Här bor vi!

Det känns som att vi har så mycket projekt på gång och saker som vi skulle vilja göra i trädgården just nu och det är svårt att veta i vilken ände man ska börja. Vi fick tillbaka lite pengar på skatten, inga jättesummor men ändå lite pengar så nu funderar man ju lite på vad man ska prioritera. Hitta på något skoj med familjen i sommar, fixa till lite mer hemma så vi blir klara någon gång, eller vad som egentligen vore allra skönast. Ha dem sitta kvar på kontot.
 
Under sommarhalvåret så stannar ju de projekten man har inne av litegrann. Det enda vi har inne är väl det Jimmy hållt på med i princip sedan vi flyttade in. Den blivande tvättstugan i källaren. Det har i alla fall kommit in klinkers på golvet och halva väggen är kaklad. Vi har sagt att i höst ska det bli klart där innan vi börjar med något annat. Näst på tur står vårt sovrum. Vi har en asful garderobsvägg med dumma garderober som inte sväljer ett dugg så vi får båda trycka in våra kläder utan någon ordning alls och det går inte att få in en byrå eller liknande heller. Det är Jimmy sugen på att börja med men jag har sagt att tvättstugan ska bli klar först.
 
Eftersom vi dränerade grunden hösten 2012 så blev ju det mesta av tomten en stor misär. I alla fall det som var runt huset. Egentligen kan man inte kalla det för mycket tomt heller då det var så igenväxt när vi fick tillträde till huset så jag var gråtfärdig första gången jag var här. Säljaren hade skitit i allt från att de hade haft visning tills det att vi fick huset. En hel sommar hade allt bara fått stå och växa.
 
Det vi ska börja med är i alla fall detta:
 
 
Utanför inglasningen är det nu en trapp som inte mår så bra. Den ska rivas och så ska det byggas en ny. Stengången som är nedanför trappen är både skadad efter grävmaskinen vid dräneringen och så växer den igen av ogräs hela tiden. Den ska vi ta bort och så ska vi så gräs nedanför istället så att man kliver ut direkt från altanen ner på gräset.
 
Tanken var att stengången man ser komma från höger skulle gå ända ut genom grinden, därför är det utgrävt men nu har vi ändrat oss och kommer att så gräs innanför. Just nu använder Adrian och Ninne den lilla gropen av stenmjöl som sandlåda :)
 
 
Detta hör till samma prioriteringsgrad som det förstnämnda. Stengången ska någon gång bli klar. Den går runt på framsidan och där är den klar. Tyvärr är det inte gratis att lägga sten. Det är en himla tur att jag har en händig karl som verkar behärska det mesta och det han inte kan ser han till att lära sig. Det blir väldigt mycket billigare så.
"Gräsmatten" bredvid gången är ingen gräsmatta. Speciellt inte där det vetter ut mot vägen. Det är bara maskrosor, tistlar till förbannelse och ogräs så där måste vi jordfräsa upp och så nytt gräs.
 
 
Soldäcket byggde vi ju förra sommaren. Framför där, där det saknas gräs brukar vi ha en pool stå. Den vi hade gick sönder förra året så nu vet vi inte riktigt hur vi ska göra i år. De stora barnen vill såklart ha men oron över att de små, främst Adrian som nu börjar bli så stor att han skulle kunna ta sig i är stor. Det lutar åt att vi kommer köpa en ny, också en kostnad men vi är inte riktigt färdiga med tänket på hur djup den ska vara. Är den djupare så är den svårare att ta sig i för Adrian, men svårare att bada i för honom.
Garaget som man skymtar bakom lilla boden där, med en röd dörr är totalt utrivet. Det är bara ett skal kvar. Taket läcker och det hade börjat mögla så det är också en kostnad. Som det står nu kan det väl inte direkt bli värre men det kostar ju att återställa. Det var egentligen sommarens projekt men det skulle kosta lite mer än vad vi tänkt oss och har råd med just nu.
 
 
Här har vi ett hörn av tomten som också behöver åtgärdas. Just nu ligger det plast där. Snyggt va? Förra sommaren blev vi desperata. Det är liksom brännässlornas näste där. Hur mycket vi än klippte och rensade så hann man inte med. Det kom nya brännässlor hela tiden och jag vet inte hur många gånger Adrian blev bränd där. Till slut tog Jimmy ett stor plastskynke och la över hela skiten och la på massa tunga stenar. Den idén vi har angående det där hörnet är att vi ska bygga någon slags trall där och sen en sandlåda med lekhörna åt barnen.
 

Den här granhäcken vi har gentemot grannen ska ner. Vilket år det blir vet jag inte men helst innan den blir allför hög. Vi har grannar som har likadant men deras granar är dubbelt så höga. De har nu skugga på sin tomt hela dagen i princip men det blir ett stort projekt att ta ner granarna för de är så höga.
 
Här är i alla fall något projekt som är klart. Trädgårdslandet. Det är sallad, lök, morötter, sockerärtor och pumpor på väg upp. Det kommer även upp en väldig massa ogräs som man får gå och rensa varje dag.
 
 
Hörnet ni ser av tomten här ovan, såg ut såhär när vi flyttade in.
 
 
 
VI hade dock hunnit börja rensa upp lite här innan jag tog bilderna. Mina föräldrar var här en helg och vi hade störröjning. Jag var gravid i vecka 39+ och gick och väntade på Adrian. Hur mycket jag än försökte att klippa gräs och dylikt så ville han inte ut :)
 
Här har vi vårt nuvarande soldäck. Lite bättre nu kan jag tycka.
Utsikten ut över tomten från där vi nu har ett soldäck.
 
Samma utsikt som den där jag visade våra granar.
Ja, ska man se det till hur det varit så är det en stor jäkla skillnad och Jimmy som gjort det mesta själv är en riktigt envis liten arbetsmyra. Man får ta en sak i taget. Vi är inte gjorda av pengar.  Det är dagar som idag när jag är ute och håller på och det känns som allt bara ser skabbigt och igenväxt ut som jag brukar titta tillbaka på dessa bilder och inse vilken skillnad det är.
 
Men nu vill jag ha klart stengången, gräsmattan nedanför atltanen, en pool till barnen och en sandlådehörna utan brännäslor till barnen. Ja, granarna får också gärna trilla ner av sig självt. Men var sak har sin tid. Det blir nog bra när det blir klart.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Erika

Jag tycker tomten ser fin ut, inga fel på den heller! Ni ser även ut att ha en väldigt stor gård. Hur länge har ni bott i huset förresten?

Svar: Vi flyttade in här 3 dagar innan Adrian föddes, dvs 10/9 2011. Lite taskig planering med flytt bara 2 dagar innan bf men han ville ju tydligen ligga kvar och gotta sig till dagen efter ändå så. Gott om tid :)
Camilla Dahlstedt

2014-06-07 @ 22:43:45
URL: http://nattstad.se/erikaalex
Postat av: Carola

Jättefint har nu fått det! Ni är duktiga. 😘

Svar: Det är mest Jimmy som sliter :)
Camilla Dahlstedt

2014-06-08 @ 22:36:58
URL: http://carolalola.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0