31 juli.

Idag är det sista dagen på juli. Är augusti en sommar eller höstmånad? Lite både och känner jag.

Vi for ut mot IKEA och köpte lite dricksglas. Min käre sambo råkade slå sönder halva diskmaskinen full med glas häromdagen när han drog igen luckan. Så kan det gå :) Tur att det inte var nåt av barnen som gjorde det.

Efter det for vi vidare mot den nya lekparken. Ungarna röjde runt. Allt nytt är roligt.




Fick några fina bilder på barnen. Jäklar vad varmt det var. Linus sprang omkring i långbyxor och verkade inte svettas alls medan jag satt på en parkbänk/stol och höll på att avlida. Barnen har liite svårt att förstå att jag inte kan klättra i trånga kanor och slänga mej fram och tillbaka i gungor.





Denna kana klättrade man upp, ganska trångt med hjälp av en stege.. Bella undrar: "Mamma varför vill inte du åka kanan med oss?" Haha.. Ja gissa varför :)



Linnéa med barn kom över och fikade en sväng efter vi varit i lekparken. Linus fick en Jack Sparrow affisch. Först förstod han inte vad det var när den var ihoprullad men när jag vecklade ut den och visade så ställde han sig och börja hoppa. Han gillar helt klart Jack Sparrow av någon anledning. :)  
Vi svullade i oss fikat ganska snabbt och gick sedan ut och satt och snackade massa skit i lekparken tills ungarna kom på att de skulle bada. Jag kommer att sakna lekparken och poolen när vi flyttar.  


Vad ska man hitta på?

Idag är det söndag. Tråksöndag!!

Bella är ute och leker.

Linus spelar tv-spel.

Jimmy donar med nåt i Linus rum.. Tror han bygger på hans pärlplatta.. Haha!! :D

Jag är uttråkad. Vill hitta på nåt.

Vi pratade om IKEA men än har det inte burit av.
Egentligen har vi inget att handla där heller. Förutom ev två små bebiskuddar. Kanske tar en lunch där och så lite senare. Det brukar ALLTID vara smockat med folk i restaurangerna där. Spelar ingen roll att de byggt ut till ett gigantiskt varuhus med stora restauranger o så. Det är ändå alltid fullt.
Jag saknar gamla IKEA. Lagom stort och på lagom avstånd. 

Efter IKEA funderar jag på om vi ska åka förbi nya lekparken de byggt vid Lögarängen här i stan. Bella är så sugen på att leka där men frågan är om Linus är för liten. Den riktar sig till barn mellan 9 o 15. Men man måste väl kolla in den i alla fall. 

Linnea pratade i fredags om att de ville komma hit o fira Linus idag men jag skulle återkomma då jag inte visste om vi hade några planer, och nu visste hon inte om de kunde längre. Så det blir nog inget.

Imorgon är en sån där jobbig dag när barnen försvinner i en vecka igen. Jag vaknade imorse med en stor klump i magen när jag tänkte på det.  Fy o blä!!
Jimmy börjar jobba igen och augusti börjar. Väntan på september. Flytt, bebis. Jag får nästan lite panik när jag tänker på att det är ganska nära nu. =)

Ringa mäklaren imorgon också. Nu vill vi inte bara sitta o vänta längre. Lägenheten ska ut på hemnet i veckan. Kan inte "vår" mäklare i veckan väljer vi någon annan.


Linus 6 år.

Idag fyller då min lilla lilla kille 6 hela år. Det känns som att han har blivit galet stor, samtidigt som att det känns som om han funnits jämt. Vad gjorde jag innan jag fick mina barn liksom?

Vi hann inte på att gå in och sjunga hos honom på morgonen som vi brukar då en 6-åring har liiite svårt att ta sovmorgon. Men vi dukade upp med frukost och paket i köket och Lilleman verkade nöjd ändå.


Med pakethögen!


Lego Harry Potter till Play station 3.



Bella och jag tjorde tårta. Otroligt snygga om jag får säga det själv. :)

Vi har kalasat i mängder idag känns det som. Min släkt förutom några saknade + pappa Dennis släkt har varit här och käkat tårta och firat 6-åringen. Linus fick massa Lego. Han är helt insyltad på Lego just nu och då speciellt "Jack Sparrow" Lego. Han har i en tid gått och pratat om ett stort Lego paket från Pirates of the Caribbean han spanat in på leksaksaffären. Svindyrt men när mormor, morfar, morbror Thomas o gammelfarmor + farfar skramlat ihop så kunde han få det och lyckan var/är total. Han fick flera andra Legopaket också som han också är jättenöjd över men det är så att i det här stora så fanns det två st sjöjungfruar som han absolut ville ha som han nu fått.
Så massa Lego, massa pennor och block, Star Warsfigurer med mera med mera har han fått och han verkar mycket nöjd. Sånt värmer i mammahjärtat. :)




Tar i för kung o fosterland.


Lina o Noel fikar. De enda kalasgästerna vi kom ihåg att ta kort på :)

När alla gäster åkt hem var det bråttom bråttom att börja bygga Lego. Det är lite väl svårt för Linus att klara av själv så Jimmy fick assistera. Men det lider han inte av då han verkar tycka det är minst lika roligt själv.


De två omtalade sjöjungfruarna.


Finingunge <3



Klart!! Sannerligen nöjd kille!!

Nu vankas grillad kyckling till kvällsmat. Specialbeställt av 6-åringen himself.

Tack alla för fina presenter och trevligt sällskap idag!


Liten blir stor!

img_4637 (MMS)

Imorgon blir min lilla kille 6 år. <3 Helt otroligt. Det känns som om han funnits jämt. Han har varit jättesprallig ikväll o ser massa fram emot morgondagen. Det är dessutom jättesvårt att somna sista kvällen som 5-åring. :)  Vi har just pimpat lägenheten med Döskalleballonger :) Sova nu kanske. Blir nog en tidig morgon imorgon har jag en känsla av!


Storrensning.

Idag har vi fortsatt med storrensningen. Det är så skönt. Nu är nog det mesta sorterat i sälja, slänga, skänka eller spara. Det är så att man blir lite taggad till att vilja ha mer att gå igenom. Har nog skänkt sammanlagt två sopsäckar med kläder och diverse saker till Brödet o Fiskarna. Det är saker som är för "fina" för att slänga men som jag inte riktigt tycker håller måttet för att säljas. Visst folk köper vad skit som helst på tradera men jag vill inte lägga ut urtvätttade sladdriga kläder o liknande. Det är ju bra om de kan komma till bättre behövande också. 
Har i alla fall en proppfull pappkasse och en sopsäck med sälja saker. Det är verkligen ingen struktur på de sakerna. Väldigt olika på storlekar. Lite pojksaker då kusin Alwin fått det mesta och lite mer flicksaker. Lite av mina kläder osv osv.. Måste nog gå igenom o försöka sortera det efter storlekar o grejs.

Idag har jag haft en mycket lugn bebis i magen. Den brukar ju som sagt röja konstant hela dagarna känns det som men idag rörde den sig knappt alls på hela förmiddagen. Fick igång den lite på eftermiddagen. Visst har man ju hört att de rör sig mindre när de får trångt om plats och kan vara lite slöa men det är ändå lite obehagligt när man är van med så mycket aktivitet i magen. Den röjde lite en sväng på eftermiddagen men nu är den sådär lugn igen.

Har även hunnit vara hos mormor idag som fyller 72. Trevligt. Mina ungar var nästan hela tiden i lekparken som hon har utanför. Jag om att tänka på vad skönt det är att man kan slappna av hos folk och att snart är man där igen där man får jaga ungen när den vill röja så fort man är hemma hos folk som inte har minsta lilla barnsäkrat. Haha.. vad har vi gett oss in i?! :) 

Jag känner att jag inte har mycket vettigt att skriva. Ska nog ta och äta lite vattenmelon..

Förresten har vi drabbas av äckliga bananflugor.. Så jävla vidrigt. Någon som har nåt bra tips på att bli av med de små äcklen får gärna dela med sig. Vi hade massa problem förra sommaren och det tog låång tid innan vi blev av med dem.


Sommar och sol.

.. och jag lider. Visst tycker jag att det är roligt för mina barns skull. Att kunna vara ute och bada och leka men fy fan så jag själv mår i denna hetta. Jag känner mej typ sjuk. Febrig o helt slut i hela kroppen. Minsta lilla ansträngning o jag är redo att svimma känns det som. Sen har mina fogar börjat värka DELUXE idag. Har ju känt av att de gjort ont till o från ända sen vecka 12 men det här är gör galet ont. Tom i framfogen har jag ont i det har jag inte haft tidigare. Åh vad det är ljuvligt att vara gravid :) Men lilla bebisen är väl värd all smärta.

I morse gjorde jag en deal med Bella. Jag frågade om hon ville tjäna lite pengar och det ville hon. Så jag frågade om hon ville storstäda i badrummet. Det var fullkomligt vidrigt därinne. Självklart frågade hon vad hon skulle få för det i så fall så jag frågade vad hon begärde.. "30 kr" svarar ungen. Snäll mamma som jag är så sa jag att gör du det riktigt ordentligt, skura toalett, handfat, badkar, golv osv så får du 70 kr. Då hade vi en deal. Så duktig var hon. Visst jag var med o pekade lite hur hon skulle göra och så men allt jobb gjorde hon själv och det blev riktigt bra. Jag är faktiskt imponerad måste jag säga. Sen frågade hon vad hon skulle få om hon tog lilla toaletten också. Då får du 100 kr jämnt sa jag. Sagt o gjort. Jag är numera skyldig min dotter 100 kr :) Jag kan lätt betala 100 kr för att slippa göra det själv.



