Familjen Annorlunda

Ikväll började Familjen Annorlunda på tv igen. Jag tycker det är lite kul att se men jag fattar inte hur de orkar?!

Jag sitter och irriterar mig i soffan på när de går i butiker o dyl och deras barn är helt sjövilda och hoppar i soffor o möbler i diverse affärer. Skiter man i att uppfostra sina barn eller är det bara för att göra "bra" tv? Jag skulle bli tokig om nåt av mina barn sprang och hoppade i soffor och sängar på IKEA exempelvis. Skulle skämmss som en hund.

Jag beundrar dem. Mitt tålamod skulle aldrig orka med 7, 8, 9 bråkande ungar i köket som ska hjälpa till vid bak eller matlagning.

Men jag fattar inte. Jag dömer ingen. Alla får leva precis hur de själva vill. Kan ändå inte låta bli att undra. VARFÖR vill man ha 10 barn? ?
Hur löser man det om alla vill börja i olika aktiviteter? Bella spelar innebandy 2 gånger / vecka. Linus simmade ett tag och Jimmy spelade också innebandy. Bara det var svårt att få ihop. Eller inte svårt men tiden hemma tillsammans var knapp och det var mycket stress med middagslagning och grejs för att passa tider. Fler dagar i veckan med stress än dagar då vi kunde ta det lugnt. Nu är Linus anti allt som kan kallas sport eller aktivitet och Jimmy har slutar med innebandyn. Men när Adrian och lillasyster blir äldre så är det bara att ställa upp om de hittar något som de vill hålla på med.
Om man har 10 barn och säg 5-6 av dem vill hålla på med någon sport eller aktivitet. Kan de få göra det? Det ska skjutsas till träningar, matcher osv. Det kan omöjligt gå?! Speciellt inte när man ska jobba också.

Som sagt jag beundrar dem men jag kan ändå inte låta bli att fundera på hur man tänker. Barn är underbara men för mig är det stopp vid 4. :-)

Kommentarer
Postat av: Emelie

Har dock inte sett att nån av mammorna haft ett jobb i nån säsong. Men det behövs väl kanske inte med flerbarnstillägg och FP och vårdnadsbidrag och allt som finns.

Men jag kan inte annat än hålla med

Svar: Jo jag har faktiskt sett en mamma som arbetade lite extra. Men det var inte för att dra in några pengar direkt utan mer för att komma hemifrån tror jag.
Camilla Dahlstedt

2013-01-29 @ 01:02:02
URL: http://Empolie.blogg.se
Postat av: Carola

Ne fy fabian.. Jag kan tycka att det räcker med två vild djur. ;)

Svar: Ja, men du låter förhoppningsvis inte dina hoppa i soffor och grejs i möbelbutiker :)
Camilla Dahlstedt

2013-01-29 @ 21:49:09
URL: http://carolalola.blogg.se
Postat av: Rosanna

Jag hade en terapeut som sa att när dom är små å behöver sin Mamma så mår Mamman bra, när dom blir stora behövs man inte på samma sätt å då vill man skaffa en ny bebis. De är hemskt men ligger mycket i det tror jag, det är också en sjukdom, eller ja nåt som man aldrig bearbetat å då istället så skaffar man barn på barn på barn.. Jag vet ju självklart inte om de är så i Familjen annorlundas fall, som dig så dömer jag ingen, men Huur orkar man egentligen, hur ska man kunna finnas för tio stycken barn??

Svar: Jag har faktiskt hört något liknande någon gång :)
Camilla Dahlstedt

2013-01-30 @ 23:42:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0