Rubrik.

Den här dagen har gått fruktansvärt fort. Fast vi inte har gjort något speciellt alls. Adrian ville gå upp alldeles för tidigt så när han somnade igen vilket oftast är bara någon timme efter att han vaknat så la jag mig igen jag med. Skönt! Sen var liksom halva förmiddagen borta när frukost och allt var avklarat efter vi (Adrian) vaknat igen.
Galet trött är jag ändå nu och har varit hela dagen.

En storhandling har vi hunnit med i alla fall och nu har vi köpt oss en grill. Nu slipper vi köpa engångsgrillar om vi vill grilla korv och med denna kan vi nog nästan grilla en halv gris om vi vill. Nu hoppas vi på grillväder.
Konstigt väder har det varit idag. Ena sekunden sol och nästa snö och storm. Jag kan knappt tro att man satt såhär och njöt förra veckan.

 


Äckliga äckliga väder.

Vädret påverkar verkligen mitt humör så när jag tittade ut imorse och såg snö och att det blåste massor blev jag inte direkt munter. Visst har jag förstått att det är för tidigt för vår men hoppet är ju det sista som lämnar en.

Blää för detta!!

 


Allergi

Doktorn hittade inget som tydde på att det var en insekt som gjort mina.. vad det nu är för något. Utslag.Tyvärr hade hon heller ingen aning om vad det var för något. Hon trodde starkt på någon slags allergi så nu måste jag klura på det. Nickel, tvättmedel, om jag köpt nya kläder osv osv var hennes förslag.

Så länge det inte är ohyra kan jag ta lite allergi! Mitt knäveck ser ut såhär nu. Alla andra ser ut som stora myggbett. Det är sexigt!

 


Fredag.

Idag har vi ringt anticimex eftersom varje morgonen när jag går upp har jag ett eller ett par nya "bett" De tyckte att eftersom vi tvättat noga, torktumlat (då ska eventuella löss dö) och inte kan hitta något så ska jag börja med att gå till doktorn så att de får konstatera om det är insektsbett eller inte som jag har. Hoppas hoppas inte! Katterna har inte fått vara i sovrummet alls på 3 dygn nu. Ringde min familjeläkarmottagning och fick en tid kl 13.15. Säger de att det är insektsbett så överväger jag att bomma igen vårt sovrum och aldrig mer gå in där. Men nu ska vi inte måla fan på väggen som sagt. Har fått något skit i knävecket nu som inte är som de andra. Ser mer ut som eksem.

Annars vet jag inte vad vi ska hitta på idag. Jag har i alla fall duschat och fått på mig kläder. Bara en sån sak är ju imponerande. :) 

Handla måste jag göra. Måste köpa blöjor igen. Ska aldrig mer köpa pampers blöjor. De jäklarna håller ju inte tätt igenom ens. Stackars Adrian vaknade inatt och var helt dyngsur hela han. Då var det inte det vanliga läcka på sidan utan frampå och utanpå. Dessutom var den inte ens jättetung. Får köpa modell gigantiska av Liberos och hoppas att de är bättre.
För övrigt appropå Adrian och blöjor är han helt omöjlig att byta på numera. Lägg ner honom på rygg och han rullar över på magen på en mikrosekund. Nu händer det grejer. Han ligger verkligen inte still längre utan rullar fram och tillbaka och åt sidan. Inatt var första natten som han rullat över och sen sovit på magen. Han ligger inte direkt still längre så imorse tror jag att jag och Jimmy delade på 90 cm medan Fisen bredde ut sig över resten av sängen. Inte så mysigt att dela säng längre :) Men nu sover han i alla fall första delen av natten i sin säng. Det går framåt.

Ha en trevlig fredag !!


Pyjamas.

När jag vaknar på morgonen så kliver jag oftast direkt ner i ett par mysbyxor eller någon typ av pyjamasbyxor. Så även idag, och sen på med en fleecetröja ovanpå linnet jag sovit i. Jag kan säga att samma plagg sitter på ännu och har gjort hela dagen. Jag har alltså inte kommit ur mina blommiga pyjamasbyxor med ett stort hål i häcken, och in i duschen idag. Jag tror inte jag lär göra det heller. Känner mig rätt äcklig Men vad fasen. Ibland måste man väl få ha såna här dagar också?  

Nu blir det en snabbvasknig och byta tröja sen ner i bingen. Imorgon ska jag se till att duscha och komma i anständiga kläder. Det blir mitt mål.


Tvätt, tvätt och åter tvätt.

Nu har täcken, kuddöverdrag, sängkläder, filtar, badrumsmatta, handdukar och ja det mesta i min väg åkt på en tvätt i 60 eller 90 grader. Soffan är noga dammsugen och katterna behandlade med loppmedel. Fortfarande inte hittat nåt som tyder på att de har loppor men nåt har ju bitit mig.

Det bästa med detta är att få gå och lägga sig i en renbäddad säng varje dag. Hur skönt är inte det? Dessutom är det ännu skönare med torktumlade sängkläder. Enligt mitt tycke i alla fall.

Vi köpte en sprillans nytorktumlare igår. Äntligen. Har velat ha en länge.
Tyvärr såg den ut som att nån gått lös på den ordentligt med ett basebollträ eller nåt. Mindre lyckliga ringde vi Elgiganten som lite fint undrade om vi ville ha kompensation. Men håller man på att renoverar och gör fint vill man sen inte ha en bucklig torktumlare bara för att man får den lite billigare. I alla fall inte vi. Så nu har de beställt en ny för självklart fick vi sista. Dessutom får vi använda den vi har tills den nya kommer och då får vi komma och byta. Då får vi milersättning för det. Vi hade ju hellre sett att de kom och bytte ut den men men. Helt okej ändå. De har varit mycket tillmötesgående.
Såhär fin är den. Snyggt va?


Bästa bebiskillen <3

img_0049 (MMS)

Bästa bebiskillen <3


Ohyra..?

I lördags morse vaknade jag av att naveln kliade nåt fruktansvärt. Hittade då 6 myggbettsliknande grejer typ inne i naveln och det kliade så jag höll på att bli tokíg.

Blev uppskrämd av min kära svägerska att vi kanske hade fått vägglöss. Fruktansvärt äckligt och jag googlade massa och kände bara att har vi skiten bränner jag upp huset.

