Lycka.

Jag drog just på mig OCH knäppte mina mest tighta jeans. Det är lycka!


Babysim och skrikig natt.

Idag blir det babysim igen efter sjukdomar och elände. Bella-bus ska följa med eftersom hon är ledig ifrån skolan då det är klämdag idag. Linus hämtar vi efter badet. Vi ska åka lite tidigare så hon får bada en stund och visa vad hon lärt sig på simningen i skolan.

Inatt vaknade Adrian vid halv ett och var fullkomligt hysterisk. Inget jag gjorde hjälpte så till slut försökte Jimmy upp och gå med honom men han var som besatt. Till och med Bella som förmodligen skulle sova över en atombomb vaknade. Snacka om frustrerande. Har läst om att det kan komma såna här perioder runt åtta månader så jag hoppas det var en engångsgrej. Efter ca 30 min tog han helt plötsligt Tutten och somnade. Helt slut förmodligen. Att vi sedan fick sovmorgon till 8:40 skadade ju inte. Utom Jimmy då som gick upp kl 4 och åkte till jobbet. Stackarn :/

Såhär glada skitungar hade jag vid frukosten imorse :) Bella ligger och kittlar Adrian under fötterna.



Det här var jättemysigt :)


Min duktiga kille ♥

Adrian premiärar med att ål/krypa (nån blandning) på golvet idag. Stolt mamma! :)


Liten kille i stor vagn.

Liften vi köpte till Adrians vagn är en så kallad quadrolift. Mjuklift, åkpåse och sittdyna i ett. Idag tog jag bort själva åkpåsen och kvar blev bara sittdynan. Helt plötsligt ser Adrian microliten ut i den stora vagnen. Han verkar gilla det skarpt.

Vit lädervagn är för övrigt snyggt men såå opraktiskt. Det skulle vara så lätt att torka av den hette det men minsta lilla fläck sitter som berget. Åh inte går den att tvätta i maskin. Tråkigt.


Gulliga.

Mormors kisse tycker att Adrian är helt ok när han sover :)

 

 


Morgonstund..

Tidigt tidigt i morse ringde Jimmys väckarklocka för han skulle vara på sitt Hemvärns tjofräs kl 7:15 i Enköping. Jag orkade knappt säga hej då för jag var så trött. Får väl hoppas han slår en signal sen.

Något senare men ändå alldeles för tidigt vaknar jag lika trött av ett stånkande bredvid mig och en fruktansvärd stank. Mysigt! Inte läge att ligga och dra sig längre så det var bara att gå upp. Kan säga som såhär: Att vara snorig är 100 gånger effektivare emot en hård mage än vad Laktulos är.
Man behöver inte oroa sig över att inte ta vara på dagen i alla fall när man har Adrian i huset :)

Vädret idag är riktigt grått och trist. Snart ska vi bege oss mot Kärsta till mamma och pappas hus. Vi blir kvar där tills imorgon. Slipper hunden vara själv så långa dagar. Vad som händer mer vet jag icke. Tänk om det bara kunde bli lite soligt. Nu avlider jag om det inte blir riktig vår/sommar snart.



Förhoppningsvis vänder det.

Idag verkar le Fis något piggare. Jag hoppas det håller i sig nu. Nu är vi trötta på snor och hängig kille.

Solen skiner idag och lite pengar har trillat in på kontot. Aldrig någonsin så välbehövligt som nu tror jag. Att först ha det väldigt gott ställt och sen flytta till hus i samma veva som jag börjar gå på föräldrarpenning blir lite chockartat i ekonomin minst sagt. Sen snålar jag som bara tusan på föräldrardagarna också så denna månad har vi fått vända på varenda öre för att gå runt. Jag säger bara TUR att vi har denna buffert jag pratat om :) Nu förhoppningsvis ska vi komma ifatt igen.

Eftersom pengarna bränner *ironi* och Adrian växer så ska jag snart åka ut till Erikslund och handla lite kläder åt honom. Det sinar rejält i byrån hans när plagg efter plagg åker ner i "för litet" lådan. Min minibebis är inte så mini längre.

Ha en fin dag alla läsare!


Min lilla Fis

Adrian är hängig och vill mest bara sova idag. Bara gnäller när han är vaken, med sin väldigt hesa stämma. Låter som han knappt orkar skrika.
Om han inte verkar som sitt glada jag när han vaknar ringer jag 1177. Bättre att ringa en gång för mycket tänker jag.


Mitt ♥


Plötsligt händer det.

