Vi hoppas det löser sig..

Mitt förra inlägg vart aningens svamligt kan jag tycka.

Vår bankman som jag skrytit tidigare om att han var så bra ringde inte ens upp. Vi tog och ringde till mäklaren istället och hon sa att det skulle lösa sig. Det handlade om att vi skulle ha pengar på vårt konto på Nordea enligt henne och att detta borde vi verkligen ha blivit informerade om. Det har vi inte. Vi har liksom inte ens fått veta exakta siffor på vad pantbrev och lagfart blev. Det har vi fått räkna ut själva. Vi har ju inte bytit bank slutgiltigt än så därför sitter alla våra sparpengar fortfarande på ICA. Men jag har gjort en överföring idag på eftermiddagen från ICA-banken så jag hoppas de hinner komma in tills imorgon bitti. Vi ska avsluta affären kl 10. Vore ju verkligen tråkigt om det skulle strula massa då. 
Äh.. Mäklaren sa att det skulle lösa sig så vi får lita på henne.

Ikväll har jag varit hemma hos Linnea. Kände att jag nästan fick panik av att sitta hemma o stirra på dessa fyra väggar. Idag har jag känt mig pigg. Nästan för pigg. Jag är inte ens trött. Så jag börjar fundera på om nåt är fel. Aldrig är man nöjd.. Haha! Linnéa säger att det är lugnet före stormen. Jag hoppas hon har rätt. 
Tog en ganska rask promenad dit. I alla fall för att vara mig numera. Hinkade massa the där och vi pratade massa strunt och sen en ganska rask promenad hem. Nu ska bebis ut!! :) Att det sen är 5 minuters gångväg hem till henne behöver vi ju inte gå in på.
Känns som att magen krympt en massa. Jag blir orolig och tänker tankar som att nu är det nog slut på fostervatten eller nåt men förhoppningsvis känns det väl så för att magen sjunkit.

Jag är så fruktansvärt uttråkad. Tvn är min bästa vän och just nu är det bara skit på den. Förut var onsdagar min bästa tv-kväll men nu har alla braiga program slutat.


Slemproppen..

Jag tror jag börjar tappa lite av den så kallade slemproppen. Vilket tyvärr inte alls behöver betyda nåt. Lite i söndags och lite mer idag. Men jag känner ingenting annat så vi får nog vänta ändå. Nu kan bebis gott vänta iaf till efter 12-slaget så vi får en Septemberbebis. September är ett finare namn än Augusti och jag har lättare att hålla reda på datum där folk fyller år i början av månaden än i slutet :)

Fick just ett samtal från Jimmy att Nordea har ringt och sagt att vi inte satt in pengar på nåt jäkla konto för Lagfart och pantbrev. Vi har inte fått någon som helst info om detta av bankkillen som säger att detta ska stå i skuldbrevet vi fått som är typ 20 sidor långt. Kan man inte ge lite info om detta? Det är inte varje dag man köper hus liksom.. Jag kollar och kollar men hittar ingen info alls om det här i vårat jäkla skuldbrev som Jimmy dessutom har lusläst.
Om pengarna sitter på det här kontot innan 4 så kaaaanske de fått in dem imorgon och gör de inte det så kan vi inte göra någon affär imorgon. Gaaah.. Jag blir tokig!!
Jag måste väl leta

Lite senare:

Nej.. Bankmannen vår går inte att få tag på nu och jag hittar verkligen ingen info om det här i våra papper! Så då lär det inte bli nåt hus imorgon då..
Jag frågade vår bankman hur själva köpet går till då man tydligen inte träffas på köparens bank utan hos mäklaren och han sa att allt sköts via telefon o fax på nåt vis. Borde han inte då ha sagt nåt i stil med " att var bara noga med att ni sätter in pantbrev o lagfartspengar på kontot, som det står om i skuldebrevet" ??
Jag har lustläst det jävla skuldbrevet nu. Ordet lagfart ser jag inte ens en enda gång! Inte pantbrev heller. Bara att fastigheten ska pantsättas, men inte HUR!t Är jag dum i huvudet eller? Jag är så arg.. Undrar vad mäklaren o säljaren kommer säga imorgon nu då om vi inte kan göra affären som vi bestämt.
Alltså.. Vi har ju pengarna men vi vet inte vad vi ska sätta in dem på för konto..

 


I övermorgon

blir vi husägare. Det känns galet, roligt och läskigt på samma gång. Jag trivs ju egentligen jättebra i den här lägenheten och det svider lite att lämna den. Det är nog faktiskt det stället jag trivts bäst på sen jag flyttade hemifrån, och då kan jag säga att jag haft ett par adresser sen dess. Men nu ska vi flytta till ett hus. Ett riktigt hus. Inget radhus utan en villa. Ja, radhus är ju såklart också riktiga hus men jag menar ett riktigt fristående hus. Gulp!! Tänk om vi inte alls klarar av det? :)

Positivt är:
Vi slipper grannar som "sitter ihop" vägg i vägg med oss.
Slipper få röklukt i hela sovrummet när grannarna sitter på balkongen o röker. Vidrigt!
Slipper höra barnspring ovanför oss och slipper tänka på att våra barn/katter stör dem under oss.
Vi kan föra hur mycket liv vi vill.
Vi kommer parkera direkt utanför ytterdörren, superskönt tex när vi har storhandlat.
Vi får ett garage. Jätteskönt i vinter.
Katterna kan gå ute ( om de vill )
Vi får massa mer yta att röra oss på och en alldeles egen tomt ( dock jävligt igenväxt just nu )



Vi får en egen tvättstuga. Behöver inte ha tvätthantering i badrummet.
Barnen får större rum.


Negativt är:
Jag kommer sakna mitt nya fina kök. Inga större fel på det nya men det vi har här är finare och har massa mer skåp och förvaring. Här under är det nya:



Vi kommer få mycket dyrare el-räkningar.
Måste tänka på el o vattenförbrukning.
Skotta snö i vinter.
Vi får åka massa mil i veckan för att köra barn till o från skolan. Får jättelångt (ca 4 mil) hem till min mor o far.

Kan nog radda upp massa mer på båda listorna här ovan. Väljer dock att fokusera på det positiva som blir och det negativa blir nog bra ändå :) 


V 39 - 13 dagar kvar.

Idag vaknade jag på ett solskenshumör. Ironin flödar.

Knappt sovit ett dugg inatt. Bebis var totalt SJÖVILD när jag gick o la mig.
Alltså jag undrar på riktigt om någon, någon gång fått ett revben eller organ sönderkickat när de varit gravida? Det är liksom ingen dålig kraft den lilla har i sina små ben nu. Sen borrar den in sitt huvud i urinblåsan så att jag känner mig massa kissnödig, går upp o får ut 3 droppar.

Min kära sambo har fått för sig att gå och lägga sig före 2-3 när man jobbar kväll eller på helgen är bra onödigt. Att sitta uppe och spela tv-spel is the shit! Så oftast vaknar jag när han kommer in vid 2-3 och måste gå upp på toa och sen är det kört. Ska nog ansöka om separata sovrum sista tiden. Bra jäkla irriterande att behöva vakna när man oftast väl somnat. Ja, han får väl lägga sig när han vill men jag förstår inte varför.

Jag tror den här dagen blir galet lång!


Magen 37+6

Här kommer en bild på tjockismagen:



Vet inte om det syns så bra på bild men jag ser och framförallt känner att den sjunkit en del nu. Till och med Jimmy ser det och han är karl.. :) Känns ju bra att nåt går åt rätt håll.

Annars har jag noll känningar på att förlossningen skulle starta inom de närmsta veckorna. Men det ska jag inte bli bitter över. Har aldrig känt nå vidare mycket innan det dragit igång på allvar.

Bebis är myckat slöare än vanligt numera. Vet att det är normalt men måste buffla lite på den ibland bara för att se om den lever. Den har ju alltid varit så aktiv. Kommer kännas konstigt att få ha magen och inälvorna för sig själv sen :)


Tomt, tyst och tråkigt.

Barnen har åkt. Jimmy jobbar kväll och det är tomt, tyst och tråkigt här hemma.
Jag behöver tips för att roa mig för att få tiden att gå. Har nyss sovit i 1,5 timme men är trött på att vila.

En stor eloge ska alla som går över tiden en massa med sina bebisar ha!! Att de inte blir knäppa totalt är för mig en gåta. Jag håller på att bli sinnessjuk och har 2 veckor kvar. Som mest kanske tom 4 veckor. Har väl inte ens rätt att känna mig så totalt less ännu. Men jag äär less. Komsi komsi bebis. Vi är redo!

Jag ska aldrig mer säga till någon att "Nu är det nära. Nu är det inte så långt kvar" o liknande. Jag hatar att höra det. Det har aldrig varit närmre jag vet. Men det har heller aldrig kännts längre bort.


Huset.

Idag har jag slitit må ni tro. Bytit lakan i vår o Bellas säng. Tvättat. Packat ner hela linneskåpet. Packat ner massa täcken o grejer o sopsäckar. Ja. Vi har faktiskt fått en hel del gjort här hemma och det känns faktiskt som att vi har läget under kontroll.

Bella kom hem vid lunch. Mer än nöjd med sin helg :)

Sen var vi som sagt ut till huset. Var en smärre chock att kliva ur bilen då tomten var ganska ordentligt igenväxt. Den har inte fått mycket kärlek i sommar det är en sak som är säker. Det bor/bodde visserligen en ensam kille med sina två barn där så jag kan förstå att han inte direkt haft tiden. Han lovade att klippa gräset i alla fall så kanske det ser bättre ut sen. Kan säga att det finns jobb till nästa vår o sommar i  alla fall det är en sak som är säker.
Vi fick även träffa på en av grannarna som var in o presenterade sig. Han var supertrevlig och verkade ha varit väldigt tjenis med säljaren. Han berättade lite om alla andra grannar och enligt säljaren kan man inte få bättre grannar så det känns ju superbra. Sa att om vi behövde hjälp med något var det bara att hojta till och att han hade nyss byggt en stor pool på sin tomt så om ungarna ville bada nästa sommar var de välkomna. 
Tyvärr verkar det inte vara så mycket småbarnsfamiljer dock men Skultuna är ju mer än bara vår gata.
Slog en snabbglutt in i badrummet och konstaterade att enda sortens skötbord vi kommer att kunna ha är ett väggfast. Jag vill verkligen ha tillgång till vatten nära skötbordet.

Åkte ut till IKEA och kollade och hittade det här:




Inte supersnyggt men vem bryr sig. Kostade 500 kr så det var ju överkomligt. Fyndade även påslakanset för 29 kr st. Inte heller supersnygga men absolut inte direkt fula heller så de fick följa med hem. Vi har rätt ont om såna..

När vi kom hem dog jag. Var såå slut. Powernapade i nån timme sen tog jag och Linus tag i hans rum. Stor-rensning vill jag lova. Han var faktiskt duktig på att gå med på att slänga saker han inte leker med och en miljard gamla Mc Donaldsleksaker som han samlat på sig :)
Tror Lilleman håller på att bli sjuk. Snorade och nös som en tok under hela kvällen.

Nu ska vi se Wallander.


Åska.

