Snart semester.

Idag är det fredag. På söndag åker vi. Det ska bli så skönt med semester.
Ärligt talat.. Det börjar bli riktigt tungt att jobba nu. Att hoppa i och ur trucken är inte jättesmidigt längre.



Ryggen värker efter en arbetsdag.Igår satt jag i trucken mest hela dagen och det gör ont i mina fogar. Fötterna har börjat svälla och gör rätt ont. Nu på morgonen känns de helt ömma fortfarande.. På kvällarna när jag kommer hem så har jag djupa märken i benen efter strumporna. Något jag aldrig brukar ha annars. Inte haft i tidigare graviditeter heller.

Men från bilden ovan far vi på söndag mot detta:









Ja, jag tror vi kan stå ut där i en vecka. :)
 
Graderna där nere är 20-21 grader nu. Inte jättevarmt men jag tror det kan vara lagaom både för barnen och gravida mamman.

Igår lyssnade i på bebishjärta hos barnmorskan. Allt verkade bra med den lilla. Hjärtat pickade på som bara sjutton.

Nej nu ska jag förbereda mig för sista jobbdagen på 11 dagar och när vi kommer hem hoppas jag att jag har nya krafter, (ännu tjockare) och orkar jobba utan att bli gnällig igen.


Halvtid.

Idag har jag då enligt ultraljudet gått 20 fulla veckor. Alltså är jag i vecka 21. Nu börjar nedräkningen. Måste säga att det känns som en halv evighet innan detta kommer att bli klart. Kommer det någonsint att komma ut en bebis??

I övrigt mår jag ganska bra. Har väl inte mycket till graviditetskrämpor förutom foglossningen som gör sig mer o mer påmind. Men det är väl ganska naturligt att det känns mer och mer med tanke på att bebis blir större därinne och vi närmar oss förlossningen mer för varje dag som går.
Tycker inte att jag lider så mycket av hormontoppar/dalar. Graviditeten med Linus vet jag att jag var värsta monstret men det kanske kommer. Jimmy har sluppit lindrigt undan hitills :)
Tröttheten har ÄNTLIGEN kännts bättre under 1,5 veckas tid men idag känns det som jag skulle kunna sova i ett år igen. Gick hem från jobbet vid 17 redan då vi hade så lugnt och var överbemannade. Jag orkar inte riktigt hålla samma tempo som förut längre. Blir trött, yr, och får ont i ryggen av att stå för länge och får ont i ryggen av att sitta för länge.. Jag försöker variera så mycket jag kan på jobbet. Tur jag har förstående kollegor.

Jag kanske hade lite krämpor i alla fall, men i det stora hela så känns det ofta som att jag mår oförskämt bra.

I övermorgon ska vi till barnmorskan för att få ett intyg på hur långt gången jag är. Lika bra eftersom jag läst att grekerna kan vara lite griniga på att låta gravida flyga. Känns helt enkelt tryggt att ha ett intyg på att jag är i flygskick så att säga. Är ju lite svårt att bara stå och försöka förklara hur långt gången man är. Är ju svårt att se på magen. Får ju ena dagen som sagt höra att jag redan har så stor mage, och nästa dag höra att det syns ju inte..
Sen skulle vi även få lyssna på hjärtljuden och klämma lite på magen. Coolt. Jag har en bebis i magen!


Glad Påsk.

Idag är det påskafton. Den har inneburit jobb mellan 6 o 15 för min del. En ynka fjuttig ledig dag fick jag denna påsken och det var igår. Men en dag är bättre än ingen dag.
Eftersom min käre karl fyllde 35 på skärtorsdagen så vankades det lite kalas här igår.  Vi bjöd min familj på tacos och fika framåt eftermiddag / kvällen. Det var trevligt. Ungarna fick påskägg av mormor och tidigare på dagen hade jag och barnen varit på Toys r Us och så fick de välja ut en varsin påskpresent. Bella valde ett hopprep och så lite kulor. Linus valde 3 playmobilgubbar som han var helt lyrisk över när vi kom hem sen, och så två studsbollar. Jag kom billigare undan än vad jag både trott och hoppats på :)) Ibland behövs inte mycket för att göra barnen nöjda.

Imorgon är det en vecka kvar tills vi drar till Rodhos och jag kan säga att resfebern är ett faktum. Och ångesten över packningen. Kilon hit o dit hur mycket väskorna får väga, vad ungarna ska ha för kläder med sig, ska vi hitta till rätt terminal, till långtidsparkeringen osv osv är saker som går genom mitt och våra huvuden just nu. Men det blir nog bra. Det största ångestmomentet är VÄDRET. Just nu är det ungefär lika varmt här i Sverige som där nere. Jag skulle ju gärna ha nåågra mer plusgrader på min semester.

