Tungt!

Alltså fy Fabian. Jag måste spy ur mig lite galla. Vill bara varna för det blir gnälligt.

Nu är det sååå tungt att vara gravid och jag har 14 veckor kvar. Jag är trött o slut i kroppen. Tur detta är sista gången.
Idag har flera stycken frågat mig om det är dags snart. Eh nej! Jag har över 3 månader kvar. Jag känner mig stor och otymplig som ett hus. De har nog missat att det är tvillingar på ultraljudet eller nåt. Skitstor bebis eller massa massa fostervatten. Fullt är det i magen i alla fall.

Det känns som om bebisens ligger halvvägs upp i halsen. Som att jag inte får ordentligt med luft när jag andas och jag vet varken hur jag ska sitta eller ligga. Lite panik-känsla. Tryck under revbenen. Snälla bebis, sjunk ner lite tack.

Yrslig o andfådd när jag står. Det är ljuvligt.
Hugg i bäckenet när jag står och går och obehagliga sammandragningar lite då och då.

Hujedamig vad jag längtar efter Lillasyster nu. Jag vet ju att jag kommer glömma allt när hon är ute och såklart är världens finaste underbaraste bebis som är värd all möda 1000 gånger om.


Sa jag att det bara är 14 veckor kvar? Urk..

Sliten

Nu är begravningen över. Den var som begravningar ofta är. Grymt tung före och under själva akten men skönt efteråt att umgås med släkt och få prata och skratta av sig lite.
Det var en fin ceremoni men jag är inte troende alls så allt prat om Gud hit och dit blir bara jobbigt. Känner mig malplacerad. Vill ha mer fokus på personen som avlidit än att det är en slags Gudstjänst.

Att själv gråta som ett litet barn och att se nära och kära lika ledsna är skitjobbigt. Jag är helt slut. Usch jag hoppas det dröjer minst lika länge till nästa som det var sedan jag var på morfars sist innan farfar. 12 år.

På vägen hem ringde Jimmy och så att de också var på väg hem men att de hade tagit en mindre landsväg för det var sån trafik på den vanliga vägen. Jag fick lite onda aningar och tänkte att den vägen är jävligt hal, hoppas han kör försiktigt. Det gjorde han men han ringde i alla fall efter en stund och bad mig komma förbi kyrkan. De stod på åkern. Suck! Jag fick plocka upp 3 barn och så fick vi montera över Adrians stol i Jimmys bil som jag körde och åka hem så fick han vänta in bärgning själv i kyla o snö. 1200 kr åt helvete men vad gör man?!



Nu ska vi snart ha lite myskväll här. Jag är sååå trött. Är glad om jag är vaken till 21.
Har inte orkat adventsfixa nåt. Får bli i morgon. När Jimmy jobbar o jag är ensam hemma med 3 barn. :)


Begravning

Nu har jag laddat upp inför begravningen. Näsdukar lär det gå åt och sprängande huvudvärk får jag alltid när jag gråtit mer än någon liten tår bara.




Inte nå kul.

Jag har inte så mycket spännande att förtälja just nu känner jag så därför blir det rätt inläggsfattigt.
Livet lunkar på i en halvbesk ton känns det som och det mesta känns rätt jobbigt så det känns att om jag skriver så gnäller jag bara men det är ju å andra sidan min blogg så vem har rätt att gnälla här om inte jag :)
 
Jag är så fruktansvärt trött!! Kan inte sova på nätterna längre och det är värdelöst. Lättväckt som få så när Jimmy går och lägger sig, alltid efter mig så vaknar jag och har svårt att somna om. Tar flera timmar ibland. När jag väl sover så är det alltid någon karl som ska snarka (Jimmy), någon unge som ska bråka (Adrian)  eller en idiot till katt som ska sätta igång och skrikjama.
I natt låg jag dock vaken i flera timmar trots att det var knäpptyst hemma och när jag äntligen somnat och sov som skönast så tyckte Adrian att han skulle ha välling. Skjut mig, typ!! När han somnat så tog det återigen en stund att somna om för att jag snart skulle vakna av katten som blivit helt psyk. Bara skriker om att hon vill ut. Billig är hon. Sen när jag lyckats somna igen så gick det väl 40 minuter tills det var morgon med allt vad det innebär.
Det är kanske inte så konstigt att man är trött?!
 
Så trötthet, magont och ryggvärk är vad som kantar mitt liv mest just nu så att ja, jag är rätt gnällig men så är det.
 
I mogon är det dags för farfars begravning. Usch. Det ser jag verkligen inte fram emot men det ska bli skönt när det är över så jag kan lägga det bakom mig.
 
