Äntligen sommar!

Äntligen har det slagit om och blivit sommar. Härligt.

Barnen har varit så otroligt griniga och tjuriga idag. Vi slog upp lite vatten och de var glada i 5 minuter. Kom på att det var nog inte vårt smartaste drag heller med tanke på att bådas näsor rinner värre än ett vattenfall. Förkylda små stackare.




Måste inhandla en uv-dräkt till Adrian. Ninnie har ärvt hans gamla. 3 av 4 barn behöver sommarskor/sandaler. Billigt! Trots att jag smorde in dem båda noga idag så har Adrian jätterosiga kinder. Stark sol. Tur att en annan har grunden kvar från Egypten även om det mesta bleknat nu.

Nackdelen med denna värme är att vi får olidligt varmt inne. Alla fönster som syns på bilderna är våra sovrum. Vårt längst till vänster, Adrians i mitten och Ninnies längst till höger, sen vardagsrummet bakom altanen. Solen ligger på och steker från 12 ungefär och sen precis hela dagen och kvällen. Stackars Ninnie får varmast. Hon har bara en svart rullgardin som alstrar värme när den är nerdragen. Vi andra har både persienner och rullgardin. Det håller ute värmen lite. Måste komma på en lösning med tanke på att hon somnar innan solen gått ner så det går inte att öppna och hinna få in lite luft heller. Går knappt att andas därinne.

Men jag klagar inte. Underbart med sommar!






Kommentarer
Postat av: Erika

Ni kanske skulle ha skaffat er ett par markiser? De är nog det mest effektiva mot varmt inomhus? :)

Svar: Tror det skulle se dumt ut på dessa fönster med tanke på att taket går ut över. Emelie tipsade om en rullgardin som verkar bra. Får prova med en sån :)
Camilla Dahlstedt

2014-05-17 @ 22:43:39
URL: http://erikanaslund.blogg.se/
Postat av: Emelie

Har du inte köpt rullgardinen hos mig? Våra är ju med silver baksida för värmeavstötning. Som Erika säger är ju markis bra, men en riktig (typ inte från rusta) är ju ruskigt dyr. Hur funkar det med köpa kläder och skor när man har delad vårdnad? Varannan gång eller?

Svar: Nej det har jag inte gjort. Vi får nog åka och titta på en sån. Markis känns inte som etttalternativ ekonomiskt sett. Tror dessutom att det skulle se dumt ut med tanke att taket går ut en bit över själva altandäcket. Men en ny rullgardin får det bli. :)Med kläder gör vi som så att stora inköp typ vinterkläder, skor etc så delar vi på kostnaderna. Annars har de en garderob här och en hos pappan. Sen kan ju självklart saker jag köpt hamna hos pappan och vice versa men det är ju barnens kläder och inte våra. Man hoppas att de kommer hem med något snarlikt de hade på sig när de åkte. Nu väljer de ju alltid kläder själva på morgonen och det fungerar bra.
Camilla Dahlstedt

2014-05-18 @ 14:03:40
URL: http://Empolie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0