Ännu en hemmadag.

Adrian vaknade med hosta i morse. Grinig och verkade trött så jag tänkte att jag nog skulle ha honom hemma. När han sen lyckades ramla ner från köksstolen som han stod på var det bestämt. Han bet sig ordentligt i tungan och fick ett hack i hakan så blodet forsade. Tror han lyckades slå hakan i bordet i fallet. Tänk om han någon gång kunde lära sig att inte stå på möblerna?! Stackars min plutt. Han blev så ledsen.

Ninnie hostar som en galning. Tycker så synd om henne. Känns inte som att sömnen blir så bra när hon hostar flera gånger i minuten. Inte direkt så att hon håller för munnen heller så bakterierna sprutar väl friskt här hemma. Adrian har nog blivit smittad för han verkar inte pigg nu heller. Somnade nyss bredvid mig när vi tittade på Blixten. Det är bara november och redan är jag galet trött på alla dessa sjukdomar. Men det är väl en fas man ska gå igenom i småbarnsåren.



Nu har jag två sovande barn. Funderar på att stryka gardiner men det verkar skönare att vila. Sömnen inatt var något bättre än igår men en hel del vaket. Det är mycket jag vill göra när barnen slår på stort och sover samtidigt. Oftast slutar det med att jag inte gör något av det. :)


Ninnie är sjuk.

Min lilla prinsessa har feber och en dryg hosta. Natten till idag var hemsk Tror jag lyckades skrapa ihop 2 timmars icke sammanhängande sömn pga ledsen tjej och hosta i massor.
Idag på dagen så somnade hon på mitt bröst som en liten pluttbebis. Hon vill ju annars aldrig direkt mysa i knät och absolut inte sova där så det var bara att passa på att mysa. Men jag vill hellre ha min friska och glada tjej.


Så trött tjej, men sova skulle hon icke!


Kämpade gjorde hon när vi gick för att lämna Adrian också.

Tycker var och varannan statusuppdatering på Facebook handlar om folk som är magsjuka. Är ju glad så länge vi slipper det i alla fall. Får lite smått panik. Vill inte ha hit skiten, går och oroar mig varje dag. Blää! Verkar vara riktigt mycket olika baciller som cirkulerar runt nu som vanligt på vintern. Tråkigt att det alltid ska bli så. Speciellt när det händer över jul så ska det ske får det ske närsomhelst utom då.

Vilket tråkigt inlägg detta blev. En rolig sak är att Ullaredsresan på fredag blir av. Ja, så länge man inte drar på sig nån jävla bacill då. Längtar! Ska bli skönt att komma iväg och få vara bara jag en stund och roligt att shoppa lite. Eftersom jag åker iväg då har jag börjat att adventspynta lite idag. Brukar annars göra det fredagen innan advent. Adrians rum och vårt sovrum är klart.

Nej nej nej, nu börjar Ninnie hosta i sängen igen.


Äntligen slut.

Nu är den här helgen äntligen slut snart. Inte ofta jag vill att helgerna ska ta slut, men när Jimmy jobbar hela helgen och jag väntar in måndagen då Bella och Linus kommer hem så njuter jag inte direkt av att det är helg. Den här dagen blev dessutom lite av en besvikelse. Jag var helt inställd på att Bella skulle komma redan idag då de har studiedag imorgon och skolan är stängd. Hon hade sagt att hon trodde att hon skulle komma men det visade sig att det skulle hon inte alls. Jag tycker fortfarande och kommer förmodligen alltid att tycka att veckorna när de inte är här är grymt jobbiga. Undrar hur det blir när alla barnen flyttar hemifrån? Jag tror att jag kommer får tuppjuck :)
 
Ikväll vill inget av mina barn sova. Ninnie bråkar som tusan vid läggningen sen hon lärt sig att ställa sig upp. Vi brukar lägga oss bredvid henne i vår säng och sen lyfta över henne till sin säng när hon somnat men det accepterar hon inte heller ikväll. Det känns heller inte som ett vinnande koncept i längden. Vill att hon ska kunna somna själv. Hon ligger och sover i princip men plockar ut nappen hela tiden, skriker lite, stoppar in den igen, suger några gånger och sen börjar proceduren om. Jag blir galen. Sen när hon väl somnat så är det omöjligt att ta sig ur sovrummet utan att golvet knakar. Det går inte att smyga i vårt hus.
Adrian har jag fått muta genom att sätta på en film i hans rum så han ligger i sin säng och kikar på Blixten. Han sov middag sent och länge så han är nog helt enkelt inte trött. Känns bättre att han ligger i sin säng och tittar än att han sitter själv i vardagsrummet när jag springer stafett mellan sovrummet och vardagsrummet. Han har fått låna Linus tv den här veckan. Blir nog ett jäkla liv imorgon när Linus kommer vilja ha tillbaka den.
 
Så.. phu.. Fick avbryta skrivandet och ta fighten igen med Ninnie... igen. Vem som vann vet jag inte men sover det gör hon. Fick lägga henne bredvid mig och hålla fast henne så till slut gav hon upp. Övertrött var bara förnamnet. Har jag tur kanske hon sover till 5.30 imorgon. Jag blir så jäkla avundsjuk på folk som säger att deras barn tar sovmorgon ibland för våra gör det aldrig.
 
Ikväll är det sista avsnittet av Bron. Bästa serien. Tyvärr jobbar Jimmy och han vill att jag ska se det med honom imorgon. Jag har inte bestämt mig för om jag tänker vara så snäll eller inte. Vill se nu!
 
Jag är så sugen på att börja adventspynta nu. Jag har velat börja hela veckan men lyckats hålla mig. Vet att förra året så gick 2 ljusstakar sönder (kattjäveln) och vår stora stjärna som vi hade på altanen så i år behöver vi köpa lite nytt. På fredag blir det förhoppningsvis en resa till Ullared med Linnea och Camilla så då ska jag kolla om det finns något fint där.
 
Nehej.. jag tror bestämt att tvätten ropar på mig nu. Ingen rast och ingen ro.
 