Inatt/ tidigt imorse vid 4 så vaknade jag av åskan. Det var inga dåliga smällar och det blixtrade utav bara fan. Tyckte att det blixtrade mer än vad det faktiskt small. Jimmy o Linus sov igenom hela alltet och det drog faktiskt förbi ganska snabbt. Skönt. Jag har egentligen aldrig varit rädd för åskan men på senare år har jag börjat tycka att det är lite obehagligt. Inte när det åskar på dagen men när man vaknar på natten sådär och det liksom vibrerar i hela sovrummet. Då kan jag hålla mig för skratt.
Undrar hur det var för Bella som är på sjön?

Så dagen ser ut att bli grå och blöt. Passar mig utmärkt.
Runt lunch tror jag vi skulle ut till huset, och någon gång där i samma veva så kommer Bella hem igen.
Imorgon drar barnen iväg i en vecka igen. Vore ju utmärkt om någon ville passa på att titta ut under veckan (helst inte på torsdag förmiddag bara) så man slipper tänka på barnvakt när det väl drar igång. 
Så dagen bjuder nog på lite pack o rensning. En sväng till återbruket är också inplanerad. 

Sen massa vila vila vila. Idag känner jag mig sådär otroligt trött igen.   


Det blev visst sommar igen.

Jag måste säga att jag hade gott och väl klarat mig utan nå mer sommarvärme. Men för resten av befolkningens skull så ska man väl vara glad att det blev ännu en sommardag. Kanske den sista innan hösten slår till på riktigt? Det får man se. September kan ju vara en skiftande månad. Ibland väldigt kall, och ibland rena rama sommarmånaden. 
Idag har det varit varit varmt som sjutton, men det har ändå fläktat lite så det har väl varit ganska acceptabelt. Jag längtar efter friska höstpromenader med barnvagnen med vackra orangea färger på löven - Japp det gör jag!!

Vi for ut mot mor o far runt lunch så att Linus skulle få bada i poolen en sist gång innan hösten som sagt och innan de tömmer ur den. Det blev väl inte överdrivet mycket bada men lite lek i gräset och så i alla fall. Skönt att vara där ute tycker jag, men svettades som en tok och fötter o händer har svällt på mig. Började igår och är allt annat än skönt. Händerna är värre än fötterna, men fötterna gör mer ont. Aj aj säger jag bara. Är det inte det ena så är det det andra för idag har jag känt mig förvånansvärt pigg. På dagen i alla fall. Nu är jag som en zombie.


Linus låg o rullade sej i gräset så då kom Annie och gjorde likadant. :)




Annie softar i gräset. Hon börjar bli till åren. 9 år i år så det är allt annat än lätt att få igång henne till bus. Rent utav omöjligt. :)

Imorgon ska vi faktiskt åka ut till vårt nya hus. Ska bli spännande att se. Jag har ju inte varit där sen visningen. Det är lite grejer förra ägaren undrar om vi vill ha kvar eller om han ska kasta och sen lite grejer vi ev ska kolla om vi vill köpa. Trädgårdsprylar mest gissar jag på då säljaren ska flytta till lägenhet.

Kan inte fatta riktigt att det bara är 5 dagar kvar tills vi får vårt hus??
Undrar hur många dagar det är kvar tills vi får vår bebis? Känns som att det enda vi gör här hemma är att går och väntar på allt nu. Vi väntar på tillträde till huset. Vi väntar på flytten som (förhoppningsvis) kommer ske den 10:e. Vi väntar på bebis. Det är liksom inga små saker i livet vi väntar på heller. Längtar så!


Förlossningsågren!!

Har lite (läs mycket) förlossningsågren ikväll!!

Usch usch usch.. ena stunden tänker jag att den kan få stanna i magen för all evighet. Nästa tänker jag att kan det inte bara sätta igång så jag får det gjort och kan gå vidare med mitt liv sen..

Jag vill inte .. :(


Familjerätten.

Idag ska jag och Jimmy till Familjerätten och skriva under Faderskapspapper och papper om gemensam vårdnad. Jag förstår på ett sätt att man måste göra det, men från pappornas sida tex. De har ju egentligen ofta inte mer än mammans ord på att barnet är deras. Även om de vet att de varit med mamman under den perioden barnet blev till så finns det ju egentligen inget som säger att mamman inte varit med någon annan. 
Undrar vad det är som gör det mer självklart vem som är pappa om man är gift?! För då slipper man ju den här proceduren.

Vi har haft en hemsk natt. Med vi menar jag nog alla 4. 
Linus som varit så duktig ett bra tag har återigen börjat komma in till oss på nätterna. Ibland redan vid 23. Han kom runt 02-03 inatt och somnade inte om direkt som han brukar. Innan dess hade jag varit på toa flera gånger. Han låg tyst men vände o vred på sig. Stånkade o stönade. Det är ganska trångt att dela 3 pers på en 160 säng kan jag påpeka. Jag känner mej inte smidig när jag ligger fastkilad i mitten och ska försöka ta mej upp på toa. Får liksom ställa mig på alla fyra och krypa baklänges ner i fotändan.
Strax före halv 4 kom Bella in o var ledsen. Det händer max en gång i halvåret. Hon hade drömt att Linus var här utanför och lekte och nån kom o tog honom. Hon kom in o berättade det sen gick hon in i sitt rum o la sig igen, och efter ca 10 minuter skriker hon att hon inte kan sova för hon kan inte släppa sin dröm. Det där vet man ju själv ibland. Hur hemska drömmar sitter i och liksom nästan vill fortsätta så fort man stänger ögonen. Då flyger fan i Jimmy, som för en gångs skull inte ska upp förrän vid 5. Han upp o gapar om att Bella kan väl ligga på hans plats så går han upp. Tjurig som få.. Sen har man helt plötsligt två stånkandes ungar i öronen. 
När de sen väl somnar o jag precis är på gång så drar det igång ett billarm på parkeringen.. Då var bristningsgränsen nära men jag lyckades visst somna till slut och hör o häpna: Jag känner mej förvånansvärt pigg. Eller pigg är egentligen fel ord. Inte så förlamande trött o slut som jag gjort tidigare i veckan. Det kommer väl på eftermiddagen. Kan dock säga att inget av mina barn var så pigga på att gå upp imorse. Pluttar.
Pratade med Jimmy nyss i telefon också och han sa typ "Vadå?? Jag var väl inte grinig?" Haha.. nej inte alls.

I helgen ska Bella följa med Linus farmor och farfar ut med deras båt och blir borta tills på söndag. De ska ha nån avslutning på Klubbholmen eller hur det nu var och undrade förut om Bella ville med. Hon har ju varit avundsjuk flera gånger i sommar när Linus fått åka båt.
Jag tycker det är jätteroligt och bra att de fortfarande tar sig an henne fast jag och Dennis inte är ihop längre. Hon har sett så mycket fram emot det här hela veckan så hon har knappt pratat om nåt annat. Hoppas de får lite bättre väder bara. Fast det ska tydligen bli medelhavsvärme.

Nu ska jag dricka cola o äta choklad. För det får man. Bella sa ju faktiskt imorse att: "Mamma.. när bebisen är ute då blir ju din mage platt direkt igen. Då kan du köpa en likadan jacka som jag har" Om det vore så väl?! :)


Stora tjejer.

Undrar när Bella blev såhär stor? Hon ser ju ut som en tonåring nästan?? :)



Och när blev jag såhär rund om magen?? :)



Bellas fingrar kom med uppe i hörnen :) Usch vad självkritisk jag är när jag ser mig själv på bild.. :S


För varje dag som går..

så är det en mindre dag kvar tills bebisen är ute och jag förhoppningsvis kan börja min resa mot en normalt fungerande kropp igen. Längtar så!!
Nu är jag less. Jag orkar inte mer. Min kropp orkar inte mer. Jag är så slut så jag vet inte var jag ska ta vägen. Men jag vet.. jag har inget direkt att säga till om när vi är färdiga. Bara att hänga med. Men jag tänker gnälla. Sådeså!!
Lämnade barnen imorse. Eller barnet. Bella cyklar själv och skulle cykla hem själv också idag direkt efter skolan. När jag kom hem så låg jag i sängen 9:02 igen och vaknade 11:06. Sköönt! Fasen vad skönt det är att sova mitt på dagen.

Igår förmiddag var Carola här en sväng. Tänk att bara sitta helt avslappnat med någon och prata om allt och inget kan vara så uppfriskande för själen? Jag följde med henne till Hälla en snabb sväng. Hon bytte lite kläder som hon köpt och sen lunchade vi. Gick bra medan vi var där men när vi kom hem dog jag i 1,5 timme i sängen och sen så grinade jag halva eftermiddagen för jag var så slut. Hormonell? Ja visst.  

Igår var jag så galet irriterad på allt. 
Jag vet inte om jag överreagerade men när jag hämtade Bella på fritids sa de att hon hade frågat flera gånger om när hon skulle gå hem för hon ville gå  hem. Tydligen så hade jag inte sagt till henne att jag skulle komma till 14 men till Fritids sa jag i måndags att jag kommer 14:00 hela veckan. Det här är kanske sista veckan hon får vara på Fritids överhuvudtaget efter skolan för när jag blir mammaledig så får gå där alls under mina veckor. Kompisarna är ju där så hon brukar vilja vara där. 
Hon hade iaf frågat personalen när hon skulle gå hem och det enda de svarade var "Mamma har inte glömt bort dig, hon kommer nog snart ska du se" Hur jävla svårt kan det vara att slå upp i sin pärm, och kolla och berätta för henne att klockan 14 kommer mamma?! 
Jag sa då till personalen, att vill hon gå hem efter skolan får hon gärna göra det för jag är ändå hemma. Men nej. Det gick absolut inte för sig.  Hon måste ha en bestämd tid om inte jag skickar med en lapp på morgonen att hon ska gå hem själv. Fine, det kan jag köpa. De ansvarar ju ändå för henne tills hon kommer hem. Så då föreslog jag att ni kunde ju faktiskt ha ringt mig men nej nej. De kan inte hålla på att gå och leta i olika pärmar efter 40 barns olika telefonnummer om alla vill gå hem hux flux.. Okej...?!
Jag vart så jäkla irriterad. Det handlade om en gång. Bella brukar inte få för sig att hon vill gå hem. Det minsta de kan göra är väl i alla fall att kolla upp o berätta för barnet NÄR hon ska gå hem då om hon nu absolut inte får låna telefonen o ringa o höra om hon får gå hem..
Överreagerar jag när jag blir irriterad?  
Lite svårt att veta.. hehe när man kan bli irriterad över minsta lilla skitsak numera.

 Nu sitter jag här och sipprar på mitt Hallonbladsthé.



Det ska tydligen vara bra att dricka på slutet när man är gravid. Det ska förbereda livmodermuskulaturen inför förlossning på nåt vis om man dricker det dagligen på slutet. Man får inte dricka det för tidigt. Jag vet inte om jag tror på det direkt men det finns tydligen studier som visar att kvinnor som druckit detta får ett lättare utdrivningsstadium osv. Ska även vara bra för livmodern efteråt när den ska dra ihop sig och för avslag o dyl. Så det kan ju inte skada att dricka även om jag inte tror att det kommer att trigga igång någon förlossning.
Det är faktiskt ganska gott också.