Meen! Nu ska vi vara lite positiva.
Imorgon när jag kommer hem tänke jag börja adventspynta. Äntligen! Adrians rum är visserligen klart då vi köpte en ny stjärna och ville se om den passade. Men Gud vad folk är ute tidigt i år med adventspyntandet? Många verkar ha satt upp stakarna och stjärnona redan förra helgen. Kan det bero på att första advent är rätt sent i år? Förra året var det den 27/11 och i år är det den 2/12. Fredagen innan 1.a advent brukar jag sätta upp gardiner och ljusstakar och lägga på en och annan röd duk där de passar. Blir såå mysigt. Men tomtar och annat julpynt får vänta i några veckor till. Inte för att vi har så mycket och någon julgran bli det mest troligt inte i år. I så fall ute på altanen. Undrar hur många minutrar det skulle ta innan Adrian hade vält den? :)
 
Nu ska jag väl ta min stenhårda boll till mage och slänga mig på soffan och vänta in Bella och Jimmy som är på Bellas träning.
Förresten appropå Bella så kom hon stolt hem och berättade att hon skulle vara Lucia i deras luciatåg på skolan som åk 3 har varje år. De ska ha tillsammans med en annan 3.a så tre Lucior skulle det vara sammanlagt. En från varje klass för rättvisans skull, och en som blev lottad från båda klasserna. "Men mamma, jag skulle nog gå längst fram för jag är längst. Då blir det ännu mer nervöst" Rooligt tycker jag :) Längtar!!

Ett steg fram..

... och 15 tillbaka.

I kväll lyckades Jimmy lägga Adrian. Kändes ju väldigt lyckat för oss båda tror jag. I kanske 20 minuter.
Sen vaknar han och kommer gåendes och jag går tillbaka med honom till sitt rum. Där blev jag kvar i 1 timme och 45 minuter innan ungen somnar om. Han tyckte att han skulle upp. Det tyckte inte jag. Gnäll o skrik o kämpande men jag vann till slut.

Det gäller att vara konsekvent men det är fan inte lätt alla gånger. Inombords kokade jag över av ilska när han för sjuttioelfte gången satte sig upp precis när jag trodde han höll på att somna. Men jag sa inget utan bara la honom ner och lyssnade på brandlarmsliknande skrik. Stolt över mig själv. Hoppas inte detta är något nytt Habo tänker börja med.

Nu är jag helt slut så jag hoppas vi får sova i natt. I varsin säng, med en lugn bebis i magen och att Jimmy kan låta bli att snarka. Tack o gonatt!!

100 dagar

Idag är det exakt 100 dagar till beräknad födelse. Förhoppningsvis behöver vi inte vänta så länge. 90 eller nåt blir bra :)



Undrar om alla killar är som min man eller om Jimmy bara är allmänt ointressread. Tror inte han har en aning om hur långt gången jag är eller hur långt vi har kvar. Idag så jag till honom att idag är det 100 dagar kvar och då säger han "Åh.. tack för infon" med en ton som att jag just hade berättat om nåt så ointressant som att jag petat ut en gigantiskt snorkråka eller liknande. Liite entusiasm vore det kul om han visade.

Idag har jag inte lika ont efter jobbet. Jag satt ner och körde truck hela dagen och det gick helt ok men tyvärr kan jag inte räkna med att vara på den avdelningen jämt. Finns det inget behov kan de ju inte ta in personal som kostar pengar i onödan.
Igår dammsög jag hela dagen på lagret med en dammsugare med alldeles för kort rör så jag fick stå böjd framåt hela dagen vilket inte lär vara någon höjdare för ryggen även om man inte är gravid och har foglossning.
Helgen ska jag inte jobba som planerat för det finns inget för mig att göra. Så jag får ta föräldrarledigt och så hoppar Jimmy in och jobbar som vanligt istället. Hur det blir nästa vecka vete gudarna..

Aj som fan!

Efter en plågsam dag på jobbet känns det nästan lite skrattretande att detta är vad det står om min graviditet idag..



Ont i ryggen? Nä... inte alls. Inte i magen heller. Det är nog tyvärr tvunget att bli ett läkarbesök inom kort. Känns skit!


Jobb

Nu har ju jag sen 1/10 jobbat 2 dagar varannan vecka. Eller nästan i alla fall. Imorgon och på tisdag är sista gången sen börjar jag heltid under december den 1/12. Tyvärr har jag lyckats pricka in det så bra att 1/12 är en lördag och inte vilken lördag som helst utan min jobblördag, och början på min "7 dagars jobb på raken vecka". Jihaa. .. eller nåt! Så det känns faktiskt lite som att allvaret börjar i morgon.

Jag betvivlar starkt att min kropp kommer att klara av att jobba när jag inte ens kan gå upp med tvätt från källaren utan sammandragningar och smärta. MEN!! Jag ska ge det en ärlig chans för jag vill verkligen jobba. Sen får jag ju helt enkelt se vad jag får göra på jobbet.