 
 

John Blund, var är du!?

Såhär ser Ninnie ut klockan halv sju på morgonen när hon varit vaken i 1,5 timme. Rätt söt och det är en himla tur för henne.



Hon är supertrött men vägrar sova. Jag vägrar gå upp. Hur jag ser ut vågar jag inte visa på bild.
Nu har hon och Adrian hjälpts åt med att vakna runt 5 varje dag i flera månader. Spelar ingen roll hur tidigt jag lägger mig, jag vänjer mig aldrig vid att vakna klockan 5. Är det för mycket begärt att någon gång ibland få sova till, säg 7? Det vore så skönt.

Det blir en lång dag idag. Ninnie kommer somna snart och då är Adrian vaken. När han sover efter lunch är hon vaken. Tänk om de åtminstone kunde synka sin sömn så man får en chans att ta igen sig ibland.

Så, lite morgongnäll. Är väl lika bra att kliva upp och fånga dagen.

Sjösjuk!

I förrgår fick vi hem vårt nya löpband och idag provade jag det för första gången. Det gick jättebra, men efteråt känner jag mig typ sjösjuk. Snurrig och yrslig. När jag gick upp för trappen från källaren där det står kändes det som qtt jag skulle trilla bakåt.

Körde ett program där man skulle förbränna 250 kalorier. Lätt som en plätt. Det blev 2, 8 km. Känns skönt att jag inte blivit helt ur form trots att jag knappt rört mig på över 2 veckor. Det 'fuskiga' är att nu körde jag ju utan någon lutning på bandet. Springer jag spåret här så är det backar upp och ner hela tiden. Inga jättesmå heller.

Försöker sätta upp ett realistiskt mål. Orka springa 5 km innan nyår, kan det gå tro!?

Öppna förskolan.

Idag har jag och Ninnie varit in till öppna förskolan i stan och träffat Erika och hennes dotter Nathalie. Plus en massa andra mammor såklart. Erika och jag har följt varandras bloggar ett bra tag och är även vänner på Facebook. Konstigt hur man vet så mycket om en person som man aldrig har träffat förut. Det blir väl så när man lämnar ut sig såhär. Det var i alla fall väldigt trevlig och Ninnie hade kul. Tror jag, det verkade i alla fall så. Jag hann knappt spänna fast henne i bilen när vi skulle åka hem så sov hon.
 
Jimmy gick hem från jobbet igår då han hade jätteont i halsen och huvudet. Det verkar inte bli värre än så men det kan ju vara nog så jobbigt. Idag är han ledig för att sedan jobba hela helgen så han skulle satsa på att vara hemma imorgon också och sen jobba i helgen. Trist när han har sina jobbhelger men det inbringar ju en rätt stor del av lönen så det är väl bra om han kan orka jobba då.
 
Det är riktigt grått, trist och ruggigt väder ute idag. Jag tycker det är svår att veta hur vi ska klä barnen dessa dager, då i synnerhet Adrian som går på förskola och är ute en del. Vi har en vinteroverall, och sen ett tunt vind/regnset från Everest som han har kört hittills med fleecekläder under men i morse kändes det som han skulle ha haft några fleecefodrade regnkläder eller allvädersset av något slag. Ska kika på det. Igår var det overallväder och idag fortfarande rätt kallt men ändå blött. Svårt. Vill ju att det ska gå smidigt att röra sig samtidigt som det varken får vara för varmt eller kallt.
 
 
 

Upp till bevis.



Ninnies nya nappar ligger och stirrar på mig på sängbordet. Misstänker att de inte håller sig lysande mer än i någon timme men jag blir gärna motbevisad. Adrian blev lite ledsen när det inte var hans nappar som lös. Kanske får lov att köpa till honom med. Drömmen vore att han slutade med napp men det tror jag inte vi är eniga om. Men till sommaren hoppas jag.


Ledsen och bitter.

Idag känner jag mig ledsen och bitter över att det gick så dåligt igår. Det är inte kört än, jag vet men det känns verkligen som att det bara är dumt att hoppas. Speciellt eftersom det var så många sökande. Lär ju inte vara svårt att hitta 30 st som gjorde bättre ifrån sig än vad jag gjorde.
Jag vill verkligen göra något med mitt liv. Något som ger mig mer mening än att kasta kollin på ica. Det är en väldigt bra arbetsplats och man tjänar bra men jag vill göra något med lite mer betydelse. Svårt att förklara. Jag vill utvecklas. Jag är väldigt glad att jag har ett jobb så det behöver ingen haka upp sig på.
 
Tankarna går nu återigen till att försöka plugga upp Matte B så att jag får godkänt där, göra högskoleprovet och söka till Sjuksköterskeprogrammet. Men jag har ju försökt med matte B 4 gånger utan att lyckas så det känns inte så kul att misslyckas igen för det är alldeles för svårt för min hjärna. När dessutom detta prov igår gick så jäkla dåligt så vad ska inte högskoleprovet göra? Det är förmodligen ännu svårare. Mitt självförtroende blev inte bättre efter igår.. Men men. Som sagt. Än är inte loppet kört. Men dumt att hoppas känner jag.
 
Nu ska jag ta min griniga dotter och åka till maxi. Vet inte vad som hänt med henne de sista dagarna. Mest gnäll hela tiden. Hon ålar bara än men försöker krypa och blir så arg när det inte går. Det händer nog mycket med hennes utveckling just nu. Ställa sig upp. Ta sig dit hon vill, fast inte på sättet hon vill. Vart är mamma/pappa, osv.
Blir storhandling på barnavdelningen på maxi. Båda barnens blöjor är slut. Ersättningen är slut. Tvättlappar slut. Burkmaten är slut. Kul att allt kommer samtidigt. Ska även prova att köpa såna här nappar som lyser i mörkret. Är skeptisk till att det är något att ha men jag blir galen på nappletandet varje natt. Vet inte hur hon lyckas men den ligger ofta nere vid fötterna. Brukar ha en laddning ligga bredvid mig på natten men ofta så slänger hon ut dem på golvet också. Natten till igår tror jag det var kröp jag på golvet vid två olika tillfällen på natten för att få tag på napparna hon slängt på golvet, såklart in emot väggen. Roligare kan man definitivt ha på natten. Till exempel genom att sova.
 