Medan Bella städade rensade o sorterade jag bland annat en stor sopsäck med gamla Bella o Linuskläder som de hade när de var bebisar. Kläder från Bella ända upp till strl 116. Linuskläder finns inte så mycket kvar då kusin Alwin fick det mesta när han föddes. Fick i alla fall ihop en skaplig hög med kläder i strl 50/56 o 62 att gå igenom när bebis föds. Lite kläder åkte direkt i tvättkorgen då både tjejer och killar kan ha dem. Lite killkläder som en flicka "får lov" att ha :) Blir det en flicka har vi mer kläder än om det blir en pojke kan jag säga.
Fick ihop en hel sopsäck med kläder att skänka till bättre behövande och en papperskasse full med kläder att försöka sälja. Vet inte hur jag ska lägga upp säljandet bara. Är lite anti tradera med att packetera in allt o räkna ut frakt osv osv. Tycker det är drygt. Funderar på att lura hit Linnea att hjälpa mig lägga upp nåt bra system någon dag. Har en stor sopsäck sen tidigare med barnens gamla vinterkläder, och nån jacka från mig att sälja också.

Man kan i alla fall säga att vi kommit igång med rensandet här hemma. Är ju faktiskt bara ltie drygt 5 veckor kvar tills vi får huset så det är ju bra att komma igång även om man inte vill börja packa ner så mycket av det som syns innan lägenheten är såld. Vill inte heller har en miljon kartonger stå överallt på visningen.

På eftermiddagen åkte vi hem till min mor o far för att fika och bada i deras pool. Linus fick vansinnesutbrott för jag hade inte tagit med hans badbyxor utan vanliga typ träningsshorts då de andra var blöta. Han skulle INTE bada i kortbyxor så till slut tog Thomas fram ett par shorts och frågade om han skulle låna. Haha.. Det ville han och de shortsen såg ut som en kjol på Linus. Hann inte få nåt kort innan han doppat sig.


Snyggt va? Thomas drog åt snöret ganska ordentligt kan jag säga :)



Bella ser man inte mycket mer av än detta. Jag skojar inte när jag säger att ungen var i konstant från att vi kom tills dess att vi åkte med en kort fikapaus på max 10 min. Alltså säkert närmare 3 timmar. Hon är en riktig badjävul och har huvudet lika mycket under ytan som över.

Nu är jag galet trött. Inte sovit middag idag faktiskt. Men ikväll blir det Livet på BB kl 21, och sen är det Celebrity Rehab kl 22. Onsdag = bästa tv-kvällen just nu, enligt mig.

Ha det gött!!


Bm-besök och bio.

Idag går vi in i vecka 34 och bebis fyller alltså 33 hela veckor. Grattis bebis!

Kring lunch var vi hos barnmorskan. Över 4 veckor sedan sist så det kändes lite som att det var på tiden. Det jag egentligen mest är intresserad av är att mäta magen för att se om magen växer som den ska och det gör den. Sf-måttet hade växt 2-3 cm sen sist och jag ligger nu mellan medel och övre kurvan. Det känns. Även om magen kanske inte ser så jätteenorm ut  så känns den ändå stor inuti så att säga. Och värre ska det bli. :)
Jag har dessutom hela tiden sagt att detta är en vild bebis. Den är inte still längre stunder av min vakna tid. Vaknar jättelätt och börjar röja på nätterna när jag går på toa och så. Varken Bella eller Linus har varit så röjiga i magen som denna är. Men det är skönt att känna att den lever.. för det mesta ;) Hjärtljuden var höga. Riktigt höga. Mellan 180 o 200 låg de på när hon började lyssna men då var bebis helt vild därinne också. Uppretad för vi hade klämt och känt. Jag fick ligga lite så den lugnade ner sig och sen kom vi ner på 160 slag / minut. Hon sa att det är inte farligt att de stiger sådär mycket så länge det inte är för några längre stunder. Så enligt skrönan om hjärtljuden är det en tjej i magen. Enligt alla andra skrönor är det en kille :)
Bebis hade även som jag trodde vänt sig och ligger nu med huvudet neråt. Fortfarande rörlig dock så vi får hoppas den inte får för sig att vända sig igen. Nu dröjer det bara två veckor till nästa gång. 

Nu ikväll har vi varit på bio.   



Harry Potter and the deathly hallows Part 2.
Vi var lite oroliga att den skulle vara för läskig för Bella men det var den som tur var inte och hon hade inte heller några problem att hänga med i handlingen trots engelskt tal (min stora tjej??) 
Första gången någon av oss såg på en film i 3D och jag tyckte det var så värdelöst. Jobbigt att sitta med osköna glasögon på sig och det var inte alls så effektfullt som jag trodde det skulle vara. Vi hade lika gärna kunnat sett den i icke 3d för 90 kr mindre. Men men. Man måste ju prova. Kan tänka mej att det är mer effektfullt i typ animerade filmer och så.
Ganska besviken på handligen också. Nu är jag fröken negativ här. Visst, filmen var helt okej men jag hade högre förväntningar. Hade hört så mycket gott om den. Att man skulle grina och man skulle gå ut och känna sig så nöjd för att allt hade ordnat sig, för det vet man ju igenom hela filmen. Det är alltid de goda som vinner. Jag var inte ens nära att börja gråta en enda gång trots att jag är gravid o hormonstinn :)
Nåväl. Som sagt. Filmen var helt okej. Men jag hade nog högre förväntningar.

Annars har jag nog inte mycket att förtälja denna kväll.
Ciao!


7 veckor kvar.

Snacka om att jag har nedräkning här hemma nu. 7 veckor kvar. Det tar sig men det går sakta.
 
Har börjat fundera mer och mer på namn. Någon som har nåt fint förslag, allra helst på en pojke, får gärna yttra sig. :)

Tog en magbild nyss. Mest för att jämföra själv om magen växer nåt eller om den stannat av. Ser att den jag tog nyss blev jäkligt suddig men jag orkar inte ta om :)


Bilden är tagen för två veckor sedan exakt idag, i vecka 30+6


Denna bild är tagen ikväll. Vecka 32+6.

Den känns nog större. Huden känns mer sprickfärdig i alla fall :) Imorgon är det dags för barnmorske besök för första gången på 4 veckor så det ska bli spännande att se hur den ligger och om den växt nåt.
Börjar få mer och mer sammandragningar i alla fall. De gör inte direkt ont och är inte långa eller regelbundna. Men ett teckan på att kroppen tränar helt klart.

Idag kom Bella hem. Tidigt i morse. Vi for till Fyrishovs Äventyrsbad i Uppsala tillsammans med Carola och hennes familj. Det var trevligt. Ett trevligt badhak men jag åkte ju inte så mycket kanor o så direkt av förklarliga skäl. Det var skönt att ligga o flyta på en sån här flytgrej och låtsas att man låg på mage.
Precis när vi skulle åka hem vågade sig Bella på att hoppa från 3:an så vi har en mycket stolt tjej här hemma nu. Tyvärr var vi tvugna att åka hem precis då, då Jimmy skulle på fotbollsträning. Annars hade hon förmodligen stått där och hoppat än :)

Gud vad jag är sugen på choklad. Och konstant törstig är jag också..


Ruskväder.

Idag är det riktigt ruggigt väder ute. Det regnar inte men blåser storm ser det ut som. Jag är inte jättesugen på utomhusaktiviteter. Så vad ska man hitta på? Jag är lite sugen på att testa Fyrishovsbadet i Uppsala, men känns så fel att åka dit med bara Linus då Bella inte är hemma. Imorgon blir det tvärtom. Bella är hemma men inte Linus.

Räkkryssningen igår var trevlig. Folk åt räkor så det tamejfan sprutade ur öronen på dem, och drack lite alkohol. Jag blev inte alls nå partysugen :) Pappa hävdade i början att räkor kan man aldrig äta sig mätt på för man bränner för mycket kalorier bara av att skala dem. Men efter tredje JÄTTELASSET med skal tömt så erkände han faktiskt att han var mätt.

Lite bilder:


Lillebror Thomas o mormor. Mormor i full färd med att lassa in lite räkor.


Thomas :)


Storebror Micke, med kusin Emma bredvid o längst in moster Kristina.


Mamma ser då lite förvånad ut.


Nico, jag som fick käka rostbiff o potatissallad, och pappa.


Thomas, mamma och mormor gungar med i nån låt som Jocke sjöng :)


Par i bröder.


Haha.. Thomas drack nåt han inte gillade. Syns det?? *asgarv*


Min ingifta morbror Jocke som trubadurar på de där kryssningarna. Superbra!


Pappa.

Hade en mycket trevlig kväll. Skönt att komma hemifrån ett par timmar.

Har en mycket bråkig bebis i magen. Tror den håller på att lägga sig rätt. Den fullständigt tar andan ur mej ibland när den röjer på därinne.




Räkkryssning.

Ikväll ska jag och hela min familj, plus moster med familj, och mormor på räkkryssning. Min ingifta morbror trubadurar och ska spela på båten. Ska bli mycket trevligt. Har aldrig varit på nåt liknande. Nog för att jag inte äter räkor men det fanns tydligen andra alternativ att få. Fast jag kommer väl komma hem o lukta räka :) Usch.. haha.
Först tänkte jag inte följa med då Linus är hemma men sen så bestämde vi att han och Jimmy stannar hemma.
De ska ha lite tv-spelskväll. Tror ingen av dem lider av det :)




Nu har jag bara ett problem. Vad sjutton ska jag ha på mig??


Obehagligt.

För en tid sen bestämde jag mig för att sluta gå in på aftonbladet.se för jag mår så jäkla dåligt av att läsa alla hemskheter i världen, och det överdrivs ju ofta i kvällstidningarna. Det är terrorister hit och dit, pedofiler och mord och fan o hans moster och jag mår bara dåligt av att tänka på var denna värld är på väg. Jag går in på vlt.se istället. Kanske är en skittidning med dålig nätupplaga men jag får reda på litegrann i alla fall och det är ofta inte nyheter som blivit en höna av en fjäder så att säga.
Men så kommer såna dagar som idag. När det händer stora hemskheter i världen. Terroristattentat i Oslo. Det får man ju liksom reda på i alla fall. Usch så hemskt det är. Man undrar ju vad Sverige har att vänta sig. Trodde Norge var ett ganska oskyldigt land?! Jag kan inte förstå att det finns så onda människor i världen. Sen nån jävla idiot som skjutit på ett barnläger också i Norge.. Nej fy. Jag orkar inte tänka på det. Jag mår dåligt på riktigt alltså.. :/

Idag på eftermiddagen när Jimmy åkt till jobbet och jag och Linus blev själva hemma kände jag mig som joordens tråkigaste mamma. Någon kom och kastade sömnpulver i ögonen på mej.. Ja hela kroppen ärligt talat så jag låg i fosterställning på soffan o sov (mer eller mindre) medan Linus spelade tv-spel. Han kan ju konsten att prata den killen så det vart ju inte mycket sova av egentligen men jag var så trött så det knappt gick att svara. Jag hatar när tröttheten bara fullkomligt sköljer över mig sådär..