Inatt chockade Adrian med att endast äta en gång och det när klockan hunnit bli 4. Det är bra för att vara Adrian. Dessutom en superförkyld Adrian. Jag känner mig faktiskt rättså pigg idag. Vaknade imorse av att han stod i krypställning och gungade fram och tillbaka. Det är hans bästa just nu. Ser så jäkla kul ut :)

I övrigt inget nytt på sjukfronten. Han är hes och snorig till tusen. Ska det aldrig gå över? Känns lite töntigt att ringa doktorn när han inte har någon feber och sover bra på natten. Men han är ju verkligen inte fräsch heller. Vi får härda ut ett tag till och se vad som händer.


Kul..

Funny, broken, fat. Ja man tackar!!


Förkylt vare här.

Stackars Adrian är jätteförkyld än. Ringde bvc imorse och pratade lite med vår sköterska där. Vi har ju nämligen nyss bytt bvc och i och med det även Familjeläkarmottagning och jag hade ingen aning om nummer dit och så. Jag sa dock att jag inte tyckte vi behövde träffa någon läkare idag men ville ju ha nummer dit ifall han blev värre och jag vetesjutton om jag inte tycker han blir sämre. Han har ingen feber men är superdupersnorig, och hes som en kråka. Hostan blir värre också. Men den kommer och går liksom. Får se hur hans skick är imorgon. Inte lätt att vara bebis och inte kunna fräsa ur näsan heller. Låt honom bli frisk nu!
Jag mår i alla fall mycket bättre idag. Skönt det.

Annars har jag inte mycket att förtälja idag. Jimmy jobbar och nu har Linus också åkt hem till sin pappa. Tyst, tomt och tråkigt hemma.
På torsdag sticker Jimmy iväg på hemvärnsövning tills på söndag. Det ser jag icke fram emot. Jag hatar att sova ensam hemma. Men tors-fre ska vi sova hemma hos morsan och hjälpa henne med hunden så att hon kan jobba ordentligt nu när pappa är i USA. Blir mycket pusslande med arbetstider för henne nu.

Ett gott skratt förlänger livet. Jag koller återigen på "En stark resa med Morgan och Ola-Conny". Det är så dåligt  så det är bra och jag kommer bli riktigt gammal om det där ordspråket stämmer. Haha!!


Tävlar igen.

Linnéa har återigen bett mig tävla i hennes blogg.


Jag tävlar hos jessamy om ett paket från namnnappen


Pyssel.

Snyggaste pärlplattan jag gjort åt Linus idag. Den pryder numera hans vägg.


Ett steg fram, sen två tillbaka.

Att avveckla amningen och lära Fisen att sova i egen säng gick käpprätt åt skogen nu när han blev sjuk. Typisk då det kändes som att vi var på väg i rätt riktning. Men vad gör man inte för sjuka gnälliga bebisar? Synd om honom. ♥
Idag har han ammat massor och sovit i mitt knä. Så fort jag försöker lägga honom i sängen vaknar han. Nu har han väl dragit igång en mjölkproduktion som heter duga.
Förkylningen är värre nu. Låter kraxig och hes och snoret rinner konstant ur den lilla näsan. Rosslar när han andas så jag vill bara hosta åt honom. Men han har i alla ingen feber. Alltid nåt. Imorgon får vi ställa in babysimmet helt klart.

Idag har det varit så tråkigt här hemma så Bella drog till sin pappa tidigare än normalt. Tråkigt, men jag förstår henne. Saknar henne redan.
Linus, han har nöjt spelat tv-spel och byggt Lego. Han är rätt lättroad till skillnad från sin syster. Nu sitter han och ser på Tom & Jerry och skrattar så han kiknar. :) Låter så härligt.

Nu ska jag (om jag lyckas lägga ner en sovande Fis) göra en kopp the.

Tjoflöjt!


Usch o fy.

Snoret, skallebanken och halsontet är nu ett faktum. Jag mår som en påse rostiga skridskor och jag tror Adrian känner ungefär detsamma. Han är megagnällig och vill inte äta mycket annat än tutte och ev välling.
Som grädde på moset åker Jimmy snart till jobbet och jag ska styra upp hemmet på eftermiddagen. Bella och Linus kacklar sönder mina öron. Livet är bra ljuvt en grå söndag. :) Men det finns alltid de som har det värre.

Nu blir det hemmagjord pizza som Bella gjort. Smarrigt!


Jimmys födelsedag.

Då var denna dagen snart till ända. Jimmys födelsedag. Min mor och mina bröder har varit här på fika. cupcakesarna vart faktiskt jättegoda om jag får säga det själv.
Mamma fick paket eftersom hon fyllde år i tisdags. Themuggar, the och ett örngott som det stod Världens Bästa Mamma på. Även Jimmy fick faktiskt ett litet paket. En mugg med lite olika kärleksförklaringar på :) Han fick också tre teckningar av Linus. En på Titanic när hon krockade med isberget. En på Estonia med öppet bogvisir och en på Wasaskeppet. Han är lite fascinerad av båtar nu, haha. Undrar dock om han vill varna Jimmy för att åka båt?

