Massa snö!

Jäklar vad det snöar ute idag. Det gillar jag. Mysigt. Men tyvärr är de urdåliga på att ploga på vår gata. Har inte sett plogbilen en enda gång här i vinter. Av någon anledning så plogar de till vägen ovanför vår och sen lämnar de vår. Att gå med en ca 35-40 kgs syskonvagn till affären i oplogad snömodd var ingen höjdare kan jag säga. Men skam den som ger sig. Skottade vår lilla uppfart vid 15 på eftermiddagen och nu när barnen somnat så smet jag ut igen och skottade bort minst en decimeter till. Det blev bara det allra värsta för även om jag nog på de 10 minutrarna jag var ute öppnade ytterdörren säkert varannan minut så kände jag mig stressad över att de skulle vakna.
Imorgon blir det leka i ute i snön. Ninnie tycker väl att det är lite sådär att sitta i snön i en alldeles för stor overall och det är ju rätt trist att sitta i vagnen också vilket jag kan förstå. Men vi har varit ute i en timme och lekt i snön idag i alla fall.
 
Adrian har återigen promenerat på mina nerver idag. Herregud vad påfrestande han är. En av de bästa investeringarna vi gjort sen han föddes är att köpa en grind och sätta i dörröppningen till köket. Han klättrade ju upp på köksbordet jämt jämt jämt när han var runt 1-års åldern. Nu gör han andra hyss. Går in i kylen. Jag vill verkligen inte behöva sätta lås på allt. Jag hade glömt stänga grinden idag och satt i vardagsrummet med Ninnie. Hörde hur han höll på att pula i sitt rum och plötsligt så kommer han med en leksaksbil som är dränkt i flytande margarin. Då har skitungen gått in i kylen med sin lilla stekpanna och fyllt upp den till kanten. Ställt stekpannan på sitt leksakskök och förmodligen haft hela flaskan i sitt rum för det var flottstänk över hela hans matta. Mindre nöjd mamma då kan jag tala om. Samtidigt så tycker jag det är lite gulligt att han tar efter som vi gör och ska laga mat.
Efter att jag städat upp i hans rum hade jag lyckats glömma flaskan med rengöringsspray i hans rum och medan jag städade upp lite i köket så hör jag hur både Adrian och Ninnie sitter och skrattar i hans rum. Efter några minuter när jag går in där kan ni ju gissa vad han gjort med den.. Jo.. Ajax hade han sprutat över hela Ninnies tröja och byxor. Jag blir galen. Det går inte att slappna av i två sekunder med den lille herren i huset. Det blev badet för båda två efter det.
 
Nu sover båda små ögonstenarna och jag tänker njuta med en godispåse framför tvn. Sista kvällen Jimmy jobbar idag och sen är han ledig i en vecka. Gissa om jag längtar efter en hjälpande hand här hemma. Tiden går fort. Snart är de tonåringar och jag klagar över att de aldrig är hemma.
 
Förresten. Världens tråkigaste info för andra men förhoppningsvis något stort för oss. Ninnie vägrar ju att dricka välling. Hon dricker ersättning på kvällen innan hon somnar och alltid en gång på natten. Ibland en flaska på förmiddagen också mellan frukost och lunch beroende på dagsaktivitet. Har försökt med välling massor men hon har vägrat. Både risvälling och havrevälling. Idag köpte vi en tetra med majsvälling och den sög hon i sig hela utan att det ens verkade som att hon märkte att det var något annat i flaskan.  Jippi tänkte jag och därför knatade vi till affären och köpte ett paket majsvälling. Nu ikväll var hon inte lika glad i det men jag tänker kämpa. Det är så himla mycket billigare att ge välling och förhoppningsvis mättar det bättre. Hon åt väl i alla fall 1 dl. Återigen. Skam den som ger sig.
 
NU blir det tv!

Resa.

Jag vill hitta en resa typ nu.