Sen att det har varit fullkomligt vidrigt väder ute idag. Åska och spöregn imorse - Mysigt. Varmt, kvalmigt och fuktigt på eftermiddagen - Inte mysigt.

Vi tog oss i alla fall till Filmhuset så Linus fick välja en film som vi skulle ha till Fredagsmyset. Han valde Pingvinerna från Madagaskar. Inte riktigt min typ av film men den skulle han absolut ha så att så fick det bli. :) Sen hade han valt Ostbollar när vi var på maxi tidigare. 



Jag höll mig till min älskade vattenmelon. Nog för att ostbollar är rätt gott, men stanken gör ju att man knappt vill stoppa in dem i munnen. 

 

Här är Lilleman mycket inne i sina ostbollar och filmen. När vi åkte hem var han orolig att filmen skulle vara så bra att han skulle skratta tills han kissade på sig.. Haha.. Jag tror faktiskt att det var nära där ett tag :) Sötnöt!

Nu kommer snart Jimmy hem. Känns som att det börjar bli lyx när han inte jobbar över nuförtiden. Men han gör det för pengarna. Jag drar väl inte in några storsummor nu när jag är hemma på Hp direkt och det stundar ju lite extra utgifter i samband med flytt o så.
Nu är han dessutom ledig en vecka med oss igen. Trevligt trevligt!!


Ett brev på posten.

Tänk att ett brev på posten fullständigt kan skrämma skiten ur mig!!
Fick ett brev från nåt som hette PayEx idag och min första tanke var att "jag vill inte ha nåt jävla lån". Är så trött på alla olika företag som skickar ut o tjatar om att man ska låna pengar av dem.
Döm av min förvåning när jag ser att det var ett inkassokrav. Jag höll bokstavligt talat på skita i brallan. Sånt här gör mig skiträdd. Jag har aldrig suttit hos Kronolle och det är det absolut sista jag vill. Jag betalar alltid mina räkningar i tid. Detta var någon jag tydligen missat, och missat påminnelsen på också.
Ofta när jag får räkningar så åker de direkt ner i en tidskriftsamlare utan att jag öppnar kuverten för jag tar för givet att det är nästa månads räkning. Nu är det slut på det för när jag tittade där hittade jag påminnelsen i ett oöppnat kuvert. Nu ska allt öppnas direkt. Betalade den fort som ögat så nu ska det väl inte vara någon fara men ändå ogillar jag det. Så en räkning på 108 kr blev helt plötsligt 318. Kul i jul....

Jag förstår mig inte på såna som kan bara strunta i räkningar och påminnelser, såna som man ser på Lyxfällan. Jag blir rädd bokstavligt talat när jag inte har stenkoll på min ekonomi. 

Jag sparar alltid de räkningarna som jag har betalat i en pärm och när jag letar igenom förra månadens hög så inser jag att när jag betalat hyran förra månaden så har jag betalat in för september och inte för juli. Vi får alltid 3 avier i taget och nu hade jag tydligen betalat in fel. Klantarsel!! Det är första gången jag gör såhär men har varit nära flera gånger förut.  
Sen ringer jag MBF för detta ger mig också lite smått panik men de har semesterstängt. Har inte fått någon påminnelse där så jag hoppas och antar att det bara korrigeras till rätt månad men jag skickade ett mail och hoppas att de svarar på måndag. De har ju i alla fall fått in pengarna, fast bara på fel ocr-nummer.

Jag skyller på graviditeten. Har hört att man kan bli förvirrad o glömsk men sen om jag tror på det eller inte är en annan femma.


Vattenmelon - min drog!!

Det finns inget godare än vattenmelon just nu. Jag kan trycka i mig hur mycket som helst. Finns liksom inget stopp i mig. Tyvärr är det ju väldigt mycket vätska i så när man redan har dåligt om plats i magen så blir det ju väääldigt täta toalettbesök.



Tro det eller ej, men den här dagen har blivit ganska bra ändå.

Jag och Linnea träffades och åt på stan och knallade sen omkring på massa REA. Satans vad mycket rea det är just nu överallt. Linnéa fyndade som aldrig förr och jag köpte faktiskt 2 linnen åt mig själv. Icke mammalinnen och som jag förhoppningsvis kan ha under o så även när bebis kommit och man har kvar isterbuken bara :)

Direkt efteråt blev Linus avsläppt här hemma och mina föräldrar kom och hämtade upp oss för att åka till Fagersta och hälsa på lillebror. Det var trevligt men jag mitt hormonella helvete fick ett vansinnesutbrott på min far. Han kan ha en förmåga att vara riktigt tjurskallig ibland. Man kan säga att idag rann bägaren över utan att gå in på vidare detaljer kan jag säga att jag gapade o skrek o grinade lite o låste in mig påt toan en stund o kände mig jättemogen. Usch.. Vad har hänt med mig?
Nåväl.. ingen av oss har direkt bett om ursäkt men det var lugnt när vi åkte hem iaf.. Jag har inte bråkat med mina föräldrar, någon av dem, sen jag bodde hemma och det är inget jag har lust att börja med heller.

Nu ska jag nog strax hoppa i bingen här. Linus är ju här nu så imorgon blir det väl ingen sovmorgon även om jag nu skulle kunna sova. 
Jag är fruktansvärt trött nu efter mina alldeles för få timmars sömn inatt så jag borde kunna sova av ren utmattning om inte annat. 
Wish me luck!!

:) 


Positiviteten flödar!

Fy fabian vilken natt jag har haft. Sista gången jag tittade på klockan var hon 3.30 och då kan jag med säkerhet säga att jag inte ens hade slumrat till någon gång än. Lyckas väl somna, och sen vaknar jag runt 7.30 och det är störtomöjligt att somna om.

Jag vet att fastighetsskötsel och sånt här på vår gård behöver göras såsom gräsklippning o trimning o så fast jag ska erkänna att jag inte är jättelycklig när de sätter igång både gräsklippare och trimmer här utanför så tidigt på morgonen som 7.30. Vi vill gärna kunna ha fönstret lite öppet i sovrummet då vi får jättevarmt därinne så det känns lite som att välja mellan att sova i en ångbastu eller till oljudet av en gräsklippare mitt utanför balkongen. Det borde väl finnas något annat de kan göra fram till kl 9 eller så? Plocka skräp? Klippa buskar? Jag menar, det är faktiskt måånga som har semester nu.

Idag är hälsostatusen låg. Mycket låg. Det känns på något vis nästan som att jag måste ursäkta mig för att jag gnäller om det här men jag tvingar å andra sidan ingen att läsa. 
Jag vet inte om jag har förvärkar eller vad det är, aldrig direkt lidit av såna förut men jag har mensvärk till och från och allmänt ont i magen och jävligt ont i ryggen. Bäckenet inte fullt lika illa som musklerna i hela ryggen som känns som att de typ krampar.
Jimmy han ligger och sover än. Han jobbade till 01 inatt. Hur orättvist är det inte att det är kvinnan enbart som ska vara gravid? Man borde kunna hänga över magen på karln varannan dag. Tänk att bara en enda natt kunna ligga på mage.. Åh vad jag skulle njuta!! :)

Just nu sitter jag och väntar på att Linnea ska höra av sig. Vi ska äta lunch på stan och sen pratade hon om att hon ville shoppa på rea på Lindex. Även om hela kroppen skriker AJ! idag så är det nog väl behövligt att komma ut och röra lite på sig.  

På eftermiddagen runt 14 hoppas jag så kommer Linus hem och då ska vi åka och hälsa på min kära lillebror i Fagersta med mor, far och mormor. Linus kommer bli så glad. Han är helt galet förtjust i sin morbror just nu. Hade hoppats på att Bella skulle komma på besök över dagen idag då hennes far och jag pratade om det i måndags men det blev inte så. Saknar mina barn!

Jag har väl gnällt färdigt för den här gången nu tror jag. Inte ett ljud från Linnea än..


Älskade lilla bebis!

Klockan är 02:30 och jag har inte lyckats somna än. Att ligga på någon av sidorna går icke för då domnar mina ben. På rygg eller framstupa sidoläge som jag brukar, då är Liten helt sjövild. Då menar jag helt galen alltså!! :) Jag undrar så hur sjutton den ligger eg. Tvärs över hela magen känns det som. Tror den försöker ta sig ut på sidorna. Mensvärk har jag o stenhård mage. Det är varmt i sovrummet och jag vill bara sova! Jag är så trött. Vill nästan slå lite på Jimmy som bara kommer in o lägger sig o somnar. Får man det? Orättvist ju. :)


Förlossningsrädsla!!

Jag är rädd!

Rädd för att föda barn.
För varje dag som går så är det en dag mindre till förlossningen så det är väl ganska naturligt att jag tänker mer och mer på hur det ska gå. Det kommer säkert gå jättebra men jag måste ändå gå igenom det. Jag vill inte men jag måste. Jag måste ner i helvetet och vända känns det som just nu. Säkert överdrivet enligt många men jag känner så.

När jag tänker på mina tidigare förlossningar ser jag nog inget nästan positivt. Visst, jag fick mina underbara älskade ungar och jag skulle gå igenom det hundra gånger om för deras skull. Självklart!
Jag längtar ju såklart efter att träffa bebisen. Se hur han eller hon ser ut, om det är en kille eller tjej, Vad den passar att heta osv. Jag är jätteglad över att vi ska bli föräldrar. Får nästan dåligt samvete när jag läser vad jag själv skriver men det är vad jag känner. Jag är rädd!

