Gott nytt år!

Gott nytt 2012!!

Ses nästa år.

 


Hopp om livet

Idag mår jag bättre. Hoppet om livet börjar komma tillbaka även om jag är trött, seg och har huvudvärk än. Spydde o sket som en gris igår. Det finns fan inget värre :/ Jag kommer säkert vara sliten i flera dagar. Det brukar jag vara.

Matlusten är inte den bästa så jag undrar vad jag ska äta ikväll på självaste nyårsafton. Jimmy och Bella är iväg och handlar nu. Måste väl försöka peta i mig nåt men det blir ingen fet köttbit, det kan jag då tala om.
Eftersom vi fick ställs in med våra gäster blir det nog lugnare än lugnast här hemma. Bella har klätt upp sig och gjort sig fin. En annan kör väl mysbyxor. Hoppas att det är nåt att se på tv vi kan mysa framför i alla fall. Får försöka anstränga mig för att göra dagen/kvällen så bra sim möjligt. Stackarn har ju fått både jul o nyår förstört av magsjuka! :(

Adrian har slagit på stort idag och tar en låång tupplur. Säkert sovit i 1,5 timme nu. Det är ovanligt för att vara han. Det är tydligen mysigt att ligga nära nära mamma i sängen. Tyvärr kan inte jag sova då även om det är just vad jag behöver. Bloggar lite på luren o lyssnar/tittar lite på bebis som sover så sött.



 


Min tur

Då var det min tur. Jag mår så dåligt. Skjut mig!


Kan det få vara nog nu?

Fan så trött jag är på allt vad sjukdomar heter nu. Här kommer ett äckligt inlägg.

Jag är förkyld nu också. Inte farligt men hostade upp saker som skulle kunnat befolka mars imorse.
Adrian likaså. Toksnorig och ögoninflammationen har spridit sig till båda ögonen.

Linus skiter vatten men är pigg o mår bra. Han har avverkat 4 kalsonger redan. De börjar ta slut nu.

Jag oroar mig fortfarande över att bli spysjuk då jag fortfarande inte varit riktigt dålig. Känner mig orolig i magen men intalar mig själv att jag inbillar mig.
Jimmy oroar sig mer över ögoninflammation då han är tvärblind utan sina linser och äger inga glasögon. Inte så mysigt med linser och ögoninflammation.

Tvål och handsprit går varmt här hemma. Våra gäster från Norrköping får nog tyvärr stanna hemma. Dessutom hade deras son dragit på sig blåsor på händer och fötter. Höstblåsor kanske.
Bella vart så glad när hon fick höra att de skulle komma så hon ringde sin far och frågade om hon fick stanna här över nyår vilket var ok. Nu är hon jättebesviken.

Kul!


- 10 kg

Hm. Än så länge ingen magsjuka. Bara extrem huvudvärk och hugg i magen till och från.

Sitter dock och funderar på om jag inte behöver en riktig magsjukesväng. Känner mig dyngfet! Alla kort från julafton på mig vill jag bara radera.
Det heter att jag ska bli duktig igen. Äta rätt och röra mig mer efter nyår. Bara det att jag är inte ens övertygad själv än.

Det blev inte bättre att jag hittade det här kortet på mig på Facebook igår. - 10 kg på mig här. Minst. Undrar om jag någonsin får tillbaka den där kroppen igen?!

 

 


Vår ängel.

Igår premiärsatt Adrian i matstolen. Det gick bra när vi pallrade upp med kuddar och filtar. Han gillade det.

Tog några kort med telefonen och på alla fick han en sån här grej runt huvudet. Måste vara för att han är vår lilla ängel <3


Är det alltid så?

 

När män mår dåligt så går de och lägger sig på soffan/sängen och skiter i allt för de är ju faktiskt sjuka!
När en annan mår dåligt får man köra på ändå för att bara gå och lägga sig och förlita sig på att någon annan styr upp hemmet finns liksom inte. Speciellt inte om partnern också mår dåligt.

Jag har sån fruktansvärd skallebank. Bara den får mig att vilja kräkas. Ont i magen o bara väntar på min tur att börja kräkas. Det kommer och går liksom.
Tog med kidsen till Mc Donalds och Toys r us så de fick spendera sina julklappspengar. Kände inte direkt för att laga mat heller. Mådde bra när vi åkte.
När vi kom hem var jag helt slut. Har ju dessutom nån slags förkylning i kroppen. Gick ner till Jimmy som sov och sa att du får faktiskt ge en hjälpande hand nu. Jag mår också kasst. Det är tre timmar sen och han ligger och sover än.

Tack för stödet liksom! Jag är inte alls bitter...

 


Hej Ögoninflammation

 

2 av 3 herrar i huset har dragit på sig baciller :(

Den äldre har bara kräkts en gång men har knappt sovit inatt. Stackaren har ju fått ligga på soffan i gillestugan.

Den yngre har väl ögoninflammation. Fast bara i ena ögat än så länge. Min plutt <3
Stora barnen mår fint och jag har skallebank och det känns som jag svalt en tupp. Hellre detta än magsjuka.
Vårt nyårsfirande med främmande från Norrköping - Jimmys syster m familj som inte träffat Adrian än, känns i farozonen :(

Idag ska jag definitivt ta en promenad till Apoteket och köpa handsprit.

 

 

 


Vår duktiga kille :)

Vill bara stå eller sitta. Lägger man honom ner gör han situps o vill upp. :)
Vad fort det går?!

