Partysugen.

Idag känner jag mig fruktansvärt sugen på att träffa massa roliga tjejer och festa till det lite. Bara komma ut och vara Camilla och bli lite sådär lagom salongsberusad och fnittrig.
Känns i dagsläget väldigt avlägset då käre bebisen vägrar ta flaskan...
Det är väl lika bra att förklara för folk som läser här att jag INTE vill att han ska ta flaskan bara för att jag ska få festa till det. Så jag inte får några elaka påhopp menar jag :)
Jag vill att han ska ta flaskan för att jag ska slippa nätter som natten som var. Ca 10 hysteriska uppvak där han ville äta minst 5 av dem. Men men. Skam den som ger sig.

30 ml majsvälling har vi lyckats få i oss idag. Det är egentligen från 6 månader men läser man ovan kan man nog förstå att jag är lätt desperat i att försöka få honom att äta annat än tutte. 30 ml är ju egentligen ingenting, men mer än 0 :) Imorgon ska jag prova att ge honom babysemp i stället för NAN och se om det kanske är godare. Fast egentligen tror jag att det är själva principen nappflaska han ratar.

Sen ikväll fick jag i honom en stadig sakportion med gröt också.

Imorgon är Jimmy ledig och det ska bli jäkligt skönt. Få lite sällskap hemma på kvällen.
På dagen ska jag och Linnea ner på stan och käka sallad på Vivaldi. Om inte hon blir sjuk. Hon messade och sa att hon inte mådde så bra.

Nu ska jag kika färdigt på House och sen ska jag förhoppningsvis gå och sova. Bebisen är vaken och verkar inte så trött. Han har sovit massa idag på eftermiddagen. I mitt knä. För att slippa vanka fram och tillbaka mellan köket och vardagsrummet så satt jag still som ett ljus med honom i famnen och såg på kanal5 play. Då passar det att sova minsann men lägger jag ner honom är det kört. Vissa dagar så får man liksom smeka medhårs känner jag. Allt för att få ta igen sig själv litegrann.

Tack och godnatt!


Mums.

img_4277 (MMS)

Idag var det väldigt gott med gröt. Men nappflaskan smakar skit som vanligt. Men det är kul när det kommer vatten ur den :)


Sötörat!

img_2332 (MMS)

Äntligen sover Fisen.   Det här stackars örat är alldeles rött efter hans behandling av det. Slita och dra. Bara på ena sidan. Jag tror inte att det gör ont utan mer att han har upptäckt att det sitter där. Även om han gett sin mor gråa hår ikväll av allt gnäll. Imorgon blir en bättre dag :)


Frustrerande.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Vilka kontraster det är här hemma. Varannan vecka stress och fullt hus och andra veckan ensamt tomt och tråkigt. Båda stora barnen är borta i en vecka nu och Jimmy jobbar kväll hela veckan. Ap-tråkigt!

Både jag och Jimmy är skapligt förkylda. Får se om Jimmy kanske trillar in tidigare från jobbet ikväll.

Adrian är inne i en väldigt frustrerande period just nu. Jag sliter mina hårstrån snart. Mycket missnöje. Gap o skrik och är allmänt gnällig. Vill mest bara bli buren och nåde dig om du sätter dig i soffan eller liknande. Man ska stå och helst omkring också. Man orkar ju inte i längden bara gå och gå fram och tillbaka här hemma som en osalig ande. Han är mycket trött men sover ju bara korta svängar och det ska mycket till innan han somnar överhuvudtaget. Förut kunde man ofta lura med tutten men det går inte längre och nappen tar han inte 8 gånger av 10. 
Nu har han sovit i 5 minuter efter att jag gått omkring och vaggat en grinig unge ett bra tag. Snälla bebis, sov en stund nu. Jag skulle gärna ta igen mig i 2 minuter. Mår inte så överdrivet bra faktiskt.
 
Igår när vi var ute sov han i nästan 2 timmar i vagnen och då var den ju i rörelse för det mesta. Då var han mycket gladare på eftermiddagen.
Igår när han skrek tyckte jag att han såg röd ut i halsen och han drar ofta i sitt ena öra. Det kan ju likaväl vara att han just kommit på att han har det där. De står ju ut litegrann :) Han skriker ju inte direkt i samband med att han drar i det. Pratade med dem på bvc imorse då jag ändå skulle ringa och ändra en tid och hon tyckte väl i alla fall att jag skulle hålla ögonen öppna. Men ingen feber eller dålig på annat vis så det känns ju lite halvdumt att kräva en läkartid. Jag vill bara ha min glada plutt. Är väl bara en tidsfråga innan jag och Jimmy har smittat ner honom. 


Busar med syrran!


Pulkarace.

Idag vaknade jag med svidande hals, bultande huvud och igenkorkad näsa. Mindre mysigt.
Som tur var sken solen och det var 7 minus ute så jag föreslog för familjen att vi skulle gå ut och testa Linus nya räserpulka och så blev det :) Det var så skönt ute och vi hade riktigt roligt allihopa i backen. Eller ja, Adrian låg och sov gott i sin vagn.


Linus ska upp och prova räserpulkan.


Bella kör vanlig pulka.





Jag tycker Jimmy har så otroligt snygga byxor :)




Adrian sov gott i vagnen lagom inpacketerad.




Morsan åker räserpulka.


Lycka <3



Vi invigde nya objektivet till kameran så på dryga 2 timmar så vart det 120 bilder. :) Vad roligt det är att ta kort när man slipper stå så nära. :)
Lagom till vi skulle gå hem från backen ringde Danne (Bellas pappa) och sa att hennes småbröder skulle gå till en annan backe med sin morfar precis så då gick vi dit och kollade in den också. Fick Linus leka lite med Oscar. Det skiljer ett år på dem men de är rätt lika i sättet och Oscar som är ett år yngre är bra mycket större :) Ungarna röjde järnet i backen och efter en stund så gick jag, Jimmy och Adrian hem medan Bella o Linus stannade kvar med morfarn ett tag till. 2 timmars pulkalek för oss vart det och dryga 3 för barnen. Jag tror jag förbrände en o annan kalori i backen men det kan ju behövas för den här helgen har jag inte haft nån karaktär för fem öre. Men så är det med det. Kan tala om att jag har blåsor på fötterna efter mina skor som gav mig skavsår så motionera i veckan som kommer känns avlägset. Blåsor på fötterna och tvärförkyld.

På eftermiddagen åkte Jimmy till jobbet och jag hem till mina föräldrar med kidsen.
Nu är jag hur trött som helst och båda sönerna sover så jag ska göra detsamma. Bella har åkt till sin far igen nu och imorgon är det Linus tur. Hoppas på att må bättre imorgon. Näsan rinner som en jävla kran.

Ciao!! 




Misströstar

Hur fan får man ungen att ta flaska? Han tvärvägrar.

De mesta smakisarna är blä. Jag kommer få amma tills ungen tar studenten. Inte för att jag vill sluta men ett par timmars "bara vara Camilla tid" skulle inte skada.




Feber.

img_3163 (MMS)

Den här lilla killen hade lite feber inatt. Jättevarma och rosiga kinder också. Läste mig till att båda är symptom på tandsprickning. Så kom igen nu små bissingar. Träng igenom och sluta bråkas nu!  Nu väntar vi på långväga besök från Norrköping.  Have a nice day!!


Framsteg.

Inatt sov Adrian i sin säng ända till klockan 4. Då ville han äta och sen fick han ligga bredvid mig för Jimmy gick upp till jobbet. Kändes som sängen var enorm när jag och Jimmy slapp ligga på ca 120 cm. Tycker ändå det är rätt mysigt att ligga nära Fisen. Jag mer eller mindre somnar när han äter så att få över honom i sängen igen för för mäktigt för mig inatt. Haha! Men ett framsteg i alla fall. Nu ligger han där igen. Får se hur länge det vara.
Tyvärr har vår lilla kattjäkel fått dille på att ligga i hans säng också. Senaste dagarna bara har det kommit. Katterna har absolut förbud på Adrians vagn och säng och har haft sen han kom. De har inte riktigt brytt sig om det heller men nu har den lilla kattfan fått nys om hans säng. Det gillar jag INTE! Fortsätter hon så kommer de få sovrumsförbud. Då kommer hon väl stå och gapa utanför dörren istället. Att få en katt att förstå vad den får och inte får är ju inte så jäkla lätt heller.

Wohooo.. Nu fungerar tvättmaskinen. Grannen hade också haft problem med vattentrycket så det var väl nån svacka i området. Jag är inne på andra maskinen tvätt så jag kanske slipper vända utoin på underkläderna imorgon då :) Får väl kanske lov att ta på mig dem blöta visserligen då den sista maskinen inte ens är klar än.

