Promenadsällskap.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Det är bra med stora barn ibland.

Idag tvingade jag med mig Bella på en promenad. Trevligt med sällskap :)


Vintertid.

Hejsan hej!

Idag är det söndag och inatt blev det vintertid. Adrian slog på stort och sov en timme extra så jag fick gå upp kl 6 som vanligt. Kände mig ganska utvilad faktiskt då jag gick och la mig kl 22 igår och första matvaket blev kl 3.30. Duktig pojke!

I fredags var jag hos tandläkaren och Jimmy och Adrian var hemma själva för första gången. Jag hade pumpat ur så de hade ca 120 ml tuttemjölk hemma i en flaska. Det hade gått bra. Han var väl inte överförtjust i att äta ur flaska först men när han förstod att det kom lite mjölk sög han in sig litegrann. Men det var iaf 70 kvar i när han var klar. Det är väl inte så konstigt när han aldrig ätit nåt annat än tutte förut.

Igår kom Bella hit. Hastigt och lustigt blev det bestämt att Thomas som fyllde 25 häromveckan skulle ha sitt kalas igår så då tyckte Danne att Bella skulle med dit så hon är redan här nu. Ikväll kommer Linus också en dag tidigare. Nästa vecka är det nämligen höstlov och då får de inte gå på fritids. Jag mottager gärna tips på vad vi ska kunna hitta på. Med en bebis hemma också. Känns inte så aktuellt med badhuset då, eller bio eller liknande. Jimmy jobbar ju som vanligt hela veckan. Det lutar åt busborgen någon av dagarna i alla fall.

Undrar lite vad den här dagen ska bjuda på. Bella o Jimmy donar i trädgården. Krattar löv o Jimmy har visst plockat ner studsmattan.

Nu ska vi tydligen bli fit här hemma. Igår var Jimmy till en kollega och köpte en crosstrainer och ett hemmagym. Då bör det ju inte behöva bli alltför stort projekt att bara gå ner och ställa sig på crosstrainern i alla fall 10-15 minuter om dagen för att förbränna lite. Eller i alla fall få upp pulsen lite.


Jag o Adrian gymmar. Mitt arsle o höfter ser gigantiska ut på denna bilden. Tror faktiskt bilden luras lite :)


Adrian böjer sig som en ostkrok när han kollar in gymet. Han rullar lätt från rygg till sidan nu i alla fall.

Jag vet inte om det är bra eller dåligt men bebisen blir mer och mer förtjust i sin filt. Är han gnällig och man ger honom nappen så åker den ut. Ger man filten kramar han om den och försöker suga/slicka på den. Då brukar han acceptera nappen också. Napp o filtmys är grejer det :) 

 
Mysigt va?

Hoho.. Måste berätta en rätt kul sak som hände igår.
Morsan ringde och bad oss att ta med oss transportburarna till katterna som vi lånat när vi flyttat när vi skulle åka på brorsans kalas.
När vi skulle åka iväg så ställde Jimmy först in Adrians vagn i bilen och sen båda burarna. Efter en stund åkte vi. När vi hade kommit kanske halvvägs in till stan säger Bella "Har vi katterna med oss?"  Nej, säger vi och så förklarar jag att vi bara ska lämna tillbaka burarna. "Men jag hörde att nån jamade" säger hon. Äh.. säger vi. Du inbillar dej bara. Det är ingen som jamar. Sen hör vi ett jätte MJAAAAAAAAAAAAAAAAAOOOO, varav jag och Jimmy båda stirrar på varandra och säger att det är tamejfan nån som jamar. Tittar bak och då kommer Nova krypandes från skuffen upp över ryggstöden i baksätet. Hon ser lagom skärrad ut. Kattjävel säger jag bara. Hon har fått dille på att ligga i varukorgen under Adrians vagn och där låg hon garanterat när Jimmy ställde ut vagnen. Inte hade hon vett att ge sig till känna tidigare heller. Lite komiskt att det hände just då när vi hade burarna med oss. Jimmy gick ut, hämtade en bur. Öste ner katten i den och sen var det bara åka hem igen.
Tror tyvärr inte hon lärt sig ändå att vagnen är förbjudet område. Var väl tur att hon inte blev klämd när han fällde ihop vagnen.

