Sjuk

Inte det bästa skicket på Lilleman idag. Hatar sjuka barn.

Men visst har han fina tänder? En tredje är på väg. Även den i nederkäken.

 


Febrig kille.

Nu har Fislund fått feber och är en mycket hängig kille. Det för ont i mammahjärtat att se men sånt som hör till i livet.
Det blir mycket bebismys i alla fall. Inget ont som inte för något gott med sig.

 


Frametastic

Fick tips om en rolig app idag. Kan vara lite kul när man bloggar från mobilen.

 

 


Då var det dax igen.

 

Adrian har nu åkt på sitt livs andra förkylning. Han sov jättedåligt inatt och vaknade till slut och var både ledsen och jättesnorig. Efter lite näsdroppar så sov vi i alla fall hyffsat. Nu är han varm som en kamin, men konstigt nog har han ingen feber. Näsan rinner och han verkar allmänt seg och gnällig. Hoppas det går över lika snabbt som det kom.
Igår skallade han bordskanten och fick en ordentlig bula i pannan. Min lilla Fis. Så lrdsen vart han. Nu är det bara ett blåmärke kvar. Han far ju fram som en dåre så jag misstänker att detta inte är sista bulan.

Bella är också hemma för andra dagen. Hon har ont i huvudet och i magen. Sitter mest i soffan och hänger framför datorn eller tvn. Ibland får hon för sig att göra något men kommer ganska snart på att hon inte orkar.

Jag vill ha choklad. Nyss helst!

 

 


Hon är hemma.

Kissen är hemma igen.

Hon dök upp vid halv 1 inatt. Skönt tyckte vi enda tills Jimmy pratade med en kollega som även är vår närmsta granne. Han hade hört suspekta ljud inatt och hittat henne inne hos sig. Han har knappt varit hemma de senaste dagarna (arbetsnarkoman) så det är väl därför han inte upptäckt henne tidigare.

Idiotkatten hade haft ner två st vaser ifrån ett fönster varav den ena gått sönder. Såklart var det en Orrefors vas. Kan ju hoppas att hon inte pissat någonstans också. Gå på lådan var det första hon gjorde när hon kom in.

Suck. Otroligt pinsamt. Jimmy skulle prata närmre med honom och se vad den där jäkla vasen kostade.

Nu har hon också skaffat sig livstids utegångsförbud. Folk måste ju kunna ha öppet utan att hon ska ta sig friheter och gå in.


Var är kissen?

I söndags eftermiddag var vi ute hela familjen och donade i trädgården och katten var ute med oss. Sen dess har vi inte sett henne. Hon brukar aldrig vara borta några längre stunder. Är vi ute är hon där och vi tror inte att hon går så jättelångt bort ifrån vårt hus. Hon brukar alltid komma hem på kvällen och göra sig hörd utanför ytterdörren när hon vill in. Nu börjar vi bli oroliga att något har hänt med henne. Tänk om någon varit dum emot henne eller om hon ligger skadad någonstans? Detta är verkligen inte likt henne. Jag hoppas att hon kommer hem snart. Det gör hon säkert, som om ingenting har hänt. Då blir det utegångsförbud!


Finaste barnen !


Mors dag.

Den här helgen har gått nåt så otroligt fort.

Igår var jag ju på Klassåterträffen med Linnea och 6 andra gamla klasskompisar från mellanstadiet. Vart ganska ordentligt manfall så vi var bara 8 st plus vår lärare som vi hade. Det var dock väldigt trevligt ändå. Mycket snack om gamla minnen och mycket skratt. Vår lärare - Gunilla var väldigt ung när hon hade oss. 25-26 år nånting och vi var hennes första riktiga klass så vi har väl en speciell plats i hennes hjärta. Hon hade tagit med sig gamla kort och anteckningar och grejer från tiden  med oss. Kan för övrigt tala om att det kändes ganska konstigt att hon fick sitt första barn i princip samtidigt som Bella föddes. Vi gick nämligen på samma babysim. Haha!! Kändes väldigt konstigt.
Som vanligt så hette det ju att "vi måste ses snart igen" och om det nu skulle bli så så ska jag tala om att då ska både jag och Linnea slå klackarna i taket. :) Inga bebisar i magen, och inga problem att ta sig hem.  

Idag är det mors dag. Som vanligt har jag inte direkt blivit uppvaktad. Min käre sambo är ingen höjdare på såna här grejer vilket gör att inte Adrian heller är det. Det är tur att han är bra på mycket annat.
Bella har i alla fall sagt "grattis på mors dag" Linus har skickat ett sms. Eller egentligen var det nog Dennis. Det räcker. Jag kräver inget spektakulärt. Men lite uppskattning och nån liten gest hade ja ju uppskattat helt klart.

Vi har i alla fall varit hemma hos min mor och fikat lite. Hon fick en pocketbok av mig då hon ska resa till USA imorgon för att hälsa på pappa. Tänkte att tid att fördriva på planet till exempel lär det ju finnas gott om. 
Hon ska vara borta i 2,5 vecka. Hur ska det gå? Då kan jag varken ringa mamma eller pappa när jag känner för det? Mammapappakär? Javisst :)

Nu ska jag nog gå och lägga mig. Nästa vecka så jobbar Jimmy äntligen dag igen.
  


En utedag.

Större delen av dagen har spenderats i trädgården Vi köpte ju Adrian ett extremt fult soltält igår som pryder trädgården på dagarna. Nu är det lättare att vara ute med honom också. Inte för att han sitter kvar där men vi kan sitta och busa däri tillsammans så är han nöjd en stund.


En glad kille

Linus har ju också varit här över dagen. Han har roat sig med att springa i vattenspridaren tillsammans med sina kompisar. Han och grannbarnen har verkligen funnit varandra nu. Jättekul och skönt att slippa oroa sig över att han inte har några kompisar här.




