Lite/mycket gnäll!!

Jag har fruktansvärt ont i huvudet, och är tröttare än jag kan beskriva i ord. På detta löper katten o låter för jävla illa. Stryper henne snart, men hon är ju bara kåt o sugen på bebisar stackarn. Giv mig styrka någon!


Den röör sig:)

Wee :) Jag har fått massa små minibuffar i magen ikväll. Det är effektivt att gnälla i bloggen tydligen :D Fortsätt såhär nu bebis!


Jobbat dag.

Denna vecka är egentligen kvällsvecka men jag går dag-skift. Idag har jag gått 10-18 och det har varit en lååång dag och jag saknade folket från mitt skift fram tills de kom vid halv tre. Det var dock massa skönt att gå hem när de andra gick på lunch :)

Imorgon börjar jag kl 6 och jag har ångest över att gå upp så tidigt. Jag vet att jag kommer att vara helt förstörd men det ska väl gå. Jag har ju inga barn efter jobbet så jag kan ju åka hem och sova bäst jag vill :) Frågan är bara hur kvällen ska gå. Jag vill verkligen se på "En unge i minuten" kl 21. Lika bra att suga in allt som går om förlossningar.
Nu är bebis förresten sådär lat igen. Inte känt den sen då i förrgår när jag nyss gnällt om det. 2 veckor precis kvar till ultraljudet idag. En halv evighet. Men som Carola säger: "Det har aldrig varit närmre" Så sant som det är sagt. Linus var också en latfis i början när han började kännas. Bella kände jag första gången i 16+5 (alltså om 2 dagar i denna grav) och efter det så kände jag henne varje dag.

Nej, den här datorn är fullkomligt störd. Verkar som anslutningen till internet strular så jag orkar inte skriva mer om jag ändå inte kommer att kunna publicera det. Spänningen är oolidlig!!!



Sommartider hej hej!

Inatt gick vi då över till sommartid. Jag brukar tycka att det är jobbigt att förlora en timme men idag har jag inte märkt av det än. Jag vaknade alldeles för tidigt och kunde inte somna om. Kan bero på att jag halvsov hela kvällen igår och la mig i sängen 21:14 för natten :) 
Meen.. Vi går mot ljusare tider! Så underbart. Jag längtar så tills man slipper klä på sig vinterjacka o tjocka skor när man går ut.  

Jag måste säga att igår när jag kom in på bloggen o såg att jag fått 8 kommentarer så höll jag på att tappa hakan! Wow!! Har aldrig haft så många unika besökare som igår efter att jag skrivit mitt gnäll-inlägg om hur trött jag var. Det är såklart jätteroligt med en liten bekräftelse på att folk läser det jag skrivit även om jag själv tycker det mest är ointressant skitsnack. Samtidigt är det lite läskigt. Men mest roligt :) Jag skriver ju som jag många gånger sagt mest för min egen skull och kommer då aldrig lägga ut några "dagens outfit" eller "åh vad jag vill ha den här nya snordyra klänningen från den jättekända designern" inlägg :) Jag nöjer mej helt enkelt med det här och ibland några halvkassa bilder på hur min dag varit. Att kunna lägga ut fiina foton skulle jag dock vilja. Jag o kameran är inte riktigt så bra kompisar dock. Förstår mej inte riktigt på den.

Ikväll är det jobb som gäller igen. Nästa vecka ska jag gå dagtid igen. Med andra skiftet. Blandade känslor. Skönt att gå dagtid men jag vet att jag är ju helt förstörd när jag gått upp så tidigt. Jobba med personer jag knappt känner är väl inte heller lika roligt som att gå på mitt skift men det ska nog gå bra. Jag är glad att min chef fixat så att jag fått vara på en avdelning jag kan i alla fall. Så då får man ju ställa upp såklart :) Sen om jag ligger o sover hela kvällen så gör det väl inget heller. Har inga barn hemma och Jimmy kommer ju att jobba kväll som vanligt.

Nu borde jag verkligen lägga in räkningarna. Det brukar alltid bli gjort samma dag som lönen kommer men denna gång har det dragit ut på tiden. Det är ju så tråkigt när pengarna bara försvinner direkt när de kommer in på kontot. Nästa månad får vi bonus. Weee..

Förresten. Igår när jag skrivit inlägget om att bebis aldrig rör på sig så fick jag några buffar. Bebis kanske är en av mina unika läsare som tänkte att "jag får väl ta o lugna morsan lite då" :))

Ha en trevlig söndag!


Tröttare än tröttast!

Fy fan, rent ut sagt vad jag är trött! Började vid sex i morse och hade turen att få gå hem redan kl 13. Så trött så att hela huvudet sved. Kl 13 stämplade jag ut o 13:40 sov jag på soffan. Vaknade vid 14:30 helt paj men det var bara att åka till Alwas kalas. Så söt är hon o vart så glad för sina kläder så de åkte på direkt. Nöjd faster :) Nu har jag inte känt minsta antydan till bebisrörelser på flera dagar. Vet att det kan gå länge emellan i början, men kom igen nu bebisen! Jag vill ha lite bekräftelse på att det finns en anledning till att jag känner mig så tjock o svullen o trööött!!