Helst en som inte kostar skjortan. Det ska vara ett schyst hotell. Inga kackerlackor tack :) Paketpris med transfer till och från flygplatsen. All inclusive. Pool. Nära stranden. Det skulle vara underbart att åka från Västerås men det är bara att glömma. Jag är kass på det här med att leta resor tyvärr.
Vart vi åker känns egentligen som det kvittar bara det är varmt och skönt. 23 grader sisodär räcker gott o väl. Bella vill till Turkiet men frågan är när det blir varmt där? Har flera datum jag inte kan åka. När matten startar och när högskoleprovet ska skrivas. Borde åka innan så jag kan ligga på beachen o plugga. Vore kanske smartast att vänta till hösten men jag vill iväg innan dess.

Det slutar nog med att det inte blir något alls. Dagens största i-landsproblem.

Jag har jätteont i min vänstra handled och på handryggen. Ilar och trycker men jag har inte gjort illa mig. Börjar nog bli gammal. Gjorde ett test på Facebook angående min mentala ålder. 40 bast, jo man tackar. Haha! Känner mig som 14 i sinnet men beter mig nog som Agda 78 när det gäller att ta tag i att göra saker. Tråkigast i stan.

Nu blir det sova. Att gå och lägga sig på kvällen måste vara dagens höjdpunkt. Sa jag att jag var tråkig?


Ingen höjdardag.

Börjar tröttna ordentligt på att känna mig som en fånge i mitt eget hem. Adrian kräktes igår igen och vips så var vi tillbaka på ruta ett. Dock bara en gång och sen var han som vanligt hela dagen. Jag mådde också skumt hela dagen igår och på kvällen var jag övertygad om att det var min tur men icke. Imorgon bitti har det återigen gått 48 timmar och då kanske man kan andas ut. Jimmy sa dock när han ringde från jobbet att han hade en skum känsla i magen. Snälla, nu räcker det väl!? Fan för detta. Ge mig hellre feber.. men inte halsfluss. Haha ;)

Så imorgon om inget oförutsett sker blir det förskola för Adrian. Det behöver han. Han är en väldigt krävande pojke. Sen han började gå vid 9 månaders ålder så har han ju varit ett riktigt klåfinger där inga 'nej' eller 'ajaj' biter. Vi kan bli galna alltså. Han klättrar och river i bokhyllan, springer i soffan, drar fram stolar och stoppar i grejer i micron, river ur det mesta ur skåp som inte är barnsäkra osv osv. Har små konstverk på flera olika ställen i huset där han fått tag på pennor som man trott legat utom räckhåll. Jag kan fortsätta i en evighet.
Idag hällde han ut en helt nyöppnad mjölk på köksbordet medan jag fick gå iväg och byta blöja på Ninnie. Jag kan erkänna att det var inga pedagogiska ord som kom ur min mun då. 9,5 dl mjölk över hela bordet men inte en droppe hade runnit över kanten. Den är iofs rätt bra. När han hade badat sprang han näck o skulle absolut inte ha blöja på sig. var sätter han sig och kissar om inte i vår säng. Självklart inget han gjorde med flit men GAAAH!!!!
Det är tur att han är underbar för det mesta.

Ännu mer tur är att Ninnie verkar hundra gånger lugnare. Hon ställer sig vid blommorna på fönsterbrädan och tittar på dem och säger ajaj. Vi har precis ställt dit dem för sånt gick inte att ha med Adrian. Går knappt ännu. Han kommer ofta med hela näven full av jord. Ninnie blir jätteledsen så fort vi säger nej eller aj aj. Adrian har aldrig brytt sig. Vilken skillnad det kan vara. Tur vi inte fick två terroristbarn. Bella var som Adrian och Linus var som Ninnie. Det lugnar väl sig någon gång. Som sagt. Hoppas Adrian kan gå till dagis imorgon.

Varför inte en gång till?