Såklart hade jag fel objektiv på kameran så jag fick inga bra närbilder. Så blir det när latheten tar över :)

Imorgon ska jag på klassåterträff. Gamla klassen från mellan och högstadiet. Tror faktiskt till och med att vår gamla lärare kommer. Som vanligt när jag ska på sånt här så känner jag bara att Nej, jag har ingen lust. Men så vet jag att det förmodligen blir jättekul när jag väl är där. Tror det där fenomenet är något jag ärvt från min far?! :) 
Tur att jag har Linnea med mig. Blir nyktert för min del i alla fall. Har ingen lust att ta bussen ut till skultuna sen. Festen är på Odensvi. Bussarna går så himla tokigt. En 23:15 och nästa 01:15. Blir väldigt jobbigt om jag råkar missa den vid 23 och vill hem.
Största problemet är: Vad ska jag ha på mig? Jag har verkligen ingenting. Och då är det inte som det är för många tjejer när de säger att de inte har något att ha på sig så har de hela garderoben full men bara det att inget faller i smaken. Jag har verkligen ingenting så jag får väl trolla med knäna.

Nu ska jag krypa ner bredvid världens bästa Fis.


Det sköna med att bo i hus

Häng ut tvätten och den torkar i ett naffs såna här sommardagar.


Skjut mig!

Jag tänker gnälla för att jag har kappt sovit en blund på grund av kraftiga smärtor i tjejmagen. Helt sjukt. I natt trodde jag på allvar att jag skulle dö ett tag. Jag överdriver inte. Detta är i klass med bryta armen, gallsten och föda barn - De värsta smärtorna jag varit med om. Föder man barn får man i alla fall nåt fint i slutändan.
Sambon får man inte mycket stöd av. Han vände ryggen till när jag låg och kved och försökte få lite förståelse. Inte kan han erbjuda sig att gå upp heller när Fisen vaknar kl 6 och jag äntligen fått somna. Men lägger man sig inte förrän 3 på natten så är man trött på morgonen.
Just nu är det lite bättre. Tog ipren och alvedon inatt så det är väl därför. Nu mår jag mest illa och har huvudvärk. Mycket ska man stå ut med som kvinna. 

 


Extrem smärta.

Idag på eftermiddagen damp någon otrevlig ner hos mig som jag varit utan i snart 1,5 år. Jag talar om Tant Röd. Med detta också en helt fruktansvärt vidrig magsmärta. Jag tror det blir värre och värre för varje unge jag föder (låter som jag har hur många som helst) Helt ärligt, det känns som att jag har värkar och att det börjar bli dags att åka in till förlossningen för jag inte klarar smärtan hemma längre. Hela magen krampar och det strålar ner i benen. Ytterst otrevligt. Som tur är så brukar smärtan inte vara så länge. Det är värst första halvan av första dagen ungefär. Sen märker jag knappt av det resterande tiden. Tur är väl det för annars hade jag fått lov att ansöka om knark en gång i månaden.   

Imorgon bitti kommer Linus hem över dagen. De har studiedag i skolan och när jag ändå är hemma så känns det ju helt onödigt att Dennis ska behöva ta ledigt. Ska bli skönt att ha honom hemma här ett tag. Saknar mina stora barn när de inte är här :/

Usch så varmt vi har inne. Adrian ligger halvnaken på soffan bredvid mig och sover. Jimmy hade dragit upp persiennerna i sovrummet imorse och solen ligger på där hela eftermiddagen och kvällen så det är skitvarmt därinne nu. Han vaknar hela tiden och är helt sjöblöt stackarn fast han inte har nåt på sig mer än en body utan ärmar och ben och snuttefilten i famnen. Än så länge är det hyffsat svalt på nätterna så det blir bättre när man öppnar fönstret som tur är. Så länge det blir bättre av öppet fönster så flyttar jag inte ner i källaren. Är inte riktigt mogen att sova ibland spindlarna.  Inte för att vi sett några i gillestugan men de finns i tvättstugan. Usch. Ryyser. Dessutom måste vi ju bära ner madrass och grejs i så fall. 
Vi har en AC också så den ska Jimmy få plocka fram imorgon så den kan jobba innan vi lägger oss på kvällarna om värmen fortsätter. Den låter fruktansvärt illa så det går tyvärr inte att ha den på när man sover. Förutom att det är varmt inne njuter jag fortfarande av sommaren.



Tiden springer iväg.

Som rubriken lyder så springer dagarna iväg.

Adrian växer och utvecklas så det knakar om det. Vi hinner inte med här hemma. Ena dagen ställer han sig upp och nu börjar han så smått att gå efter möblerna. Tyvärr inser han inte sina begränsningar så idag släppte han och försökte gå men det slutade ju såklart med platt fall. Är rädd att han kommer slå sig halvt fördärvad. Det är till att ha bråttom i livet. Viljan hans är det då inget fel på. :)



Nu har i alla fall äntligen sommaren kommit. Hur skönt som helst. Det mesta känns lite lättare när det är fint väder. Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne. Nåt sånt säger man väl?

Vi ska nog ta oss mot Ikea tänkte jag. Vi behöver ha något slags solskydd till Adrian. Ett tält eller ett parasoll. Inte för att han kommer sitta kvar, men ändå.
Solen är riktigt stark nu alltså. Igår var vi bara ute kortare stunder. Jag var insmord med solskyddsfaktor, inne flera timmar mitt på dagen och satt mycket i skuggan med Adrian. Någon liten stund var jag i solen medan han sov. Ändå har jag fått färg och märken efter linnet. Genast känner jag mig fräschare. Men jag vägrar bränna mig. Bättre att skynda långsamt på brännan i så fall.

Nähe. Ta tag i dagen då kanske.


 


Adrian hos fotografen.


Varmt och skönt.

Jag tänker inte gnälla om vädret ute. Det är underbart och så efterlängtat.

Men! Vårt hus har förvandlats till en gigantisk bastu. Jag tyckte lägenheten vi hade var varm och detta lär ju bara vara början. Vi har för tillfället 25 grader i köket och det är just nu det svalaste rummet. Vi har säkert 30 i sovrummet där solen ligger på och det är ju lite i varmaste laget kan jag tycka.

