Vart tog min bebis vägen?

 

Bebis sitter själv i soffan :)

 

 


Studiedag

Idag har stora barnen studiedag vilket betyder att både skola och fritids är stängt.
Linus firade med att sova till 05:50. Suck. Nu är han ju så stor så han klarar sig framför tvn själv ett tag men det är ju inte som så att han är tyst av sig.
Adrian sov dock till 8:45. Varför kan han aldrig sova så länge när det bara är vi hemma? :)
Jimmy sov också länge. Lite för länge. 5:46 undrade jag om inte han hade försovit sig. Lite tight om tid att ta sig ca 1,5 mil till jobbet på 14 minuter. Haha! Hans klocka hade inte ringt.

Har lovat ungarna pepparkaksbak och pepparkakshusfix. Det har vi köpt färdigt så jag måste sätta ihop det åt dem så kan de få pynta sen.

Men alltså. Hur lätt är det att försöka gå ner i vikt i december? Pepparkaksdeg är ju bland det godaste som finns. Tror jag lägger det lite på is till januari. Jag är ju konstant hungrig. Förmodligen pga amningen. Helammar ju. Jag får bara dåligt samvete av att hålla på.
Men läsk och godis är fortfarande bara OK på helgen. (intalar jag mig) Och jag ska fortfarande röra på mig. Punkt.

Min stora son har börjat svära så tungan svartnar på honom. Det är "fy fan" och "jävlar" alldeles för ofta ur den där lilla munnen nu. Jag skyller på skolan. Han är trotsig till 1000. Ljuva 6-åringar.
Sådärja. Nu har han spöat upp syrran också. Jag lär amma färdigt och gå och medla.


1:a Advent

Skitväder!
Dagen har mest bestått av innemys. Vi upptäckte att vi helt plötsligt har Canal+ i 100 olika versioner, och på sf-kanalen har det varit Emil i Lönneberga maraton på dagen som jag, Bella o Adrian tittat på. Så bra! :) Jag undrar hur de fick hönorna, tuppen och grisen att samarbeta under inspelningen av Emil o Griseknoen när Emil åt jästa körsbär?!

På eftermiddagen bakade vi Lussebullar. Jag provade på att ha mandelmassa i mina så de skulle bli saftigare. Helt klart godkända.

Det har fullkomligt vräkt ner regn hela dagen. Vad är det för adventsväder? Storm också. Det bara knastrar i fönstrena här hemma och tycker hela huset dånar och låter. Obehagligt tycker jag. Vår ena katt är ute och verkar inte ha några planer på att komma in. Kan inte vara mysigt att vara ute nu.

Nu på kvällen har vi sett Jackass 3D på Canal +. Det är bara såå sjukt. Jag garvar läppen av mig. :)

God natt!


Separationsångest deluxe.

Inatt tänkte jag att Adrian skulle sova i sin säng. Han brukar sova bredvid mig på ett täcke som vi vikt ihop 2 gånger i vår 160 cm breda säng. Som en egen liten säng i vår säng = inte så mycket plats åt mig och pappan.
Hans spjälsäng står i ett hörn i sovrummet, så har vi skjutit in vår säng emot den så har han legat emellan mig och sin säng på sitt täcke. Inte så snygg möblering kanske men vem bryr sig. I början låg han emellan oss men Jimmy hade en förmåga att låta väldigt mycket, väldigt nära honom då så han sov rätt illa.

Meen jag har sån fruktansvärd separationsångest. Helt sjukt och jag känner mig jättelarvig. Vill bara lyfta över honom till mig fast han inte ens ligger en meter bort. Varje gång jag vaknar på natten måste jag känna om han andas. Skitjobbigt med denna ständiga oro! Såhär nojig var jag inte med Isabelle och Linus.
Jag tycker det är så mysigt att ligga nära honom. Han sover bra. Jag bryr mig inte ifall vi ligger trångt. Jimmy har inte heller klagat. Så varför gör jag detta?? Jag vet inte. Det känns bara som att jag måste. Blä!

// Världens hönsigaste mamma.

 

Goding!

 


Mysigt.

