Egentid.

Igår lånade Dennis Bella efter att hon hade haft innebandyträning och åkte ut på Mälaren med henne och hans föräldrar för att åka skridskor och grilla. Bella hade varit jätteduktig och åkt sammanlagt 1,1 mil på skridskor. Det efter att hon haft 1,5 timmes innebandyträning. Det är inte illa pinkat för att vara 10 år kan jag tycka. Hon var lagom trött och slut när hon kom hem. 
Inatt vid 4 kom hon upp och hade så ont i ben och fötter så jag gav henne ipren och tänkte att hon hade växtvärk. När jag sen lagt mig igen kom jag på att hon förmodligen hade träningsvärk ;)
 
Under tiden passade jag på att ha egentid med Linus. Vi åkte till badhuset och badade. Han sköter sig ju rätt bra själv. Alltså håller sig flytande och leker inte jaga i omklädningsrummet så jag kände att lite får man offra sig trots sveda och värk (foglossning deluxe) Efter badet så bastade vi och det var såå skönt. Synd att vår bastu hemma är störd. Hur man än gör så får vi inte upp den till mer än 55 grader och det är inte så värst mycket i en bastu. Efteråt så åkte vi till Mc Donalds och käkade. Efteråt så sa han att han hade haft så kul så det var ju skönt att höra. Jag tror det är viktigt att försöka ha egentid med barnen själva ibland.
 
Jimmy och Adrian var på Leos lekland och busade. De behöver egentid för att Adrian ska lära sig att pappa är precis lika bra som mamma.  
 
Situationen här hemma med Adrian är fullständigt ohållbar just nu. Att säga att Adrian är mammig känns inte riktigt som att använda rätt ord. Han får nästan som panik när jag stänger in mej på toan, går ner i tvättstugan och stänger dörren osv. Jävligt avslappnande att sitta på toa när man har en hysterisk unge utanför *not* Han skriker precis som om någon stuckit kniven i honom. Jimmy får knappt titta på honom utan att han börjar skrika och skaka på huvudet. På dagarna kan pappa funka om han är på rätt humör, Adrian alltså. Lägga honom får bara jag göra. Komma in när han vaknar på natten så blir han hysterisk om inte jag kommer eller om han inte får komma över till vår säng. Med hysterisk menar jag inte arg och trotsig utan han skriker så tårarna sprutar och nästan så att han inte får någon luft.
I fredags kväll kände jag att nu är det nog. Nu måste vi komma på en ändring. Jag satt bredvid honom i hans säng i princip mellan 19 och 23 för att få honom att sova. En timme ungefär sov han och jag tittade på tv sen var det kört. Vanligtvis brukar jag ligga bredvid honom o han ligger o pillar i mitt hår tills han somnar men ett steg för att försöka få honom att somna själv är väl att börja med att sätta sig upp. Till slut gav jag upp när min rygg gick av, av att sitta i hans säng. GIck in i vår säng och bröt ihop. Ungen blir hysterisk och kommer efter och det slutade med att vi båda somnade utmattade i vår säng. Han i princip på mig.
Vi har en 160 cm bred säng. Adrian ligger i mitten och ska ligga så nära mig och sparkas/gnida sina ben på min rygg, pilla mig i håret och fick han skulle han nog krypa in i mig. Inatt har jag sovit på 30 cm. Det finns liksom inte en sekund på dygnet som jag får vila och ta igen mig vilket är otroligt påfrestande då jag faktiskt är gravid och kanske behöver lite kraft för att orka föda barn snart.
Behöver jag säga att jag har panik för hur det ska bli när bebisen kommer? Har någon några tips tar jag tacksamt emot dem. Att säga att vi ska låta honom skrika kan jag säga att det hjälper inte. Vi har försökt i flera timmar. Ungen får ju knappt någon luft till slut. Jag känner mig hemsk om jag bara sitter och lyssnar i vardagsrummet när de båda två får kämpa så vid läggning tex. Folk säger att jag ska åka hemifrån men vadfan. Jag är också trött, slut och har ont på kvällen. Jag har inte jättelust att åka hemifrån då.
 