Lugnet har återigen lagt sig.

Det är fredagkväll och Linus åkte precis iväg med sin far och vi blir barnlediga i en vecka. Tystnaden i lägenheten just nu känns som att den går att ta på. Linus har varit ganska sprallig idag och inte varit tyst i några längre stunder. Ganska skönt för öronen nu faktiskt :) Bella drog som vanligt direkt efter skolan.

Idag klev jag in i vecka 17 på graviditeten. (16+0) Jag är ganska övertygad om att jag känt bebis röra på sig i några dagar nu. Är ju inga jättebuffar som kommer direkt men någon dutt då och då och mer rörelser. Jag känner att den rör sig därinne, inte direkt att den sparkas.
Funderar på om det inte blir en kille till jag. Jag har ju alltid fel så min intuition går absolut inte att lita på. Var övertygad från dag ett att Bella var en grabb men tji fick jag. Men både jag och Jimmy kommer ofta på oss med att säga "han" och Linus pratar nästan bara om att det blir en kille. Bella är mycket oroad över att det blir en kille. Tror jag det när hon redan har 4 bröder :) Jag kan då ärligt talat säga att den här gången har jag inga som helst önskemål om kön. Bara den är frisk så är jag nöjd. Har ju inte direkt önskat nåt kön förut heller men kanske tänkt att "det vore ju kanske trevligt om det blev en flicka/pojke" Det visar sig förr eller senare. På måndag är det två veckar kvar till rutinultraljudet. Det ska bli spännande o se det lilla livet.

I helgen nalkas jobb. Jag hade gärna varit ledig men det har jag varit nu i två dagar. Har fått massa saker gjort känns det som fast vad vet jag inte egentligen.

Igår var Carola och Noel över och hälsade på och det var mycket trevligt. År och dar sedan vi sågs så vi hade en del att ta igen när det gällde skvaller o så :)
Efter att de åkt så drog jag o kidsen ner på stan för att fixa pass åt mig o Bella. Hon var mycket uppspelt o tyckte det var skitspännande att vara hos polisen. Det gick väl på ca 10 minuter och 800 kr fattigare blev man. Längtar såå tills vi åker nu.

Idag hade jag o Linus en lunchdate med Linnea o lilla bebisLeo på stan. Käkade sallade som vanligt och efter det hade jag tänkt att jag skulle fixa Alwas present tills imorgon då hon fyller 2. Det är tamejfan helt sjukt att hon blir 2 år redan. Minns det som igår när jag fick sms:et om att hon kommit till världen. Men men.. När vi satt i bilen på väg hems å kom jag på: "Va i helvete.. Hur mycket present har jag köpt då?" Gaah.. jag blir tokig på mig själv.
Min pappa o mina bröder är ganska duktiga på att glömma bort saker o se ut som fågelholkar när de blir påminda. Vi kallar det för Forslunds-syndromet och det har drabbat mig med nu med råge. Jag glömmer bort allt känns det som .
Jag kan säga att Linus kommer bli bästa storebrodern o barnvakten ever. Så stolt kille som skulle dra vagnen med Leo och han var helt faschinerad. "Åh.. vilka söta öron" Han klappade honom på kinden o var så söt. Han längtar tills bebis kommer.
I vilket fall så fick jag ju lov att åka till Hälla sen när Jimmy kommit hem för att fixa presenten. Jobbar ju imorgon så jag vill ju inte behöva jaga present då innan vi ska på kalas.

Nej nu har jag inget mer att förtälja för tillfället. Ska hämta min kudde i sängen o lägga mig på soffan och vänta på att kl blir 21 ca så jag med gott samvete kan lägga mig. Är så trött o då har jag ändå sovit middag. Jag ska se 101 sätt att åka ur en gameshow. Sjukt kul ju.


Känns bra att komma till jobbet med såå on...

Känns bra att komma till jobbet med såå ont i magen.. *not* Har två olika smärtor. Först typ ont i hela livmodern. Den som oroar mig lite. En skarp smärta. Sen ligamenten typ dödar mig. Får gå dubbelvikt varje gång jag reser mig från sittande/liggande till stående. Att nysa o skratta är rena döden. Hoppas det blir bättre snart. Det kanske hänger ihop ändå. Nu kallar jobbet. Sitter i fikarummet o väntar ut tiden tills jag börjar. Ha en bra dag alles!


En vecka har gått.

För precis en vecka sedan skrev jag ett långt inlägg här på bloggen på min minipc som är mitt livs absolut sämsta köp. När jag skulle publicera så gick det inte. Alla andra sidor på datorn fungerade men inte blogg.se. Jag sparade inlägget i utkastet o försökte publicera dagen efter men utan resultat. Då vart jag så arg så jag tappade motivationen till att skriva nåt på flera dagar :) Datorn var så nära på att flyga ut genom fönstret som en freesbee..