Jaja.. ska försöka lyxa till det med en dusch nu tänkte jag.

Ciao!!


En riktigt söt vampyr :)


Hur roar man en bebis?

Torsdag idag. Den här veckan har gått fort. Snart är det måndag och då kommer storkottarna hem. Saknar dem så. Nästa vecka är det höstlov. Hur sjutton jag ska få den veckan att gå är ett mysterium. Med en bebis är liksom badhuset och såna saker uteslutna. Jaja. Det visar sig.




Storebror och Lillebror. Många säger att de är så lika men jag har svårt att se det. Ser mer likheten mellan Bella som bebis och Adrian.

Idag har jag varit på stan med Carola. Käkat sallad och shoppat lite. Shoppa kanske inte är rätt ord. Uppdaterat Adrians garderob i storlek 62 lite. Han växer ju så det knakar.
Vi var i nya IGOR gallerian och där finns det amningsrum. Hur bra som helst. Kunna gå in och sätta sig och amma i lugn och ro. Sen att kunna byta blöja och så också efter amingen. Toppen. Det borde finnas såna på fler ställen. Men jag tror det börjar bli vanligare?? Såvitt jag vet hittade jag aldrig några amningsrum när Bella var bebis för snart 9 år sen. 
Superkul att träffa Carola också. Vi är rätt dåliga på det men vi är ändå säkra på var vi har varann. En vän man alltid kan ringa oavsett vad. :)

När vi kom hem drabbades jag av ett sting av tristess. Hur sjutton roar man en bebis. Han var inte på nåt solskenshumör och jag vet inte vad man ska göra? Sitta framför tvn o glo är väl det jag är bäst på men han är inte så road av det. Hellst vill han bli buren och vanka fram och tillbaka i huset och titta på saker. Det ger mig liksom babianarmar efter ett tag. Han blir rätt tung.
Vi roade oss med att ligga på skötbordet o snacka lite med kaklet. Det är en höjdare i alla lägen.


Lyckades fånga ett halvdant léende på en lika halvdan bild. Söt va? :)





Det är alltså den här snygga svarta randen som lilleman av någon oförklarlig anledning är så förtjust i. Han skiner alltid upp o tokler på skötbordet och "pratar" med kaklet.

Jag är så sjuukt sugen på massa onyttigheter idag. Blä för det. Blä för att behöva gå ner i vikt.

Blä för att jag ska till tandläkaren imorgon också.  8.50 ska jag vara där. Undrar hur vi ska göra. Om Jimmy o Adrian ska följa med. Eller om jag ska försöka pumpa ur lite med pumpen jag lånade av Carola idag och lämna hemma till Jimmy i nödfall. Har ju dock inte en aning om ifall han tar flaskan då vi aldrig försökt. Blä för att ha tandläkartid så tidigt på morgonen. Men nu ska tanden äntligen bli färdig efter rotfyllningen.

Avslutar med ett stort GRATTIS till Linnéa som fyller 30 idag. Hipp hipp HURRA!!


Tro't eller ej.

Men jag tog mig ut. En kortis iaf. Ca 2 km. Bättre än ingenting, och så får Lilleman lite frisk luft också. Han såg för en gångs skull rätt nöjd ut i vagnen.

Nu ska vi bada bebis. Någon luktar sur spya. Urk!


Sömnlöst.

Inatt har det inte blivit mycket sova. Jag är sjukt trött. Har konstaterat att ungefär var tredje natt är en dålig natt. Fast nu har det varit två kassa nätter i rad förvisso. Hoppas på att få sova kommande natt. Ont i skallen har jag också.

Sitter o kollar på Vakna med The Voice på femman. Önskar att det kunde komma någon o göra en god brakfrukost till mig. Är så jäkla hungrig på morgonen nuförtiden. Det riktigt suger i magen. Kanske blir så när man har en liten vampyr som suger näringen ur en :)

Efterkontroll står på agendan idag. Sen vetesjutton vad vi ska ska hitta på jag och Adrian. Kanske ska slå på stort o ta en långpromenad. Kanske.. ;)

Bebismys.


Snutte.

