Barnmorskebesök och inskolningen fortsätter.

Idag började jag morgonen med ett barnmorskebesök. Allt såg bra ut men hon hade lite hög puls ett bra tag. 170 och låg så en bra stund innan det ville lugna sig. Bebisen ligger numera rätt med huvudet ner och är ruckbar. Hon har fattat vart hon ska ut alltså så det känns ju bra. Sf-måttet låg på 33-cm. Endast växt en cm på 2 veckor men hon ligger tydligen rätt långt ner i bäckenet nu. Det känns vill jag lova.
En rolig sak är ju att jag tjatar om det är att jag tror att jag är 8 dagar längre gången. Enligt ultraljudet är jag ju idag i 34+3 idag och enligt sista mensen är jag i 35+4. I förra graviditeten skrev jag ju lite "dagbok" i anteckningar appen på min iphone. Jag drog igång den idag och kollade hur stort sf-mått jag hade förra gången. I vecka 35+2 skrev jag att Adrian låg rätt, var ruckbar och sf-måttet var 33 cm. Precis som idag alltså. Men men. Hon kommer när hon kommer och jag ska inte hoppas på att få tidigare. Men det är man ju bra dum om man tror att jag inte hoppas på ändå ;)
 
Efter barnmorskebesöket åkte jag och Adrian till dagis för att fortsätta inskolningen. Jag hade rätt höga förhoppningar idag faktiskt då han varit på bra humör med pappa i helgen. Till en början var han så ledsen bara jag gick ur rummet men efter en stund så började han och en annan kille att lyssna lite på musik och dansa och greja. Då sa jag till "fröken" att jag skulle försöka gå iväg en sväng. Så jag sa åt Adrian att nu går mamma och vinkade hej då, och han brydde sig inte ens. 1,5 timme satt jag sedan i personalrummet och tjattrade lite med de andra föräldrarna som också satt där. Haha. Efter att de ätit så hämtade de mig och sa att det gått bra men att han varit lite ledsen och gått och tittat men att det gått över efter en stund. Imorgon hoppas jag att det går lika bra för då ska de försöka söva honom också. Men men. Vi får ta en dag i taget och som jag har sagt flera gånger. Det får ta den tid det tar. Jag har ju inte bråttom.
 
Såhär sött somnade han i sin säng när vi kom hem:
 
 
Magen har varit stenhård som en boll hela eftermiddagen. Det gör ont också och jag har mått skitkonstigt. Känns som att jag har bebisen såå långt ner i magen nu och det är sannerligen obekvämt. Spänner massa vid naveln. Adrian har dessutom tyckt att han ska klänga massa på mig och på magen. Usch vad ont det gör :/
 
Bellas pappa ringde på eftermiddagen och berättade att han hade fått halsfluss så vi kom överens om att Bella skulle komma hem hit igen efter skolan. Hon verkar ju dra på sig halsfluss väldigt lätt och där hemma har de baciller som bara verkar gå runt runt. Vi känner att vi skonar henne från det denna gång och ser om de mår bättre senare i veckan. Hennes lillebror där hade hög feber och var dålig han med. Det var ju ifrån dem vi förmodligen fick bacillerna vi just avklarat allihopa utom jag, ifrån början.
 
Nej. Jag hör nu att Adrian har klättrat upp på köksbordet så plikten kallar. Jimmy jobbar kväll den här veckan.

Kommentarer
Postat av: jessamy

Mammis.. Sover.

Nej det är Adrian.

Sover. Täcke..

Leos kommentar ang bild.

2013-01-28 @ 19:05:55
URL: http://jessamys.blogspot.com
Postat av: Erika

Jag hade 33 i vecka 34+nånting med både Milliam och Nathalie, så samma som dig då typ :-)
Håller tummarna att det går bra imorgon!

Svar: Jag har större sf-mått i denna graviditet än vad jag haft i någon av mina andra 3. Sen vad det beror på kan man ju bara spekulera i. Det var ju inte så längesedan sist så muskulaturen kanske inte orkar hålla emot :) Barnmorskan sa i alla fall igår att bebisen inte känns så stor, jag som trott jag går och bär på en jätte :D
Camilla Dahlstedt

2013-01-28 @ 19:40:40
URL: http://erikanaslund.blogg.se/
Postat av: Erika

Får hoppas att hon har rätt då :) Men med tanke på att du har typ samma sf-mått som mig och jag fick 3,5kg bebisar båda gångerna så kanske du också får det, visserligen har jag fått 15 och 12 dagar tidigt men :P
Ja, jag tror du kan ha rätt om muskelaturen och sen har du väl bytt barnmorska också eller har jag fel? Tänkte att dom kanske mäter annorlunda?

Svar: Ja hon kanske mäter annorlunda det vet man ju inte. Bebis kommer när hon kommer och är så stor som hon är helt enkelt. Vad mig beträffar får hon gärna komma typ nyss? Kanske lite i tidigaste laget men om 6 dagar är jag enl mina beräkningar i 37+0 så då kan jag nog anse mig vara färdig. Tyvärr så får jag nog vänta 4-5 veckor till. :)
Camilla Dahlstedt

2013-01-31 @ 23:21:56
URL: http://erikanaslund.blogg.se/
Postat av: Erika

Jag hoppas hon kommer snart, nu är det nära i alla fall och snart får du mysa bebis :D

2013-02-01 @ 19:17:45
URL: http://erikanaslund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0