Namnsdag, nya bekantskaper, och tänder

Idag har jag namnsdag. 2 av 3 barn har grattat mig. Dåligt av Adrian att inte gratta mig tycker jag ;) Han hade också namnsdag häromdagen - i söndags. Lite roligt att både våra namnsdagar och födelsedagar ligger så nära varandra i datum.

Idag har vi haft avslutning på babymassagen. Sista gångerna har vi nog mest gått dit för att träffa lite folk och ha en mysig stund. Adrian har inte varit superimponerad av att bli masserad. Magen går an, men resten av kroppen verkar han inte alls ha mycket för. Jag bytte telefonnummer med en annan tjej där. Erika. Vi ska försöka gå till öppna förskolan tillsammans. Känns roligt att man har stiftat lite bekantskaper här i skultuna nu även om det inte är långt till Västerås. 
Imorgon är det avslutning på babysimmet också men nästa kurs börjar redan på måndag. Är dock liite i valet och kvalet om vi ska gå den kursen eller inte. Vi har anmält oss och Adrian älskar verkligen att bada men den här månaden var som sagt rätt tung ekonomiskt sätt så även om vi har pengarna känns de som att de 800 kronorna som det kostar kan fyllas i andra hål. Dessutom går ju jag och badar gratis eftersom jag jobbar där jag gör så vi skulle kunna gå och bada gratis om vi ville. Det är ju inte jättemycket siminstruktören gör egentligen. Frågan är ju bara om man kommer iväg om man inte har som en bestämd tid och dag. Sen är det ju kul att träffa andra mammor och bebisar. Lär ju bestämma mig typ snarast :)

Jag börjar få ont i halsen och känner mig halvrisig. Bella förlåter nog mig aldrig om jag blir sjuk nu. På fredag ska nämligen hennes kompis och klasskompis Moa sova här. Det ser hon fram emot massor så jag får verkligen hoppas att alla håller sig krya.

Idag har jag tyckt mig se Adrians tänder där nere jättetydligt varje gång han öppnat munnen. Men titta det får man inte riktigt för då åker tungan ut. Lyckades i alla fall lura honom en gång och nu har det kommit små små små hål vid varje tand så nu är de på väg igenom båda två. Jag hoppas han inte tänker bita mig i tuttarna för det här med att sluta amma går nog inte i en handvändning direkt. Numera äter han gröt på morgonen, en halv portion. Han är inte stor i maten direkt. Sen kör vi amning lite när han själv tycker tills vi käkar middag. Då äter han ca en tredjedels/en halv barnmatsburk med mat (som sagt, inte stor i maten) Sen ammar han lite och så försöker jag toppmata honom med en flaska innan han somnar. Inte för att han sover bättre för det. Då äter han allt från ca 60-150 ml ersättning. Sen ammar vi minst 2-3 gånger /natt. När han vaknar så accepterar han inget annat än tutte och just nu orkar jag inte riktigt ta tag i det. Jag sover ju mer eller mindre när han ammar och han somnar oftast om snabbt igen. Allt för sömnfriden. Han är nog inte hungrig egentligen, inte alla gånger han vaknar i alla fall men han känner ju lukten av mjölkfabrik.. ;) Får ta det någon gång när Jimmy kan ta honom på nätterna. Gissar att det blir ett par nätter med ordentlig skrikfest. Samtidigt känner jag att så länge han vill äta på natten så ammar jag gärna så jag slipper gå upp och värma mat. Det är ju hur drygt som helst.

Jaja.. Nu har jag dragit iväg en massa text här.
Tjofräs!


Kommentarer
Postat av: Carola

Härligt att du knyter kontakter, sitter ju lite i samma båt som dig när det gäller nya bekanta.. :)



Lillfisen har fått tänder! Tänk.. han blir 6 månader snart.. nästan så man vill börja gråta! Lill bebis!



Hoppas ni får en fin dag idag med! Puss & Kraam

2012-03-08 @ 09:33:23
URL: http://carolalola.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0