Här har man kämpat en bra stund med att bära, vagga, vyssja en grinig o övertrött liten kille.
Till slut la jag ner honom på kudden o lägger på honom filten. Vad händer? Jo han kramar om filten o somnar på två röda. :) Här har han dock släppt den o ligger som ett litet fälgkors


Amningshjärna.

Jag har alltid trott att det här med att man blir glömsk o virrig av att amma och vara gravid är blaha blaha. Jag är beredd och erkänna att jag nog har fel. Jag har fan inte koll på någonting längre. Jag blir så trött på mig själv.
När jag beställde tid för efterkontroll hos barnmorskan, för flera veckor sen hade jag glömt bort datum och tid redan när vi lagt på luren. Micke o Nico skulle komma över här för några veckor sedan. Jag fummlade bort vilken dag det var. Glömde bort Bellas kör förra veckan. Linus innebandy för några veckor sen och idag.. Jag känner mig som VÄRLDENS SÄMSTA MAMMA!!!
Fick ett sms av Danne - Bellas pappa kl 16.55 "Kommer du på Bellas teater?" Fan fan fan. Hade totalt tagit fel på dag. Idag kl 17:00 skulle Bella ha teateruppvisning i skolan. Jag hade full koll på att det var den 25 oktober kl 17. Jag har tom skrivit upp det på vår whiteboardtavla i köket. Läste det senast i morse. Jag visste att det var när ungarna inte var hemma, ändå så var jag fullkomligt övertygad om att det inte var förrän nästa tisdag?? Det var ju alltså idag. *spottar o svär lite* Undrar om Bella är besviken på sin mor nu? :/

Imorgon ska jag på efterkontroll. Hoppas jag kommer ihåg det.
Jag har dock inga planer på att göra nån gyn-undersökning. Behövde inte göra någon med Linus för allt "känns normalt" därnere så att så kul tänker jag inte ha :) Blir väl mer prata förlossning och preventivmedel kan jag tänka mig.
 
Imorse var vi på banken. Det kom vi ihåg som tur var. Knöt ihop säcken, som bankkillen säger med alla lån och grejs. Känns mycket bra. Nu vet vi lite bättre vad vår boendekostnad kommer landa på varje månad och det var inte så farligt som jag var rädd för.
Vi har även bestämt oss för att amortera en del av vårt dyraste lån med vinsten från lägenheten så det gjorde vi och det var mycket skönt måste jag säga. Se hur siffrorna minskar :) Kommer även att sänka boendekostnaden ännu en liten del. Många bäckar små...

Nu har jag och Dennis varit iväg och köpt vinterskor och stövlar åt Linus. Känns mycket bra. En unge kvar bara. De hade 20% på allt i hela butiken på Skokanonen så vi fick ett par Kavatkängor som kostat 600 för 480 kr. Helt okej :) Det vet vi ju att det är bra skor.

Igår började Jimmy jobba igen efter nästan 6 veckor hemma. Känns lite tråkigt men samtidigt helt ok. Tillbaka till verkligheten. Nu är det bara jag och Adrian varannan vecka på kvällarna. Andra veckan när han går dagtid är alla barnen hemma. Tänk att jag har tre barn?? :D

Nu ska jag försöka hitta på nåt för att roa en lite halvkinkig kille här.. Ciao!  


Vart tog min minibebis vägen?

På de här bilderna ser man verkligen hur mycket han växt. Han fyller upp bodyn lite bättre på den övre bilden. :)

Min lilla minikille är inte så mini längre.


Snyggaste killarna!

Grabbmys på prinsesskydden.

Adrian har kommit på att händerna går utmärkt att suga på :)


Aldrig mer!

Åkte till Erikslund shopping idag för att båda stora barnen behöver vinterskor och gummistövlar. Jag åkte alltså ensam med tre barn. ALDRIG MER!!

Fruktansvärt mycket folk. Väldigt missnöjd bebis som verkligen inte gillar att åka vagn. Gnäll o skrik. Linus som hatar att gå i klädaffärer o tjurig Bella. 1,5 affär sen gav jag upp o åkte hem. Utan varesig stövlar eller skor!


Tjock, pluffsig o allmänt oattraktiv.