 


Panik!

Då kräks det här hemma och jag har smått panik. Förvisat Jimmy ner i gillestugan! Usch.

Borde ju inte vara Bella som smittat honom då hon kom hit efter sin magsjuka.

Undrar mest:

1: Vad fan händer om Adrian blir smittad? Känns dock mycket bra att jag helammar nu. Då får han i sig skydd via mig

2. Hur fan orkar jag amma OM jag blir sjuk? Han vägrar ju flaska och det bästa är att fortsätta amma om jag blir sjuk har jag läst mig till.

*urk* Önskar mig bort från jordens yta eller iaf detta hus.


Nån som vill hälsa på oss?

 

Jimmy kom hem från jobbet med magont och lätt illamående. Som jag mått. Nu ligger han halvt döende på soffan.
Hoppas att jag hade mitt förra veckan. Mådde fruktansvärt illa på juldagskvällen också.

Min mor är spysjuk och henne har vi träffat de tre senaste dagarna.

Adrians ena öga kladdar och verkar irriterat.

Vi har baciller i överflöd. Vill nån hälsa på så bjuder vi!

 


Det lönar sig att gnälla.

Adrian sov inatt!! :))
Han vaknade till en gång vid 1 och jagade upp sig men somnade så fort han låg hos mig. La ner honom igen och sen sov han ända till 6 innan det var dags för mat. Tack bebis!!

Det har stormat som fan inatt också. Bella kom in och var rädd för alla ljud så hon och Jimmy fick byta säng. Jimmy var väl mindre nöjd men det får han ta :)
Det är 8 grader ute men inne är det rena rama istiden. Lagom existerar inte i det här huset. Antingen är det så varmt så man avlider eller svinkallt. Idag har vi 19 grader inne och det tycker då jag är för kallt. Ännu kallare på golven. Mina tår känns som isbitar. För ett par dagar sen hade vi 25 grader och då gick det knappt att andas. Själva temperaturgrejen som känner av när den ska dra på och av värme sitter ute och av då förklarliga skäl brassar den inte på så mycket värme när det är såpass varmt ute. Då blir det kallt inne.

Undras vad vi ska hitta på idag. Dennis kommer på eftermiddagen med en julklapp åt Bella. Annars har vi inget planerat. Adrian verkar lite förkyld. Hostar, nyser, snorklar o har sig. Jag har lite småont i halsen och känner mig seg. Bella och Linus har nyss demolerat pepparkakshuset.. det som var kvar :) Jimmy jobbar.
Jag skulle vilja åka och kika lite på rean men njae.. Jag ensam med 3 ungar känns som ett överdrivet projekt.

Adrian börjar snart behöva lite kläder i strl 68. Konstigt det här med storlekar alltså. Lindex har skitsmå kläder. Där passar 68 förutom att armarna är lite långa. HMs 68 och Lindex 68 skiljer ungefär 4 cm på längden på bodysar. Polarn och pyrets strl 62 i byxor ( vi har visserligen bara ett par) drunknar lilleman i än. Kapp Ahls 56 på bodysar har han några fortfarande som han använder. Så just nu är garderoben allt från 56-68. Tror han drar 62 på byxor ett tag till men snart uppe i 68 på tröjor och bodysar. Liten börjar bli stor!


Jag skulle tydligen inte sova.

Tyckte inte Adrian.
Jag måste gnälla lite.

Adrian har sen ca 1 månads ålder sovit jättebra på nätterna fram tills för 1-1,5 vecka sen. Jag blir tokig!
Det ska ätas eller bara sovas i min famn.. Tycker han. När han vaknar är det omöjligt att försöka söva om med nappen. Mycket till napp-kille är han inte. Tar jag inte upp honom jagar han upp sig till gallskrik och så fort han ligger hos mig somnar han ofta men efter 3 vill han gärna äta mycket. Sen när jag lägger ner honom blir det samma visa igen.

Varför när han sovit så bra?? Blir så frustrerad.

Flaskan tar han inte heller. På julafton fick jag i honom ca 50 ml ersättning på flaska men sen dess har han vägrat så han bör ju inte vara hungrig. Han ligger mest o slickar och tuggar lite på flasknappen och verkar tycka det är rätt äckligt det som kommer ur.

Nu sover han återigen hos mig och jag ska lägga ner honom. Är äckligt trött! Wish me luck!

 


Då var glada julen slut.

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Julafton fick tyvärr lov att firas utan Bella då hon roade sig med att kräkas hos sin far. Min lilla gumma. Som det sved i mammahjärtat. Men hon fick det bra ändå. Alla som skulle kommit till hennes far kom ändå och riskerade att smittas och klapparna här fanns ju kvar. Vi kör nämligen julafton vartannat år och i år var det min tur.

Igår morse kom hon hit och mina föräldrar med. Så käkade vi rester och så fick hon beta av sin klapp-hög. Enligt vad hon säger är hon nöjd ändå. Är hon nöjd är jag nöjd :)

Utöver det hade vi en trevlig jul med allt vad det innebär här hemma. Alldeles för mycket mat. Alldeles för mycket godis och sånt efter och massa paket. Tycker ändå inte det blev så extremt överdrivet med klappar i år som det brukar kunna bli. Lagom. Tror barnen var nöjda. Linus lycka var total när han öppnade sina Bakugans och Adrian dissade sin första julklappsöppning genom att sova. Kusinerna var också nöjda.