En dag i taget! Wish me luck!

Shopping

Lördag idag då. Vi har varit på Erikslund och shoppat lite. Jag ska ju på begravning på fredag så jag behövde ha något att ha på mig som jag kan klämma i mig i. Inte det lättaste att hitta något. Jag är inget fan av att shoppa kläder och i synnerhet inte när jag är gravid. Hur tråkigt är det inte och allvarligt; Vad är det för mode nu? Blommiga leggings?! Nej tack, inte min grej riktigt. Det blev inget märkvärdigt utan något jag faktiskt kommer att kunna använda graviditeten ut. Praktiskt ska det vara.

Vi var även in på IKEA och köpte två stolar och ett bord till Adrians rum + lite annat smått och gott man knappt visste att vi behövde.
Efter att vi skruvat ihop grejerna när vi kom hem provsatt Adrian och såg då mycket nöjd ut. Lilla Fisen.



Med Apan papan.



Den här apan hyser Adrian någon slags hatkärlek till som synes. Här får den inte vara med längre. Han gillar den men går ofta och sätter den på golvet i ett hörn. Flyttar vi den blir han arg och bär tillbaka den i nacken. Om vi sätter in den i hans hylla blir han arg och kastar ut den. Den ska veta vem som bestämmer helt enkelt :)






Nöjd kille ♥

Nu ska jag sova. I morse låg Jimmy i sängen till 10 trots att vi var in och sparkade på honom vid 9. Gissa vem som ser en lång sovmorgon framför sig i morgon? Jag!! Tyvärr får jag väl ligga i en timme efter Adrian vaknat innan Jimmy verkligen vaknar och går upp. Det brukar kunna vara så.
Nu ska jag sova i alla fall. Och nu skriker Adrian. Jihaa! !

Fredagkväll

I kväll somnade jag med Adrian kl 19 ungefär. Vaknade till några gånger och min tanke var att se x-factor. Hade gjort popcorn och allt men det lockade mer att ligga kvar i sängen så vid 21 gick jag upp och släckte och hämtade in min kudde till Adrians säng. Mycket skönt! Han har sovit jätteoroligt sedan han var sjuk förra veckan och helt kry har han inte heller varit idag. Kändes varm i natt och så grinig, så grinig så hälften vore nog. Lite förkyld är han och jäklar vad förbannad han blir när näsan korkar igen.



Jag är inte heller helt pigg. Har känt mig lite vagt illamående till och från idag. Gått och oroat mig över magsjuka men jag tror nog mer på magkatarr. Anledningen till att jag vaknade när jag somnat var att jag hade jordens halsbränna. Då hade jag inte tryckt i mig massa onyttigheter. Det var nog tur att jag somnade ifrån popcornen ; ) I alla fall så hade jag då även jätteont i mellangärdet som strålade bak i ryggen. Googlade på magkatarr och mina symptom stämmer in bra. Bland annat att jag gått och smårapat hela dagen, ont som kan stråla bak i ryggen, halsbränna osv. Imorgon blir det till att köpa omeprazol.

När Jimmy kom hem smög jag över till vår säng och här hann jag ligga i 10 minuter innan Adrian skulle efter och nåde den som trodde att Jimmy skulle få ligga bredvid honom i hans rum. Suck..
Undrar hur mycket jag kommer sova i natt. Jag är ganska pigg nu. Inte alltid så smart att lägga sig för tidigt. Det resulterar väl i att jag är död i morgon bitti i alla fall. Men då är det lördag och Jimmy är ledig.

Idag gick jag in i vecka 26 på graviditeten och i morse kände jag hicka för första gången. Så gulliga små duttar i magen. Adrian hickade jämt och ständigt och var aldrig still. Det verkar som att Fialotta i magen tar efter sin storebror för hon röjer på som tusan och har hickat massa idag.


Tröttast i stan

Det börjar verkligen tära på min gravida kropp att aldrig få sova ordentligt.

Adrian strular. Vaknar på natten och ska in till oss. Han kommer ofta själv från sitt rum. Leda tillbaka honom går ibland (om jag ligger bredvid) men oftast vill han sova i vår säng och då sätter hårproceduren igång. Och sparkandet. Och klängandet. Suck!
Jimmy accepteras inte på natten och jag får ont av att ligga i sängen i Adrians rum. Den är så hård så mina höfter gråter. Så enklast att bara låta honom ligga mellan oss och hoppas på lite sömn i alla fall.
Inatt var han ledsen mellan 22 och 24 ca. Sen bråkade lillan massa och jag var upp på toa 3 gånger. Kl 5 skulle Adrian ha välling. Somnade ca 5:30 igen sen upp 6:10. Ljuvligt! !