Igår fredag var det då äntligen dags för Bellas kompisar att komma och sova här. Nu var det bra två st men vi fixade tacos åt oss allihopa sen så fick de sitta och äta själva i vardagsrummet. Sen tittade de på film och skulle spela spel och grejer. Framåt kvällen kommer hon upp från sitt rum som hon har i källaren och vill ha en Alvedon för att hon har huvudvärk. Det i sig är inget konstigt för det kan hon ha ibland. Det som var mindre trevligt var att hon vid 4 kom och väckte oss för att hon hade spytt. Just i den stunden när hon sa det så ville jag bara skrika några väl valda fula ord. Jag hatar hatar hatar magsjuka. Sen kändes det ju inte jätteultimat att hon hade två kompisar här heller. Den ena började må illa direkt sa hon och ville hem så Jimmy skjutsade hem henne kl 4.30 imorse. Den andra skjutsade jag hem vid 7.30. Jag hoppas de stackarna klarar sig. Fy fan säger jag bara. Nu ber jag till Gudar och högra makter för att vi ska klara oss. Det positiva är ju att hon mest sitter i sitt rum och trycker om dagarna så vi ser ju knappt henne och igår hade ingen av oss direkt jättemycket närkontakt med henne.. Hon sköter ju sig själv på toaletten så det är ju bara hoppas. Nu har hon inte kräkits mer än den gången heller men hon har ont i huvudet och ont i magen. Ligger i sin säng och kollar på film.
Kan hon ha mer otur när det gäller sjukdomar den här tjejen? För två år sen var hon magsjuk på julafton. För ett år sen körde hon halsfluss. Nu detta när hennes kompisar sov här och idag skulle hon egentligen sovit hos Linus pappa och gått på bio med honom. Jävla skit säger jag bara!
 
Tror inte att det är vi som smittat henne. Det kommer nog från skolan eller nåt. Hon kom hit i tisdags kväll. Då hade det gått 60 timmar sedan vi gjorde något sist så att vi skulle ha smittat henne då, och att det skulle dröjt 3 dygn till innan hon insjuknade ser jag som långsökt.
 
Linus ska sova hos mina föräldrar idag. Det ser han fram emot. Jag ringde i morse och så fick de avgöra om det var ok att han kommer eller inte. Han har knappt träffat Bella på hela veckan. Som sagt. Hon sitter mest i sitt rum så jag betvivlar att han är smittad men man kan ju aldrig garantera något. De pratade i alla fall ihop sig och ringde tillbaka och sa att han kunde komma. Jag ska snart ensam åka dit med honom. Ser fram emot någon timmes egentid :D
 
Så denna helg blev inte heller riktigt som vi tänkt oss. Jimmy är och köper sista listerna till Ninnies rum som har blivit stående i snart 2 veckor. Allt är klart utom listerna. Sen ska hon snart få eget rum. Känns lite skrämmande. Min lila plutt-tjej. Hon blir snart ett år nu. Just nu är hon inne i en period där hon gnäller k o n s t a n t. Om jag visste vad som felade skulle jag vara glad.
 
Kommande vecka jobbar Jimmy kväll. Inget jag ser jättemycket fram emot men veckan efter det är han visst ledig upplyste han mig om häromdagen. Kompenstationsdagar för att han jobbat massa röda dagar. En positiv sak med vårt jobb. Jobbar vi storhelger dagar får vi 100 eller 125% beroende på vilken dag det är plus att vi får en så kallad kryssdag. En ledig dag som kompensation. Jimmy hade fått alla sina den veckan så det är ju alltid något trevligt att se fram emot. Förhoppningsvis friska och krya med ett väldigt bra väder ute. Jag ska försöka få till lite pluggtid på dagarna då tänkte jag. Just nu nöter jag ordförståelse. Inte min svagaste länk men det är den enda delen på provet som intresserar mig det minsta så det går ju såklart lite lättare då.
 
 
 
 

Mitt i natten svammel. .

Kan inte sova. Vår käre son sover väldigt oroligt. Blir helt hysterisk emellanåt. Verkade väldigt trött ikväll. Ville mest sitta i något av våra knän och halvsova innan han självmant gick och la sig. Ger mig fan på han ska bli sjuk igen. Hoppas inte.

Jag gav som förslag till Jimmy för ett tag sedan att jag och Bella skulle åka utomlands själva. Mest på skoj. Ikväll tog han upp det och sa att det kanske vi skulle göra. Jag vet dock inte om jag vågar åka själv. Får nog tjata med mig någon. Mamma/mormor? :)

Jag känner mig fortfarande skum i magen till och från. Ska det aldrig ge sig?