Bellas tandläkarbesök gick bra. Det var mycket riktigt en trasig tand. En mjölktand som var lös som borde blivit utvickad för längesen. Den hade börjat vittra sönder och under den hade redan vuxentanden börjat titta fram. Hon fick bedövning sen vickade hon och tandläkaren ut den tillsammans. Superbra bemötande fick vi av tandläkaren så det kändes skönt. Min duktiga tjej. Gjorde ont i hela mig när hon fick bedövningen. Vet ju själv hur jäkla obehagligt det är.

Imorgon kommer Jimmys syster med familj hit från Norrköping. De som skulle kommit på nyårsafton. Det blir deras första möte med Adrian. Ska bli roligt. 
Nu ska jag bara vänta in tvättmaskinen och sen hoppa ner i bingen.

Tack o gonatt!! 


Dumt att ropa hej innan man kommit över bäcken.

Nya tvättmaskinen strular. Den gnäller över dåligt vattentryck. Så egentligen är det väl det som strular att trycket var dåligt. Det märktes i duschen imorse med. Jimmy stängde av vattnet igår och efter det vart det knas. Vad gör man? Fan. Våra kläder sinar redan.

Adrian fullkomligt slaktar mina tuttar. Rycker, sliter och drar. Aj.

Nu skjutsa Linus till skolan sen tandläkaren med Bella.


Ny Tvättmaskin

Eftersom vi bestämt sen länge att vi skulle göra en ny tvättstuga i källaren, och så småningom ett nytt badrum av gamla tvättstugan så passade vi på att köpa en ny tvättmaskin på mellandagarean. Tur det kan jag säga för vår gamla sa upp sig idag. Den hade inte bara skitit att tömma ur vattnet utan den hade gett upp helt. Det bara bubblade ur vatten och tvättmedel om den när vi försökte få igång den och till slut så gav den oss strömavbrott i hela kåken 3 gånger.
Jag fick lite smått panik. Enorm tvätthög utöver tvättkorgen redan nu och ingen tvättmaskin. 3 barn skapar en del tvätt kan jag tala om så jag tvättar minst en maskin om dagen. Sa till Jimmy att vi får helt enkelt kasta ut de gamla och in med den nya vilket vi egentligen inte tänkt förrän nya tvättstugan var klar. Som tur var kunde vår snälla granne komma och hjälpa till att få bort de gamla 2!! trasiga och in med den nya. Förra ägaren av huset lämnade kvar ännu en trasig maskin. Kan tala om det var gaaanska äckligt under de gamla maskinerna. Tom hans gamla kallingar har vi hittat. Mysigt!

Nu har vi iaf en ny i fräsch tvättmaskin :) Inget ont som inte för nåt gott med sig. Den nya är så tyst så den hörs inte ens. Man hör bara vattnet som plaskar där i.

Stress, stress och åter stress.

Den här morgonen gick allt bara fel känns det som. Vet inte vad som hände men helt plötsligt låg vi lååångt efter i tidsplanen. Linus var tjurig och anti allt. Bella seg som kola och Adrian hungrig. Fick gå omkring och amma, jättemysigt *not* samtidigt som jag försökte jaga på ungarna. Adrian tyckte att idag var en bra dag att pinka ner ALLT på skötbordet, inklusive mamman. Det slutade med att jag skjutsade till skolan i pyjamas med kiss på, med frukosten kvar på bordet, badväskan opackad och en tvätt i maskinen som blev bortglömd igår som skrek efter att bli hängd. Jiihaa!! Innan vi kom iväg fick jag dessutom krypa på alla 4 in under vår farstubro där Linus tappat en leksak och var hysterisk om jag inte fick fram den. Undrar om nån granne såg och undrar om jag blivit knäpp?!

Bella har en tand som bråkar. Klagat över att den varit lös ett tag och att det känns obehagligt. När vi väl börjar titta efter ordentligt så ser tanden helt.. trasig ut. Precis som att det lossnat en del. Som tur är så är det en mjölktand. Satt i telefonkö halva morgonen till tandläkaren, förmodligen därför allt vart så stressigt. Försökte förklara att hon varit sjuk så det vore bra om vi kunde få en tid där hon inte behövde gå ifrån skolan. Vi fick till slut en tid imorgon kl 8.50 vilket betyder att hon säkert kommer missa hela dagen i skolan imorgon då hon går 8.10-12.30. Tack för det!! Imorgon kommer vi också få stressa. Ska jag lämna Linus innan eller inte är frågan. Funderar på att ha honom hemma helt. 
Bella har haft massa problem med sina tänder som växer trångt så sist hon fick lov att dra ut hela 3 st så fick hon lugnande och det var inte direkt skol-läge efteråt. Nu blir väl fröken hennes grinig men vad ska man göra? 

Jaja.. Nu är iaf frukosten bortdukad. Diskmaskinen är igång. Tvättmaskinen hade inte tappat ur vattnet. Ska bli ljuvligt när tvättstugan är klar så vi får koppla in vår nya tvättmaskin. Nu kör vi med en toppmatad modell 80-tal. Inte alltid så pålitlig. Jag har fortfarande kisspyjamasen på, men badväskan är packad. Haha.. Livet som småbarnsmamma. :) Nu har jag andats en stund i alla fall. Phu! Om en timme åker vi till badhuset och babysimmar och efter det drar stressen igång med hämtning av barn igen. Innan det ska jag bara se till att få på mig lite anständiga kläder och amma bebisen som i skrivandets stund ligger och river sitt gym.

Tjofräs!


En bra dag.

Imorse gick jag och Linnea till Öppna här i Skultuna då. Det vart lyckat. :)

Först när vi kom dit så ser vi på dörren att de inte öppnar förrän kl 12. Sur blir jag för jag var helt övertygad om att jag läst 10 på nätet, och det hade jag för vi kollade på telefonen. Dörren var dock öppen så vi knallade in och fick tag i en dam som satt på bvc där och frågade vad som gällde. Vi var välkommna fast de egentligen inte öppnade förrän 12. Tydligen har de nyligen ändrat öppettider och hemsidan var inte uppdaterad som den borde. 
Det visar sig att denna kvinna var bvc-sköterskan som jag fått höra inte fanns här ute. När Adrian föddes i september så hade de ingen bvc-sköterska här så jag blev lovad av min på odensvi att hon skulle kolla upp det och höra av sig till mig när det kom någon. Det har hon nog glömt bort. Skitsamma. Hon verkade jättetrevlig så jag frågade direkt om vi fick byta dit och det fick vi så nu är vi numera inskriva här på BVC i Skultuna. Det känns jättebra. BVC och öppna förskolan ligger alltså i samma lokaler och samarbetar.  

Sen gick hon och hämtade personalen från Öppna förskolan som också var jättetrevliga och visade oss runt och pratade lite om verksamheten och så. Lite tur att vi kom för tidigt då för annars hade vi väl inte fått denna rundvandring kan jag tro. De verkade också jättegulliga. Såg på nå lappar som satt där att det skulle påbörjas babymassage i februari så jag frågade om det fanns platser kvar och det fixade dem så i februari börjar vi med det. Massa mys. Gick på det med Linus och det älskade han. Sen får jag väl förhoppningsvis träffa andra mammor härifrån Skultuna. 

Jag kände mig glad och nöjd när vi gick därifrån även om vi inte hann träffa så mycket folk där idag.

Sen när vi kom hem premiärade Adrian med att vända sig från rygg till mage. Helt plötsligt låg han på mage i sitt gym när jag lagt ner honom på rygg. Roligt. :) Tyvärr missade vi ju det. Han gjorde det dessutom två gånger på raken och vi missade båda. 
På öppna idag kom det in flera små nyföddisar. Adrian ser helt plötsligt jättestor ut. Hua vad fort det gått! Min Plutt! 

Nu ska vi sova och ladda för babysim imorgon. Bella är pigg och ska till skolan. Linus verkade dock snorig och snörvlig så vi får se hur det blir med honom. Är han inte i skolskick så fick han vara hos sin far några timmar på förmiddagen då han jobbar kväll. Så vi kan simma :)


Gap o skrik.

Adrian har lagt på sig ett nytt skrik. När han är missnöjd med nåt så låter han. Högt och gällt :) Inte gamla vanliga skriket utan det här är mer kontrollerat "jag är förbannad" skrik.
Idag har det varit mycket sånt. Mycket missnöjd hela tiden är han vår lille kille. Dregglet rinner som en kran ur käften på honom och han tuggar frenetiskt. Mycket sova brukar det väl aldrig bli men nu är det extremt. Idag har det väl blivit 20 minuter sammanlagt utöver de korta napsen han tagit i bilen när jag hämtade och lämnade Linus i skolan. 
Kan säga att amma är ingen fröjd längre. Har tänkt ett tag på att det börjar göra ganska ont igen när han suger och idag har jag konstaterat att det förmodligen är för han ligger och tuggar på tuttarna samtidigt som han suger. Skönt va?? Svar: Nej! Tur de där pliggarna inte tittat upp än. Gör han så när de har kommit så är amningen historia, det är en sak som är säker. Då får han svälta om han inte tar flaskan :) Nä.. skämtåsido. Föhoppningsvis när de väl spruckit igenom kanske det inte kliar och jäklas lika mycket. För något är det som besvärar honom helt klart.