I alla fall så 2 dagar senare så hade jag fått ännu ett slags bett på skinkan och i och med det så slet vi ur allting i sovrummet och synade säng, sängram och allt. Inget som helst tecken på att det skulle finnas några äckliga små kryp. Sovrummet blev ju i alla fall väldigt grundligt städat. Kände mig lite lugnare.
Det som även talar emot vägglöss är att de gärna bits på lättåtkomliga ställen som sticker ut från täcket när man sover. Typ armar, ansikte osv. Inuti naveln, när jag sover med kläder och oftast ligger på mage är ju inte så lättåtkomligt. Dessutom har varken Jimmy eller Adrian fått något. Tack och lov. Känner mig hemsk som mamma om vi har någon jäkla ohyra och jag låtit Adrian sova där.

Fick tipset av Carola att även katterna kan dra med sig nåt loppliknande in. Googlade ännu än gång och blev om möjligt ännu mer äcklad. Skitsvåra att bli av med tydligen. Det är ju visserligen vägglöss med.
Igår kväll när jag gått och lagt mig börjar det återigen klia och jag hittar två bett eller vad det nu är långt upp på insidan av låret. Gaah. Jag får panik och jag blir så jävla äcklad.

Har just slitit ur sängkläderna och det är andra gången jag tvättar skiten i 90 grader. Katterna vill jag knappt se åt. De äcklar mig även fast jag vet om de nu har nåt så är det ju inte deras fel. NO MORE katter i sängen kan jag i alla fall tala om. Måste gå igenom deras päls och se om vi hittar något.

Det kliar överallt på hela kroppen och det känns som att det kryper på mig. Det är väl mycket inbillning också. Nåt skit är det ju i alla fall. Jag har då tyvärr inte sett till några myggor så tyvärr tror jag inte på det.

Någon slags överkänslighet? Men det brukar ju inte bli som myggbettliknande grejer då..  

Nu ska vi snart åka och titta på en torktumlare. Så länge detta pågår tänker jag tvätta våra sängkläder varje dag i 90 grader. Täcken och allt. Lite svårt när man knappt har några hängmöjligheter. Vi har ju ändå planerat att köpa en. 
Blir det inte bättre inom några dagar måste vi nog ringa Anticimex. Men vi har ju inte hittat nåt som tyder på ohyra. Jag hoppas att jag målar fan på väggen i onödan.

ÄCKLIGT!!


Tjoho..

Den här dagen har inte mycket spännande hänt.  

Började morgonen hos doktorn. Har ett äckligt födelsemärke på ena bröstet som växt i och med att jag varit gravid och ammat/ammar. Det har ju sin naturliga förklaring förstås eftersom boobsen har en förmåga att växa i ett havande tillstånd men jag har liksom ingen känsel på det och jag tycker det är äckligt. Det slutade i en remiss till Hud så får väl se vad de säger där. Att man inte har någon känsel var tydligen inte riktigt normalt. 

På eftermiddagen åkte jag och Adrian ut till Erikslund och handlade bra att ha grejer på IKEA och sen lite större blöjor åt honom. Senaste nätterna har hans jäkla blöja läckt varje natt så nu köpte jag en strl större att ha på natten i alla fall. Provade Pampers nu också. Tycker annars Libero är bäst men går vi upp en storlek på dem så drunknar han i dem. Han är ju inte jättetjock om magen den lille Fisen. Liberos strl 3 är 5-8 kg. De sitter fortfarande bra men läcker på natten. Pampers Active fit i strl 3 var 4-9 kg och de hade lite mer plats. Intressant det här blev känner jag :) Ska dock aldrig mer handla blöjor på City Gross. Mycket dyrare än maxi.

Imorgon är Jimmy ledig. Det bästa med att han jobbar var fjärde söndag är att då är han ledig onsdagen efter. Skönt med ett break mitt i veckan sådär. Är vädret hyffsat ska vi väl hålla på lite i trädgården. Jimmy mest blir det väl om sanningen ska fram. Med tanke på allt ogräs och alla buskar han grävt bort så behöver det sås lite nytt gräs. Får se om vi kanske får till det imorgon.

Nu ska jag krypa ner bredvid den sovande bebisen och göra detsamma. Först måste jag bara strypa en katt som står och vrålar vid dörren. Jag släppte preciis in honom och nu tror han att han ska få gå ut igen. De får numera vara ute igen men inte lika mycket. Ganska svårt att hålla dem inne när vi inte ens kan öppna ytterdörren utan att de drar som blixten.

Tjofräs!


Tävlar

Jag brukar aldrig vara med i bloggtävlingar men nu när det är Linnea som har en tävlig så måste jag tydligen :)




Jag tävlar hos Jessamy om ett valfritt plagg från Strössel Barnkläder. Klicka här för att tävla.




Trött kille

Adrian verkar då vara nå otroligt trött.
Han somnade vid 16:30 igår och vaknade till en stund då det ringde på dörren vid 17. Somnade om rätt fort och förutom några uppvaknanden för mat och blöjbyte (han hade kissat igenom) så sover han än och klockan är 8. Snacka om trött kille!


Lilla killen i stora sängen.

Det är visst skönt att ha sängen alldeles för sig själv. Då kan man breda ut sig såhär :)


Here we go again.

Måndag och ny vecka.

Kan säga att detta är ännu en dag som kantats av extrem huvudvärk. Jag är så otroligt less på detta nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Imorgon ska jag till läkaren för en annan grej så då tänkte jag ännu en gång ta upp detta när jag ändå är där och kräva att få någon slags migränmedicin. Detta går inte längre. Tyvärr råkade jag boka in sjukgymnasten under samma tid imorgon så jag måste ringa och få en ny tid där. Den där amningshjärnan verkar ha blivit konstant.