Kul med responsen jag fick på mitt föregående inlägg. I alla fall 3 "okändingar" som gav sig till känna. Jätteroligt tycker jag! :)

Idag är det exakt en vecka tills vi får huset. Spännande värre. Om allt går som vi vill så ska vi börja flytta nästa helg, och så ska stora lasset gå helgen efter. Så egentligen borde jag packa lite. Får se om orken finns lite senare.

Nu ska jag bara göra ingenting en stund.. som vanligt!


Vilka är ni?

Förresten.. Igår hade jag rekord i unika besökare. Jätteroligt. Vilka är ni? :)

Tvingar ingen att lämna kommentarer, självklart, men det vore lite skoj att ha ett hum om vilka som läser.. Lämna gärna ett spår nån gång vettja och länka till din egen blogg ( om du har någon ) så kan jag kika tillbaka!! :)


Drömmer jag eller är jag vaken?

Ungefär så känns det i mig idag. Jag är så trött så att jag gråter. Varför blir man såhär?
Visst man ska vila inför förlossningen och så men vad ger det om man ändå är lika trött? Dessutom går det ju inte att sova direkt bra. Kroppen värker så det är inte så lätt att sova o när man väl lyckas så vaknar man o är pissnödig..

Idag kommer Carola på besök. Ska bli nice. Hon får ta lite skit i hörnen, disk på diskbänken o obäddade sängar. Men jag tror inte hon bryr sig :) Vi pratade om att ev ta en lunch på Hälla sen innan hon börjar jobba. Som det känns nu: No way! Men jag kanske piggnar på mig.


Bm-besöket.

Jag känner mig lite bitter efter barnmorskebesöket.

Hade väl hoppats att bebis skulle ha fixerat sig med tanke på hur det sticker o ilar där nere men icke. Fortfarande ruckbar, och inte hade magen växt nåt heller knappt trots att jag känner mig som en vandrande valross.
33 cm var sf-måttet förra gången för 2 veckor sedan och nu 33-34 så hon skrev 34. Kan säga att strecket planat ut ordentligt på kurvan. Vet att den inte växer så mycket på slutet men då brukar det ju vara för den har sjunkit ner mer och det hade den ju uppenbarligen inte gjort.
Hjärtljuden var på 150 och bebis var vild ( som vanligt ) så allt var ju bara sååå bra.. *suck*
Men jag ska väl ta och lita på henne istället kanske..

Vet att det inte är alltid de fixerar sig efter första barnet men Linus var iaf fixerad vid den här tiden..

Känns bara så jobbigt att jag mår sämre, blir tröttare och känner mig tyngre men bebis verkar inte växa eller sjunka.

Blä blä blä vilken skitdag det är idag. Tänk om man inte vore så jävla trött o slut åtminstonde så man orkade göra nåt. Det känns ärligt talat som att jag inte sovit på ett år..


Min fina! <3

img_0554 (MMS)

Min fina! <3


Fullgången!!

Idag är jag fullgången!! :) Bebis anses nu vara helt klar och ligger bara och gottar på sig nu den sista tiden. Mer vikt, mer omkrets, o längre bebis att trycka ut genom nålsögat. Ljuvligt!
Skämtåsido.. Nu kan bebisen komma närsomhelst men jag tror inte den kommer än på ett tag. Fast du är mycket välkommen ut anytime nu !!! 


Såhär fullt är det i min mage nu. Sjukt att jag har en levande människa i magen?! :)

Förstår att det måste vara tråkigt att läsa om min graviditet dagarna i ända och mitt gnäll på ont här och där men så är det.  
Om jag tycker att jag haft ont i fogarna innan så är det bara förnamnet mot vad jag har nu. Aj aj säger jag bara. Det bränner som eld runt svanskotan. Kan knappt gå utan att det ser ut som jag skitit på mig längre.

Nu ska jag snart gå med Linus till Bullerbyn (förskoleklassen) Han ska bara se färdigt nåt på tv först.
Bråkade med Bella imorse och det är ju aldrig kul att skicka iväg sitt barn till skolan när man är osams men hon är så envis. Skulle verkligen inte ha sina, vad heter det?! Puma-promenad/gympa/ skor man har när det inte är sommar på sig. Skorna hon ABSOLUT skulle ha i våras. Nåt annat fanns inte på kartan. Dyra var dom men hon var så förtjust i dem så vi tänkte att ok, för en gångs skull. Men nej nu är de sååå dryga att ta på sig, och sååå dryga att knyta så man måste skrika o gapa o grina för jag är så hemsk mamma som inte lät henne ha foppatofflor på sig.. Ja.. Mitt humör är ju inte det bästa kanske men jag blev tokig till slut och det gör ju sällan saken bättre :)

Nehe.. Lämna Linus. Sen hem o sova. Är så fruktansvärt trött så jag går av. Sen Bm och om orken finns så skulle jag behöva ner på stan o byta Bellas jacka som vi köpte häromdagen som var för liten..


Den obligatoriska tjockismagbilden!!

Måndag = magbild. Kul att se om den växer nåt.
Den här veckan känns den enorm. Ser inte jätteskillnad. Lite, men tycker den såg lägre ut förra veckan.. Borde ju vara tvärtom.

Första bilden är från ikväll:



Den här undre är från förra veckan:



Ska till bm imorgon igen. Spännande att se om det hänt nåt på centimetrarna..

Nu sova. God natt!!

3 veckor.

Idag är det exakt tre veckor tills bebisen är beräknad. Nu börjar jag äntligen kunna känna att det är nära. Om max fem veckor o några dagar har vi bebis. Jag har ju aldrig gått över förut så jag bör väl inte göra det nu heller.

Knappt sovit en blund inatt. Legat och grubblat över förlossningen. Jag är livrädd.
Jag vill så gärna kunna se tillbaka på förlossningen efteråt och se den som något positivt. Visst, det gjorde ont men det var en positiv smärta.
Efter Linus förlossning kunde jag inte se en mage eller knappt höra talas om att någon var gravid utan att tänka "Stackars sate, undrar om de vet vilket helvete de har framför sig" Jag mådde dåligt på riktigt och drömde ofta mardrömmar om att jag helt plötsligt var gravid och skulle föda. Det kanske låter konstigt och överdrivet för många men jag har mått riktigt, riktigt dåligt över det. Lovade mig själv att aldrig utsätta mig för en graviditet igen och nu är jag ändå här. Samtidigt längtar jag så efter bebis och är glad över att bli mamma igen.

Annars då?! 
Jo.. Nyss varit i skolan på upprop med Bella. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska få livet att gå ihop med hennes skola, och Linus förskoleklass efter att vi har flyttat. Hon får inte gå på fritids alls på mina veckor. Linus får bara gå på bestämda tider. De måste anpassas efter varandra, eller ja.. efter Bellas skoltider då vi har över 1,5 mil till skolan. Vill inte skriva om det så mycket här då jag anser att det är mellan mig o hennes far, men det är en stooor tyngd på mina axlar. När vi började titta på hus därute trodde jag att vi var överens om att hon skulle byta skola men tydligen inte... Det har gått åt många tårar och sömnlösa nätter åt att grubbla och fundera över detta i sommar.

Nu ska jag försöka ta tag lite i kaoset som skapats i den här lägenheten de senaste dagarna. Fast helst av allt skulle jag vilja stänga av hjärnan och gå och sova. Tyvärr tvättar inte tvätten sig självt eller disken diskar sig själv. Börjar sina i mina lådor. Gravidgarderoben är inte överdrivet stor..

Ha en bra dag!


Ur Linusmun:

Igår kom Linus med ett papper till mig och sa:

(Linus) - Mamma, kan du skriva namnet på den personen du är kär i här!!! Skriv Jimmy.
(Jag) -  Tänk om jag skriver Anders då? Tog bara ett namn i luften.
(Linus) - Va?
(Jag) - Ja tänk om jag skriver Anders?!

Linus funderar länge och väl sen säger han högt och bestämt:

( Linus ) - Då blir jag FÖRBANNAD!!

(Jimmy) - Där hör du!!

Haha vad vi skrattade.. det lät så kul. Min skitunge :)


Helgen.

Nu är det söndag eftermiddag och snart är den här helgen slut.
 
Igår var som sagt en riktigt värdelös dag. Min kropp är så slut på energi nu så jag blir helt förstörd av minsta lilla ansträngning. Det är inte gnäll. Det är ett konstaterande.

Idag bestämde jag mig så fort vi vaknade att vi skulle åka till badhuset. Något för att roa Lilleman vars största äventyr igår var att åka till Djurmagazinet och titta på Klösgrejer åt katterna.
 
Badhuset var uppskattat. Vi tränade lite på att simma men det var inte så intressant. Varför simma bröstsim när man kan crawla liksom? Har man puffar på så både flyter man och tar sig fram när man crawlar :) Sen tränade vi på nåt sim-märke där man skulle flyta. Gick väl sisodär. Jag förstår inte hur man inte kan flyta? Jimmy kan inte ligga o flyta och jag kan typ inte, INTE flyta.. :)
På hemvägen köpte vi med oss pizza och när vi kom hem var jag så jäkla slut så jag knappt orkade sitta, var helt yrslig och händerna bara skakade. Detta är inte kul alltså.


Jag o snyggingen väntade i bilen när Jimmy handlade pizza.

Nu har vi nyss varit ut en sväng o träffat Linnea och hennes vän Emma och alla barnen här ute vid poolen och sommarcaféet som haft avslutning idag. Utförsäljning av all glass och så var det trubadurer o grejs.

Idag har vi bestämt att stora flyttlasset ska gå den 10/9 så nu hoppas vi att bebis inte väljer just den dagen att komma ut. Extremt höggravid, eller nyförlöst. I vilket fall kommer inte jag att kunna hjälpa till. Det är alltså mindre än 3 veckor kvar att bo här. Känns galet. 
Nu kan vi ju inte vara helt 100 på att det blir just det datumet men vi har iaf bokat flytthjälp av min släkt då och tanken är väl att iaf alla tunga grejer ska gå då. 

Allt hänger liksom på när bebis kommer hur mycket vi hinner göra innan och så.. Av någon anledning har jag fått för mig att den kommer typ 2-4/9 nån gång där.. Förmodligen kommer jag bli besviken men man vet aldrig med den kvinnliga intuitionen. I vilket fall är det bara 3 veckor till Bf imorgon. Linus kom 6 dagar innan. Bella 5. Jag är dessutom helt säker på att jag egentligen borde ha bf 8, o inte 12/9 så vi får väl se helt enkelt. Tänk.. om 3 veckor kanske vi har bebis nu?? Det känns ännu mer galet!!

Imorgon börjar Linus förskoleklass på riktigt. Förra veckan var det bara fritids. Bella börjar 2.an. Det mesta känns helt galet här idag..

Ikväll har jag beställt grönsaker o dip av min sambo. Tur han inte vågar säga emot. :)


Den här dagen..

.. går till historien som 

en av livets tråkigaste,
graviditetens jobbigaste,
tröttaste,
och sist men inte minst så har jag nog varit sämsta, eller iaf tråkigaste mamman..


Nya tag imorgon..

BB-väskan!

Till mina tidigare barn har jag inte haft bb-väskan helt klar när det varit dags att åka in och så har jag väl tänkt ha det den här gången med, så länge man har koll på prylarna och VAD som ska ner..
Men fick reda på idag av mitt kontrollfreak till sambo att den ska vara klar och bara vara att hugga i farten, så okej då. Så i brist på annat ikväll för att hålla mig vaken när Linus ser på Ice Age har jag börjat plocka ner lite i en väska.
Jag räknar med att åka hem efter ca ett dygn och behöver jag stanna längre så får Jimmy åka hem och komplettera.