Så nu funderar jag på; Vi har en sval källare. Dock finns det många och stora spindlar där nere. Vilket är mest värt, eller minst värt kanske. Sova i en bastu, eller sova i en sval källare med risk att vakna upp öga mot öga med en husspindel stor som en tarantella? Tål att tänkas på.


Bara jag och Fisen.

Nu har Isabelle och Linus åkt iväg i en vecka igen. Tråkigt, tråkigt men så är det. Jag får nöja mej med Adrian och det är inte fy skam det heller. Underbart väder är det ute idag med.


Mamma, jag tänker ställa mig upp!


Jag blir så jäkla stolt!

Idag ska vi nog promenera till öppna förskolan och hämta ut korten  som har kommit som vi tog hos fotografen. En storhandling skulle behövas också. Fattar inte varför allt här hemma tar slut samtidigt.



En dag i solen.

Idag har det varit störtskönt väder. Inte för varmt och inte för kallt. Helt perfekt i mina ögon mätt.

Vi har varit ute precis hela dagen. Eller ja, ungarna har. Jag har setat inne med Adrian ibland. Jimmy har öran att jobba kväll.. Igen. Men vi har varit ute mycket jag och Adrian också. Inte så lätt att vara ute med honom. Sätter jag honom på en filt spanar han in närmsta maskros och sen ska han bara dit och äta den. De är ju så gula och fina. ;) Vi måste även införskaffa ett parasoll av något slag då det är rättså ont om skugga på tomten. Vill ju inte ha honom i solen några längre stunder.
Solen är väldigt stark. Linus har gått med långärmat hela dagen av någon anledning och har nu en ordentlig bondbränna i nacken. Han har nog ärligt talat varit inne i max 10 minuter sammanlagt idag mellan 10 och 19. Han och grannbarnen har verkligen funnit varandra. Lekt hela dagen. Riktigt lugnt för ovanlighetens skull dessutom.

Nu ska jag sova. Man blir trött av att vara ute. Förresten kan jag skryta om att Adrian sov hela natten utan mat inatt. Plötsligt händer det!

Linus bränna.

 


En tjock Alvedon på grönbete

När bebisen sover får man pusta ut en stund. Det går knappt att titta bort i en sekund ifrån honom nu. Han är överallt och utforskar livet.

Det är alltid lika hemskt att klä av sig första gången på sommaren. Blek som en Alvedon och i år känner jag mig fet som en padda också.

Oj. Jag fick nog sitta i 10 min men nu vaknade bebisen. Plikten kallar.


Mina barn.

Ett försök till syskonbild. Det är ett omöjligt projekt att få alla 3 att titta in i kameran samtidigt.



Idag har vi varit på badhuset, rensat ogräs och inte så mycket mer alls. Man måste älska solen.

Nu blir det Smartare än en femteklassare och alldeles för mycket godis.


Har simmat på badhuset och är nu supertrött.

img_9617 (MMS)

Har simmat på badhuset och är nu supertrött.


God morgon!

Dumt att ligga och dra sig på morgonen när man kan stå :)


Olika kön.

Idag har varit en bra dag. Först hade vi finfrämmande på förmiddagen av Carola och hennes barn. Trevligt som alltid.

Funderade lite på en sak i efterhand. Lina (Carolas dotter) och Linus är ju lika gamla. Det skiljer 1,5 månad. Jag och Carola började umgås i samband med att vi gick på samma babymassage med våra bebisar. Sedan har vi liksom hängt ihop sen dess. När de var mindre så lekte ju de ihop när vi träffades och så. Det var liksom Lina och Linus som lekte och Bella var.. hm.. för stor för att vilja vara med. Inte så intresserad av att leka med småttingar. Nu är det inte så längre. Nu är det Bella och Lina som har mer gemensamt. För att de är tjejer antar jag?! Linus kan vara med på ett hörn men det brukar inte vara några längre stunder.
Lite roligt det där att när man blir äldre dras man mer till att umgås och leka med samma kön. Nu ska jag inte dra alla över en kam men generellt sett tror jag ofta att det blir såhär.
Det är roligt hur man uppfostrar barnen lika, oavsett kön men att killarna från liten ålder ofta gillar bilar och traktorer medan tjejer hellre tar hand om sina dockor. Att det skulle ligga i uppfostran är ju rent skitsnack.

Nog om det. Jimmy jobbar kväll även idag men vi fick sällskap av mamma/mormor till middagen.
Adrian har visat hur duktig han blivit på att åla och ställa sig upp sen sist. Nu är det verkligen ständig uppsikt som gäller. Han börjar bli snabb den lilla rackaren. Det är roligt att se hur nyfiken på livet han är. Min lilla plutt!

Kollade just in väderappen. Vädret ser riktigt lovande ut för nästa vecka. Hoppas det blir så. Helt underbart vore det. Att ligga och sola lär jag väl dock inte få göra denna sommaren med tanke på Adrians framfart. Men vad gör väl det? :)


En låång dag.

Jag skrev och publicerade ett inlägg imorse på datorn men av någon anledning syns det inte. Halva inlägget ligger i bloggens utkast. Mycket konstigt!

Detta har varit en otroligt lång dag. Jimmy jobbar kväll som vanligt så jag och ungarna har roat oss själva.
Det blir inte mycket sitta och slappna av i soffan längre. Adrian är på allt. Drar i sladdar, river ur lådor och skåp. Allt åker in i munnen. Måste barnsäkra en del lådor och skåp nu. Undersöka måste han ju få göra men finns ju mindre bra utrymmen för små nyfikna bebishänder i köket tex.
Han ställer sig upp hela tiden han får möjlighet. Han har verkligen fått smak för det där nu. Mot soffbordet, tvnbänken, huvudgaveln i sängen, mot spisen. Hitills har det bara blivit ett fall. Till och med Jimmy undrade i morse vart vår minikille tog vägen. Vad hände liksom?