Vi satsar mer på att köpa klappar åt barnen än de vuxna i min släkt men jag fick i alla fall ett par pyjamasbyxor av mor o far som jag numera bor i. Lejonkungen på Blueray av Jimmy som jag vid nåt tillfälle sagt att jag ville ha. Annars bestämde jag och Jimmy oss för att strunta att köpa nåt åt varandra och så köpte vi en gemensam julklapp. Ett nytt objektiv till systemkameran. Finemang!

Nu ska jag sova och hoppas på att stormen Dagmar låter vårt hus stå kvar på tomten inatt också. Jävlar vad det blåste inatt och nu ikväll igen. Fönstrena knakar och hela kåken knakar. Usch. Obehagligt tycker jag!

Avslutar med bilder på 2 utslagna hjältar efter julafton och lite ank-hångel. Adrian fick en sjungande anka som han gillar skarpt :)


 


God Jul

Vill bara skriva God Jul till alla mina läsare.

Min jul känns dock lätt förstörd då Bellas pappa nyss ringde och sa att hon blivit magsjuk ikväll. Vi kan ju inte bara ställa in allt vi ska ha här imorgon och ändra dag så vi får köra på utan henne och det känns skit. Hon skulle kommit hit imorgon bitti.
Tycker såå synd om henne. Som hon sett fram emot julafton. :( Gråter en o annan skvätt här nu. Jag är så ledsen.
Nu ska de ju fira hos pappa på sön och sen får hon väl komma hem hit o få alla julklapparna. På nåt sätt får vi göra det bra för henne.

Nä fy fan för magsjuka!


Dan före dopparedan.

Linus vaknade 5.50.. *suck* Jag sa åt honom att han fick lov att gå och lägga sig en stund till. Det funkade i 30 minuter sen sparkade jag upp Jimmy som fick sätta på tvn åt honom med Barnkanalen. Det funkade inte så länge så det var bara att pallra sig upp.
Jimmy och Adrian sover än. Som vanligt så sover bebisen lugnt och fint när jag måste gå upp.

Inatt har Adrian återigen vaknat två gånger och ska ha mat. Man märker att han är hungrig också för det är stora gapet som attackerar tutten och sen klunkar han som om han aldrig fått mat. Nu har han fått igång produktionen lite igen så jag sitter här och önskar att han kan vakna och vilja äta för mjölkfabriken är full. Frågan är om han blir mätt på min mjölk eftersom han vill äta oftare. Han har ju ätit en gång per natt sen han var dryga månaden och nu när man läser att de ev ska börja sova hela nätter så sätter han igång och äter mer. Kanske ska prova med en annan nappflaska än den vi har. Se om den accepteras bättre. Så man kan skarva med ersättning på kvällen. För jag vill fortfarande amma mest. Men gärna sova på natten. Märker stor skillnad på tröttheten när jag får amma två gånger istället för en.

Nåväl. Idag är det dagen före julafton. Linus har påmint mig ett antal gånger redan. "Åh.. mamma.. jag längtar till jul" Att morbror Thomas dessutom har lämnat ett jättestort paket bredvid vår gran som är till Linus gör ju inte längtan mindre :D Rena rama tortyren. Gissar på att detta är en av årets längsta dagar för alla barn .

Hm.. hör nu att han tänker börja koka ägg i köket så jag bör nog hugga in.

 


Ersättning

Flaska med ersättning i accepterades ICKE av herrn. Tutte ska det va.

Får nog försöka vänja honom med flaska med bröstmjölk i. Han fick smaka vatten på flaska häromdagen. Det var också rätt äckligt tydligen. Han sög på den ända tills han kände vattnet. Idag vill han inte ens suga på flaskan och det lilla han fick i sig spottades ut. Hungrig var han för han Ammade massa sen.

 


Julbestyr.

 

Adrian attack-suger på sina fingrar så han hulkar o nästan spyr. Inatt har han "bara" ätit två gånger. Kl 3 o kl 6 och mina tuttar känns som urvridna disktrasor. Mysigt!

Jimmy plockar och städar innan han drar till jobbet. Han är duktig han.

Jag kollar på Greys i soffan. Jämn arbetsfördelning.
Gnällde ju över nackspärr för ett tag sen och nu är det tillbaka i dubbel bemärkelse.

Men hörrni! Om 2 dagar är det julafton :)

 


 


Jag mår bättre.

Blev bättre på förmiddagen idag och ingen är gladare än jag. Fått nån må-illa och ont i magen attack några gånger under dagen men inte alls som igår och inatt. Mamma sa att hon mått så till och från i flera veckors tid nu och att det blev en ordentlig förkylning till slut. Får väl se. Hoppas jag mår helt prima tipp topp imorgon. Då kommer dessutom Linus hem.

Ligger här med en alldeles för pigg bebiskille. Hur sjutton gör man egentligen för att få honom att somna liite tidigare på kvällarna? Runt 21 iaf.. Jag kan inte alls styra hans sovtider känns det som. Somnar han för tidigt så vaknar han igen och är superpigg och glad. Under dagen sover han inga längre stunder heller. Dock ofta. Många men korta power naps.
Skulle ju vara lite trevligt om jag iaf kunde få några minuters "ta-igen-mig" tid på kvällen innan jag lägger mig. Nu blir det sova så fort bebis sover. Men men. Han är ju i alla fall glad. Skrattar mest hela tiden. Idag har han lärt sig att låta som en gris! Oii Oii:)


Urk.