Åh vad jag tycker att det är mysigt när man får sätta upp ljusstakar och mysiga gardiner såhär till 1.a advent. Lite snö och några minusgrader skulle ju vara som grädde på moset. Men det får vi visst vänta på.

Vi har lite grejer att pula med ikväll. Jag ska sätta mig och slå in två st blomkrukor i ugnsfolie och röda band. De är rosa just nu och passar inte så bra ihop med julgardinerna. Jag gjorde så förra året och de blev faktiskt riktigt fina. 
Jimmy ska dra lite skarvsladdar och grejs så vi får ström till vår jättestjärna ute på den inglasade altanen. Jimmy blir som ett barn på julafton. Om han fick som han ville skulle vi nog ha en flera meter stor stjärna därute. Störst går först tydligen :) Myspys! December är nog en av årets bästa månader tycker jag.

Ikväll blir det nog Så mycket bättre och massa goodis. För idag är det lördag och då får man äta godis, det vet väl alla.

Idag var vi och handlade på maxi här på Erikslund. Vi körde självscanning som vanligt och åkte på avstämning. Idag av alla dagar. Det var sjukt mycket folk och till och med personalen tyckte att det var drygt med avstämningar när de bara ville att allt skulle flyta på. Tror ni att vi klarade oss prickfritt? Nix. Vi hade glömt scanna in blöjorna. Så pinsamt. Men kassörskan bara skrattade och sa att det var så lätt hänt. Undrar hur många gånger man glömt att scanna in saker när man inte åkt på avstämning?


Vår fina fluff-bebis.

 

Hur söt får man vara? <3


 

 


Lyckan var kortvarig!

Imorse vid 6 släppte jag ut gap-o-skrik katterna för de stod och vrålade vid ytterdörren. Satte mig i sängen för att amma och hör ett oljud från köket. Ett igenkännande oljud som jag inte kunde skylla på katterna och som lät som det kom från sopskåpet. SUCK!! Vi har alltså fler möss inne. Nu står återigen fällan därinne men det känns som att om det finns två, finns det säkerligen fler. Känner inte riktigt för att vara barmhärtig och låta dem leva längre. De ligger väl o gökar hela dagarna. Usch!!


Läste på anticinex hemsida om ett experiment som gjorts där man satte ihop 24 st möss. 12 hanar och 12 honor. 8 månader blev de 2000 st musjävlar!! Ser framför mig snart hur det bara väller fram möss här och tar över vårt hus. Jag är äcklad. :(

 


Första babyblåa plagget.

Den fula pyjamasen vi köpte igår var riktigt söt på. Vi konstaterade att detta är hans första babyblåa plagg. Fast han är pojke :)

 

 


Så ovärt.

Idag har jag tillbringat eftermiddagen med Carola och hennes kids. Trevligt. Adrian har dock varit väldigt kinkig och trött. När han väl varit vaken har han helst velat amma, amma och åter amma. Nu sover han i sin bilstol så då får han väl sitta där om det är behagligt.

Nu har ju jag försökt varit duktig i snart två veckors tid. Utesluta läsk och sötsaker. Jag lovade mig själv att det inte skulle bli någon hysteri så någon dag har det ju slunkit ner något såklart. Ett glas julmust i går till exempel när Emma bjöd på mat. Men mycket mer är det väl inte. Sen på helgen får man äta lite men man behöver ju inte proppa i sig mer när man faktiskt känner att det är nog så att säga.
Jag har kört antingen ett pass på crosstrainern, eller tagit en promenad varje dag. Inga milspromenader men ändå mer än jag brukar..
MEN!! Nog fan har jag gått UPP i vikt! Det är ju så man vill spy. Ställde mig på vågen hos Carola och den visade +1 kg från när jag vägde mig sist. Visserligen olika vågar men ändå.. Varför ska man då hålla på för? Jag är dessutom fruktansvärt godissugen idag. Choklad skulle sitta fint. Jag kommer få ha fläskröv o hängbuk för resten av livet...



Skyller på bebisen att jag är så tjock.. Fast bebisen är ju mer än 2 månader nu.


Ska sura vidare nu genom att hänga upp lite julgardiner i Bellas rum. Linus är redan klart. Resten av huset får vi ta imorgon. Jimmy ska minsann få vara med och städa lite innan han åker till jobbet imorgon.