När man ser på tv tex, eller hör folk prata om det så verkar det ofta som att så fort bebisen är ute och man får upp den på bröstet så är allt glömt. Det har aldrig jag upplevt. Vet inte riktigt vad jag kännt men inte himlastormande lycka i alla fall. Jag vill känna så den här gången. Jag vill minnas förlossningen som något positivt och inte som ett stort skräckmoment i mitt liv.

När vi var på Klara samtal frågade barnmorskan mig om jag kunde se vårt liv efter förlossningen. Alltså om jag kunde tänka mig livet efter att bebisen kommit och att jag då skulle ha gått igenom förlossningen. Självklart svarade jag. Idag är det inte lika självklart. Kanske för att det egentligen inte är såå himla lång tid kvar nu. 
Idag om jag tex tänker på vår flytt så tänker jag "Då måste jag ha gått igenom förlossningen först" Allt som jag tänker på som jag vet kommer att ske efter förlossningen gör mig rädd. Bara att vara ute och gå med barnvagn tex. För jag måste gå igenom det först. Jag stannar upp i tankarna och tänker "Jag måste gå igenom värkarna och jag måste trycka ut huvudet genom det alldeles för lilla hålet och känna den jävligaste smärta jag någonsin varit med om först"

Jag blir frustrerad och känner mig nästan arg när folk säger till mig att de lätt skulle göra om det igen. Det är ju så häftigt. Det går ju så snabbt över. Man glömmer så snabbt. Det kommer att gå så bra, osv osv. Man får nåt alldeles underbart för smärtan:
Jag veet!
Men jag måste gå igenom det först och det skrämmer skiten ur mig!

Jag börjar faktiskt längta lite tills jag ska på Klara samtal igen. Sist var jag i vecka 24+0 och nu ska jag dit igen i ca 36+0. 4 veckor kvar. Det känns denna gång som jag mer kan förstå att jag faktiskt ska gå igenom en förlossning igen. Inte lika lätt när man hade så långt kvar. Fast hur mycket jag än går och pratar med någon Klara-barnmorska måste jag i alla fall gå igenom det igen.. Men den här gången ska vi väl mer lägga upp en plan för smärtlindring och så.

Kan man inte bara beställa bebis på posten??


Varannan dagsmående!

Det känns lite ibland som att jag har ett varannan dagsmående. Ena dagen mår jag hyffsat bra, för att nästa känna mig hur sänkt som helst. Idag mår jag faktiskt ganska bra. Lite yrslig o lite tryck upp av bebisen men ingenting jag inte kan hantera så jag tänker inte klaga. :)
Sen kanske det beror på att jag idag lyssnade på när min kropp sa i från att "Nu är du trött Camilla, gå och sov" verkligen gjorde det. När Jimmy åkte till jobbet strax efter 13 skulle jag vila en stund och även om jag inte sov hela tiden så klev jag inte upp förrän vid 16. Så skönt!!! :) Men att lägga sig i tre timmar på eftermiddagen och göra ingenting fungerar ju liksom inte när man har barnen hemma och så.
 
Morgonen började vi på Nordea. Där la vi upp nya konton och grejs som måste vara gjort innan vi flyttar då vi måste byta bank nu när vi fått bolånen där. Det kändes bra. Vår "bankman" är verkligen superbra. En ung kille i någonstans vår ålder. Inga frågor är för dumma för att ställa honom så det känns bra.

Sedan gick vi till Lindex för att köpa lite basutbud till bebis. Något måste vi ju ha så det stackars barnet i alla fall får ha kläder på sig när vi åker hem från BB. Men vad svårt det är. Allting är ju nästan könsrelaterat i färger och så. Men vi hittade lite neutralt som verkar skönt för bebisen att ha på sig och som man sedan kan komplettera med lite mer färgglada saker när bebis väl är ute.



Så små och söta saker :) Det blev strl 56 o jag misstänker att Liten kommer drunkna i bodyn tex. I alla fall om den varit i storlek med Bella o Linus.
Nu har bebis 3 par byxor, 2 bodysar, 2 par strumpor en tröja/jacka. Vad mer kan behövas den allra allra första tiden? Någon mer body kanske och nån pyjamas? Filten jag suktade efter i ett föregående inlägg bestämde vi oss för att beställa från Villervalla och även en tunn mössa följde med där. Så som sagt. Nu tar vi oss hem från BB iaf. Längtar ganska ordentligt efter bebis nu!!!

Ikväll har jag hängt hemma hos Carola m familj och käkat tacos. Mycket mysigt! Kom hem alldeles nyss (klockan är strax 22) och var väl där vid en 16.30. Det är skönt att umgås med dem. Även om samtalsämnena tar slut en stund någon gång då och då så är det liksom inget som blir konstigt. Vi satt och tittade på Allsång på skansen med varsin iphone i handen.. Tack för ikväll vännen min!!

Nu ska jag nog skära upp lite vattenmelon och glo på nån film jag lånade av dem.

Ciao ciao!!


8 veckor kvar - 31+6

Jag tänker gnälla! Idag känner jag mig som ett riktigt megafetto!

Stor o otymplig. Yrslig, hjärtklappning o helt skakis. Ryggen och fogarna värker. 
Det är nu på upploppet de riktiga krämporna kommer o får det man gnällt om innan att kännas som småpotatis.

Igår och idag har 8 veckor känts som en hel evighet. Går liksom nästan o räknar timmarna här hemma.
Bebisen ligger verkligen högt upp nu. Det är tungt att andas och nu när jag satte mig i soffan så tänkte jag på att jag lät som en gammal gubbe som andas tungt genom sin håriga näsa. Haha.. nästan lite skrattretande!!
Åh vad jag längtar tills den sjunker ner lite i förlossningskanalen. Dröjer väl några veckor till.


Jag har en stor bebis i magen nu!! :)

Idag ska jag då pallra mej hem till farmor och farfar om ca 1 timme. Känns just nu som en rejäl kraftansträngning men det ska väl gå bra.



17 juli.

Tjoho..

Söndagen är snart till ända. Jag är galet trött men känner bara inte för att gå och lägga mig.

Idag har vi varit ute hos mina föräldrar och där var även min mormor, morbror och kusin Anna. Anna har jag inte träffat på sisodär 4 år så det var skoj att se henne och höra hur det var med henne. Hon hade växt lite om man så säger :) Hennes tvillingsyster Elin var det ännu längre sedan jag såg men förhoppningsvis i höst då det verkar som hon ska flytta till Västerås igen. Just nu bor de långt upp i Lapphelvetet :) Skrämmande hur dålig kontakt jag har med alla mina kusiner.
Bella blev kvar hos sin mormor. Hon hade pratat i veckan om att hon ville sova där så idag blev det slag i saken. Känns ju lite tråkigt med tanke på att det är hennes sista dag här hemma innan hon ska till sin far men hinner träffa henne en stund på dagen imorgon i alla fall.

Linus ville också sova hos mormor men vi tyckte Bella skulle få göra det själv för en gångs skull så blir det tvärtom nästa gång. När jag sa till honom att det inte gick för han skulle till pappa tidigt imorgon så var han dock nöjd ändå. Vi lovade honom lite myskväll fast när vi väl dukat fram och frågade om han ville se på någon film var han inte så intresserad. Han hade svårt att släppa sitt tv-spel med sin Idol Jack Sparrow :)

 

Dock hittade han sen ett Kinderägg som är en stor favorit hos Lilleman. Jimmy hade lagt det på vårat hörnbord utan att säga något och när han fick syn på det så blev han såhääär glad:

 

Inte bästa bildkvalitén men iphonekameran är inte jättebra när det är lite halvdunkelt.

Nu väntar ännu en barnfri vecka. Ser inte fram emot det vidare mycket och Jimmy ska jobba en vecka igen men jag tror jag har lyckats fylla mina dagar litegrann ändå.

Imorgon ska jag hem till farmor och farfar en sväng på eftermiddagen då han fyller år.

På tisdag ska vi till banken på förmiddagen och fixa med nya konton o grejs då vi måste byta bank nu när vi flyttar. Sen ska vi väl lägga upp lånen och sånt där tråkigt grejs som bara måste bli gjort.
På kvällen bjöd sen Carola över mig på tacos hemma hos dem. Trevligt trevligt. :)

Onsdag så ska jag och Linnea vad det verkar hem till Sofia på lite umgänge på eftermiddagen. Trevligt igen.

Torsdag kommer ev Bella hem över dagen då hon skulle till fritids annars då båda där hemma jobbar i veckan igen. Jag gav det som förslag så får vi se. På kvällen där kommer Linus hem igen då Dennis ska iväg på nån fiskeresa. Sen "förlorar" jag några dagar med honom veckan efter istället. Men det är ju bra om man kan vara flexibel med varandra.

Får nog den här veckan att gå också och sen har vi en vecka semester tillsammans igen.

Nej, jag har inget direkt intressant att förtälja så jag säger nog Godnatt snart!


Känsliga tittare varnas!

img_0112 (MMS)

Hej jag heter Camilla o jag har svalt en badboll!!  Haha! Ser ju groteskt ut :) Ogillar starkt att jag börjar se ut som en zebra under magen också men nån gång ska man väl få dras med sånt skit också..


September!

Jag känner mig så nere.
Tror att mycket beror på att framtiden känns så oviss. Allt ska hända i september känns det som men det enda vi vet exakt när det kommer att ske är när vi får till tillträde till huset. 1/9.

Vi vet inte när bebisen föds och när den väl bestämmer sig för att göra det så är det ju bara att släppa allt och åka in till förlossningen. Tänk om man bara visste vilket datum så skulle det gå att planera liite bättre.