Ikväll har jag och barnen kollat på I rymden finns inga känslor. Jag har sett den förut men Bella ville se den igen. Linus han skrattade så att han höll på kissa på sig ibland. Han har ett otroligt hjärtligt skratt den pojken. Sen efter filmen var det läggdags och då vart han arg för filmen var så lång att han var tvungen att lägga sig efteråt. Dålig film var det också. Snacka om personlighetsklyvningar ;)

Imorgon förmiddag får vi besök av Carola med barn och framåt kvällen kommer mamma och käkar tacos med oss har Bella beställt. Kan nog bli en toppen fredag det!

Tjoflöjt!!


Att inte kunna sova.

Jag hatar när jag inte kan somna. Har legat i sängen i över 2 timmar nu men har inte ens slumrat till.

Tusen saker och tankar kretsar i mitt huvud just nu så jag är ganska säker på att det är därför sömnen lyser med sin frånvaro. Tänk om man bara kunde stänga av.

Linus har sniffat maskrosor idag. "jag skulle bara kolla om jag fortfarande var allergisk" var hans förklaring när han drog av nysning efter nysning så snoret bara sprutade vid matbordet. Trodde aldrig att han skulle sluta. Smart drag av honom och jag tror han fick sitt svar. Learning by doing!
Detta har resulterat i att hans sömn inte heller varit så bra än. Täppt och snorig i näsan och nässpray hjälper inte jättebra. Tror dock han somnat nu efter en ordentlig koksaltsköljning av näsan och lite nezeril. Tycker synd om honom.

Om man skulle försöka slå ihop de blå igen kanske. Hoppas bebisen tar sovmorgon, annars är jag nog levande död imorgon.


Hjärtat i halsgropen.

Adrian är en otroligt nyfiken kille. Allt ska undersökas. Kännas på. Stoppas i munnen. Att sakerna ligger på bordet är numera inget hinder.

Häromdagen satte han sig upp själv. Idag lyckades han med denna bedrift. Ställa sig upp. Jag får panik. Han är inte riktigt mogen för alla sina framsteg än. Tex ställa sig upp och sedan bara släppa när han får tag i något. Då faller han pladask om man inte är med. Usch. Ha inte så bråttom bebisen!

Linus i samma ålder kunde knappt sitta och Bella hon satt men kröp nog inte förrän hon var 10 mån.

Jaha, nu ställde han sig vid tvbänken också.


Gap och skrik!

Denna dag har det gapats, gnällts och skrikits här hemma. Linus hade en dålig natt med allergibesvär och dålig sömn vilket resulterade i att han varit på ett uruselt humör i eftermiddag och kväll. jag vet inte hur många gånger han gråtit och skrikit över minsta lilla motgång. Första gången la han sig på golvet i bilen och skrikgrinade när vi kommit hem från skolan. Anledningen? Jo, det luktade koskit ute som det ibland har en förmåga att göra såhär års. Säkert något som jag kunde göra något åt ;)

Jag hoppas att han sover bättre inatt och att morgondagen blir bättre. Då ska vi nämligen hälsa på skolan här i Skultuna på eftermiddagen och se om det kan tänkas vara nåt för Bella. Sen ska vi även klämma in ett tandläkarbesök med henne inne i stan igen. Kul att Jimmy jobbar eftermiddag/kväll. Men sen blir det 4 dagars ledigt.

Nu; Sova!


Katt-Nova får bo kvar.

 

Vi fick ett mail igår av en tjej som var intresserad av att ta Nova, den andra katten. Både jag och Jimmy fick nog lite separationsångest och bestämde oss för att försöka behålla henne. Det är ju inte hon som verkar ha mått mest dåligt av att behöva vara inne. Det är inte henne grannarna har klagat på. Dessutom fick hon komma ut en stund igår och så länge vi var ute höll hon sig i kring oss på vår tomt. Så att så får det bli i sommar. Vill vi vara ute och ha öppet får hon gå ut. Annars kan hon gott hålla sig inne.

En till anledning är att Linus vart totalt hjärtekrossad när han fick reda på att Elliot flyttat. Då var inte han ens favoritkatten. Linus och Nova är som bästa kompisar. Han skulle hata oss för alltid om hon fick flytta.

Idag har hon nog katten dessutom känt på sig vad vi tänkt för hon har följt efter mig som en svans vart jag än gått. Spinner så det bara dånar. Lilla gumman.

Mysiga sovkompisar!

 

 


Bakvända veckan.

Nu kickar vi igång en ny vecka igen och detta blir ännu en bakvänd sådan. Av flera olika anledningar.
Jimmy har än en gång bytit skift i en hel vecka. Vanligtvis jobbar han dag när de stora barnen är hemma men nu kommer han alltså att jobba kväll. Det innebär att jag blir ensamstående 3-barnsmamma på kvällarna i några dagar men å andra sidan så blir vi hemma allihopa på morgonen. Som idag tex så skjutsar han in dem till skolan och jag slipper stressa upp Adrian på morgonen. Han har nämligen kommit på de sista dagarna att det är väldigt skönt att ligga och sova till 7-7.30. Jag gillart!!!
Sen är det ju röd dag på torsdag så det blir 3-dagars vecka för barnen då det är klämdag på fredag. Hoppas hoppas att vi får fint väder.

Att sluta amma måste vara det bästa som hänt oss. Jag känner mej hyffsat utvilad för första gången på länge.
De senaste dagarna så har Adrian somnat mellan 20 och 21 på kvällen efter en flaska välling. Han somnar ganska lätt och behöver inte ligga i mitt knä. Bara en sån sak gör ju det hela underbart. Sen sover han till mellan halv två och tre. Käkar en flarra välling och sover vidare tills det är morgon vid 7-7.30 som sagt.. Hur skönt som helst. Med tanke på de nätterna jag har haft de sista månaderna med oroliga nätter och amma allt från 2-4 gånger så tycker jag att detta är på tiden. Äntligen!


8 månader!