Vår käre katt-tjej Nova är sååå dryg. Hon löpte första gången för ca 3,5 vecka sedan. Sen gick det ganska precis två veckor så var hon igång igen. Och nu verkar det tamejfan som att hon är på gång igen?! Jag har hört att katter kan löpa upp till varannan vecka men jag har då aldrig varit med om det förut eller hört talas om någon som haft det så. Söker lite på nätet och upp till en gång i månaden kan jag få fram. Det är liite jobbigt att lyssna på jamanden och vrålande från henne när hon sätter igång. Den 10 maj ska hon steriliseras/kastreras och det ska bli gudomligt skönt både för henne och oss. Kanske hon kan bli en sån där katt som accepterar att ligga i knät o mysa igen. För nu  accepteras inte sånt.

Nehej.. ska nog ta och nanna lite kudde tror jag bestämt. Jimmy spelar tv-spel o det är ändå så tråkigt att lyssna och se på :))


Första officiella magbilden.

img_2750 (MMS)

Vecka 19+1. Jag är inte såå förtjust i att lägga ut bilder på mitt nya jag men det är ju ändå jag :)  Det växer en bebis i mig. <3 Idag har jag funderat massa på det här med magen. När blir det ok att kläcka ur sig vadsomhelst till en gravid kvinna?! Många kommenterar magen och det är helt okej för mig. Fast lite tröttsamt att man ena stunden för höra "Vad liten magen är!" och i nästa "Oj vilken kula, är du verkligen säker på att det bara är en??!" fast värst var det och ÄR det när folk kläcker ur sig "Vad tjock du har blivit!" Och då menar jag inte med glimten i ögat.. När blev jag och min mage allmän egendom att uttala sig så om?


Ultraljud.

Nu är vi hemma igen.
Seriöst. Det var så coolt!! Allting sågs så himla tydligt. Inte alls som ul med mina tidigare barn. Vi var nog rätt tagna båda två. 

Här är våran bebis <3


En liten minifot!



Titta, man ser tom ansiktet. Näsan, ögonbrynen, munnen.. Så coolt. Den ser dock väldigt onöjd ut :)



Den här bilden tog jag bara för det ser ut som den ligger o bresar. Vi är båda rätt säkra på att det är en grabb. (Tyckte tom hon som gjorde ultraljudet sa han en gång) Men vad säger ni??



Så slutligen en liten profilbild. Världens finaste minibebis såklart :)


Enda kruxet i bägaren är att jag blev tillbakaflyttad 4 dagar så idag är jag alltså i 17+6 istället för 18+3. Så värdelöst men vad är väl 4 dagar i det långa loppet. Den kommer när den kommer. Huvudsaken att allt såg bra ut och det gjorde det.
Vi hade en supergullig barnmorska som verkligen var nooga. Hela undersökningen tog 30 minuter.

Kommer bebis snart? :)


Rutinultraljud.

Idag är det dags.
Dagen man som gravid längtar efter i flera månader för att se om man inbillat sig eller om det faktiskt är en levande bebis man har i magen :) Jag hoppas och tror på det sistnämnda. Annars lär jag gå och bära på en redig brakskit som dessutom kan böka runt ganska ordentligt i magen.. i alla fall för att vara en brakskit :) 
Så hoppas jag att den ser frisk och kry ut. Lite nervös är jag allt :S

Idag har lugnet återigen lagt sig över hemmet här. Barnen har åkt för den här gången och vi jobbar kväll. Tur man haft något annat trevligt att se fram emot idag så det blir med lite ångestladdad förtjusning.

Sen är det nu bara 3 veckor kvar tills vi drar till Rohdos :))) Weee. Ska bli så skönt. Jag hoppas vi får bra väder.

Får se om jag hinner uppdatera här innan jobb sen kanske med en liten bild på vår lilla. Men det får nog vänta tills imorgon.

Ciao Ciao!! Håll tummarna för oss!


Jag vill ha ett hus. NYSS!!

Jag är så uttråkad. Sååå uttråkad!! Värdelös dag det här.

Linus vill helst bara sitta i sitt rum och bygga med lego.

Bella är hemma hos en kompis och leker och det är det hon allra helst vill göra nuförtiden. Leka med kompisar. Det blir mest bara gnäll om vi ska göra nåt annat.

Jimmy spelar tvspel och jag vill kräkas bara på ljudet från skiten. Hur kul kan det vara o spela pang pang spel så fort man får möjligheten?!

Här sitter jag nu och är så fruktansvärt uttråkad. Jag vill göra nåt. Men vad? Jag vill umgås med folk men typ de enda vi umgås med är mina föräldrar. När VI hälsar på. Det händer inte ofta att de kommer hit. Inte någon annan heller för den delen.