Det ger mig lite panik att inte Jimmy accepteras också. När det kommer en till liten så kan jag liksom inte klona mig på natten.
Det vore bra om jag klarar av att jobba i december. Det innebär ju varannan vecka kvällsjobb för mig och då måste ju både Adrian och Jimmy komma på ett sätt att få framförallt läggningen att fungera. Jag har jättesvårt för att sitta i vardagsrummet och höra när Adrian skriker hysterisk och vill till mig. Inte så kul för Jimmy heller.
Jaja, det ordnar sig nog.

Sen gör ju denna graviditet sitt till. Tror många gravida har sömnproblem utan 1-åringar som stör. Toabesök stup i kvarten. Ingen bekväm ställning att ligga i och framförallt så röjer hon satan mellan 2 och 5 i magen.

Men jag ska inte gnälla. Jag är välsignad med underbara ungar. Inte alla som är det. Men är det något jag önskar mig av Tomten så är det en natts ostörd sömn. Det kan väl i alla fall räcka med ett toabesök och att Adrian sover mellan 22 och 7. En enda natt innan lillasyster kommer, snälla Tomten! ?

Haha!! Roligt att min telefon ändrar Tomten till tönten :)

En skvallerbytta!

För någon timme sedan ringde Adrians bvc-sköterska upp mig och berättade att hon hört av min barnmorska att vi blivit dåligt bemötta och ville höra min version. Jag berättade som det var och hon vart helt paff och uppmanade mig verkligen att ringa chefen och berätta för att "såhär får det fan inte gå till" - hennes ord.

Så nu har jag ringt denna chefen och jag känner mig som en riktig skvallerkärring men när jag tänker efter så har jag ju rätt. Hon var i alla fall trevlig och tackade för mitt samtal och höll med. Såhär bemöter man inte patienter och detta med kakan blev liksom bara för mycket.

Gissar på att någon får ett mindre trevligt samtal snart och hans chef skulle också kontaktas. Han var dessutom tydligen "bara" en hyrläkare och de har alltid extra ögon på sig så detta är ju inte positivt för honom.
Hon hoppades även att jag ville ge dem en chans till och även hon sa att jag skulle be om en annan läkare nästa gång. Jag ger dem gärna en chans till för alla andra jag haft kontakt med - min bvc-sköterska, min nya barnmorska, sköterskan på lab är hur trevliga och goa som helst.

Barnmorskebesök v 24+3

Idag har jag varit på mitt första barnmorskebesök sen inskrivningen. Det gick bra och allt såg bra ut som väntat. Den nya barnmorskan verkade jättegullig så det var ju skönt. Slipper jag ha ångest över att ha bytt :)
 
Sf-måttet låg på 25 cm och vad jag kan minnas så brukar jag ligga på 24 cm runt vecka 24 så jag ligger över medelkurvan. Om jag gått en vecka längre vilket jag misstänker så skulle jag ligga ganska bra precis på medelkurvan så det förstärker ju min tro om att jag är längre gången. Men hon kommer ju när hon kommer.
Har ett väldigt tryck uppåt under revbenen redan. Igår var det fruktansvärt. Så som det brukar kunna vara precis innan bebis sjunker ner och fixerar sig.
 
Hjärtljuden låg på 158. Rätt höga men den här bebisen är precis som sin storebror. Helt vild i magen och hon var vaken och aktiv när vi lyssnade. Adrian hade alltid också jättehöga hjärtljud.
 
Fick även numret av henne till enhetschefen. Hon tyckte absolut att jag skulle ringa honom/henne (vet inte vad Heike ör för kön ;) ) och berätta om hur jag blev bemött med Adrian förra veckan. Jag berättade att jag förmodligen snart kommer behöva en läkartid men att jag inte visste om jag var så sugen på att ringa och få träffa någon som sist. Så hon tyckte jag skulle be om en annan läkare och om de hade åsikter om det så skulle jag hänvisa till barnmorskan så skulle hon fixa en tid åt mig.
 
Nu ska jag fortsätta bråka med min graviditetspenningsansökan..

Söndag..

Jimmy är fyllsjuk och skiter i allt.
 
Bella och Linus bråkar om allt och inget och kommer till mig och gnäller.
 
Adrian är gnällig och river och klättrar på allt han ser.
 
Jag har knappt sovit inatt och är jättejättetrött.
 
Det är så jäkla tråkigt väder ute så man kan kräkas.
 
Blä för allt!!

Halsbränna

Alltså dra mig baklänges vilken halsbränna jag har!!

Aldrig mer ska jag äta godis på kvällen. Vi hade sedvanligt fredagsmys med lite godis och ostbågar och tv-mys. Jag åt inga mängder av något av det. Ändå känns det som halsen/bröstet ska brinna upp så fort jag rör mig i sängen. Oerhört obehagligt faktiskt.