Morgonens bästa :)

Adrian tog sovmorgon till 8:10 - Utvilad mamma :)

Musen har gått i fällan vi köpte häromdagen och är nu utsläppt i det fria uppe i skogen. Vi har nu ( såvitt vi vet ) ett musfritt hus. Lovely!! :)
Så söt med skitlång svans. Rätt fet så den har nog haft att äta på


Att amma offentligt.

Idag efter jag varit hos tandläkaren åkte vi ut till erikslunds shopping och skulle kolla efter lite julklappar. Som vanligt kom vi hem med nada. Jo. En ful pyjamas till Adrian som var på rea. Dock inte som julklapp.

Sen drog vi en lov inne på IKEA och plockade på oss lite ljus och grejs. Åt i restaurangen där.
Såklart ville Adrian äta så det var bara hala fram tutten så att säga. Jag har egentligen inga problem att amma offentligt men jag gör det ju gärna lite diskret. Speciellt när man sitter där folk äter. Jag och Jimmy satt och diskuterade offentlig aming att alltid är det säkert någon som stör sig på det. Jag menade på att man kanske inte behöver slita fram precis hela tutten så man sitter halvnaken och ammar. Jag har alltid amnigströja/linne och gärna en filt över. Men det är för att jag vill.
När vi gick ut från restaurangen såg vi en kvinna som satt och ammade med heeela tutten framme. Inget diskret  där inte. Vänd ut mot hela restaurangen satt hon. Det är alla bebisars rätt att få mat när de är hungriga men min personliga åsikt är nog att man kan göra det lite diskret. Men jag kanske har fel..?!

Har försökt städa och plocka lite här hemma men Adrian är inte så sammarbetsvillig. Han vill bli buren, buren, buren så han får se världen. Detta inlägg har tagit mig bra lång tid att skriva. Nu ligger han o snackar med sitt gym. Ööuuu öuuuu säger han och bena är inte still en sekund på honom. Bra träning. Så gulligt :)

Nu ska vi göra oss iordning för att promenera och möta upp Emma.


Händelserik vecka.

 

Jag som aldrig brukar ha nåt att göra när Jimmy jobbar kväll har massa grejer att pyssla med denna vecka.

Imorse var jag på återbesök hos Klarabarnmorskan där jag gick pga förlossningsrädslan jag hade. Det är alltid kul att få prata om sin förlossning och vi var väl rörande överens om att jag fick revansch nu tredje och mest troligt sista gången jag födde barn. Ser tillbaka med glädje och lite sorg att det inte känts så bra efter de första två barnen.

Sen for jag hem en sväng och sen vidare mot Bjurhovda (som alltid kommer kännas som hemma tror jag) och mötte upp Linnea för en promenad och eftermiddagshäng hemma hos henne. Adrian har sovit sig igenom i princip hela eftermiddagen.

Vid 16 mötte jag upp Dennis för utvecklingssamtal på Linus skola. Han sköter sig fint vår stora kille.

Imorgon ska jag till tandplågaren igen och laga det lilla hålet jag hade. Känns så ovärt att betala för nåt man inte har problem av men lika bra att få det gjort.

Sen på em/kvällen ska jag hem till Emma. En gammal kompis jag inte träffat på.. Hm 4 år kanske?! Hon bor faktiskt här i Skultuna så det ska bli roligt.

Torsdag ska jag hem till Carola och umgås med henne. Snacka massa skit :)

Sen på fredagen ska jag väl försöka få till lite adventsmys här hemma.

Massa saker att göra. Just the way I like it!!

Idag blir Lilleman 10 veckor. Här är han bara några timmar gammal. Åh.. det går för fort!!

 

 


Skrikfest.

Idag har Adrian haft en riktig skrikfest här på eftermiddagen. Jag blir rätt ställd då han fram tills för nån vecka sen i princip aldrig skrek. Det gör riktigt ont i mammahjärtat när han skriker så hjärtskärande och man inget kan göra för att lugna honom. Nu sover han dock och verkar lugn igen. Min lilla plutt.