Till bebisen har jag lagt ner:

* En filt
* En mössa
* En tjockare tröja/jacka
* Ett par velourbyxor
* Ett par strumpor
* En body

Under BB tiden använder vi deras kläder och har alltså bara lagt ner kläder för hemfärden. Behövs nåt mer tro?
Bilstol får Jimmy åka hem och hämta.

Till mig har jag lagt ner:

* Amningsbh
* 2 par trosor (räknar väl med att använda de sexiga nätbyxorna också)
* 2 par strumpor
* En tjocktröja
* En amningstop och en mamma t-shirt.

Köpte ett par mys/träningsbyxor som jag tänkte ha på BB, men så råkade jag förälska mig i dem så jag har dem på mig typ JÄMT, så de åker väl med i farten om jag har dem på mig, eller så får jag kasta ner nåt annat. ( Hoppas bara inte vattnet går i dem ) :) 
Kanske borde ha nåt nattlinne eller nån enorm t-shirt också att sova i.. Har nog också varit lite så tidigare att jag knatat omkring i sjukhusets snygga landstingskläder.

Hygien:

* Schampo
* Duschcreme
* Tandkräm
* Tandborste
* Lypsyl ( man blir tydligen sjukt torr om läpparna av lustgasen )
* Hårborste
* Hårsnodd

Sen står det still.

Kameran ska med såklart, men den kommer vi ju säkerligen att använda innan. Är ju ett tag kvar, men ska väl försöka se till att den alltid har batteri i sig i alla fall.
Mvc-journal måste också med, men samma sak där. Den behöver jag ju innan. Fast jag kan ju visserligen ha den i väskan o ta med den när jag ska till bm bara. Min barnmorskemottagning sköter INTE sånt där digitalt så den är mycket viktig att jag får med.

Nu har jag inte tänkt på att packa ner nåt till Jimmy. Allt hänger ju liksom på vilken tid på dygnet bebis kommer och vilken vecka. Är barnen här eller inte. Jaja.. Det löser sig. Nån extra t-shirt eller så kanske inte skulle skada.

Kanske borde vi köpa nån dricka o nån godisbit eller så att kasta ner också..

Tips emottages tacksamt!


Mysfredag.

Dagen börjades uppe på Specialistmödrarvården och Klaraverksamheten.
Samtalet gick bra. Det är en toppenbarnmorska jag har fått träffa där. Verkligen trevlig och sympatisk. Som sagt, jag är ju inte mindre rädd för att föda efter att ha varit där men det känns ganska bra ändå. Måste ju gå igenom förlossningen innan vi får bebis så just nu känns det som att det bästa vore om det skedde snarast så det är gjort sen. Men får väl vackert vänta o våndas några veckor till.
24 dagar kvar till Bf idag..

Efteråt for vi ner på stan. Bella har suktat efter en jacka i en tid som jag tycker har känts onödig att köpa då hon redan har en, men sen så tänkte vi vafan. Det är inte ofta hon hittar kläder som hon vill ha så vi köpte den. Nu var den ju inte jättedyr heller.

 

Inte världens bästa bild.
Tror hon blir skitsnygg i den, tillsammans med sin scarf som hon köpte för egna pengar i somras.
Hoppas hon blir glad när hon kommer hem.  

När vi kom hem slog tröttheten emot mej som en knytnäve i magen. Fy satan. Det är inte kul att knappt kunna göra ett dugg utan att bli så förlamande trött efter. Men men.. Det är väl bara att gilla läget.

På eftermiddagen hämtade jag Linus på fritids då Dennis skulle iväg på nåt och här om några veckor så åker de till Cypern på min helg.
Fick massa beröm av fritidspersonalen att han är så snäll kille och duktig på att leka roll-lekar och drar med andra i dem också. Samtidigt som han är väldans kramgo. Det är min kille det :)
Ikväll ska vi ha lite myskväll. Vi var och handlade och han skulle absolut ha såna här småpåsar med chips som det är typ 50 gram i eller nåt. 

Ciao ciao!! 


Skadeglädjen är den enda

sanna glädjen!! Hehe.. Eller hur?

Jag var ju och simmade med Linnéa. Det var skönt. Vi simmade i nästan 40 minuter. Sakta dock och jag var anfådd men det var skönt. Jäklar vad tung jag kände mig när jag klev upp ur vattnet. Sen bastade vi. Det var ännu skönare även om varken hon eller jag orkade mer än ca 10 min. Varmt.
Ibland är det skönt att komma iväg och bara göra nåt även om men känner sig nere och det känns tungt innan man kommer iväg. Få prata lite om allt o inget.

Appropå skadeglädje!! Tänk att något som är så tråkigt kan bli så roligt!!??

På hemvägen så började det att spöregna. Vi åkte förbi en affär och när vi klev ur bilen så fullkomligt vräker regnet ner. Linnea hade "foppatoffllor" på sig och de flesta som äger ett par såna vet att de blir jääkligt hala när de är blöta och när man sedan går in i en butik som ofta har marmorgolv blir man som bambi på hal is.
Helt plötsligt ser jag Linnea i ögonvrån mer eller mindre i split/spagat typ kravla nere på golvet och jag börjar asgarva såklart. Hon med. Tur det inte var jag för då hade jag väl födit på köpet. 
Haha.. sitter o skrattar nu. Ibland krävs så lite för att man ska börja skratta. Jag tror jag är fattig på skratt nu för jag skrattar så jag grinar nästan nu. Egentligen var det ju inte ens roligt?! :) 
Det roligaste var dock när jag kliver ur bilen hemma och får ett sms där det står: "Nu slog jag nästan ihjäl mig igen:) I trappen"  Haha.. jag såg framför mig hur kassar o badväska flög och hon ligger o kravlar på golvet. Nu vet jag ju inte om hon gjorde det men låt mig få tro det så jag får skratta lite. 

Det är skönt att skratta!! Mycket bättre än att gråta! Bara så ni vet. 


Hormonellt kaos!

Idag är min hjärna i uppror. Somliga inklusive jag själv skulle nog skylla på hormoner vilket inte gör själva känslan jag har mindre jobbig.

Allt känns bara skit idag. Vet inte hur jag ska förklara. Tårarna rinner fast jag knappt vet varför. Jag är så trött, och har fruktansvärt ont i ryggen. Har kramp typ i bröstryggen vilket nästan gör det jobbigt att andas. Haft så sen igår kväll och det vill inte släppa.

Jag saknar mina barn. Så det värker ända in i märgen.

Bebisen i magen. Tänk att man kan längta efter något med så skräckblandad förtjusning. Jag längtar tills bebisen är här men jag tror mycket av mitt mående gör att jag tänker på förlossningen som nu faktiskt inte är så långt bort förmodligen. Både medvetet och undermedvetet. Ska på Klara-samtal imorgon. Ska bli skönt att få prata av sig lite med någon som är expert inom området.  Minsta lilla motgång angående vad som helst, o tårarna bränner och jag tänker "Jag vill inte föda barn"

Har haft min mamma med på både Bella o Linus förlossning. Denna gång ska hon inte vara med. Jimmy vill inte det och anser att ska hon vara där så behöver inte han vara det. Jag skulle verkligen vilja ha henne där.. Har fått många kommentarer från folk som sagt att de inte fattar hur jag har kunnat vela ha min mamma med. Jag vill det. Så är det bara. Gör inte att jag litar på Jimmy mindre, men mamma är ändå alltid mamma.

Ikväll ska jag simma med Linnea är det bestämt sen länge. Jag gissar på att jag kommer basta mer än simma. Men det ska bli skönt att komma hemifrån o tänka på nåt annat än allt som flödar i min hjärna just nu.


Rotkanalsrensning..

Visst låter det skönt?
Vet inte om jag skrev om det för ca 6 veckor sedan att jag varit hos tandläkaren och påbörjat en rotfyllning. Lätt bland det värsta jag gjort i hela mitt liv. Den smärtan.... Tandläkaren kunde inte göra klart allt sist. Jag hade 3 rötter att rensa i min tand men den sista gjorde så ont så jag grinade som ett litet barn med uppspärrad käft.
Idag hade det lugnat sig och det gjorde inte ens ont att fixa den sista rotkanalen. Kan ju helt klart säga att det finns trevligare saker att roa sig med. Så nu måste jag gå med antibakteriellt skit i tanden i flera veckor igen innan vi kan färdigställa. Värdelöst.
Tappade just en bit av den provisoriska lagningen.. Tanden känns konstig. Får se om det börjar göra ont och om jag måste åka tillbaka o fixa den. Det har jag ju inte direkt lust med ska jag erkänna. Men men.. Nu är det värsta gjort och ingen är gladare än jag!!

Efter tandis hämtade jag upp Jimmy hemma så åkte vi för att handla. Han blev inte magsjuk. Hade nog bara nåt extremt fall av huvudvärk. Tvärsomnade så fort han kom hem likblek i ansiktet och sov till 8 imorse när han dundrade in i sovrummet o väckte mig. Skönt.. Som sagt. Magsjuka är aldrig nån höjdare, men magsjuk OCH höggravid måste nog ändå ta priset tror jag.

Anyway. Vi åkte ut mot hälla för att handla lite och införskaffa det sista åt bebis. Jag fick en sån här känsla idag att tänk om bebis skulle komma NU! Skulle vi vara redo? Nej. Så in på Lindex o köpte en body, vi hade två sen innan. Kändes lite lite. Vet hur de kan gå åt i början. 
Denna:



Lite söt tyckte vi och lite färgglad utan att vara könsbestämmande.

Sen en liten tunn mössa.
Hoppas den blir bra. Såg såå liten ut och jag tycker såna här hjälmmössor är allt annat än fina.


Vi har inte köpt mycket kläder alls. Mest så vi klarar oss första dagarna. Sen är det ju roligare att handla när man vet vad det är för kön.

Sen gick vi in på maxi och handlade lite bra att ha saker. Bindor ( man har ju inte haft mens på ett tag :) ) blöjor, tvättlappar och sånt som är skönt att ha hemma när man kommer hem med en Liten. 
Så nu du bebis är du Välkommen när du vill. Men det dröjer nog minst en tre veckor till tyvärr. Men man kan ju få önska.  

Idag är Jimmy ledig. Jag tror jag ska tjata till mig lite kinamat. Är lite sugen på det.
Jag har väl glömt att nämna det men jag är helt galet trött idag med..


Snart 30..

I all yra med husköp, lägenhetsförsäljning, graviditet osv har jag nästan glömt bort att jag faktiskt fyller 30 nästa månad. Mamma har börjat fråga vad jag önskar mig? "När man fyller 30 får man önska sig något som är lite dyrare. Är det nåt du behöver?" Några förslag? Jag har inte en susning..

Vad ljuvligt att Jimmy just kom hem från jobbet med "brutal huvudvärk o spyan i halsen" Hans eget förslag var att vi inte ska dela säng inatt. Tack för det..
Hm.. magsjuka är inte vad jag drömmer om höggravid kan jag säga. Inte annars heller. Fy fan.. Usch. PANIK! 

Det bästa med att vara trött..

Jag har kommit på en sak!