Idag har jag betalat högskoleprovet. Nu måste jag alltså göra det. Känns som 350 kr i sjön men oj vad jag vill få ett bra resultat. Eller i alla fall ett resultat jag kan söka sjuksköterskeprogrammet med. Skulle behöva få hjälp av någon i lugn och ro att gå igenom hela kvantitativa delen.

Jag och Jimmy har fastnat framför Fringe. En serie som finns på Netflix. Så fort barnen somnar sitter vi o glor. Tur att det finns 87 avsnitt. Jag såg några avsnitt för några år sedan men kom av mig. En riktigt bra serie om man inte måste ha en vetenskaplig förklaring till allt.

Nu har inte Adrian gapat på en stund. Jimmy ligger därinne. Stackarn börjar jobba 5:30. Ska försöka sova nu.

God natt alla godingar + ni andra.

Första kontakten med snön.

Idag mår vi bättre och vi hoppas att det är över för denna gång. Jag och Ninnie har än så länge sluppit kräkas så därför känner jag mig inte riktigt safe än. Man kan ju dock vara magsjuk bakvägen också. Fi fan vilken pers alltså. Bella och Linus skulle egentligen komma hit idag men de kommet imorgon istället. Vi vill skona dem och vänta ut våra 48 timmar. Förhoppningsvis är allt lugnt imorgon.

På förmiddagen har vi varit ut och luftat oss lite här hemma på tomten. Ninnies första närkontakt med snön. Hon gillade det men hade lite svårt att röra sig i sina för stora kläder.






Skönt att jomma ut och byta kite luft i lungorna. Skulle vilja sanera hela huset.

Nu ska vi försöka oss på lite korv med bröd till lunch.






Mardrömmen..

Varning för kräsmagade!!

Man skulle väl kunna säga att 4 av 4 hemmavarande är mer eller mindre magsjuka. Jag slipper dock kräkas än så länge och Ninnie med men det finns ju fler hål och än ska jag inte ropa hej. Mått illa med magsmärtor sen i förrgår kväll. Jimmy kräks och Adrian är inte helt ok än han heller.

Morgonen började 5:20 här med nerskiten säng för Ninnie. Hon äter dock utan att kräkas. Adrian knappt sovit alls inatt. Han vägrar äta. Inte ens välling.

Skjut mig gärna. . :'(

Äckliga vidriga sjukdom.

Det finns inget värre än att göra sina barn besvikna.
Ikväll skulle Bella haft pyjamasparty här med några vänner eftersom hon fyllt år. Vi skulle laga tacos och de skulle spela spel o greja. Redan förra helgen så bäddade hon åt dem och fixade i sitt rum. Hon har sett fram emot detta massor såklart.

Meen. Inatt blev Adrian magsjuk. Paniken hos mej är nära. Jag är sjukt rädd för magsjuka och att kräkas. Alltså onormalt rädd. Jag går ständigt och oroar mig för att vi ska bli sjuka och så fort jag hör talas om någon som varit sjuk eller träffat någon som blivit sjuk vill jag bara svälja en flaska klorin.

Jimmy är på jobbet nu. Jobbar hela helgen. Lyx för honom. Hur jag ska få ihop denna dag med en vild 10-månaders och sen en sjuk Adrian. Kommer vara omöjligt att hålla isär dem. Jag vet ju vad som med största sannolikhet väntar mig också inom nåt dygn eller 2. Men först måste jag nu snart ringa Bella som är hos sin pappa och göra henne grymt besviken. :'(

Den kompletta guiden till högskoleprovet!

Idag fick jag hem den (förmodligen) tråkigaste bok jag köpt. Den kompletta guiden till högskoleprovet. Jag har tittat i den massa nu ikväll. Tror faktiskt att jag kan få lite hjälp av den.



Det stora orosmolnet är ju den kvantitativa delen. Alltså den delen med olika matematiska uppgifter. Jag är helt lost där. Det är x hit och y dit, upphöjt i och roten ur. Fattade jag hälften vore jag nöjd. Jag och Jimmy satt och pratade om nu ikväll att undrar hur jag kan ha så bra sifferminne när jag är helt kass på matte? Jag kommer ihåg folks telefonnummer från urminnes tider men räkna det kan jag inte. Den delen innehåller också tabeller och diagram och det är också svårt men jag fick lite tips tror jag. Det är ju inte bara att läsa av heller utan mycket läsa av tabeller och räkna ut frågeställningar.
Sen är det ju engelska läsförståelse. Fy fan. Jag är så dålig på engelska. Det är ju inte direkt någon mellanstadieengelska heller.