Nu har stora kidsen åkt iväg i en vecka igen. Det suger. I lördags kväll hade jag kunnat göra vadsomhelst för lite lugn och ro när det bråkades och gnälldes. Idag saknar man det när det är helt tyst i huset. Aldrig är man nöjd. :)

Idag är jag sugen på allt onyttigt som går att äta. Choklad, cola, ja typ SOCKER! Tur vi inte har nåt hemma. Chips o cola har vi då min käre sambo inte är så stöttande i det hela. Drick cola och ät chips framför mig bara, gör det. Men han ser ju ut som ett sugrör också. Jag har iaf dragit mitt pass på crosstrainern. 12 minuter orkar jag nu minsann. Haha. Det är ju löjligt. Fast det är faktiskt mer mitt högra knä än konditionen som gör att jag inte orkar längre. Men det tar sig. Hade planerat för en liten promenad också. Men tappade suget.

Imorgon ska jag på återbesök hos Klarabarmorskorna och prata om förlossningen. Har väl egentligen inte mycket att säga då förlossningen blev över all förväntan. Tänker dock klaga på den första skatan till barnmorska jag fick.. som jag bytte bort.


Hampurjare.

Jag kunde inte låta bli att asgarva igår när jag skulle läsa igenom Bellas läxa. Hon skulle alltså skriva ner olika saker som man kan grilla.

Hampurjare liksom. Haha. När började hon bryta på finska!??




 


Storebror och Lillebror

Tycker Adrian ser så stor ut!! Mina fina killar <3


Saturday.

Då var det Lördag igen då.
Morgonen startades 05:30 av Linus. Han fick dock ligga kvar men gick upp ändå vid 06:20. Det har resulterat i att jag har världens mest tjuriga unge idag. Allt är fel och han har kottar stora som hus i öronen. Skolan hatar han och här vill han absolut inte bo längre.
Förstår inte vad som hänt med honom. Han är sig inte lik när han är så tjurskallig hela dagarna.

Adrian är trött idag och vill bara ligga och tokmysa med sin älskade filt i famnen. Han tycker verkligen om filten alltså. Mer än nappen. Det blir väl en snuttefiltskille :)

Bella och Jimmy ska åka på hennes innebandyträning strax här.

Annars vetesjutton vad som händer idag. Det visar sig. En handling lär det bli då det ekar tomt i kylskåpet.

Tjofräs!


Gråa hår!

Linus ger mig gråa hår när det gäller att städa sitt rum. Han gör det liksom inte. Tvärvägrar. Inget man säger/ gör/ eller hotar med biter på honom.

Idag fick jag nog. Han började städa igår och var helt inställd på att fortsätta idag. Det lovade han. Men när det väl kom till kritan så hade han bara skojat sa han. Det slutade med att han stökat ner det lilla han städat upp igår. Hällt ut allt lego på golvet osv. Blir man nå trött?!

Jag tog en sopsäck och vi öste ner varenda liten pinal han hade därinne. Allt åkte ut utom möbler o sängkläder och ungen rör inte en min. Han bryr sig inte. Jag blir tokig!!
Tills han inser att han får sitta i sitt rum utan leksaker pga sitt dåliga beteende. Svär o gapar o härjar.

Nu har jag iaf sagt att ska du ha kvar grejerna tar får du SJÄLV packa upp allt och ställa dem där de ska vara. Han har börjat men vi får väl se var detta slutar. Ett förlåt har jag fått också.

Det kan inte vara lätt att vara 6 år och envis som synden.

Såhär fint hade han i rummet igår. Kolla in åskmolnet som sitter i sängen. Han har ritat sig i hela ansiktet i frustrationen att behöva städa.




Mus*pippip* lever!!

Inatt fick vi bekräftat att den satans musen inte gått och dött i någon vägg.. tyvärr..

Vaknade vid halv tre av ett konstigt ljud i köket och ju mer jag vaknade till så insåg jag att båda katterna låg i fotändan av vår säng och sov så gott. Förstod ju direkt att det var musen som frossade på nåt. Lät som den käkade knäckebröd. Sparkade upp Jimmy som lyckades halvt få en hjärtattack när han öppnade sopskåpet och det studsar upp en mus ur komposten och rymmer ner bland avloppsrören. Hade jag velat se. Hihi! Undrar vem som blev mest rädd? :)

Musen hade party i kompostpåsen. Nu blir det noga att tömma den varje kväll. *suck* Sen har Jimmy jobb att täppa till vid rören. Usch. Jag hatar att ha musar i mitt hus!!