Veckan som gått har väl inte varit så spännande. Vi har jobbat kväll och barnen har inte varit hemma. Jag fick reda på i veckan att lagerchefen godkänt en omplacering av mig på de veckor jag har de tunga jobbet så att jag får vara på Höglagret.. så länge det finns ett behov där. Vad jag ska göra när behovet inte finns kom vi aldrig riktigt fram till men jag ska i alla fall få en tid hos företagsläkaren snarast. Känns skönt i alla fall att min chef förstår mig.

I helgen var vi till Ullared jag och Jimmy. Kanske inte det mest smarta draget med tanke på foglossning o skit men det gick rätt bra. Vi körde dit tidigt i lördags morse och hem igen sen på eftermiddagen. Hemresan kändes låååång. De sista 27 milen som jag körde i ett streck medan Jimmy satt o sov mer eller mindre hela tiden var väldigt långa och väldigt tråkiga. Vi fick i alla fall en hel del nyttigt handlat.

Här är Bellas hög:



Det blev badkläder, "tjocktröjor" t-shirtar, linnen, underkläder, leggings, byxor, shorts, klänning.. Ja massor. Eftersom vi ska åka till Rhodos snart så behövdes ju lite sommarkläder. Åh vad jag längtar.

Linus hög:



Linus hade inte lika stort behov av kläder som Bella men han fick en hel del han med. Vårytterkläder bland annat som verkade vara i schyst skick. T-shirtar till förbannelse och lite smått o gott sånt som går åt.

Jag och Jimmy handlade väl en del vi också. Varsin jacka, lite kläder till Rhodos. Jag har ju lite svårt att veta vad jag drar för storlek då och det mesta jag köpte i mammaklädesväg satt tight redan. Bra där. Jag kommer bli en heffaklump den här gången :)

Igår hade vi underbart väder är i Västerås. Solen sken från en klarblå himmel. Pappa ringde på förmiddagen och frågade ifall vi ville komma hem till dem och grilla lite korv och njuta i solen så det gjorde vi. Brorsan med kids kom också. Jäklar vad skönt det var att sitta i solen o lapa lite sol. Jag längtar efter vår och sommar nu så jag håller på dör.



Jimmy, jag, Micke o Annie sitter och snor lite sol i väntan på korven.
Idag är det grått och trist ute igen. Måtte det bli vår snart annars blir jag galen.

Imorse ringde jag min barnmorska. Jag har haft så jäkla ont i magen till o från sen i lördags kväll. Ingen direkt växtvärk och inte ligamentkänningar. Tro mig.. De känns också. Nyss när jag nös så skrek jag rätt ut för det kändes som någon körde in två knivar på varsin sida om livmodern o vred om.
Barnmorskan tyckte att det var för tidigt att lyssna efter hjärtat.. 15+3 är jag idag. Hon hade ingen aning om varför jag hade ont men hon trodde inte det var farligt och var det nåt som var fel så skulle man ändå inte kunna göra nåt åt det... Tack.. nu blev jag genast lugnare. Fick iaf rådet att ringa gynmottagningen om jag ville så det gjorde jag och där fick jag prata med en trevlig sköterska som också trodde på ligamenten men blev det värre skulle jag höra av mig. Det kommer och går lite. Jag är egentligen inte så orolig. Vill mest bara höra att det är normalt.
Igår är jag 99,8% säker på att jag kände bebisen och jag trooor jag gjort det någon buff idag med. Väldigt väldigt svagt men den är ju så liten fortfarande o fostervatten o grejs därinne dämpar väl.



Nu ska jag gå in på tv3play o titta på Lyxfällan innan jag hämtar hem kidsen. Jag är ledig idag för i helgen vankas det jobb.


Soffmys! <3

img_9711 (MMS)

Soffmys! <3


Helgen slut.

Nu är det söndagkväll och en helg har återigen gått till ända. Jag har gått in i 15:e graviditetsveckan, eller 14+ på barnmorskespråk. Väntar o väntar på att det ska börja röra sig i magen men än förgäves. Tyckte mej ju känna nåt tidigare i veckan då när jag nös men sen den har det varit dött.
Även om folk påpekar min mage nästan dagligen o jag tom får höra att nu går den inte att dölja längre så har jag svårt att tro att det är nåt däri. Dumma dumma hjärna jag har! :)

En sten lyftes från mina axlar i fredags på jobbet när min chef kom och sa att han jobbar på att omplacera mig. Kommande vecka då jag egentligen skulle gjort det tunga så får jag vara på mitt lättare arbetsområde då det ändå fanns ett behov där. Eftersom jag är där varannan vecka vet jag ju nu att jag kan slappna av i två veckor och bara vetskapen av att han jobbar på det och verkar förstå mig gör att det känns skönt :) Får faktiskt en del kommentarer från folk där det verkligen lyser igenom att de tror jag fejkar hela grejen. Man blir inte så überlycklig direkt..

