Studieförberedelser.

Jag har gått in i någon slags förberedelsefas tror jag. Jag googlar och googlar om Sjuksköterskeprogrammet och folk som läser nu. Hittat massa bloggar av folk som pluggar just nu och streckläst dem från att de börjat tills nu. Tror detta är mitt sätt att försöka få lite kontroll på läget. Veta vad som väntar.
Skillnaden mellan mig och skribenterna på de bloggar jag plöjt är att jag är 33 år med 4 barn. De är 19-24 år utan barn. Fatta vilket fokus man kan lägga på studierna. Men det ska inte få hindra mig. Jag kommer att se plugget som ett heltidsjobb och jag ska fasen nöta varje dag. Inte skjuta fram alla arbeten och tentaplugg till sista stund som jag gjorde i gymnasiet.. och fick resultat därefter.
 
Jag har redan börjat noja över tentan i Läkemedelsberäkning. Tror den görs i termin tre. Den tentan måste man ha alla rätt på. Väldigt få klarar den på första försöket. Panik. Det handlar ju om matte som inte är min starka sida. Men jag ska som sagt plugga i tid. Det är väl kanske inte konstigt att den känns omöjlig nu när jag läst kurserna än. Haha.
Anatomin känns också mindre kul. Men men, det ska gå bra. Hoppas jag hamnar med några bra folk som jag kan plugga med. 
 
Sen har jag ju experthjälp i form av min kära vän Linnéa. Hon har varit färdig skuksköterska sen 06 (?) Just nu pluggar hon till Specialistsjuksköterska inom medicin om jag fattat rätt. Vi har känt varandra och gått i samma klass sen 4:an tom gymnasiet och vi hörs nog nästan varje dag i form av sms :) Hon hade vett nog att ta tag i sitt liv innan mig. Men sen fick ju jag barn innan henne också.
Jag har även Nico. Brorsans exfru. Hon gled genom utbildningen på en räkmacka. Värsta läshuvudet. Hon blev färdig 04 och är nu operationssjuksköterska..Vi träffades i lördags. Saknar henne i släkten även om vi ses ändå. Hon har också lovat att hjälpa till. Man kan ju knappt få bättre hjälp än dessa två.
 
Nu ska jag klä mig sen blir det storhandling. Spännande värre..

Kommentarer
Postat av: frida

Det kommer att gå så bra! Du har en helt annan motivation, erfarenhet och vanan att planera mot de yngre kursarna vilket ger dig en stor fördel. Tro mig, jag har 2 st högskoleutbildningar och har sett hur de flesta äldre klarat sig mycket bättre pga det.
Sen är det som du så klokt skrev så att man måste se pluggandet som ett heltidsjobb. Jag brukade boka in 3 heldagar att sitta på MDHs bibliotek och plugga varje vecka och det var värdefullt för mig. Är övertygad om att du kommer att klara dina 3 år galant :-)

Svar: Tack för din pepp :) Det värmer otroligt mycket. Jag hoppas att du har rätt. Får man fråga vad du har för utbildningar? 2 st? Låter ju fantastiskt :)
Camilla Dahlstedt

2015-01-06 @ 22:03:15
Postat av: Emma

Jag är en av de unga på 23 år. Jag har så många i min klass som är mellan 30-40 år med barn. Jag vet att de har kämpat med att få ihop allt men alla är så grymt duktiga i slutändan. Jag fascineras av er som var familj :) hundra gånger starkare än oss som bara har oss själva att tänka på!lycka till!!!!

Svar: Tack snälla. Lugnande att höra. Kikade tillbaka på din blogg. Snarr examen. Spännande. Känns nästan förbjudet att tänka så långt. Lycka till!
Camilla Dahlstedt

2015-01-08 @ 12:55:36
URL: http://sskemma.blogg.se
Postat av: Frida

Jag har utbildningar till webbutvecklare samt analytiker, totalt 7 år som var jätteroliga. Är lite avis på dig som har allt framför dig :-)

Svar: Oj. Det låter invecklat men kul :)
Camilla Dahlstedt

2015-01-13 @ 23:06:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0