Vi tog oss i alla fall iväg på babysim, jag, Jimmy och Adrian. Idag var ingen bra dag. Adrian var inte riktigt sig själv. Log och sprattlade lite grann men hade en bister sammanbiten min mest hela tiden. Han var otroligt trött efteråt och jag var smart nog att skippa hans dusch idag och duschade bara av mig själv lite snabbt. Ändå körde han ordentlig skrikfest innan vi hade fått på oss kläderna och han kunde få mat. Det har aldrig hänt innan. Han brukar vara ett enda stort léende hela "lektionen" igenom.
Vi fick väcka honom innan vi åkte och han var inte precis nytankad med mat som han brukar. Jag skyllde på tidsomställningen. När han äntligen fick sin tutte så tvärsomnade han rätt snabbt och sov jättehårt. Ända tills vi kom hem. Märkte att han var trött och gnällig men sova skulle han inte. Så vi badade och donade lite sen somnade han äntligen runt 16.30 och så även jag.

MEN!! Då vaknar jag av att det ringer på dörren. Undrar såklart vem det kan vara och går upp och öppnar. Jag kräks lite lätt när Jehovas vittnen står där och vill räcka över en lapp för att påminna om Jesu död. Kan säga att den stackars gubben var så nära att åka på en rak höger när jag hör Adrian börjar skrika i sovrummet. Han fick dörren i ansiktet och jag tror han fattade att jag inte var intresserad.
Helt seriöst. Får de någonsin napp när de går och ringer på dörren hos folk?

Adrian var såklart inte färdigsoven. Hör och häpna men vi somnar om och ca 3 timmar senare så sover Lilleman än. Nu är frågan liksom. Ska jag väcka honom eller låta honom sova? Känns som hela natten kommer vara förstörd i alla fall. Men den tuppluren gjorde susen för mig för att huvudvärken är äntligen bättre. Jag undrar om han är riktigt pigg. Såg en liten prick som såg ut som en vattkoppa när vi badade, men jag vet inte jag. Han känns inge varm i alla fall så det kanske var nåt annat. 

Nu ska jag se Familjen annorlunda.   


Söndagsångest.

Nu är helgen slut och det känns knappt som att den hann börja. Vem uppfann 5-dagars arbetsvecka och bara 2 dagar helg? Borde vara tvärtom ju. Fast full betalning såklart.
Jag har lite söndagsångest. Bella är hemma hos pappa nu och Linus åker imorgon. Usch och fy fan. Jag hatar detta, att vara deltidsmamma åt mina barn och jag hatar att Jimmy jobbar kväll. Men bara gilla läget.

Ikväll tänker jag checka ut tidigt igen. Fast tittar jag på klockan är det ju inte så tidigt eftersom vi ställt om klockan. Så God natt.


Trött.

Usch så trött jag är. Ögonen står i kors. Vi har varit massa ute idag och jag tror att frisk luft gör folk trötta. På ett gott sätt. Sen att Adrian vaknade 5:45 imorse behöver vi inte diskutera. Skitunge!

Imorgon har Bella innebandycup. I Kungsör av alla jäkla ställen (förlåt Anna ;) ) Jimmy ska åka med henne och de ska samlas kl 7.50. Galet tidigt med tanke på att vi ställer fram klockan inatt. Så egentligen kl 6:50. Har ju inga förhoppningar om att jag slipper gå upp då båda sönerna lär vakna så jag tänker göra kväll nu. Kl 21:30 en lördag. God natt! :)


Tur.

Vad trött man kan bli. Kom till Barnens hus och hade spanat in stolen vi bestämt att vi skulle ha. Tyckte det var lite konstigt att det inte stod några skyltar eller nåt om att det var 500 kr rabatt på alla bilstolar så jag frågade och fick till svar att så var det inte alls. Det visste hon inget om. Då hade jag precis lusläst mailet som jag fått som reklam och frågade "Är jag inte på Barnens hus?" Jo. Men tydligen så var de en elefantbutik och det var bara i kaninbutikerna det där erbjudandet gällde? Haha.. Ja vad fan är skillnaden undrade jag och tog fram mailet. Hon sa att hon skulle gå och höra med sin chef och kom ut efter bara 1 minut och sa att jag skulle få rabatten ändå eftersom det gått ut såna tokiga mail. Tack tack!! Så nu fick vi stolen vi ändå planerat att köpa för 3000 för 2500. Perfekt!

Adrian har inte provat den än. Jag lusläste manualen men det stod skitotydligt hur man skulle sätta fast den. Tänkte att Jimmy får kolla när han kommer hem. Det slutade med att jag, Jimmy och 2 olika grannar som kommit förbi stod och monterade den satans stolen. När väl poletten trillade ner var det ju lätt som en plätt. Tror Adrian kommer åka som en kung nu :)


              

Nu vankas det fredagsmys med godis och popcorn. Wee!! :D


Ny bilstol

Idag ska jag nog åka till Barnens hus och kika på bilstol åt Adrian. Fick nämligen mail om att de har 500 kr rabatt på alla bakåtvända bilbarnstolar fram tills på söndag. Så då har de väl höjt ordinarie pris ;)
Kolla ska vi i alla fall och se om de har den vi vill ha hemma. Britax maxway. Adrian skrek halvvägs till skolan imorse. Vill inte åka bil. Jag blir så stressad ;/

Såhär sitter han:



Läkarbesök.

Idag har vi varit på bvc och fått en OK-stämpel i rumpan av doktorn på Lilleman. Jag sa att han var ett riktigt a-barn och han höll med. Mycket rolig läkare. Aldrig träffat honom förut då vi är nylistade här i Skultuna. Han frågade vad Adrian åt så jag rabblade upp vad han brukade äta och så sa jag att ibland får han nån majskrok. Han tittade undrande på mig och sa: "Majskrokar? Vad är det? Vad sugen jag blev på ostkrokar!" Haha.. Inte riktigt samma dock.

Vikten landade på 7650 gram, och längden på 67,6cm.


En bild på fisen från igår.

Efter bvc så åkte jag ner på stan och träffade upp Carola. Trevligt. Snackade massa skit som vanligt. Shoppade lite på Lindex åt Adrian. Jag hade fått nåt rabattgrejs så jag passade på. Köpte lite kläder i strl 74 som är för stora men det står väl inte på förrän han kan ha det. Nu när det äts mer med riktig mat så kladdas det en del och går åt lite mer kläder än innan. Sinar lite i garderoben det känns ju onödigt att köpa nytt i en storlek som han håller på att växa ur.

Det har varit jätteskönt väder idag med. Hoppas verkligen inte vi får nå mer snö igen.  
Nu har Linus plockat in täcke här i soffan och tycker att vi ska mysa så jag ska väl göra det :)


Härlig dag!