Igår var vi hos min käre storebror på kalas då han fyllde 33. Det var trevligt att träffa tjocka släkten som alltid. Om den är så tjock vet jag dock inte.
På kvällen igår plågade jag mig igenom Finalen av Melodifestivalen med min kära dotter som älskar det. Finalen kan jag sträcka mej till att titta på men inga jäkla delfinaler. Där går min gräns. Som vanligt tror jag att Sverige kommer att bli totalsågade i den stora finalen i Düsseldorf (tror jag det var) Känns mer som sveriges småtjejer röstat på en snygg killen en på en faktisk bra låt. Men det är min åsikt. Bella var lycklig och är Bella lycklig så är jag lycklig. :) I skrivandets stund kan jag berätta att Bella sitter och spelar vinnarlåten för sin lillebror på sitt rum och förklarar att detta är Erik Saade, han som sjöng Manboy. Han vann igår. Linus verkar mäkta imponerad. Han somnade på soffan igår ca 10 min in i finalen. Han är lika intresserad som jag..

Idag har vi varit på Vattenpalatset i Eskilstuna med barnen. Vi funderade imorse på vart vi skulle åka och till slut blev det de närmsta och billigaste alternativet. Ungarna hade mycket roligt. Jag och Jimmy frös som hundar. Tänk att när man var liten så fanns det inget bättre eller roligare än att bada och idag har man blivit sån badkruka så det är läskigt åt det. Efter 10 min i vattnet frös jag som en hund o ville åka hem. Fast det sa jag ju förstås inte till barnen. Bella, Linus o Jimmy åkte vattenrutschkana en miljon gånger men jag skyllde på graviditet och foglossning och kände mej inte riktigt bekväm i tanken på att åka även om det säkert inte varit nån fara. Man vill ju inte göra saken värre liksom.

Nu ska vi ha lite myskväll o se på film här. Dumma Mej har Jimmy hyrt. Linus har sett den redan men inte vi andra. Linus brukar dock inte ha något emot att se filmer han gillar om och om igen.
Imorgon åker de iväg en vecka igen och det känns inte så kul. Inte för att barnet i magen på något sätt kan fylla upp tomrummet efter mina barn jag redan har, men jag längtar tills jag blir mamma på heltid igen. Då har jag iaf ett barn kvar när de andra försvinner. Lite att  sysselsätta mej med helt enkelt.

Tjofräs.


Skallen sprängs.

Jag tror ärligt talat den gör det på riktigt snart :( Haft ont hela dagen. Dessutom är jag så trött så jag knappt orkar heta mitt namn. När ska denna förlamande trötthet försvinna så man kan bli som folk igen? Nej, ikväll känns inte livet så kul.


Tisdag.

Idag har jag stått upp i princip hela dagen på jobbet. Det resulterade i ordentlig smärta! Jag vill inte gnälla men är det någonstans jag måste få göra det så är det väl här.. Jag får ofta hugg rätt in i bäckenet ovanför skinkan så det känns som att någon sticker in nåt vasst o vrider om.. Jag skriker rätt ut kan jag säga. Aj aj aj!!
Fick äntligen tid att prata med chefen idag också. Han hade inte ens fått veta att jag var gravid av den andre chefen. Nu har han i alla fall fått intyget av läkaren och jag har förklarat läget så bollen är i rullning. Nu får vi väl se vad som händer.

Efter jobbet gjorde jag äntligen slag i saken och åkte till frissan med Bella. Det var mycket väl behövligt. Tror hon klippte sej i september sist. Tjurig var hon över att behöva klippa sig men fin blev hon. Hon är dock omöjlig att få kort på lillbruden. Man måste stå och se så sur ut som möjligt för att le på befallning, det gååår ju bara inte :)



Hahah.. hon sa nåt så roligt till mej tidigare ikväll. Eller det lät roligt även om hon kanske inte tyckte det var så kul.

- Mamma.. Moa sa ett svärord till mej när vi skulle gå hem. Då blev jag ledsen ( De hade visst bråkat om nåt)
- Jaha, vad sa hon då.
- Ja men det har ju du sagt att jag inte får säga så det kan jag inte berätta.
- Ja, men vad sa hon då?
- Men det får jag ju inte säga?!
- Nej, men säg det den här gången bara då.
- Hon sa Håll käften. Fast jag vet inte vad det betyder..

Undrar hur det kommer sej att mina barn i princip aldrig tar en svordom i munnen när jag svär som en häst galopperar..


Nu ska jag ta och kasta min son i säng. Han fick en tv igår då hans gamla sagt upp sig o vi hittade en billig på maxi. Den var inte så mycket att ha ansåg han förrän idag när han fick en ny Tuttels film också. Tuttels = Turtles. Han är inte så sugen på att sova nu förrän filmen är slut har han upplyst mig om.




Ja. Men God kväll då!


En liten beebis :))

Idag har Linnea och Bart äntligen fått barn.

Ca halv sju imorse så fick jag ett mms med en bild på en sån söt liten kille. Jag som var så säker på att det ar en tjej har återigen visat att jag alltid har fel.
 