Vårt snygga "gym"

När vi flyttade in lämnade den förra ägaren kvar allt skit i ett stort rum som agerat verkstad. Jimmy håller på att rensar ut där nu. Hur mycket skit som helst så det tar sin lilla tid.
Tanken är att det ska bli nåt slags aktivitetsrum/gym som vi kan träna, leka, dansa och allt vad man vill. Det känns ganska långt bort just nu. Vi vet inte ens hur vi ska lyckas få ut de extremt tunga maskinerna som kom in medan det fanns en garageport i väggen som numera är igenmurad sen många år.

Idag har jag lyckats få ihop 10 min på crosstrainern i denna fagra miljö. Haha.. 4 minuter mer än sist i alla fall.
Helt sjukt vad dålig kondition jag har. Jag är helt slut nu. Man kan väl säga att jag har att jobba på. Blundar jag och drar igång musik i hörlurarna kan jag ju försöka glömma bort en stund att jag står i en sunkig gammal verkstad :)


Glad skitunge :)

Helkassa men ack så söta bilder på Lillfisen som skrattade högt för första gången idag. Åt Bella såklart som höll på fula sig. :) Såå gulligt.

Fick några söta filmer också men jag fattar inte hur man lägger upp dem. Dessutom kom tyvärr inte själva skrattet med.


Onsdag.

Idag är det onsdag och den här veckan har verkligen rusat fram. 2 dagar kvar till helg. Skönt. Jag är redan less på allt åkande till och från skolan och då har jag ändå inte behövt åka tidigt än då Bella är hemma från skolan. Haha. Hoppas på att vi får en lösning på det snart. Ska sätta mig o prata med Bellas far någon dag om skolbyte.


Denna vecka har jag varit duktig och inte druckit en droppe cola och inte ätit nåt onyttigt direkt. Ska försöka hålla mig till helgerna. Tänker inte starta nån bantningshysteri utan mer FÖRSÖKA tänka på vad jag stoppar i mig och hur ofta. Sen komma ut och gå en gång om dagen men det har blivit dåligt med det denna vecka när Bus är hemma. Dra en vända på crosstrainern ikväll kanske. Adrian är ju helt hopplös på att sova själv på dagen så det är svårt när man är själv hemma.

Annars då? Jo. Mor kommer nog över i kväll efter att Bella ringt henne och gråtit ut idag för jag var så dum. Haha. Hon ville flytta hem till mormor och morfar. Allt pga att vi ska ta bort airbagen i min bil så Adrian får flytta fram. Då kommer ju inte hon kunna sitta där och oj oj så hemsk mamma jag är då. Men jag vill ha lite mer koll på honom när jag åker in till skolan o så. Han kanske skulle gilla bilåkandet mer om han såg mig. Så när bilen ska servas ryker airbaTgen fram.


Bvc-besök.

Vi hade ganska fel i vår viktgissning på Lillemannen. Inga 6500 gram här inte. Snarare 5880 gram. Så fel man kan ha. :) Men han känns bra tung nu. Längden hade jag i alla fall rätt på sånär som på 1 mm. 60,1 cm lång är han. 
Läkaren klämde, kände och lyssnade. Allt var bara tipp topp. Adrian la till sig med sin allra goaste sida och charmade läkaren ordentligt. Han jollrade och flinade och fick läkaren att gulligulla riktigt ordentligt med honom. Inte ofta man får se läkare släppa till så kan jag tycka. Speciellt inte av den manliga sorten :) 
Nästa gång är det vaccinationsdags så då är det väl bara att ladda upp med Alvedon hemma och hoppas på det bästa.

Appropå alvedon så har Bella knaprat sånt hela dagen. Ont i huvudet och halsen har hon men annars ingenting. Hon lär bli hemma från skolan imorgon också.

Nu ska jag sörpla färdigt på mitt thé här. Ciao!!


Nu börjar allvaret.