Idag har vi varit ute hela eftermiddagen. Så skönt. Det ska vara liknande väder imorgon med. Kan inte bli bättre.

På kvällen kom mor och far över och vi käkade pizza tillsammans. Om ca 1 månad åker pappa till USA och jobbar i 3 månader. Detta är Bella och Linus inte jätteförtjusta i. Speciellt inte Bella så det var hon som ringde dem igår och ville att de skulle komma idag. Sen får vi skypa med morfar helt enkelt.

När de åkt så firade Adrian med att åla sig framåt i soffan. Som en kolmask. Såg så kul ut. Upp med rumpan och skjuta ifrån med benen samtidigt som han körde ner ansiktet i soffan. Framåt kom han. På golvet gick det inte riktigt lika bra. Lilla Fisen. Jag har inte riktigt fattat än att han inte är nyfödd längre.

Imorgon blir det Bvc med läkarbesök. Spännande med vikt och längd. Sen har jag en date med bästa Carola :D

 


Underbart!

Det är dagar som denna jag velat bo i hus. Nu gör vi det och jag njuter i fulla drag. 15 grader varmt i skuggan och underbar sol. Vi har grillat korv och käkat på altanen.

Bella är nu ute och cyklar.

Linus har äntligen hittat vänner. Grannarna bakom oss visar sej ha en grabb som är lika gammal och en som är ett år äldre. En sten har lyfts från mina axlar eftersom han inte går i skolan här. Linus gick helt enkelt fram och sa: "Ska vi bli vänner?" Så nu är han där och leker. :)

Adrian har sovit ute i vagnen och nu käkar han på dynan till en trädgårdsstol.

Det bästa av allt?! Huvudvärken har ÄNTLIGEN släppt!!


Som en blixt från klar himmel.,

Runt lunch idag slog en fruktansvärd huvudvärk till hos mig. Som en blixt från klar himmel och en smärta som till och med jag som ofta har huvudvärk, sällan har kännt. När jag skulle åka och hämta barnen efter skolan fick jag känna mig besegrad och ringa Jimmy. Hela världen flimrade när jag stod upp. Jag mådde illa och stod och hulkade över toaletten och tänkte att nu dör jag nog på riktigt och fan vad skönt det vore.

Jimmy stack från jobbet och när de äntligen kom hem stupade jag i säng. Som tur var så var Adrian snäll innan de kom och låg bredvid mig o pilla med sina prylar. Annars vet jag inte vad jag gjort.

Jag har fortfarande väldigt ont men det är bättre. Så fort den minsta i familjen ger upp ska jag göra detsamma. Ligger i sängen och bara väntar och har gjort sen 20. Han sov nyss men vaknade upp som en liten solstråle. Suck!

Ge mig ett nytt huvud tack! Imorgon är nämligen barnen hemma från skolan då de har studiedag. Vore ju trevligt om jag orkar hitta på nåt då.


NIVEA Deo Pure & Sensitive

Jag har kommit med i en buzzadorkampanj ang att buzza NIVEA Deo Pure & Sensitive - Speciellt utvecklad för känslig hud.





Jag har ännu inte hunnit prova själv då den kom i brevlådan idag men om någon vill ha en testflaska så hojta gärna till. Den ska ge skydd i upp till 48 timmar men min första tanke var "Va?? Ingen lukt?" Den är het parfym och alkoholfri.


 Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är camorr):

www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=camorr>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=camorr

 


Livsfarligt.

Som sagt det stormar. När jag kom hem från sjukgymnasten låg det bitar av en trasig takpanna på gräsmattan och på garageuppfarten utanför huset. Den har alltså blåst ner. Livsfarligt ju. Bilen hade kunnat bli kvaddad om den stått där eller ännu värre, tänk om någon stått där och fått den på sig? Usch. Obehagligt tycker jag. Nu blåser det väl ändå lite väl mycket?


Fullt hus.

Då var helgen slut och det är måndag igen. Skönt. Eller ja. Är ju trevligt att ha Jimmy hemma såklart men igår kom även Bella hit och idag Linus. Fullt hus och fullt ös med andra ord. Just the way I like it! Adrian tycker också om när Bella och Linus är hemma. Hanskiner upp somen sol när han ser dem :) Tråkigt att vara hemma med mamma bara faktiskt :)

Imorse hade jag, Bella och Adrian lite mysfrukost. Bella börjar sent på måndagar så man får kicka igång veckan lite lugnt. Adrian har fått sin första tandborste i och med att han numera har två små gaddar där nere. Han älskar den. Den kan han tugga på lååånga stunder.



Jag kokade ägg imorse. Det låter ju lite konstigt så såhär paralyserad satt Fisen och tittade mot spisen och undrade nog vad sjutton det var som lät. Så söt!



Ge hit kameran mamma!!


Finaste Bella!

Satan i gatan vad det blåser ute idag. Är det bara jag som tycker att det blåst extremt mycket den här vintern? Eller hör jag det bara mer i huset än vad man gjorde i lägenheten? Hela kåken knakar och jag är rädd att fönstrena ska komma in. Man vill ju inte jättegärna vara ute mer än vad som krävs. Ge oss vår nu!

Idag har vi babysimmat. En hit hos Adrian som alltid. Jag kände dock lite idag att jag hellre stannat hemma. Det är kul när vi väl är där men himla mycket slit för en sån kort stund. Fast stunden i vattnet räcker gott och väl för han är helt slut efteråt. Men sova någon längre stund efteråt går inte längre.
Appropå åka bil måste vi snart byta bilstol åt honom. Han hatar verkligen att åka bil. Man får trycka ner honom för att få på bältet och han försöker sätta sig upp. De två sista gångerna vi åkt hem till mina föräldrar har han skrikit som stucken gris. Mindre kul. Tror det kan bli bättre med en ny stol så han ser lite mer. 

Snart ska jag iväg till sjukgymnasten igen. Fick ställa in förra veckan då jag var så jäkla förkyld. Har verkligen ingen lust idag heller. Blir tredje gången jag åker in till stan idag liksom. Bensinen som är så billig också. Men men. Bara gilla läget.

