En känsla av värdelöshet!

Idag började matten på riktigt. Första lektionen och studieplanering. Om 4 veckor ska jag skriva första provet på första kapitlet i boken. Satt nu ikväll och tittade igenom det lite. Första delen med ekvationer kanske jag kan behärska med lite övning men resten är rena grekiskan. Funktioner, polynom och fan o hans moster. När jag sen bläddrar igenom resten av boken blir det bara värre och värre. Jag fattar inte ens frågeställningarna för det mesta är ord jag aldrig ens hört. Jag känner mig dum i huvudet.




Jag hatar matte. Hatar på riktigt.

Känns så ovärt att skriva högskoleprovet nästa helg när jag kommer att få chansa mig igenom hela mattedelen. Jag har nog någon form av mattedyslexi.
Känns ovärt att gå denna kurs när jag inte kan vara med på alla lektionstillfällen. 2 av 4 timmar i veckan kan jag gå. Skulle nog behöva vara med på alla genomgångar. Det är ju inte så att när jag är där på hsndledningstiderna så är jag ensam.

Jag känner mig så uppgiven och värdelös. Mina framtidsdrömmar känns helt omöjliga att nå. På riktigt helt omöjliga.

Kommentarer
Postat av: Erika

Även kallat dyskalkyli ;) Jag visste inte ens om att det fanns, förrän jag träffade Daniel. Han har det och har svårt med mattetal, delat och gånger har han jättesvårt för. Han har även svårt med plus och minus och måste räkna på fingrarna redan på lättare tal som typ 17+6 osv. Han har även svårt med kalendermånader, vilken siffra som motsvarar vilken månad och även svårt att säga vilken bokstav som kommer efter vilken i alfabetet, bara sådär, han kan typ inte om man säger Y börja XY som vi gör utan börjar från början typ. Jag gissar på att du bara har svårt för matte. :)

Även om det kanske inte går jättebra på mattedelen så kanske det går grymt bra på resten av provet? Jag hoppas det går över förväntningarna. Se till att vara utvilad :)

Svar: Nej jag vet att jag inte uppfyller kriterierna för dyskalkyli. :) Jag har dock haft väldigt svårt för matte i vad jag kan minnas hela mitt liv. Jag ska kämpa mig blå.Mattedelen på provet är så stor så jag behöver prestera hyfsat på den. Sen är det engelska och jag är riktigt dålig på engelska. Ingen lätt engelska heller. Svenska läsförståelsen är också svår. Det är ju mycket typ akademikersvenska. Jag har jättesvårt för att ta in och förstå om jag inte tycker det är intressant. Det får gå som det går.
Camilla Dahlstedt

2014-03-27 @ 22:03:20
URL: http://erikanaslund.blogg.se/
Postat av: Erika

Ja plugga då man är trött är inte lätt heller, då läser man bara känns det som utan att någonting fastnat, så när man läst klart sidan så minns man inte ens vad man läst. Hoppas Jimmy kan kliva upp med barnen lite i veckan så du får vila ut och kan känna dig pigg då du pluggar till provet iaf :)

Svar: Jag läser ofta utan att ta in vad jag läser. Kan sitta och fundera på något helt annat än det jag läser. Skitdrygt. Haha.. Jimmy börjar kl 06 hela veckan så en eventuell sovmorgon hänger på barnen :)
Camilla Dahlstedt

2014-03-27 @ 22:40:20
URL: http://erikanaslund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0