För två veckor sedan hade jag så fruktansvärt tråkigt o var så rastlös att jag nästan klättrade på väggarna här hemma. Denna vecka är annorlunda.
Jag är så trött så jag orkar ändå inget göra. Ligga i sängen, kolla på dåliga program på tv, ligga i soffan, längta efter bebis är saker jag kan göra utan att bli direkt rastlös. Jag orkar ändå inte göra några större ansträngningar. Ta en tupplur på 2 timmar kan man göra för man är ändå trött. Det var jag inte för två veckor sen. Om man ska se nåt positivt i att vara förlamande trött.
Jag tar tillbaka det där om att jag inte är sovtrött. Det är jag. :)

Inatt sov jag helt underbart skönt. Det var längesen. Vaknade 7.20 av ett sms och sängen var så skön, det var perfekt luft i rummet, jag var hur trött som helst och det var bara att stänga ögonen och somna om. Så ljuvligt skönt! Inte ofta jag känner så numera.

Klockan är 15. Jag ska ta mig en dusch och försöka få tag i min far o höra om de vill bjuda på mat idag.. Jag orkar inte laga nåt. Det finns baksidor med att vara trött också. Helt klart!!


35+6 - 4 veckor kvar.

Här kommer den sedvanliga magbilden som jag har börjat ta på måndagar.



Från idag högst upp, och förra måndagen underst. Undrar om man ser nån skillnad?
Visst är det snyggt att toarullen är med på alla bilder? :)
Jäklar vad jag svankar?! Haha..

4 veckor kvar. 28 dagar! 
Nu kan jag ärligt säga själv att det börjar ta sej även om 4 veckor känns som en låång tid att gå och vänta.

Har idag fått höra av flera på fritids att "du har ju iiingen mage alls. Har du verkligen bara 4 veckor kvar. Åh vilken liten mage.. "
Visst, den kanske inte ser så stor ut. Men den känns enorm. Jag följer min kurva. Jag ligger fortfarande ÖVER medelkurvan på sf-måttet. Man måste inte se enorm ut för att man är höggravid. Jag var större med Linus, det var jag. Jag var mindre med Bella och då hade jag mest problem med foglossning av alla tre graviditeter. Minst foglossningsproblem hade jag med Linus när jag var störst. Det känns ibland som att jag måste förklara att magens storlek inte avgör måendet och hur "jobbigt" det är att vara gravid.    
Alla magar, graviditeter, kroppar är olika.

Annars då? Jo. Jag är trött trött trött. Trött i huvudet och trött i kroppen.
Får allt mer sammandragningar, dock är de korta och gör inte ont. Fick visserligen en lång och riktigt ond tidigare idag och då fick jag panik direkt. Förnimmelse av förlossning.. Blä :/

Bebis är för det mesta vild i magen. Man märker ju såklart att den börjar få trångt och den trycker ut sig på de mest konstiga ställen så jag undrar verkligen om den ligger som den ska. Får liksom inte ihop kroppsdelarna. 
Det visar sig helt enkelt.


Längtar så efter Liten nu!! Vem är du därinne?


Irriterande trött!

Idag är en gråmulen måndag. Jag är trött. Känns som jag jämt är trött nuförtiden men det hör väl till graviditeten. Inte trött på så sätt att jag kan lägga mig och somna utan mer som att jag bara går omkring i en dimma o är allmänt seg och svider i ögonen. Ljuvligt må jag säga!

Gick upp med Linus imorse och åkte med honom till Fritids. Det har gått jättebra där idag. Jag behövde bara stanna i ca en timme sen tyckte han att jag kunde åka hem :) Han känner ju igen alla fröknar sen tidigare och nästan alla barnen också. Blir nog hur bra som helst.
Måste erkänna att det sved ORDENTLIGT i mammahjärtat när han och en annan kille som bor ovanför oss nu, fann varandra direkt och berättade för alla att de minsann är grannar. Hm.. inte så länge till tänkte jag. :/
Han kommer att ha samma fröknar som Bella hade när hon gick där för två år sen och de är hur bra som helst att ha att göra med. Den ena ännu lite mer än den andra. En sån där person som det bara skriker snäll om bara man ser henne :)
 
Snart ska de båda åka iväg i en vecka igen. Det suger hur hårt som helst.
Nu när lägenheten är såld kan man väl gå och småpacka lite och dona här hemma så egentligen finns att göra.
På onsdag ska jag till helvetestandläkaren. Fixa sista på rotfyllningen. Ser jag inte fram emot vill jag lova. Annars finns inga större planer för veckan. Jo.. förresten. Klara-samtal på fredag. Men det ser jag faktiskt fram emot. Ska bli skönt att få spy ur mig lite av min rädsla inför förlossnignen. Jimmy verkar inte riktigt förstå. Är väl inte så lätt heller, men man kan ju tycka att man vill ha lite mer stöd än "Det skulle du ha tänkt på lite tidigare" när man kläcker ur sig att man inte vill föda.. Visserligen sa han det lite med glimten i ögat men det är inte med glimten i ögat jag säger att jag är livrädd. Jag är livrädd.. Förstår ni?! Får en klump i halsen (på riktigt alltså) bara av att tänka på det. 4 veckor till Bf idag..

Tjofräs!


Blandade känslor.

Imorgon börjar Linus på Fritids och om en vecka drar skola och förskoleklass igång. Bella är ledig imorgon då jag ändå är hemma men sen är hon hos pappa resten av veckan och då antar jag att det blir fritids för henne också.
Jag ska följa med Linus till fritids imorgon. Han är inte alls sugen men är nog lite nervös för allt nytt o så.

Måste erkänna att jag känner lite vemod. Det känns som att jag har varit så upptagen den här sommaren med tankar på hus, lägenhet och bebis att jag inte hunnit njuta av sommaren. Tänker tilllbaka nu när man nästan börjar få lite höstvibbar vissa dagar, vad har jag att minnas tillbaka på från sommaren 2011. Nada? Vi har inte ens varit till stranden en enda gång. Vi har varit här ute vid poolen eller hos mina föräldrar o badat i deras pool.
Tror nog ungarna är nöjda över sommaren ändå. De har ju varit på lite äventyr o så när de inte varit här. Jag är inte missnöjd heller direkt. Herregud nu börjar till och med jag snart kunna säga att snart är bebis här. Men ändå. Blandade känslor över att sommaren är slut och hösten o allvaret väntar. Helt klart.

Det gick jättebra att vara barnvakt åt Alwa. Lättsammare unge får man nog leta efter. Hon ville själv lägga sig runt 20. Tvärsomnar o sover hela natten till 6.40 då Bella kommer in med henne till sovrummet. Bella har varit så duktig. Hon kommer bli en helt underbar storasyster till bebis!







Är galet trött. Hade en sån där vakennatt inatt igen mellan 4 o 6 och kom inte i säng förrän rätt sent igår. Blir nog inte så gammal ikväll.

Ciao !


Nu är båten i hamn!!

Lägenheten är såld och idag har jag skrivit kontrakt med köparen. SÅ SKÖNT.
Jag var orolig ända fram till typ halv tolv att jag skulle få ett telefonsamtal om att de ville dra sig ur. Obefogat, då killen jag skrev med verkade så nöjd o glad så, men sån är jag. Precis som min far. Aldrig ta ut någon seger i förskott. Nu ska de bara godkännas av föreningen men jag tror inte det blir några problem. 

Imorgon är det exakt två veckor sedan jag kontaktade mäklaren för första gången, så snacka om att allt har gått snabbt och flytit på smidigt :D

Nu till nästa problem. När sjutton ska vi hinna flytta? På kontraktet står att vi har lägenheten till 1/11 men ev att det blir tidigare kanske tom 1/10. Högst troligt någon gång under oktober. Så någon gång under september bör vi flytta och VILL vi flytta. Man vill ju inte stå med ett hus o sen inte bo där liksom..

Jag är beräknad 12/9 enligt ultraljudet. Enligt sista mensen 8/9 och vi är säkra på när jag hade äl och när bebis blev till så att säga. Både Bella och Linus kom en vecka tidigare, vilket man såklart inte kan räkna med igen men jag blir ju inte förvånad om bebis kommer där i början av september.
Flytthjälp får man ju lättast på helgen och då helst lördagen.

Så..
Första lördagen i september:
3/9 Då vet vi inte om bebis kommit. Om inte bebis kommit så tar Jimmy och en jobbarkompis o flyttar vår källare och ev åker o hämtar vår nya soffa som ska till huset. Ja, om bebis kommit också kanske så länge vi inte ligger på förlossningen. (Både jag o min mor har fått en känsla av att 2-3/9 kommer det att ske)

Andra lördagen i september:
10/9 Vi vet fortfarande inte om bebis kommit. Jag lär ju inte kunna hjälpa till i vilket fall fast är kanske inte så roligt om vi leker med tanken att bebis kommer den 6-7 å så ska vi flytta bara några dar efteråt o komma hem från BB till ett totalt kaos.

Tredje lördagen:
17/9 Jag fyller 30 på söndagen. Vore kanske trevligt att inte bo i ett totalt kartongkaos på min födelsedag så man iaf kan fira liite?! Hinna äta en bulle eller nåt.

Fjärde lördagen:
24/9 Jo.. den här helgen vore väl helt ok om det inte vore för att Jimmy har hemvärnsövning veckan efter o blir borta ons-sön. Ska jag då ensam ta hand om en liten bebis, (för då har den nog alla gånger kommit) och sen försöka komma till ro i huset?!
Dessutom, skulle det bli att köparna kan ta huset 1/10 så är det ganska mycket panik att hinna få städat o så då. Vi tänker inte städa själva. Det lejer vi bort. Så värt varenda krona.

Jo.. När ska man flytta som sagt?? Lite svårt att boka flytthjälp när man inte kan säga ett exakt datum. Lutar väl åt att det blir typ både 3 och 10/9. Men då går vi väl över tiden två veckor istället..

Gaaah!! Hur ska man veta?


Barnvakt.

Idag finns ingen direkt blogglust. Har ju varit riktigt flitig med bloggandet på sista tiden. Mest för att det är kul att se tillbaka på själv o så.
Har en del att spy ur mig om men orkar inte just nu :)

Inatt ska vi vara barnvakt åt Alwa. Barnens kusin som är 2 år o 4 månader lite drygt. Väldigt lättsam unge må jag säga och det bästa av allt är att Bella tar hand om henne. Jag behöver knappt lyfta ett finger :) Hoppas hon vill sova i tid ikväll för jag är helt slut.

Min mage är konstant stenhård. Vet inte om det beror på sammandragningar eller att ungen ligger o trycker ut sig. Har riktigt ont upp i muffen också. Sticker o drar o man känner verkligen hur Liten ligger o borrar ner sej. Så jävla oskönt så hälften vore nog. Kom ut snart!!

Imorgon är det kontraktskrivning. Håll en tumme eller två. Köparen hade börjat krångla lite om tillträde o så så jag är jätterädd att de ska dra sig ur. Har en läbbig känsla i hela kroppen. Bud borde vara bindande tycker jag!! Men har inte hört nåt idag iaf. Vi kommer få stå med dubbla boende kostnader i 2 månader och det är ju surt men vad ska man göra. Blir nog bra ändå till slut Bara vi skriver på pappren imorgon så kan jag äntligen börja slappna av..