Denna vecka börjar allvaret på riktigt. Det ska skjutsas barn 1,5 mil till skolan varje morgon. Inte ultimat men nu är det såhär. Det är eg de dagar Bella börjar 8 som grämer mig mest. Speciellt då Adrian nu senaste dagarna gärna sover lite längre på morgonen och är väldigt förmiddagstrött och kvällspigg. Men som tur är så är det bara tis, ons, och fredag hon börjar tidigt. Torsdagar måste vi vara i skolan 9 och då får vi lite längre startsträcka. Måndagar har jag bara en av dem hemma åt gången.

Idag skulle vara första dagen att gå upp tidigt och få ihop allt men Bella blev sjuk. Igår eftermiddag och kväll hade hon jätteont i huvudet och var helt likblek i ansiktet. Hon fick Alvedon men vaknade återigen inatt och klagade på huvudvärk så då bestämde vi att hon blir hemma såklart. Nu gnäller hon över halsont o verkar allmänt loj så nåt skit är det nog.
Linus är hes och låter som en kråka men till skolan skulle han absolut.
Nu börjas det med sjukdomar och skit.

Vi sitter nu och tittar på Natt på museet 2 och dricker the. Lite mysigt faktiskt. Adrian ligger och sover och är bara så söt som han kan vara.

På eftermiddagen ska vi till BVC med Lilleman. 2-månaders läkarkontroll tydligen. Ska bli spännande att väga honom. Han känns bra tung nu. Tippar på säkert 6,5 kg nånting o närmare 60 lång.


Gott med hand!

Handen konkurrerar ut nappen. Gick det skulle han trycka in båda :)


Lördag med grinig bebis.

Idag är det lördag. En grå och ruggig sådan. Jag gillar verkligen inte såna här dagar som det inte känns som att det blir ljust överhuvudtaget.
Att sova ut på morgonen var en engångsgrej tyckte Adrian. Imorse var det upp vid 6 som gällde igen. Trött mamma.

Verkar inte som vi kommer någonstans idag. Vi pratade om IKEA och vi skulle behöva handla. Dagen är ju visserligen ung än. Jag sitter dock i myskläder än med en fruktansvärt kinkig bebis i famnen. Vet inte vad som är fel om magen bråkar eller vad det är. Han verkar mycket trött men sover bara jättekorta stunder innan han vaknar och stånkar, stönar och gnäller. Otroligt mammig idag. Jimmy accepteras inte. Imorse tog han honom från min famn för att byta blöja och då vart han så ledsen och skrek så både jag och Jimmy bara stirrade på varandra och undrade vad som hände. Inte ofta han skriker plutten. Mer gnäll liksom, så när han väl drar till med hjärtskärande skrik blir man helt ställd. Min plutt!

Dit jag ville komma var att man blir inte jättesugen på att ut och flänga med så kinkig bebis. Vi får se. Jimmy som inte kan sitta still håller på river lite i källaren i det som ska bli ny tvättstuga så småningom.

Imorgon är det två veckor till advent. Mysigt. Måste inventera vad vi har för julgrejer som passar i huset.

Gud vad detta år gått fort. Graviditeten kändes ju som en evighet men det känns ändå som igår vi testa positivt den 2 januari. Nu ligger en liten goding i min famn som blir 2 månader imorgon. Galet!

Min griniga bebis:


Tandläkaren.

Idag ska jag till tandläkaren igen. Känns som jag sprungit där alldeles för mycket i år. Idag ska vi bara göra en vanlig undersökning och ta röntgenbilder. Jag tog ju aldrig några när jag var där i januari då jag var nygravid och inte ville riskera nåt. Hade vi gjort det hade mitt hål som ledde till rotfyllning upptäckts. Surt. Men men. Nu vill jag iaf se så jag inte har några fler hål som ligger och växer. Ont har jag inte av nåt men det slog bara till pang bom sist. Rotfylla vill jag aldrig mer göra.

Vad gör Adrian då när jag ska iväg tidigt? Jo. Slår sovrekord. Sov 21:30-05:40. Åt och somnade om och sover än nu kl 8. Pumpade ur lite igår så de skulle ha. Min ena tutte är gaanska full nu. Är det inte typiskt?


Drömmen om ett barn.