Ikväll sover ungarna på köksgolvet. :) De ville bygga en koja och sova i och det bästa vi kom på var att göra en under köksbordet. Så nu sover de båda där under på Linus bäddmadrass. Vilka ideer. Tacka vet jag min egen säng som jag ska gå och krascha i nu. Är galet trött och börjar få ont i halsen. Hoppas inte Adrian smittat mig med nåt skit nu. Han är jättesnorig stackarn. Tacka gudarna för Nezeril så han kan få till natten i alla fall.

Bjuder på en bild på Linus enkla men tydliga Titanic-teckning och kojbohaget. God natt!!

 


Mina första cupcakes.

Igår bakade jag cupcakes (modell mini) för första gången och idag har vi dekorerat dem.

Jag tycker de blev fina. Hoppas de smakar gott också :)

 


Den här bloggposten vaccinerar 95 barn


Foto: © UNICEF/Asselin

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Vi skulle gärna ta oss an uppdraget, men eftersom vi inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar vi nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra!

Vi är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Hjälp till! Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn?

För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin.

Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj. OBS! Superviktigt att pinga er blogg på Twingly så att den dyker upp i bloggflödet på kampanjbloggen och blir en del i kampanjen.

Bara genom att kopiera detta inlägg, posta det på din blogg och pinga din blogg på Twingly så räddar du liv!


En glad skit <3

img_3083 (MMS)

En glad skit <3


Fredag.

Natten blev rätt okej ändå. Adrian lyckades fräsa ur massa snor och sen somnade han i ett par timmar.
Dagen går också i snorets tecken men som tur är så är han inte dålig direkt utan "bara" snorig. Jag hoppas det fortsätter så. Just nu ligger han och sover på soffan bredvid mig och det låter som en karl som ligger och snarkar. Min plutt. Jag är verkligen glad att han klarat sig såpass bra hitills.


Det är inte det lättaste att suga på nappen när man är jättesnorig.

Idag är det fredag och riktigt skitväder ute. Våren känns långt borta när man tittar ut och det faller ner snöblandat regn från himmelen.

Imorgon fyller Jimmy år och det blir lite kalas här hemma. Tror jag. Har sagt närmsta släkten att de får komma men den enda jag vet kommer är väl mor min. Hans släktingar dyker inte upp.
Ska snart bege oss mot maxi för att handla lite smått och gott till imorgon innan jag hämtar de stora barnen i skolan.
Undras om jag ska köpa nån present åt Jimmy eller inte. Jag menar.. när inte jag fick nåt på min 30 års dag så kan jag tycka att jag inte behöver ge honom något heller?! Så tråkiga vi/han har blivit. Men om inte han anstränger sig, varför ska jag liksom? :) Något litet kan det faktiskt vara kul att få från sin sambo när man fyller år. Behöver inte vara nåt märkvärdigt. Tanken som räknas, men som sagt. Om inte han bryr sig så varför ska jag? Bitter.. Jag? Nej, inte då! :) 

Nu har snor-mannen vaknat så vi ska bråka med snorsugen och åka iväg.
Ciao!!


Första förkylningen.

Adrian har drabbats av sin första förkylning. Så snorig så hälften vore nog. Jag gissar på att detta kommer bli en natt med lite sömn och jag är redan så trött så ögonen står i kors.
Just nu ligger han och gnäller halvt sovandes på mig samtidigt som han ska "mysdra" mig i håret och slita mig i näsan. Inte alls behagligt faktiskt.
Snorsugen och koksaltdropparna är hans värsta fiende. Åh vad jag önskar att jag kunde snyta mig åt honom.

Finns inget värre än sjuka bebisar.


Trägen vinner.

Jag och mina HTML och photoshopkunskaper från gymnasiet ( i princip obefintliga) har nu lyckats göra en header och fått den på plats. Kanske inte den snyggaste men lite stolt är jag allt ;)

Det är tur att barnen på den är fina i alla fall. När jag får en lugn stund ska jag försöka redigera lite mer. Jag fick lite blodad tand. Detta var ju kul :)


Drömtydning.