 

Ingen kräka än men magen känns skum o lätt illamående kommer och går. Fi fan!! Huvudvärken är väck tack o lov.

Adrian tyckte att mamma ska inte få kurera sig. Kl 1, kl 3, kl 5 och kl 7 har han vaknat och velat äta/snutta. Försökte med nappen men icke! Han som alltid sover så bra. Tack bebis. Kanske han känt sig konstig han med? Han åt massor hela dagen igår med. Kanske läge att köpa ersättning men jag känner mig själv. Börjar jag med det kommer amningen snart rinna ut i sanden..

Nu är iaf pappan och bebisen ute och går till affären. Mamman har beställt proviva. Hungrig som en gnu är jag.

 


Mår skit.

Usch hur jag mår.

Fruktansvärd skallebank. Känt mig skum i magen hela dagen och vagt illamående till och från. Vill verkligen inte bli magsjuk nu. Det vill man väl aldrig men det skulle ju inte vara första gången jag blev det lagom till jul.

Vill bara sova men en grinig bebis och en karl som jobbar kväll gör det tyvärr inte möjligt. Snälla somna bebis så jag får sova o vakna i morgon som en ny människa. Mitt huvud dödar mig!


Klippt mig

Nu har jag klippt mig.

Bestämde mig för att klippa lugg men behålla längden. Fast det blev i alla fall ca 1 dm på längden då det hade gått av så mycket i nacken så det var mycket kortare än resten av håret. Skyller på alla hästsvansar.

Nja.. Ovant och jag vet inte om jag gillar det... än i af. Känner mig ännu blekare och pluffsigare :)

 

 


Det lyser men det är ingen hemma.

 

Alzheimers, senil dement, amningshjärna. Jag är Helt väck i hjärnan nuförtiden.

Skulle baka lussebullar. Åker ut till maxi Erikslund för att handla det som saknas. Tänker på vägen dit i bilen att jag får INTE glömma saffran. Kommer hem och plockar fram allt och inser att nåt saffran har jag då inte köpt. Spottar och svär lite (läs mycket).

Busar lite med Adrian, ger honom mat och packar ner honom i vagnen för en promenad till affären. Ca 2 km tur och retur. Kommer fram till kassan och upptäcker att någon plånbok har jag då inte med mig. Ut ur affären, så jävla arg så tårarna bränner i ögonen. Funderar över var fan jag gjort av plånboken. Ska sätta på mig vantarna och inser att plånboken har jag i handen.

Jag blir nästan rädd för mig själv!

 


Den här bloggposten innehåller nötkräm.


Foto: UNICEF

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.


Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.


Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här!
Tillsammans räddar vi barns liv.


Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp



Alla mina läsare som har en egen blogg kan väl lägga upp detta? Många bäckar små..

En mus, flera musar.

 

Jo jag vet att det heter möss, men musar är ett mycket gulligare ord. :)

Vi bar ju ut tre st inom bara några dagar här för ett par veckor sen. Sen har det varit lugnt. Trodde äntligen vi var av med de små äcklen. De har ju tack och lov bara kommit fram i sopskåpet när vi haft sopor där. Hade de sprungit omkring i huset hade jag flyttat för längesen.
Vi har haft soporna stått ute på golvet en tid nu och endast fällan i skåpet. Den har stått där länge med en för länge sedan torkad ostbit i, men inga möss.
Igår sa jag till Jimmy att nu får soporna flytta in igen för det verkar ju musfritt och vem fan vill ha hela köket fullt med sopkärl liksom..

Jo tjena!
Inatt hörde jag nåt i köket och tänkte att det är säkert en musjäkel i farten igen men somnade nog om lika fort igen. Mycket riktigt. Idag när jag skulle tömma soporna så var det ett stort hål i kompostpåsen. Återigen fick sopkärlen stå utanför och jag laddade fällan med en halv köttbulle. DET gillade musen för nu ikväll hörde jag ett igenkännande gallerskak i köket och fångsten var ett faktum. :)

Både jag och Jimmy är alldeles för mjäkiga för att ha slagfällor. Haha! När karln öppnar skåpet och tar fällan så säger han glatt "Heeej!" åt musen.

Måste mössen vara så jäkla söta? Vi kan inte döda söta djur. Fast hos oss får de inte bo. De är äckliga också. Äckliga men söta och för framtida vetskap så gillar de köttbullar mer än ost!

 


Snö

Äntligen lite snö. Synd bara att det måste vara blötäckelsnö.

Jimmy och ungarna gjorde en snögubbe på tomten. Bella vart dock sur för vi inte hade några morötter hemma.



Jimmy och Linus gav upp men Bella gjorde en snölykta också. tänk vad kul det är för barnen när det kommer lite snö.





Annars har inte dagen bjudit på så mycket spännande. En liten julhandling på maxi. Känner jag oss rätt blir det nog både en och två handlingar till med det vi glömt. Vi ska ju vara här på julafton. Ska bli mycket roligt. Ungarna och speciellt Linus håller på att längta ihjäl sig =) "Mamma.. jag vill att det ska vara jul imorgon!!" Han är förmodligen inte den enda ungen som vill det. Adrian skiter i vilket =)

Jag är sugen på att klippa mig i veckan. Göra nåt drastiskt. Är så galet less på mitt hår. Mina långa äckliga hårstrån är överallt. Tom i Adrians bajsblöjor har jag hittat dem.