STORT GRATTIS!!!
Längtar tills jag får nypa i gokinderna :))


Tandläkaren o bebisrörelser.

Idag vart det kort-dag på jobbet. 7:30- ca 12. Tänk vad skönt om man alltid kunde ha såna arbetsdagar. Vad mycket gjort man skulle få. Det skulle inte klinga så fint i kassan dock. Min chef jobbade tydligen kväll idag så inte har jag kunnat prata med honom idag heller. Jag blir så frustrerad!! 

Till tandläkaren bar det av. En förväntansfull Linus som mer eller mindre kastade sig upp i stolen, och en aaningens nervös Bella. Hon var fruktansvärt rädd för att hon skulle ha hål så vi skulle behöva komma tillbaka och borra.
Båda ungarna skötte sig exemplariskt. *stolt mamma* Linus fick 10 poäng i munnen. Rent, fint och inga hål. Inga tänder tappade än heller, fast det visste jag ju redan. Ju längre han har dem desto bättre är det ju kan jag tycka. Slipper man börja nöta på de permanenta tänderna redan.
Bella däremot hade 2 st små början till hål. Som tur var så satt båda på mjölktänder som hon alldeles snart ska till och tappa så det gör man inget åt. Även om de inte varit på mjölktänder hade man inte gjort nåt åt dem än. 
Däremot så konstaterade tandläkaren att hon har väldigt trångt i munnen där hörntänderna ska fram så det blev extra röntgenbilder och det konstaterades av både tandläkare och hygienist att där kommer inga hörntänder få plats. Det skickades en remiss till käkregleringen eller vad det nu hette så i framtiden är nog risken mycket stor att hon kommer få tandställning. Det vart Bella mindre glad över. Förhoppningsvis räcker det kanske med att dra ut lite mjölktänder men de lät skeptiska.. Vi får se helt enkelt.

Nu är jag så trött så ögonen står i kors på mig. Jag ska absolut se En unge i minuten ikväll kl 21. Hur det nu ska gå?! Det är så spännande. De har filmat på Förlossningen i Västerås. Nu får jag väl ännu mer panik. Känns väl ännu mer verkligt när man vet att det verkligen är i någon av de där salarna man själv ska ligga om några månader o härja..
Linnea ska göra det snaaart. Mycket snart!! Jag är så uppspelt här hemma :D

Idag ska jag avsluta med något mycket trevligt. Igår så låg jag i soffan och degade o hux flux från ingenstans så nös jag till utav bara fan :) Skrek gjorde jag och BUFF kände jag i magen efter det.. Kan det ha varit... tänkte jag och tryckte dit handen på magen, varför man nu gör det när man ändå inte känner nåt utanpå än. Och jag vågar nog säga att jag är i alla fall 99 % säker på att jag kände en liten röra sig därinne. Ganska så övertygad om att det var bebis <3 Förmodligen skrämde jag väl halvt ihjäl den stackaren när jag nös till sådär.. :))

Nu ska jag försöka få tag i mitt äldre barn som inte verkar behaga komma hem idag.

Ciao!


En utedag i solen.

Imorse när vi satt och funderade på vad vi skulle hitta på så ringde min käre storebror och undrade ungefär detsamma. Vi bestämde att vi skulle åka hem till dem och grilla korv o leka i solen o snön. Jäklar vilket härligt väder det har varit idag. Man känner sig verkligen piggare och gladare när man får lite sol på näsan.

Hemma hos kusinerna finns det en 4-hjuling. Massa lyxigt att åka på, eller efter den med bob/pulka. Framförallt så har de ju lyxen att bo i hus lite ute på landet med massa möjligheter till lek. Åh vad jag vill flytta till hus. Helst nyss!!

Bella och Alwa väntar på att vi ska komma igång. Alwa har tungan rätt i mun.



Till och med jag fastnade på en bild vilket verklgien inte hör till vanligheten numera. Usch. Jag känner mej allt annat än vacker. Jag är blek o mörk under ögonen o känner mej sådär lite småfet "är jag gravid eller har jag bara ätit för mycket bullar fet. :)



4-hjulingen fick gå varm. Ungarna tycker det är skitkul och jag tror nog att Morbror Micke tycker det också. Bella åkte om kring som en snorlåma där bak i pulkan och tyckte det var superkul :)





Nico fick också agera chaufför när Alwa tröttnade på att åka själv. :)



Personligen vågar jag inte sätta mej på varken fyrhjuling eller bob även om det ser kul ut. Har en känsla av att det inte skulle vara så uppskattat av mina fogar. Jimmy vågade inte heller. Kyckling!! :)

Efter åkten vart det korvgrillning o slapp i solen. Jäklar vad solen värmde på när man satt i lä. Så skönt. Hur gott är det sen inte att äta korv som man grillat ute då? Jag förstår inte varför? Speciellt vintertid.

Ett stycke kladd-Linus och en Alwin.

