kan göra mycket mer än rida ut det. Jag hade ju en förhoppning om att det skulle bli bättre när jag jobbade men nu gör jag ju inte det så det känns nästan som att jag inkräktar på deras tid ihop. Vi har dock kommit överens om att Jimmy ska kliva in mer ändå. Försöka lägga honom på kvällarna och så mer än han gjort förut. Igår gick det. Ikväll gick det inte. Han skulle ha mamma. Tror han visste att det var onsdag. Det är mer regel än undantag att han krånglar onsdagar. Det vet jag bara för att det är min tv-kväll. :)

Idag kom Bella hit efter skolan. En tjej i klassen hade råkat ta hennes skor hem så de hade letat sig blåa efter dem innan de kom underfund med vart de var så hon hann missa bussen som det var tänkt hon skulle åka med. Skolan hade också tydligen råkat få fel nummer till hennes pappa så läraren fick inte tag i honom utan ringde mig till slut. Vi kom överens om att hon skulle gå hit så ringde jag pappa/Rosie och kom överens med hennes bonusmamma att hon skulle bli kvar här. Ingen av oss kände sig bekväm i att sätta henne på bussen i det här vädret eller skjutsa/hämta henne med bil. Vägen här ute har drivit igen ganska ordentligt idag har det ryktats om.
Jag tror Bella har världens bästa lärare. Eftersom Bella hade för stora fötter för den andra tjejens skor som gått hem med hennes fick hon låna fröken Lenas skor när hon gick hem hit. Lena hon satte sig och åkte hem i gummistövlar :) Supergulligt tycker jag :)

Skönt

Ute yr snön och varenda statusuppdatering på Facebook handlar om vädret.
Inne ligger jag i soffan under täcket och har det bra. Nyss tagit en tupplur. Hur skönt som helst :)

Glad över att ha tak över huvudet dagar som denna.




Sjukskriven.

Det gick rättså bra att jobba igår faktiskt. Jag fick vara på varumottagningen med bästa Anna som frågade 1000 gånger, "Går det bra, känns det ok?" så det kändes helt ok.
Min chef försökte få mig att dammsuga men jag sa ifrån och han förstod. Kvällen lunkade på och vad det led fick jag bara mer och mer ont men jag slog bort det och tänkte inte så mycket på det förrän jag kom hem och slappnade av. Då bestämde jag mig för att det går inte. Jag orkar inte och det är inte värt det. Speciellt inte när jag ska gå från dag till dag och de inte vet vad de ska sätta mig på att göra.
 
Ringde familjeläkarmottagningen imorse vid 9 och redan kl 11 hade jag en tid. Här gick det undan. Väl där blev jag sjukskriven fram till 4/1 och den 6/1 börjar min graviditetspenning (om den nu blir beviljad vilket jag tror) så det känns på ett sätt jätteskönt men på ett annat inte. Jag vill ju egentligen jobba. Dessutom tycker jag att läkaren formulerade sig jätteklantigt i intyget och skrev att jag var trött och hade ont i bäckenet, ländryggen och viss anfåddhet. Det låter ju kanske inte som skäl till att inte arbeta när man ser det så. Är lite halvskeptisk till att den blir beviljad hos försäkringskassan men det är väl bara prova skicka in o se. I början betalar ju jobbet så.
 
Idag är jag helt mörbultad. Känns som blygdbenet ska gå av. Men men. Nu ska jag vila så gott jag kan.
 
Nu är det visst på väg att bli snökaos ute. Lite mysigt tycker jag som gillar snö men jag gissar på att jag hinner tröttna innan det är över :D
 
Nu ska Jimmy åka med massa skräp till återbruket en sväng så jag ska kasta mig på sängen i Adrians rum och busa lite med honom. Han är inte helt nöjd. Undrar om snoken på honom någonsin kommer att sluta rinna?

Adrian sköter tvätten

Kanske inte som jag skulle ha gjort dock ;)





Torkställningen har han vält och vikit ihop.

Nu blir det ett läkarbesök för mig.


Jobb och levande feliton.

Först och främst har jag för mig glädjande nyheter; Min telefon lever :)
Jag fick olika tips igår hur man skulle lägga in den på 50 grader i ugnen i en skål med ris för att det skulle suga ur fukten. Jag försökte och sen fungerade den :) Den fungerade visserligen hela tiden men högtalare och mic var döda. Jag tror att jag har mycket att tacka för att jag hade sånt här skyddsskal på den. Det hann inte komma in massa fukt mer än i just ovan nämnda hål för eftersom jag hörde plumset så fick jag väl upp den på en microsekund.
Jag hoppas bara att den fortsätter att fungera.
 