Jag tror tyvärr att boken mer kommer att hjälpa mig bli bättre på det jag redan behärskar hyfsat, än den satans mattedelen. Jag hatar matte. Varför måste det svåraste vara tråkigast?


Tankar på en onsdag..

I augusti har vi sökt förskoleplats åt Ninnie och jag känner ångesten så sakteliga komma krypande. Då är det slut för alltid och jag ska jobba tills jag blir pensionär. Usch. Även om jag är mer än nöjd med mina 4 och inte vill ha fler så känner jag ändå en slags sorg över att det är slut. Jag är glad åt de jag har självklart, men samtidigt kan jag bli lite smått avis på folk som bara har ett barn, eller det första på väg som liksom har allt mysiga med bebistid och liknande framför sig. Glasklart eller hur? Jag antar att det är de kvinnliga hormonerna i mig som talar.
Samtidigt är det oerhört skönt att de börjar bli äldre. Bara en sån sak som att gå upp mellan 5 och 6 varje dag står mig upp i halsen och jag längtar massor tills det att man kan gå upp och sätta på tvn åt dem på morgonen så att man i alla fall kan få ligga och vakna till lite i lugn och ro. Jag känner mig totalt slut som artist. Igår när vi varit och lämnat Adrian så somnade Ninnie i vagnen på väg hem. Jag satte mig i soffan med täcke och kudde och tänkte att hon vaknar nog strax men sen somnade jag visst och vaknade 2 timmar senare av att en liten tjej sovit färdigt. Såå skönt!
 
Idag är det exakt 11 år sedan jag fick mitt första barn, det vill säga Bella bus fyller 11 år. När jag var gravid med henne hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att jag skulle få 4 barn. Inte heller kunde jag tro att hon någonsin skulle bli så stor. Det kändes som att hon skulle vara min lilla bebis för alltid och så är det ju inte. Jag skulle teoretiskt sätt kunna bli mormor om mindre tid än vad jag haft henne. Galen tanke. Hon får mer än gärna utbilda sig och vänta såklart. Jag var 21 när hon föddes, ensamstående och utan fast jobb. Nu sitter jag har med en stadig inkomst men med ett jobb som jag inte trivs med för att det inte kräver utbildning. Jag ångrar inget, absolut inte. Men skulle jag får göra om det skulle jag pluggat vidare direkt efter gymnasiet. Fast det går ju inte att tänka så heller för då skulle ju förmodligen inte mina barn finnas.  Bella har hela livet pratat om att hon vill bli läkare så jag hoppas hon satsar på det om hon fortfarande vill det om några år.
 
Vad vill jag då ha sagt med detta inlägg? Det vetefan men jag hoppas och ska fanimej få till ett resultat på högskoleprovet så att jag kan börja plugga. Jag ska klara matten.  Bättre sent än aldrig. Jag vill göra något givande med den tiden jag har kvar till pension. Det är ju ändå en väldig massa år. Inte ha ont i magen och ha ångest så fort jag ska till jobbet. Nu blir det råplugg sista månaderna innan det ska skrivas. Jag vet att jag blir knäckt varje gång det känns som att det är mig övermäktigt men jag får kämpa på. Jag kommer förmodligen inte komma in i höst men då får jag skriva igen i höst och hoppas på bättre resultat och söka i januari. Det SKA gå. Så är det bara. Jag är inte alls lika övertygad som jag försöker låta nu men jag måste ju börja någonstans.

Äntligen snö!

Äntligen har vi fått lite snö. Skulle gärna ta lite mer. Genast blir det ljusare ute och jag blir på bättre humör än av att leva i detta gråa ljus hela dagarna. Barnen kan vara ute och leka också. Linus var ute själv och lekte i flera timmar igår och Adrian har också varit ute massa. Tyvärr så hatar han att ha sina vantar på sig så han sliter av sig dem vilket resulterar i kalla händer och ja.. resten kan man ju lista ut.
 
