Knäckt mamma.

Nu orkar jag fan inte mer. Idag skulle jag kunna säga upp mig från att vara hemmamamma utan att tveka. Att åka till jobbet vore rena fröjden.
 
Man ska se saker från den ljusa sidan. Vända det negativa till något positivt. Det går inte. Adrian knäcker mig. Ungen gör allt HELA tiden för att göra saker och ting så svårt som möjligt. Att ha någon som så starkt arbetar emot mig hela tiden är så sjukt jobbigt. Jag hade glömt hur det var men Bella var likadan i samma ålder. Då trodde jag att det berodde på att Linus föddes. Bella och Adrian är ju väldigt lika varandra både till utseende och sätt så det är väl att vänta ett väldigt krävande barn när det gäller trots. Ninnie och Linus är lika än så länge både till utseende och sätt så då blir hon lugnare om det håller i sig.
Allt allt allt är NEJ! Han ska inte gå till dagis, han ska inte äta, inte duscha, inte klä på sig, inte klä av sig, inte byta blöja, inte gå hem från dagis, inte gå upp från badet, inte sova, inte gå ut, inte gå in. Bara att klä på honom samtidigt som han gör allt för att det inte ska gå gör att jag får en hjärnblödning. När jag fått på kläderna river han av dem när jag vänder ryggen till. Precis ALLT leder till konflikter. Jag orkar inte. När han inte skriker nej så skriker han MITT. Nyps och slåss gör han också..
Igår när vi gick hem från dagis så ställde jag mig mitt på  öppen gata och grinade när han vägrade att gå och  åka ståbräda utan springa retfullt skrattande åt fel håll, in i folks trädgårdar och springa i deras rabatter. Sen göra sig hal som en orm o vråla som en stucken gris när jag fick tag i honom.
 
Vaknade dessutom med migränliknande huvudvärk idag. Tränade igår och efter det fick jag ont i nacken sen kom det. Ninnie väckte mig 5.10 och skrek i en timme innan jag gav upp.
 
Livet leker. 19 dagar kvar så åker vi bort. Kommer väl sakna sönder mig efter terroristerna men just nu känns det skönt att veta att jag har ett break att se fram emot för som läget är just nu hemma så bryter jag ihop.
 
Det var allt för denna gång. Nu ska jag gå med terroristen till dagis. Bara bita ihop och förbereda sig på en fight för att få på honom kläder.

Kommentarer
Postat av: Erika

Usch, låter inte alls roligt. Milliam hade också en nej-period men nu är den över och det är jag tacksam över.
Trots är sjukt jobbigt, speciellt då man själv är trött, då krävs det inte mycket för att man ska tappa tålamodet/börja gråta. Jag förstår dig.

Milliam har också gjort sig hal som en ål då han vägrat gå hem och man känner sig som världens sämsta förälder när man står där och försöker bära honom hem, jag får typ känslan av att folk tror att man är sån där elak förälder som typ slår sina barn. Inte alls roligt. Det har dock hänt tre gånger att någon snäll person börjat prata med Milliam då han varit så och avlett honom och jag kan säga att jag är dem evigt tacksamma.

Jag hoppas att denna period snart går över för Adrian. För det är inte roligt. Och jag hoppas verkligen att dina barn lär sig sova längre på mornarna, jag förstår inte ens hur du orkar med dagarna :/

Svar: Tack snälla för dina ord. De värmer enormt. Man känner sig på något sätt ensammast på jorden när man har det såhär. Som att det bara är mitt barn som bråkar och håller på. Jag vet ju att det inte är så men många fokuserar nog på att berätta om det rosenröda istället för verkligheten. Sen är ju självklart vissa barn lugnare än andra.
Jag fattar inte heller hur jag orkar gå upp. Jag gör det bara. Konstant trött känns det som. Men jag kan ju säga att kvällarna blir inte så långa. Igår la jag mig 20:40 men lika trött är jag för det. Hur ska det gå att jobba sen undrar jag, när Ninnie dessutom vaknar 300 gånger per natt. Men det blir ett senare problem. Imorse skulle hon upp 04.57 men jag fick henne på något mirakulöst sätt att somna om efter ett tag till 06.20. Jihaa.. Sovmorgon! :)
Camilla Dahlstedt

2014-03-20 @ 22:17:39
URL: http://erikanaslund.blogg.se/
Postat av: Erika

Ja där håller jag med dig fullständigt och det känns extra jobbigt då man känner så, att man är ensam om att känna som man gör. Fast det är ju precis som du säger, många väljer att fokusera på det positiva men jag blir bara arg då jag läser sånna bloggar. Ja Nathalie känns snäppet lugnare än vad Milliam var vid samma ålder t.ex., honom höll jag på att bli tokig på med allt klättrande minns jag, så självklart är barnen olika men jag har svårt att tro att det existerar barn som är som änglar hela tiden som folk ibland kan få det att låta ;)
Wohooo 6:20 är ju alltid något! Milliam har börjat vakna 06:10 numera. Först kom han alltid in 07:10 sen blev det 06:40 och nu senaste dagarna 06:10. Det går åt fel håll Millen!!! Oftast går det dock att få honom att somna om genom att säga "oj Milliam, nu måste vi gå och sova igen, det är natt fortfarande" sen lägger vi oss på madrassen inne hos honom och du brukar han somna om, tack å lov. Jag är sån som kräver mycket sömn :p

Svar: Samma här. Ninnie är mycket lugnare än Adrian. Som du säger. Honom kunde jag få och får ännu hjärnblödning på när han sätter igång med klättrande överallt. Ninnie klättrar också men inte på samma sätt som honom. Hon vägrar att börja gå men klättra det kan hon :) Brudarna blir väl jobbigare i tonåren sen. Haha.
Camilla Dahlstedt

2014-03-21 @ 20:30:10
URL: http://erikanaslund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0