Så känner jag mig just nu. När jag ser mig själv i spegeln så får jag nästan en chock. Känner inte igen mig själv. Jag har ca 8 kg kvar av överflödiga kilon till inskrivningsvikten och jag är rädd att de kommer bli kvar för alltid. Jag är såå jävla omotiverad till att ta tag i det också. Nåt/några kilon sitter väl på tuttarna, för de är ju inte riktigt naturliga just nu men resten sitter i en stor ring runt magen och ryggen. Gäddhänget på armarna. Arslet och för att inte glömma det värsta. DUBBELHAKAN!! Jag kräks.
Har typ inga kläder som passar förutom mysbyxor o nåt par typ baggyjeans. Leggings såklart. Vägrar köpa nya kläder i för stora storlekar också. 
Funderar starkt på att övertala Jimmy om att skaffa en crosstrainer. Då kan man ställa sig på den när man har några minuter över utan att det ska bli nåt större projekt. Jag hatar verkligen att promenera. Speciellt själv. 
Är sugen på att göra om vår verkstad vi har full med skit, till nåt slags aktivitetsrum. Bella o Linus spelar innebandy där nere och Bella drar ner sin laptop, sätter på musik och ställer sig framför en stor liggande spegel vi har där nere ( vi inte fått upp pga platsbrist ) och dansar.  Så lite gym o lekrum vore väl nåt. Synd att man inte är inredningsarkitekt. 
Sen att låta bli sötsaker - Värdelöst. Cola - inte så lätt när man har en colamissbrukande sambo. Äta rätt - ja vi äter väl faktiskt inte så onyttigt tycker jag. Lite mer grönsaker skulle väl inte skada dock.

Lördag idag. Jimmy o Bella är på Bellas innebandyträning. Hon tränar numera innebandy tisdagar och lördagar. Linus tränar på söndagar. Bella har kör på onsdagar. Jimmy har innebandy tisdag och torsdag. Kul att en annan får göra nåt. :/ Även om jag inte hade en ammande bebis har jag svårt att tänka mig när MIN egentid ska få plats?! Snart börjar ju Jimmy dessutom att jobba kväll varannan vecka. Men men. Så är det. Tänk sen när Adrian ska hinna med något också.
Imorgon har Jimmy match samtidigt som Linus har träning. Då måste jag sitta med en bebis på hans träning så Jimmy kan spela sin jävla match. Det är ju självklart. Hoppas bebisen är "snäll" då och inte vill maratonamma. 
Det är konstigt hur självklart papporna (oftast iaf) anser att det är att deras aktiviteter ska hinnas med till 100% när man får barn. From nästa vecka ska det kombineras med heltidsjobb också.

Idag är Adrian lite gnällig o sover nu på min arm. Sova själv går bara inte på dagen. Mamma är bäst. Ingen protest :)
Igår fick jag första kommentaren: "Är han inte väldigt stor?" Jag tycker inte att en 5,5 veckors på dryga 5 kilo är stor?! Det är ju för sjutton inte ovanligt att barn föds o väger närmare 5 kilo numera. Han har så goa kinder nu så man vill bara prutta i dem :)


Snick snackar lite med Barbapappa o hans kompisar. Beskyddad av stora Apan han fick av Carola m familj :)


Den svarta är finast tycker Adrian.


Ser ni Fluffkinderna?? :)


Jag är galet trött på våra katter. Främst den här lilla ögonstenen.



Hon må vara söt men såå dryg. Häromveckan gjorde Bella en sån här garnboll som vi satte upp i Adrians vagn som han skulle ha och titta på. Den hittade jag TOTALT sönderstrimlad i vagenen i morse. Kvar satt bara snöret i säkerhetsnålen. I Linus rum ligger just nu två st blommor välta över hans skrivbord. Fast det är nog den andra fan skyldig till tror jag.
De är så jäkla überaktiva just nu så jag blir tokig. Springer o ränner som om de hade eld i arslet. Allt ska attackeras. Vi är stenhårda på att de inte får ligga i Adrians grejer så de kanske är tjuriga o känner sig sotis. Tror även det är för de vill gå ut. Känner väl att det är närmre på nåt vis när man bor såhär? Inte vet jag. Så fort vi kommer ihåg att köpa halsband till dem ska de ut. Kanske de springer av sig lite och kan vara lite lugna när de kommer in.