När jag ser på tv 3:s programserie Drömmen om ett barn blir jag otroligt tacksam över mina 3 underbara ungar.

Tänk att det finns människor som år ut och år in försöker få till små mirakel medan andra inte behöver kämpa alls. Verkligen orättvist.

Jag blir lite extra tacksam för mina små kottar. <3


Ensam mamma söker!

Ibland känner jag mig mest ensam på hela jorden. Typ såna här mörka kvällar när Jimmy jobbar som han gör varannan vecka. De stora barnen är inte hemma och det känns som att husets väggar ska äta upp mig. Jag har så tråkigt och jag vet inte vad vi ska hitta på. Jag har inga kompisar eller bekanta som är mammalediga som vi kan umgås med. Mammavänner sökes!!

Är fruktansvärt less på att folk säger "Men är det inte lite skönt att vara ensam då?" Jo. Det kanske det är. Någon gång ibland fast jag gillar inte att vara ensam. Jag vill ha liv o rörelse omkring mig. Fast lite dubbelmoral. Tanken på att börja jobba igen ger mig kalla kårrar längs hela ryggraden! Jag vill alltid vara mammaledig.. Vore väl kanske annorlunde om man hade ett jobb man ville tillbaka till. Jag ska ta tag i det där nu. Om man skulle göra ett sista försök att plugga upp matten och söka till Sjuksköterskeprogrammet kanske..
Nu svävar jag iväg känner jag.

Jag vet liksom inte vad vi ska hitta på. Känns som att Adrian har skittråkigt och att jag hämmar hans utveckling genom att bara sitta hemma och glo men vad ska vi göra? Jag vet att han bara är 2 månader och att jag överdriver men ändå. Om någon månad när han är lite äldre ska jag våga mig till öppna förskolan här i Skultuna. Det skrämmer mig lite. Känner inte en enda kotte där så att gå in där helt ensam känns lite läskigt men man måste väl. Sen i vår ska vi nog börja babysimma.
Kan säga att min tristess inte beror på att vi har flyttat. Jag hade lika tråkigt innan vi flyttade och avståndet är liksom inget hinder. Vill jag ta mig någonstans så gör jag det. Fast det är klart. Att spontanumgås med tex Carola som bor ca 4 mil bort är ju liksom inte lika lätt. Varför umgicks vi inte mer när vi bodde grannar undrar jag? =)

Saknar mina stora ungar så jag håller på bli tokig. Förra höstlovsveckan så gav de mig gråa hårstrån men sånt glömmer man så snabbt. Det hör väl till i att vara mamma.

Adrian tycker att han har världens bästa storasyster. Titta så mysigt de har det. Ungefär 30 sekunder efter att jag tagit den här bilden så sov han <3



Idag har jag försökt träna på crosstrainern lite. Ujj ujj vad otränad jag är säger jag bara!! Vi har nu köpt en babyvakt så när bebisen sover ska jag kunna smita ner i källaren o träna lite men ändå höra när han vaknar. Tyvärr vill han på dagarna helst sova på oss fortfarande så när man lägger ner honom eller när han somnar i sin säng vaknar han lika snabbt igen. Läser om bebisar i hans ålder som sover middag i två-tre timmar åt gången men här där det bara korta och många powernaps under dagen.
I vilket fall så smet jag ner idag och efter 3 minuter på crosstrainern så trodde jag att min högra lårmuskel skulle brinna upp. Jag var inte så fasligt trött men det gjorde så ont i benet precis ovanför knät att jag fick lov att kliva av. Otränad eller nåt annat det vet jag inte. Så 6 minuter på crosstrainern idag. Jag kommer bli så fit... eller nåt.
Är faktiskt även ute o promenerar numera.
Sen det här med att äta rätt när man är ensam hemma. Hur kul är det liksom att ställa sig och laga mat åt sig själv? Måste helt enkelt bli bättre på att göra storkok så man kan ta fram matlådor ur frysen.

Nu har Adrian hunnit bli 8 veckor. Helt sjukt vad tiden går fort. Han börjar nu göra försök till att föra armen emot saker han vill ta tag i. Hela han sparkar o fäktar. Skulle han få tag i nåt och råka greppa tag i det så åker det direkt in i käften. Händerna är goda också. Min fina fina kille. Han är så söt så hälften vore nog. ( Inte alls mammapartisk)




Den här andra killen är inte så dum han heller. Minst lika söt :)



Ja.. Bella är ju såklart sötast hon också. :)



Lite lekparksbilder från förra veckan.