Vi vet inte om och när vi får lägenheten såld så vi kan flytta. Det känns inte som vi vill flytta innan vi fått den såld för hur lätt är det att kränga iväg en tom lägenhet där precis alla skavanker syns? Sen är det ju alltid lättare för en köpare att tänka sig in i att bo i en lägenhet som är möblerad än när den är tom. Mäklaren tyckte vi skulle lägga ut den i början av augusti med visning i mitten av aug så folk hinner hem från semestern och så. Jag ber till gudar och högre makter att det går snabbt så för det känns ganska dumt att bara gå och vänta nu här. Men även OM vi skulle få den såld snabbt så vill vi ha lägenheten till 1/10 så vi har tid att föda barn och komma hem från bb och ha någonstans att bo liksom.. Men det känns inte som någon idé att skruva ihop spjälsäng o så när vi vi inte ens vet om bebis knappt kommer hinna bo här.. *suck o stön*
Sen när kan man börja packa? Vi kan ju inte ha visning av lgh mitt i ett kartongkaos. Vi tänkte dock börja packa ner såna saker vi vet att vi kan stuva undan. Vinterkläder o dyl. Så vi måste väl köpa lite kartonger här snart.
Skulle det bli så att vi kan flytta i september så är ju frågan när. Det är lite svårt att skaffa flytthjälp när vi inte vet när vi kan flytta. En sak är säker. Jag lär ju inte kunna lyfta en pinal. Antingen kommer jag att vara extremt höggravid eller extremt nyförlöst.
  
Sen råkar jag fylla 30 i september också. Det känns lågprioriterat.

Sista veckan i september har Jimmy hemvärnsövning också. Känns också ganska lågprioriterat men är inte Jimmy med på den så får han inte ersättning för den förra heller och de pengarna kan verkligen behövas då har jag en känsla av för det är en rättså ordentlig summa och ska vi då stå med dubbla boenden i minst en månad. 
Dessutom så vill han ju vara med och det är nåt han verkligen brinner för.

En till sak tynger mig nåt fruktansvärt men det vill jag inte prata om här.

Inatt vaknade jag dessutom och började grubbla över hur mycket man längtar efter att allt ska vara klart, men att när det är det så är ju sommaren slut och hur kul är det att man gått och längtat hela sommaren efter att sommaren ska ta slut.. Dessutom hur mycket jag än ser fram emot att vi ska flytta så svider det att vi ska flytta ifrån trygga Bjurhovda.

Mitt i allt detta så ska jag försöka ta till mig mentalt att jag ska gå igenom en till förlossning och det skrämmer skiten ur mig.

Svammligt o gnälligt inlägg här men det är ungefär statusen på mig den här lördagen!!


Slut som artist!

Linus mår efter omständigheterna bra. Han är samma gamla vanliga kille igen och verkar inte ha så mycket minne alls av vad som hände igår. Inte konstigt kanske med tanke på att han sov större delen av tiden på akuten i alla fall. Det var ju inte förrän vi kom upp på avdelningen som han hade börjat kvickna till. Skönt är det i alla fall. Jag måste nog ge mig själv en klapp på axeln för att jag var ko-lugn hela tiden. Jag hade knappt tänkt på det alls förrän inatt när jag var upp på toaletten vid 4. DÅ började tankarna gnaga.

Idag är jag slut som artist. Jag har nu fått sånt jäkla tryck under revbenen nu så jag vill bara säga upp mig som gravid. Det gör jätteont att sitta normalt vilket gör att man försöker sitta som en säck potatis så ryggen värker. Nu får man väl stå ut såhär i några veckor innan bebisen sjunker ner lite. Usch o fy.
Alldeles nyss drog jag fram snabeldraken o tog ett varv i lägenheten men jag hann inte färdigt innan kroppen sa ifrån ordenligt och nu är jag helt förstörd. Hade tänkt köra operation storrensning i Linus rum men jag orkar nog inte. Mina fötter känns som ballonger och ögonen svider av trötthet. Skulle tro att jag inte blir så gammal ikväll.
Imorgon får vi besök av Jimmys syster från Norrköping så det skulle ju inte skada med lite städad lägenhet innan men om inte Jimmy gör det så blir det inte gjort. Nu kan jag ju dock skryta med att jag för det mesta har en väldigt hjälpsam sambo som oftast ser vad som behöver göras i hemmet. Jag lyfter knappt ett finger nuförtiden.. Sorgligt men sant!!

Min chef ringde idag och hade sammanställt mitt årsschema och det visar sig nu att jag är skyldig ICA 16 timmar av någon anledning jag varken kan förstå eller förklara. Det kan tydligen bli så om man inte jobbar färdigt sitt årsschema. Jag blir så jävla trött. Jag fick två val. Antingen dra av 16 timmar på min juni-lön som redan kommer vara allt annat än fet då jag gått hem massa tidigare, vabat och jobbat halvtid i juni. Eller att de tog två av mina semesterdagar. Skitkul när jag räknat med att ha dem efter min hp tog slut. Men det var väl det som ändå vore bäst kom vi överens om. Jag blir så jävla arg rent ut sagt! Men vad ska man göra. Det jämnar ut sig på en 28-års period enligt Ica.

Idag har jag och kidsen varit hemma hos Carola m familj och hängt ett tag. Mycket trevligt. Alla 4 ungarna lekte faktiskt bra hela tiden. Tror inte det blev bråk en enda gång så jag och Carola kunde sitta och prata massa skit om allt och inget. På slutet gnällde jag nog dock mest om en bråkig bebis i magen och tröttheten jag nämnde ovan kom smygande.

Nu ska jag göra inte ett skit ett tag. Älta hur tjurig jag är över mina 2 semesterdagar och sen lägga mig bredvid Linus i hans säng o se på film.

Ciao!


Hjärnskakning.

Min fina lilla plutt unge!!

Imorse när vi skulle till och äta frukost så kivades och bråkade ungarna som ALLTID nuförtiden! Hör att Linus gnäller till på ett ovanligt sett så jag går för att kolla och då kommer Bella och leder ut honom från sitt rum och båda ser lite sådär halvchockade ut. Sen säger det PANG! och Linus ramlar rätt bak i golvet och slår i bakhuvudet ordentligt. Jag försöker få honom att ställa sig upp men trots att han är vid medvetande är han helt borta på nåt konstigt sätt. Då insåg jag att något var nog inte riktigt som det skulle. Vad som hänt vet vi inte riktigt. Bella sa att de bråkat och att hon kastat en docka på honom som träffat honom i huvudet. Det var aldrig i bakhuvudet han gnällde om smärta sen heller så vad som hände i Bellas rum skulle jag bra gärna vilja veta.
 
Jimmy bar in honom i hans säng och då börjar han hulka och hålla på och det kommer några tårar. Försökte få honom att få i sig frukost men han ville bara sova så jag bestämde mig för att ringa 1177. Så fort han satte sig upp vart han yr och sa att han behövde kräkas. Vi blev beordrade att åka in till stora akuten på en gång så det gjorde vi. Där satt den mest tjuriga otrevliga jävla kärringen i receptionen och jag ville bara hoppa in genom glasmontern o klappa till fanskapet. Vi kommer in med ett barn som är helt borta, likblek i ansiktet och behöver kräkas och det enda kärringen kan säga utan att ens titta upp från sin dator är: "Ta en nummerlapp och sätt er i väntrummet" När jag sedan går tillbaka och säger att vi behöver nåt att kräkas i, vi tror han har hjärnskakning så blir det fart på kärringen. Då kom vi in i ett undersökningsrum direkt och en trevlig sköterska kom.

Linus ville bara sova hela tiden. Vi fick knappt liv i honom. Fast det är iofs inget ovanligt när han väl somnat. Men lite orolig var man ju allt.



Alla undersökningar de tog var "normala" men eftersom han var så påtagligt trött och icke kontaktbar så skickade de oss på sån här Datortomografiröntgen och efter det fick vi bli inlagda på en barnavdelning för observation.
Linus kvicknade äntligen till utanför röntgen och blev piggare och piggare.
Röntgensvaren kom och allt såg fint ut så nu var det bara vila och observation som gällde. 



När Linus skulle få lite mat så sätter han igång och kräkas och kräks kaskader. Då såg jag framför mig hur vi skulle få tillbringa hela natten på sjukhuset men efter det vart han piggare och åt lite och blev ännu piggare. Så skönt.
Vid tre tjatade vi oss till att få åka hem då han var helt som vanligt igen. Det fick vi och nu är han gamla vanliga Linus igen.
Diagnosen blev hjärnskakning och då kan man tydligen bli sådär trött som han blev. Skönt att det inte blev nåt värre men jag skulle som sagt väldigt gärna vilja veta vad som egentligen hände eller hur dockan träffade. Men huvudsaken är att Lilleman mår bra nu <3

Tack snälla Linnea som tog hand om Bella under tiden!! :)


Semester.

Den här veckan är vi hemma hela familjen och har semester, men vad gör vi?? Inte mycket. Vi är så jäkla dåliga på att komma på nåt. Jag känner mig liite begränsad också. Tråkiga tjockismamman!! Vill och kan inte sitta i bilen för länge då det känns som jag ska spy upp bebisen. Vill inte behöva gå i flera mil för att komma dit man ska. Behöver ha tillgång till toalett då jag pinkar stup i kvarten och det är inte överdrivet lätt att bara slå ner arslet på huk o pinka i skogen eller liknande. Så förslag emottages tacksamt!! :)
Vi funderar ev på Tom Tits i södertälje. Inte överdrivet långt att åka och barnen får förhoppningsvis ha lite kul i några timmar. V 30 ska vi kolla om vi hittar nån billig sistaminuten kryssning. Vi får se.

Igår var vi först på stan en sväng då båda ungarna behöver kläder men hittade inte mycket. H&M håller de på bygger om så det var mest bara kaos. Lindex hade massa rea men mest på flickgrejer och jag tyckte det hade jättedåligt klädutbud i övrigt också på killgrejer. Bella hittade en klänning för 75 kr. Sen gick vi till Kapp Ahl där Bella förälskade sig i en scarf/sjal som hon absolut ville ha så den fick hon köpa för sina pengar. Linus hittade ett döskallehalsband som han är otroligt stolt över för 20 kr. Ibland behövs inte mycket :) 
Var även till Moa & Max då jag tycker att bebis behöver en sån här filt från Villeralla som jag är lite för snål för att beställa från hemsidan. Varför är det alltid så att det är rea på allt utom det man vill ha?