Undrar om man är iphoneskadad om man trycker två gånger på spacetangenten för att få punkt som man kan göra på telefonen?! Jag misstänker det.. =)

 


Ibland blommar asfalten.

 

Störtskönt uttryck Carola kör med som passar ypperligt på det jag har att berätta. :)

Adrian har somnat själv. I sin egen säng. Ibland blommar asfalten! :)


 


Regnet vräker ner.

 

Här sitter vi.

Regnet bara vräker ner. Står som spön i backen. Är det verkligen december? Förra året vid den här tiden trodde man att istiden var kommen och nu är det typ vår/höst?! Så tråkigt väder. Man kommer inte i julstämning direkt. Värdelöst!

Inte blir det bättre av att vara brutalt uttråkad.
Igår skulle Jimmy o grannen bila upp golvet i källaren i blivande tvättstugan. "Det tror jag när jag ser det" sa jag. Åh inte blev det nåt på hela dagen. Så satt man och gjorde ingenting i onödan. De skulle låna en sån bilningsapparat tjofräs av nån som aldrig hörde av sig. Samma visa idag. Nu kl 14 har de väl satt igång så då går hela dagen åt pipsvängen idag med.
Alla tänkbara släktingar att åka och hälsa på ligger sjuka eller är asförkylda så vi har ingen att hälsa på. Vill gärna vara friska till jul. Mamma, pappa, båda brorsorna och brorsans ungar är eller har varit dåliga i veckan. Ett under att Bella är den enda här som varit dålig. Hon hade ju bara halsont dessutom. *peppar peppar*

Utelek går ju fetbort och Adrian är fruktansvärt grinig. Vilken härlig dag! :)

Tror vi ska ta o göra lite sockerslott. Men Adrian vaknar väl i vanlig ordning när jag lägger ifrån mig honom och ska vara grinig. Speciellt då det bankas o väsnas i källaren.

 

 

 


Pepparkakshuset..

Blev ett pepparkaksras inatt.. :)

Visst har jag gjort fula pepparkakshus förut men detta tar i alla fall priset.




Men som Bella sa: "Det går ju att äta ändå?"


Mina stora barn.

Blir två inlägg efter varandra idag :)

Det känns som att bloggen blir väldigt inriktad på Adrian med bilder på honom och så. Det beror inte på att jag glömmer bort mina stora barn :) Men man sitter ju ihop med honom på ett annat sätt.

Senaste dagarna har de lekt jättebra ihop. De vill till och med ligga och sova tillsammans. Så sött tycker jag.
Här fångade Jimmy en bild på dem när de satt och spelade dataspel tillsammans och kom överens. När Bella klarade banan så sa Linus: "Braaaa Bella. Jag blir så stolt över dig!"  Haha!! 

Så söta. De kan hålla sams om de bara vill :)


<3


Fredag hela dagen.

När man är mammaledig så är alla dagar lediga dagar men fredag och helg innebär ändå ledighet för resten av familjen. Så jag uppskattar fortfarande fredagar. I alla fall varannan vecka när jag slipper sitta själv hela kvällen.

Adrian slog på stort inatt igen. Han sov 22-6:50. Hur skönt är inte det? Då vaknade han dessutom av min väckarklocka. Ungarna skulle upp och köras till skolan. Jimmy är ledig idag så jag slapp släpa ut bebisen. Så skönt. :)

Igår klädde vi granen. Adrian tyckte det var såhär kul:



Bella och Linus bråkade mest om vem som skulle hänga upp vad. Till slut blev granen klädd i alla fall.




Måste säga att jag tycker vi hittat en mycket söt liten gran i år. Vi stod och velade mellan plast och riktig men det fick bli en riktig som vanligt. Lukten av gran är ju liksom halva grejen med jul. Även om jag personligen brukar kunna få lite kli o grejs av granar. Men det får man stå ut med ;) Fast än har jag inte känt nåt.



Adrian som hatar att ligga på rygg brukar ligga som en skalbagge som hamnat på rygg och sprattla, när vi lägger honom på mage. Nu verkar det som att han äntligen börjar få kläm på att hålla upp huvudet. Han är ju väldigt stadig på att sitta, men ligga på mage och hålla upp huvudet är ingen höjdare.
Här sitter han och pappa och surfar.



Måste avsluta med att visa bilder på vårt pepparkakshus. Vad fan gjorde jag för fel när jag limmade ihop undrar jag? För varje dag som går så rasar det bara ihop mer och mer. Och taket har sjunkit in. Men men.. Det lär inte finnas någon annan som har likadant. :)



Julstädning

Tänkte vi skulle få in granen idag och få fram alla tomtar o grejs. Som vanligt blev det höga protester från Isabelle o Linus när det innebar städning först. Städa måste vara djävulens påfund. ;)

Vi kom en bit på vägen. Men inte längre än bilden visar. Jag sitter nu med en hungrig bebis i knät och Jimmy fixar pannkakor. Ungarna röjer i källaren. Allt för att slippa städa!

En sak är säker. I år kommer jag lära mig Sean banans - Gott nytt jul, utantill. Det kommer mina kära barn se till ; )



Vaccineringshelvete!!

