Första dagen.

Första dagen på förskola på mer än 7 veckor för Adrian idag och det gick strålande. Han var så glad när vi kom dit och det var som om vi var där igår. Han sprang direkt till förrådet och hämtade en cykel som han alltid gör, sen ropade han glatt "Hej då mamma!" och vinkade när vi gick.
Det hade gått jättebra med kisseriet. också. Ingen olycka på hela dagen och han hade kommit och sagt till så duktigt när de var ute att han behövde gå på toaletten. Känns superbra.
Ninnie hon stövlade in hon också som om hon inte gjort annat och var väl inte jättenöjd när hon skulle få följa med hem igen. Tror det kommer bli väldigt stimulerande för henne att börja. Man märker liksom när det börjar bli dags. Hon kommer att ha samma inskolningsfröken som Adrian hade och det känns jättebra. Alla i personalstyrkan är ju bra att ha och göra med men det brukar ju ofta vara som så att man klickar lite extra med någon och är det någon både jag och Jimmy gillar lite extra så är det denna kvinna så det känns som sagt bra. Adrian verkar också ha henne som någon slags extra trygghet. Hon är den enda han pratar om hemma om han pratar om någon därifrån.
 
 
Vi passade på att ta med Ninnie till Erikslund och shoppa lite nya kläder till henne. Hennes garderob börjar sina på kläder som passar. Dags att gå upp till storlek 86. Finns inte mycket att ärva från Adrian där heller. Vet inte vad som hände med hans kläder i den storleken.  
Vi hittade en hel del kläder och hon fick även nya skor. Nu har vi allt som behövs till förskolestart. Jacka och byxor hade hon sen innan. Regnkläder och stövlar finns sen brorsan. Känns som somliga av Adrians kläder går direkt från hans garderob in i hennes. Det märks att det inte skiljer så mycket till ålder på dem.
Maken till stoltare unge över sina nya skor får man leta efter. Precis hela eftermiddagen och kvällen till det var dags att sova skulle hon ha dem på sig. Jag frågade om vi skulle ta av dem när vi skulle äta men "Nääe" uttryckte hon tydligt. Knappt jag fick ta av dem när vi skulle byta blöja. Det måste betyda att de var godkända :)
 

 
På eftermiddagen har vi tittat på Madicken. Tänk att Astrid Lindgrens filmer fångar nästan alla ungar. Skönt att få lite lugn och ro en stund. Visst har de kära små ögonstenarna hunnit med en hel del hyss också. Smakat toalettvatten bland annat. Funderar på att skriva en bok med alla deras påhitt.  Kanske starta en egen blogg bara för barnens små hyss och påhitt. Den skulle garanterat kunna uppdateras flitigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0