 

Det fanns inte en enda filt så nu får jag fundera på om jag ska beställa den ändå eller inte. Tycker den har fina färger och är färglad trots att man inte vet könet. Det är så tråkigt med vitt o beiget och alla "neutrala" färger.
I söndags var vi på Ikea och köpte säng o grejs till bebis så nu är det mesta klart. Fattas bara babysitter o skötbord + allt småkraffs. Nån napp, blöjor, lite kläder, hygienartiklar osv. Skötbord tänker vi inte köpa förrän vi fått tillgång till huset och verkligen kan se vad vi vill och kan ha där.

På eftermiddagen igår var vi ut till storebror och hans barn. Barnen ville åka raggarbil men den hade tydligen gått sönder igen upptäckte vi så de badade i deras pool som vilda vattendjur istället. Båda barnen var skapligt trötta när vi kom hem. Mamman också. :)
Idag blir det nåt liknande. Linus vill åka till morfar och bada så vi ska väl göra det. Då har jag dem under kontroll på lagom avstånd. Jag kan gå i vattnet om jag vill och framför allt: Jag kan gå på toa. Usch vad bekväm jag har blivit. Är så jäkla dålig på att ta mig för saker när jag känner mig såhär osmidig!! 
Nu väntar vi bara på att Jimmy ska komma hem från affären så vi kan göra lite mackor och ta med.


9 veckor kvar!

img_4346 (MMS)

Den nakna sanningen. Jag tar nog tillbaka det jag skrev häromdagen. Ikväll känner jag mig enorm så bilden måste nog ljuga då jag tycker magen ser rätt klen ut :) Känns som bebis är uppe i halsen när man sitter upp och ryggen gör mycket ont. Imorgon fyller vi 31 veckor o går in i vecka 32. Nu sova. Jag vaknar varje natt vid 3-4 o kan inte somna om på flera timmar så jag känner mig inte jättepigg nuförtiden. Man ska väl vänjas med vakna nätter lite succesivt antar jag!


Lördagsnöje.

Idag har det inte hänt mycket direkt spännande hos familjen Forslund/Dahlstedt.

Hela förmiddagen satt jag och försökte luska ut vad vi skulle hitta på som inte var för ansträngande men ändå lite givande för en solig lördag. Hade Linus fått bestämma hade han nog gärna stannat inne hela dagen och spelat Lego Pirates of the Caribbean på tv-spelet men jag var inte så sugen på det.
 
Det vart en tur ner till hamnen för att titta på båtar och äta glass.










Lite mysigt att gå därnere och titta faktiskt och se vilka as till båtar det finns. Man undrar ju hur folk har råd? :) Linus och jag lyckades hitta hans farmor och farfars båt så han berättade vart han brukade sova i den och hur man gick av och på. Sötnöt. Skulle vara mysigt att ha båt men jag skulle nog tycka att det var alldeles för mycket slit för det lilla nöje man får.

Vi åkte vidare ut mot min mor o far för vi ville bada. I ett svagt ögonblick lovade jag Linus att jag också skulle hoppa i. 26 grader i vattnet och jag hade ändå problem att doppa mig. Vad har det blivit av mig? :)
Min käre far slet fram kameran och sa att han skulle föreviga tillfället när valrossen badar. Jo man tackar!! :) Som tur är vet jag ju att han skojar.



Jo, nog ser man ut som en valross allt så de bilderna förskonar jag er ifrån :) När jag väl kommit i så var det ju faktiskt ganska skönt. Ja, det är en brasse-stol jag sitter i. Pappa brukar sitta där och dricka öl. Sämre kan man ju ha det, fast jag skippade öldrickandet.



Linus kör verkligen på "fullt ös medvetslös" när han är i vattnet. Man blir ju helt slut bara av att sitta bredvid honom.  Tänk om man kunde ha ungars energi. Undrar hur mycket man skulle kunna få gjort då?!

Annars har inte mycket spännande hänt idag. Ganska skönt faktiskt.
Imorgon tidigt ska Linus till sin far igen över dagen. De ska se Sean Banan på Parken Zoo. Undras vad jag och Jimmy ska hitta på då.

Funderar på om man ska gå och sova nu. Är egentligen inte så trött men Jimmy glor på nå skit på tvn som jag inte orkar med att se. 300 heter den och är nån jäkla krigsfilm där det ska slaktas människor och allting är filmat i nåt filter så allt är bara gult och deprimerande. Nej.. inte min typ av film helt enkelt.

På återseende!


Hjärtat smälter <3

img_9183 (MMS)

Hjärtat smälter <3


Jag är lite halvorolig.

I ett par dagar nu har jag känt litegrann som att magen inte växt på ett tag. Att den liksom stannat upp. Men inte tänkt på det så mycket förrän jag kom hem till mina förlädrar idag och mamma säger samma sak. Minns inte exakt hur hon sa men nåt i stil med att magen inte blivit så mycket större sen sist vi sågs.
Sen börjar jag tänka att jag gått upp så "lite" i vikt också. För några veckor sedan skrev jag ju här att jag gått upp 8,5 kilo. Då konstaterade jag i efterhand att jag måste ha räknat fel. Var nog bara 7,5 kilo för NU har jag gått upp strax under 8. Jag är ändå i vecka 30+3 idag. I vecka 24, och vecka 29 hos barnmorskan har sf-måttet legat över medelkurvan och jag vet ju att hur magen ser ut inte avgör hur stor själva livmodern är.
Jag har heller inte samma tryck under revbenen som jag haft i tidigare graviditeter runt dessa veckor. Kanske bär jag lägre den här gången??
Visst är jag glad att inte få världens tjockaste mage, och inte gå upp massa i vikt. Så länge bebis mår bra. Den rör sig o lever om därinne så jag borde säkert inte fundera över det men nu gör jag det ändå. Jag vet i alla fall när jag ser på kort från Linus i samma veckor att jag var större då. Med Bella var jag ju rätt liten o nätt hela tiden men det var ju ändå första graviditeten.. Har inga kort att jämföra med från då. 

Jaja.. detta kan jag älta i flera timmar men ska försöka att inte tänka på det. Det är 2,5 vecka kvar tills jag ska till barnmorskan igen och jag vet ju att hon inte direkt tagit min oro på allvar direkt tidigare så det är väl ingen idé att försöka få komma nå tidigare heller.

Nu är min kära son hemma på visit igen tills på söndag morgon. Han ligger och sover nu såklart men känns ändå skönt att veta att man inte är ensam i lägenheten. Min fina unge. Han satt och donade med sina grejer i sitt rum när han helt plötsligt ropar: "Mamma!!!" Ja.." svarar jag. "Älskar du mig?" på ett lite retsamt sätt. Han är så  rolig. Man undrar vad som går runt i huvudet på de små ibland.


Poolhäng.

Idag har jag och Linus varit vid lekparken och poolen nästan hela dagen. Linnéa med barn har också varit där och en del annat folk man känner igen. Trevligt att umgås med lite folk samtidigt som man roar barnen.
Det har varit toppenväder. Inte för varmt så länge man har setat i skuggan. Solen klarar jag dock inte av några längre stunder längre. Jag blir helt vimmelkantig direkt. Jag och min brasse-stol i skuggan är bästisar :) 



Linus tycker det är skönt att ligga och gassa i stolen ibland. Så länge han inte har någon kompis att leka med i poolen för då är han inte torr några längre stunder.



Jimmy var ut en sväng innan jobbet och han hade med sig glass. Varma sommardagar får man äta glass  mer än en gång. :)

Nu är Linus hos sin pappa igen. Tråkigt men han kommer imorgon igen då Dennis ska jobba på lördag morgon.
Jag har så jäkla tråkigt just nu. Jag skulle kunna städa och dona lite kanske men jag har ingen som helst lust eller ork. Hur ska jag få tiden att gå tills bebis kommer? Det är ju dessutom mest skit på tv såhär under sommaren. Ringde mor och far nyss o tänkte våldgästa dem en stund men de skulle iväg precis och tyckte jag skulle komma senare men det orkar jag inte. Jag är så jäkla dålig på att ta mig för saker. Det mesta känns jobbigt bara. Blä för det.

Får väl roa mig att titta på de här små "ögonstenarna" som just nu ligger och laddar upp för att vara så jävliga som det bara går inatt när en annan vill sova. Som sagt. Det är tur att de är söta när de sover :)

   

Jag sitter förresten och funderar på en sak!
Hur klär man en bebis som (förmodligen) föds under första halvan av september? Vad behöver vi ha med till BB i klädväg för att ta oss hem tex? Behöver man ha jacka o mössa? Sen vad ska man köpa för strl? Alla säger att man inte ska köpa mindre än 56. Men båda mina barn har drunknat i 56 när de födits. Bella vägde 3205, och Linus 3914. Jag troor ju inte att vi kommer att få någon 4,5 kilos men man vet ju inte. Body/tröjor i 56 har väl gått an även om de varit gigantiska men byxor har ramlat av dem. Svårt det här.  


Rotfyllning.

Idag har vi hämtat barnvagnen. Den var jättefin och jag tror vi är nöjda. Har väl iofs bara kört in den i klädkammaren men det blir nog utmärkt. Vi fick även med oss en bilbarnstol hem som var billig så nu har vi återigen några saker att bocka av listan. Känns skönt. Nu kan vi åka hem från BB iaf :)

På eftermiddagen åkte jag till tandläkaren. Intet ont anande om vilket helvete jag skulle gå igenom. Visst var jag nervös att det skulle göra ont men fy faan. Detta var bland det värsta jag gjort i hela mitt liv.
Skulle ju påbörja en rotfyllning så idag skulle vi rensa rotkanaler och lägga i nåt bakteriedödande medel som ska ligga i ca en månad. Jag hade tre rötter på tanden. Första kände jag ingenting. Andra gjorde sviinont och jag fick mera bedövning. Bröt ihop totalt och låg och grinade som ett litet barn samtidigt som jag har nån jäkla duk över hela käften för att tanden liksom ska ligga sterilt. Tredje roten.. Oj oj.. Det gjorde så ONT :( Hur tandläkaren än gjorde så fick han inte bedövningen att ta och när han körde in sin lilla minifil i rotkanalen så sprängde det i HELA huvudet!! Jag var beredd att sätta mig uppo säga att jag gör inte mer, men som tur var gjorde tandläkaren det själv. Så nu skulle vi låta tanden vila i en månad med en provisorisk lagning sen ska vi försöka oss på sista roten igen. Gaah.. ångest deluxe över det. :(
Jag var helt skakis när jag gick ut därifrån. Jag önskar att det aldrig blir den 17 augusti..

