Ögonen.

Igår efter att Adrian sovit middag hade han bara ytterst lite kladd i ögonen när han vaknade. Det tvättade vi ur och så kom inget mer på hela dagen. I morse när han vaknade fanns där ingenting alls. Inte ens litegrann i ögonvrån så då fick han gå till förskolan eftersom han är helt pigg i övrigt.
Jag berättade läget för personalen och bad dem att ringa om det skulle vara så att det blev värre igen.
När jag kom för att hämta så hade han lite kladdiga ögon igen och det kändes ju sådär ärligt talat. Inte jättemycket men ändå. Jag kände mig lite som en syndare som lämnar mitt sjuka barn på dagis. Men det hade kommit efter han sovit sa de.
 
Så nu har jag googlat och 1177 säger såhär.
 

Kan barnet gå till förskolan?

Barn som har ögoninflammation med röda ögon och lite kladdigt sekret i samband med en lindrig förkylning behöver inte vara hemma från förskolan om de mår bra för övrigt.

.

Barnet bör stanna hemma om ögat är varigt

Om barnets öga klibbar ihop och man måste torka var ur ögonen flera gånger per dag har barnet en kraftig infektion. För det mesta är båda ögonen irriterade och det kan komma var. Barnet bör då vara hemma från förskolan dels för att det är smittsamt, dels för att barnets öga måste tvättas flera gånger per dag. Barnet kan gå tillbaka till barngruppen när den kraftiga inflammationen har läkt och ögat inte är varigt längre.

 

Så då borde Adrian inte behöva vara hemma om det bara kommer lite i samband med att han sovit alltså. För se hur det ser ut under resten av dagen idag och imorgon. Hittills så har vi ju bara behövt tvätta när han sovit så det varar alltså inte hela tiden.


Kommentarer
Postat av: Rosanna

Jag googlade också detta förra året när G hade Lucia på dagis å då hade han kladdiga ögon på morgonen men som blev helt bra på dagen å då hade dom sagt att de var okej att han kom, men konstigt för alla säger olika.. Men oftast är de ju så.. Men jag tycker själv att är de bara lite så gör de inget

2013-11-13 @ 17:03:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0