Inskolningen då? Ja den går käpprätt åt helvete. Han är såå osäker och blir jätteledsen om vi lämnar honom. Imorgon påbörjar vi inskolningsvecka 3 av 2. Känns jättebra. Jag frågar mig gång på gång om vi verkligen gör rätt men å andra sidan så tror jag det är bra för Adrian att lära sig att vara ifrån mig/oss. När pappa varit med så blir han ju lika osäker och ledsen om han försvinner.  Det får helt enkelt ta den tid det tar med inskolningen. Han har ju kul och så när han är där. Bara det att han vill att jag är där också.
 
Efter att Jimmy och Adrian varit iväg själva igår så var han mycket mer till tåls med pappa på eftermiddagen så de får helt enkelt se till att ha massa egentid så Adrian lär sig. Sen verkar det ju helt enkelt gå lite bättre när jag faktiskt inte finns hemma. Som att han vet det på något sätt. Jag har liksom ångest över att åka iväg och föda barn. Tänk om mormor måste vara barnvakt över natten? Tänk om vi behöver ligga kvar flera nätter? Ja.. alltid ska man oroa sig över något..
 
Nu ska jag göra det roligaste som finns. Betala räkningar.

Kommentarer
Postat av: Dennis

Hoppas Busan hade lika trevligt som jag...

Svar: Det tror jag :)
Camilla Dahlstedt

2013-01-27 @ 14:52:59
Postat av: Erika

Låter inte som att ni har det lätt just nu men jag tycker att det låter smart att Jimmy och Adrian gör saker bara dom, då lär han inse att pappa är lika bra som mamma snart :) Adrian, brukar han jämt sova hemma eller brukar han sova hos någon av era föräldrar någon gång? Hur fungerar det då någon sitter barnvakt?

Svar: Nej. Adrian har faktiskt aldrig sovit borta. När han var liten så flaskvägrade han så jag ammade tills han var dryga 8 månader. Helammade väl i nästan ett halvår tills han började med mera mat så pga detta var det liksom omöjligt att lämna bort honom innan. Vid 8 månader fick han äntligen upp ögonen för flaskan och började bitas i tuttarna istället men redan då var han otroligt mammig så det kändes helt enkelt fel att lämna bort honom över natten. Undrar om inte det är lite det som gör att han har knytit an så mycket hårdare till mig också. Att vi ammade så länge. Gissa om nästa ska börjas flasktränas i tid. Häromveckan var mormor här på kvällen när vi skulle på möte på förskolan. Vi var borta i ca 50 minuter och han var ledsen hela tiden så barnvakt går inte heller så bra. Så många andra än mormor och ev min bror har vi inte som kan vara barnvakt så det har väl inte blivit av att man frågat så ofta heller. När jag ändå har dig "på tråden" Får man fortfarande en sån här babypåse på Bb/förlossningen? Funderar lite på vad man behöver inhandla. Typ bindor o grejs fick jag till förbannelse sist och det är inget jag brukar använda i normala fall så det känns onödigt att gå och köpa om man får :)
Camilla Dahlstedt

2013-01-27 @ 17:28:43
URL: http://erikanaslund.blogg.se
Postat av: Erika

Ja att han ammades länge kan säkert spela in, min syster ammade sin yngsta son rätt länge och jag upplevde honom som mer mammig än vad hennes två äldre varit. Jag har även en vän vars dotter typ aldrig haft barnvakt och aldrig sovit borta, även hon är väldigt mammig, så kanske kan både och spela in? Ni får börja med babysteps så går det nog bra sen :)

Japp det får man, i den var det bindor, blöjor, presentkort på body på Lindex och Barnens hus, i övrigt var det inte så mycket speciellt men lite fick man ju iaf :)

Svar: Vad är babysteps? Jag fick en sån här bag från Libero av barnmorskan igår också tydligen och den innehöll lite blöjor och bindor o grejs. Bara tacka och ta emot :D
Camilla Dahlstedt

2013-01-27 @ 18:48:52
URL: http://erikanaslund.blogg.se/
Postat av: Carola

Duktig Bella är! Stora tjejen nu! :)
Men lilla Adrian! Jag kan inte sitta här & säga vad det beror på att han är så mammig.. Kanske bara för att du har vart hemma med honom & Jimmy har jobbat, du har alltid tagit han på nätterna, för att J jobbar osv.. Jag ammade båda mina till dom var 8 månader & ingen av dom har vart mera mammig.. Men kan kanske ha inverkad på fisen.. Vad vet jag. :)

Kanske han känner på sig vad som komma skall?