Adrian vaknade klockan 5 i morse. När vi gick till förskolan strax innan 9 så var han väldigt trött. "Hova mamma" sa han flera gånger i vagnen, och jag kände mig som världens hemska mamma som lämnade en trött kille. Men ska jag ha honom hemma varje gång han vaknar 5 och är trött så kan vi lika gärna säga upp hans plats. Han var i alla fall mycket nöjd när jag gick för de skulle vara ute.
Blir dock väldigt irriterad på en del föräldrar. När jag gick kom det en mamma med sin dotter hängandes i vagnen. Hon såg helt färdig ut, dottern alltså. Mamman säger: "Jag vet inte om hon är helt pigg, hon har blivit jätteförkyld igen" Vafan?! Ha barnet hemma då?! Till och med jag såg ju att barnet inte såg ut att må bra. Det är såna idioter som gör att bacillerna går runt runt runt på förskolorna. Tycker även synd om barnet som inte får vara hemma när hon mår dåligt. Jag blir så arg. Hade jag varit personalen som tog emot henne hade jag sagt åt mamman att ta med barnet hem igen men det tror jag inte att hon gjorde. Jag tog mitt kokande humör och gick hem så jag hörde inte slutet.
 
Nej. Maxi var det.
 
 
 

Det blir nog inget plugga för mig.

Fy fan vad svårt det var! Finns nog inte en chans att jag kommer in. 300 sökande med behörighet, till 30 platser. Inga höga odds direkt.

Ordförståelsen var fruktansvärd. Satt som ett fån och gissade mig igenom 90% av orden. Många ord jag aldrig vens hört.
Läsförståelsen var också jättesvår. Läste om och om igen men nej, det var galet svårt. Kan ju hoppas jag fick några rätt.
Maskinskrivningen.. ja. Mycket svåra ord där med.
Sen skulle man skriva en liten uppsats på en sida, med penna. Jag fick hjärnstillestånd. Skriver bättre på dator där man lättare kan ändra, lägga till och ta bort.
Jag känner mig dummare än tåget. Hej ICA! Jag kommer snart tillbaka. :(

Taskig handstil.

Inatt drömde jag att jag inte ens kunde läsa uppgifterna på provet som dessutom var på engelska. Det var skrivet med en slarvigt taskig handstil så det gick inte ens att läsa. Försökte förklara för de som höll i provet att jag inte såg vad det stod. De menade då på att kunde jag inte läsa handstilen hade jag inget där att göra. Så illa lär det väl förhoppningsvis inte vara :)

Nu ska jag och mina småkidz inta öppna förskolan i några timmar. Om min son accepterar att klä på sig. Igår hade han och jag en 10 minuter lång brottningsmatch för att få på honom kläderna. Han skulle inte klä på sig och gjorde allt för att försvåra för mig samtidigt som han skrek som en stucken gris. Jag vann såklart men efteråt var jag helt slut i armarna. Adrian var också slut för han somnade i vagnen när Jimmy gick ut på promenad med barnen.


Det är en himla tur att han är söt den lilla terroristen. ♥


Imorgon smäller det.

Då ska provet göras. Har knappt tänkt på det på hela helgen vilket är skönt. Det är ganska sent på eftermiddagen så jag ska väl gå hela dagen imorgon och vara nervös istället. Jag kan inte göra mer än mitt bästa. Det dryga blir att vänta i en månad på besked men som sagt; går det käpprätt åt helvete känner jag nog det direkt.

Nu ska jag försöka sova. Galet trött. Satt nästan och sov i biosalongen tidigare idag. Linus gillade filmen. Det var ju huvudsaken såklart men jag tyckte den var dålig.

Egentid med Linus



Idag ska jag och Linus ha egentid. Jag hade hellre sett Flygplan eller Turbo men han valde film och då blev det denna. :)


Helg.

Lördag idag. Inte sjutton blev det någon sovmorgon för det. Älskade lilla Ninnie hade sovit färdigt 5.49 och Adrian strax därefter. Att de orkar de små liven. Fast det är klart. Går man och lägger sig mellan 19 och 20 på kvällen, och sen sover middag 1-2 gånger på dagen så kanske man skulle vara pigg före 6 på morgonen. Klockan är inte ens 16 nu och jag galet trött. Blir nog inte så sent ikväll skulle jag tro.
 
Jag har varit iväg med Bella och Linus och tittat på hennes innebandymatch  nu på eftermiddagen. Förlust idag och hon var rätt sur när vi åkte hem. De spelade faktiskt rätt dåligt och det andra laget var väldigt duktiga. Nya tag nästa gång helt enkelt. Man kan väl inte ligga på topp jämt.
 
Just nu sitter jag och funderar på vad jag är sugen på. Skulle vilja ha något gott att tugga på ikväll. Vet inte vad. Har inte sprungit eller crosstrainat på 2 veckor nu så egentligen borde jag inte äta något alls. Dåliga jag. Var förvisso nere i morse och skulle köra ett pass på crosstrainern men jag fick inte igång den. Så jag målade färdigt Linus ena vägg där nere istället innan jag gick upp och svor för Jimmy att crosstrainern var trasig. Han gick såklart ner och fick igång den direkt. Sånt gör mig så less. Speciellt eftersom han provat på samma sätt som jag gjort flera gånger. Fast det var ju bra att den inte var trasig såklart.
Vi har faktiskt beställt ett löpband nu och jag längtar verkligen tills det kommer. Jimmy var inte så svårövertalad. Jag la fram det en gång att jag ville ha ett sen var det klart. Han inser nog att han också kommer att ha glädje av det. Jag är verkligen sugen på att springa nu men inte på att göra det utomhus i regn o rusk. Undrar hur lång tid det tar innan det står och samlar damm? Nej, jag tror faktiskt att vi kommer att använda det flitigt både vi och barnen. Jag hoppas det i alla fall.
 