Den här dagen har varit rätt värdelös. Bella har legat i sin säng större delen av dagen och sett på tv/film/dator med dörren stängd. Hon har typ 38 i feber så det är ju inte mycket men mer än normaltemp. Låter som hon har gröt i halsen när hon pratar och så har hon ont i huvudet.

Imorgon ska jag och Linnea inta Öppna förskolan här. Det ska bli spännande. Hoppas Adrian gillar det och att han inte är lika grinig som idag. Bella får vara hemma själv en stund. Det tycker hon bara är skönt :) Hon kan ju alltid ringa om det är nåt.

Jag lider av ett extremt sötsug idag. Helt enormt. Försökte bota det genom att crosstraina när Jimmy kom hem. Utan resultat. Kan dock stolt säga att jag inte fallit för frestelsen. Idag känner jag mej allmänt omotiverad både till att äta nyttigt och att träna. En rätt värdelös dag som sagt. Nya tag imorgon.


Ett steg fram, sen två tillbaka.

Förra veckan tyckte jag att jag kände mig rätt smal för första gången sen förlossningen. Eller smal kanske är att ta i, men bra nära startvikten i alla fall. Jag är väl egentligen inte tjock direkt heller.

Idag känner jag mig så jäkla pluffsig och tjock. Värsta traktordäcket runt magen o ryggen känns det som. Min mage står ut som den gjorde i vecka 15-16 med Adrian.
Tröttsamt är bara förnamnet. Enda gången jag ätit onyttigt var i lördags. Lite ostbågar och lite choklad. Jag är ute o går, jag crosstrainar så en dag i veckan borde man få unna sig med måtta tycker jag allt. Jag vill börja gymma men skulle vilja ha en träningskompis. Åh hur sjutton ska man få tiden?

Jag kommer aldrig bli smal igen! Blääää.


Han kan gymma han. Fjärilen han har i händ...

img_1693 (MMS)

Han kan gymma han. Fjärilen han har i händerna har han lyckats ta loss själv. :)


Min lilla flicka.

Tänka sig att det blev faktiskt en promenad idag. :)
När vi kom hem provade vi käka gröt. Eller Adrian gjorde i alla fall. Det smakade varken bu eller bä. Han fick i sig en del och såg allmänt skeptisk ut. Majspuré åt vi igår och det var hur gott som helst. Han gapade some n liten fågelunge. Vatten är också väldigt gott.

 



Idag när jag hämtade Bella i skolan så kom hennes lärare fram och gullade med Adrian. Hon tyckte att han var en bedårande vacker FLICKA med sina fina blåa ögon och långa ögonfransar.. Haha.. Ja, jag var ju tvungen att rätta henne med att säga att det är faktiskt en pojke :) Men man blir ju lite mallig ändå när man för höra att man har så fina barn :)

När jag hämtade Bella fick jag även reda på att hon mått dåligt idag. Hon hade haft så ont i huvudet så hon hade fått gå och vila en stund och Bella berättade även att hon haft så ont så hon nästan grinat. Jag blir så jävla irriterad. Varför ringer man inte föräldrarna då för? De vet ju dessutom att jag går hemma om de nu tycker att de inte vill störa på jobb eller så i onödan. Jag tycker inte mina barn ska behöva vara i skolan om de mår så dåligt. När vi kom hem hade hon feber såklart så nu blir hon hemma imorgon. Det enda positiva är att vi slipper gå upp i ottan. Hade ju hellre sett att hon var frisk dock.


Måndag!

 Sitter just nu och lyssnar på en intervju på Efter 10 med Malou. Anna Wahlgrens dotter Felicia som skrivit en bok om sin uppväxt. Hon Anna, som ska ha så himla bra råd i barnuppfostran och dylikt. Hur man ska få barn att sova etc etc och jag har väl alltid haft lite svårt för människan. Men tanten verkar ju ha haft jordens sämsta uppfostran av barn själv? 7 olika äktenskap med olika män. 18 olika adresser på 19 år eller om det var tvärtom. Mamman kunde försvinna i flera dagar och den 9 åriga dottern i familjen fick ta hand om minsta killen och ingen visste vart mamman var.. Herregud säger jag bara..

Nåväl. Till något annat.

Nu är det ny vecka igen. Jag var helt galet trött imorse. Som tur var hade Bella sovmorgon så vi behövde inte gå upp förrän kl halv 9. Jag vaknade strax efter 8 och inser att det redan börjat ljusna ute och hur UNDERBART är inte det?? Vi går mot ljusare tider.
Jag ska dock erkänna att jag har lite blandade känslor i det här att längta efter vår och sommar. Ju mer tiden går, desto mindre tid är det kvar hemma med Adrian. Panik och ångest ger det mig helt ärligt. Jag mår verkligen dåligt av tanken på att börja jobba igen. Det är minst 8 månader kvar men med tanke på hur fort de här 4 första månaderna har gått så hur fort ska inte resten av tiden gå.
Man längtar efter Adrians framsteg men samtidigt vill jag ha kvar min lilla gofis-bebis för alltid.


Fisen gymmar.
Tänk om en annan kunde ligga så med benen helt oansträngt?

Vad händer i veckan då.
På onsdag ska förhoppningsvis jag och Linnea gå och kolla in Öppna Förskolan här i Skultuna. Ska bli spännande. Tycker det är lite jobbigt att gå dit helt själv första gången så jag släpar med Linnea :)
På torsdag är det ju babysim kl halv 12. Funderar på att ev ta öppna förskolan på Odensvi innan efter att jag lämnat stora barnen i skolan så slipper jag åka hem emellan. De har ju babydagar på torsdagar och det är ju lite tråkigt att vi har babysim samma dag. Adrian älskar när man sjunger för honom så jag tror han skulle tycka det var mycket roligt med sångstunden de har där. Sen börjar han bli jätteförtjust i sin spegelbild så att träffa lite andra bebisar vore nog också skoj.
Lite tokigt blir ju att han inte får nån direkt sovtid innan men det vet man ju aldrig med honom ändå om han tänker sova eller inte. Han sover ju en snabbis i bilen så fort den börjar rulla sådet brukar räcka för honom. Får väl helt enkelt se hur natten och morgonen varit innan.

Nu ska jag bebismysa och försöka ta oss ut på en liten promenad. Ingen lust alls. Kanske tar ett pass med Bellas tv-spel istället. Det finns ett typ "svett" program där man kör som friskispass till musiken istället. Provade lite smått igår. Så svårt var det och jobbigt. Haha.

Ikväll har jag lovat Bella att basta. Nice! :)


Hej Lördag!

Igår var jag och Adrian hemma hos mina föräldrar hela eftermiddagen och kvällen. Adrian var en liten ängel och var glad större delen av tiden. Tills han blev jättetrött och vi skulle åka hem. Trodde han skulle somna men nej. Han höll sig vaken och skrek större delen av vägen på ca 3 mil. Riktigt ledsen panikskrik. Usch. Inte alls stressande. Fick sitta och sjunga Bäbä vita lamm och hålla handen på honom hela vägen. Tack gode Gud för att vi flyttat fram honom.
Samma visa när vi kom hem. Skrika skrika och attacktugga på napp, filt, händer. Tror tänderna spökar. Är nog bara en fråga om dagar innan de två där nere är igenom. Ser dem klart och tydligt, Han fick till slut Alvedon, somnade och sov hela natten. Phu!

Idag är det lördag. Linus kommer hit i några timmar. Han vill prova sin nya räserpulka som han fick i julklapp. Tänkte han skulle få ringa morbror Thomas (som han fick den av) och höra om han ställer upp ;) Thomas är för övrigt en av Linus stora idoler :)

Nu ta tag i dagen. Adrian o  Jimmy sover än, de slashasarna :D


Babysimmat igen

Idag har vi varit och simmat igen. Helkul tycker Lilleman men jäklar vad trött man blir. Tror knappt han sovit såhär mycket på dagen sen han föddes. Klockan är fyra och snart har han sovit till och från i 4 timmar. Han har visserligen vaknat och skrikit tröstlöst några gånger men somnar så fort man lyckas lugna honom. 

Idag var även pappan med. Tyvärr glömde vi kameran så det fick bli iphone bilder så får vi hoppas att vi kommer ihåg den tills om två veckor när Jimmy kan följa med igen.