Nåväl. Ta tag i lördagen En dusch skulle inte skada men Liten vaknade just så det får väl vänta :)


Huvudvärk o svammel.

Alla som känner mig någorlunda vet att jag haft mycket problem med huvudvärk. På jobbet hade jag rätt hög frånvaro och det gjordes utredningar hit och dit om vad det kunde bero på och egentligen kom vi väl aldrig fram till nåt. Nån släng av spänningshuvudvärk blandat med migrän. Jag hade alltså ont i huvudet flera gånger i veckan, och då så ont så man bara ville självdö. Inga piller hjälpte heller. Oftast inte i alla fall.
Under graviditeten mådde jag mycket bättre. Jag hade nog ont i huvudet max 5 gånger sammanlagt och ingen var gladare än jag :) Nu har det kommit tillbaka. Fast jag vet ju vad det beror på. Att gå och bära på bäbis, sitta o amma i konstiga ställningar, sova i konstiga ställningar är ju inte direkt ultimat för nacke och axlar. Inatt hade jag såå fruktansvärt ont i huvudet så jag tänkte att om Adrian vaknar och vill äta nu vet jag inte vad jag gör.
Min bror har också en teori. Han lider nämligen av samma fenomen och hans naprapat har sagt att han måste sluta sova på mage. Att ligga på rygg med en schyst kudde är bäst för nacken och axlarna. Undrar om det kan hänga ihop med att jag inte hade ont under graviditeten. Då låg man ju inte på magen, iaf inte på slutet. Ligger jag på magen så vet jag själv att jag spänner in armen under kroppen när jag ligger i nåt slags framstupa sidoläge.. Problemet är att jag kan fan inte somna på rygg. Vaknar ofta på rygg men att somna på rygg är stört omöjligt. Finns ju inget bättre än att ligga på magen och sova.. Än så länge sover jag dock mest på sidan då jag tycker det gör ont i tuttarna att ligga på dem :D

Nog svamlat om det..

Här hemma händer inte mycket förutom att bebisen växer.

Sista nätterna har han sovit helt okej och får man sova blir man helt klart en bättre människa och mamma. Han vaknar runt 1 och vill äta, och sen har han sovit fram till 4-5 och oftast somnat om igen fram till 6-7. Vet att sömnen kan vara fram och tillbaka under tillväxtsperioder och så så det är bara härda ut när det strular och njuta desto mer när man får sova.
Under vakenperioderna som blir allt längre så är det bära, bära som gäller. (Gissa varför man får ont i skallen?) Sitta rätt upp och ner still är inte kul. Då händer inget. Babygymet kan vara okej i kortare stunder om man är på rätt humör. Att ligga ner är överhuvudtaget rätt trist. Sitta upprätt ska man göra. Man kan ju missa nåt?!
Det händer så mycket just nu. Han är för go vår lilla plutt. När han ler med hela ansiktet så får man nästan en tår i ögat.





När man ligger o gymmar o är glad är gränsen mellan leende o skrik, hårfin =)



Hade tänkt samla om lite fler grejer men Lilleman kräver uppmärksamhet.


Slirre :)

Adrian har slirre på sig idag.


Måndag.

Idag är det en grådasssig måndag. Jimmy har just åkt med Linus till skolan. På eftermiddagen kommer båda barnen äntligen hem.

Jag ser på Nyhetsmorgon och myser med världens bästa bebis som sover på mig.
Bebisen som för övrigt bara blir mer o mer krånglig på natten... Efter första måltiden som oftast sker runt 01 så börjas det, stånkas, stönas, ätas, och somnar han vaknar han i regel inom några minuter efter man lagt ner honom. Men det blir väl bättre nån gång.

Nu påbörjar vi Jimmys sista vecka hemma. Så trist, men vi får vara glada att vi hade möjlighet att lägga upp det så att han kunnat vara hemma så länge. Inte alla förunnat.


25 år.

Idag fyller min käre Lillebror 25 år.