Nu är det klart.

Budgivningen är klar. Det känns så skönt. 375000 var utgångspriset. Vi tänkte att vi skulle var glada om vi fick 350000. Men det slutade på 415 så det är ju helt underbart.
Då kan vi lösa hela lägenhetslånet. Betala mäklaren. Betala vinstskatten och förhoppningsvis få några tusenlappar över. Helt underbart!

Visserligen är inte sista spiken i kistan islagen ännu. Vi ska skriva på söndag kl 12 om köparna kunde då. Gabriel ( mäklaren ) sa att de absolut skulle köpa så jag skulle inte oroa mig, men sån är jag. När jag har svart på vitt att det är klart.. DÅ ska jag fira :)

Detta gick ju smidigare än vi väntat oss.. Helt underbart!! :) (fast vad var det jag sa om spiken i kistan?!) Haha!!


Massa ordbajs!

Får man bli tokig?
Nu sitter jag igen. Klockan är 05.15 o jag kan inte sova. Otroligt jävla frustrerande eftersom jag känner mig dyngtrött. Varför blir det såhär?

Har legat sedan strax före Jimmys klocka ringde 03:45 o vridit o vändit mig. Hjärnan går på högvarv. Massa oro känner jag. Hur ska det bli när vi flyttar. Tänk om inte barnen trivs. Hur ska det gå för mig med bebis som ska skjutsa massa fram o tillbaka. Det kommer säkert att gå jättebra, jag vet men det hör väl till att oroa sig. När kommer bebis. När ska vi flytta osv osv osv...

Förlossningen ska vi inte tala om.. Får rysningar. Jag vill inte. Om en vecka är det Klara-samtal igen.

Jag har en mycket lustig känsla i kroppen angående mina barn. Det känns som att jag måste visa dem extra mycket hur mycket jag älskar dem. Att jag vill hitta på extra mycket roliga saker med dem för att inom kort så kommer jag förlora dem. Varför känner jag så? De kommer ju finnas kvar precis lika mycket när bebis är född som de gör nu?! Kanske är jag rädd för att känna mig otillräcklig sen. Vad vet jag. Mina fina plutt-ungar.
På måndag börjar Linus på fritids o en vecka senare drar Förskoleklassen igång och då börjar även Bella tvåan. Linus vill inte och jag får ångest över att vardagen är tillbaka och att sommaren är slut. Bella verkar inte så sugen hon heller. Trist när sommarlovet är slut såklart. 
Som jag sagt förut. Känns konstigt att på ett sätt längta tills sommaren tar slut o bebis kommer, o på ett annat sätt att man bara vill stanna tiden så det inte blir höst.

Ja som sagt. Kanske inte så konstigt att man inte kan sova. Det är väl när jag vaknar till på natten såhär jag verkligen har tid att fundera över saker o ting.

Ska väl försöka sova en stund till. Har tryckt i mig några Ballerinakakor o druckit lite cola nu. Skitnyttigt kl halv sex på morgonen men jag är gravid så jag tänker inte bry mig. :) Vägde mig precis innan. Ganska precis +12 kg nu.

Linus vaknar väl om 1-2 timmar och då blir det fullt ös - medvetslös. Han ligger inne hos oss inatt igen. Kom och hade världens växtvärk så han fick ipren o sen fick jag ligga o massera hans stackars lilla ben. Ganska mysigt att ligga o lyssna på hans andetag också. Fast han gnisslar tänder. Det ogillar vi.


Jag är sliten!

Budgivningen har stannat av nu. Vi är mer än nöjda med högsta budet men vi har inte hört av mäklaren på hela dagen så man lever lite i ovisshet. Jag hade helst velat slutföra hela affären innan helgen men så lär det ju inte bli nu. Han hör nog av sig imorgon.

Gick ut en sväng idag på eftermiddagen med Linus för att köpa glass o sitta lite vid poolen o umgås med Linnéa o hennes granne. På vägen dit vek jag mig dubbel av smärta o skrek ut flera gånger. Var som om någon körde upp nåt vasst rätt upp i muffen på mig o grötade runt. Sannerligen oskönt!! Bebis fixerar sig kanske?!

Fick höra av Linnéa ungefär det jag redan kände. Magen såg större o mer svullen ut på bara 2 dagar sen vi sågs sist, hela jag var tydligen mer svullen o såg allmänt sliten ut. Tack för den!! Haha.. Nej då. Jag vet att hon inte menar nåt illa så. Jag ÄR sliten nu. Önskar bebis ville komma ut snart. Är väl för tidigt att önska det riktigt än kanske men jag har liksom fått nog nu.

Om 11 dagar har jag gått 37 fulla veckor. Då räknas man som fullgången. Jag har lagt in en beställning på bebis tills dess!! Ja tack!! =) Det får gärna bara säga PLOPP o inte göra det minsta ont heller.

Nu sitter jag här i en mörk lägenhet. Alla har gått o lagt sig utom jag. Lite lagom uttråkad sisodär. Kollar på "Jiddra inte med Zohan" på sexan o sitter o skrattar för mig själv i min ensamhet. Adam Sandler är rolig :)




Dra mig baklänges

i håret på en grusgång i bara underkläder... eller nåt, vad helt sjukt trött jag är idag!!
Börjar fundera på om det här är nåt skämt. Har någon drogat mig inatt??
Somnade runt 23. Sov som en stock fram till 03.15 när Linus (för ovanlighetens skull numera) kom in till oss. Pisspaus, sen somnade om igen o 30 min senare ringde Jimmys väckarklocka och då vet jag knappt om jag uppmärksammade att han gick upp eller inte. Sen sov vi till 08:22. Jag borde inte vara trött, och det här med att sova för mycket tror jag inte man kan. Man sover det man behöver. Punkt.

Vet iaf att jag drömde om bebis inatt. Det är nog nästan första gången jag drömmer om bebisen. Drömde häromnatten att jag var ute o gick med vagnen, men har ingen aning om bebis egentligen låg däri för jag vet inte vad det var för kön eller nåt.
Inatt drömde jag att jag såg och kände foten tydligt genom magen. Kunde räkna till alla 5 tår och allt och jag såg tom naglarna.. som behövde klippas. Att bebis har 5 tår vet vi ju. Titta här:

 
Så sött. Jag gillar den här bilden :)

Budgivningen är igång igen. Detta är sjukt. Driver någon med mig? :) Fick just ett par sms här.

Igår blev som sagt inte många knop gjorda. Satt hemma och gjorde nada hela eftermiddagen. Linus spelade tv-spel o Bella lekte med Moa. Jag låg som ett kolli på soffan o hjälpte Linus när han körde fast. Fan, jag är en hejare på Harry Potter nu  :)
Runt 17 kom min bror över och betalade igen en skuld han haft till oss ett tag. Helt oväntat sisodär. Inte för vi satt i sjön direkt men jag tror det var jäkligt skönt för honom.
Sen blev han kvar hela kvällen. Jimmy o Linus åkte iväg på bio. Jag, Bella o Thomas åkte iväg o hyrde "Gyllene Knorren" o köpte varsin enorm godispåse. Sen hem o titta på den o hade myskväll. Kan säga att Bella njöt nog mer av filmen än jag o Thomas men den var helt ok faktiskt. Vi tröck i oss godis så det nästan sprutade ur öronen istället.



Vad händer idag då?
Inga planer än. Skulle verkligen behöva handla lite kläder åt Bella inför skolstart o så men ekonomin log inte åt mig direkt när jag gick in på banken imorse. Får se hur det ser ut på Jimmys konto :)
Nu är hon ute o leker med Moa och Linus.. ja han spelar Harry Potter för ovanlighetens skull..

Ha en fin dag!!


Det luktar budgivning!

Ikväll ringde mäklaren.
 Det är budgivning på lägenheten nu och aldrig i min vildaste fantasi hade jag kunnat tro detta. Tydligen har budgivningen hållt på under dagen och jag borde ha fått sms men det måste ha blivit nå knas på vägen så jag vart lite tagen på sängen.

Trodde vi satt för högt utgångspris och det finns en till lägenhet i samma hus som inte verkar bli såld. Men vi är över utgångspriset nu. Inte jättemassor men än är det inte helt klart och vi kommer att kunna lösa alla lån, betala mäklaren och sen säkerligen lösa vinsten på lägenheten också.
Jag är dock lite pessimistisk. Inte ta ut segern förrän kontrakt är skrivet... men:
JIHAAAAAAAAAAAAAA!!! FY FAN VAD SKÖNT!!


Jösses Amalia!

Idag är Moder Jord och jag i samma skick.

Regnet vräker ner och det är allmänt grått ute. Fast jag tycker det är rätt skönt. Speciellt när min kropp är så utslut nu så hälften vore nog. Städat o fejjat o donat i flera dagar inför visningen.
Skallen sprängs, jag är så fruktansvärt yr och trött. 

Knappt sovit en blund inatt heller och det tär på kroppen och psyket. Jag är helt galet trött! 
Vår stora katt Elliot, som vanligtvis knappt gör ett ljud ifrån sej har vrålat som en besatt hela natten. När Nova, lilla katten som vanligtvis brukar vara dryg som aset för en gångs skull var lung o låg sked med mig. Han låg under vardagsrumsboret där han alltid ligger och tokjamade. "Maaaåååååuuuu" Jag var nära på ha ihjäl honom när han väckte mej för sjuttioelfte gången.  Förmodligen var han väl lite skärrad efter gårdagens äventyr. Nu är ordningen återställd. Han är lugn o Nova är dryg. *suck* Jag orkar inte.

Blir nog inte många knop gjorda här idag inte. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att ligga på soffan och titta på tråkiga serier hela dagen under ett täcke men jag får nog nöja mej med att se när Linus spelar Harry Potter samtidigt som jag lyssnar på syskonbråk. :)

Ikväll ska Jimmy o Linus på bio. Bilar 2. Tanken var att vi alla skulle gå men Bella var inge sugen att se den. Hon är stor nu ju så då bestämde vi att de skulle gå själva så ska jag o Bella hyra film hemma istället. Kan säga att det passar mig alldeles ypperligt idag.


Visningen :)

Visningen gick toppen! :)
 
Mäklaren vår ringde efteråt och sa att hela 11 familjer varit här!! Det är ju helt galet bra.
Ett bud hade han fått på plats. Under utgångspris men det lät som tanten var beredd att gå högre men ville inte att priset skulle dra iväg för snabbt. Taktiskt :)

Det är ju helt underbart!!

Gud så jävla skönt det vore om affären verkligen gick i hamn här. Slippa tänka på att man knappt vågar röra sig i sitt eget hem för att inte stöka ner. Att ungarna ska hålla någorlunda skick i sina rum. Var man ska ta vägen på visningen och var katterna ska vara.
Katterna som var aaningens onöjda över att få sitta i transportburarna men som tur var fick vi komma hem till Linnea och släppa ut dem där en stund. Var väl där en timme eller så. Tack för det!! Elliot skrek som en bebis i bilen den lilla biten i bilen hem till henne.

Framför allt vore det jäkligt skönt om man kunde fokusera på att vi faktiskt ska bli föräldrar snart. Liite mycket i mitt huvud nu kan jag erkänna. Bebis, lägenhetsförsäljning, husflytt - när?
Vore också väldigt trevligt att veta var man kommer att bo närmsta månaderna..