Jag vill ha ett hus. Nyss! 

Såna här vårdagar vill jag ha mitt eget hus med min egen trädgård att påta i. Tyvärr är det nog en dröm vi inte kommer att kunna förverkliga på många år. Vi måste spara ihop till kontantinsatsen eller i alla fall en bra bit på väg för att inte behöva ta ett blancolån på 15% av köpeskillingen. Finns ett hus för 1,6 miljoner ungefär där mina föräldrar bor som jag mycket väl skulle kunna tänka mig. Men månadskostnaden för en sån nätt summa blir nästan 10000 kr för oss och det är lite väl. Speciellt när vi väntar barn o så.. *suck*
Vi sparar för fullt men det tar ju sin lilla tid.
Vi bestämde oss för att åka utomlands och då fick vi ju norpa en del men nåt kul måste man väl få ha på vägen.
Jag känner mig så instängd här hemma i den här lägenheten ibland. Ännu värre blir det i höst med barnvagn o trappor o skit.


Fint va?

Ja.. Folk svälter i världen och det är krig och jag gnäller om att vi inte har nåt hus. Men så är det.

Jag är lite bitter idag faktiskt. :/

Dåligt mår jag också. Trött, ont i huvudet, halsen, sticker i öronen o känner mig orkeslös.. som vanligt visserligen.


Däckbyte o korvgrillning.

Jimmy och Linus bytte däck på bilen igår. Det ser ut att vara varmt och skönt ute, men det var det inte. Det blåste isiga vindar.





Linus var duktig och hjälpte till att dra åt muttrarna.



En naturbegåvning. Det behöver han. Få lite annat än pingpongbollar i huvudet som morfarn säger. Pappan är bra på att proppa honom full med sånt :)

Under tiden rensade jag ut massor av kläder. 3 påsar till Brödet och Fiskarna till bättre behövande. En halv papperspåse att spara till eventuella framtida behov och 1 påse att kasta. Känns skönt.

På eftermiddagen hade vi fruktansvärt tråkigt. Jimmy föreslog att vi skulle grilla i skogen så han åkte och handlade lite saker sen knatade vi upp i skogen här uppe o drog igång en engångsgrill.



Linnea m familj var med en kort sväng. Inte och grillade dock. Barnen älskar att leka i skogen. Jag önskar jag kunde röra mig bättre men det är alltid skönt med frisk luft.


Heaven syns knappt under sin mössa :)






Bella hittade den största stenen för att sätta sig att äta på :)



Personligen blir man inte med på så mycket kort då det oftast är jag som håller i kameran.

Nu hörde jag Jimmy surra nåt om glass på balkongen som han städat nu på förmiddagen.


Imorgon är det förresten Rutinultraljud. Jag är nervös :S


Bästa vänner!

img_7211 (MMS)

Linus o Nova gillar varandra väldigt mycket. Nova gillar förmodligen Linus liite mindre ibland men det är ändå på hans kudde hon ligger på natten. Nu har hon slutat löpa så hon är inte lika dryg längre :)


Misslyckad shopping.

Idag är det lördag och dagen har varit rätt värdelös faktiskt.
 
Vaknade vid sju av att Linus satt i sängen och sa att någon har hällt vatten på golvet?! Fattade noll men insåg att han kissat i sängen. Han vägrade dock tro att det var han som gjort det trots att han hade dyblöt pyjamas. Det var bara att slita upp oss allihopa o riva ur lakanen. Tur vi har plastad frotté i säger jag bara. Linus kissar aldrig i sängen annars och det går nog att räkna på en hand hur många olyckor som skett sedan han slutat med blöja nattetid. Sånt som händer helt enkelt men jag hade ju kunnat vakna upp på ett trevligare sätt.

Galet galet trött idag är jag. Det må börja bli tjatigt men det är så det är.

Drog med mig familjen ner på stan för jag tänkte jag skulle införskaffa mig ett par jeans i mammamodell så man har i alla fall nåt anständigt att ta på sig när man känner för det. Provade strl 38. Min storlek jag brukar ha när jag inte är fet som en flodhäst. Fick inte upp dem över låren ens. Knäckande..? Svar: Ja! Tog 40 o de satt som ett jävla korvskinn o var på gränsen till för långa så 42 kändes inte ens värt att prova för då hade de väl vart 1,5 dm för långa och fortfarande suttit alldeles för tight för att ha nåt att växa i.
Jag hatar min kropp just nu. Känner mej så fet o ful. Jag vet att jag inte är onormalt överviktig men jag har inte riktigt accepterat min nya kropp än. Jag känner mig stor för att vara jag, och det är ju mitt eget välbefinnande som spelar roll, eller hur?! Det känns liksom inte som att jag har någon bebismage en utan mest en stor fettklump som satt sig på magen och på arslet. Kärlekshandtagen bara väller över också. Fy fan!! Jag vill bara dra nåt gammalt över mig.
På vägen hem från stan åkte vi förbi en godisaffär för det skulle inhandlas lördagsgodis åt barnen och nog blev det en påse till oss också till kvällsmyset. Vadå dubbelmoral? Jag borde tugga på en morot egentligen så jag inte går upp 50 kg och ALDRIG får tillbaka min kropp igen.. *suck*