Jag drömmer ofta helt sjuka drömmar och det är lite kul att sitta och försöka analysera och tyda dem. Ofta tror jag att de kan ha nåt slags undermedvetet budskap. Jag kommer dessutom ofta ihåg mina drömmar när jag vaknar men oftast försvinner minnet under dagen. En av de jag hade inatt har jag dock väldigt svårt att tyda. :)

Jag drömde att Linus satt i köket med resten av oss. Rätt vad det är sätter han igång att sjunga Katie Perrys - Firework. Högt och tydligt. Perfekt sångröst och perfekt engelska. Haha.. var fick jag det ifrån?

Jag drömde även en till dröm jag kommer ihåg lite mer luddigt och som jag dessutom kan tyda alldeles pefekt själv.
Jag drömde att jag helt pötsligt skulle iväg till jobbet för att jobba ett långt pass. Från tidiga morgonen till sena kvällen. Jag hade för det första ingen barnvakt åt Adrian och om jag hade haft det så visste jag inte hur jag skulle kunna jobba en hel dag utan amning eller pumpning. Tänkte att tuttarna kommer ju sprängas efter ett tag. Hade riktig ångest över att lämna bort Adrian och kände mig jättestressad över hur jag skulle klara allt på jobbet.
Den var inte så svår att tyda va? 


Kattmat.

Potatismos och lax var så äckligt, tyckte Adrian att det enda det dög till var kattmat. Det hade inte katten något emot. Han slickade glatt i sig.

Adrian är en väldigt kräsen kille. Precis som sin far.

(Ja, vi har en blöjboll ligger på golvet)


Grattis mor!

 

Idag fyller min kära mor 55 år. Stort grattis till henne. Tyvärr har vi inte kalasat då hon sa ifrån sig sånt idag men vi får väl kanske fira dubbelt på lördag när Jimmy fyller år.
Bella och Jimmy har i alla fall bakat ikväll. Vart visserligen mest fiasko men tror de hade kul en stund i alla fall. Linus ville hellre se på film. Smurfarna är heta saker tydligen!

Dagen har jag och Adrian spenderat på Öppna förskolan där de hade sopplunch och loppis idag. Vi (jag) fyndade 2 par byxor och en body till honom för sammanlagt 50 kr. Lagom tycker jag :) Det är snart dags att gå upp till strl 74 så kläder behövs det.

Jag håller på att bli tokig! Får ingen jävla rutin på Lillemans läggning på kvällarna. Inte dagarna heller förvisso. Han sover lite närsom vilket resulterar i att han somnar för natten allt mellan 19 o 22 ungefär. Sin säng vägrar han totalt. Helst ska han somna i mitt knä ammandes. Jag kommer få amma tills han tar studenten.
Ikväll lyckades jag få honom att somna nu nyss utan tutte men nära mig i vår säng. Skrikfest deluxe tills han somnade av utmattning. Känner mig hemsk. :(

 


Morgan och Ola-Conny

En stark resa med Morgan och Ola-Conny. Helt klart bland de mest skrattretande jag sett på tv på bra länge. Såå kul. Jag skrattar högt i soffan åt de där lirarna :)

Är de så blåsta som de verkar eller klipper de ihop det till att se ut så? Och deras engelska. Om jag tyckte min engelska var kass så är den rena drömmen mot deras.  Ja herrejesus!! =)


Nu sitter vi.

När säger man egentligen att barnet kan sitta?
Adrian har setat relativt stadigt ett bra tag men absolut inte så att vi vågat lämna honom utan kuddar eller att man är beredd på ett fall.

Nu vill jag nog säga att han kan sitta kortare stunder själv. Visst faller han efter ett tag. Men det är oftast för han vill nå något.




Usch så han ser ut runt munnen. Undrar vad det beror på? Tror det beror på all saliv som rinner ur munnen på honom hela tiden.
I skrivandets stund har han tippat över på magen och ligger och kryptränar. Det låter som att det är riktigt ansträngande :) Än så länge tar han sig ingenstans krypandes men rulla går lika bra.

Idag flyger min pappa till USA i tre månader för att jobba. Det kommer kännas konstigt att inte kunna ringa när man vill om man behöver fråga något eller så. Skype finns ju, men de ligger 6 timmar efter dit han ska. Men men. 3 månader går ju fort. På gott och ont.

Nu laddar vi för babysim. Jag hoppas att Adrian är mer taggad för det än vad jag är idag.


Studsmatta

Förra helgen monterade vi ihop studsmattan och idag tjatade Bella med mig ut för att hoppa. "Jag ska bara titta, inte hoppa" sa jag eftersom vi var alldeles nyätna. Jo tjena. Efter en minut var jag uppe jag med och stuffade runt. Kul ju, och bra träning. Efter 5 minuters studs så känns det både i mage och vader. Kanske är så man ska göra för att bli av med sista magfläsket!