Igår hade vi lite kalas för Bella här hemma med min familj. Kändes som att det blev lite hattigt men hon verkade nöjd tösen. Hon är hos sin pappa på sin födelsedag på onsdag.  Vi har haft häcken fulla hela veckan med diverse träningar och renoveringar med mera så jag har varit helt slut på kvällarna så presenterna blev panikinhandlade i onsdags och fikabrödet blev köpt förutom två sockerkakor jag kastade ihop i all hast igår. Hade även helt glömt bort att ringa och bjuda en del men som sagt. Det blev bra ändå.
 
Natten till igår fick jag 2 timmars osammanhängande sömn sammanlagt så jag var helt dassig i huvudet hela dagen. Jag undrar när man ska ha tid att andas. Nästa vecka blir bättre. Då är bara de små barnen hemma, inga träningar och Jimmy jobbar dag. Jag fasar för hur det blir när vi ska jobba båda två i höst. Bara en sån sak som att Bellas träning börjar kl 17 på onsdagar. Hur sjutton ska man hinna hem från jobb, hämta småbarn på förskola och få i barnen mat innan hon ska på träning? Tur att hon blir äldre så hon snart kan ta sig till och från träningarna mer på egen hand. Jaja.. det är ett halvår kvar innan vi båda jobbar så det blir nog bra. Fattar inte hur 10-12 barns familjerna får till det. Jobbar båda föräldrarna?
 
Söndag idag och vi ska inta IKEA. Det ska inhandlas golv till Ninnies rum. Tapetseringen och målningen är i princip klar. Det blir skitsnyggt. Bättre än vad jag hade hoppats på. Sen ska det inredas också och inredning är verkligen inte min starka sida. Förmodligen kommer det bli mycket att de leker mycket i varandras rum såhär i början. Ninnie har ju alla sina saker (förutom sängen) i Adrians rum nu och tanken var ju faktiskt att de skulle dela rum om inte hon vore så himla lättväckt. Känns bra att hon får ett ställe där inte Adrian kan gå in och tro att han ska få bestämma och sno sakerna som hon leker med. Vi funderar på att köpa ett sånt lek-kök från IKEA till henne när hon fyller år. Hon älskar att stå och leka vid det som Adrian har i plast i sitt rum. Tyvärr så står inte det stadigt när hon ska sätta sej ner och håller i det så hon ramlar ofta med det över sig. Det väger ju inget men ändå, inte så bra. Köper vi ett till hennes rum så kan ju självklart båda barnen leka med det.
 
 

Kan själv.

Idag har Adrian gått själv till dagis. Ca 900 m tog dryga 25 minuter. Över förväntan. Det är ju ca 3000 vattenpölar på vägen som är spännande.


Stora killen nu. Han har för övrigt kommit in i sin allra första riktiga trots. Hade glömt hur det var. Gode Gud ge oss styrka. Tyvärr råkar Ninnie illa ut också och det får mig att se rött. Stackarn kan ju inte försvara sig.


Ninnie som älskar sin egen vagn låg och mös en bra stund innan hon somnade. Nu sover hon i vagnen utanför bvc och vi väntar på vår tur. Ska bli spännande att se hur mycket hon ökat nu. Gissar på en del.




Morsan med noll koll, renovering med mera.

Idag var det vardag igen trodde jag. När klockan ringde i morse så fick jag för mig att jag skulle ringa till Samtrafik och kolla så att allt flöt på igen med Linus skoltaxi. Där sa de att han har ledig dag idag för skolan har kompetensutvecklingsdag. Nej det har de inte sa jag förvånat, men sen tänkte jag efter och sa att du jag har egentligen ingen koll. Det kanske de har?! Sen gick vi båda ut på skolans hemsida och jag fick be om ursäkt och säga att hon hade rätt. Pinsamt :) Mamman med noll koll liksom. Det visade sig sen att Bella inte heller började förrän imorgon. Hon ringde sin bästa kompis som hon lekte med igår kväll och den tjejen visste inte heller att de var lediga en dag till så jag var nog inte enda mamman med noll koll. Barnen blev nöjda i alla fall. Linus hoppades på att han skulle få en bonusdag ledigt imorgon också..
Ringde även och kollade läget på förskolan då jag var inställd på att lämna Adrian där men där har de öppet som vanligt så idag har jag lämnat en mycket nöjd kille där. Personalen där tyckte att han hade växt mycket på den månaden han varit borta. Min stora bebis.. Tiden går så fort.
 