En glad fis :)


Väntar på att få hoppa i plurret.


Mamman och Fisen.


Med pappa i vattnet.


Sötnöten.


De små händerna konstant i munnen :)

Nästa gång ska vi dyka. Idag fick vi prova att få vatten på huvudet. Ingen match tyckte Adrian. Det har vi redan tränat på hemma.


Bakat bröd.

Idag har jag provat att baka "Anna Skipper" bröd.
Är det något jag aldrig skulle klara mig utan så är det bröd och pasta. Inget GI tänk för mig alltså :)
Det vart ganska gott faktiskt.




Om någon vill prova kommer receptet här. Skulle nog rekommendera att ta liite mindre brödkrydda. Det krävdes en tur i "mjölhyllan" på ICA om vi säger så :)


5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap

Gör så här…

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa två 1,5 liters formar.

2. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.

3. Tillsätt filen och sirapen och rör om ordentligt. Fördela smeten i de två formarna och in i ugnen i ca 80-100 minuter.


Tydligen

har folk problem att kommentera. Verkar vara när man bloggar med appen det strular för kopierade jag inlägget och klistrade in i ett nytt så fungerar det.

Det finns en knapp där det står "kommenterbar" Det spelar ingen roll hur den står. Det går inte att kommentera ändå. Nån bugg i blogg.ses nya uppdateringar av appen antar jag.


Nya siffror..

Idag har vi varit på bvc. Jag hade som vanligt helt fel när det gällde vikten. Trodde han låg närmare 8 kg men icke. :)

6950 gram tung och 64,7 cm lång.




Mina siffror var också nya. Nu är det "bara" ca 3 kg kvar till inskrivningsvikten. Tjohoo!! Känner mig inte riktigt lika tjock längre faktiskt. Men det skulle väl kanske inte skada att gå ner 2-3 kg till utöver de som hänger kvar sen graviditeten.


Hjärtat svämmar över <3

Finns det något finare än sovande barn? Stora som små. Hjärtat svämmar över av kärlek <3


Kompisdate.

Idag har Carola varit här sen strax efter lunch och vi har haft det massa trevligt. Inte varje dag man har tid att umgås med sina vänner bara sådär utan barn. Okej. Adrian var med men han gör inte så mycket väsen av sig än. Inte förrän på slutet i alla fall.
Vi tog en skapligt lång promenad här i Skultuna. 5,1 km faktiskt så rekord för mig sedan Adrian föddes. Haha.  (Jag har även tränat mej utslut på crosstrainern idag) Efter promenaden så köpte vi grillad kyckling och knatade hem och snackade massa skit innan vi fixade käk. Kyckling med sallad och honungsmelon. Hur gott som helst men jag känner mig inte direkt mätt.
Carola har ju endast genom att äta rätt och tränat gått ner ca 50 kg. Jag är så imponerad. Kan hon klara det, borde jag kunna gå ner mina sista grav-kilon. Ska väga mej imorgon på bvc då vår våg sagt upp sig.
Tack för idag !!

Ikväll och igår kväll har Adrian varit tokgrinig. Jag fick nästan panik här ett tag efter att Carola åkt. Han vägrade äta och det har väl typ aldrig hänt, fast det gått över 4 timmar sen sist och han bara skrek. Det var en himlans massa dagar sen han bajjade så jag har försökt hjälpa honom med massage på magen och med febertermometern utan resultat. Min plutt. Nu fick jag honom nyss att äta i alla fall och sen somnade han i mitt knä så nu rör jag mig inte ur fläcken. Har dock tvätt att hänga och köket överbelamrat med disk + full diskmaskin. Men allt för husfriden känner jag nu.
Imorgon ska vi till bvc. Ska höra om hon har nåt tips om han inte bajjat innan.






Mycket sömn.

Igår kväll somnade Adrian kl 21. Helt slut då han inte sovit några längre stunder under dagen. Kl 22 vaknade han igen och ville äta då han somnade ganska otankad. Sen sov han till 6:30. På tuttemjölk! Åt, somnade om och sov till 9:30. Trött kille! :) Jag var tvungen att gå upp och få iväg Linus till skolan men jag är rätt pigg ändå.

Nu väntar en vecka med kvällsjobb för Jimmy igen och stora barnen borta. Fast Bella kommer hem igen idag efter skolan. Hennes far och fru ska på idrottsgalan ikväll. Skönt. Då får jag lite sällskap :) Men det blir ju bara över natten.

På onsdag ska vi till BVC. Ska bli spännande. Adrian känns tung som en sten nu.


Bellas förlossningsberättelse.

Klistrar in den här. Jag blir alltid så nostalgisk såhär på årsdagarna. Om en minut exakt föddes Bella för 9 år sedan. Märks på mitt sätt att skriva att jag var lite yngre :)

Jag vaknade runt sju på morgonen den 15:e januari och kände att jag hade sammandragningar som faktiskt gjorde lite ont. Jippii, tänkte jag. Nu kanske det äntligen är nåt på g. I och för sej så var jag ju inte beräknad förrän den 20:e och var inställd på att gå över tiden, men man hoppades ju så klart.
Jag fick lov att springa på toa och göra det stora ungefär 100 gånger på bara några minuter och det var nog då jag insåg att det nog skulle bli bebis snart. Har nämligen hört om många som blivit väldigt "dåliga" i magen i samband med förlossningen.
Jag ringde till min mamma på jobbet som skulle vara med på förlossningen och berättade läget. Hon blev nog mer hispig än vad jag var. Ringde även till Danne och sa att han nog ev skulle förbereda sej på förlossning idag.. "ring när vattnet har gått" kläcker han ur sej. En del killar vet verkligen ingenting om det här med å föda barn Jag hade ganska täta värkar men de gjorde inte så jätteont. Jag lyckades i alla fall peta i mej lite frukost och ringa till min pappa så att jag kunde sitta hemma med honom där istället för själv hemma. Packade snabbt ihop den berömda BB-väskan. Jag hade inte förberett den sen tidigare som vissa gör. )

När pappa kom var kl ca halv 10 och jag upplevde nu att värkarna började göra ganska ont, men de var rätt oregelbundna. Vi var hemma hos mamma och pappa ett en liten stund bara innan mamma kom hem från jobbet. Hon kände väl på sej att det skulle bli bebis idag. Jag började sakta men säkert också förstå det med tanke på att värkarna blev värre och värre, väldigt snabbt.
Ringde till förlossningen som tyckte att jag skulle ta ett bad och stanna hemma ett tag till för jag kunde ju fortfarande prata i telefon.. Hallå?? Kan man höra hur ont någon har på telefon eller?
Gick iaf och tog ett bad, men det varade inte länge, för det gjorde lika ont ändå. Bestämde mej för att nu skulle det åkas in.

Vi kom in till förlossningen kl 12:25 på dagen. Då fick vi komma in i ett undersökningsrum för att göra CTG-kurva och kolla hur öppen jag var. Jag hade starka värkar och väääldigt svårt att ligga still medans de tog kurvan. Andas rätt.. Jo hej.. det var ju väldigt lätt. Jag trodde av någon anledning att jag skulle få åka hem igen, för att så här fort skulle det väl inte gå? Hade ju nästan bara läst om förstföderskor som åkt in å ut på förlossningen massor med gånger innan det var allvar. Men jag hade tur. Hade redan lyckats öppna mej nästan 5 centimeter, ganska så lätt ändå.
Fick ta på mej en blöja ifall att vattnet skulle gå, och sen byta om för att sedan få komma in i ett förlossningsrum. Oj, vad nervös jag började bli nu.