Snart är det jul. Det spånas för fullt på julklappar här hemma. Adrian och Ninnie är väl i princip klara. Något klädesplagg ska väl inhandlas. Bella har vi bestämt vad vi ska köpa till men inte avverkat det än. Känns dock skönt att bara veta vad som ska köpas. Linus däremot har vi ingen aning vad vi ska köpa till. Det han önskar sig mest har hans pappa köpt och då vill ju vi såklart inte köpa samma sak. Jag tycker det är svårt med julklappar. Man vill ju hitta den där perfekta liksom.
 
Nu blev visst Fröken Ninnie missnöjd. Tjofräs!

Välkommen helg, försvinn pubertetstrots!

Den här veckan känns som en av de längsta på länge. Förmodligen för att Adrian har varit hemma onsdag och torsdag när han i normala fall är på dagis och vi har mest varit hemma och gjort ingenting. Idag verkar han bra seg. Sitter mest i soffan och ser på sin kära Blixten. Ska bli väldigt skönt med helg så att jag får lite hjälp är hemma av min kära make.
 
På morgonen idag har vi varit riktigt flitiga. Eller jag har varit flitig. Storstädat vårt sovrum och Adrians rum. Det sistnämnda syns nog snart inte då han har en förmåga att gå in där och dra ut sina lådor med saker och vända upp och ner på dem. Allt ska ligga framme är hans teori men dammtussar och hårstrån och såna grejer äcklar honom enormt. Hittar han en liten dammtuss får han nästan panik, som om han blir rädd för den. Skriker: Bläää!! Som tur är så dammsuger vi här hemma oftast flera gånger om dagen så dammtussarna syns inte så ofta. Det är mer grus och sånt skit man måste städa bort flera gånger om dagen. Vi har även bytt lakan i 3 av 5 sängar så tvättberget nere i tvättstugan är enormt. Väldigt intressant inlägg det här känner jag. Nu är det bara resten av huset kvar att städa men jag har tappat lusten. När de stora barnen kommer hem från skolan så ska de få ta tag i sina rum och det kommer att bli vilda protester. Speciellt på Linus. Han hatar att städa.
 
Igår var jag på utvecklingssamtal med Bella på hennes skola. Det brukar alltid vara bara ros över henne, hon är riktigt duktig i skolan och har alltid haft lätt för sig. Så även nu, men nu har hon även börjat att få lite attityd mot sina lärare. Det har hon ju haft här hemma ett bra tag. Det kan ge mig gråa hår och jag kan bli fullständigt vansinnig på henne när hon käftar emot på precis allt man säger. Det hör väl till men i skolan är det inte ok. Man ska ha respekt för sina lärare. Nu var det ju inga jättestora grejer som hänt men ändå. Hon måste börja tänka på det. När jag gick i fyran vågade jag inte säga emot min lärare.
Jag sa det till Jimmy häromdagen att det är läskigt att hon börjar bli så stor. Hon är ju min förstfödda så jag har ingen erfarenhet av pubertet, tonåringar och alla deras fasoner. Det är inte så att man kastar in en snart 11-åring på 40 kg i sitt rum direkt när hon inte gör som man säger. I förrgår när hon hade varit på träning så ville hon inte duscha när hon kom hem. Jag försökte förklara för henne att duscha det gör man när man har tränat. Speciellt när man har blivit svettig som hon ofta blir för det blir mer och mer seriöst på hennes träningar. Hon är riktigt duktig i innebandy för övrigt. Men nej, "Jag orkar inte. Jag gör´t inte" fick jag till svar när jag bad henne att duscha. Till slut låser hon in sig i badrummet under stora protester men duscha det skulle hon inte göra. Jag blir så frustrerad. Hur fan gör man när hon bara tvärvägrar göra vad man ber henne om? Vi hade haft en konflikt om något i bilen på vägen hem också. Minns inte ens vad det handlade om men när jag försökte förklara för henne att man måste kunna ta ett nej så åkte ett finger in i vardera öra så satt hon så hela vägen hem. "Jag lyssnar inte på vad du säger. Jag hör inte" Gaaaah! Jag blir galen!!  Till slut angående duschen så hotade jag med utegångsförbud om hon inte kommit in i duschen inom en minut, så började jag att räkna ner. Gap, skrik och yl blev det i badrummet men duschade det gjorde hon. 1-0 till mig. Jag gillar dock inte att hota med saker men det verkar vara det enda som biter på henne för har hon bestämt sig för något så är det så. Kan vara så att det kommer ifrån mig för jag är nog likadan. Jag är inte den som ger efter när jag har sagt att det ska göras eller inte göras något.
Imorgon har hon match så jag hoppas att vi slipper samma konflikt en gång till efter det.
 
Nu är klockan 11.20. Båda barnen och jag har fortfarande pyjamas på oss. Kanske att man ska ta och göra något vettigt av den här dagen. Lunch behövs ju tydligen idag också.
 
Ha en trevlig fredag!
 
 

Torsdag.

Idag är det torsdag och jag har Adrian hemma idag med. Han klättrar på väggarna och kör löpträning på mina nerver. Det är så jobbigt när barnen är lite sådär halvkrassliga så de är för friska för att vara hemma men för sjuka för att gå till förskola/skola. Fast såklart är det ju bättre än att de ligger däckade. Det är lite svårt att veta hur jag ska aktivera honom. Kan ju inte direkt gå till öppna förskolan heller. Cars med Blixten McQueen går varm här hemma nu. Han sitter i soffan och tittar och rätt vad det är så är det som att något attackerar honom med energi så han måste upp och röja lite. Hans ögon ögon är inte helt bra än. Jag vet inte om jag tror att han har ögoninflammation egentligen. Han har lite kladd till och från i ögonvrån men inte så att det kladdar hela tiden. Sen ser han lite röd och svullen ut runt dem. Han kliar inte och verkar inte lida av det alls själv. Det är väl bara att vänta ut.
 