Vi har börjat att renovera i Ninnies blivande rum. I helgen var vi och beställde tapeter till en fondvägg därinne. Det kommer nog att bli jättefint. Resten av väggarna ska vara vita och tanken var att vi skulle tapetsera overallt. När vi började riva ner den gamla tapeten visar det sig att det är tapetserad direkt på en masonitskiva och det var inte bara tapeten som släppte utan halva väggen så vi köpte renoveringstapet och satte upp igår kväll över det gamla istället. Det blev faktiskt jättebra. Så då målar vi vitt istället där vi inte ska ha fondväggen. Är det något jag faktiskt kan skryta om att jag är bättre på än min man i renoveringsväg så är det att taptesera. Jimmy målade lim på väggarna och jag satte upp tapeten på 3 av 4 väggar på ca 45 minuter. Det är så smidigt när det är sån tapet som man limmar direkt på väggen. Imorgon kommer nog fondväggstapeten och det ska bli väldigt spännande att se hur vi klarar av det. Den är nämligen långrandig i olika färger och de i butiken tipsade om att den förmodligen skulle bli snyggast av att tapetseras liggande. Det har jag aldrig gjort så det blir spännande.
I natt har Ninnie sovit jätteoroligt. Vaknat flera gånger och skrikit. Hon kanske känner på sig att hon snart ska få flytta in i eget rum. Jag tror dock att både hon och vi kommer sova bättre med henne i eget rum då hon är så satans lättväckt. Men jag kommer sakna att ha henne i sin säng bredvid mig. Men det positiva överväger det negativa.
 
I år har jag outat på facebook att jag har tre nyårslöften så jag ska väl tillkännage dem här med så jag måste hålla dem.
Ett är att jag SKA klara mattekursen.
Det andra är att jag ska skriva högskoleprovet oavsett jag tror att jag kommer klara det eller ej. Eller egentligen så klarar väl alla det fast med olika poäng.
Det sista är att jag innan sommaren ska orkar springa 7 kilometer, gärna mer. Innan jul gick det riktigt bra men som alltid över jul så slappade jag till och har inte rört mig mer än nödvändigt. Igår var jag ner och sprang på löpbandet för första gången på nästan en månad. Konditionen försvinner snabbt. Tilläggas ska att jag hade brutal huvudvärk. Tänkte att den kanske skulle gå över om jag rörde lite på mig. Icke. Jag orkade 2 kilometer och sen var jag tvungen att gå av. Huvudet bultade så jag nästan trodde det skulle sprängas. Sen var jag så nära på att kräkas. Aldrig mer springa med huvudvärk. Då försöker jag gå istället. Men 2 kilometer är i alla fall mer än noll. Detta är väl det som jag lättast kommer att klara bara jag ger mig fan på det. Det är väldigt bra att ha en spegel framför löpbandet. Gissa om motivationen kommer när man ser sin mindre attraktiva hydda kuta i spegeln. :) Nu är jag väl inte direkt överviktig längre men slipa till lite på formen skulle inte skada.
 
Tjofräs!
 

Nytt år nya möjligheter.

Hej! Bättre sent än aldrig va?
Jag är inte inne i något direkt bloggflow längre. Vet inte vad jag ska skriva riktigt. Jag känner mig mest bitter och nere och det är inte vad jag känner att jag vill dela med mig av.
 
Nu har hela december, jul och nyår sprungit förbi i en rasande fart. Adrian har inte varit på förskola sedan 10/12 och jag kan säga att ungen klättrar på väggarna här hemma nu. På tisdag är det dags och jag skäms inte att säga att jag längtar. Vädret är ju inte tipp topp så det är ju inte jättemysigt att vara ute. Tänk om det bara kunde komma lite snö så man kunde gå ut och åka pulka och leka i snön. Detta gråa, trista, fuktiga skit står mig upp i halsen. Sen blir det väl som så att lagom till man börjar tycka att det ska bli sommar och vår, ja då kommer snön. Så nu kan det få komma en jäkla massa snö och ca 7-8 minus och sen kan det få ligga kvar tills det är dags för våren att komma.
 