Nästan direkt inne på rummet bad jag om att få prova på lustgas, för nu började det göra rejält ont. Nu var kl 13:22. Tiden fram till kl 14:35 minns jag inte så mkt. Var rätt hög på lustgas + att jag hade väldigt ont. Bad om epidural runt 14 och 14:35 var läkaren där och satte den. Lätt som en plätt. Kände det inte alls. Minns knappt att läkaren var därinne heller. Tack vare lustgasen. Annars hade jag nog varit ganska nervös för att bli stucken i ryggen.
I samband med att epiduralen läggs så avtar värkarna och jag lever som på moln ett tag. Gud vad skönt det var. Det bestäms att det ska tas hål på fosterhinnorna och någon gång efter 15 görs detta. Klart fostervatten avgår.
Jag ber om lite mat, och äter smörgåsar och dricker nyponsoppa. Väldigt gott var det =) Känner inte alls att jag har starka värkarmen jag ser det på ctg-apparaten. Runt 17 börjar smärtan komma tillbaka och jag får påfyllning. Men den här gången blir det aldrig riktigt bra. Runt 19 är jag fullt öppen och väntar bara på krystvärkarna. Rejält nervös börjar jag bli och gråter en skvätt. Tänkte att nu börjar väl helvetet. Mamma försökte lugna mej med att säga att det brukar kännas lättare när man får börja krysta. Det hade jag svårt att tro.
Någon gång mellan halv åtta och åtta börjar krystvärkarna och jävlar vad ont det gör. Känns inte som någon befrielse det här inte. De ville få mej att ligga på sidan men det gjorde förbannat ont. Jag minns att jag skrek och grinade för att det gjorde så ont. Vid nio skrek jag att jag orkar inte mer. Hade krystvärkar med bara någon minut emellan och tog ju i så jag trodde jag skulle bajsa på mej. Tio över nio kommer en läkare in och försöker hejja på och diskuterar om de ev ska hjälpa mej med ett klipp. Aldrig i livet tänkte jag. Den här ungen ska ut ändå. De höjer värkdroppet och jag till slut så lyckas vi få ut henne. 21:38 är HON ute. Äntligen andas ut. Minns att jag tyckte hon hade konstig form på huvet och min första fråga var nästan "Kommer huvudet alltid att se ut sådär?" Men det var för att hon legat länge och blivit klämd.
Lycklig var jag iaf. Men trött
21:46 kommer moderkakan ut, och först då känns det som en stor befrielse i magen.

Världens sötaste var hon ju såklart. 50 cm lång och vägde 3205 g. Helt perfekt


Bellas födelsedag.

Tanken var ju att Bella skulle åkt till sin far redan igår kväll så därför firade vi henne här hemma redan igår. Nu blev det inte så tydligen och hon blev kvar här ända till 18 idag så då hade vi ju lika gärna kunnat ha hennes kalas idag. Nu vart det ju en aning annorlunda födelsedag idag eftersom kalaset var igår.
Dagen till ära premiärlämnade jag Adrian hemma med Jimmy och åkte iväg ensam med Bella till Hälla shopping för att köpa en baddräkt åt henne. Hon ska nämligen börja simma med skolan på tisdag och hennes badkläder var för små. Sen köpte hon en film för lite av sina pengar hon fick igår så att lite lyx blev det ju ändå. Sen valde hon tacos till lunch och så har vi fikat lite på rester sen igår.

Det nya spelet hon fick är en riktig bra. Massa motion för barnen. De har spelat båda två massa idag. Man ska stå och dansa framför tvn med nån grej i handen och så får man poäng och så. Som sing star ungefär.





Kanske är detta jag ska roa mej med på kvällarna nästa vecka så får jag gratis träning :)

Idag har Adrian fått sin första smakportion. Det är nya rekomendationer om smaksensationer och fan vet allt nu men jag känner att jag kör på som jag gjort med mina 2 stora barn.
Salt som alltid har varit så himla tabu fram till 1-års ålder ska nu helt plötsligt vara ok enligt min bvc-sköterska i den mängden att de får smaka lite sås på fingret från vår mat tex. Känns ju lite lustigt när det är sagt att det ska vara så farligt med salt för små barn. Nej som sagt. Jag kör på som jag gjort förut.
Jag la upp ca en tsk med majspuré på ett kaffefat och värmde. Av det fick han väl i sig en tredjedel eller nåt. Han sög och snuttade och fattade noll vad jag stoppade för skräp i munnen på honom. Sötnöt. Han verkade inte tycka att det var jätteäckligt. Tror vi väntar några veckor till innan vi provar igen. Bella ville knappt äta annat än välling förrän hon var 8 månader och Linus åt nog gröt rätt tidigt. Men med dem ammade jag inte så mycket som jag gör nu. Bella slutade jag när hon var 2 månader pga galloperationen och Linus delammade jag / gav ersättning till 6-månader.



Tröttsamt det här :)


Nä.. Adrian är grinigare än grinigast ikväll och vill bara bli buren. Vettesjutton om det är de där tänderna som spökar. Jag kan bli knäpp för mindre :) Sitta ner är inte okej tycker Adrian. Nu ska jag byta av Jimmy så han får fortsätta att lägga klinkers i nya tvättstugan.

Ciao!!


En bra dag.

Jo. Trots 2 av 3 plåtar med brända knäckflarn blev det en bra dag. :)

Bella verkar nöjd också trots att hon nästan bara fick mjuka paket :) Det var liite tråkigt med så mycket kläder sa hon men hon tyckte samtidigt att det var kul. Hon börjar ju bli stor tjej och få upp ögonen för sånt där nu. Kläder och smink. Hon fick även 200 kr på posten av min farmor och farfar så jag lovade att vi ska åka iväg imorgon så får hon köpa nån film eller bok hon pratat om. Det har blivit lite ändrade planer så hon ska inte till sin far förrän på eftermiddagen.

Spelet hon fick var poppis iaf. Alla 4 kusinerna turades om att dansa loss framför tvn. Riktigt roligt. Jag tror Alwa har det sötaste höftgung jag sett i hela mitt liv :)

Av morbror Thomas fick hon välja vad hon ville ha så det lät som att det skulle bli en film/bio med tillhörande övernattning hos honom sen. Blir nog super det.

Kan inte fatta att imorgon är det 9 år sen jag blev mamma. Den där lilla minipluttbebisen på 3205 gram.. Om lika länge till är hon 18 och det är ju helt galet. Kan jag uppfostra en tonåring?

 


Kakjävlar!!

Detta är orsaken till varför jag brukar köpa färdiga kakor..



Alltid bekymrar man sig över nåt.

Imorgon ska vi ju som sagt ha kalas för Isabelle här hemma. Hon fyller egentligen på söndag men då ska hon till sin pappa.

För någon vecka sen frågade jag vad hon helst av allt ville ha och då sa hon ett dansspel till tv-spelet. Playstation move. Så nu har vi köpt Playstation move, ett dansspel och sen lite kläder för det behöver hon ändå en massa. Hon har växt som tusan. Men nu senaste dagarna har hon inte alls pratat om det satans spelet, utan det är olika böcker och filmer hon vill ha. Suck. Tänk om hon blir besviken och det inte alls blir vad hon tänkt sig.

Sen verkar det bli manfall också. Min pappa är och jobbar i Tjeckien. Dennis jobbar. Min mormor skulle på annat. Min farmor o farfar kommer aldrig på sånt här längre. De orkar inte. Osv.

Jaja. Blir nog bra ändå det här. Vi har iaf bakat massa idag. Så fika blir de. Även för mig :) Muffins. Chokladbollar och Morotskaka. Skulle göra sirapskakor också men får se om tiden finnes imorgon. Bullar har jag fuskat och köpt färdiga. Sen tårta såklart med "sprutande" ljus. Att baka med bråkande barn brukar inte vara så spännande men idag skötte de sig exemplariskt. Hehe. Ibland blommar asfalten. :)

Nu ska jag sova. Tror ögonen trillar ur snart. Helt otroligt att de fortfarande håller på kladdar på nätterna men på dagen känner jag ingenting.

Tack och god natt!


Tack.

Igår fick jag visst massbesök på bloggen.

Roligt! Vill tacka för alla fina kommenatarer. Jag ska helt enkelt ignorera bitterfittor har jag kommit underfund med. :)

Nu ska jag och Lillfisen åka och storhandla strax. Eller handla inför eftermiddagsbak. Det är någon tjej som fyller år på söndag så imorgon blir det 9 års kalas. :)


Adrian 4 månader.

Idag fredag den 13 så blir min fina kille 4 månader. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det går så fort! Helt sjukt är det ju.



Han är för det mesta en glad liten skitunge men har senaste veckan/dagarna utvecklat ett jäkla humör. Han blir arg, arg och ligger han ner på rygg så liksom ställer han sig på huvudet och går upp i brygga och morrar liksom.
Ligga på skötbordet har alltid varit en hit och denna procedur utför han alltid på skötbordet. Han ska rycka tag i blöjor och sånt som hänger ovanför honom och får han inte tag i dem blir han ARG.

Annars då? Vad gör han mer som 4 månader.
Han kan ju som jag redan skrivit om rulla från mage till rygg. Rygg till mage är på g men inte riktigt än.
2 tänder är på väg. Man ser dem klart och tydligt men de har inte spruckit igenom. Fast det kan säkert ta sin lilla tid.
Vill helst bara sitta eller stå i knät. Ligga är värdelöst.
Har stor koll på sina händer och försöker greppa det mesta. Han kan nypas, och klösas med de små nävarna. 
Drar strl 68 i kläder även om det mesta är lite stort än.
Ammar mestadels. Får en flaska då och då men nu har de stabiliserat sig med hungrigheten igen verkar det som så nu får han väl flaska mest för att han ska komma ihåg hur man gör. Inte blivit någon på flera dagar nu dock.
Är vaken större delen av dagen med några korta naps bara. Oftast i samband med bilåkande eller vagnåkande. Det är ju fortfarande svårt att hålla sig vaken när man äter också :) 

Och igår började han ÄNTLIGEN att ta nappen bättre. Jag har till och med fått honom att somna om med nappen inatt. HALLELULJA!!