Blir nog bra till slut det här!! Det får gärna dra igång en liten budgivning här nu :)


v 35+0 - Bm-besök.

Då har vi gjort 35 fulla veckor nu då. Det tar sig sakta men säkert. Jag tror jag längtar ihjäl mig snart tills bebis kommer ut. Massa efter bebis såklart men också massa efter att få tillbaka min kropp.

Inatt var jag upp o pinkade 3 gånger mellan 23 o 04. Inte så jäkla upplyftande. Sen inte sova mer efter 4.

I dag har vi varit hos barnmorskan o klämt o tagit prover. Bella som är helt inställd på att hon ska bli doktor när hon blir stor var med in o tittade när de snodde blod av mig :) Tuff tjej!

Allt såg bra ut. Bebis ligger fortfarande med huvudet neråt o är numera Ruckbar så nu kan den inte vända sig längre. Magen hade växt 1 cm sen sist - 2 veckor sedan men det var inga konstigheter då den sjunkit ner längre i bäckenet.
Blodtrycket var väl lite lågt enl Bm och förmodligen därför jag mår som jag gör med den här jävla yrseln som kan göra mig tokig. 105/60. Mig säger de siffrorna inte ett skvatt. Jag kan bara se att det var högre i början.
Sist en inte minst så pickade hjärtat på med 145 slag / min.


Om 2 veckor ska jag tillbaka igen. Då hoppas jag att det blir sista gången men sån tur har jag nog inte. Men hoppas får man.

Avslutar väl med en magbild från igår. Ser ingen skillnad sen sist men ska det vara, så ska det.


Vecka 34+6


Uppe långt före tuppen.

Jimmys klocka ringde ca 3:45 imorse. Jag vaknade och nu är klockan exakt 6:45. Har jag somnat om än? Nä.. skulle inte tro det. Jag är gaalet trött men det går bara inte och ingen ställing är skön att ligga i.

Igår kväll så ville Linus höra en saga när han skulle sova men då klockan var rätt mycket och jag precis skulle börja titta på ett tv-program just då hade ingen lust så snälla storasyster ställde upp o läste.
När de var klara frågade de om Bella fick sova i Linus rum med honom inatt. Nej, sa jag. Det blir bara trångt o nån kommer drutta i golvet. 2 st individer som gääärna breder ut sig i sina sängar som skulle dela på en 90 säng. Sen tänkte jag på vad jag o Linnea pratat om tidigare under dagen. Att ibland undrar man om man inte säger Nej till sina barn för lätt eller i onödan. Sak samma jag hämtade Bellas täcke och sa Okej då.

Nu är det morgon. Inte ett ljud har vi hört från någon av dem på hela natten. De ligger så sött därinne och sover. Mammahjärtat svämmar över <3
Visst bråkar de mycket o kivas med varandra, men innerst inne så är de nog otroligt glada över att ha varandra. :)



Lika bra att ta tag i dagen.
Ikväll är det lägenhetesvisning. Håll en tumme eller två tack!!
Vid lunch ska jag till barnmorskan. Däremellan ska det roas barn och försökas plockas o hållas snyggt i lägenheten.

På återséende!


Fullspäckad dag!

Imorse när jag vaknade så var det höstkyligt i sovrummet och känslan av ör vardag bara sköjlde över mig. Fast för mig blir det ju inte riktigt vardag än på lääänge :)

Båda barnen kom hem relativt tidigt och jag hade inga planer alls för dagen tills jag messade Sofia ett "Grattis på födelsedagen" och vi blev ditbjudna på kalas. Jag och Linnea bestämde oss för att åka tillsammans och ta Busborgen efteråt då en väldigt gammal klasskompis var i stan och ville träffa oss. Fullspäckad eftermiddag med andra ord. Det gillar jag. Speciellt eftersom jag inte behövde anstränga mig fysiskt så mycket :)

Hemma hos Sofia var det massa brudar o massa brudar = massa skitsnack om allt från bajs till framtidsvisioner typ. Mycket om bebisar o barn. Jag förstår inte varför. Trevligt i alla fall.
Efter ca 2 timmar drog vi oss vidare mot Busborgen. Tyvärr visade det sig att klasskompisen vi skulle träffa fått förhinder just då men har man lovat Busborgen så har man. Jag blir dock lite förbannad över priserna de har mage att ta ut där. 210 kr för Bella o Linus att gå in o 40 kr för två drickor. Tänk sen när man har tre barn. Då blir det inte Busborgen med fika direkt en tråkig dag. Inte om man inte känner sig stormrik direkt.
Gud så skönt det är att mina barn börjar bli så stora nu så de klarar sig själva. Herregud. Jag får nästan ångest när jag tänker på att en ny liten ligist är på väg när man äntligen kan sitta o andas ut lite. Men jag har världens bästa barnvakter. Bella o Linus var så duktiga på att leka o ha koll på Heaven som är mycket yngre.


Bella håller Leo som om hon aldrig gjort annat :)



Mina finingungar!!


Bella o Heaven åker stora kanan :)


Skön stil :)


Hjärnspöken och hormoner!

Imorse exakt kl 7:44 vaknade jag av att min dotter stod bredvid sängen och sa "Mamma!", precis som hon gör när hon har växtvärk, ont i magen, drömt mardröm eller nåt. Jag hörde exakt hennes röst och rätt tonfall som hon har sådär när nåt tynger henne. Jag sov och hörde det långt borta och skulle precis slå upp ögonen och säga "Jaa?" när jag kom på. Hon är inte hemma!! Det var så äckligt. Jag var helt säker på att jag hörde henne men hon är hos sin pappa. 
Sen fick jag en sån där äcklig känsla i hela kroppen att det hade hänt henne nåt. Jag var så nära på att ta upp luren och ringa till Danne men jag höll mig till klockan 10. Han skulle ju självklart ringa om det var nåt. Såklart var allt bra. Konstigt hur hjärnan kan spela en ett spratt sådär..
När jag berättade för henne om min "dröm" skrattade hon och sa "Du drömde nog. Då kan det hända sådär ibland" och lät som världens klokaste.


Hittade en gammal bild på oss!!

På förmiddagen trotsade jag min kropp och storstädade i badrummed medan Jimmy tog fönster och plockade/dammade i resten av lägenheten. På tisdag har vi ju visning. Jag är så nervös. Tänk om det inte kommer nå folk alls?
Efter städandet så dog jag typ. Magen stod i 4 hörn och ryggen kändes som att den hade gått av samtidigt som hela världen snurrade. Så jag sa till Jimmy att detta var det sista jag ansträngde mig innan bebis kommit. Det är inte värt smärtan efteråt.

Vid 14 drog Jimmy iväg på fotbollsmatch, Som han kläckte ur sig igår kväll att han glömt säga att han skulle på. Han måste älska att umgås med sin feta gravida sambo :/
Matchen började 17 i Möklinta så det var ju sent menade han på och de skulle nog inte åka förrän 15:30, men jag var nog den enda av oss två som fattade att då måste man ju åka hemifrån i tid också. Jo.. kl 14 åkte han o lär inte vara hemma före 20-21.
Jag kanske är hormonell men jag blev så ledsen när han åkte. Jag må vara tråkig just nu o inte orkar göra så mycket men det minsta jag vill ha är för fan lite sällskap. Så denna dag har också spenderats här hemma innanför hemmets fyra väggar ensam. Jag tänkte åka till mor o låna deras transportbur till katten men efter städningen imorse så orkade jag ärligt talat inte. Kroppen säger ifrån. 
Finns inte ett skit att göra. Inte nåt att se på tv. Regnet vräker ner, datorns alla sidor kan man så vad gör man. Jo vankar av o an. Småäter lite. Småäter lite till. Borde laga mat o äta nåt riktigt men hur kul är det att laga mat till sig själv.
Hormonerna flödar. Jag bara gråter åt allt idag.

Imorgon kommer barnen hem. Längtar så. Då har man sällskap.


Äntligen helg!

Tänk att jag har nog längtat mer efter helgen den här veckan när jag inte jobbat än vad jag gör i normala fall. Helg = Jimmy hemma och sällskap på kvällarna. *gilla*
Nästa vecka är äntligen barnen hemma igen och Jimmy jobbar dag. Då ska vi nog kunna få tiden att gå.

Gårdagen kändes inte så mycket bättre än i förrgår då jag skrev mitt bitterfittainlägg så jag undvek att skriva nåt alls.
Idag känns det lite bättre. Förmodligen för jag har lite sällskap hemma.

Idag har vi varit en sväng ner på stan. Jimmy behövde klippa sig. Det gjorde jag igår. Medan han klippte sig var jag och böt ett par byxor jag köpte igår som självklart hade ett stort hål i sig.  Sen sprang jag till Twilfit och fick hjälp att prova ut en amningsbh så nu har jag det också. Hade inte en susning vad jag behövde för storlek. Lite svårt att veta vad sjutton man ska ha för kup-storlek sen men får hoppas det blir bra. I början kan ju tuttarna vara gigantiska till att bli små skinnpåsar sen.

Efter vi var klara på stan åkte vi ut mot IKEA för att köpa lite småskit att "pimpa" lägenheten med inför visningen på tisdag. Nya fräscha handdukar att hänga i badrummet. Skiter i vad mäklaren säger om att badrummet ska vara helt kalt o oinrett på visningen. Några badlakan kan gott få hänga där och förhöja stämningen lite.
Sen köpte vi två nya plädar att kasta på soffarmstöden. De vi har är fint inlegade av 2 hårbollar och ser inte så fräscha ut.
Sist men inte minst en töntig liten blomma att ställa på en hylla som blev helt tom när vi tog bort alla kort o så på kidsen. Den var verkligen i minsta laget såg vi när vi kom hem men den får duga. Lite söt var den så den får äran att vara med på kort här :)



Imorse tror jag att jag drabbades av mitt livs första förvärkar. (Vad jag minns hade jag inget sånt med varken Bella eller Linus) Hade mensvärk som hette duga och ont i ryggen med sammandragningar till o från. Nu har det stannat av.
Börjar också misstänka att jag har uvi. Har ju haft massa problem att kissa i flera veckor men är konstant kissnödig. Men jag har inte ont så har väl tänkt mest att bebisen ligger och trycker på och gör att det blir svårt att kissa. Nu tycker jag att mitt kiss har börjat lukta illa.Speciellt när det är koncentrerat. Inte alltid, men ibland. Misstänker även att bebis håller på att fixera sig. Sticker rätt upp i muffen ibland så man bara vill skrika rätt ut och magen känns som den har sjunkit. Allt på en gång!! Ska till bm på tisdag och då ska vi ta urinprov och sen lär hon väl känna om bebis verkar har sjunkit ner nåt mer.  
Det närmar sig. 37 dagar kvar till bf.

Nu ska jag nog ta mig en power nap. Åh min käresta kom precis hem med vattenmelon.. Han kan han!! :)


Jag är en bitterfitta!

Jag är inte så positiv längre och jag tänker inte anstränga mig för att låtsas heller. Take it or leave it!!

Var det igår jag skrev att jag förmodligen ännu inte är så less som jag var i dessa veckor med Linus?! Jag tar tillbaka det. Jag ÄR så less så jag spyr nu.
Jag vill ha tillbaka min kropp och min ork. Jag vill slilppa ryggvärk o yrsel. Jag vill kunna kissa normalt. Jag vill kunna ligga bekvämt. Jag vill inte höra att 6 veckor går snabbt för det gör det inte när man inte har så mycket annat att göra än att gå och vänta.
Mest av allt vill jag träffa bebis och se vem det är.