 
Ninnie blir 10 månader idag. Helt sjukt. Hon är stor tjej nu. Tyvärr var hon sjuk i princip i hela december med en förkylning som vägrade att ge sig. Det resulterade i att hon gick ner i vikt i stället för upp men nu har det vänt. Hon är gamla glada Ninnie igen och äter som en häst så nu kommer nog kurvan att peka rätt upp.
Hon kryper snabbt som tusan nu. Går själv med sin gåvagn men det är nog ett bra tag kvar tills hon går själv. Hon har lite tunga fötter ännu och balansen är det lite sisodär med :) Pratar gör hon också. Hon säger: Mamma, pappa, titta, dä, Nana (tror det betyder Adrian) och Ninnie. Hon pussas kramas och är allmänt go. Humör har hon också, det vill jag lova men det är väl bra att de har lite skinn på näsan kan jag tycka.
 
 
Jag kom ju inte in på utbildningen så en gång för alla har jag bestämt mig för att skriva högskoleprovet och klara Matte B-kursen som jag fick IG i på gymnasiet. Jag kämpar varje dag med både högskoleprovsplugg och matte. Känner mig dummare än tåget. Jag ÄR dummare än tåget. Har skrivit ut massa gamla prov, har appar på telefonen, googlar och donar här hemma och jag skämtar inte när jag säger att 8 av 10 frågor klarar jag inte. På NÅGON del. Inte ens läsförståelse och ordförståelse. Detta prov får det förra jag skrev till utbildningen att vara rena barnleken. Så mycket som jag läst nu skulle jag nog klara det mycket bättre. Tyvärr börjar inte den igen förrän nästa höst och så länge vill jag inte vänta på att utbilda mig även om jag nog måste för med mina betyg kommer jag aldrig in på Sjuksköterskeprogrammet som är min plan nu. Det är väl bara att kämpa på. Alla säger att kommer jag inte in i höst (vilket jag inte kommer att göra) så är det bara att försöka igen. Det ger mig ingen tröst direkt för tiden går och jag blir inte yngre. Jag har ingen lust att bli färdig när jag är 40. Dessutom är det väldigt frustrerande när jag pratar med nära och kära om hur svårt jag tycker att det är. "Det är bara att ge dig fan på det" Ja, det gör jag men det går i alla fall inte. Jag VILL VILL VILL verkligen men det höjer ju tyvärr inte min iq. Det är bara att kämpa på och göra mitt bästa för skriva skiten ska jag och klara mattekursen ska jag och det så är det sista jag gör.
 
Jag blir nog hemma större delen av tiden med Ninnie tills det är dags för förskola med henne. Jag har frågat Jimmy hur han vill göra och sagt att han självklart ska bortse från att han vet att jag gärna är hemma. Men han vill inte vara hemma någon längre period och då är jag gärna hemma. Vi får försöka pussla ihop det lite så att han kanske kan vara hemma ibland i alla fall. Ta långhelger och så. Tycker det är upp till varje familj hur man vill dela upp sin föräldrarledighet. Tycker självklart att man ska dela lika om det är vad man vill men inte för att man måste för att några politiker tycker det. Hade planerat att gå in och jobba mina helger i alla fall från januari men det tar emot. Jag har fått nytt schema och går min helg med fel skift så jag känner inte en enda kotte där. Tråkigt, annars hade det känts lättare helt klart.
 
Om 1,5 vecka blir Bella 11. Det är helt galet. Har jag en 11-åring? Det märks i hennes humör och sätt att agera att hon närmar sig puberteten. Tror hon är rätt mogen för sin ålder kroppsligt sätt så det står nog inte på innan det är dags. Ser jag inte fram emot ;)
 
Bellis på julafton.
 
 
Att få ta kort på Linus är i princip omöjligt men jag bjuder på ett på honom med. Ett av de få som finns.
 
 
 
 

RSS 2.0