När jag inser att jag kommer ihåg den här dagen för 25 år sedan, när mamma ringde hem o sa att det blev en kille och inte en tjej som jag önskat så känner jag mig skitgammal :)
Minns även när vi hälsade på uppe på BB och jag tyckte han luktade såå illa.

Tror inte han läser det här men Grattis ändå Lillebror! Såhär i efterhand är jag rätt nöjd fast du inte var en tjej. :)

Jag o Thomas fulla o goa.


Som att bli spottad i ansiktet.

Ja. Ungefär så känns det just nu.

När man är pappa behöver man inte fundera på om man ska få ihop tillräckligt med sömn på natten för att orka fungera dagen efter.
Jag la mig kl 22, mest för att jag kände att jag måste. 1.10 vaknar Adrian o ska ha käk. Då har inte pappan gått o lagt sig än.
Jag får ta tag i blöjbyte, nåt som faktiskt pappor kan göra fast de inte ammar. Jag får amma. Jag får vara vaken med en bebis som tycker att det är ypperligt att vara vaken nu.
Vad gör pappan? Under tiden jag ammar så kommer han in i sovrummet. Lägger sig. Somnar. Sover o sover hela natten. Åh kvar blir mamman med en pigg bebis som inte vill sova och som dessutom får vakna minst en gång till innan bebis förmodligen tycker det är morgon vid 6.

Jag skulle önska pappan kunde ta lite initiativ till att gå upp då så jag fick sovmorgon en endaste gång.. Jag menar.. Gick han o la sig samtidigt som mig hade han ju kl 6 dragit av 8 timmars sömn, oavbrutet. Nåt jag förmodligen inte kommer få uppleva de närmsta åren.

Nu ska jag göra ett nytt försök att lägga ner min son o hoppas på att få sova nån timme innan karusellen drar igång igen.

// Trött o bitter.


Vår snygging.

Det är tur att han är så söt så man orkar med dessa sömnfattiga nätter :) Fast han var rätt snäll imorse. När han väl somnat så sov han till 8 med ett matuppehåll runt 7. Tack bebis! <3




Adrian växer ju som sagt. Vissa kläder i strl 62 passar nu. Galet. Dressen ovan tex.
Har märkt att Lindex är små i storlekarna och Kapp Ahl större. Vissa bodysar från Lindex i strl 56 börjar sitta tight och urringat när man knäpper dem där nere. Kapp Ahls bodys har fortfarande en del att växa i.
Måste gå igenom vad vi har i 62 så han inte växer förbi något. Herregud. Min bebis. Var tar du vägen? :)

Idag är det fredag. Jag är sugen på fredagsmys o godis!


Trött!!

Varför måste vi vara vakna flera timmar runt 4 varje natt för? Jag är så sjuukt trött. Igår somnade ju Liten runt 20 och jag gjorde misstaget att inte gå och lägga mig som jag brukar när han somnat. Visste ju inte att han tänkt sova för natten så tidigt. Sen vill man ju kunna leva ett någorlunda normalt liv trots att man har en liten bebis. Kunna vara vaken till 22 åtminstonde. I alla fall nån gång ibland.

La mig runt 22 igår med ena tutten sprängfull o värkande. Försökte få honom att äta men icke. Här sov vi. Lyckades somna trots den onda tutten runt halv 1 o ca 01:10.. DÅ var vi hungriga o mamman supertrött. Han åt o sov väl till runt 4. Åt igen o här är vi nu.. 05:18

Sa jag att jag är trött?


Sötare än socker.

Lilleman har haft mycket jobbigt med magen idag. Det gör ont i mammahjärtat när man märker att han har det jobbigt.

Nu har han äntligen somnat och ligger så avslappnat bredvid mig och sover.


1 månad.

Idag fyller Adrian 1 månad. Helt sjukt vad tiden gått fort. Vill bara pausa, andas och hinna njuta av hemma o bebistiden hur jobbigt det än må vara ibland. Hinner liksom inte med. :)

Det har hänt så mkt på en månad. Han är verkligen jättestark i nacken. Håller upp huvudet själv i längre stunder.
Han ler åt oss och känner igen oss.
Följer efter med blicken och håller man upp saker så ser man att han verkligen försöker med hela kroppen föra händerna mot det man håller upp.