Tips för lindring mottages tacksamt. Detta är nytt för mig. Men det känns ju nästan som ungen är uppe i halsen på mig så det kanske inte är så konstigt.

Farfar





Vad overkligt det känns att se alla våra namn uppradade såhär. Samtidigt så slår det mig att det är sant. Han finns inte mer. Konstig känsla.

Hoppas du har det bra farfar. Jag drömde att vi var ute och åkte båt i Norrbotten inatt och du berättade om när du var ung. Som du brukade. Kanske är det något sånt du gör nu. ♥

Ska man bli bemött såhär?

Nu var det ett par dagar sen sist.
 
Adrian var jättejättedålig i förrgår. Han hade nästan 40 graders feber och ville varken äta eller dricka. Vi kämpade på med vatten, mjölk, välling, vätskeersättning, isglass, saft och det mesta ratades mer än någon klunk då och då. Natten till igår skrek han hysteriskt mer eller mindre hela natten så jag tjatade till mig en läkartid igår och ville att de skulle kolla hans öron. Fick en tid hos den sämsta läkaren jag någonsin stött på i hela mitt liv. Jag har nog aldrig blivit så nonchalant bemött i hela mitt liv.
 
Först kom han ut i väntrummet och sa bara "varsågod" och typ vinkade in oss på sitt rum. Väl där så satt han med ryggen till och fipplade med sin dator och mumlade något om att han skulle bara fixa något först. Sen vänder han sig om och frågar "jaha.. vad är det med den här lilla bebisen då?" Jag förklarar att han haft hög feber och skrikit på natten sen hinner jag inte säga mycket mer innan han tar sin "örontittargrej" och tittar i hans öron. Sen säger han "Nej, ingen öroninflammation. Ni får gå över på lab och ta halsprover och stick i fingret. Men förmodligen har han bara ont i magen.. eller tänder kanske. De är på fika nu så ni får vänta en stund. En kvart ungefär" Sen ställer han sig upp och visar oss ut. Då har han alltså MAX ägnat 20 sekunder åt att titta på Adrian. Han har inte lyssnat på honom. Inte känt runt halsen. Inte tittat i halsen. Idioten har inte ens presenterat sig eller frågat ens om det är Adrian han tittar på. Jag var ärligt talat helt paff.
Sköterskan på lab däremot var helt underbar. Jag sa inget om vad jag tyckte om bemötandet till henne för jag tänkte att läkaren kanske skulle titta mer på Adrian när hans provsvar kommit.
 
Efter ca 20 min i väntrummet kommer läkaren och ett gäng andra personer ut från fikarummet (antar jag då han går med en kaka i högsta hugg) Han vinkar med oss in på rummet igen. Sitter o käkar på sin jävla kaka och säger "Nej, halsprovet är negativt. Han har ett virus, eller så håller han på få tänder" Sen kastade han sin kaka genom hela rummet ner i papperskorgen och ställer sig återigen för att visa oss ut.
 
Seriöst. Är detta hur man ska förvänta sig att bli bemött? Jag kanske överdriver när jag blir förbannad. Jag fick höra att han kanske var stressad och dubbelbokad men det ger jag blanka fan i. Har man en patient så ägnar man tid åt att undersöka den tycker jag och eftersom han mest troligt satt i fikarummet och käkade kakor under tiden vi väntade så antar jag att den enda dubbelbokningen var med hans fikarast. Jag säger inget om att de inte ska ha rast. Absolut inte men vafan.
Detta var första gången vi hade kontakt med skultuna familjeläkarmottagning. Den läkaren vi träffat på bvc var hur trevlig och bra som helst, även den vi tidigare träffat på oxbacken och de samarbetar men gissa om jag börjar fundera på om jag precis gjorde rätt som listade om mig här ute.
 
Som tur var så började Adrian att pigga på sig redan på eftermiddagen igår och idag är han helt som vanligt igen. Skönt det för jag har ju ingen lust att behöva ta kontakt med någon läkare där igen.. Sen nu var det ju inget eftersom han blev piggare men det hade jag/vi ju å andra sidan ingen aning om igår morse.
 
Kul att jag förmodligen kommer behöva gå till doktorn snart med min foglossning och sammandragningar. Betvivlar starkt att jag kommer klara av att jobba. Känns verkligen jättespännande om man skulle få träffa på den här idioten igen..

Sjuk fis :(

Adrian kom in till oss i natt. Kokhet, nerkissad och jättejätteledsen.Nyss mätte vi upp febern till 39, 6 och han är helt sänkt. Vår lilla fis. Han har även nyligen börjat peta sig i örat innan han somnade. Det får vi hålla koll på.