Nu har jag fått hem min son på lån tills imorgon. Alltid något att trösta sig med. Jag hoppas att det blir skapligt väder imorgon igen som det varit idag så vi kan sitta vid poolen eller åka och bada hos mor o far eller nåt.


Hemsk natt!

Denna natt har inte varit kul så detta kommer bli ett gnälligt inlägg. Jag blir tokig om jag ska ha det såhär resten av tiden när man vill försöka passa på att njuta av att sova innan det kommer en bebis och kräver 100% uppmärksamhet dygnet runt.

Hur jag än försökte igår kunde jag inte sova. Jag vred o vände mig. Det kryper i hela kroppen och sovrummet kändes kokhett. Ingen ställning är skön. Jimmy jobbade över till 01 så innan han är hemma går det oftast inte att komma till ro ordentligt heller.
Jag har utan att överdriva varit upp på toa minst 5 gånger inatt. Konstant kissnödig men det kommer bara några droppar o jag är nog lika kissnödig efteråt. Har så jäkla svårt för att kissa. Kan sitta i fem minuter innan det kommer 3 droppar men jag känner mig kissnödig hela tiden. Jag kanske lyckades somna runt tre-halv fyra och vaknar vid halv sju och kan inte somna om. Var upp o kissade däremellan också. Ljuvligt!
 
Katterna våra är så dryga nuförtiden så hälften vore nog. Jag kräks på dem! De röjer tamejfan hela nätterna. På dagarna ska det minsann sovas. Låter som en jäkla elefanthjord springer fram över golven och jagar varandra o bits o fräser o jag vet inte om det är mest bus eller bråk. Bus tror jag. Kommer in i 180 i sovrummet och hoppar upp i sängen o jagar varandra över där. Då är de billiga vill jag lova. Kan inte stänga dörren längre för då kokas jag levande därinne. Tycker synd om grannarna under..



Såhär fint hade de gjort med Linus blommor som han plockade åt mig häromdagen. Varför ska de stå i ett glas med vatten när man kan sprida ut dem över hela diskbänken? Odjur!
Ska bli så skönt när vi flyttar och får källare. Sätter de igång då så kan de få springa av sig därnere. Sen ska de även få börja gå lite ute om de verkar ha intresse. Tur de är söta när de sover...
Nu sitter den stora o blänger på mig med stora ögon som säger "Ge mig mat.. ge mig maaat.. ser du inte att jag håller på svälta.. ge mig maaat" Jag är ledsen gubben men du får vänta på husse. Jag klarar inte av lukten av burkmat längre. Jag sätter igång o hulka direkt.

Kommer bebis snart!!??


Shopping.

Eller nåt. Idag var vi och beställde en ny soffa på Aders Möbler i Surahammar. Vi har ju två st Ektorp soffor som är allt annat än vackra som vi tänkte dra ner i Gillestugan i nya huset sen. Så kommer vi få som ett extra vardagsrum/mysrum där och en mer anständig, snygg och framförallt mycket skön soffa i riktiga vardagsrummet. Såhär ser den ut:

 

Man får tyvärr inte största utbudet av bord i den där lilla gluggen. Men men. Vi hittade ett sånt här på IKEA som får duga.
 

Soffan är leveransklar i början på september så det blir ju perfekt.

Alltid när vi handlat nåt stort såhär så får jag lite ågren. Har vi råd? Borde vi? Vi har ju faktiskt en hel del bebissaker som behöver inhandlas. Tur att i har lyckats spara ihop en liten budget. Vägra köpa saker på avbetalning i alla fall och det har vi ju inte gjort. Soffan var på rea dessutom. I ren frustration kändes det som för att vi köpt en soffa och inget åt bebis så åkte en badbalja och en badcape med hem också från IKEA. Något att bocka av från inköpslistan jag la upp igår. Imorgon ska vi hämta vagnen. Ska bli spännande.
Känns som att om jag ska gå hemma i 10 veckor och göra nada kommer pengarna brinna. Vad ska man göra när man har tråkigt, om inte spendera pengar? Undrar om det är därför Jimmy jobbar extra ;D Skämtåsido.

Idag har jag varit så yr så hälften vore nog. Fått hjärtklappning och en känsla av att pulsen stuckit iväg utav bara fan. När vi kom hem hade jag dessutom några riktigt onda sammandragningar. Aldrig haft en förvärk med mina tidigare barn så detta ska ju bli spännande.
Gick och la mej efter att Jimmy åkt till jobbet och sov i 1,5 timme. Så skönt.

Carola ringde och frågade om jag ville följa med och äta pizza med dem på Skiljebo och det ville jag gärna såklart och sen när jag kom hem var jag lika slut igen.

Nu ska jag äta jordgubbar o glo på tv. Tisdagar är ingen bra tv-dag dock..


Att sakna sina barn.

Den tomheten jag känner första gången jag kliver in i lägenheten efter att barnen åkt är fruktansvärd. Hemsk. Som att den går att ta på.

Bella blev ju hämtad redan imorse. Linus var hemma i ett par timmar till. Det är alltid skönt när de inte båda åker samtidigt som man hinner "vänja sig" succesivt.
Jag och Linnéa åkte till maxi nästan direkt efter att Linus åkt och när jag kom hem slog den där tomheten och tystnaden emot mig. Det är hemskt.

Jag visste att det skulle bli jobbigt den här gången. Jag har kännt mig hornomell, känslig och lättretlig hela veckan och nu gnager såklart det dåliga samvetet att jag inte varit en bättre mamma i veckan som varit. 
Båda barnen har varit på ganska dåligt humör till och från i helgen och jag med. Det smittar väl av sig. Jag visste igår när vi allihopa satt och surade att "imorgon när vi åkt kommer jag ha dåligt samvete för det här" "Nästa vecka ska vi inte bråka en enda gång!"

Jag saknar dem så just nu. Speciellt när jag är ensam hemma och det enda jag kan göra är att tänka. 
Jag vet att det måste vara såhär men det gör ändå ont. Nu har jag levt såhär varannan vecka i 2,5 år och det blir aldrig lättare. Eller jo. Alla veckor är inte lika jobbiga kan jag ju inte säga men det kommer alltid svackor och jag kommer nog att få leva med att det är såhär tills de flyttar hemifrån. 

Jag blir så arg på folk som säger att man ska passa på att njuta när barnen inte är hemma. Att de skulle tycka det vore så skönt med egentid. Visst är det det. Men kanske inte när man lever så varannan vecka jämt och ständigt. Då kan ensamtiden ta och slänga sig i väggen. Jag skaffade inte barn för att vara mamma varann vecka och det finns verkligen ingenting naturligt alls i att leva utan dem så kontinuerligt. Det är halva deras liv. Om de flyttar hemifrån när de är 20 år så har jag missat 10 år. Nu blir det väl säkerligen annorlunda när de kommer upp i de äldre tonåren men ändå. Lek med tanken.

Jag pratar nog aldrig med någon om det här. Inte ens Jimmy. Känns på nåt sätt som att jag satt mig i situationen själv och då får jag skylla mig själv.

Jag vet att båda barnen har det bra. Det här är mina egna egoistiska känslor som jag alltid måste lägga åt sidan. Men jag måste ju fortfarande få tycka att det är jobbigt som mamma att vara ifrån sina barn varannan vecka även om jag vet att detta är bäst för dem??!!

Om Jimmy någonsin får för sig att lämna mig så stryper jag honom. Detta tänker jag inte gå igenom med ett barn till. Aldrig i livet!!


Att inhandla till bebis.

Vi har börjat skriva en liten lista på vad som behövs inhandlas eller i alla fall införskaffas innan bebis kommer.

* Spjälsäng
* Madrass
* Spjälsängsskydd
* Plastad frotté
Täcke, lakan och grejs har jag sparat från tidigare barn om jag inte minns fel. Kanske ska inventera i källaren någon dag.

* Skötväska
* Skötbord
* Skötbädd
* Snorsug (mycket viktigt) :)
* Badbalja
Ja, sen behövs det väl blöjor o allt annat som behövs för själva "sköteriet" men det känns avlägset. Svårt att veta vad vi ska ha för skötbord när vi kommer få ett minimalt badrum i nya huset och endast duschkabin.

* Bilbarnstol
* Babysitter

Idag inhandlade jag första plagget. 30 kr på rea var väl alldeles lagom. Så söt tycker jag. Strl 50. Mina barn har drunknat i 56 när de föddes. 



Sen behövs det väl lite kläder. Jag tycker det är så svårt att handla sånt när man inte vet vad det är för kön i magen. Neutrala kläder är mest tråkiga och det vet jag av erfarenhet att det är inte roligt att sätta på barnet sen när det väl är fött. Är det en tjej så kommer jag, vare sig folk vill eller inte köpa söta kläder i rosa o vice versa. Jag gillar rosa och det finns inget sötare än små bebisflickor i rosa kläder. Är det en pojke, ja då kommer man köpa söta saker i blått eller andra "pojkfärger" Jag må var inskränkt i mitt könstänkande men sån är jag :)
Idag råkade jag till och med kalla bebisen för hon och för varje dag som går så är jag mer och mer "säker" på att det är en tjej i magen så ut kommer nog en kille då jag alltid har fel.
 
Kom gärna med förslag om jag glömt något. Jag hoppas att man kan ärva en del, och hitta lite begagnat. Blir sjuhelvets dyrt om man måste köpa allt nytt.


Första semesterdagen och 10 veckor till Bf.

Idag är första dagen på min semester eller vad man nu ska kalla det. Den här veckan har jag ju faktiskt semester. Hp.n börjar inte förrän den 14 juli.