I måndags var vi på BVC. Han vägde 4890 gram och var 55,5 cm lång. Stora killen <3


Söndag.

Idag är det söndag och Jimmy jobbar för första gången sedan Adrian föddes. Men bara idag sen är han ledig i två veckor till. Tror han tyckte det skulle bli ganska skönt att komma iväg även om han mer eller mindre bott ute i trädgården under dessa veckor. Det fanns ju lite att göra där om man så säger. Nu kan man snart nästan börja tänka sig att det kan bli fint till nästa sommar.

Linus är bättre idag. Satan så dålig han var igår. 40.1 graders feber på kvällen och kräktes massa. Han var helt däckad trots febernedsättande. Framåt kvällen åt han lite mat och sen verkade det som att han piggade på sig lite. Skönt!
Idag är han fortfarande trött och rätt hängig men tror inte tempen är över ca 38 kanske. Har bara ändtarmstermometer så jag tänker inte plåga honom.
I skrivandents stund sitter han i soffan o spelar tv-spel.

 
Segplutt!!

Imorgon ska jag ringa bvc och rådfråga angående mina tuttar. De vill inte sluta jävlas. De gör ont och jag börjar mer och mer bli säker på att jag/vi har torsk. Tycker Adrian är lite vit på tungan, och mina bröstvårtor gör ju som sagt skiitont. Nu har det börjat sticka och hugga inne i tuttarna också och både igår och idag har jag titt som tätt setat med värmedyna över dem för det känns som att jag liksom fryser om dem och det värker massa. Jätteskönt med värmedyna på då.
Läste att torsken ev kan krypa in i mjölkgångarna om man inte behandlar så kanske är det som hänt? Kan inte ens krama Jimmy utan att vilja skrika för de ömmar så.
Jag vill INTE sluta amma när det fungerar så bra för Adrian och jag har gott om mjölk.

Tänkte avsluta med lite bilder då jag tömt kameran. :)



Myys med morbror Micke som har foten i gips.



Från när Linnéa med barn var och hälsade på. Helt plötsligt såg Leo jättestor ut :)



Älskar den här undre bilden. Han är så söt så hälften vore nog <3


Den stora :)

Nu ska jag och Linus ta och käka lite kladdkaka med vaniljsås som jag gjort för hör o häpna: Lilleman sover själv på soffan.
Jag kommer aldrig gå ner i vikt för jag är sugen på saker heeeeela tiden. Orkar inte ta tag i det heller så länge jag ammar. Jag skulle nog kunna leva på choklad tror jag. Får leva med dubbelhaka o fläskröv så länge. För att inte tala om hängbuken.. men det är väl inte bara fett :) Det har ju faktiskt legat en bebis där i.



Nu är bebis grinig.
Sist men inte minst. Igår log Adrian emot mig flera gånger. Med hela ansiktet. Hjärtat smälter som glass i Sahara :)


Mina killar.. <3

img_8300 (MMS)

Linus har nästan 40 graders feber och är riktigt dålig. Lider så med honom. Han säger att han har ont i hjärnan. Adrian är lite snorig och jag ber till högre makter att han inte blir sämre. Jag mår inte heller helt 100.   Så det blir hemmamys på hög nivå i helgen.


Rädd.

Igår kväll var jag så rädd!

Vi hade besök av Micke m familj på eftermiddagen och kvällen.
Framåt 18 säger Bella att hon vill gå ut men mobilen är död och hon har ingen klocka. Jag gillar inte att släppa iväg henne utan telefonen. Speciellt inte kvällstid.

Efter lite tjat o gnäll går jag med på att hon får gå ut en liiten stund om hon lovar att komma in strax o visa upp sig. Sagt o gjort, hon går ut och när Micke o Nico börjar packa ihop sig för att åka hem vid 19 börjar det skymma ute och jag har inte sett röken av Bella. Av någon jäkla anledning får jag jätteonda aningar. Börjar noja om pedofiler, kidnappare o mördare o Gud vet allt :/ Hon brukar förstå att det är läge att komma hem när det blir mörkt.

