Jullov.

Idag har jag jobbat igen. Skönt på ett sätt att komma hemifrån och slippa klängande gnälliga barn. Men sånt där glömmer jag så fort jag är på jobbet och längtar hem. Jag hade tur och fick vara på Höglagret idag där det inte är lika fysiskt tung. Jag satt mest i en truck hela dagen.
Förkylningen är mycket bättre men jag blir fortfarande väldigt lätt andfådd och är trött. Flåsar som jag vet inte vad bara av att gå upp för trapporna in på jobbet. En kollega skrattade och sa allvarligt åt mej: "Seriöst. Snart kommer du att ha snytit ut hela hjärnan!?" Haha.. Då skulle han sett mig förra veckan.
 
Men en dags jobb var det endast denna vecka och nu har jag jullov i 6 dagar. Sen jobbar jag nästa måndag igen och på det så har jag 3 dagars ledigt över nyår. Fattar inte varför jag inte la in föräldrarledigt nästa måndag också så hade jag fått 10 dagars ledigt på endast två föräldrardagar. Men jag ska inte klaga. Finns många på jobbet som endast är lediga julafton. Såna som inte har barn eller som har barn över 8 år har i princip aldrig någon chans att få ledigt över jul. Vet att för några år sedan sökte en kollega ledigt över jul så tidigt som i början på januari, alltså nästan ett år innan och hon knep de sista platserna. Man får trösta sig med att det är grymt bra betalt. 125% ob. Men för mig är tiden med familjen viktigare än pengar.
 
Idag har Linus kommit hit och det märks direkt på ljudnivån här hemma. Måste köpa öronproppar. Han och Adrian är i luven på varandra hela tiden och Linus retar gallfeber på Adrian. Ingen som helst förståelse för att Adrian är flera år yngre. Nyss tryckte han ner Adrians huvud i soffan och Adrian är inte den som är den utan jagar honom med öppen mun genom hela huset för att bitas. Adrian biter aldrig någon annan förutom Linus. Där har han ingen tolerans alls. Att bitas är för mig aldrig ok men jag kan å andra sidan förstå att han blir förbannad. "Neeej.. de ä inte loligt NINUS" vrålar han..
 
Bella blir kvar hos sin pappa tills på torsdag. Blir ett jäkla flängande annars för att bli här en natt då hon ska vara där på Julafton. Linus pappa jobbar ju så där har vi inget val. Bella har tyvärr dessutom fått halsfluss stackarn. För femtioelfte gången i hennes liv. Hennes pappa fick det i början på förra veckan men vi bedömde att hon inte skulle vara mer skonad från baciller här då 3 av 4 var sjuka i förkylningar, ögoninflammation och diverse otrevligt. Det är lätt att vara efterklok. Hon skulle fått vara kvar här. Det verkar som att hon har extremt lätt för att få halsfluss. Skulle inte förvåna mig om det blir tal om att ta bort halsmandlarna på henne om några år.
 
Imorgon åker vi mot Norrköping så fort Jimmy slutar klockan 14.30. Det ska bli trevligt men jag ser inte fram emot bilresan dit i mörker. Speciellt inte eftersom det pratas om ishalka. Ser inte fram emot hemresan dit på julaftonskvällen heller men då lär det inte vara mycket trafik i alla fall. Ikväll vet jag alltså vad jag har att göra. Slå in julklappar. En hel del är klara men en hel del är kvar. Vi tar inte med oss alla klapparna utan bara något litet. Vi ska ju fira jul en gång till dagen efter. Då får ju Bella och Linus sina så då är det ju kul för Adrian och Ninnie att få några också.
 
Tjofräs. Nu måste jag styra upp läget här hemma. Grabbarna bråkar och Ninnie står på en stol och ska riva ner min tvätt. Jimmy är på Erikslund och krigar med en miljard människor. Ingen rast o ingen ro.

Kommentarer
Postat av: Carola

Full rulle märker jag 😄
Låter lite som här. Jag har storstädat idag.. Med en miljon avbrott mellan bråk & tjafs.. 😉

Stackars Bella. ❤️ kanske lika bra att ta bort mandlarna? 😘

Kör försiktigt imorgon! ❤️ puss & gull!

2014-12-22 @ 20:37:10
URL: http://carolalola.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0