Snygg stil va? Orkar inte ta fighten om att han inte ska vara på bordet när han ligger så lugnt och still och tittar.

Ninnie ligger och sover och har gjort en bra stund nu. Det kostar på att vakna klockan 5.20 för dagen. Alltså jag fattar inte varför hon måste vakna så tidigt? Eller jo, jag fattar. Hon har sovit färdigt. Men det är kolsvart och knäpptyst i huset när hon slår upp ögonen. I morse fick hon mat i sin säng och sen låg hon och småpratade lite medan jag sakta låg och försökta få tag i mitt medvetande. "Titta titta titta" sa hon i sin säng och jag tyckte det lät som att hon var väldigt högt upp. Mycket riktigt. Hon hade ställt sig upp för första gången i sin säng. Så jäkla stolt var hon. Är lite orolig att läggningarna kommer bli omöjliga nu när hon fått kläm på att hon kan ställa sig upp när hon inte vill sova. Min lilla bebis.
 
 
Hon har verkligen fått kläm på att sätta sig upp själv också. När hon ligger på mage så trycker hon upp överkroppen och kör ut benen åt sidan som när man går ner i split och sen drar hon fram dem och vips så sitter hon upp. Vigheten är det då inget fel på i alla fall. Favoritstället i huset är definitivt skohyllan. Dit ålar hon sig hela tiden och river bland skorna. Så roligt. Tyvärr inte det mest rena stället i kåken.
 
 
Nu är filmen slut så Adrian tycker nog att vi ska hitta på något. Snart dags för lunch och efter det sover han. Önskar att de kunde synka sina sovtider lite mer snart. Vi blir ganska låsta när hon ofta sover en lång tur på förmiddagen, och sen sover Adrian efter lunch. Henne kan man ju förvisso ta med sig än när hon sover, sova i vagnen och i bilen etc men det är svårare med Adrian. Hade tänkt gå till lekparken i morse så han fick leka av sig en stund men han ville hellre titta på film och jag hade egentligen ingen lust att gå ut så jag tjatade inte :)
 
Men men.. Plikten kallar. Undrar vad jag ska laga för spännande lunch idag. Åh, jag hatar att laga mat. Finns inget tråkigare. Det ständiga i-landsproblemet. Tråkigt att laga mat och vad ska det bli. Det är ju nästan så att man skäms lite.
 
 
 
 
 

En hemmadag.



Idag blir Adrian hemma. Tror egentligen han hade kunnat gå till förskolan men vi kör lite hemmamys. Ögonen var lite kladdiga efter natten men nu är det ingenting.
Linus hade med sig en film från sin pappa när han kom igår - Cars. Stor succé hos Adrian som älskar alla sorters fordon och pratar de så blir det ännu bättre. Jag är också nöjd då jag börjar bli väldigt trött på Byggare Bob som annars går runt här hemma. Hoppas bara inte att han snöar in på denna film nu och ratar Bob sen för vi har köpt Skopis och Rulle i julklapp åt honom.



Ögonen.

Igår efter att Adrian sovit middag hade han bara ytterst lite kladd i ögonen när han vaknade. Det tvättade vi ur och så kom inget mer på hela dagen. I morse när han vaknade fanns där ingenting alls. Inte ens litegrann i ögonvrån så då fick han gå till förskolan eftersom han är helt pigg i övrigt.
Jag berättade läget för personalen och bad dem att ringa om det skulle vara så att det blev värre igen.
När jag kom för att hämta så hade han lite kladdiga ögon igen och det kändes ju sådär ärligt talat. Inte jättemycket men ändå. Jag kände mig lite som en syndare som lämnar mitt sjuka barn på dagis. Men det hade kommit efter han sovit sa de.
 
Så nu har jag googlat och 1177 säger såhär.
 

Kan barnet gå till förskolan?

Barn som har ögoninflammation med röda ögon och lite kladdigt sekret i samband med en lindrig förkylning behöver inte vara hemma från förskolan om de mår bra för övrigt.

.

Barnet bör stanna hemma om ögat är varigt

Om barnets öga klibbar ihop och man måste torka var ur ögonen flera gånger per dag har barnet en kraftig infektion. För det mesta är båda ögonen irriterade och det kan komma var. Barnet bör då vara hemma från förskolan dels för att det är smittsamt, dels för att barnets öga måste tvättas flera gånger per dag. Barnet kan gå tillbaka till barngruppen när den kraftiga inflammationen har läkt och ögat inte är varigt längre.

 

Så då borde Adrian inte behöva vara hemma om det bara kommer lite i samband med att han sovit alltså. För se hur det ser ut under resten av dagen idag och imorgon. Hittills så har vi ju bara behövt tvätta när han sovit så det varar alltså inte hela tiden.


Usch vad nervös jag är.

Blä vad nervös jag är inför det här jäkla provet jag ska göra. Det känns som att jag inte har några svenskakunskaper kvar överhuvudtaget längre. Allt bara försvinner och kommer tillbaka på tisdag när provet är gjort och det har gått åt helvete.
 
Har forskat lite på olika håll om vad som kan tänkas komma på provet och det som oroar mig mest är helt klart grammatiken. Har försökt läsa på lite och googlat på massa svenskatester och läst igenom. Kört ordförståelsetester från högskoleprovet och jag brukar landa på runt 15 av 20 rätt. En del ord har jag ju aldrig hört talas om. En del ord är det bra att det finns svarsalternativ för jag kan många gånger se några alternativ som jag med säkerhet vet att de inte är rätt. Men jag har ju inte en aning om man får svarsalternativ på det här provet eller inte.
Konjunktioner; pronomen, substantiv, adjektiv, verb, adverb är jag väl lagom säker på. Det är väl ungefär det jag kan inom grammatiken. Vad finns det mer för grundläggande grammatik som man kan tänkas behöva kunna?