Vaccineringen idag gick sisodär! Adrian blev jätteledsen över den andra sprutan. De togs tyvärr inte samtidigt. Han lugnade inte ner sig förrän vi gick ut och satte oss i väntrummet och ammade. Man känner sig som världens hemskaste mamma när man låter någon sticka sin bebis så. Speciellt när tom sköterskan säger att andra sprutan faktiskt gör ganska ont

Nu har eftermiddagen gått åt till att ha ordentlig skrikfest. Han har varit hysterisk till och från. Ingen feber (än i alla fall) men mycket kinkig och ledsen och trött. Nya restriktioner nu också: "Ge inte alvedon om han inte får riktigt hög feber då det kan ha negativ effekt på vaccinet." Trött jag blir på alla restriktioner hit o dit hela tiden.

Siffrorna landade i alla fall på:

Vikt: 6440 gram. Kurvan hade planat lite.
Längd: 61,9 mot 60,1 sist: Det hade planat ut ordentligt, men det är ju så svårt att mäta. Kanske fick för mycket sist.


Sjukdomar o BVC

Nu börjas det med sjukdomar o grejs.

Bella klagade på huvudvärk och halsont när jag hämtade i skolan igår. Sen när vi kom hem verkade hon piggare så vi tänkte inte mer på det. Dock vaknade hon kl 23 och stortjöt för att hon hade så ont i halsen.
Idag är hon ju såklart hemma. Vågar inte skicka henne till skolan. Jätteont i halsen idag med. Hon är ful o svullen men inga vita prickar. Får se vad det blir.

Linus ville också stanna hemma så det fick han. Han går ju bara i förskoleklass så skolan är inte obligatorisk än så någon dag ledigt ibland skadar inte även om de inte vill att de är kontinuerligt lediga så de missar massa.

Tyvärr måste jag in till Västerås ändå då vi ska till BVC kl 9. Linus ska följa med o titta när de sticker Lillebror i benet. Usch. Jag vill inte. Blä för det!
Måste åka via Apoteket sen och inhandla Alvedon åt Adrian ifall han blir dålig av vaccinet. Hoppas vi slipper det. Minns inte om Bella o Linus vart dåliga.

Har en bebis som inte vill vakna idag. Att gå upp tidigt är bara skit ;)

Tjofräs!


Lucia

Idag kl 18 startade det Lucia på tv från Göteborgs domkyrka. Tänkte vi skulle ha lite mysigt och tog fram bullar så vi kunde fika och titta lite.

Jo. Här sitter jag. Adrian sover i mitt knä. Jimmy sitter och sover med datorn i knät och ungarna drog och lekte i Bellas rum så fort bullarna var uppätna.

Glad Lucia till mig.


Adrian 3 månader.

Idag fyller Adrian 3 månader. 13 veckor för att vara exakt. Den här tiden för 3 månader sen hade jag precis haft mina första värkar. Fast då visste jag inte att det var värkar. Sen var han född 12:52. Det gick nog rätt snabbt när det väl drog igång =)







Söt va?? =)

Det har hänt mycket på 3 månader.
Ligga är tråkigt. Sitta ska man. Han sitter stadigt i både rygg och nacke med lite stöd från oss.
För varje dag som går får han mer o mer kläm på vad man ska ha händerna till. Inte full koll ännu men nappen kan han ta ut i alla fall.
Sover oftast hela nätterna bortsett från ett matvak som brukar ske mellan 4 o 6.
Skrattar högt när man busar med honom. Pappa är roligast.
Gillar inte att ligga på mage.
Helammar ännu.
Är i det stora hela en väldigt nöjd och glad kille..

Förutom det som håller på att göra mig tokig!! Han ska bara sova i mitt knä under dagtid. Hela förmiddagen igår och idag är inte bättre. Han är jättetrött somnar i mitt knä men vaknar så fort jag lägger ner honom. Skriker ända tills jag tar upp honom och då somnar han direkt. Det blir som en ond cirkel. Sitta fast i soffan med honom i knät, eller ha en trött, grinig och skrikande kille.
Pappa duger mest att skratta åt, och mamma sova och äta på. Visst är det mysigt att gosa med bebis men jag vill gärna kunna göra nåt annat än att sitta i soffan hela förmiddagarna, som han oftast är som tröttast.
Nu ligger han äntligen efter ca 4 försök och sover bredvid mig i soffan. Phu!!
Såhär vill han ligga:



Nu ska jag pallra upp lite kuddar här och försöka mig på en ultrasnabb dusch!

Imorgon blir det BVC med vaccin. USCH!!
Ska dock bli väldigt spännande och se vad han väger och hur lång han är.


Måndag

 

Inatt har jag nog blivit berövad min kropp tror jag! Någon har lånat den utan att fråga.
Hela jäkla kroppen värker. Har fruktansvärt ont i nacken. Runt den där stora kotan och så strålar det upp i huvudet.

Känns som om jag gått jordens träningspass och avslutat med en blöt utekväll. Om det ändå vore så väl!

Nu ska jag skjutsa Bella till skolan sen hem och slå in julklappar.. Om inte Adrian tycker vi ska sova en stund. Då är jag nog inte sen på att hänga på.

Sa jag God morgon!!

 


Att sova i tid.

Jag tycker att små bebisar ska sova kl 22:20. Min son och jag är inte överens på den punkten. Visst, han sover bra när han väl somnar men senaste veckan som gått har han bara somnat senare och senare. Igår ca 22:50 och idag är han ännu vaken kl 22:20. Vi har legat i sängen och försökt sen 21:30. Jag är pisstrött!