Grannarna tycker väl man är knäpp men vad gör det? Bella skämdes lite när jag skrattade och sa lite väl högt att "Nu kissar jag nog på mig" och grannen stod bakom häcken. Så kan det gå :)



Så otroligt snygga :)


Terroristen Adrian.

Adrian satt och tittade på youtubeklipp på min iPhone imorse. Det brukar gå bra så länge han har nappen i munnen. Då suger han inte på den. Har han ju under uppsikt såklart. Imorse åkte dock nappen ur utan att jag märkte det och jag har numera ingen fungerande högtalare på min telefon. Suuuck!!
Mitt eget fel men sjukt irriterande. Jag tror dock jag har försäkring på den. Måste rota i pappersgömmorna.

Vad gjorde man innan man hade en smartphone! Dagens i-landsproblem.


Fredagkväll.

Vanligtvis är fredagen nåt jag ser fram emot och njuter av men denna går nog till historien som en av de tråkigare i mitt liv.

På förmiddagen var jag visserligen och hälsade på farmor och farfar och det var ju kul. Kul känns egentligen fel att skriva. Det var efterlängtat.

På eftermiddagen har vi inte gjort någonting jag och Adrian. Möblerat om lite i sovrummet och hängt framför tvn. Jag skyller på en extrem trötthet och huvudvärk. Förstår inte varför jag är så trött?!
Undrar förresten om jag ska förvarna Jimmy om att jag möblerat om i sovrummet tills han kommer hem så han hittar sängen ;)

Nu är det bara skräp på tv och Lillfisen sover så jag tänker göra detsamma. Innan 21 en fredagskväll. Gud så skönt!! God natt.

 


Snart bär det av.

Dåliga bilder men man ser vad som är på väg att hända. Då är det slut på friden och de sista mammakilona rasar väl av bara farten ;)

 

 

 


Mammig.

 

Här ser ni världens mammigaste kille.

Skeptisk till nya människor har han varit länge men nu blir det bara mer och mer.
Bara jag går runt hörnet idag blir det skrika av. Det är väl den åldern nu när de upptäcker att mamma faktiskt kan försvinna.

Charmigt på ett sätt, att han faktiskt känner igen och känner trygghet hos mig. Apdrygt på ett annat sätt när jag inte ens får hämta nåt i köket utan ett frustrerat illvrål.


 

 


Hur kommer det sig?

Ja, hur kommer det sig att de flesta barnen är så otroligt morgonpigga? Sen när de väl slår upp sina små söta ögon så är de såå glada och jättepigga? Tänk om man kunde få känna sig så glad och utvilad när man vaknar varje morgon. Kasta av sig täcket och bara attackera dagen.
 
Adrian har en förmåga att vakna varje morgon mellan 6 och 6.30. Det finns helt klart de som har det värre (även de som har det bättre) men jag är så förlamande trött varje morgon. Usch och fy. Nu har vi varit vakna i en timme och jag sitter fortfarande och gnuggar grus ur ögoenen.

Adrian däremot röjer nu friskt i sin gåstol och rycker i allt han hittar. Söt :) Nyss stod han helt blickstílla och tittade på tv. Så himla gullig. Snacka om närsynt :))



Den lilla munnen låter numera konstant.. Ähbbbdääää. ääääbbbbbbddddddddääää och spotter bara sprutar.


 God morgon !!


En bra dag!

 

I förmiddags var jag på hudkliniken och betalade 300 kr för ett läkarbesök som tog ca 1 minut. Sjukt tamejfan!
Jag fick i alla fall en ok-stämpel så det var skönt.

På eftermiddagen brummade jag och Adrian- till Hummelsta för att umgås med Carola lite. Med familj då förstås. Trevligt som alltid och jag fick god mat så det slapp jag tänka på sen. Åh vad jag önskar att vi bodde närmre varann.

Jag är galet trött nu. Försöker avveckla amningen lite för att ev få sova lite bättre på natten snart men jag och Adrian är inte inne på samma spår riktigt. Har alltid trott att det är väl bara att sluta när man vill men det är jag väl medveten om nu att så är inte fallet. Jag har dessutom fortfarande en mjölkproduktion som räcker och blir över. Inte skönt att gå med sprängfulla läckande boobisar. Hur gör man?

Nu sängen.

 


Min fina <3

Så gullig så hälften vore nog.


Tisdagen.

Scheisse vilket tråkigt väder det är ute. Blir inga promenader med vagnen idag inte.
Jag och Adrian är hemma och myser med lopporna istället. Tack och lov håller de sig borta.
Loppor, löss, fästingar och sånt där äckel. Vad har de för vits i näringskedjan egentligen? Usch. De borde verklígen utrotas.

