Kolmården

Då gör vi ett nytt försök. Jag vet inte om det är vår dator som är lite knäpp som gör det hela ännu värre. Hann skriva 3 rader på detta inlägg innan jag blev utslängd..
 
Det enda positiva med det här nya är att det finns en svarsfunktion på kommentarerna. Så väntar man sig ett svar på en kommentar man givit, kolla under den du skrev :)
 

I fredags brassade vi relativt tidigt på morgonen ner mot Linköping först för att hälsa på Jimmys dotter Clara. 
Adrian är inte jätteförtjust i att åka bil så de sista 5 milen var det konstant underhållning och försök med allt för att hålla honom hyffsat nöjd. Men han är så  himla tålig den pojken alltså. Under hela resan så har han inte gnällt en enda gång tror jag, Förutom då i bilen ner. Vi får nästan dagligen när folk träffar och ser honom höra kommentarer om hur nöjd, lugn och tillfreds han är med allt. Det är jätteskönt faktiskt. Hoppas nästa blir lika :)
 
I Linköping var vi på något som heter Busfabriken som motsvarar Västerås Busborgen ungefär. Lite större, lite bättre skulle jag nog vilja påstå.
Linus och Clara röjde som 2 duracellkaninen trots åldersskillnaden (Clara är 10) på som två duracellkaniner i 3 timmar med lite hjälp av Jimmy. Det var två mycket trötta barn efteråt kan jag lova. Adrian satt i bollhavet för lite mindre barn och det var också en succé. Försökte jag gå därifrån med honom visste han direkt hur han skulle gå för att hitta tillbaka. Sötnöt!! Han var helt salig.
 
 
Efter att vi busat färdigt satte vi oss återigen i bilden och brassade upp mot Norrköping igen för en snabbvisit hos Jimmys syster med familj. Adrians kusin Alex fyllde nämligen 2 år häromdagen så vi hade med oss ett paket. Där blev vi inte så långvariga då alla var trötta så vi åkte ganska snart och letade rätt på vandrarhemmet vi bokat in oss på i Norrköping. Jag har aldrig bott på vandrarhem förut och detta var tydligen ett med lite högre standart men ändå fantiserade jag om alla vägglöss vi skulle få med oss hem. Jag är helt klart skadad sen loppinvasionen vi hade i våras.
Nej, men det var ett jättefint ställe och på morgonen efter gick man en trappa ner och där ingick det frukostbuffé och grejs.
 
Sen tog vi oss mot Kolmårdens djurpark.Jag hade ärligt talat inga förväntningar alls på stället. Aldrig varit där men det var jättekul faktiskt.
Först har de en nyhet. Safari i linbana över massa olika djur. Hur häftigt som helst. Man åker i en slags gondol allt från 2 till 20 meter upp i luften. Jag var inte jättekaxig i början men det var vindstilla och solen sken så det var faktiskt jättemysigt. Linus var också lite skärrad först men det gick snabbt över när vi började åka över björnar, giraffer, lejon, gnuer,  älgar, präriervargar? och alla möjliga djur.
 
 
Efter rundturen i linbanan vart det sedvanligt rundtur på benen. Såg alla möjliga roliga och mindre roliga djur. De svenska djuren som typ kossor, grisar och dyl känns ju mindre imponerande. Men tex denna är bra mäktig:
 
 
Häftigast av allt var helt klart Delfinshowen. Den var sååå jäkla bra. Tyvärr proppade de in så mycket folk så man såg jättedåligt och vi tyckte det var viktigast att Linus fick se då det var i princip det enda han ville se av alla djuren. Vi fick dock tag i en glugg. Alltså delfinerna och skötarna är så synkade och vältränade så det är helt sjukt åt det. Jag stod nästan och grinade för det var så häftigt. Skylle på hormoner. Linus var också helt lyrisk och till och med Adrian tittade på stora fiskarna. Tyvärr fick man jättedåliga bilder där inne då det var ljusteknik och ganska mörkt men kan väl kanske bjuda på nån.
Jag säger bara en sak. Åk till Kolmården och titta på delfinerna. Det var värt hela resan.
(Eller sök på delfinshow kolmården 2012 på youtube, så får du upp ett klipp från i juli i år med samma show.)
 
 
Dessutom hade de 2 st små bebisar som var 6 och 8 veckor gamla som precis hade fått börja vara med under uppvisningarna. Huur söta som helst. De var riktigt busiga.
Linus har ett tag pratat om att han ska bli delfinskötare när han blir stor. Han var ännu mer övertygad efteråt att när han blir stor ska han jobba med delfiner. Go for it!! Säger jag bara. Tror inte de direkt har söndagsångest.
 
Ja, annars bjöd resan på karusellåk, sälshow  som också var bra men inte alls i klass med delfinshowen. Bamses värld, massa massa djur osv. Efter 6 timmar var vi så jäkla trötta så vi packade ihop och åkte hem. Kändes som vi missat en massa. Man kanske skulle ha gått två dagar men alla var nöjda och glada.
Adrian tvärdäckade i bilen och sov hela vägen hem. Sköönt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Carola

Fina bilder! Ni verkar ha haft supermysigt! Vill med åka dit någon gång, kanske nästa sommar. :)

2012-08-14 @ 15:57:11
URL: http://carolalola.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0