Här tittar vi på tv. Med proppen i munnen. Min fina!!




Babysimmet

Idag for vi alltså iväg på babysim för första gången. Första gången för det här barnet i alla fall. Har ju gått babysim 1 och 2 med både Bella och Linus. Mycket besvär för lite tid i vattnet såhär första gången, endast 10 minuter. Men det är för de ska vänjas lite successivt. Adrian helgillade det. Ligga och flyta på rygg var bäst. Då log han med hela ansiktet. Tyvärr blev det inga bilder då Jimmy inte kunde vara med idag. Nästa vecka kan han det och då får någon av oss ta lite kort. Vår fina plutt!


Kom hem och såg den där mindre trevliga kommentaren. Jag vet att jag inte borde bry mig men tyvärr gör jag det. Undrar lite om man lämnar ut sig och sin familj för mycket till folk man inte ens känner?! Jag skriver för min egen skull. Det är kul att blicka tillbaka. Men det är även kul att få feedback ibland. Inte negativ sådan när man inte bett om den dock. Jag läser en del bloggar själv också och är det nåt jag irriterar mig på hos nån så håller jag det för mig själv. Men men. Lite ska man visst tåla.

Nu ska jag bära in två pojkar som somnat på soffan.

Till Hanna.

Den här trevliga kommentaren har jag fått idag:

Hanna ([email protected]) om Rekord:

Men hur fan kan du skylla att du är tjock på Adrian eller Jimmy?!
Du var väl med vid skapandet av bäbisen?!
Det är väl Du som åt för mycket och fel under graviditeten?!
Och det är väl Du som rör dig för lite nu när bäbisen är ute?!

Å va less jag blir på mammor som skyller sin post gravida kropp på barnet!

IP: 85.226.13.203

Om du läser igenom mitt förra inlägg igen så ser du att jag gjorde en smiley :) efter att jag skyllde på Jimmy och Adrian. Dvs IRONIN FLÖDAR!!!

Och om du någonsin varit gravid själv vilket jag inte tror, så borde du veta att man inte endast går upp i vikt då för att man äter fel, utan även pga andra orsaker.

Tro mig. Jag skulle gladeligen äta upp mig 20 kg till och aldrig mer röra på mig och för alltid se ut som ett fläskberg för min sons skull.

Och om du nu är så jäkla trött på att höra om mammor och deras viktproblem så är det då aldrig någon som tvingat dig att läsa här, du otrevliga människa!!!


Rekord

 

Idag har jag slagit rekord på crosstrainern. En kvart. :) Haha.
För en någorlunda vältränad person låter detta säkert löjligt men jag kan tala om att min kondition är i botten. Verkligen så långt ner i träsket det bara går. Meen det tar sig ju. Första gången jag ställde mig på den kunde jag inte köra 10 minuter utan 2! Vilopauser. Kan också skryta med att jag kunde orkat en stund till idag om det inte vore för att min musik i lurarna från radion dog och då vart det ju tråkigare än tråkigast att stå där o flänga. Sen kom Bella ner och ville prata och hur lätt är det att föra en konversation när man har fullt upp med att andas.
Bella körde också efter mig. 6 minuter utan att ens bli andfådd. Duktig tjej!

Det är tråkigt att vara nyttig. Tråkigt att träna och tråkigt att inte småäta framför tvn. Vad gör man när man är hemma och är mammaledig om inte går och rotar i kylen en gång i kvarten?!
Det är visserligen inte så kul att känna sig tjock heller. Allt är Adrians fel. Eller som pappa sa, Det är Jimmys fel! :)

 


Kreativa Busan

Bella hon pysslar och hittar på grejer som jag aldrig i min vildaste fantasi skulle komma på.

Här har hon gjort en namnskylt till Linus plats vid bordet. Fin va? :) Det är ett spöke för den som inte ser det.



JAAAAAAAAAAAA!! :)

Nu ringde de från Kristiansborgsbadet och sa att någon hoppat av babysimmet som startar imorgon och undrade om vi var intresserade av platsen. Självklart sa jag :)

Dock lite panik. Varken lilleman eller jag har något att bada i. Finns de badkläder till de små att få tag i nu? Lär ju fixa iordning mig direkt och åka på jakt innan ungarna ska hämtas igen kl 12.30.

Åh vad glad jag blev. Klockan 11.30 så då hinner Jimmy också vara med varannan vecka. Weee!!

(fy fan för att visa mig i bikini dock)

Vad är nu detta?

Lilleman har fått syn på sina fötter. Han ligger verkligen och stirrar på dem. Försöker lite försiktigt nå dem. Ser precis ut som han tänker "vad är detta och hur ska jag nå dem?"

Haha. I skrivandets stund fick han fatt i en fot med näven. Tänk att små framsteg kan göra mig så stolt som mor :)


Adrians nävar.

Adrian börjar få stenkoll på sina händer.
Linus la sig bredvid honom på soffan nyss och då får han tag i Linus hår och rycker tag.

Ett sjukäkla humör har han fått också. Han skriker argt i min famn och fäktar med armar och ben samtidigt som han böjer sig som en ostkrok.
Jag känner mig lite extra smal när han får tag i dubbelhakan och sliter tag med sin lilla arga näve. Inte var det skönt heller. Skitunge!


Vad är det som går och går..

Lite som rubriken lyder kände jag mig idag när jag var ute och gick. Jag går och går tamejfan hur långt som helst KÄNNS det som men tydligen gör jag inte det. Det är såå tråkigt att gå. Jag hatar det! Speciellt när man går ensam. Eller ja.. Adrian var ju med men han sov i vagnen så att han är ju inte så mycket till sällskap. Tungt som fan var det att dra vagnen i isig snö också. Suck. Det enda jag vill är att trycka i mig choklad i mängder..
 
Igår gjorde jag slag i saken och gjorde om mjukliften (quadrolift) till åkpåse. Det blev väl bra. Adrian premiärade igår genom att sova en timme i den. Man har ju fortfarande fullt liggläge och mjukt liggläge bara det att jag kan fälla upp ryggstödet ett hack när han lessnar i butiker och dylikt. Han kommer ju fortfarande att ligga mest i början.

Angående kvällen igår så sov han för natten kl 21. Vaknade kl 3 inatt och åt. Hela familjen låg o sov kl 22.
Kan dock säga att jag sov lite sisodär ändå. Linus kom in och yrade och höll på vid halv ett. Ledde tillbaka honom till sängen men efter nån timme var han inne hos oss igen och svamlade. Så han fick hämta täcke och kudde och lägga sig i fotändan. Vi har ju bara en 160 säng så jag och Jimmy har ju lärt oss att ligga rätt trångt med en liten bebis som sover på sitt ihopvikta täcke bredvid oss. Sen ska en kattjäkel trängas i sängen också. Men men.. finns det hjärterum..



 
Såhär såg det ut hos os inatt :)

Adrian vann

Inte ens en halvtimme orkade jag kämpa. Haha. Bra karaktär man har.

Kl 19:30 var han så trött så trött. Tänkte att okej, vi provar att lägga honom nu. Han drog i sig 100 ml ersättning och somnade med flaskan i munnen men vaknade så fort jag var på väg ur rummet. Den powernapen gjorde en hel del.
Runt 20:30 började han tröttgnälla så jag går och lägger mig med honom. ICKE!! Det gnälls och skriks. Nappen ska han inte ha. Försöker söva honom i mitt knä. Går inte. Sliter fram tutten och han somnar efter bara någon minut.

MEN! Klockan är bara 21 så att om han sover för natten är ju det bra i alla fall. Kan ju inte ha en skrikande gaphals när Bella o Linus ska sova.

Bättre lycka imorgon. :)


Hela skocken är hemma

Nu är hela klanen hemma här igen. Lite skillnad på veckorna här hemma kan jag tycka. Varannan vecka är jag och Adrian hemma själva på kvällen och det är så tomt och tråkigt och det finns liksom ingen rutin på någonting. Andra veckan är både Jimmy och syskonen hemma och det är inte direkt lugnt.
Så imorgon blir första gången på länge som ungarna ska skjutsas in till skolan tidigt tidigt. Inte direkt vad jag ser fram emot. Adrian ligger nämligen gärna och sover till mellan 8 och 9.30 numera. Imorgon måste vi åka hemifrån 7.30 och innan det måste ungarna kläs på och ha frukost. Sen behöver ju bebisen ammas så han inte får för sig att köra skrikfest på vägen. Det suger så hårt!