Jag blir trött och seg i hela kroppen när det regnar och är grått ute. Undrar när våren tänker komma till oss i år? 
Förra året vid den här tiden gick vi och räknade dagarna för att åka till Rhodos. Fisen låg och sprattlade i magen och imorgon är det ett år sen vi var på rutinultraljudet. Sjukt häftigt.  



Här visste vi inte att det var en liten Adrian i magen, även om vi båda vid detta tillfälle var övertygade om att det var en kille.

Nu har vi inget semester att se fram emot så vi får se fram emot en vår och sommar i vårt hus nu. Kan ju erkänna att jag är lite avis på Linnea som drar till Egypten på torsdag dock.

Jag tror på riktigt att jag kommer få ett vansinnesutbrott på katterna som inte får gå ut snart. Det är ganska frustrerande och höra deras skrik-jam HELA tiden. Herregud. Tänkte att det kanske skulle bli bättre efter några dagar men de skriker bara mer och mer. När Nova väckte Adrian med sitt skrikande imorse var det nära att det blev kattmord vill jag lova. Vad ska man göra? Egentligen är det ju synd om dem, men de retar gallfeber på mig/oss.


Rättså söta, dock illalåtande!!


Jag kommer att bli sinnessjuk.

Usch. Detta tär på mitt psyke. Jag är så jäkla äcklad. Det kryper och kliar på mig hela tiden och jag är hela tiden orolig att jag ska hitta en loppa på mig igen. Vi har tack och lov inte sett några flera men jag kan inte släppa det. Får jag flera bett inatt så ringer vi Anticimex imorgon. Nu har vi försökt i snart 2 veckor utan resultat. 
Jag kommer bli sinnessjuk. På riktigt!!
Jag fick i alla fall inga nya bett hos mor och far inatt. Så skönt.

Nu lyckades jag trycka bort all text jag skrivit förutom det ovan. Hur förbannad kan man bli.. *suck*

Just nu håller vi allvarligt på att funderar på om vi måste omplacera Elliot. Men hur lätt är det med en katt? Han behöver komma någonstans där han kan få vara ute mycket. På landet vore nåt.
De har ju börjat få gå ut lite igen fast mindre än innan men tydligen så sitter han på folks bilar och det gillas inte. Ännu en granne har klagat. Vänligt, så inga sura miner eller så. Så nu har de båda två totalt gåutförbud så det är 2 djupt olyckliga katter här hemma. Detta går inte. De är på helspänn hela tiden. Framförallt Elliot. Tycker synd om honom. Så fort man rör sig så rycker han till och springer till dörren. Gapar och jamar så man blir tokig. Man kan inte öppna ytterdörren utan att behöva stänga in dem först för annars drar de som blixten. Det är liksom inte så lätt om ungarna är ute och leker. Det springs en hel del in och ut då, och man kan ju inte behöva ha katterna instängda så fort barnen vill vara ute och leka. Elliot är inte dum nämligen. Han sitter vid dörren och väntar. Jaja.. svårt det här :/

Nu ska jag se på En stark resa med Morga och Ola-Conny. I brist på annat. Så dåligt så det är bra. Kan man vara så blåsta som de verkar vara, eller spelar de?



 


Vi har flytt.

Allergi! Yeah right. Jag hade väldigt svårt att köpa att mina kliande utslag var allergi och min magkänsla hade rätt. Jag blir biten av loppjävlar. Kattloppor har vi med 99% sannolikhet konstaterat. Har sett två st. Bara jag som är drabbad hemma. Trots maniskt bytande av sängkläder, dammsugning av soffan och överallt man kommer åt så får jag nya kliande bett varje natt. Så jäkla frustrerande och framförallt äckligt. Vill knappt vistas hemma och allt jag tar i vill jag tvätta. Allt jag haft på mig åker i tvätten. Vardagsrumsmattan ligger ihoprullad i en sopsäck i frysboxen tillsammans med Adrians jätteapa. Allt för att försöka döda eventuella ägg och loppor. Usch.

Inatt sover jag och Adrian hos morsan. Mina ben behöver vila från bett.

Den stora frågan är. Varför är bara jag drabbad? Jättekonstigt.


När det gör ont så ont i mammahjärtat

Som mamma vill man skydda sina barn från allt ont. Skapa en trygg uppväxt med massa kärlek, trygghet, kompisar, bra skolgång och så vidare... Eller man bör vilja. Det finns ju föräldrar som inte har mycket innanför pannbenet men det hör inte hit just nu.