 

Jäklar vad trött man blir när man har varit ute såhär i flera timmar. Jag känner mej helt färdig i hela kroppen. Blir nog inte gammal ikväll. Imorgon blir det jobb igen som vanligt. Ska prata med min chef då och se vad han tycker om att läkaren rekommenderar andra arbetsuppgifter.
Dock blir det bara kort-dag imorgon. Ska till tandläkaren med båda barnen runt 13 så jag ska gå från jobbet vid 12. Linus ska sova hos sin far ikväll så slipper han hatta ifrån dagis mitt i lunchen. Vi hade tur att Dennis jobbade kväll så att Linus kunde vara där på förmiddagen, men sen tyckte jag att det var väl lika bra att Linus sover där istället så slipper vi hålla på böka tidigt imorgon bitti.


Nu är Jimmy och ser på nån fotbollsmatch nera på stan. Bella är ute o åker skridskor med kompisar och Linus leker i sitt rum. Roligaste leksaken just nu är 2 st grillspett som han har till både det ena och det andra. Jag ska väl försöka fundera ut någon kvällsmat. Börjar bli lite hungrig igen efter korvarna.


Lördag - 13+1

Idag kom äntligen mina barn hem. Jag har saknat dem så mycket så nu känns det skönt att ordningen är återställd. Vi lagade lunch och sen åkte vi och köpte lördagsgodis och for vidare mot mormor och morfar. Ja, deras alltså. Sen har vi setat där halva eftermiddagen och hängt. Bella lekte med sin bästa kompis Nellie en stund. Nellie och Bella gick i samma klass fram till jul ungefär sen flyttade Nellie och bytte skola. Passande nog köpte mormor och morfar hus på samma gata sen och ingen blev gladare än Bella bus som nu får tillfälle att träffa Nellie ändå ibland. :)

Igår gick jag in i 14:e veckan på graviditeten. Ska man prata barnmorskespråk så har jag då gått 13 fulla veckor. I morse låg jag som vanligt och deppade över att jag känner mej så ogravid. (Förutom ryggen då.. ) Jag lade mig på rygg precis innan jag skulle gå upp och det spände till som fan i magen. Jag kände med handen och kände då KLART o TYDLIGT en skarp kant i magen. Hela magen stod som i 4 hörn och var stenhård. Antar att jag hade en sammandragning som gjorde att jag kände livmodern så tydligt. Kände den bara några centimeter under naveln och blev nästan nervös över att den stod så högt. Tänkte att herregud, de sa ju på Vul:et att det bara var en. Som jag förstått det ska den precis ha börjat komma upp ur bäckenet nu. Jag fick senare reda på att har man full urinblåsa och det är tredje barnet så är det inte alls ovanligt att man känner den så högt upp. Phu :) Magen mjuknade efter en stund men sen fick jag en sån där stenhård boll i magen igen.

Lite glad blev jag. Det borde ju tyda på att det faktiskt är nåt som växt i magen på mig. Nu väntar vi bara på sprattel :) Så börja sprattla nu lilla bebis. Eller rättare sagt: Börja sprattla så det känns!! :)


Så nu ska det väl se ut nåt sånt här i magen då. Spännande att se tycker jag men säkert skittråkigt för andra. Nu är det ju så att förmodligen är detta det jag kommer tjata om i 6 månader till och sen går det över till bebissnack. :)

Tänkte att vi skulle försöka styra upp lite myskväll här hemma med barnen nu. Bee-movie på tv. Hitills ser det ut som att jag och Jimmy sitter med varsin dator och Bella och Linus donar i sina rum. Plockar jag fram lite gotta så brukar det inte dröja länge innan de uppenbarar sig härinne.

Ha en trevlig kväll alla läsare!!


:-/

För att slippa sprida den mest negativa bloggen i Sverige så skippar jag bloggandet idag. Det har gått åt en del tårar men inget jag vill skriva om. Imorgon tar vi nya tag. Barnen kommer hem o jag längtar så!


Svammel.

Jag intalade mig själv imorse att jag stannar hemma veckan ut och sen på måndag tar jag med mig det lilla brevet läkaren skrev till chefen på måndag och lägger det framför nosen på honom istället. Får vi se om det händer något. Nästa vecka är det ju inga problem att jobba. Då är jag på Höglagret och har inte alls lika slitiga arbetsuppgifter. Fick visserligen jäkligt ont när jag jobbade där i helgen men där kan jag i alla fall variera. Sitta, stå, gå. Det blir nog bra. Det måste bli bra.

Idag har vi varit hemma båda två. Jimmy har sin lediga dag eftersom han jobbade i söndags. Lite nytta har vi då fått gjort. Jag kan säga att det är inte det allra smartaste draget att ha tygsoffor när man har två st katter som hårar satan. Själva kuddöverdragen har åkt i tvätten många gånger men idag fick jag för mig att rubb o stubb skulle tvättas. Vi slet av hela överdragen så nu har jag ett par dagars tvätt och ta igen här känner jag. Allt går liksom inte in i maskinen på samma gång. Efter detta trodde jag att ryggen skulle gå av på mig och då hade jag ändå bara hjälpt till med ena soffan, så jag låg på soffan medan Jimmy dammsög hela lägenheten och skurade golven så nu har vi ganska fint här hemma. Lite blommor har fått duscha också.