Idag fyller Adrian 8 månader. 4 månader kvar till 1-års dagen. Det är galet. När jag var gravid tyckte jag att 8 månader gamla barn var just barn. Inte bebisar utan små barn. Hur kommer det sig då att Adrian är min lilla Fis bebis? Och kommer nog alltid att vara. I alla fall ett bra tag till.


Nu har Elliot flyttat.

Imorse la vi ut båda katterna på blocket då de är olyckliga av att vara inne. Främst Elliot har vi ju märkt det på. Dessutom har de börjat reta upp sig på varanda och slåss och härjar här hemma. Jag tänkte nog att det är omöjligt att omplacera en katt men man måste ju börja i någon ände.

Döm av min förvåning när det en kvart efter att annonsen godkänts ringer en kvinna som säger sig ha blivit helt blixtförälskad i Elliot på bilderna. Hon ville komma direkt och hämta honom. Det bästa av allt var att hon bor på en Hästgård utanför Köping där de haft en katt som nyligen dött 17 år gammal. Nu behövde de en ny musjägare och hon hade länge och väl tittat på blocket men inte hittat någon som kändes rätt. Förräns Elliot kom. Han måste ju vara bra snygg.

Nu hoppas vi att han sköter sig och att allt går bra för dem. Bara en katt kvar hemma nu. Hon ligger kvar på blocket så finns det någon som vill ta henne får hon också flytta. Men hon känner vi inte mår lika dåligt av att gå inne och hon kanske till och med kan få gå ut igen. Det var inte hon som hoppade upp på folks bilar och som störde grannarna. Synd att de inte ville ta båda ;) Vilket liv för en katt liksom. Det känns superbra.



Snyggingen.

Visst kommer vi att sakna honom men detta kändes som ett måste. Nu får han det bra.


Här tar vi för oss.

Öppnar lådan och plockar ur saker. Skitunge!!


Ajj!

Inte poppis hos mina bröst att sluta amma så tvärt. Fan så ont jag har i det ena. Det andra har redan mer eller mindre sinat. Ändå har jag pumpat ur över 2 dl sammanlagt idag. Skulle kunna få ur massa mer men vill ju liksom att kroppen ska fatta att det ska sina. Men jag måste ju när det börjar knöla sig för att inte få mjölkstockning.
Dessutom tömmer inte pumpen alls på samma sätt som Adrian gör (gjorde) så även fast jag pumpat känns det lika fullt. Åh vad jag skulle vilja amma nu. Men Fisen vägrar. Är precis som att han redan glömt hur man gör. Men det är nog lika bra.

Nu sitter vi och ser på Kung fu panda och käkar godis. Fisen somnade sittandes i mitt knä nyss. Märker redan att han somnar lättare när han inte kräver tutte och inatt åt han bara en gång. Tyvärr somnar han inte om lika lätt efter nappflaskan som tutten.

Detta måste vara utomordentligt intressant att läsa. Haha.

Imorgon kommer mina storkottar hem. Längtar!!

Smörgåsrån med smör på är jättegott. Han slukar ett på nolltid. Så söt var han imorse när han satt och bet av små tuggor med sina 2 små tänder.


  Bästa Fisen


Med sorg i hjärtat...

kan jag nu säga att vi har slutat amma. Med blandade känslor. Det var ju detta jag ville nu. Känner att 8 månader är nog. Men samtidigt var det ju mysigt. En speciell kontakt man har med sitt barn som jag aldrig får tillbaka.

Efter att vi var på Bvc i onsdags och han hade gått upp så dåligt så har han fått massa välling i flaska. Förmodligen upptäckte han väl hur smidigt det var att käka ur nappflaska då. Det kommer snabbt och han behöver knappt anstränga sig. Mätt blir man också. Tuttens tid är förbi!!

Jag har ju fortfarande en hel del mjölk kvar så för att undvika mjölkstockning så måste jag ju få ur mjölken så min tanke var ju att trappa ner på amningen. Adrians tanke är numera att bita mamma skithårt i tuttarna med sina sylvassa tänder och skrika om man försöker stoppa in tutten i munnen på honom. Ingen höjdare vill jag lova. Så nu är jag och bröstpumpen bästa vänner. Pumpar ur det värsta trycket ibland och hoppas att det sinar fort. Hoppas även jag slipper mjölkstockning. Ont gör det i alla fall.
Det är förvisso väldigt skönt att vi är överens om beslutet nu, jag och Fisen

Jag måste ändå säga att jag är stolt över mig själv. Jag hade skitjobbigt i början. Det gjorde så jävla ont att amma. Jag skrek och grinade. Hade ångest varje gång det var matdags. Kändes som han sög eld ur tuttarna första tiden. Men pga att det funkade så bra för Adrian så kämpade jag på och när vi bekämpat torsk och djävulskap så blev det bra. Det är jag glad för idag.

Jag vill verkligen poängtera att jag inte är en sån person som propagerar amning till varje pris. Det är något man avgör själv hur mycket energi man vill lägga ner på att kanske få det att fungera. Glada mammor ger glada barn. Men för mig var det rätt att kämpa på och det är jag glad över idag.

Tyvärr lär väl Tant Röd komma på besök nu snart och det har verkligen varit skönt att vara utan. Men men. Nu får Jimmy börja hugga in och hjälpa till på nätterna. Såå skönt! Förhoppningsvis kommer Adrian underfund med att man kan sova hela natten istället. Men en dag i taget.


Undervattensbilderna.

Nu har jag hämtat ut bilderna vi tog under vattnet förra veckan. De flesta vart rätt dåliga faktiskt. Jag hade så svårt att få ner honom tillräckligt djupt under vattnet.
Sen att en annan ser ut som ett åkerspöke kan vi ju diskutera en annan dag.


Shopping och ösregn

Fy bubblan vilket tråkigt väder vi har nu. Regnet har stått som spön i backen i princip hela dagen. Ge oss soool och värme. Regn kan vi ha på natten.

