Julskinka och julen.

Egentligen skulle jag kunna klara mig utan julskinka men det hör ju liksom julen till. Jimmy är av samma åsikt.
Vi har i alla år fått en jullåda från jobbet i julklapp och i den har det alltid legat en färdigkokt skinka bland annat. I år blev det ju ingen låda utan presentkortet i stället och då var vi ju såklart tvungna att köpa ett grisarsel. Bara för att det måste man ju ha. 

Vi handlade häromdagen och rotade efter den minsta vi kunde hitta eftersom vi inte kommer att fira jul hemma. Vi hittade en på 1.5 kg så den fick det bli. Jag tänkte att eftersom vi ändå inte fick någon så ville jag prova att göra en i ugnen. Brukar bli godare. 

Igår blev det dessutom bestämt att vi åker till Jimmys ena syster i Kolmården dagen före julafton och åker hem julaftonskvällen. Annars skulle vi suttit själva hemma hela julafton och det kändes lagom skoj. Vi har vårt stora julfirande på juldagen i år eftersom mina stora barn firar julafton med respektive pappa i år och brorsans ungar är med sin mamma. På juldagen ska vi alla vara hos mina föräldrar. Vi kör vartannat år och det fungerar jättebra. Ingen stress för barnen om att de ska hinna träffa både mamma och pappa. Visst är det tråkigt för mig att inte få ha dem på julafton men jag är vuxen och huvudsaken är ju att de får en lugn och rolig dag, och vi gör ju som sagt om juldagen till julafton så för dem blir det julafton i dagarna två. 

Nåväl. Skinkan. Om vi nu skulle hinna äta av den så kände jag igår att det är lika bra att fuska och göra den för tidigt. Stoppade in den i ugnen och den lilla tog 170 minuter innan den var uppe i 70 grader. Vill inte ens veta hur lång tid det tar att göra en 5-kilos skinka. 


God blev den också. Jimmy sa att det nog var den godaste skinkan han någonsin ätit. Bra betyg :) Vi är ju vana med färdigkokta oftast ganska torra. 

Adrian sa blä först men ville smaka sen. En liten bit slank ner sen var det nog. 

Nu blir det frulle med julknäcke och julskinka. 👍

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0