Hm. Nu ringde telefonen här hemma nyss. Andra gången på kort tid som det ringer och det står "externt samtal" och en röst på halvknackig engelska pratar. Förra gången var det nåt om att vi vunnit nåt dataskit om jag inte minns fel, och idag sa hon "may I speak to Jimmiii" Jag har lagt på båda gångerna.


Babysim

Tänk om en annan kunde klappa ihop såhär efter vi simmat :)


Adrians ögon.

Det är nåt speciellt med Adrians ögon. De är så blåa och fina med låånga ögonfransar till. Sen framhävs de ju lite extra när ungen är klädd i blått från topp till tå!

Underbara unge <3


En grådassig fredag.

Smärta! Det är vad jag känner i mitt ben. :/ Det är inte ischias. Det har jag haft som gravid. Det sitter mer i mitten av skinkan. Mitt onda sitter typ på sidan av skinkan där den övergår i låret. Går bra så länge jag är still men att gå och stå på benet är ingen höjdare. Skriker rätt ut när smärtan liksom kommer från ingenstans och hugger till. Jag börjar väl bli gammal.

Lär ju inte bli nån promenad idag med andra ord. Blir nog en väldigt lugn och tråkig hemmadag. Mitt fredagsnöje när Jimmy jobbar kväll brukar vara att åka hem till mor o far men de skulle på After work idag lät det som.

Nu ska jag roa bebis!


Aj!!! Vad hände?

Adrian somnade som vanligt i min famn i soffan ikväll. När jag gick in med honom i sovrummet känner jag plötsligt en ordentlig smärta typ precis snett under skinkan ut emot låret. Kunde knappt gå. Nu blir det bara värre och värre och jag kan knappt sitta. Gör som ont inne i benet känns det som. Det gör fruktansvärt ont och det ilar ner i hela benet. Aj! Vad fan hände?


Föräldrargrupp

Torsdag idag. Den här veckan har faktiskt gått rätt fort.

På förmiddagen åkte vi till Ikea och köpte hem skåpen och det till tvättstugan som vi hade beställt. Vart ett jäkla strul innan vi fick grejerna vi skulle ha men det gick bra till slut. Jag fick sitta i varuutlämningen och roa bebis medan Jimmy och en kille från varuutlämningen fick springa och plocka ihop allt.

På eftermiddagen var jag på föräldrargrupp för första gången. När vi var på bvc här i Skultuna första gången så frågade bvcsköterskan om jag ville vara med i en förlädrargrupp med jämnåriga barn, så varför inte tänkte jag. Idag pratade vi olycksfall. Faror i hemmet bland annat. Fick se på filmer om hur man gör om de satt i halsen. Usch. Jag hoppas att jag aldrig behöver försöka mej på heimlich manöver (eller hur sjutton det nu stavas) på Adrian. Har ju varit skonad på Bella och Linus. Ingen av dem har satt i halsen värre än att de kunnat hosta upp det själva. Jag får ont i magen när jag tänker på det :/ 
Det är nog dock läge att börja köpa på sig kontaktskydd och grejs snart. Fick lite ångest över att det inte redan är gjort. Är väl bara en tidsfråga innan Adrian tar sig fram på annat sätt än i gåstolen. Då ska det ju helst redan vara säkrat.

Åh vad jag längtar efter helgen. Inte för att vi har nåt direkt planerat men vi kommer nog på nåt. Men jag vill ha Jimmy hemma. Saknar karlsloken.

Nu ska jag fortsätta försöka spöa Dennis i Wordfeud. Jag brukar åka på storstryk när jag spelar mot honom men just nu har jag ledningen och så tar såklart batteriet i luren slut. Ett typiskt i-landsproblem :D


Skitunge!

Råkade vända ryggen till med öppet skafferi. Skitunge!! Allt ska undersökas :)


Isbjörnar i solen.

De senaste dagarna har det varit riktigt varmt och skönt ute. Idag lyser solen också från klarblå himmel så jag trodde att det skulle vara behagligt ute. Tji fick jag. Klädde på mig och lillFisen för lite sightseeing i trädgården men det var ju svinkallt ute. 

Jag köpte nya vantar till honom häromveckan men har redan lyckats tappa bort den ena.




Mina planer om att riva upp lite vissna buskar struntade jag snabbt i. Det blev till att gå in igen. 10 minuters frisk luft är väl bättre än ingenting. Kanske tar en promenad lite senare när vi båda är bättre klädda.

Undras vad vi annars ska hitta på idag? Jimmy åker till jobbet om ca 2 timmar. Jag skulle kunna tänka mig att spendera lite pengar. Men pengar är det ont om den här månaden så det blir inget av med det. Vi har bestämt oss för att skjuta på dräneringen av grunden. Vi vill inte nolla våran buffert och känner inte för att ta mer lån just nu heller. Man måste ha lite pengar undansparat när man bor i hus ifall något oväntat händer. Får vänta och se om Jimmy ev får bonus från jobbet och vad skatteåtebäringen ger :)
Adrian behöver snart en ny bilstol. Var och kollade och provsatt igår och den kommer landa på ca 3000 och Linus behöver en cykel. Finns lite smått och gott att lägga pengar på just nu och jag tänker inte börja plocka ut full mammapenning. Kör 5 dagar / vecka nu och hade gärna tagit ännu mindre. Men man får leva snålt helt enkelt.

 


Adrian 6 månader.

Idag fyller Adrian ett halvår. Det känns helt sjukt. Det har gått snuskigt fort. Samtidigt känns det ju som att han har funnits jämt.

Vår stora lilla Fis <3


Alldeles färsk. :)



Det har hänt lite sen den här bilden.. Sisodär 4 kg, 16 cm och en väldig massa babababa :)


En gnällig kille.

Eftermiddagen och kvällen har kantats av mycket gnäll från Lilleman. Han hade inte ro att sova efter babysimmet mer än i bilen på vägen hem så det gjorde ju att han var aningens trött och grinig. Sov korta stunder och hellst i knät. Tror den lille parveln börjar få lite separationsångest. Han kan vara nöjd och glad i sin gåstol eller på filten på golvet men så fort jag lämnat rummet så har det börjats skrikas.

Vi är så jäkla dåliga på att ta fram kameran och fotografera. Ska bli bättring. Blir mycket iphone bilder och de är ju inte så roligt egentligen, men den har man ju i handen titt som tätt. 
Idag försökte jag få lite bilder när Fisen åt mat, men han var ju inte på humör som sagt :)



Sötaste Fisen.