Idag har vi shoppat lite kläder. Åt oss allihopa. Tråk tråk tråk!! Jag behöver massa kläder. Har knappt ett dugg att sätta på mig förutom mina gamla mammakläder eller amningskläder. Man känner sig verkligen snygg. Eller inte. De kläder jag hade innan graviditeten (vilket inte heller var överdrivet mycket) sitter inte alls bra. Även om jag gått ner de flesta kilona så är inte kroppen vad den var innan. Jag lyckades hitta ett par leggings i alla fall. Jag gillar inte att handla kläder till mig själv. Roligare till barnen.
Bella behöver sommarkläder. Linus behöver i princip en helt ny garderob. Jag lovar att om han äger 6 par byxor så har 4 av dem hål på knäna. Jimmy.. ja han behöver också det mesta. Varför kommer allt samtidigt? Det lyckas vi alltid med. Blir ju svindyrt.  
Nåväl.. Vi har väl handlat på oss liite idag så får vi ta lite mer när lönen kommer igen. Mest sommarkläder åt barnen dock. Jag satsar på att det smäller till och blir varmt snart. Hoppet är väl det sista som lämnar en va?! 

Imorgon är det fredag igen. Veckorna bara rusar iväg. På förmiddagen ska jag hem till farmor och farfar en sväng. Utöver det är hela helgen ett oskrivet blad. Som sagt. Sommar och sol vill vi ha!!






Kryddparty

 

Idag har jag och Adrian varit på Kryddparty hemma hos Emma. Alpnaering tror jag det hette. Det visades allt från kryddor och såser till hälsokost och kroppsvård. Säkert jättebra och goda grejer men jag spenderade inte en enda krona. Har bättre saker att lägga pengarna på känner jag. Dyrt var det också. 259 kr för en burk med chokladmousse tex.

Det var dock väldigt trevligt att komma hemifrån och träffa lite folk en stund. Det var en bebis på 3 månader där. Adrian blev plötsligt jättestor. Han tittade på bebisen och såg funderande ut. Vad var nu detta?
Känns helt sjukt vad stor han har blivit. Miniprinsen som tydligen inte är så stor förvisso.

Nu ska jag krascha i bingen. Gusten nacht!

 


Bvc-besök.

Idag har vi varit på bvc med Adrian och gjort Boel-testet (syn och hörsel) Som vi misstänkte så verkar han både höra och se alldeles utmärkt bra.

Längden och vikten var väl inte lika bra. 8160 gram lätt och 70,4 cm lång. Det gör att han nu nästan ligger ett helt hack under på vikten och längden är han också på väg ner.



Detta är hans viktkurva från att han är 4 månader tills idag. Nu får kurvan inte gå ner mer tydligen så nu måste vi tillsätta extra fett eller olja i maten. Kul.
Längden var bättre men han har även hamnat strax under medelkurvan där med nu. Den kan ju dock inte vi direkt hjälpa med fett och grejer.

Han vaknar ju varje natt och äter oftast minst två gånger så han är väl kanske hungirg då och inte bara snuttig. Jag ammar ju fortfarande lite då och då även om jag försöker avveckla det mer och mer nu. Inatt ska vi prova att ge honom välling när han vaknar istället. Även försöka tima in så att han får ett mål med gröt istlälet för välling innan han somnar för natten. 
Men han är ju inte stor i maten så jag har svårt att tro att han är hungrig. Får i honom max en halv 8-månaders burk till lunch och med lite tur en portion gröt till frukost/kvällsmat. Sen amning, och lite välling under dagen såklart.
Hon sa även att han är ju jättefin i kroppen och han har ju sina gokinder så jag är inte orolig på något sätt. Han är väl helt enkelt en liten kille. Liten men naggande god :D

Blir återbesök om en månad igen så ska vi kolla så att han inte dalar mer på kurvan.


Tillfällen då man vill strypa någon.

Vad sur jag blir på mig själv när telefonen ringer högt och Adrian precis innan äntligen hade somnat efter en nattning snarlik den igår. Ca 50 minuters kämpande. Man kan ju missa något.
Jag brukar alltid ha ljudlös på men tydligen inte idag.

Vad arg jag blir när grannens hund börjar skälla så att han vaknar när ögonen på honom just slutit sig igen efter ringandet.

Vad riktigt tokförbannad jag blir när katterna springer förbi sovrumsdörren med klorna ute och låter som ett gäng elefanter med klackskor på sig och återigen väcker bebisen.

Suck. Nu sover bebisen i alla fall och den som väcker honom stryper jag!

Vi har haft en bra dag. Lugnt och skönt.
Imorgon ska vi till Bvc. Det ska bli spännande att se vikt och längd. Undrar om han passerat 8 kg nu? Det tror jag. Att han ser och hör ordentligt tvivlar jag inte på. :)


Tröttsamt.

Ikväll har jag legat i 55 minuter i sovrummet för att försöka få Adrian att somna. Han hade inga planer på det tydligen trots att han var jättetrött. När jag äntligen lyckades och smög ut i vardagsrummet så hör jag ett illvrål och karusellen börjar om.. Jag kan ju bli tokig för mindre!! :)
Jag gav upp. Nu springer han i sin gåstol här.

Idag har vi babysimmat för sista gången. Rätt skönt faktiskt tycker jag. Det började kännas mer jobbigt än roligt att åka iväg på en bestämd tid en bestämd dag i veckan. Nu kan vi se till att åka iväg då och då när vi själva vill istället. Nu har vi gått 2 kurser och kommer inte att gå någon mer. Jag har gått 2 kurser med de andra 2 barnen också.

På eftermiddagen var jag på utvecklingssamtal med Bella i skolan. Hon är duktig i skolan min tjej. Klarar sina mål med bravur. Duktig på att läsa och skriva. Duktig i matte, förmodligen snart bättre än mig då jag är kass. Med henne har vi ingenting att oroa oss för när det gäller skolgången i alla fall.
Hon berättade även för sin far och sin fröken att hon vill byta skola ut  hit till Skultuna. Hennes pappa bor ju också här så jag hoppas att hon kan få göra det. Tyvärr är jag inte ensam om att besluta det.

