Om jag fick önska mig vad jag ville!

Min son Linus är en riktig fantast av materiella ting. Han har bland annat förälskat sig i en ubåt som han pratar om dagligen att han vill ha när han fyller år om 1,5 månad. Den ser säkert jättehäftig ut på bilden men av priset och storleken att döma så är det mest troligt bara skräp som går sönder direkt, men visst kan jag köpa honom en ubåt när han fyller år om han skulle bli glad över det.
 
Igår när vi promenerade till avslutningsfesten på förskolan så sa han:
"Mamma, om jag fick önska precis vad jag ville i hela världen så skulle jag först önska mig en sån där ubåt"
 
Jag kunde inte riktigt låta bli att flika in där och säga
"Så du menar att om du fick möjlighet att önska dig precis vad du ville skulle du önska dig en ubåt? Jag skulle önska tex att inget barn någonsin skulle behöva vara hungrig utan möjlighet till att få mat"
På något sätt vill jag lära mina barn att det finns större perspektiv än den egna världen men samtidigt kan jag tycka att barn inte ska behöva matas med alla hemskheter som faktiskt sker på vår jord. Jag tycker det är en lite svår fråga. Jag vill att de ska lära sig att uppskatta vad man har för att vi har det faktiskt väldigt bra. Vi lever inte med pengar i överflöd men vi har inget krig. Vi har råd med kläder och mat. Ska man se till vad många andra har så lever vi väl egentligen med pengar i överflöd. 
Samtidigt vill jag inte att de ska behöva se exakt hur hemskt det kan vara. Bella har alltid varit väldigt intresserad av att se och titta på nyheterna. Ända sen hon var i 4-5 års åldern. När hon inte förstår så vill hon att jag ska förklara. Hur gör man det när man många gånger inte förstår själv? Lilla Aktuellt är toppen tycker jag. Då fattar till och med jag.
 
Linus gick tyst och funderade en stund när Bella säger:
"Jag skulle önska att det inte fanns cancer"
Det var en bra önskan tycker jag. Det önskar jag också dagligen. Vidriga sjukdom.
 
Till slut säger Linus:
"Okej mamma. Om jag hade 20 önskningar skulle jag först önska att det inte fanns krig. Att ingen behövde vara hungrig och att det inte fanns dumma människor. Men sist skulle jag i alla fall önska mig en ubåt."
 
Haha.. ja jag får nog vara nöjd med det :)
 
Jag funderar på att köpa honom och Bella en varsin liten present att ge när de slutat skolan på fredag. Som de har kämpat i år. Bella har toppresultat i skolan och Linus han har kämpat sig blå med läsning och skrivning. Han har inte alls lika lätt för sig som sin syster men han kämpar på. Läsningen börjar släppa. Skrivningen går skit. Nu ska det skrivas åtgärdsprogram så vi hoppas att han ska klara av det också snart. Jag tycker han är värd sin ubåt. Ska bara se om jag kan hitta den någonstans.
 

Kommentarer
Postat av: Rosanna

Åhh en ubåt:) vad gulligt de låter när han säger allt de där i slutet :) Han verkar vara en otroligt fin kille, precis som dina andra barn:)

Svar: Ja han är världens goaste kille. Han är så omtänksam och snäll. Det har han fått från sin far :)
Camilla Dahlstedt

2014-06-11 @ 22:05:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0