Kommande vecka är ju dessutom stora barnen hemma så då ska vi ju upp tidigt på morgonen.

Hur gör man??


Luciafirande.

Har nog aldrig i hela mitt liv känt mig så felplacerad som när vi tittade på Bellas Luciafirande idag. Hon går ju i kör med Skultunakyrkan och allt var väldigt kyrkligt och vi fick oss tom en genomgång av julkrubban. Inte riktigt min grej med kyrka o grejs.

Men Luciatåget var fint. Tänkte visa lite bilder via datorn men blogg.se vill inte fungera för mig.

Visar en bild på vår söta tärna som jag snodde av Rosie:

 


Vår tomtenisse :)

Laddar inför storesyrrans Luciafirande. :)


Innebandy

Idag har Bella innebandycup så vi ska åka och kolla på iaf en match. Hon är ju hos pappan så de är redan där. Blir första gången jag ser henne spela. Hon har ju visserligen nyss börjat. Jimmy brukar åka med henne på träningarna så stannar jag hemma med grabbarna.
Hon har verkligen hittat nåt hon gillar att göra och det är kul tycker vi. Hon behöver röra sig också.

Annars vet jag inte riktigt vad dagen erbjuder.

Idag ska jag försöka skriva ner varje gång Adrian äter. För att själv få koll. Vi har ingen rutin alls på ätandet. Går det när man ammar undrar jag? Han somnar ju så ofta när han äter och då blir det ju bara att han får i sig små skvättar.
Vägde mig och honom hos Linnea igår. Det är ju såklart inte riktigt tillförlitligt men ändå, enl den vågen skulle han väga 5,6 kg. Då skulle han gått ner 3 hg på 1 månad. Tror jag ju inte egentligen. Han verkar ju nöjd med tuttemat förutom att han äter ofta. Men som sagt, han somnar ju lätt vid käket. Speciellt förmiddagar. På eftermiddagarna släpper han tutten när han är mätt. Får se på BVC på ons om det är läge att börja komplettera med ersättning.

Ha en bra dag!


Så blev det vinter.

 

Äntligen lite snö och minusgrader. Det blir så mycket ljusare ute. Nu hoppas jag att det inte ska bli massa tö och äckel för det gillar jag inte. Snöblandat regn är ibland det mest omysiga som finns.
Adrians vagn fick bekänna färg idag. Har hört så mycket om att det inte går att köra med svängbara hjul i snö. Det gick helt okej faktiskt. Låste hjulen så då gick det bra men jag skulle ärligt talat inte rekommendera svängbara hjul till någon som ofta är ute och går där det är mycket snö. Nu har ju vi rätt lite än så länge. Den är i alla fall otroligt smidig när man går i butiker och dylikt.

Trodde katterna skulle vägra att gå ut vid snö och minusgrader men icke. Kräken ska ut tydligen. Dock kommer de in och värmer tassarna mer ofta.

Handlat julklappar igår och idag. Känner man sig någonsin färdig till sina barn? Jag tror jag skulle kunna köpa hur mycket som helst.. Om jag hade obegränsat med pengar.
Tycker det är jättesvårt. Jag vill ju hitta det där de blir såå glada över när de sliter upp pappret och som de kan leka med och uppskatta i mer än 5 minuter. Hoppas vi prickat in nåt rätt i alla fall.
Bella vill verkligen ha en onepiece. Jag stod och höll i en och skulle köpa den men de är ju så jävla fula. Fick bli lite finkläder till jul istället, och som hon även kan ha sen. Får väl köpa en sån där ful jättesparkdräkt tills hon fyller i januari istället.

Imorgon ska jag baka julgodis om Adrian tillåter. Han är en aning tuttekär och ligga-i-mammas-knä-när-man-sover kär just nu. Som sagt. Så länge han sover bra på natten kan jag ta det.

Tack och godnatt!

 


Min älskade miniprins <3

Handen är såå god. :)


Rekord

Inatt mina vänner, har Adrian sovit hela natten. 22-07 utan att äta. Hur underbart som helst. Visserligen har han de senaste dagarna velat äta mycket och ofta på dagen. Det gör mig ingenting så länge han sover på natten :)
Han har ju sovit bra länge på nätterna nu iofs och bara ätit en gång mellan 3 och 6 ungefär så jag klagar inte,

Idag är Jimmy ledig. Skönt!

Tror visst Liten somnade om och jag är inte den som är den. Sover gärna en stund till. :)

Ha en bra dag!


Pabobo

Hittade en jättebra app till iPhonen nyss. Pabobo heter den och är helt gratis. Det är en nattlampa med lugnande musik till små bebisar.

Adrian som stånkat, stönat och vägrat sova ikväll vart helt lugn så fort jag satte på musiken och låg o lyssnade en kort stund innan han äntligen somnade.
Kanske en tillfällighet men den hjälpte mig ikväll i alla fall. Tack! :)

 


Nackspärr

Idag mår jag bättre än igår. Lite äcklig i halsen känner jag mig dock och är fruktansvärt trött. Så har jag drabbats av nåt nackspärrsliknande fenomen. Kan inte riktigt vrida huvudet åt höger utan att det gör ont och tar emot. Börjar väl bli gammal. 