Men gud så sött. Min plutt somnade i gåstolen så nu ligger han i sängen. Tyckte han blev lite tyst och still. Tröttheten vinner till slut, lille vän ♥


Hur söt får man bli?


Humör!!

Adrian har ett sjuhelvetes humör!

När jag pluggade till Barnskötare så fick vi lära oss att något man verkligen vet går i arv är humör och temperament. Hur jag då tänkte när jag avlade på Jimmy, vetesjutton ;) Skämtåsido, jag märker så tydligt på Adrian redan att han har ett temperament utan dess like. Han är inte ens 8 månader än.
Jimmy kan vara så extremt tjurskallig av sig och det är något vi (jag) ofta tjaffsar om här hemma. Han tänder till för minsta lilla och blir det inte på hans sätt som han vill, då blir det fel tycker han. Jag menar inte att jag är Guds ängel på jorden heller. Jag kan vara tjurskallig jag med och stubinen är inte alltid så lång och jag är extremt långsint. Blir väl dubbelkrock i Adrian då.

Minns inte riktigt hur Bella och Linus var när de var i Adrians ålder men numera så är det mycket kasta sig bakåt i frustration om han inte får som han vill. Gap och skrik om jag tar av honom något som han vill ha. Vända ut och in på kroppen, skrika och göra sig väldigt tung och omedgörlig vid påklädning. Det är tur att han är söt den lilla Fisen. Det är ju på ett sätt charmigt att han börjar få sin personlighet mer och mer även om jag hade hoppats på lite mindre vilja i den lilla kroppen.

Oftast är han väldigt lätt att ha och göra med men jag kan inte låta bli att undra hur det blir när den riktiga trotsåldern kommer?! Hua!! Blir nog mycket andas och räkna till 10 gissar jag på.

Min älskade lilla Fis ♥


Cykel blev skateboard.

Linus har ingen cykel hos oss än så idag tänkte vi göra slag i saken och åka och köpa en till honom. Men när jag berättade det för honom så sa han att hans farfar hittat en cykel som han lämnat till polisen som han skulle få om ingen efterlyste den hos polisen innan denna månad är slut. Hemma hos sin pappa har han redan en cykel. Kändes lite onödigt att åka och köpa en cykel om vi ev kan få en gratis om några veckor så då tyckte Linus att vi kan åka och köpa en skateboard istället. Okej då, tänkte vi. Det kan vi väl faktiskt göra. 
Vi åkte till Stadium Outlet. Jag har aldrig varit där men det var definitivt inte sista gången. Jättebra priser.
Han hittade en skateboard till ett okej pris och sen fick vi åka vidare för att köpa en hjälm också. Skydd fick han ärva Bellas gamla rosa som hon hade när hon åkte inlines förra sommaren. Han var riktigt snygg när han var ute och åkte tidigare idag. Svart/grön skateboard, svart hjälm med trafikmärken på, och rosa skydd :) Haha!! Trodde han skulle opponera sig lite emot att skydden är rosa men det hade han inte något emot alls. Snarare tvärtom. De var coola :)



 



Ganska ful hjälm faktiskt =)



Annars har den här söndagen inte inneburit så mycket spännande. Lugnt och skönt. Lite påt i trädgården. Vårt körsbärsträd blommar och knoppar. Bigarråer (hur stavas det?) är det väl om man ska vara petig. Fint faktiskt.




Imorgon åker Linus till sin far och Jimmy går på kvällsveckan. Den här veckan är dock rätt fullspäckad för min del så det är skönt.
Imorgon är det babysim och utvecklingssamtal på Bellas skolan. Tisdag ska vi till fotografen på Öppna förskolan. Onsdag är det BOEL-test på bvc och sen kryddparty på kvällen hos Emma.
Jag hoppas vi får fortsatt fint väder men om man kollar in väderappen ser det inte ut så.

Nu ska jag ta och göra iordning Adrian för natten. Han har för övrigt har blivit en riktig lite snackpåse i helgen. Det är Daddadada, babababa, DLA DLA DLA.. gaga, ngggnggg, dadadatt. Ja, man förstår precis vad han säger. Eller inte ;) 


Smurfig städmusik!

Linus lovade att städa sitt rum och sa att det skulle gå lättare med lite städmusik. Usch. Till och med Adrian sliter sig i öronen, haha! :)


Kan själv!

Idag av alla dagar tänkte jag ge Adrian gröt utan haklapp då jag inte orkade gå ner i källaren och hämta de två som blivit tvättade. Idag av alla dagar tyckte Adrian att han skulle äta själv och slet åt sig tallriken i ett obevakat ögonblick. Sagt och gjort; Pojken fick äta själv



Aningens missnöjd med livet.



Lite kladdig bebishand.



Behöver jag säga att det inte var så mycket som faktiskt kom in i munnen? :)
Fanns inte mycket annat att göra än att hoppa ner i plurret till Adrians stora förtjusning :)




Barnens dag.

Idag har jag och de två minsta varit nere på stan på Barnens dag med Linnea i Co. Kallt som tusan var det.

Linus var anti som vanligt och skulle först absolut inte dit men väl där var det väl ok. Han sa visserligen till tjejen som gjorde ansiktsmålning på honom att han hade haft tråkigt när hon undrade vad han hade gjort. Skitunge ;)
Han fiskdammade, gjorde ansiktsmålning, hoppade hoppborg, undersökte en ambulans invändigt och det roligaste; provsatt i en brandbil samt släckte en liten eld med en kolsyresläckare. Jag tycker det är jättebra att räddningstjänsten visar upp sig sådär. Polisbilen var tydligen inte alls intressant.

Sist men inte minst var vi in på en leksaksaffär och köpte kulor. Som han har trånat efter Bellas kulor. Nu har han egna. Jag tyckte att nu kunde han ta och städa sin katastrofzon till rum men han sa att: "idag är det barnens dag, då bestämmer jag" Hm. Det ska vi nog bli två om ;)


Då var det helg på riktigt nu då.