Vila i frid farfar!

I natt somnade min farfar in. Äntligen, om man nu kan säga så. Han hade kämpat på länge nu och det var så himla synd om honom där han låg så det känns skönt att veta att han är på en bättre plats nu utan värk och elände.
 
Samtidigt så är det självklart väldigt tråkigt och ledsamt såklart. Farfar är ändå alltid farfar och det känns väldigt konstigt att aldrig få träffa honom igen. Det har gått åt många tårar och kommer säkerligen bli fler.
 
Vila i frid farfar. Vi ses i Nangijala!  ♥

Bilder ljuger inte.

17 veckor kvar och jag känner mig sprickfärdig. Frågar mig ständigt; Var f*n kommer detta att sluta?!


Vecka 24 (23+1)
Äckliga bristningar. Jag hatar dem!


Fredag

Då var det fredag igen. Hade inga planer alls för dagen förutom att Adrian behövde aktiveras på ett eller annat sätt.

Det blev att vi hamnade hos Linnea. Hon behövde skjuts för att hämta sin bil på verkstan och jag sa att jag kunde skjutsa om vi fick våldgästa henne ett tag före eller efter en stund då.
Adrian var så nöjd där så. Massa nya saker att undersöka och leka med men han var nog i smärre chock över ljudnivån. Haha! En snart 4-åring, en drygt 1, 5 år och en 4 månaders bebis. Han är inte van med sånt liv hemma. Bara att vänja sig. :)
Han däckade så sött i bilen på vägen hem.


Så söt Fis!

Annars har vi inte gjort mycket. Busat lite och idag har lillkillen för första gången tittat på tv en längre stund. I morse satt han faschinerat och tittade på tv-shop där de gjorde reklam för en stekpanna. När jag satte på Mumintrollen på Barnkanalen istället så klättrade han ner från soffan så var det färdigtittat.



Han ser så pluttig ut när han sitter i soffan.

Vi hade lite mys tillsammans också framför Tv:n på kvällen.



Lika bra att passa på medan man kan.

Nu ska jag sova. Galet trött och har en handled som värker som tusan. Vet inte vad jag gjort men tom att torka Adrian i rumpan med en våtservett gör jätteont. Stabilt.


Allergi?

Undrar om jag är allergisk emot något. Har kännt att det svidit en del på underarmen idag men inte reflekterat så mycket över det förrän jag upptäckte att det sved på andra armen också och såg hur de såg ut.
Alldeles rödflammiga är de med vad som ser ut att vara ett rivsår i och jag har inte rivit mig vad jag kan minnas. Det är inte det som svider heller utan det rödflammiga. Upptäckte nu när jag tog på nattkläder att sidfläsket ser likadant ut. Undrar vad det är. Sannerligen oskönt i alla fall.

Saknad

Igår kväll somnade Adrian kl 17:50 ca. Vi hade badat på badhuset men han vägrade sova efteråt och sen blev det för sent så han var helt slut stackarn.
Så ganska väntat så vart det morgon tidigt här hemma idag. När Jimmys väckarklocka ringde kl 6 för att han skulle iväg så skulle såklart Adrian upp efter att ha sovit väldigt oroligt hela natten.

Vi hann både det ena och andra innan vi infann oss på öppna kl 10. Idag var det mindre med barn. Jätteskönt. Flera st i Adrians ålder och även om de inte direkt leker med varandra när de är så små så var det kul att se hur de undersökte och studerade varandra. Peta lite i ögat, känna lite på håret osv. Så söta :)


Han skulle absolut sitta i den här gåstolen. Ser ju hur stor som helst ut :)

På torsdagar kommer det en kille från Mariagården här i Skultuna som spelar och sjunger på sångsamlingen. Fisen är mycket imponerad av hans gittarr. Blivande musiker kanske. Man märker rätt tydligt på honom att han blir lugnare hemma när han aktiveras på dagarna. Stora killen nu ju.
Efter öppna så brassade vi ner på stan och mötte upp Linnéa och hennes syster för en sen lunch. Trevligt med lite struntprat en stund.

I övrigt suger det hårt att vara gräsänka. Jag hatar att sova själv och vara ensam. Det blir ju inte bättre av att jag håller på att sakna ihjäl mig efter mina två förstfödda. Riktigt jobbigt den här veckan faktiskt. Vissa gånger är jobbigare än andra. Tur att jag i alla fall har Adrian. Undrar hur jag ska roa honom imorgon. Öppna är stängt. Kanske åker in till Odensvi. Nåt måste vi hitta på om vi inte ska få krupp båda två.

Nu ska jag fortsätta att trycka i mig geisha.

Jag kan..




Lekhage? Det kanske vore nåt.