Jag tror att det kommer komma att man ska se vad som är särskrivningar och inte. Det är jag rätt säker på.. tror jag. Nu börjar jag vela igen. :) "En mörk hårig sjuk sköterska, eller en mörkhårig sjuksköterska" är väl ett klockrent alternativ på hur fel det kan bli när man särskriver.
Jag tror även att det kommer komma att man ska se vart det ska stå "de" och vart det ska stå "dem". Det är jag också säker på. Tror jag?! Haha..
 
Råkade se en tjej som skrev på facebook att hon skulle göra ett test mellan 16:30-19 en dag här nu framöver. Det måste ju vara samma tänkte jag. Genast börjar jag tvivla på mig själv och tänker att varför skulle jag vara bättre än henne. Gick in på hennes sida och var språkpolis. Hur skriver hon. Skriver jag bättre? Jag måste ju vara psyksjuk. Hon skrev dem på ett ställe där det skulle vara de och hon särskrev ett ord. Då blev jag genast lite lugnare i hjärtat. Men å andra sidan skriver väl inte jag heller alltid helt rätt i alla sammanhang. Jag menar, hur mycket slarvar man inte när man skriver sms till exempel? "Oj, jag stavade fel men det skiter jag i. Han/hon förstår"  Då har man ju ofta rättstavning på också. Jag skriver ofta o istället för och. Nån istället för någon. Men det beror ju på lathet. Inte att jag inte vet hur man skriver.
 
Nej. Jag längtar till måndag tills det är gjort. Då vet jag i alla fall om det är någon idé att fortsätta hoppas eller om jag kan lägga ner direkt. Jag har ställt in mig på att inte komma in. Men jag kommer ändå att bli ruggigt besviken.
 
Till sist måste jag bara poängtera att jag absolut inte vill provocera någon eller så. Jag sitter sällan och korrekturläser vad folk skriver. Jag har hyfsat lätt för svenska. Matte och engelska däremot är jag totalt kass på. Min son Linus har läs och skrivsvårigheter så jag dömer absolut ingen som inte alltid skriver rätt.
 
 

Ögoninflammation

Adrian började att få kladdiga ögon igår. Ögonäckelinflammation. Undrar hur många gånger han hade det i våras? Han verkar ha lätt för att dra på sig det. Undrar även hur lång tid det tar innan jag åker dit. Jag hade det när Ninnie föddes då skiten bara gick runt här hemma. Blä.

Såhär eländig såg han ut imorse.



Efter en tvätt under stora protester såg det bättre ut.



Mer gnällig kille får man leta efter och han gnider sig i ögonen så det kliar och svider säkert. Hoppas fortsätter att se bättre ut när han vaknar efter middagsluren.

Annars händer inte mycket hemma idag. Ninnie ställde sig upp igår. Nu går det för fort. Idag har hon inte lyckats än, men hon gör inget annat än försöker och jäklar vad arg hon blir när det inte går. Känns verkligen som häromdagen jag var gravid med henne. Varför springer tiden iväg så fort?








Dagen efter.

Igår bestämdes det hastigt och lustigt att jag skulle följa med Linnéa hem till en kollega på lite umgänge o eventuellt en utgång. Egentligen är det fel att säga att jag bestämde mig hastigt för jag velade fram och tillbaka i flera timmar innan jag bestämde mig. När jag väl gjort det blev det akut till bolaget för jag tänkte inte vara nykter.

Det var väldigt trevligt. Linnéas kollega var en väldigt gullig tjej och det kändes nästan som att vi alla tre känt varandra bra länge. Både jag och Linnéa var bra sliriga på slutet när vi tog oss ner på stan. Fjortisfnittriga, haha :) Det var inte igår jag var onykter och nu kan det säkert dröja 3 år till ;) Men kul var det och skönt att släppa mammarollen en stund. För mig blev det ingen utgång. Sängen lockade mer efter att jag fått vänta på bussen i 50 min på stan. Så är det att bo i en håla.










Tittut..

Gick in på blogg.se och Adrian sätter sig framför datorn, viker ner skärmen o säger TITTOOOOT.. Sötast i stan!

Kanske ska flytta ut på soffan.

Bland det sista jag skrev i mitt inlägg igår var att vi får vara glada om Ninnie inte vaknar när vi går och lägger oss då hon är så lättväckt. Igår misslyckades jag. Hon vaknade när jag la mig strax innan 23 vilket är sent för att vara mig. Sen höll hon låda till 1:30 på diverse olika humör. Glad, gnällig, arg, ledsen, skitsur! Kan säga att skitsur var jag också. Trött som fan! Kulmen var ju när skitungen sen gör morgon 5:43. Det första jag sa till Jimmy imorse var att när Ninnie somnar så gör jag detsamma.

Nu behöver lilla prinsessan få ett eget rum snart!

Fredagsmys, tristess och massa ordbajsande!

Denna fredag går definitivt inte till historien som den mest innehållsrika. Jag tycker det är så trist när Jimmy jobbar kväll och jag är ensam hemma hela långa eftermiddagen och kvällen med barnen. Det blir såna kontraster emot de veckorna när Bella och Linus är hemma. Då är det fullt ös medvetslös. 4 ungar + karl hemma. Sen denna vecka så är det 2 små barn som även om de är helt underbara för det mesta inte går att ha sådär jättemycket konversationer med. Att prata med Adrian är ungefär som att prata med en tegelvägg. Man får lika mycket respons tillbaka. Eller han bryr sig lika mycket om vad jag säger som en vägg gör, om han inte tycker att det är något som passar honom så att säga.
 