Jag har haft riktigt ont idag faktiskt. Igår kväll också. Detta är verklgien inte kul. Knappt så mitt psyke har hunnit uppfatta att jag är gravid och ändå ska jag brottas med detta också. Blir liksom dubbelmoral i hjärnan. Hur kan jag ha foglossning när jag inte är gravid?

På eftermiddagen har vi varit ute o flängt en del. Även om jag har ont måste jag ju försöka röra lite på mig. Vi intog IKEA en sväng. Käkade köttbullar där för 16 kr gjorde jag. Helt klart värt. Det är ju nästan lika billigt som att laga det hemma. Jimmy åt kycklingfile med strips för 39 kr. Helt ok pris det med.
Efter detta åkte vi förbi Willys en sväng. Vi handlar alltid på maxi. ICA-nördar som vi är och kanske bör vara eftersom vi båda jobbar på ICA. Vi konstaterade att vi ska prova att ta en storhandling på Willys nästa gång och se om det blir någe billigare. Kan man spara pengar är det ju bra. Men hur billigt det än blir så tycker jag i alla fall att atmosfären känns bättre på maxi.
De hade billigt lösgodis på Willys iaf. 37,90 kg så det plockade vi på oss i alla fall och nu har jag hunnit äta mig spyfärdig på det :)

Nu ska jag dra ihop några tunnbrödsmackor innan Halv åtta hos mig börjar.

Ha det!


Livet på BB



Just nu följer jag Livet på BB på onsdagar kl 20:00. Lite för att försöka bearbeta min förlossningsrädsla som jag har dragit på mig efter Linus födelse. Fråga mig inte varför. Båda tidigare förlossningarna har gått bra men det är något i min hjärna som gjort att jag är fruktansvärt rädd. Både för smärtan och för att tappa kontrollen över min kropp som jag tycker att jag gjort båda gångerna. När smärtan varit som värst har jag fått panik och då vet jag inte hur jag ska bete mig. Jag är rädd att det ska bli så igen.

De senaste dagarna har jag funderat mycket på förlossningen, även om det är ett bra tag kvar så känner jag att det är lika bra att börja bearbeta i tid. Tycker det gått ganska bra och jag har varit ganska inställd på att detta ska bli min bästa av alla tre förlossningar.. Jag ska andas och vara duktig. Jag ska intala mig själv att det är lättare om man slappnar av och inte koncentrerar sig fullt ut på att ligga och skrika i panik.

Ikväll hände något. PANIIIIIIIIIIIIIIIIK!!!!!
Jag vill inte. Kan man ångra sig än? Fy fan. Jag har ju lovat mig själv att jag inte skulle utsätta mig för detta igen. Jag har sett detta i många veckor nu och ingen kväll har påverkat mig så starkt som ikväll. Vet inte varför. Jag mindes helt plötsligt hjälplösheten och "jag orkar inte mer nu ta mig härifrån med eller utan bebis" känslan så himla tydligt. Nej fy. Jag hoppas jag hinner få kontroll över "panikjaget" igen.

Jag har redan tagit upp detta med min barnmorska och jag kommer att få gå till såna här Klara-Barnmorskor och prata innan det blir dags. Har ju svårt att tro att de ska kunna hjälpa mig men det är väl bara att gå igenom helvetet en gång till. För ut kommer ju till slut något alldeles underbart.   


Orolig.

Jag får inte tag i någon chef idag heller. Jag går här hemma och oroar mig satan istället. Är orolig för hur de kommer att reagera också. Så samtidigt som han inte svarade så kändes det skönt att han inte gjorde det. Jag får försöka igen imorgon. Hoppas han är där då så jag får någon rätsida på det här nu. Det bästa är ju alltid att ta tjuren vid hornen och få det gjort.

Idag är det onsdag. Jag och Jimmy var ner en sväng på stan innan han åkte till jobbet. Han hade ett akut behov av att klippa sig så det är åtgärdat nu. Sen käkade vi sallad och det var gott som vanligt. Drog en sväng förbi HM också och köpte mig ett par riktiga "mammaleggings" Fula som fan men ack så sköna. Det är inte alls skönt när det sitter åt om magen numera. De är alldeles för stora så jag hade nog lätt kunnat tagit en storlek mindre men så blir det när man inte orkar prova. I sinom tid kommer jag väl växa i dem.

Jag trooor (men är väldigt osäker) att jag kände en liten liten buff i magen idag. Så svårt att avgöra om det är tarmbubbel och det är ju ännu ganska tidigt. Men detta kändes inte riktigt som vanligt tarmtjofräs och helt omöjligt är det ju inte. Satt framåtlutad på en stol o kände en liten buff precis i rätt region. Men men. Den dagen jag verkligen är säker på att det är bebis. DÅ ska jag bli glad :)

Saknar mina fina barn.



Linus o Nova. Bästa vänner!!



