Morsan med noll koll, renovering med mera.

Idag var det vardag igen trodde jag. När klockan ringde i morse så fick jag för mig att jag skulle ringa till Samtrafik och kolla så att allt flöt på igen med Linus skoltaxi. Där sa de att han har ledig dag idag för skolan har kompetensutvecklingsdag. Nej det har de inte sa jag förvånat, men sen tänkte jag efter och sa att du jag har egentligen ingen koll. Det kanske de har?! Sen gick vi båda ut på skolans hemsida och jag fick be om ursäkt och säga att hon hade rätt. Pinsamt :) Mamman med noll koll liksom. Det visade sig sen att Bella inte heller började förrän imorgon. Hon ringde sin bästa kompis som hon lekte med igår kväll och den tjejen visste inte heller att de var lediga en dag till så jag var nog inte enda mamman med noll koll. Barnen blev nöjda i alla fall. Linus hoppades på att han skulle få en bonusdag ledigt imorgon också..
Ringde även och kollade läget på förskolan då jag var inställd på att lämna Adrian där men där har de öppet som vanligt så idag har jag lämnat en mycket nöjd kille där. Personalen där tyckte att han hade växt mycket på den månaden han varit borta. Min stora bebis.. Tiden går så fort.
 
Vi har börjat att renovera i Ninnies blivande rum. I helgen var vi och beställde tapeter till en fondvägg därinne. Det kommer nog att bli jättefint. Resten av väggarna ska vara vita och tanken var att vi skulle tapetsera overallt. När vi började riva ner den gamla tapeten visar det sig att det är tapetserad direkt på en masonitskiva och det var inte bara tapeten som släppte utan halva väggen så vi köpte renoveringstapet och satte upp igår kväll över det gamla istället. Det blev faktiskt jättebra. Så då målar vi vitt istället där vi inte ska ha fondväggen. Är det något jag faktiskt kan skryta om att jag är bättre på än min man i renoveringsväg så är det att taptesera. Jimmy målade lim på väggarna och jag satte upp tapeten på 3 av 4 väggar på ca 45 minuter. Det är så smidigt när det är sån tapet som man limmar direkt på väggen. Imorgon kommer nog fondväggstapeten och det ska bli väldigt spännande att se hur vi klarar av det. Den är nämligen långrandig i olika färger och de i butiken tipsade om att den förmodligen skulle bli snyggast av att tapetseras liggande. Det har jag aldrig gjort så det blir spännande.
I natt har Ninnie sovit jätteoroligt. Vaknat flera gånger och skrikit. Hon kanske känner på sig att hon snart ska få flytta in i eget rum. Jag tror dock att både hon och vi kommer sova bättre med henne i eget rum då hon är så satans lättväckt. Men jag kommer sakna att ha henne i sin säng bredvid mig. Men det positiva överväger det negativa.
 
I år har jag outat på facebook att jag har tre nyårslöften så jag ska väl tillkännage dem här med så jag måste hålla dem.
Ett är att jag SKA klara mattekursen.
Det andra är att jag ska skriva högskoleprovet oavsett jag tror att jag kommer klara det eller ej. Eller egentligen så klarar väl alla det fast med olika poäng.
Det sista är att jag innan sommaren ska orkar springa 7 kilometer, gärna mer. Innan jul gick det riktigt bra men som alltid över jul så slappade jag till och har inte rört mig mer än nödvändigt. Igår var jag ner och sprang på löpbandet för första gången på nästan en månad. Konditionen försvinner snabbt. Tilläggas ska att jag hade brutal huvudvärk. Tänkte att den kanske skulle gå över om jag rörde lite på mig. Icke. Jag orkade 2 kilometer och sen var jag tvungen att gå av. Huvudet bultade så jag nästan trodde det skulle sprängas. Sen var jag så nära på att kräkas. Aldrig mer springa med huvudvärk. Då försöker jag gå istället. Men 2 kilometer är i alla fall mer än noll. Detta är väl det som jag lättast kommer att klara bara jag ger mig fan på det. Det är väldigt bra att ha en spegel framför löpbandet. Gissa om motivationen kommer när man ser sin mindre attraktiva hydda kuta i spegeln. :) Nu är jag väl inte direkt överviktig längre men slipa till lite på formen skulle inte skada.
 
Tjofräs!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0