Senaste kvällarna har jag fått i Adrian en flaska med ersättning precis innan han somnar. Inte så mycket. Mellan 60 och 100 ml. Vilken skillnad. Nu gör han som han gjorde tidigare. Vaknar en gång runt 4 och äter och sen sover vidare. Sen kör vi tutte resten av dagen. Perfekt.
Ikväll tänkte jag försöka satsa på att börja operation söva bebis runt 20. Wish me luck! Han är trött nu och skulle nog gärna ta sig en lur redan. Somnar han för tidigt så vaknar han ju igen.

Nej. Hinner inte skriva Han en grinig trött bebis och två stora ungar som ska förberedas för säng. Och en sambo som är och storhandlar..


Hårdträning

I veckan som kommer måste jag börja köra hårdträning med Adrian. Det måste bli ändring på hans kvällsvanor.

1. Han måste börja somna i tid. Runt 21, helst ännu tidigare.

2. Han måste lära sig somna själv. Dvs inte ammandes i mitt knä.

3. Han måste börja sova i sin egen säng.

Jag är så trött så skallen spricker och mina ögon har gjort så ont hela dagen. De tycks aldrig bli bra.

Adrian har efter mycket kämpande somnat o klockan är "bara" 21:30. Han somnade i mitt knä såklart men utan Tutten i munnen. Jihaa!! Alltid nåt. Framsteg.

Undrar vilken punkt jag ska börja med?!

Så söt med sina rivmärken i ansiktet. :)

 


Promenad.

Tog med min kära sambo ut på en promenad nu på förmiddagen. En pers vill jag lova. Min förkylning är inte okej så det blir ingen crosstrainer idag. Efter en lång brant uppförsbacke trodde jag att hjärtat skulle hoppa ut genom öronen och att jag skulle spy upp lungorna. Usch ingen skön känsla. Nu sitter jag här o snörvlar, helt slut.

Runkeeper mätte upp den till 4,15 km. bättre än ingenting i alla fall.

Vill man kan man hitta riktigt fina promenadrundor här.

Bebis var vaken nästan hela vägen. Tror han låg och mös lite :)

 


Kalas

Nu har vi bättre sent än aldrig varit och firat Alwins 5.e födelsedag. Som vanligt blev kameran bortglömd till en början. Men några bilder blev det.


Alwa myser hos Jimmy =)




Fina Nico och storebror Micke.


Adrian myser med morfar och mormor.


Alwin ser på nya filmen Cars 2 som han fick av oss.


Lillebror Thomas.


Finaste Fisen.


Jag o Lillfisen.

Nu har jag fikat massa ock känner mig ännu fetare så jag avslutar kvällen med lite godis. Det är ätar-dag. Imorgon ska jag crosstraina.


Lördag, kalas o fettvalkar.

Idag är det lördag. Jag är så trött så jag vet knappt vad jag heter. Ändå har vi sovit skapligt inatt. Bara två mat-vak och det sista somnade jag på. Haha.. vaknade sittandes med en sovande unge i knät.
Nu sitter pappan i soffan och sover med en sovande grod-bebis på magen. Så söta! :) 

Idag blir det kalas hos Alwin. Skulle ju blivit av i måndags men när vi redan var på väg ringde Nico och sa att Alwa precis spytt så då var man ju inte så sugen på att åka dit direkt. Stackars Alwin fick sitt 5-års kalas förstört.

Jag har just klämt i mej i ett par jeans jag hittade i påsen med för små kläder. Jag har inte ens nåt minne av att jag har köpt dessa. De sitter rätt bra. Tighta som fan så jag ser väl dyngfet ut. Det värsta är den schysta fläskvalken som hänger över byxkanten runtom. Kärlekshandtag är sexigt har jag hört.. :S Usch o bläk. Jag måste införskaffa lite stora tröjor så man kan dölja magfläsket. Eller gå ner i vikt. Men jag jobbar på det. Sakta men säkert.


Finaste pösmunken..

.. ser på tv.


En ond cirkel.

Just nu känns det som att jag och Lilleman är inne i en ond cirkel och jag vet inte hur vi ska komma ur den.
Natten som var, var precis likadan som natten innan. Äta kl 01, 04, 06 och 08. Får han inte tutte så blir han vansinnig och den kampen orkar man inte riktigt ta när man är så trött så man knappt orkar få upp ögonen. Dessutom när man vet att han somnar om snabbt så fort han får mat. Har försökt med både flaska och napp utan resultat. Flaskan vägrade han ta igår igen och även när man fått i honom ersättning på kvällen så vill han iaf äta lika tätt. Han har väl kanske en tillväxtsperiod.
Nu sover han då så sött igen.




(Rättelse.. Han SOV så sött)

Idag kl 13 kommer min fina kollega Anna och hennes son Love och hälsar på. Det ska bli kul. Var nästan ett år sedan vi sågs sist. Hennes mammaledighet tog slut ungefär samtidigt som Adrian föddes så vi har ju inte träffats på jobbet på år och dar.
Nog för att jag får magsår av att tänka på att börja jobba igen men jag saknar mina kollegor. Några av dem. De allra närmsta. Finns en hel drös jag aldrig vill se mer också. Haha.. Det jobbar ju ett antal med personer på Ica-lagret.

Sen senare på eftermiddagen ringde just mor och far och bjöd över oss, och alla syskonen (alla 2) på sopp-middag. Skönt. Slipper man laga mat och får sällskap. Jimmy jobbar ju fast det är röd dag. På Ica existerar inga röda dagar.


Ett klipp.

Jag har spanat in en dress åt Adrian på Polarn o Pyret ett tag men velat lite. Idag bestämde jag mig för att jag skulle ha den och går dit. 50% rabatt. Taget! Ibland har man tur :)

 


Adrian demolerar sitt gym.

 

 


Back to normal.

Adrians nya sovvanor håller på att ta knäcken på mig. Han vaknar både en och två och tre gånger på natten och ingenting hjälper förutom tutten. Tänk om ungen kunde ta napp. Eller han tar ju nappen ibland men absolut inget som duger nattetid och han sover i princip hela nätterna utan den.
Lyckades få honom att somna i hyffsad tid - runt 21 igår men självklart när jag skulle lägga mej strax före 22 vaknade han och drygade sig :) Jag var såå trött. Sen kl 1 skulle det ätas, kl 5, och kl 7, sen vakna kl 8 och vara grinig, somna om och sova till halv 10. Phu.. Att jag inte känner mej helt kry gör ju inte saken lättare. 
Dessa veckor när man inte behöver skjutsa till skolan går väl an men nästa vecka när vi ska upp tidigt och iväg känns ju mindre lockande. Men men. Det är tur att han är så söt :)

Nu har Bella gått hem till sin pappa. Back to normal alltså. Känns tråkigt. Har varit mycket trevligt att ha henne hemma lite extra och kunna ha lite annorlunda kvalitetstid med henne. Men nu dröjer det ju inte  så länge innan både hon och Linus är hemma igen.

Adrian ligger på golvet och tränar. Han är så nära att rulla över på magen från ryggen nu också. Igår rullade han igen från magen till ryggen så det var inte bara en engångsgrej. Min lilla stora kille.
Jag går i valet och kvalet här hemma om jag ska ta och göra om hans lift till åkpåse i vagnen. Han är inte så förtjust i att ligga längre när han är vaken och om man tog ur plattan ur liften kunde man ju hissa upp ryggen ett hack bara så han såg lite mer. Nu får vi hålla på pallra upp med filtar och grejs så han ser lite. Men det tar emot. Jag vägrar lite att inse att han har blivit så stor.. *suck*

Idag ska jag nog ta mig mot Erikslund och shoppa lite födelsedagspresenter åt en tjej som blir 9 nästa vecka. Fatta att för 9 år sedan var jag höggravid med min första.. Hade inte en aning om vad som väntade och ensamstående var jag. Nu har jag tre barn. Det är galet. Förstår inte vart åren har tagit vägen.

Nu ska jag ta Adrian som håller på riva sitt gym. Förbannad blir han. Han sliter tag i sakerna som hänger ovanför honom och ska ha i dem i munnen :)


Festade jag igår?

Adrian har smittat mig med sin ögoninflammation. Snällt av honom. Ögonen har fullkomligt sprutat ur sig äckel inatt. Nu ser det mest röda och svullna ut. Varar mest när jag sover. Känns inte som jag vill visa mig bland folk idag. Då tror de väl att jag går på droger. Förkyld är jag också. Kul att det finns nån ände på eländes sjukdomar.

Lillpojkens egna ögon har också kladdat inatt igen. Tyckte de blivit bättre. På dagarna märks det knappt alls på honom men på nätterna kladdar de igen och när han sover.. Ska nog ringa bvc imorgon och höra.