Undrar lite hur jag ska få den här veckan att gå. Vädret är inte tipp topp, dock rätt skönt för man kan andas men eftersom jag ändå ska gnälla så hade jag önskat mig ca 22-23 grader och sol. Vill inte ha stekhet tropisk äcklig luft. 

Bella har åkt till sin pappa för någon timme sedan. Linus åker under eftermiddagen när Dennis har slutat jobba och i samma veva åker Jimmy till jobbet. Så vad ska jag hitta på? Har väl några småplaner men inget spikat. På onsdag ska jag börja med rotfyllningen av tandhelvete.. Någon dag ska jag och Linnea ev åka hem till Jenny men inget är spikat. Hoppas på fint väder så kan jag o Linnea sällskapa vid poolen. Åka hem till Carola, eller bara hitta på något med dem. Men blir nog alltförmycket dötid för min smak också..

Verkar som jag hetsade upp mig lite i förtid angående pengarna igår, men det blir liksom lätt så när man ser att det står -8300 för mycket. Än så länge är det bara reserverade belopp så förmodligen kommer pengarna aldrig att dras utan det kommer bara att gå tillbaka. Pratade med banken imorse och om inget hänt nästa vecka, eller om pengarna faktiskt skulle dras skulle jag återkomma så skulle de kontakta butikerna för att göra en reklamation. Så bara att hoppas att det går så smidigt som det lät.

Idag är jag i vecka 29+6. Eftersom Bf-datumet alltid är i vecka 39+6 av någon anledning så är det alltså idag exakt 10 veckor kvar till beräknat förlossningsdatum. Förhoppningsvis lite mindre men dumt att gå och räkna på nåt annat. Men max har jag 12 veckor och 2 dagar kvar då man oftast max går till 42+2 här i Västerås.
10 veckor känns på ena sättet som en halv evighet och på ett annat som ingenting. Vi har lite grejer som ska fixas innan bebis kommer men det känns lite tidigt ännu. Vagnen är ju klar i alla fall. Står och väntar på oss på Babyproffsen. Men det är också det enda vi köpt.

Nehe.. om man skulle försöka planera dagen kanske..


Piss o skit.

Jag får panik bokstavligt talat.

Ungarna bråkar, det regnar ute, Jimmy är inte hemma och jag mår skit. Jag vill bara gråta och känner mej som världens sämsta mamma som inte roar dem bättre. 
Tänkte att vi skulle åka och köpa lite nya tuschpennor till dem så kunde de rita ordentligt då det alltid är någon färg som saknas. Jag skulle bara kolla ekonomin först. Då fattas det en JÄVLA MASSA pengar från mitt konto. :(

I fredags klippte vi Linus. Det kostade 300 kr. När jag skulle betala så strulade deras kortläsare och skyllde på att det var Cityfestivalen utanför så om vi kunde springa och ta ut kontanter så vore det jättebra då de hade haft flera problem tidigare under dagen. Jimmy gjorde det. Vi betalade och gick. Tog INTE nåt kvitto på att det var betalt tyvärr för jag tänkte att en klippning är ju inte direkt nåt som går sönder ändå. Jag såg ju att det stod medges ej på kortläsaren. 300 kr har ändå dragits från mitt konto fredagen den 1/7.

Efter vi klippt Linus åkte vi till en godisaffär och handlade lite godis. Det gick på 80 kr sammanlagt. Samma visa där. Mitt kort strulade och de var tvungna att ringa nåt nummer för att bekräfta betalningen. Det hände ibland hävdade kassörskan. Kvinnan i butiken sa att det första köpet avbrutits. Jag fick se ett kvitto på det så vi försökte igen så efter mycket om och men fick vi igenom det efter att hon fått knappa in summor på telefonen. Kollar kontot idag och ser att både 80 kr som godiset kostade + 8000!!!! har dragits fredagen den 1/7.
Ringde godisbutiken nyss och de får utdrag efter varje dag och hittar endast de 80 kr. Inga 8000. Så var har dom tagit vägen?

Än så länge så står det bara reserverade belopp på banksidan men jag vet ju att dessa ställen var de ställen jag drog kortet i fredags o båda strulade. Man kan inte göra något på en söndag. Jag får panik. Jag har inte ens 8000 kr på mitt konto så detta kommer ju dras på krediten..

Fy fan för allt. Behöver jag säga att jag inte är så sugen på att åka och köpa några tuschpennor längre?!....


Hur kan detta bli en bra dag?!

Den här dagen känns hitills allt annat än bra. Klockan är visserligen bara 09.44 men ändå.

Jag har galet och då menar jag riktigt jävla galet ont i ryggen idag. Min kropp har faktiskt kännts helt okej i några dagar nu förutom de sedvanliga gravkrämporna som visserligen är jobbiga men man kan hantera. Men detta är inte okej. Fi faan alltså. Känns som hela ryggen krampar på nåt vis och det ilar och drar och gör allmänt jävla skitont ända från bäckenet och upp i hela bröstryggen. Skulle inte tacka nej till en ordentlig massage men det kan jag nog glömma.

Igår åkte vi en sväng till Åsby trädgård som sagt. Tittade lite i deras heminredningsbutik och hittade äntligen en servetthållare som vi köpte. Eller mer en servettlåda var det nog. Mycket fina saker fanns det där. Vi fikade i deras djungelcafé. 
Ungarna förälskade sig i såna här köttätande växter så det blev en varsin sådan åt dem också för att dela på en var inte tänkbart. Så fick de välja en kruka till. Vart ju allt annat än billigt men kan man göra dem glada någon gång ibland så. De var så stolta över sina blommor på vägen hem och nu står de o pryder deras fönster. De är ju inte direkt vackra heller. :) 
Linus som aldrig vill prata i telefon ville tom ringa till sin pappa och berätta att han fått en köttätande blomma, som dock inte skulle äta upp oss eller katterna. Bara flugor. Skönt det! 



Imorgon ska mina barn åka iväg i en vecka igen och jag har ångest över det. ;( 
Känner för att hitta på nåt kul med barnen idag men frågan är vad?! Jimmy undrade i fredags om vi hade några planer för dagen idag och eftersom vi inte hade det tyckte han att han skulle stå och steka hamburgare på nå Suradagar istället för att faktiskt hitta på nåt med oss. Jag hade kunnat tänka mig badhuset eller nåt men jag gör det inte höggravid och själv med barnen. De vill liksom inte vara på samma ställe direkt i poolerna. Bella långt ut i djupa, Linus i grunda och ingen av dem kan man lämna själv.
Det var mulet och svalt imorse men det ser nästan ut som att solen kan spricka igenom idag igen så då blir det väl poolhäng här utanför som vanligt. Kanske passar bra för jag tror fan ryggen går av snart.. Aj aj!!


Lååångledig!

Nu har jag varit sådär dålig på att skriva igen sista veckan. Har inte haft mycket att förtälja. Det har varit högsommar ute och jag ljuger om jag säger att jag njutit. Det kan liksom inte bli lagom varmt utan måste bli stekhett direkt. Nu är det mer mulet men fortfarande varmt och äckligt kvavt o klibbigt. Då har jag hellre stekande sol.  
Vi fick byta vår trasiga AC häromdagen så den går varm här hemma nu. Fast den orkar liksom inte med hela lägenheten utan mest det rummet den står i plus att den låter så fruktansvärt illa så den är knappt värd att använda. Den kyler ner i vardagsrummet där den står nu i alla fall och när ungarna åker till papporna på måndag igen så tänker jag dra in den i sovrummet vårt så det iaf är kyligt därinne när man ska sova.

Vi har hunnit med att fira midsommar. Var hemma hos storebror med familj i Kungsbyn och var ut till Ängsö och tittade på dans runt stången etc. Fick denna bild på Alwin och Linus när vi gick mot bilen. Tycker de var så söta <3



Alwin hade fått en ny cross som Linus ville provköra men det gick inte så bra. Han vart jätterädd och vågade inte riktigt. Svårt att reglera gasen när man inte ens är fyllda 6 år och aldrig har åkt förut.






Vågar inte lägga ut några bilder på Alwin när han körde. Vet inte om jag får det för hans föräldrar :)
I övrigt grillade vi och hade oss på kvällen. Linus var helt slut på kvällen efter att ha lekt precis hela dagen med Alwin och massa andra barn. Bella var med sin far i Rättvik och firade i Dalarna.

Vad har hänt mer sen sist??

Vi har besiktat huset. Det gick bättre än förväntat så nu blir det flytt någon gång under september. Har för tillfället väldigt svårt att se fram emot det pga olika anledningar men det löser sig nog till det bästa i slutändan. Hoppas jag! Lite frustrerande också att vi inte vet om och när denna lägenhet blir såld och innan det känns det inte som någon idé att flytta. Hur lätt är det liksom att sälja en lägenhet som står tom, där man ser precis alla gamla borrhål osv. Sen vet vi inte heller när bebis kommer så hela september känns lite svår att planera. Tillträde till huset får vi i alla fall 1/9 och jag hoppas att bebis kommer där i krokarna med.. även om jag önskar att jag slapp gå igenom förlossningen.

Bella är nyklippt. Tycker hon blev så fint och hennes hår blev så tjockt.



Linus är också nyklippt. Lika fin han såklart. Jag är inte alls partisk :)



Veckan som gick nu var min sista jobbvecka innan låång ledighet. Har bara jobbat 3 timmar på förmiddagarna och det var alldeles lagom. Fick ju som sagt min HP beviljad i onsdags och det kändes verklgien skönt att gå hem igår och veta att jag inte behövde oroa mig över det. Ska dock erkänna att det kändes lite vemodigt att gå från jobbet igår. Konstig känsla att veta att jag inte skulle dit på länge länge nu. Jag vet inte hur det ser ut när jag kommer tillbaka. Inte ens när jag kommer tillbaka. Men nu ska vi njuta och bara vänta på bebis.

Idag är det lördag och jag tror vi ska ta oss ut mot Åsby trädgård i Hallsta och titta lite. Kanske ta en fika också. Linus hade lite feber imorse men verkar pigg nu. Jag känner mej allmänt anti det mesta men ska försöka att inte låta det gå ut över barnen och Jimmy.

Tjofräs!


RSS 2.0