Idag är det som så att jag ska börja jobba heltid. Det känns.. för jävligt. Hur ska jag orka när jag inte ens kan ta upp tvätt från källaren utan att känna mig svimfärdig. Magen är spänd och inte alls skön och bäckenet värker och det hugger som knivar in där bak. Detta är inte gnäll. Detta är ett konstaterande.
Men det känns som att jag måste åka till jobbet för att bevisa för Jimmy att det inte går. Han anser att min chef är skyldig att hitta något jag kan göra. Punkt slut. Han får panik och ser allt i pengar och tror att blir jag sjukskriven så går vi i konkurs eller nåt.
 Jag är rädd att de vill att jag ska dammsuga idag (jag vet nämligen att jag inte får sitta och köra truck på den avdelningen jag vet att jag klarar av) och när jag gjort dammsugit i måndags så satt jag i soffan och grät när jag kom hem för jag hade så ont. Att dammsuga med en industridammsugare på lagergolv i trånga skrymslen och vrår, som dessutom har ca 1 meter långt rör och utan munstycke resulterar i att jag får gå väldigt framåtböjd (halvt dubbelvikt) och det gör ont både i mage och rygg. Det kan jag lova att det hade gjort efter ett arbetspass som icke gravid också.
Men men. Är väl bara att åka till jobbet och se vad chefen säger. Om han ens är där.Han kanske jobbar dag.
Har ångest över att jobba kväll också. 14.30-22.50 Minns inte ens när jag var vaken så länge sist.
 
Annars har jag inget att förtälja mer än att det är galet kallt ute idag. -17 i morse. Lite mer snö och mindre minusgrader tack :)

Min telefon är död.

Den här dagen har varit allt utom bra.
 
Det bästa kom för nån timme sen. Jag bestämde mig för att vi skulle ta oss mot maxi jag och barnen för att köpa lite glödlampor till en trasig ljusstake. Hade min 2 månader gamla telefon i soffan där vi alla satt och självklart så glömmer jag kvar den där när jag går för att borsta håret på toaletten. Adrian busade med Bella och Linus så jag hade inte ens en tanke på att han skulle följa efter mig.
Plums hör jag bara bakom mig och så ser jag min telefon simma i toan. Då har ungen gått efter mig och fått med sig min kvarglömda telefon i farten.  Skrek ett väldigt högt och väldigt fult ord kan jag tala om och telefonen den verkar vara i telefonhimmlen.
 
Jag är både arg och ledsen. Försäkring tog jag inte. Tyckte den var så ovärt att betala 100 kr i månaden i onödan på min iphone jag hade när jag aldrig nyttjade den. Det var väl som att be om att den skulle gå sönder. Kan inte skylla på någon annan än mig själv men ändå blir jag irriterad på stora barnen som låter honom gå iväg med telefonen när de vet mycket väl att han inte får ha den.
 
Jag är så jäkla trött på att allt måste kastas i toan. Jag menar ALLT. Går man in på toaletten i två sekunder för att som i mitt fall nu - borsta håret så kan man ge sig fan på att något åker i toaletten om man inte leker akrobat och står med ett ben på toalocket. Hur lång tid tar det att dra en borsta genom håret? 30 sekunder kunde man inte ha dörren öppen och stå med ryggen till. Åh ja.. Vi stänger locket men det hjälper liksom inte.
 
Har gråtit som ett litet barn här nu. Mår dåligt fysiskt och så kommer den här käftsmällen. Ett riktigt i-landsproblem egentligen. Dock ett väldigt dyrt och irriterande sådant..

26+1

åhär smal och snärt är jag när det är 14 veckor kvar till bf. Är det konstigt att jag känner mig helt enorm? :-) Jag hoppas det stannar av lite snart. Alltså min häck ser ju heelt enorm ut?! Hujedamig. 

Juli 1982?

Sitter och tittar igenom bloggen och hittar den här bilden jag lagt upp förut.



Farfar, jag och Micke. Hur skönt ser vi inte ut att ha det?
Det är den här farfar jag sörjer mest. Den jag hade när jag var liten.


Snölek

I dag har jag och barnen varit ute en kort sväng på tomten och inspekterat snön. Adrians tjocka vantar visade sig vara omöjliga att få på så han hade bara tunna tumvantar. Detta resulterade i att han vart kall om händerna och frös snabbt så vi fick lov att gå in. Inte mej emot då jag nätt o jämt klarar av att stå på benen. Jag har inte en gnutta energi i kroppen och är nog världens sämsta mamma. Men man får bita ihop ibland.

Jag tyckte att de stora kunde vandra iväg själva till nån backe och åka lite pulka men icke. De skulle in också. Dagens barn. :)






Så söt. Lilla microfiguren :)







Bella var så sur o grinig så hon blev inte med på nåt kort.

Nu ska jag försöka komma på någon lunch åt oss här. Den ständiga frågan är ju bara vad :)










RSS 2.0