Skämtåsido. Nu kan man inte vända ryggen till i 2 sekunder innan ungen hittar på rackartyg. Jag har inget minne av att varken Bella eller Linus klättrade på bord eller körde löpträning i soffan. Kanske har jag förträngt det lite eller så är detta helt enkelt en snäppet livligare pojke.

Jag ber till Gudar och högre makter att han lugnar sig lite tills nästa kommer. :)

Busungen

Adrian är verkligen en riktig liten busunge. Han älskar att göra tvärtemot vad han får och oftast gör han det med glimten i ögat så vi knappt kan hålla oss för skratt när vi säger ifrån.

Lyckades få en sån bra bild på en av hans äkta busunge miner :)






Uttråkad!!

Fyy vad jag är uttråkad. Jag vill göra nåt kul men vad skulle det vara!? Kan ju för fan knappt gå på en promenad ju utan att det känns som magen ska trilla ut. Detta kommer bli en lååång vinter.
November är en lång och tråkig månad. December brukar gå rätt fort för då får man börja julpynta och förbereda inför julen. Längtar. Slippa detta mörker. Januari och Februari är också långa tråkiga och mörka månader. Alla dessa månader ska gå innan det är dags för förlossning. Men förhoppningsvis vill hon ut i slutet på februari men det är absolut inget jag tänker räkna med.
 
Det är så tomt och tråkigt hemma dessa veckor när bara Adrian är hemma. Det är en helt annan stämning i huset. Så tyst liksom även om Adrian såklart röjer runt på sitt sätt. Usch. Jag saknar mina fina ungar.
Jimmy ligger i skrivandets stund och sover. Också jätteroligt. Han har ont i huvudet och när han har ont i huvudet så sover han. Skiter i allt annat. Tänk om jag skulle börja göra detsamma varje gång jag har ont i huvudet. Skulle aldrig gå. Adrian är så mammig så han skulle aldrig ens låta mig vara i fred. Han skulle stå vid dörren och skrika om han visste att jag var där. Jimmy struntar han fullständigt i.
 
Tycker synd om Adrian. Känns som att han har jordens tråkigaste mamma. Jag tänkte gå till öppna idag med men han fick åka till maxi istället och när vi kom hem så somnade han sen blev det för sent. Ingen idé att gå till någon lekpark heller då de av någon anledning plockat bort alla gungor inför vintern här i Skultuna. Jag fattar inte varför. Man kan väl gunga fast det är vinter?
 
Det blev ett väldigt positivt inlägg det här.
Imorgon funderar jag på att åka till badhuset. Kan ju hoppas att Jimmy är piggare så han vill följa med. Så får Adrian göra nåt kul. Egentligen finns det ju ingen tanke som lockar mindre än att visa mig i bikini just nu men vafan.. Det bjuder jag på.
 

Mardrömmar

Usch vilken mardröm jag haft. Det går inte att förklara vad jag drömde men jag vaknade upp totalt skräckslagen och kan inte släppa det. Blev beskjuten av en helikopter i alla fall. Usch! Får surfa runt lite på telefonen.

Jimmy har såklart somnat inne hos Adrian. Synd om mig. ;)

Aj och nylistad.

Idag på förmiddagen knatade vi iväg med Adrian till Öppna förskolan så att vi var där lagom tills de öppnade vid 10. Adrian trivdes såklart men jag blir lätt stressad där alltså. Det är barn överallt och små små bebisar lämnas mitt på golvet medan föräldrarna leker med dess äldre syskon. Jag är skiträdd att Adrian ska råka kasta något på, eller ramla över de små liven. De har massa små pryttlar står i fönstret. Vid 11 hade de sångsamling  och i det rummet så har de rätt höga fönster med lampor i där sladdarna hänger ner. Givetvis var Adrian där o slet i sladden så lampan flög all världens väg. "Ja, hemma så kan vi inte ha såna här saker i fönstren så att han kommer åt" sa jag lite kryptiskt. Är jag den enda som har en unge som röjer allt i dess väg?
 
När vi gick dit så fick jag halta som en gammal kärring för jag fick så jäkla ont i magen. Tröttsamt. Det är ju inte så att det är kort tid kvar av graviditeten. Men det gick över när vi kom fram ganska snabbt som tur var.
Däremot när vi gick hem så höll jag på avlida. Fy fan. Magen stod i fyra hörn och gjorde så ont. Trodde aldrig vi skulle komma fram. Var bra säker där ett tag på att ungen kommer ut nu. När vi kom hem så beordrade Jimmy mig sängläge så det var bara att lyda kände jag.  Stenhård och jättejätteontd mage. Gjorde ont en bra stund efteråt och magen är fortfarande helt hård trots en timmes vila. Ska jag inte ens kunna ta en promenad på 1 km enkel resa upp till centrum utan att få problem? Hur ska jag då kunna jobba heltid i december undrar ju jag. Blir spännande det här. Blir en lång vinter också. Värt att ta bilen för att åka 1 kilometer.
 