Förra fredagen var också aningens annorlunda. Ninnie hade hög feber och medan vi väntade in fredagsmyset så bråkade Adrian och Linus i soffan. Adrian är en riktig liten satunge emot Linus. Han går ofta oprovocerat fram och är rentav elak emot honom. Hur det exakt var den här gången vet jag inte men de höll på att tjafsa i soffan och Adrian tar tag i sliter hårt i Linus hår och det gör ju ont såklart. I ren reflex så puttar Linus undan honom när han står över honom i soffan så att han ramlar ner och slår i ögonbrynet/pannan i kanten av vardagsrumsbordet. Min värsta skräck varje gång Adrian kör löpträning i soffan = varje dag. Det resulterade i illvrål, blodbad och panikslagen Jimmy. Jag satt på muggen i källaren när det hände och rätt vad det är så hör jag Jimmy ropa "Camilla upp.. NU!!!" Samtidigt så hör jag hur Adrian illvrålar på övervåningen så det var ju bara dra upp byxorna och kuta upp. Hann tänka tusen tankar i trappen på vägen upp men det var väl bra att jag hann förbereda mig mentalt på att jag kanske skulle mötas av en mindre angenäm syn. Möttes av blod överallt. På Jimmy, och över hela Adrian som bara hade blöjan på sig. Vet inte varför men jag var lugn som en filbunke hela tiden. Tog Adrian, pratade lugnt och gick in i badrummet för att tvätta av honom. Sen var det bara ringa 1177 och vi fick en tid någon timme senare. Nu var det inget jättesår. 1,5 cm långt kanske men det glipade ganska rejält. Han fick komma in och klistra ihop det och var jätteduktig.
Idag så har han en ordentlig skorpa där. Tror tyvärr att han kommer får ett ärr där men det är väl så. Inte mycket att göra åt. Han är i alla fall stolt över sitt "plåtts" som han har ipannan.
Linus stackarn var ordentlig skärrad han med. Inte över det faktum att Adrian gjort illa sig utan mer om ifall Adrian skulle få ett ärr som han har.
 
Idag på förmiddagen innan Jimmy började jobba var vi på Leos lekland. Debut för Ninnie och första gången på över ett år för Adrian. Stor succé hos den sistnämnda. Han kutade omkring och busade så han var helt svettig. Så roligt att se när lyckan riktigt skiner ur ögonen på sina barn.
 
Ninnie gillade bollhavet. Först såg hon chockad ut och undrade nog var sjutton vi satt henne någonstans.
 
Adrian syns knappt bland bollarna.
 
Utslagen kille på vägen hem. Man blir trött av att busa.
 
I helgen har vi inga större planer. Kanske ska försöka färdigställa Linus blivande rum i källaren så att vi snart kan börja göra iordning hans gamla rum till Ninnie. Bella bor nu i källaren och Linus vill också flytta ner. Vi har ett rum där nere som skulle ha blivit kontor egentligen men vi frågade om Linus ville ha det istället och det ville han gärna så nu har han valt att han ska ha röda och vita väggar. Jimmy har köpt "hallonröd" färg och jag är lite rädd att det ska bli lite för rosa för det tror jag inte riktigt är Linus vision men vi får se hur det blir när det kommer upp på väggen. Sen ska det läggas in en heltäckningsmatta också då det blir rätt kallt på golvet där nere. Det blir nog förhoppningsvis mysigt så att han trivs.
Tanken var att Adrian och Ninnie skulle dela rum i några år men eftersom de båda är extremt lättväckta så känns det inte som någon bra idé. Han har väl blivit något bättre men framåt småtimmarna på morgonen så vaknar han väldigt lätt. Ninnie hon vaknar lätt jämt. Varje kväll när vi smyger in för att lägga oss så börjar det stånkas och stönas i sängen och man får vara glad om hon inte vaknar.  
 
Nu har jag skrivit en halv novell om massa ointressant skräp för de flesta. Måste träna på tangentbordsfärdigheten inför de där satans testerna jag ska göra. Känner mig ringrostig. I högstadiet så gick jag kurs i maksinskrivning och var riktigt snabb med rätt fingersättning utan att titta alls på tangentbordet. Jag är väl fortfarande rätt snabb om jag vill det men jag har varit snabbare. Ska det dessutom börjas blandas in siffror då blir det svårare. Då måste jag titta :)
 
Nu ska jag titta vem som åker ur Idol och sen blir det sova.

Ny header.

Jag känner att min header är lite inaktuell. Jag är dock kass på alla olika sorters bildprogram så den här ovan tog mig minst en halv dag att göra och lika lång tid till att få på plats. Kanske ska försöka få ihop en så är den klar till midsommar.

Någon som har ett tips på ett LÄTT bildprogram? !

Plankutmaning!



Dag 2 avklarad. Än så länge lätt som en plätt, men planka i 270 sekunder? Hur sjutton får man 4,5 minuter i planka att gå? Haha.. ja det är väl bara att köra!


Vad händer?

Det känns som att det händer mycket saker i mitt liv just nu fast samtidigt ingenting alls. Samma visa varje dag med omsorg av barn och allt som hör till det. Vissa dagar kräks jag på det och andra dagar så vill jag aldrig att det ska ta slut. Igår slog tanken mig att Tänk OM jag får börja plugga. Då är det bara drygt 2 månader kvar att vara mammaledig någonsin. Njut nu Camilla! Jag älskar att vara hemma med mina barn men samtidigt längtar jag ut efter att träffa folk och vara vuxen. Inte bara byta bajsblöjor, tänka på vad det ska lagas för mat och göra det, tvättas, städas, lekas, säga nej en halv miljard gånger åt en trotsig 2-åring. Samma visa dag ut och dag in.
 
Jag var så duktig och hade kommit igång med träning och bra kost. Nu har latmasken bitit sej fast igen. Egentligen vill jag, men att springa i det här höstrusket lockar mig inte alls. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder stämmer verkligen bra in här. Jag har inga bra kläder att springa i när det är rått och kallt ute. Det ska liksom varken vara för varmt eller för kallt. Inte sjutton tar jag mig för att köpa något heller. Crosstrainern kör jag på ibland men det är så himla tråkigt. Sist jag körde och verkligen hade blivit varm i kläderna så kände jag i hela kroppen att jag bara ville springa av den, dra ut ur rummet och upp för trappen, ut genom ytterdörren och springa iväg längs gatan som en gasell. Haha.. Jag la fram lite försiktigt till JImmy igår att vi kanske ska köpa ett löpband. Vi  har ju platsen och det skulle vi båda kunna ha glädje av. Han verkade väl sådär sugen. Får nog bearbeta lite. Han köpte för sjutton en svindyr cykel för ett tag sen som används sådär lagom mycket (lite) Men det är väl samma sak där. Inte riktigt rätt säsong.
Men!! Tilläggas ska väl att jag inte gått upp det jag gått ner i vikt. Snarare tvärtom. Fortsätter gå ner fast jag knappt rör mig. Men jag tror att jag dragit på mej en magkatarr. Mår allt annat än bra i magen så egentligen är väl kosten ännu viktigare då.
 