Jag vill inte ha den här äckliga maten mamma!!


Hihi.. Förbannad sötnöt!!


Killen älskar att dricka vatten.

Nu sover han sedan ett par timmar i alla fall.

Jag lider redan av akut saknad efter mina stora barn. Lyx vore att få ha sina 3 barn hemma jämt.. 

Imorgon ska jag till öppna förskolan och lyssna på när de kommer och pratar från de olika förskolorna här i Skultuna. Nu har vi ju redan skickat in och sökt plats på den som ligger närmst men man kan väl ändra sig om man nu skulle få en annan uppfattning imorgon. 
På eftermiddagen ska jag hem till mormor. 

Nu ska jag nog gå och sova.  


En glad kille

Spanar in kissen. Han börjar bli svår att ta kort på nu. Det är alltid någon kroppsdel som rör sig :)

Det blir en kurs babysim till. Idag börjar vi simma på måndagar.


Så trött.

 

Antingen är det förkylningen jag har i kroppen eller någon slags vårtrötthet för jag känner mig trött och slut i hela kroppen. Har gjort ett bra tag nu. Adrian sover rätt ok numera men att amma 2 gånger / natt och sen göra morgon vid 6 gör väl inte mig piggare direkt. Jag somnar oftast runt 22. Jag är en sån person som gärna sover 9-10 timmar per natt. Eller gjorde, innan Fisen kom.

Idag har vi varit hos brorsan på kalas. Alwin fick vattkoppor idag. Velade länge o väl om vi skulle åka dit eller inte då Adrian känns lite i minsta laget för att få vattkoppor även om man ofta vill ha det när de är små. Googlade mig till att får de det när de är så små blir det oftast väldigt lindrigt. Ringde min privata sjukvårdsupplysning Linnea också. De stora barnen har redan haft det. Hoppas ju på att han inte får det men får han det så är det väl bara bra. Då slipper han få det när vi jobbar och det ska vabas. De hade i alla fall ingen närkontakt så jag tror nog han klarar sig :) Får väl se om 2-3 veckor.

Sova, sova, säng, säng, säng!!

 


Smaken är som baken - Delad

 

Jag har av någon anledning följt finalen i melodifestivalen de senaste två åren. Men bara att inse att jag och större delen av svenska folket tycker olika i år också. Jag gillar inte vinnarlåten nå värst. Loreen. Första gången var den okej, men inte efter att jag hört den 7000 gånger på radion. Vi röstade på Danny. Bella ville det. Jag tyckte nog bäst om Dead by April. Linus kommentar om deras låt var: Vad coolt de sjunger. :) Tror visserligen att Loreen kan gå rätt långt i ESC. Men det där vet man ju aldrig.

Andra kvällen på raken Adrian vaknar och är otröstligt hysterisk nu efter att han sovit nån timme. Jag känner mig maktlös när inget jag gör hjälper. Nu är han dessutom supersnorig. Linus är jätteförkyld också. Hade hoppats Adrian skulle slippa även om jag inte direkt hellre ser att Linus är dålig. Men han kan i alla fall snyta sig och ta nässpray.

Nu har Jimmy fått honom att somna igen. Upp och gå med pappa hjälper visst. Känns lite skönt att äntligen pappa börjar accepteras mer och mer nu också.

Så nu sover vi. God natt folket!

 


Efter en hård natt

De två minsta i familjen har haft en hård natt. Förkylningar och tänder som spökar. Mamman och pappan har också varit piggare men vi ser i alla inte ut såhär när vi åker bil mitt på dan ;)




Adrians bästa kompis.

Apan - Papan


Borta!

Frustrationen när man skrivit ett långt inlägg och sen råkar radera allt! Jag HATAR pekplattor!

Orkar inte dra allt igen. Det är lördag. Solen skiner. Hoppas på en bra dag! :)


Spottar o svär..

Av alla j*vla nätter så ska Adrians tänder bråka just inatt. Jag är gristrött och mår kasst, och det stackars barnet vaknar helt hysterisk och attack-tuggar på sina händer. Försöker man stoppa in nappen blir han vansinnig. Tror han har ont i munnen. Hoppas alvedon ger verkan. Just nu vankar Jimmy fram och tillbaka med honom och han är tyst i alla fall..

Snälla. Lite sömn inatt tack?!


Nya tag imorgon.

 

Jag ljuger om jag säger att jag mått bra idag. Hade nån slags feberfrossa inatt och under dagen har jag känt lika. Bultande skalle och lite småförkyld. Men har bitit ihop och sett glad ut. Alvedon är fina grejer. Blir nog inte gammal ikväll.

Bella har sin kompis Moa här. Hon ska sova här. Linus är såå betuttad i Moa och springer och kramar och pussar på henne hela tiden. Självklart vill ju inte Bella att lillebror ska vara med och leka och Linus blir såå ledsen då stackarn. Gråter stora tårar. Min plutt. Gör ont i mammahjärtat. :( Tvingade dem att ha med honom en stund. Moa vill att han ska vara med men inte Bella. Jag förstår ju henne också. Minns själv hur det var att ha en lillebror.
Bella och Moa har känt varann hela livet och nu går de i samma klass som jag och Moas mamma också gjorde en gång i tiden. Känner väl iofs hennes pappa ännu bättre. Blir nog vänskap som varar tror jag :)
Ska jaga på tjejerna pyjamas nu så de kan sova när de blir trötta. Gissar på att de inte är så sugna än på ett tag. Sönerna mina sover redan.

Morgondagen är ett oskrivet blad. Jag önskar jag mår prima när Adrian slår upp ögonen vid 6 rycket. Han har blivit morgonpigg den lilla skitungen..

 


Bissingar.

Nu har båda tänderna nere spruckit igenom på Fisen.

Tänk vad olika det kan vara på barn. Bella var 6,5 månad när första tanden kom. Linus ca 10 månader och Adrian inte ens 6 än. Tror Adrian ligger före på det mesta. Linus var rätt sen med både tänder, sitta och åla/krypa. Man ska inte jämföra barn men det är lite roligt tycker jag. Speciellt mina egna. Adrian är dessutom lättast av alla 3.