Har inte blivit så många knop gjorda här hemma idag mer än bebisbus/mys och tv-tittande. Hoppas det försvinner snarast. Hade tänkt baka nåt julgodis men kom inte riktigt på vad. Förslag mottages tacksamt. Annars blir det bara typ knäck här hemma.

Imorgon bitti ska vi lämna in bilen på Bilia tidigt. Den ska servas och så ska äntligen airbagen kopplas ur. Mindre mysigt att vi ska vara där runt halv 8. Tänk om lille herrn som numera bestämmer i det här huset kunde tänka sig att somna snart. Han är inte riktigt med på noterna utan vill mest bara ligga och äta ikväll. Mina tuttar är rätt less på det nu. Det kanske är den här beryktade 3-månaders tillväxtsperioden som börjar hägra.

Nehej.. nu skriks det. Mamma ska tydligen inte blogga ikväll.

Ciao!!


En glad fis-rumpa :)

 

Har en kille som skrattar, ler, och "pratar " mest hela tiden :) Så fin han är min lilla.

Igår kväll var han övertrött och bara gned sig i ansiktet med händerna vilket resulterade i några fina rivmärken.

 

 

 


Urk.

Det ordet sammanfattar mitt mående ikväll. Ont i halsen, svid i ögonen o känner mig allmänt kass. Hoppas det går över tills imorgon.

Idag har Adrian skrattat så han kiknat flera gånger. Det är så gulligt så man blir helt tårögd. Till och med Jimmy som inte ens fällde en tår på förlossningen (vad jag minns) fick tears in the eyes. Har en film på det men har inte klurat ut hur man lägger upp det. Har inte försökt så noga heller förvisso.

Nu väntar en vecka utan de stora barnen igen och kvällsjobb för Jimmy. Värdelöst och ensamt, tur jag har Adrian i alla fall. Känns så lyxigt på nåt sjukt sätt att inte behöva lämna bort honom varannan vecka.
Linus har nyss somnat arg som ett bi som vanligt numera känns det som. Jag känner mig frustrerad. Vill inte bråka och hålla på. Jag, eller ingen av oss behöver ens göra eller säga nåt fel innan han blir så arg så arg. Måste vara fruktansvärt jobbigt att vara 6 år..

Mycket söt när han sover i alla fall.

 


Syskonkärlek.

 

Kärleken övervinner alla bråken. <3

Det är när man ser sånt här man glömmer alla dagens bråk och raseriutbrott. Gullungar!!

 

 


Härliga Lördag.

 

Bella skriker som om hon vore besatt just nu på sitt rum. Så arg är hon, åt jag vet inte vad knappt. Aldrig hört henne så. Linus hittade henne för fort när de lekte kurragömma.
Hon har grinat och tjurat hela dagen åt allt o ingenting.

Linus har inte varit mycket bättre. Han vart tokarg när vi skulle åka och köpa lördagsgodis och rev sönder sin veckopeng på mitten. Vilken normal 6-åring vill INTE åka och köpa godis?

Ledsamt när man inget hellre vill än att ha en mysig ledig helg med sin familj.

 

 

Adrian ligger och är söt och snackar med sitt gym. Måtte han aldrig bli stor.

 


God morgon!

Missnöjd kille som inte bajjat på ett par dagar. Undrar hur någon så liten kan fisa så illa?

 

 


Lite bilder

Tänkte lägga upp lite annat än kassa iphonebilder.

Sötnöten älskar att bada. Han plaskar  som en tok. Synd att vi inte har nåt badkar. Baljan börjar bli lite liten. När han sparkar ifrån med fötterna så dunkar han upp huvudet i överkanten.





Bella Bus och jag bakar Lussebullar





 

Åh lite pepparkaksbak





Någon gymade under tiden.



Ja.. det var lite av veckan som gått i bilder.

Ikväll blir det fredagsmys!


Mardrömmar

 

Usch så ofta jag drömmer mardrömmar numera. Alltid om Adrian.
Häromveckan hade jag den värsta ever. Drömde att jag badade honom när jag helt plötsligt inser att han ligger under vattnet alldeles livlös. Ordet kallsvettig fick en ny mening efter den natten. Det var som att någon sparkade mig i bröstkorgen och i hela kroppen gick en kall ilning. Gissa om jag blev så lättad när jag vaknade.

Inatt drömde jag att vi helt plötsligt hade 2 bebisar och 4 hundar i sängen. Frågade Jimmy vart bebisen och alla hundarna kom ifrån men hade ingen aning. Båda bebisarna var Adrian på nåt vis och jag ville inte ringa polisen ifall socialtjänsten skulle komma och hämta honom.

Ja ni ser. Sjuka drömmar. Jättejobbigt :( Har drömt massa fler också.

Pratar med Herr Fårskalle i gymet:

 

 


Julklappar

Idag har Jimmy haft semester så vi har varit på lite julklappsjakt. Gud vad svårt det är. Till och med till våra egna. Lyckades i alla fall avverka kusinerna Alwin och Alwa. Nu ska vi luska ut vad våra ungar verkligen vill ha. och Adrian då?? Köper man nåt till honom. Han förstår ju inget ändå men man vill ju ändå köpa nåt av ren princip liksom..

Kikade lite på julkalendern imorse. Verkar helt ok i år. Blir spännande att se. :)

Imorgon är det fredag igen. Tiden går för fort. Jag hinner inte med mitt liv!


RSS 2.0