Bella - Bus i en lövhög. :)

Gud vad dåliga vi har blivit på att ta kort här hemma. Vi köpte en schyst kamera för ca ett år sedan men det är inte ofta vi använder den. Det ska det bli ändring på. Bums! Finns visserligen inte så mycket att ta kort på de veckorna inte barnen är hemma. Katterna får väl agera modeller.

Det är så tråkigt att bara gå hemma såhär. Inte tar jag mej för att göra något heller. Jag varken orkar eller känner mig på humör för att göra några större ansträngningar. Linnea skulle höra av sig senare så får vi se om jag orkar masa mig över de, vad kan det vara.. 500 metrarna hem till henne och dricka lite the.  Hon väntar ju på sin bebis. Den verkar dock trivas alldeles för bra inne i mammas varma goa mage. Komsi komsi bebis!!



Läkaren sa:

Det gick bra hos doktorn. Bättre än förväntat. Hon lyssnade på mig och tog mig på allvar. Hon hade läst på en del redan när jag kom så hon hade väl egentligen redan ganska stor koll på läget. Det kändes skönt. Jag gillar inte när man får gå och dra samma story om och om igen vid såna här tillfällen.

Jag fick klä av mig allt utom bh o trosor. Ooh.. vad icke vacker jag kände mig. Lönnfet, blek, håriga ben och allmänt obekväm kände jag mig ända tills hon säger: "Åh.. en söt liten mage har du börjat få ser jag" Tack tack tack!! Då ser jag inte bara fet ut alltså :)

Jaja.. jag ska dra detta kort. Hon konstaterade begynnande foglossning och jag har mest problem på höger sida där hon knappt behövde vidröra innan hela jag ryckte till. Jag tyckte det kändes som hon körde in fingrarna allt hon kunde i bäckenet. Tydligen nåt konstigt med rörelsemönstret på mina ben också pratade hon om. Jag har mycket mer rörlighet i vänstra benet än högra.

Sjukskrivning var inte riktigt att tala om var vi överens om. Endast pga hur hårda de är hos försäkringskassan nuförtiden. Hon såg gärna att vi så länge som bara möjligt undviker att dra in FK överhuvudtaget. Hon tyckte dock inte att jag skulle gå till jobbet och jobba på som vanligt utan skrev ett utförligt brev till min arbetsgivare om mina problem och om att jag behöver omplaceras/få andra arbetsuppgifter och det snarast.

Det känns hopplöst. Jag vet att det brukar heta gör ditt eller gå hem så jag har inga förhoppningar om att bli omplacerad. Båda mina chefer är borta. En sjuk, en ledig så jag får försöka ringa dem imorgon. Höra vad de säger. Jag ska väl inte måla fan på väggen än.


1 mars.

Många säger att mars är första vårmånaden. Jag tror att min personliga åsikt är att våren inte börjar förrän i april. Det kan vara riktig vargavinter och kallt fortfarande i mars. Det är i alla fall skönt att ha kommit in i mars. Känns ändå som att vi är på god väg mot våren. Det firade jag idag genom att tvätta bilen. Stackars Bettan har inte fått blivit vaskad på hela vintern så det var vääl behövligt o nu är hon så fin så :)



Igår kom jag till jobbet och vände. Som vanligt när jag absolut behöver ha tag i någon av mina chefer så är de inte där. Jag kände att jag verkligen behövde förklara läget med min rygg och säga att min prestation säkerligen inte skulle vara hög direkt. Ville även berätta att jag skulle till läkaren idag. Hormonstinn som jag förmodligen är så började jag tokgrina när jag inte visste vem jag skulle prata med. Kände väl inte att jag jättegärna ville gå in till en främmande gruppchef o säga "Hej, jag är gravid. Ganska tidigt. 13.e veckan men jag har såå ont i ryggen" I alla fall så fixade Jimmy så att jag fick gå in och prata med hans chef som i alla fall vet om att vi ska ha barn. Han var jätte snäll o go och frågade mig i princip "Varför är du här idag?" Han var förstående o sa att jag inte skulle vara på jobbet om jag hade så ont att jag skulle avvakta o se vad läkaren sa. I korta drag. Vi bestämde att jag skulle gå hem i alla fall.
Så pinsamt. Jag stod verkligen o grinade o hulkade som ett litet barn där inne. Alla spänningar o allt släppte. Men men. Haha.. Han sa att man fåår vara ett nervvrak ibland :) Det kan man ju lugnt säga att jag var.

Just nu sitter jag och väntar på att få gå till doktorn. Skapligt nervös är jag :/ Vet egentligen inte varför. Är väl lite rädd att hon ska säga. "Sluta sjåpa dig och gå till jobbet din jävla hypokondriker"
Idag känns det lite bättre men nu har jag inte gjort nåt på hela dagen igår heller. Lite öm runt svanskotan bara. Får väl se vad hon säger. Jag vill absolut inte bli heltidssjukskriven men det kanske skulle vara skönt att gå halvtid någon vecka o se om det blir bättre. Vi får se.

Wish me luck.


RSS 2.0