Iq befriad..

Jag känner mig inte så smart när Bella ber mig rätta hennes matte och hon först måste förklara för mig vad man ska göra. Detta gör de i tvåan. Hur blir det då längre fram? Hua!!


Namnsdag, nya bekantskaper, och tänder

Idag har jag namnsdag. 2 av 3 barn har grattat mig. Dåligt av Adrian att inte gratta mig tycker jag ;) Han hade också namnsdag häromdagen - i söndags. Lite roligt att både våra namnsdagar och födelsedagar ligger så nära varandra i datum.

Idag har vi haft avslutning på babymassagen. Sista gångerna har vi nog mest gått dit för att träffa lite folk och ha en mysig stund. Adrian har inte varit superimponerad av att bli masserad. Magen går an, men resten av kroppen verkar han inte alls ha mycket för. Jag bytte telefonnummer med en annan tjej där. Erika. Vi ska försöka gå till öppna förskolan tillsammans. Känns roligt att man har stiftat lite bekantskaper här i skultuna nu även om det inte är långt till Västerås. 
Imorgon är det avslutning på babysimmet också men nästa kurs börjar redan på måndag. Är dock liite i valet och kvalet om vi ska gå den kursen eller inte. Vi har anmält oss och Adrian älskar verkligen att bada men den här månaden var som sagt rätt tung ekonomiskt sätt så även om vi har pengarna känns de som att de 800 kronorna som det kostar kan fyllas i andra hål. Dessutom går ju jag och badar gratis eftersom jag jobbar där jag gör så vi skulle kunna gå och bada gratis om vi ville. Det är ju inte jättemycket siminstruktören gör egentligen. Frågan är ju bara om man kommer iväg om man inte har som en bestämd tid och dag. Sen är det ju kul att träffa andra mammor och bebisar. Lär ju bestämma mig typ snarast :)

Jag börjar få ont i halsen och känner mig halvrisig. Bella förlåter nog mig aldrig om jag blir sjuk nu. På fredag ska nämligen hennes kompis och klasskompis Moa sova här. Det ser hon fram emot massor så jag får verkligen hoppas att alla håller sig krya.

Idag har jag tyckt mig se Adrians tänder där nere jättetydligt varje gång han öppnat munnen. Men titta det får man inte riktigt för då åker tungan ut. Lyckades i alla fall lura honom en gång och nu har det kommit små små små hål vid varje tand så nu är de på väg igenom båda två. Jag hoppas han inte tänker bita mig i tuttarna för det här med att sluta amma går nog inte i en handvändning direkt. Numera äter han gröt på morgonen, en halv portion. Han är inte stor i maten direkt. Sen kör vi amning lite när han själv tycker tills vi käkar middag. Då äter han ca en tredjedels/en halv barnmatsburk med mat (som sagt, inte stor i maten) Sen ammar han lite och så försöker jag toppmata honom med en flaska innan han somnar. Inte för att han sover bättre för det. Då äter han allt från ca 60-150 ml ersättning. Sen ammar vi minst 2-3 gånger /natt. När han vaknar så accepterar han inget annat än tutte och just nu orkar jag inte riktigt ta tag i det. Jag sover ju mer eller mindre när han ammar och han somnar oftast om snabbt igen. Allt för sömnfriden. Han är nog inte hungrig egentligen, inte alla gånger han vaknar i alla fall men han känner ju lukten av mjölkfabrik.. ;) Får ta det någon gång när Jimmy kan ta honom på nätterna. Gissar att det blir ett par nätter med ordentlig skrikfest. Samtidigt känner jag att så länge han vill äta på natten så ammar jag gärna så jag slipper gå upp och värma mat. Det är ju hur drygt som helst.

Jaja.. Nu har jag dragit iväg en massa text här.
Tjofräs!


Okej..

Har ni hört hur en katt som är kåt låter? Eller en katt som åker bil? Ett ylande AOOOOOOOOO. Låter nästan som nån skriker. Så låter Elliot just nu. Han som vanligtvis knappt jamar. Han vill ut. Vad ska man göra? Jag tycker synd om honom. Och mig. Jag måste skaffa öronproppar..


En önskan!

Ikväll har jag varit tröttare än tröttast. Fattar inte varför. Somnade till och med till sittandes i soffan vid 18. Helt knäckt. Skönt ska det bli att sova. Nu har jag bara en liten önskan. Att få sova ostört hela natten. Icke troligt att jag får.

Kissarna har varit ute ett par timmar på eftermiddagen. De drog som avlöningar när Bella öppnade ytterdörren en gång. Sen har det skrikjamats hela dagen. Som tur är sover de och är tysta på natten. Om de iaf kan vänja sig vid att detta inte är nåt gratishotell som man kan komma och gå till endast när man är hungrig och/eller trött. Just nu har Nova parkerat inne hos Bella. Så söta så :)

Sova var det!

 


Ranelid vs Pontiak

Jag hade inte hört Ranelids bidrag i melodifestivalen förrän idag. Seriöst.. Vad är detta? Haha! Det ända jag tänker på är han Pontiak som var med i nåt avsnitt i Ullared. Han tycker själv att han är asbra. Jag döööör!! :D



Kissekatter..

Igår när Jimmy var över och hjälpte grannen med en grej så påpekade han lite fint att våra katter gör sina behov på hans tomt och att även en annan granne hade sett våran ena katt setat på hans motorhuv och nu var det repor på den.. (??!!) Så nu vill de att vi kopplar våra katter för det är minsann lag på att hålla katter kopplade? Suck... Så är det inte. Det är däremot lag på att man INTE får ha katter kopplade utan  uppsikt.

Så nu har vi problem här hemma. Självklart förstår vi grannarna. Vi vill inte ha massa kattskit och piss i vår trädgård och förstår ju att ingen annan vill det heller. Kan de inte bara göra sina behov helt i lådan hemma? Att de repar några bilar har jag då svårt att tro. Skulle bra gärna vilja se hur Elliot gör när han repar bilar i så fall. Han är den enda som vi sett sitta på en bil. Nova håller sig mer hemmavid.