Igår eftermiddag var Linus hemma hos sin nya kompis och lekte ett bra tag. Sen var de även ute och lekte en bra stund på våra tomter som ligger angränsande till varandra.
Plötsligt säger Bella att Linus sitter ute på vår tomt och ser ledsen ut. Hon går ut och jag hör att han storgråter. Han har dragit ner mössan för ansiktet som han alltid gör när något är jobbigt. Jag går ut och försöker få honom att komma in och efter mycket om och men så lyckas jag. Han hulkar då fram att han inte fått följa med kompisen in för hans mamma. På Bella fattar jag det som att de redan hade massa barn där och förmodligen tyckte väl mamman att det var nog. Linus var så fruktansvärt ledsen. Tårarna sprutar och han riktigt hulkar när han grinar. Det gjorde såå ont i mig att se. Får i alla fall ur honom att mamman sagt något i stil med att Antingen går ni hem till Linus, eller så leker ni ute, eller så säger ni hej då. Då hade kompisen gått in och sagt hej då.
För oss låter detta kanske som ingenting men Linus blev verkligen så ledsen. Han undrade "Varför fick inte jag komma in? Varför var jag så dum och gick ut när vi var där?" Han tog det otroligt personligt. Jag har nog aldrig sett honom så ledsen. Inte när han inte har gjort illa sig i alla fall.

Efter en stund lugnar han i alla fall ner sig och vill sitta i sitt rum och titta på film. Vi kramas massa och han säger att han är glad igen men att han absolut inte vill leka med sin kompis idag igen.

Vid såna här tillfällen så slår det mig att det inte alltid är så lätt att vara mamma. Jag känner mig otillräcklig. Hur ska jag kunna skydda dem ifrån allt sånt här? Det hör väl till i uppväxten. Tanken slår mig hur fruktansvärt det måste vara att ha barn som blir mobbade?
Snart är Bella uppe i tonåren och det blir olycklig kärlek också. Hujeda mig! 

När man blir gravid borde det ingå en gratis kurs i hur man som förälder ska tackla såna här situationer för att komma på vad man ska säga som tar bort allt det som gör ont hos barnen..


Styled by Bella

Bella gillar att kamma mitt hår och göra olika frisyrer och jag älskar det. Frisörkund är jag duktig på att leka. Finns inget bättre än när någon fipplar med håret. Nu börjar hon dessutom få pli på det så att det inte bara är rycka, slita och dra som gäller. Njutning :)

Denna snygga kreation fick jag idag och jag var tvungen att lova att sova i flätorna för imorgon ska jag visst ha lockigt hår. 💆Okej.


Fan så arg jag är.

Vi har fått tipset om en frisör som tog 100 kr / skalle. Både Jimmy och min brorsa har varit där och klippt sig och blivit supernöjda.

Idag åkte jag dit med barnen. Linus blev skitbra. Han var mycket noga och Linus är nöjd så jag kan gärna åka dit och klippa honom igen för 100 kr.
 
Bella däremot kammade han en sidbena på, klippte av topparna utan att ens lyfta på håret och när jag kammar igenom det hemma ser hon ut såhär. 3-4 cm längre på ena sidan och det håret är liksom inte ens toppat. Nu lär vi ju gå till en "riktig" frisör och ordna till det. Stackars Bella som sparat så länge. Tyvärr har jag inte stake nog att åka dit och kräva pengarna tillbaka. För inte sjutton låter jag den karln sätta saxen i hennes hår igen och försöka rätta till det. Då kommer hon väl hem med en hackig page. Får se om Jimmy ev vill åka :)

Det stod Herr, Dam och Barnfrisering på skylten. Men tydligen så kan han inte klippa långhåriga..  


Jämnt och bra.



Jimmy var förbi och visade bilden på väg hem från jobbet. Vi fick pengarna tillbaka. Blir ett nytt frisörbesök någonstans imorgon då.  

Stenhård mage och syskonkärlek.

God morgon!

Natten inatt har varit helt okej fram till 4, men efter det har vi inte sovit mycket. Jag storknar snart!
Igår började vi att ge Adrian Laktulos. Han skiter nämligen stenkottar. Varannan, var tredje dag gör han "det stora" och han tar i så han blir helt blodröd i ansiktet och stånkar/skriker när han tar i så halva Skultuna hör. Nu sista dagarna har han dessutom börjat bli ledsen så jag gissar på att det gör ont att få ut de stora stenkottarna genom det lilla hålet. Man vet ju själv hur det känns att vara hård i magen. Ingen höjdare. 
Har som sagt börjat ge Laktulos nu men har glömt bort vad bvc sa om hur mycket vi skulle ge. Har givit honom en tesked på morgonen. Funderar på om man ska ge mer än en gång om dagen?
Han har återigen i princip börjat att flaskvägra igen. Jag blir så trött. Igår skrek han så fort Jimmy visade honom nappflaskan. Men vatten till gröten dricker han ur den. Kanske är vällingen som är skitäcklig. Men det gick ju bra i början.
En sak är säker. Lille herrn vet vad han vill och inte vill.