Igår var vi hos Länsförsäkringar bank och flyttade dit alla våra lån och hela vår ekonomi. Känns superbra. Med värderingen vi fick på huset så kunde vi lägga in våra billån i huslånet och ändå ha billigare månadskostnad på huslånet. Jättetrevlig bankman träffade vi. Vi blev guldkunder där och fick en bra ränta och kommer att få billigare försäkringar också i och med att vi har i princip allt på samma ställe nu. Så trots att vi kommer att buffertspara 500 kr mer i månaden så kommer vi att få ca 2000 kr mindre i fasta utgifter. Kan nästan inte bli bättre.
 
Nu ska jag lyxa till det med en dusch när Jimmy ändå är hemma. Han jobbar kväll den här veckan. På eftermiddagen har vi föräldrargrupp. Vet inte om vi ska gå på det. Ingen lust. Fast jag har ingen lust att sitta hemma hela eftermiddagen heller. Riktigt tunga beslut :)

Världens bästa läkare!

Igår träffade vi nog världens bästa läkare. Han var helt underbar om man nu kan säga så. Verkligen trevlig och pedagogisk. Jag förklarade läget och han sa att självklart så blir man orolig och vill kolla upp det. Som han uttryckte sig: 'Ni är så välkomna så det är inte klokt åt det' Han kallade Ninnie för lilla hjältinnan och försökte även lugna Adrian som blev ledsen när Ninnie blev ledsen. Sötisen! (Adrian alltså) ;)

Tack och lov ingen öroninflammation. Skönt! Men han förklarade att eftersom hon varit snorig så länge kan det mycket väl täppa till och trycka på hörselgångarna så det gör ont när hon ligger ner. Han rekommenderade näsdroppar tills förkylningen ger sig och sa att vi var mer än välkomna att höra av oss om hon blev sämre. 'Bara för att hon inte har någon idag behöver det inte betyda att hon inte har någon imorgon eller om ett par dagar' Skönt med såna läkare som inte får en att känna sig dum.
Meeen! Nu ni. Igår sprack hennes andra tand igenom. Det kanske varit den som bråkat? För så bra som hon sovit inatt har hon inte sovit på länge. Hon åt en gång men somnade om direkt när det var slut och det sker aldrig. Hon hade kanske lite att ta igen. Idag är hon snorig men samma gamla vanliga, alltid glada Ninnie. Hoppas det får hålla i sig.


Sliten tjej igår.


Nervös!!

Igår damp det ner en kallelse för tester till utbildningen jag sökt.
Prestationsångest deluxe!



Grammatiken och ordförståelsen skrämmer mig mest. När jag väl gjort testet är det en lång månad till jag får besked.


Bästa köpet!

Vår nya syskonvagn är bästa köpet vi gjort på bra länge. Båda barnen och jag gillar den. Nu när Ninnie är risig så sover hon gärna i den.



Klockan 15 ska vi till dr o utesluta så att inte Ninnie har öroninflammation. Egentligen tror jag inte det men vill utesluta eftersom hon tar sig åt örat och skriker på natten. Hon är väldigt trött och grinig men feberfri och nu efter 3 dagars feber har hon fått prickar på kroppen. 3-dagarsfeber kanske. Men det utesluter inte det faktum att hon vrålar som besatt på natten. Vi får se om jag blir idiotförklarad :)


Gap o skriket fortsätter!

Hann inte skriva färdigt sist. Damen blev hysterisk.

Jag undrar om hon har öroninflammation. Hon var ju ordentligt förkyld för ett par veckor sedan och natten till fredag fick hon feber och lite snuva. Idag (igår söndag) tog vi aldrig någon temp men hon kändes lite varm på em. Inte lika farligt som i lördags och hon verkade piggare. Nu har hon skrikit i över 2 timmar. Inte konstant men det kommer när hon ligger ner. Funderar på om hon kan ha ont i öronen. Tänkte på det natten som var också men sen blev det ju bättre under dagen.
Jimmy hade henne uppe ett tag nyss men tröttheten tog över så hon blev galen o gallskrek. Gissar på att det blir en till vaknatt inatt. Nu troooor jag hon somnat. Har pallrat upp så hon ligger högt. Ipren fick hon för en timme sedan och ventoline då hon hostade som en galning också. Nu vill jag ha tillbaka min glada och pigga tjej. Tyckte nätterna var jobbiga förut men det var ju rena barnleken mot detta. Men allt är ju relativt.

Om inget under sker inatt tänker jag kräva en titt i hennes öron imorgon hos familjeläkaren.


Visst ser hon fräsch ut?

Dra mig baklänges vad trött jag är. Ska försöka smyga mej ner i sovställning och släcka lampan och hoppas på att hon får sova nu. Vi behöver det båda två.


Att inte få sova.

Ninnies sömn på natten har blivit helt vidrig. Det känns som att jag aldrig i mitt liv kommer att få sova en hel natt utan att vakna av något barn och fan vet när jag gjorde det sist. Det är väl en 2, 5 år sedan. Fast ja. Vi var ju på kryssning en natt i september.

Senaste veckan var varit hemsk och inte blev det bättre när hon blev sjuk i fredags. Hon vaknar och skriker hysteriskt flera gånger i timmen och jag vet inte hur jag ska få tyst på henne. Hon hatar ju att sitta o ligga i knät så det blir inte bättre av att ta upp henne. När hon väl somnat vågar jag knappt röra mig för då vaknar hon.

Jag håller på att bli galen. Inte nog med att hon numera håller låda hela nätterna. Hon gör morgon mellan 5 och 6 också. Hur fan orkar hon?

RSS 2.0