Idag är hela familjen lediga. Bella har ju blivit kvar här hela veckan. Inte mig emot. Hon åker till pappa imorgon. Bara Linus som saknas. Blir nog en lugn dag. Jimmy ska bila upp betonggolvet i källaren och jag ska klia mig i ögonen.. eller snarare försöka att inte göra det.


Jag gillar inte..

 

Jag trivs bra i vårt hus men jag gillar inte de veckorna när Jimmy jobbar kväll och vi är ensamma hemma. Fy Fabian!
Igår fick han dessutom lov att jobba över i två timmar, till 00:50 och idag en timme till 23:50.

När man bor i lägenhet kan man skylla alla ljud på grannar och ledningar tex. Här kan man bara skylla på spöken och tjuvar. :) Det blir ju inte bättre av att det stormar och spöregnar ute.

Tänk att när man var liten hade man mamma och pappa som trygghet. Då trodde jag att vuxna var aldrig rädda för någonting. Nu ska man vara den tryggheten själv.
Jag vill inte påstå att jag är rädd direkt. Jag gillar bara inte att vara ensam hemma när det är mörkt och jag ska gå och lägga mig. Speciellt inte när det regnar och stormar ute. Sa jag att jag är 30 år? :S

 


Från mage till rygg.

Den här lilla Fisen har just rullat från mage till rygg. Mamma är så stolt! :)


Vad ska man sträva emot nu?

Jag sitter här med lite vemod i kroppen och tycker det mesta känns tråkigt. Alla tycker det är så skönt när jul och nyår är över men jag tycker det är trist. Allt man sett fram emot ett tag är liksom bara slut helt plötsligt och alla börjar jobba osv.
Julafton blev ju bra, men inte som jag tänkt mig.
Jullovet med blev åt helvete. Först Jimmy sjuk och sen jag. Poff så var det borta.
Nyår. Ja det blev ju heller inget. Så tråkigt.

För ett år sen vid den här tiden visste jag ju att vi ville ha barn. Vi ville hitta vårt hus med mera. Vi hade saker att sträva efter och längta till. Men nu?
Vi har vårt barn och det är jag ju självklart jätteglad över. Vi har vårt hus och det är jag också jätteglad över men det känns som att man mår bra över att ha något att sträva emot. Nu får jag mest panik över att jag vill att det ska hända nåt kul med mitt liv samtidigt som jag bara vill stanna tiden och leva här och nu för alltid.
Tanken över att börja jobba i höst ger mig magsår..

Om man tänker mer kortsiktigt då. Jag hade tex sett fram emot att börja babysim med Adrian. Komma ut och göra saker med honom. Träffa andra mammor. Men jag mitt smarta spån gick och drog mej alldeles för länge innan jag skulle boka in oss på en kurs så vips var det fullt på kursstarterna som är nästa vecka. Nästa omgång drar inte igång förrän vecka 11 och då är Adrian ett halvår. De rekommenderar att man börjar mellan 3 och 5 månader. Nu hoppas hoppas jag att någon hoppar av så att de ringer oss. Hade väl trott de skulle ha lite tätare kursstarter. Så surt känns det.

Jag vill ut och träffa folk!!  Det tog ett tag innan jag kände mig redo för det efter att han föddes men nu är jag det.

Nu vaknar Adrian så jag kan inte spy ur mig mer galla.


1 år sen.

Idag är det ett helt år sen jag testade positivt. Minns det som igår. Hade legat och deppat halva förmiddagen för jag var så säker på att mensen skulle komma. Men köpte ett grav-test i alla fall och det blev såhär:



och vi blev såå glada :)

Sen blev det en sån här:



Som kom ut och var världens sötaste.





Och idag har han växt lite och är våran lilla go-fis.



 
Tänk vad mycket som kan hända på ett år!!
<3


Ny bil.

Idag har vi varit i Eskilstuna och köpt en ny bil. Eller i alla fall bättre begagnad. Jimmys gamla 850 gick inte igenom besiktningen och med alla renoveringar, + skatt och oljebyte som behövde göras skulle det gå på bortåt 10000 kr. Kändes inte värt på en bil som rostat massa senaste året och som vi köpte för 6000 av brorsan förra vintern. Den ska få åka till bilhimlen nu. Den har dessutom gått nästan 50000 mil.  
Tanken var att köpa en ny rishög då Jimmy mest pendlar med sin till jobbet och sen har vi ju min v70. Men vi ångrade oss och la lite mer för få en någorlunda schyst och trafiksäker bil.

Här är den nya familjemedlemmen. Nu jäklar ser du till att hålla och inte ruinera oss!!



Fasen vad det strulade innan vi kom därifrån med bilen. Tacka vet jag Bilia när man ska göra bilaffärer. Först blev vi lovade halvårs helförsäkring hos Folksam för en billig peng. Men sen när killen ringde upp försäkringsbolaget så gällde det bara bilar som var yngre än 10 år. Borde man inte veta det innan man lovar kunden nåt? Då ville vi ha länsförsäkringar men då fick inte firman ringa upp Länsförsäkringar i Södermanland utan vi var tvugna att ringa till Västmanland. Adrian skrek och var hungrig. När vi skulle betala kontantinsatsen så kläcker de ur sig att de tar minsann inte kort så då var Jimmy tvungen att springa till närliggande ICA och ta ut pengar då jag satt och ammade i min bil. När vi äntligen var klara lagom stressade för Jimmy skulle hinna till jobbet så har batteriet i bilen dött. Haha.. Jaja.. Nu är vi hemma i alla fall och Jimmy är på väg till jobbet där det vankas beordrad övertid då hela datasystemet legat nere hela förmiddagskiftet. TACK gode gud för att jag är mammaledig!

Nu ska vi väl snart ta oss hem till kusin Alwin på 5-års kalas.

Vädret idag får mig att vilja gråta. Spöregn hela dagen. Verkar inte bli nån vinter alls.


Onödigt.

Jimmy skulle ställa undan Adrians paket med ersättning. (Ja, vi kämpar fortfarande på med flaskan och det går bättre) Han tappar det i golvet och en halv påse åker ut. Onödigt tyckte jag då det är rätt dyrt.

När jag skulle dammsuga upp det brinner dammsugaren upp. Också ganska onödigt och väldigt dyrt.

Stor suck!


Nyårsafton och 1 januari.

Nyårsaftonen vart lugnare än lugnast. Gud så trött jag var. Efter 19 hade jag nedräkning tills jag fick gå och sova. Men det var väl sviterna efter kräksjukan. Höll mej dock vaken hela kvällen för Bellas skull. Tror hon blev rätt nöjd ändå.
Först käkade vi mat med hennes fantastiska fina dukning. Haha.. Lillskrotan vad hon gillar att hålla på. Matsedlar och allt fick vi och så skålade vi i Pommac. Sen kollade vi på film - The Spy next door. Rättså rolig faktiskt. Efter det spelade vi lite kort, hade lite frågelek och allmänt bara väntade ut tiden. Sista timmen var värst. Trodde jag skulle gå av, av trötthet. Vid 12-slaget gick Bella och Jimmy ut och tittade på smällare och jag kröp ner bredvid den snarkande bebisen som sov sig igenom 3.e världskriget utanför. De var dock ganska snabbt inne igen då det var 10 minus ute och Bella kröp nöjd ner i sängen utan protester. Sen sov hon till 10.30 imorse. Adrian däremot ville inte vara snäll o ge oss sovmorgon. 

 
Bella bus när vi spelade kort.


Fisen fick ligga och vädra lite. Han blir så lycklig när kläderna åker av. Han kommer bli nudist :)

Idag är det då 1 januari och årets segaste dag känns det som. Känns nästan som jag festade igår. Huvudvärk och så trött och seg. Mor och far var över hit och åt tacos med oss och efter det har vi glott på Kalle och chokladfabriken och nu Polisskolan.

Adrian har lärt sig nåt nytt ikväll. När han blir arg så böjer spänner han sig som en ostbåge och försöker vända ut och in på sig själv och morrar. Tar i för kung och fosterland och blir jättearg. Ser så kul ut. Han blir knallröd i ansiktet. Humöret har han fått från sin far. ;)
Kan också säga att med största sannolikhet är två tänder på väg. REDAN!!!? Han dreglar som sjutton och har varit mycket grinig ihelgen och det enda som hjälper är när man gnider tandköttet. Tittar man ser man dessutom två vita streck i tandköttet där tänderna ska fram. Det har inte spruckit igenom än dock. Avveckla amningen?? Haha.. De får gärna vänta ett tag till. Har inte lust att få tuttarna avgnagda.

Undrar hur många som tänker börja banta imorgon? Jag ska på kalas imorgon så jag tänker inte börja banta imorgon. Punkt.

Nu kom kattfan in med en död fågeljävel också!!! Här fås det inget beröm.. usch.


RSS 2.0