Säger åt Jimmy vid 19:20, som var ute o donade med grannen att gå och leta. Hon sa nämligen att hon skulle vara vid skolan som ligger här i närheten. Nu är det kolsvart ute och jag har börjat jaga upp mig rejält.
Ringer Jimmy efter en stund som inte ser nån Bella. NU kan jag säga att jag är rejält orolig. Ringer Danne och frågar om han vet var hon brukar hålla till och han ringer Felicias föräldrar. Felicia är den Bella leker med mest, men hon var hemma och hade inte en aning om var Bella var. Nu blir jag ännu mer orolig o ser framför mig hur vi får ringa polis o att nån har tagit henne. Varför jaga upp sig så?

Danne sätter sig i bilen och åker också ut o letar. Han var dock lugn.
Jag springer varannan minut o slänger upp ytterdörren för att kolla om hon kommer men inte. Klockan var nu ca 19:30 och jag var allt annat än lugn. Nu borde hon verkligen fattat att det var läge att gå hem. Det var verkligen becksvart ute.
Ser tre barn i 10-12 års åldern här utanför och frågar om de sett en tjej i rosa jacka. Vet inte om de märkte att jag var sjukt orolig men de frågade om de skulle åka o leta vid skolan. Gärna sa jag, sen frågade de vad hon hette och sa "nu är det akut" o trampade iväg. Gullungar! :)

Efter att jag vankat av o an här hemma o konstant tittat ut så ser jag äntligen hur hon kommer springandes. Gråtandes. Jag har nog Aldrig i hela mitt liv kännt mig så lättad. Klockan var då ca 19:45.
Enligt henne så har hon lekt med nån Elin, och när Elin gått hem hade hon fastnat med foten någonstan och inte kommit loss. Hur förstod vi aldrig riktigt. Hon har dock rivmäeken på foten och har gnällt om att den gör ont. Danne kom hit o Jimmy kom hem o när hon ser dem börjar hon gråta igen o är rejält skärrad.

Men fy fan vad jag hann börja måla upp scenarion i huvudet. Från 19:15-19:45 var nog den längsta halvtimmen i hela mitt liv. Jag brukar inte jaga upp mig såhär. Är väl hormoner eller att jag helt enkelt kände på mig att nåt var fel.

Aldrig mer får hon gå ut utan telefon.


Kan man helamma på en tutte?

Mitt ena bröst gör så jävla ont så jag funderar på att helt ge upp amningen varje gång det är dags att amma på vänster sida. Sen kommer vettet till sans men aj aj.

Det har hela tiden gjort ont.. Mycket ont precis i början när han suger tag på båda sidorna. Nu är högra sidan lite bättre. Ont men helt hanterbart. Vänster sida.. Oj oj! Det gör så ONT!! I början så får jag hålla mig för att inte skrika o tårarna kommer ofta, sen hela amningen igenom känns det som nån nyper mig hårt.
Jag har inga sår eller blåsor. Tror han suger rätt.

Nej. Jag ska inte sluta amma. Jag får härda ut. Men någon som har nåt tips. Detta är tortyr!


Jag sitter fast!

Vår käre son tycker inte att man behöver göra så mycket annat än att mysa med mamma. Visst. Jag tycker det är mysigt men när det finns saker att göra så blir man lätt frustrerad.
Han somnar i min famn men så fort jag lägger ner honom vaknar han.
De två senaste nätterna har jag fått lov att sitta och sova med honom på mig framåt småtimmarna för att få sova. Man kommer till en gräns där man gör vad som helst för några viktiga timmars skönhetssömn.

Annars så springer dagarna iväg. Killen blir 3 veckor idag. Han växer så det knakar och jag får ångest över att det går alldeles för fort.

Stora barnen är hemma den här veckan.
Börjar få vinterklädesinköpsångest. Skulle behöva åka iväg o kika nån dag men jag drar mej faktiskt för att gå ut. Vet inte om jag är lat, eller bara det att jag veet att jag blir tokstressad vid tanken på att amma offentligt. Varför vet jag inte ens.
Bella behöver allt nytt i kläd o skoväg o Linus kan ev ha sin jacka från förra året. Det blir dyrt. :/ Adrian är väl inga större problem i år.

Nej, Liten accepterar icke babysittern..



Finfrämmande

Carola är här och myser med bebis :)


RSS 2.0