Nu ska vi se på film här. Linus valde en film på Elgiganten som han inte hade sett. Den ungen har i princip sett ALLA filmer hos sin far så varje gång vi hyr film eller liknande så har oftast Linus redan sett den. Bella blev tvärsur för hon inte fick välja. Hon är piggare idag men ändå inte helt ok. Nu kom hon precis här o klagade på huvudont o vill ha en alvedon så jag ska ge henne det så fort Jimmy kommer ur duschen.



På återséende!


Vecka 17+0

Idag går jag in i 18.e graviditetsveckan. Det känns skönt att det börjar ta sig och att jag faktiskt kan börja slappna av litegrann.
Känns visserligen lite som att det hör hormonerna till att oroa sig en hel del nu så helt lugn är jag inte och det kommer jag förmodligen aldrig att bli heller. Alltid hittar man ju något nytt att oroa sig för och det fortsätter ju även när det lilla livet är utanför magen.

Det börjar bli svårt att dölja magen nu. De flesta av mina vanliga kläder sitter illa men jag har ju haft mycket leggings med långa/stora tröjor över så såna saker kan jag ju ha fortfarande.
Jag är liiite anti till att köpa massa nytt innan jag varit på ultraljudet och sett att allt ser bra ut.
Har aldrig riktigt varit den personen som gillat att shoppa heller så jag kan ju tycka att det känns onödigt att köpa på sig massa kläder som jag ändå inte kommer kunna ha när bebis är ute. Snart är det ju dessutom sommar. Känns jättesvårt att veta vad jag kommer ha för klädbehov den här gången. Men ett par jeansliknande byxor skulle jag väl vilja ha i alla fall och nån anständig tröja.

I måndags kände jag massa rörelser. Fick till och med en o annan buff i handen. Så mysigt o för första gången sen jag testade postitivt kände jag mig lugn. Nu har dock bebis varit lugn hela veckan och endast bjudit pån nån buff lite då och då när jag verkligen legat och känt efter men det kommer väl. Linus var likadan. Han var väldigt lat på att göra sig till känna i början så jag har väl hoppet uppe kan man säga.

Inuti magen nu:



På måndag är det en vecka kvar till ultraljudet. Jag kommer att vara i vecka 18+3 och det känns sent, men den som väntar på nåt gott.

Tröttheten sitter i som en igel. Gaah.. jag blir tokig. Kommer jag någonsin att få känna mig pigg igen?
Igår ringde min storebror och ansökte om barnvakt lördag-söndag men jag sa (nog för första gången) nej. Jag är så jäkla trött så jag orkar knappt ta hand om mig själv. Försöker hålla skenet uppe inför barnen men stubinen är alldeles för kort ibland känner jag. Fick skitdåligt samvete vilket jag vet att jag inte borde ha men jag vill ju ställa upp när folk behöver hjälp och jag gillar ju mina syskonbarn. Det får bli en annan gång helt enkelt.

Idag fick jag hem mina barn en dag för tidigt. Vart massa strul innan Bella kom då hennes far ringde igår o bad mej hämta henne i skolan idag men när jag kom dit var hon inte där. Kände mej som ett jäkla fån när personalen sa att hon inte varit där sen i onsdags o jag visste ingenting. Inte ok!!! Det löste sig till slut men jag var inte lycklig. Såna brister i kommunikationen får bara inte existera enligt mig. Men nu ska jag inte gå in på det djupare.
I alla fall så är Bella förkyld o ikväll har hon gnällt om att hon fryser. Tog precis febern och hon har 38,1. Där fick jag för att jag skröt inför min mor idag att Bella minsann har ett immunförsvar av stål. Det var ju innan jag visste att hon var dålig.. Hoppas att skrotfia är piggare imorgon! Nu vill hon att jag ska ligga bredvid henne en stund innan hon somnar så jag ska väl avsluta här och göra som hon vill. Risken är dock stor att Jimmy kommer hitta mig därinne snarkandes när han kommer från jobbet.

Trevlig helg!


RSS 2.0