Men vad gör vi? Nu är ju katterna vana att få gå ute och säger klart och tydligt till att de vill ut. HELA TIDEN! Har hållt dem inne sen igår och det är ett jäkla liv här hemma. Mjaoooooooooofff, låter de. De skrikjamas och låter som jäkla bandsågar och sitter parkerade vid ytterdörren.  Gör de inte det så behöver man bara lyfta arslet ur soffan tex så springer de dit och vill bli utsläppta. Vi kommer inte att kunna gå in och ut genom ytterdörren normalt utan att de drar för de är snabbare än blixten när de väl fått sikte.
Samtidigt tycker jag synd om dem. De fattar ju inte. Varför fick vi helt plötslig inte gå ut? De går som osaliga andar här hemma. Känner mig som en djurplågare. Nova har fått spatt flera gånger och springer från köket in i vardagsrummet som en jäkla raket som brinner av.

Kanske får låta dem gå ut en stund om dagen bara och sen försöka ha dem inne mer så att de inte får samma möjlighet att pissa o skita ute. Sen vara noga med att klippa klorna varje vecka så de inte kan repa några bilar.. Jag vet ärligt talat inte vad vi ska göra. Kan man vänja katter med att vara inne igen? 


Slit och släp.

Idag har vi varit flitiga som små myror. Så gott det går i alla fall med en liten kille som behöver roas.

Vi började med att städa i verkstan. Sen blev det städa i datarummet/gästrummet där nere i källaren. Hela källaren har haft ett lager av slipdamm efter att Jimmy tyckte det var smart att bila upp betonggolvet utan att stänga några dörrar. Så nu börjar det ordna upp sig. Efter en sväng till bauhaus så åkte vi hem och fortsatte i gillestugan. Den ska delas av i framtiden och bli två mindre rum varav det ena ska bli Bellas rum i framtiden när Adrian ska ha eget rum. Vi slet ner en gammal bioduk som satt för ett fönster så nu får vi in ljus där och det blev ett helt annat rum. Vi har massa visioner om vad vi vill göra i huset nu. Men en sak i taget så vi inte blir nå Arga Snickarn fall ;)

Nu har Bella äntligen kommit hem och imorgon kommer Linus också. Jag tänker njuta av stress och ett livligt hem igen.

Träffade förresten min nya chef idag på maxi och han undrade när jag kommer tillbaka. Usch. Nu är det bara lite drygt ett halvår kvar. Tanken på det ger mig klåda och rysningar. Jag vill bli hemmafru. Fast lönen kan jag behålla. :)


Lördagsmys

Skönt med lördag och lite vuxet sällskap hemma. Tror Adrian tycker om att se någon annan än mig också.

Idag har en kollega varit här. Han ska få våra gamla verkstadsmaskiner som stått i källaren. Borr, såg, svarv och grejs. Så idag kom han och började skruva ner dem. De väger en hel del och hur de ska få upp de tunga fundamentet som allt stått på är ännu en gåta. Risken är att hela källartrappen brakar ihop om man bär upp det. Skönt att bli av med det. Nu går tankarna vad vi ska göra i gamla verkstan. Både jag och Jimmy är dåliga på att fundera ut roliga inredningar. Men nåt slags lek/aktivitets/tränings rum ska det bli. Jimmy vill gräva en pool. Vore vi miljonärer så ;)

Annars har vi mest tagit det lugnt idag. En sväng till Erikslund har vi hunnit med och nu slappar vi mest. Snart blir det ost o kex och förmodligen nåt halvbra på tv.

Adrian blir bättre och bättre på att sitta. Sitter själv upp till 30 sek ibland. Men det dröjer nog ett tag innan vi vågar ta bort kuddar och lämna honom utan att vara beredd på att ta emot ett fall :)

 


God morgon!

Zznark säger jag bara. Adrian har nog utan att överdriva hängt i tutten 10 gånger inatt. Galet orolig har han varit. Han dregglar som en dåre. Tröjorna är konstant nerdregglade på honom. Måste köpa nya dreggelhaklappar appropå det. Det är som en kran ur munnen på honom så han måste ju bli törstig med tanke på hur mycket vätska han gör av med. Den lilla näven är hela hela tiden i munnen och tuggas på. Så jag undrar om det är tänderna. De där jäkla tänderna som jag trodde skulle poppa upp redan för 2 månader sen. Man ser dem ju klart och tydligt men de spricker aldrig igenom. Jag är lite trött idag kan man väl säga.

Vädret verkar lockande idag med. Blir nog nåt bra av den här dagen ändå. Nu ska vi försöka inta lite gröt här.

Tjofräs!


Likheter.

Jag och Bella får nästan dagligen höra hur lika vi är. Tom hennes kompisar påpekar det.

Linus är nog mest lik pappa. Det får jag också höra. Har aldrig sett mig själv i honom.

Adrian då? Jag ser nog inte mig själv i honom heller. Måste vara en bortbyting ;)


Vemodigt

Idag har jag känt mig lite dyster och nere. Älskar att vara hemma med Adrian men ibland (ofta) känner jag mig så jävla ensam. Främst de veckorna stora barnen är borta och Jimmy jobbar kväll. Tur att jag har Adrian. Han är underbar. :) Men jag saknar Isabelle och Linus så mycket att jag kan bli knäpp.
Eftermiddagarna och kvällarna blir jättelånga och ensamma. Alla Närmsta släktingar bor utanför stan och det är en bit att åka. Blir liksom inga spontanbesök på en stund bara för man har lite tråkigt. Eller jag åker väl rätt ofta till mor o far, men där kan jag ju inte hänga jämt. Farmor och farfar bor nära men de vill inte ha besök längre. De (farfar) anser sig vara för sjuka och gamla för att orka ta emot besök så de har jag väl sett för sista gången. För ett halvår sen. De har inte ens sett Adrian och de bor 10 minuter bort..

Som tur är så blir det ljusare och varmare ute. Tog en promenad med Fisen på eftermiddagen och nu när det är så varmt så hittar folk ut igen från sina hålor. Helt plötsligt hälsar folk på varandra när man möts. Roligt hur folk förändras bara för att det blir lite sol ute :) Underbara sol!
Humöret kändes också bättre efter promenaden. Sen spydde jag ur mig lite galla i telefon med Carola. Som såklart också bor flera mil bort. :/

Men men. Nya tag imorgon. Imorgon blir en bra dag! Det bestämmer jag nu.


RSS 2.0