Nytt år nya möjligheter.

Hej! Bättre sent än aldrig va?
Jag är inte inne i något direkt bloggflow längre. Vet inte vad jag ska skriva riktigt. Jag känner mig mest bitter och nere och det är inte vad jag känner att jag vill dela med mig av.
 
Nu har hela december, jul och nyår sprungit förbi i en rasande fart. Adrian har inte varit på förskola sedan 10/12 och jag kan säga att ungen klättrar på väggarna här hemma nu. På tisdag är det dags och jag skäms inte att säga att jag längtar. Vädret är ju inte tipp topp så det är ju inte jättemysigt att vara ute. Tänk om det bara kunde komma lite snö så man kunde gå ut och åka pulka och leka i snön. Detta gråa, trista, fuktiga skit står mig upp i halsen. Sen blir det väl som så att lagom till man börjar tycka att det ska bli sommar och vår, ja då kommer snön. Så nu kan det få komma en jäkla massa snö och ca 7-8 minus och sen kan det få ligga kvar tills det är dags för våren att komma.
 
 
Ninnie blir 10 månader idag. Helt sjukt. Hon är stor tjej nu. Tyvärr var hon sjuk i princip i hela december med en förkylning som vägrade att ge sig. Det resulterade i att hon gick ner i vikt i stället för upp men nu har det vänt. Hon är gamla glada Ninnie igen och äter som en häst så nu kommer nog kurvan att peka rätt upp.
Hon kryper snabbt som tusan nu. Går själv med sin gåvagn men det är nog ett bra tag kvar tills hon går själv. Hon har lite tunga fötter ännu och balansen är det lite sisodär med :) Pratar gör hon också. Hon säger: Mamma, pappa, titta, dä, Nana (tror det betyder Adrian) och Ninnie. Hon pussas kramas och är allmänt go. Humör har hon också, det vill jag lova men det är väl bra att de har lite skinn på näsan kan jag tycka.
 
 
Jag kom ju inte in på utbildningen så en gång för alla har jag bestämt mig för att skriva högskoleprovet och klara Matte B-kursen som jag fick IG i på gymnasiet. Jag kämpar varje dag med både högskoleprovsplugg och matte. Känner mig dummare än tåget. Jag ÄR dummare än tåget. Har skrivit ut massa gamla prov, har appar på telefonen, googlar och donar här hemma och jag skämtar inte när jag säger att 8 av 10 frågor klarar jag inte. På NÅGON del. Inte ens läsförståelse och ordförståelse. Detta prov får det förra jag skrev till utbildningen att vara rena barnleken. Så mycket som jag läst nu skulle jag nog klara det mycket bättre. Tyvärr börjar inte den igen förrän nästa höst och så länge vill jag inte vänta på att utbilda mig även om jag nog måste för med mina betyg kommer jag aldrig in på Sjuksköterskeprogrammet som är min plan nu. Det är väl bara att kämpa på. Alla säger att kommer jag inte in i höst (vilket jag inte kommer att göra) så är det bara att försöka igen. Det ger mig ingen tröst direkt för tiden går och jag blir inte yngre. Jag har ingen lust att bli färdig när jag är 40. Dessutom är det väldigt frustrerande när jag pratar med nära och kära om hur svårt jag tycker att det är. "Det är bara att ge dig fan på det" Ja, det gör jag men det går i alla fall inte. Jag VILL VILL VILL verkligen men det höjer ju tyvärr inte min iq. Det är bara att kämpa på och göra mitt bästa för skriva skiten ska jag och klara mattekursen ska jag och det så är det sista jag gör.
 
Jag blir nog hemma större delen av tiden med Ninnie tills det är dags för förskola med henne. Jag har frågat Jimmy hur han vill göra och sagt att han självklart ska bortse från att han vet att jag gärna är hemma. Men han vill inte vara hemma någon längre period och då är jag gärna hemma. Vi får försöka pussla ihop det lite så att han kanske kan vara hemma ibland i alla fall. Ta långhelger och så. Tycker det är upp till varje familj hur man vill dela upp sin föräldrarledighet. Tycker självklart att man ska dela lika om det är vad man vill men inte för att man måste för att några politiker tycker det. Hade planerat att gå in och jobba mina helger i alla fall från januari men det tar emot. Jag har fått nytt schema och går min helg med fel skift så jag känner inte en enda kotte där. Tråkigt, annars hade det känts lättare helt klart.
 
Om 1,5 vecka blir Bella 11. Det är helt galet. Har jag en 11-åring? Det märks i hennes humör och sätt att agera att hon närmar sig puberteten. Tror hon är rätt mogen för sin ålder kroppsligt sätt så det står nog inte på innan det är dags. Ser jag inte fram emot ;)
 
Bellis på julafton.
 
 
Att få ta kort på Linus är i princip omöjligt men jag bjuder på ett på honom med. Ett av de få som finns.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Carola

Hurra va kul att läsa om dig & dina fina barn!
Jag tror att du klarar matte & högskoleprovet. Bara du byter & tänker att du är smart, att du kommer klara det & ser det som en enkel grej. 😉 jag tror på dig!

😘

Svar: Tack babe! :)
Camilla Dahlstedt

2014-01-05 @ 17:51:14
URL: http://carolalola.blogg.se
Postat av: Lina

Jag tror också du kommer klara det! Min reservplats är sjukt mycket sämre än din och jag klarade matte 2 (B). Visst det var jättesvårt o det blev många tårar men det gick. Jag tror på dig:)

Håller också på o funderar på vad jag ska utb mig till, känner att dels gick det så dåligt på testet så chansen att jag kommer in nästa gång är inte stor o att väntan är för lång:/

Svar: Tack snälla. Jag får väl köra på att andra tror på mig helt enkelt.
Visst är det tråkigt att utbildningen inte startar till hösten igen. Eftersom man skrivit provet en gång så kunde man ju haft det som fördel. Tråkigt att inte du heller kom in. Det var ju tydligen väldigt många sökande, så folk har väl fått upp ögonen för att utbildningen finns. Men men. Det är bara att se framåt. Hoppas du kommer på något bra.
Camilla Dahlstedt

2014-01-05 @ 23:48:50
Postat av: Emelie

Äntligen!

2014-01-06 @ 08:50:42
URL: http://Empolie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0