Imorse blev jag väckt alldeles för tidigt av grannens hund som stod o skällde på deras balkong. Såklart kunde jag inte somna om när den äntligen tystnade. Första tanken var: "Jaha.. och hur ska jag får denna dag att gå?" 
Jimmy klev upp lite senare och han märker ju på mig att jag börjar bli fruktansvärt rastlös på att bara gå hemma och vänta ut tiden. Herregud. Trodde aldrig jag skulle kunna längta så mycket efter att jobba? Han föreslog att vi skulle åka och titta på Bauhaus. Inte för att jag ansåg att det var minsta lilla tillfredsställande men dit åkte vi och det är ju alltid trevligt att komma ut o se folk. På vägen hem åkte vi förbi Babyproffsen och köpte Spjälsängsskydd så nu är i princip allt utom blöjor o grejs klart till bebis.

När vi kom hem var det läge för Jimmy att åka och jobba kväll så jag drog igång Lego Harry Potter på Ps3. Linus nya tv-spel som tom mamman kan spela. Riktigt roligt faktiskt men jag tröttnar rätt snabbt. Ibland kör jag fast så jag måste vänta tills Jimmy kommer hem från jobbet och kan hjälpa mig. Han bara skrattar åt mig.

Linnéa smsade o undrade om jag ville komma över och käka och sedan hänga vid poolen med dem och det ville jag. Först åkte vi förbi maxi och jag tänkte att jag skulle köpa en tidning att sysselsätta mig med en stund. Efter som bebis o graviditet är det som kretsar mest i mitt huvud just nu blev det denna:



Vilket skit!!
För det första kostade tidningen hutlösa 50 kr. En stor del av tidningen bestod av reklam. Alla bilder på gravida kvinnor var på såna med perfekta magar runt v 27 som inte fått ett uns fett på hela kroppen utan bara en jättefin lagom brun gravidkula utan en endaste liten bristning på. Hur många procent av gravida kvinnor ser egentligen ut så? "Badmode för riktiga badbollar" stod det på framsidan. Badbollar som knappt såg ut att behöva mammakläder ännu. Många bilder på kvinnor var på kvinnor som inte ens var gravida. Ja den hade jag bläddrat igenom på 10 minuter och inte funnit mycket intressant att läsa. Köper folk verkligen såna här tidningar?? Haha.. jag skrattar nästan åt min positivitet här nu känner jag.  
Nej.. jag håller mig till mina korsordstidningar i framtiden :)

Satt vid poolen med dem i några timmar. Det var riktigt trevligt faktiskt förutom att det känns som att mina fogar ligger kvar vid trätrallen där. Jag önskar att jag också hade mina barn jämt! Vad konstigt det skulle vara. Vad konstigt det känns att lilla bebisen ska bo hos oss jämt?

Nej.. jag ska nog sluta gnälla nu. Snart gå och lägga mig och hoppas att jag vaknar på bättre humör imorgon. Jag skyller på hormoner. :)¨

// Bitterfittan checkar ut!


Nu ligger lägenheten på hemnet.

Ikväll kom lägenheten ut på hemnet. Imorgon och på lördag kommer den att vara i VLT. På tisdag redan, visning. Nu går det undan.

Måste säga att den ser riktigt fin ut på bilderna.

http://w4.objektdata.se/pregen/191/OBJ21378_1138302191/hemnet.htm

Några av bilderna:






Bilderna är tagna från hemnet - Aroseken

Nu är det bara att försöka hålla lägenheten i någorlunda skick fram tills tisdag och komma på var vi och katterna ska ta vägen under visningen.

Wish us luck!!


Solen skiner, himlen är blå.

Vad jag önskar att jag kunde njuta av det.

Mådde skitkonstigt igår kväll. Kunde inte sätta fingret på vad men hade molande huvudvärk o mensvärk. Massa sammandragningar som visserligen inte gör ont eller är direkt långa men det är ju inte sköna direkt heller när hela magen drar ihop sig. Livmodern har helt klart börjat träna på att bebis ska ut "snart"
Tror även jag hade halsbränna?? Tror aldrig jag har haft det men hade en brännande obehaglig känsla i halsen o ner i magen liksom.
Vaknar imorse och huvudvärken är värre, men det andra är borta som tur är.

Vaknat 1000 gånger inatt o haft ångest inför förlossningen. Fy fan.. Måste man?

Jag vill åka till stranden. Ligga o sola/slumra på magen och bara njuta av sommaren. Det har jag inte gjort en enda gång i år. Men jag orkar inte. Mår dåligt av att sitta i solen och inte kan jag ligga på mage. Jag kan i princip inte sitta rätt upp och ner på marken på en filt heller utan att få ont i diverse kroppsdelar. Det är gaaanska fullt i min mage nu och att sitta skräddare tex går inte då bebis mosar mina revben. Kan inte vara skönt för bebisen heller att bli så ihoptryckt.
 
Undrar om jag ska ta mig mot mor och far idag igen och bada i deras pool. Kanske försöka hitta en vattenmelon och ta med o ligga o smaska på (så man får springa skyttetrafik till toan sen, men det är det värt)  
Egentligen lider jag inte direkt av värmen så länge jag är inne. Vi har inte så varmt inne nu och på nätterna är det riktigt svalt o skönt i sovrummet. Men jag vill hinna njuta lite av sommaren. :) Får panik på att bara sitta inne.


Saknar mina barn massa massa!!

Ha en fin dag!


Drömtydning.

Inatt hade jag jordens sjukaste dröm!!!

Jag, Camilla som hatar sport var på någon slags fest. En reunion med hockeylandslaget - Tre kronor som spelade på 70-talet. Det var bara jag där. Ingen annan jag kände. Jag har INGEN aning om vilka spelarna var, vet inte ens om landslaget hette Tre Kronor på den tiden. Det enda jag vet var att alla spelarna hade såna här hockeyhjälmar som man hade på 70-80 talet. Tunna, fula. Blåa hade dom :) Vi festade o höll på men inget var konstigt liksom varför jag var där.  

Under hela drömmen så hade jag en låt som ekade i huvuet i bakgrunden liksom. Gissa vilken?? :)

H - O - C - K - E - Y - HOCKEY, Vm - nu är det hockey feber.

Knäcka ryssen, få tjecken på fall hade jag i huvuet när jag vaknade.. Sjuukt!! :)

Kan någon tyda denna dröm? Haha.. inte jag i alla fall!! :)


Vecka 34+0

Idag går vi in i vecka 35.

Om bebis skulle få för sig att vilja ut nu så gör man inget för att försöka stoppa förlossningen längre. Det känns lite galet. Det är en ganska stor bebis i magen nu. Väger ca 2,2 kg och är välan en 45 cm lång. Enligt statistiken sen hur stor vår är vet jag inte. Lång är den i alla fall för den kan sparka o misshandla mej på de mest konstiga ställen samtidigt :)


33+6

Tog magbild igår och jämför man med den jag tog för en vecka sen så ser jag skillnad. Den är mer rund och fyllig nu men har inte börjat sjunka än. Mer proppmätt som min far skulle ha sagt. 

Mår väl oftast ganska bra tror jag. Fogarna gör ont när jag varit uppe och rört mig. Fötterna sväller när jag är uppe o går. Sover halvkasst till o från men oftast helt ok. Toabesöken ska vi inte tala om. Ja.. sedvanliga krämpor men så länge jag tar det lugn är det hanterbart.
Visst börjar jag bli less. Det ska jag inte sticka under stolen med, men jag tror inte det ens är i närheten av vad jag kände den här tiden i Linus graviditet.


Eld i arslet.

När jag pratat med mäklaren imorse så sa jag till Jimmy på skoj: "Tänk om han ringer upp o säger att de kommer imorgon bitti kl 9" Hah.. mycket riktigt. Han ringde upp och frågade om det var för tidigt att fotografen kom imorgon kl 9. Nej, sa jag och sen fick vi eld i arslet och började röja upp här hemma så nu är det undanplockat här så imorgon får vi gå upp i tid så behöver vi bara dammsuga o tvätta golven. Gör vi det idag syns det liksom inte i alla fall imorgon då vi har två små ögonstenar som hårar satan!!
Men det känns skönt. Förhoppningsvis bör lägenheten ligga på hemnet senast onsdag.

När Jimmy åkt till jobbet trodde jag att jag skulle spy av tristess. Hur ska jag få dessa sista 6 veckor att gå när jag inte har nåt att göra? 

Jag åkte hem till mamma och pappa och våldgästade dem som vanligt. Där kan man i alla fall sitta i en baden baden ute i skuggan på gräset och njuta av att vara utomhus på ett annat sätt än hemma på balkongen. Så har man lite sällskap.


Thomas o tjocka Trisse :)

Mamma och pappa har helt enorma Änglatrumpeter som är så fina. I våras var de bara små skott och nu är de så stora och luktar himla gott om blommorna. Nästa år ska vi sno skott av dem så vi också får så stora fina blommor i vårt hus. Hade förra året men de lyckades vi döda när de skulle övervintra. :)




Jag och mamma satt och pratade om förlossningar, när det kan tänkas ske och tänkbara namn. Mammas kompis tillika granne kom över en sväng och hon frågade mej om jag började bli nervös. Nej, hör jag mig själv säga men där ljög jag stort. Jag börjar bli sjukt nervös!!


Känner att har väldigt intressant bloggande här. Men med tristessen kommer inläggen, även om det inte är nåt vettigt jag skriver om.


Bollen är i rullning.

Idag har jag kontaktat mäklaren. Stackarn hade väl knappt hunnit tillbaka från semestern innan jag ringde och tjatade på honom. Han skulle kontakta deras fotograf och höra när han hade tid att komma hit och ta kort på lägenheten och sen återkomma till mig efter lunch. Jag hoppas att lägenheten kan ligga på hemnet i slutet av veckan och att vi kan ha visning om 2 veckor, alltså nästa gång barnen inte är hemma.
Samtidigt blir jag stressad. Nu borde vi städa o gno, men vi sitter som två säckar potatis i soffan :) Är väl iofs relativt okej här hemma men det ska väl "pimpas" till visningen sen. Men det är ju inte lika viktigt inför fotograferingen. Då kan man ju gömma saker som ändå inte syns på korten..
Jag ber till Gudar och högre makter att detta går fort och smidigt nu. Vill helst veta snarast när vi kan flytta.

Inatt vaknade jag vid 2 och kunde inte somna om. Jag bara låg och funderade och oroade mig över hur allt ska bli. Hur ska det gå med barnen när vi flyttar. Att sitta o skjutsa dem till skolan med en nyfödd bebis. Det kommer säkert gå jättebra men det hör väl till att oroa sig.

Idag är det exakt 6 veckor till bf. Känns som en halv evighet men samtidigt hur läskigt som helst. Snart ligger jag där och vrålar och undrar hur fan jag kunde ge mig på detta igen!!! Men längtar efter bebis.. det gör jag! Den får gärna komma om 3 veckor. Då har jag gått 37 fulla o bebis räknas som fullgången. Ja.. det låter jättebra tycker jag!! :D 


RSS 2.0