Idag är det skärtorsdagen. Så fort klockan blir 10 ska jag ringa till frisören och kolla om de har tid att klippa Bella och Linus idag. Gav mig på Linus hår häromdagen men trimmern sa upp sig så jag kan inte göra klart så nu ser han för taskig ut. Maskinkort på sidorna med lite längre tussar här och var och sen jättelångt uppe på huvudet. Då menar jag jättelångt. :) Skämmigt att gå till frisören med honom. Men de kan förhoppningsvis ordna till det lite. 
Bella behöver också klippa sig. Hon har inte blivit klippt sen i juni. Kan vara dags nu då.

Linus leker med sina gubbar på golvet och Adrianv vill vara med.  Han går fram med sin gåstol och kör rätt över alla gubbar. "Neeeeej Adrian" skriker Linus. Haha.. Jag ser framför mig hur Linus smäller igen dörren till sitt rum framför näsan på Adrian när han blir lite äldre och tar sig fram obehindrat :)


Lägg märke till vår snygga gardinupphängning :)



Bella bus kollar på Ebba & Didrik. Nostalgi om nåt.



Trött och slut.

Bella hade halsfluss. Nu käkar hon penicillin så hon är på banan igen. Duktig är hon och sväljer sina piller med fil och kommer ihåg att ta dem bättre än vad jag gör till och med. Min duktiga stora tjej!

Adrian har haft ett par riktigt krävande dagar och nätter nu. Han är väldigt gnällig och missnöjd på dagarna och sover riktigt uselt på nätterna också. Jag känner mig helt förstörd. Någon natt hit och dit går bra men när det blir uppåt en vecka i sträck så kan jag säga att krafterna tryter. Idag har jag haft skallebank deluxe.. igen.
Vet inte vad det är för fel med Lillfisen. Han är väldigt känslig för nya människor. Han får ledsen läpp och bryter ihop totalt. Till och med Linus är han rädd för ibland. Han är ju ibland ganska högljudd av sig och det gillar inte Adrian.

Nu är det påsk till helgen också. Vi har inte ens planerat nåt firande. Känner mig dålig. Måste hitta på något för barnens skull. Tyvärr jobbar Jimmy på lördag. värdelöst.
Istället för bonus i år på jobbet så kom Jimmy hem med ett varsitt påskägg till ungarna idag. Ja det var ju nästan samma.. Eller ja. Egentligen fick han ju bara ett ägg, men killen han samåker med skänkte bort sitt. Det var ju snällt.

Nä.. nu sova. Smäller av, av trötthet!


Tji badhus, hej doktorn!

Imorse sa Bella att hon var piggare. Dumt nog av mig trodde jag på henne så jag sa att vi skulle åka allihopa till badhuset ändå.
Efter en stund kommer hon inrusandes i sovrummet med gråten i halsen och sa "Kolla hur jag ser ut!!" Då hade hon utslag över hela bålen och armarna STOR SUCK!!
Tycker det ser lite ut som när Linus hade scharlakansfeber men vad vet jag. Jag är ingen läkare. Hon har ju ingen feber längre. Ringde i alla fall familjeläkarmottagningen för att rådfråga och de tyckte vi skulle komma in. "men tänk på att inte sitta så nära de andra patienterna" Hm. Ja ursäkta för att vi sökte hjälp. Kl 15 ska vi dit.

Jag och Adrian får åka och simma själva. Men mormor kommer och tittar på. Bella ville inte vara ensam hemma så Jimmy stannar hemma med henne.

Nu ska jag packa badkläder.

 


Så typiskt.

Nästa vecka har stora barnen påsklov. Passande nog är Jimmy ledig imorgon när det är babysim så vi tänkte att vi åker hela familjen och badar. Bella har tjatat sen vi började babysimma om att hon vill följa med och titta på Adrian när han simmar. Linus är nog inte lika intresserad så han och Jimmy tänkte bada under tiden sen får Bella titta och sen bada efteråt.

Vad händer då? Jo Bella blir sjuk såklart. Så typiskt. Nu vet vi inte alls hur vi ska göra imorgon. Hon har inte haft feber sen igår men har ont i halsen. Får hoppas på ett mirakel inatt och att hon vaknar som ny imorgon. Känns taskigt att åka vi andra även om hon är stor nog att vara själv hemma så jag får nog åka själv med Adrian.. tyvärr :/ Så typiskt.






RSS 2.0