Kanske kan vara bra att Jimmy gör mer med honom.. Behöver ju inte vara flera timmar, men gå ut i snön & leka eller åka till badhuset, leka i hans rum & du kanske kan åka & göra nåt bara nån timme eller så.. Dejta mig kanske? ;) nä men du förstår ju vad jag menar babe! :)

Det där med dagis, det lossnar snart ska du se, ni gör inte nå fel!

Saaaknar dig! KRAM

Svar: Jag är helt övertygad om att ADrian känner på sig vad som komma skall men man kan ju liksom inte prata om det med honom tyvärr.
Saknar dig med. Vi måste få till en date snart. Eller i alla fall minst ett telefonsamtal :D
Camilla Dahlstedt

2013-01-27 @ 20:02:17
URL: http://carolalola.blogg.se
Postat av: Josefin

Gud vad svårt, man vill ju gärna komma med ett bra svar och ge dig världens lösning - men alla barn är ju så olika och det är väldigt individuellt. Liam har alltid varit supermammig, han blir 4 år nu i Mars och är fortfarande.. det går dock i perioder, men i det övergripande så är det mamma som gäller här. Roligheterna får Kent gärna så för, men allt det praktiska såsom läggning/omtanke/pyssla när han är sjuk/dusch osv osv - vill han absolut att jag ska göra. Ibland vägrar han sova om inte jag är hos honom.. så ja, vad ska man säga? :)

Elias däremot är supernetural, totalt omammig och har aldrig varit - han drar sig nog mer åt pappa när det verkligen gäller och har alltid varit superfäst vid Kent. Eller ja, fästa är väl alla barn vid sina föräldrar, men du fattar :)

Det enda tips jag har, är det ni redan gör - egentid med Adrian och Jimmy. Även om det bara är korta stunder så kan det funka. Så har vi fått göra med Liam, Kent har stuckit iväg med honom och gjort roliga saker bara dem två, så att dem knyter an lite djupare. Sen är det nog bara så, att vissa barn är mer mammiga helt enkelt.. men visst tröttnar man ibland och önskar kanske att man kunde få lite mer andrum emellanåt.

Det med dagis kommer säkerligen lösa sig med tiden, ni gör helt rätt. Han behöver lära sig att stå litepå egna ben utan er och leka med andra barn och knyta an.

Hoppas det blir bättre snart! Och vad fin magen är, blev så chockad när jag kom in här och såg hur nära det är nu, shit - tiden går! :)

Svar: Jag tror att du har rätt. Vissa barn är helt enkelt mer mammiga i naturen. Linus var också otrolit mammig när han var liten men nu är det tvärtom. Pappa är bäst.
Ja, nu är det ganska nära med magen faktiskt. 5 veckor och 2 dagar men det känns ju som en halv evighet.
Camilla Dahlstedt

2013-01-28 @ 10:11:38
URL: http://nifesoj.bloggplatsen.se
Postat av: Emelie

Har inte kommenterat det här eftersom jag inte har några tips. Men jag hoppas att det släpper och han kan umgås med Jimmy mer så han blir "van". Främst för att det ska gå bra när bebben kommer.
Skrattade lite åt att du skrev att han antagligen vill krypa in i dig :D tänk att man kan va så fäst vid sin mamma.

Svar: Tack :)Ja.. haha krypa in i mig menar jag ju inte på nåt "snuskigt" sätt dåra :D
Camilla Dahlstedt

2013-01-29 @ 08:26:53
URL: http://Empolie.blogg.se
Postat av: Erika

Babysteps brukar man ju säga om man tar små steg framåt, typ tar det försiktigt :)
Stumpor var det i paketet kom jag på nu, med pingviner på :P

Svar: Haha.. jaha. Du menar så. :) Jag är inte blåst jag lovar men ibland går hissen inte riktigt ända upp.Strumpor är altid bra :)
Camilla Dahlstedt

2013-01-31 @ 23:23:54
URL: http://erikanaslund.blogg.se/
Postat av: Erika

Haha nej det trodde jag inte, jag började däremot undra om jag forumulerat mig konstigt eller missförstått uttrycket, haha

2013-02-01 @ 19:16:45
URL: http://erikanaslund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0