Precis när vi skulle gå så haffade bvc-sköterskan oss och hade med sig en barnmorska som tydligen ska börja arbeta i Skultuna på måndagar som in normala fall finns på oxbacken. De ville att jag skulle lista om mig i Skultuna så att jag slapp åka in till Odensvi varje gång jag ska till barnmorskan. Eftersom jag funderat på att ändå lista om mig till familjeläkarmottagningen här ute så tänkte jag att varför inte. Nu kommer jag ju snart att börja gå tätare också. Min barnmorska är ingen person jag känner att jag absolut inte vill släppa direkt. Jag hoppas att det blir bra. Nu kommer hon ju finnas här i Skultuna på måndagar så då blir alla mina tider barnmorsketider på måndagar och är det så att jag behöver extra besök är det inte mer än att jag får åka in till Oxbacken i stan. Blir nog bra tror jag.
 
Det ska bli väldigt spännande att se mitt sf-mått då. Jag har i med alla mina 3 barn legat på ungefär samma mått i v 24 Tror jag legat på 24 cm. Nu när jag ska dit kommer jag att vara i vecka 24+3 så det ska bli väldigt intressant att se om sf-måttet följer rutinultraljudets eller sista mensens beräkningar på hur långt gången jag är. Enligt sista mensen, vaginala ultraljud och mina beräkningar så är jag ju i 25+4 när jag ska dit. Skulle det däremot visa sig att jag ligger under det normala så tänker jag kräva ett tillväxtsultraljud. För då betvivlar jag starkt att hon växer som hon ska då jag redan blivit tillbakaflyttad. Jag känner mig dock stor. Jag har redan problem att sitta pga tryck under revbenen och hon kan få in ordentliga kickar strax under diafragman, eller vad det nu heter. Jag bär i alla fall magen väldigt högt den här gången.
 
Nej, nu ska jag mocka blöja känner jag här :)
 
 

Ny vecka på ingång

Nu är snart ännu en vecka till ända. Höstlovsvecka har det varit för oss. Riktigt lyxigt att ha varit hemma hela familjen eftersom Jimmy är sjukskriven.
Vi har inte haft några större projekt för oss men jag tror barnen är rätt nöjda ändå. Bakat lite, varit på Leos, lekparken, sett på en miljon filmer på netflix osv. Linus har lekt en del med grannbarnen och Bella har varit på maskerad. Det är väl det i stora drag.

Imorgon åker de en vecka igen och jag har ångest. Det blir så jäkla tomt och tråkigt. Visst bråkar de och kivas och jag vet inte hur många gånger vi tjaffsat med varandra och för att inte tala om hur många gånger de gapat och bråkat på varann så jag trott jag ska bli tokig. Men det hör ju till. Det är ju lite så livet är.
Nä fy. Jag får en klump i halsen när jag tänker på att de ska åka. :(

Ikväll har jag och stora barnen varit vid Skultunakyrkan och tänt ljus. Det hanns aldrig med igår vilket resulterade i att vi var helt själva idag. Det är ju helt klart en lite speciell känsla att gå där och se alla gravar med ljus på. Saknade människor. Lite läskigt också.




Kyrkan är från 1772 och det finns en del riktigt gamla gravar där. Vi måste hamnat på nåt gammalt område för många var födda i mitten på 1800-talet. Vem tar hand om deras gravar nu?

Imorgon funderar jag på att gå till öppna förskolan tidigt på förmiddagen. Släpa med Jimmy och försöka att inte tänka på att Bella o Linus åkt. Adrian har i veckan nästan ingen dag sovit på förmiddagen utan tar en lur på allt mellan 30 minuter och 2 timmar på eftermiddagen. Hoppas han fortsätter så så att man slipper bli så låst av hans sömn hela dagarna.

Jimmy var ett tag inne på att jobba i veckan som kommer. Tån är bättre men inte bra. Han insåg nog själv att det bara vore idiotiskt att gå tillbaka för tidigt. Det är ju inte direkt som att han sitter och pillar naveln på jobbet.
På tors - sön åker han på hemvärnsövning. Behöver jag säga att det är något jag heller inte ser fram emot? Tur jag har Lillfisen hemma med mig i alla fall.

Apropå Lillfisen så har vi nu äntligen löst skoproblemet. Jag hittade ett par Kavat i nyskick på blocket för 150 kr. Som hittat ju, och Adrian älskar dem. Han hämtar dem och vill att man ska sätta på dem. Skitnöjd kille.

Nu ska jag nanna kudde. God natt!

Finaste


RSS 2.0