Älskade prinsen!

Vi vet inte vad det är med Adrian. Han är allt utom pigg.
 
Det började ju i fredags med lite feber och magont. Samma visa igår men magen blev bättre. Han tog sig väldigt mycket åt munnen och sa aj. Ville inte äta men drack massor. Dreglade som en tok. Lämnade stora pölar på kudde, madrass och till och med på golvet när han stod och såg på tv. Han har aldrig dreglat förutom när han fått tänder man han har redan alla 20 så några tänder är inte på väg.

På sen eftermiddag drog jag av en slump mitt finger längs hans käklinje och kände en knöl. Rättså långt fram emot hakan fast under så att såäga. Stor som en ärta ungefär och den gick att röra. Jag blev skitorolig och tänkte att nu har ungen cancer. Varför ska man alltid tänka det värsta?
När Jimmy kom hem så gjorde jag honom nojig också så till slut ringde jag 1177 bara för att jag ville bli lite lugnad och reflektera lite tankar. Fick ju såklart höra att de inte kan ställa någon diagnos på telefon (fattar väl jag med) Jag ville väl mest höra att man kan får förstorade lymfkörtlar där. Hon sa att om knölen var kvar på måndag skulle jag kontakta flm. Hon tipsade även om att han kanske har virusblåsor i munnen och de kan göra att han klagar på att han har ont där. När vi lagt på så tittade jag och mycket riktigt. Han hade små små blåsor längs kinderna och i halsen såg jag inte så noga så han inte förstod att han skulle sträcka ut tungan.
 
I natt sov han jätteoroligt och kom in till oss med sin kudde redan vid 12-tiden. Det händer aldrig. Han grät och var så ledsen och ville sova emellan oss vilket han såklart fick.
 
När han vaknade i morse så var det första han sa "datte" = vatten. Sen svepte han i sig två glas vatten. Vägrade äta frukost förutom vattenmelon. Till lunch drack han också bara. Åt två ostekta köttbullar, färdigköpta alltså. Det brukar han älska men inte idag. När han smakade maten så spottade han ut och tog en våtservett som låg på bordet och torkade ur munnen med den?! Sen lämnade han kvar den liksom i kinden och jag frågade om det var skönt och det var det sa han. Idag ser vi inga blåsor. 
 
Han orkar inte vara ute i trädgården eller uppe mer än korta stunder sen vill han sätta sig i soffan och titta på tv. Har feber men väldigt lite. Dreglar massor, Verkar ha jätteont i munnen. Blek i ansiktet och är så loj. Pratar knappt heller, svarar knappt på tilltal utan gestikulerar mer och det ser liksom ut som han plutar med kinder och mun. Som han hamstrar något därinne. Jag vet inte om han liksom plutar själv eller om det är svullet.
 
Jag undrar så vad som felar. Tror inte på höstblåsor för han har ju inga direkt synliga blåsor längre men ont i munnen det har han. Jag funderar på halsfluss också men då borde han väl ha mer feber.  Vaknade nyss och grät och pekade sig i munnen. Idag känner jag små knölar på båda sidorna, men där jag vet att lymfkörtlarna sitter och de kan ju svullna av olika infektioner och grejer i kroppen.
 
Blir det ingen bättring under kvällen och natten så ringer vi familjeläkaren imorgon. Han är ju som sagt inte akut jättedålig men något tok är det, helt klart. Älskade lilla prinsen.
 
Såklart jobbar Jimmy helgen. Han jobbar alltid helg när Adrian är sjuk. Jag känner mig galet otillräcklig. Adrian vill gärna sitta med mamma och mysa, Ninnie vill röja på som vanligt.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emelie

Usch vad jobbigt :( speciellt när man inte riktigt förstår vad felet är. Och så vara ensam på det.
Testa smörja i munnen med sån där bedövande gel mot blåsor kanske?

Svar: Hade tyvärr ingenting sånt hemma igår och idag verkar det äntligen ha vänt. Men jag ropar inte hej än. :)
Tycker dessa jäkla sjukdomar alltid kommer när man ska styra upp allt själv. Jättejobbigt både för mig och främst barnen som får lida över det.
Camilla Dahlstedt

2014-06-08 @ 15:12:52
URL: http://Empolie.blogg.se
Postat av: Erika

Usch då, lät inte alls något roligt! :/ Hoppas han börjar må bättre snabbt!

2014-06-08 @ 20:07:40
URL: http://nattstad.se/erikaalex

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0