Fredag idag och nu är det alltså helg på riktigt. Som man gått och förvirrat sig i veckan när det var röd dag mitt i allt. Om två veckor är det röd dag på torsdagen och klämdag på fredagen så då blir det väl samma lika. Men jag klagar inte. Bara skönt. Speciellt när jag är mammaledig och de röda dagarna infaller på mina "barnveckor" Då blir det lite mera ledigt och tid med barnen.
Hade jag jobbat så finns det ju inget som heter röda dagar. Inte på Ica-lagret inte. Eller jo. Vi får ju faktiskt vara lediga på julafton. Det är inte fy skam det inte..

Bella har följt med sin pappa med familj till Rättvik för att gå på marknad så i helgen är jag hemma själv med alla boysen. Jimmy jobbar imorgon, bara för att han hade turen att vara ledig i tisdags. 
Det fina vädret har som lovat försvunnit och det är trist. Man fick ju liite mersmak om man så säger. Men men. det är bara maj. Än har vi tid för fina sommardagar.  

Nu kommer Jimmy hem med snabbmat. Ingen av oss orkade laga mat och Linus tog för sig redan vid 15. Han vart sugen på pannkakor som blev över igår så han tog helt enkelt för sig och käkade upp dem. Gissar på att han inte är så  hungrig nu :)

Ha en trevlig fredagkväll!! Ciao!


Tack Adrian!

 

Häromdagen klöste Adrian mej på näsan. Eller rättare sagt; Han försökte slita av den.
Fick ett fint rivmärken som imorse var en ännu finare skorpa. *not* När jag sedan satt i bilen idag glömde jag bort den och kliade mig på näbben och hela skorpan lossnar. Det resulterade i blodbad i bilen och ingenting att torka med. Fick bli tröjan.

Snygg man blev då.

 

 


Latmask.

Solen skiner men det är inte riktigt lika varmt som igår. Skönt ändå så min tanke var att ta en långpromenad så Adrian fick sova i vagnen. Tyvärr tog latmasken över så han får sova i sängen och jag tänker göra detsamma.

Jag har haft huvudvärk i ett dygn och inte får man sova på natten heller.
Det diffar på ca 10 min, men runt 1 varje natt vaknar vi av en jättearg/ledsen kille. Då har vi dessutom jättevarmt i sovrummet. Så ikväll ska vi komma ihåg att öppna fönstret när vi lägger oss. Vi öppnar fönstret och somnar om när Adrian lugnat sig (fast inatt kunde jag inte sova pga huvudvärk) och sen kl 4, +- 10 minuter vaknar vi igen av att pippifåglarna sätter igång att väsnas i träden utanför. Då måste vi stänga fönstret igen.
Om de små liven kunde förstå att de väcker min bebis. Bella sa imorse att den låter faktiskt för att den vill locka på en partner. Jag hoppas den hittar sin kärlek snart så kan de sova på natten sen och kvittra hela dagarna. Då är det bara avkopplande med lite fågelkvitter. :)

Såhär lätt är det att försöka söva bebis i sängen numera. Han ställer sig på alla 4 och gungar fram och tillbaka. Än så länge ålar han sig mest fram men det tar sig för var dag med krypandet. Stora killen.


Framtidsyrken.

Linus undrade idag vad jag tyckte han skulle bli när han blir stor för han kunde inte bestämma sig. Uppfinnare, delfinskötare eller jobba i leksaksaffär. Jag sa att jobba med delfiner är nog riktigt roligt och har han en bra uppfinning kan han ju göra den med. Det skulle han fundera på.

Lite senare glider jag och Bella in på samma diskussion. Hon har så länge jag kan minnas sagt att hon ska bli läkare när hon blir stor och hon verkar faktiskt riktigt intresserad av det på riktigt. Älskar sjukhusprogram på tv och sånt. Ville följa med in och kolla när jag tog blodprover sist till och med för att se hur man gjorde. Barn kan man inte ha när man är läkare för det har man inte tid med tydligen.
Nåväl Idag satt hon och pillade i mitt hår och jag frågade om hon inte funderade på att bli frisör. "Njaej. Det verkar kul men de tjänar inte lika bra med pengar" Jahapp. Man måste tjäna bra också tydligen. Hon får gärna bli läkare för mig, men barnbarn vill jag ha :)


Trötta och griniga.

Efter en kass natt och alldeles för tidig morgon är vi idag lätt trötta och Adrian är grinig. Ännu en natt där Fislund vaknade upp och jagade upp sig tills han blev hysterisk, men Jimmy lyckades dock ganska snabbt lugna honom med en spelande leksaksboll. Tokiga ungar?! :)

Solen skiner idag med. Underbart!!

Nu laddar vi för att åka till badhuset. Blir nog spännande. Wish me luck!


Bakvänd utedag.

Hela den här dagen har jag tänkt mig att det är söndag. Känns verkligen inte som tisdag. Det blir helt bakvänt med lediga dagar såhär mitt i veckan men det är rätt skönt. Då är det inte lika långt till helg.

Idag har det varit strålande sol och riktigt skönt ute. Vi har varit ute hela dagen i trädgården. Tog även en promenad allihopa med mamma/mormor och köpte glass och sen kollade vi in Kvarnbackaparken som är en jättefin park som vi har här i närheten. Även kallad Rhododendroparken, då det växer såna buskar längs å-kanten där. Blir nog sjukt fint där om några veckor när blommorna slår ut. Då ska jag ta kort.

Imorgon ska det bli ännu varmare ute. Gött! Kom just i skrivandets stund på att vi ska på undervattensfotografering imorgon med Adrian. Drygt. Har jag egentligen ingen lust med men jag vill ha bilderna. Kan vara lite kul. Adrian har de sista sim-omgångarna inte varit helt nöjd i vattnet på slutet och efteråt kör han skrikfest i omklädningsrummet. Trött som få.

Nu ska jag jaga på barnen att göra sig iordning för kväll/natt. Det är ju skola imorgon igen.

Linus har fått färg i ansiktet idag och ett gäng nya fräknar.

 


RSS 2.0