Nu har jag dragit iväg en halv novell och det har väl tagit sisodär 1,5 timmer för Lilleman är inte helt nöjd just nu. Men vad gör det. Jag har ju all tid i världen.

Nu vankas mat.


Sova?

Herregud! Man kan ju missa nåt. Här kämpar vi in i det sista.


Trött och ont i huvudet.

Nu har jag haft fruktansvärd huvudvärk i ca 2 dygn. Går med axlarna i höjd med örsnibbarna och spänner mig. Det är inte bara så lätt att slappna av heller. De åker upp som om det satt gummiband i dem.

Det känns som jag skulle behöva sova i en månad eller nåt. Adrian sover visserligen bra oftast numera så jag ska inte klaga. Vaknar och äter en gång mellan 2 och 4 ca, somnar om direkt och sover till 6 ca. Men han stånkar och stönar i sömnen så det blir ju en del uppvaknanden för en annan. Imorse var jag så trött så jag nästan stod och sov hängandes över skötbordet. Stabilt. Gråa november gör nog sitt till också. Lite snö skulle inte skada så det blir lite ljusare.

Det är därför det är lite glest på inlägg i bloggen. Har massor jag tänkt skriva om men det blir bara inte av.
Nu ska jag sova. God natt!


En katt och en bebis.

Alla behöver vi gå på toa. Men vem har sagt att man ska få gå ifred? :) Inte nog med att man måste ta med ungen. Katten ska med också.



Musen håller sig borta.

Ja. Som rubriken lyder så håller sig musen borta. Den försvann i ett litet hål under golvet och sen var den borta. Känns sådär kan jag känna. Får hoppas katterna käkar upp den om den tittar fram. Katterna som nu är ute.. :)

Såhär såg det ut i köket när Jimmy gått lös inatt. Kaos!

 


Mus i vårt hus.

Gaaah! Vaknar inatt av vad jag tror är en katt som för ett sjujäkla liv. Går upp o ska kolla o hör hur någon röjer satan i kryddskåpet. Inte så svårt att lista ut vad det var. PANIK!

Jimmy har just nu operation fånga mus i köket kl halv 4 på morgonen. Jag ligger i sängen och längtar tillbaka till lägenheten. Tror katterna ska bli innekatter igen. Förmodligen därför Elliot legat parkerad på spisen av alla ställen ikväll.


Tv-tittande

Dinosaurie-tåget på tv, få har både stor och lillebrors uppmärksamhet. Storebror vägrar dock vara med på kort. :)



Höstlov

Åh jag njuter ärligt talat inte av att vara hemma med alla barn. Kalla mig hemsk.
Barnen bråkar, slåss, och nyps med varandra hela jäkla tiden. Sen kommer de med sin mest gnälliga röst o skvallrar. Jag kan bli tokig!

Morgonen började redan 4:25 då Adrian ville äta och sen låg o gnällde titt som tätt i sömnen. Det är tortyr alltså att vara riktigt riktigt trött, och varje gång man preciis håller på att somna så börjar han gnälla. Inte alltid han vaknar men låter det gör han.
Sen tyckte Linus att det var morgon runt 5:20. Men i det här huset får man inte gå upp före 6 iaf så han fick gott ligga kvar.

Katterna som numera får gå ut sen några dagar tillbaka är numera ännu jobbigare att ha inne. Nu har de ju fått mersmak så det vrålas o kraffsas på dörrar så fort de slår upp ögonen. Sova är iaf tryggt att göra inne. Den lilla ska dessutom in så fort hon är ute och tvärtom.

Jag undrar vad vi ska kunna hitta på idag. Jag har fruktansvärd huvudvärk och är tjurig. Bebis är inte heller på solskenshumör. Verkar vara nån förbannelse över det här huset idag. Men nu har jag gnällt av mig lite. Nu tjuras det i källare igen och Linus väckte just Adrian. Ljuvliga dag!


RSS 2.0